1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı | SER Proje Sorumlusu / Nisanur Karadaş

Ғылым және технология

1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı
(KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma - teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Programı çağrılı olarak yürütülmektedir. Çağrı duyurusunda aksi belirtilmediği sürece destek oran %75’tir ve projenin toplam bütçesi için sınır yoktur. Sağlanan destek hibe şeklindedir (geri ödemesizdir).
Çağrı duyurusunda aksi belirtilmediği sürece projeler için konu sınırlaması yoktur. Tüm sektörlerden ve tüm teknoloji alanlarındaki Ar-Ge projeleri için başvuru yapılabilir. Proje destek süresi çağrı duyurusunda belirtilir ve Programın Uygulama Esasları gereği 36 ayı aşamaz. Sunulacak proje sayısı sınırı vb. diğer özel koşullar çağrı duyurularında belirtilir.
SER, 2007 yılından beri Ar-Ge, inovasyon, strateji, proje geliştirme ve yatırım başta olmak üzere iş/kapasite geliştirme alanının farklı kollarında faaliyet gösteren bir firmadır. SER’in sunduğu hizmetler arasında Stratejik Planlama, Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Kurulumu, Teknopark Şirket Başvuruları, Avrupa Birliği Ar-Ge Destek Programları, Ar-Ge Projesi Geliştirme, Ar-Ge Finansmanı, Proje Yönetimi, Yatırım için Fizibilite ve İş Planı, Yatırım Alma, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Proje Geliştirme gibi çeşitli konularda danışmanlıklar bulunmaktadır.
SER, 2018 yılında oluşturduğu SER Akademi markasıyla bilginin yayılımına da katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda eğitim müfredatları tasarlamaktadır. Her yıl sonunda yayımlanan SER Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu başta olmak üzere yıl boyunca Türkiye’nin ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimini merkeze alan raporlar hazırlamaktadır.

Пікірлер

    Келесі