#1431

Jelle van Baardewijk in gesprek met emeritus hoogleraar genderstudies Maaike Meijer over zelfdestructieve helden, privilege als handicap, de macht van de vrouw, het leed van de man en meer. "Mannen worden in de steek gelaten."
Bronnen en links bij deze uitzending:
Het boek 'Radeloze helden, De verbeelding van mannelijkheid in literatuur en film': www.atlascontact.nl/boek/rade...
De persoonlijke site van Maaike Meijer: maaikemeijer.nl/
'De palliatieve maatschappij, Pijn vandaag de dag' van Byung-Chul Han: www.uitgeverijtenhave.nl/boek...
--
Onze eindejaarsactie is weer van start gegaan. Alle beetjes helpen ons om u ook in het komende jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023. Alvast hartelijk bedankt.
--
📺 Kijk reclamevrij op petje af petjeaf.com/denieuwewereld/
--
0:00 Introductie
1:47 Er wordt niet genoeg gesproken over mannenproblemen
6:55 "Mannen kunnen niet tegen hun verlies" en Moby Dick
10:47 Zijn vrouwen en meisjes niet juist geprivilegieerd?
20:47 Het leed van de man, De donkere kamer van Damokles en Michael Kohlhaas
27:22 Psychoanalyse van het mannelijk tekort: "vergeet de mythe van de mannelijkheid"
32:58 The Big Lebwoski als tegenvoorbeeld
38:35 "Mannelijkheid zit mannen in de weg"; trauma, zelfmoord, anabolen, verslaving
42:28 Hoe ontwikkelen we een positief beeld van de man en de biologische kant van de zaak
47:04 Mannelijk onvermogen tot zelfliefde en Houellebecq de loser
50:03 Byung-Chul Han, De palliatieve maatschappij en afronding
--
Lid worden van ons Patronaat? Meld je hier aan! petjeaf.com/denieuwewereld
In deze video leggen we uit hoe jij je kunt abonneren: • Welkom bij het DNW Pat...
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Wil je ons éénmalig steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...
Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekening nummer:
NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 208

  • @DeNieuweWereldTV
    @DeNieuweWereldTV5 ай бұрын

    Welkom in de commentaarsectie. Onze eindejaarsactie is weer van start gegaan. Alle beetjes helpen ons om u ook in het komende jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023. Alvast hartelijk bedankt.

  • @icarusthefly5458

    @icarusthefly5458

    5 ай бұрын

    Gender blijft een heel gevoelig en vol met vooroordelen. Ik vond dat Jelle heel scherp was. Ik heb nog wel een tip. Het gat tussen man en vrouw is zo groot dat er vaak geen gevoel van begrip is. Mijn tip is dan om voor structureel per onderwerp en per gender bepaalde ideeen te delen en evt bij te schaven bij misvattingen. Zowel bij beide genders zijn er namelijk zeer veel misvattingen. Wat zijn de drijfveren, waar voelt iemand zich achtergesteld en waar is dat daadwerkelijk het geval. Hier mag van mij wel iets meer diepgang in.

  • @Praatclubje

    @Praatclubje

    5 ай бұрын

    Zucht, "emeritus hoogleraar"

  • @stoeremannenpraat
    @stoeremannenpraat5 ай бұрын

    Ik schrik nogal dat dit een hoogleraar is in de academische wereld. Jammer dat ze me niet heeft kunnen overtuigen van genderstudies als academisch vakgebied. Veel aannames over ‘mannen’ en ‘mannelijkheid’. Had hier juist graag goed, doordacht en eerlijk onderzoek over gezien. Fijn wel dat Jelle er ook tegenin gaat.

  • @Nicov94

    @Nicov94

    5 ай бұрын

    👍

  • @vizuz
    @vizuz5 ай бұрын

    Geen touw vast te knopen aan dit verhaal. Geen coherentie maar een samenraapsel van allerlei anekdotes, vooroordelen en impressies. Als dit het niveau is van "gender studies" is dat erg schrijnend.

  • @biek2818

    @biek2818

    5 ай бұрын

    Valt best mee.

  • @ingridhoofd520

    @ingridhoofd520

    5 ай бұрын

    Dat komt omdat Jelle Maaike niet helemaal haar punt laat maken. Gender studies is één van de meest ingewikkelde studies die er is.

  • @randeraad

    @randeraad

    5 ай бұрын

    Helemaal mee eens, ik weet na 52 minuten nog steeds niet wat haar positie / conclusie is in het genderverhaal. Bovendien lijkt ze een verhaal te vertellen wat 30 jaar geleden (misschien) actueel was en gaat ze op de (hedendaagse) observaties van Jelle nauwelijks in, althans heeft daar absoluut geen inhoudelijke reactie op. Het lijkt me dan ook geen interessant boek. Dat iemand emeritus hoogleraar is en zo weinig weet uit te leggen baart me wel zorgen.

  • @inacusters-vanbergen1383
    @inacusters-vanbergen13835 ай бұрын

    Ik vind dat de mannelijke interviewer erg bevooroordeeld dit gesprek beheerst, en voortdurend te weinig ruimte biedt aan de vrouwelijke onderzoeker. Erg irritant, hij lijkt erg op zijn pik getrapt

  • @bladhark01

    @bladhark01

    5 ай бұрын

    Er kwam veel ongefundeerde onzin op tafel wat moest worden recht getrokken. Dan krijg je dat.

  • @Tiasung
    @Tiasung5 ай бұрын

    "hoogleraal genderstudies" dacht ik; dat zegt helaas genoeg, en na gekeken te hebben blijkt mijn preconception helaas accuraat. Haar perspectief staat voor mij tegenover de werkelijkheid. Die dingen zijn gewoon niet zo. In de huidige wereld hebben vrouwen inderdaad veel meer privilege. Vooral op sociaal vlak en op gebied van relaties. Er is een enorm verschil in het gemat dat een vrouw een relatie kan krijgen vergeleken met een man. Maar ook als je kijkt naar posities van macht staan vrouwen tegenwoordig aan de top. Zie bijvoorbeeld de EU leiderschap, of de VS (Biden's kabinet) of tegenwoordig tal van voorbeelden. Dus het idee dat mannen vrouwen onderdrukken is best absurd wanneer je eerder argument kunt maken voor het tegen deel. Dat van "mannen kunnen niet tegen hun verlies". Ik zou zelf zeggen dat verschilt enorm per persoon, alhoewel iemand gemakkelijk zou kunnen denken dat vrouwen juist minder tegen hun verlies kunnen. Ironisch maken vrouwen veel eerder (door beinvloeding via disinformatie, verspreid door andere "genderstudies" of "woman studies") helemaal verkeerde uitspraken over de situaties van mannen en vrouwen. Dat is niet minder dan Gaslighting, en het is opvallend hoeveel raakvlakken dit heeft met de woke-ideology.

  • @tobiastobias2419

    @tobiastobias2419

    5 ай бұрын

    Vrouwen voelen zich gemiddeld wel wat kwetsbaarder als ze bijvoorbeeld alleen over straat moeten snachts. Als een man zou voorstellen haar te begeleiden, zodat ze zich veiliger voelt, zal woke dit zien als “heel macho”. Dus mannen doen dat niet, branden zich daar niet aan. Woke erkent geen verschillen in ervaring tussen man en vrouw. De mainstream samenleving gaat uit van radicale woke theorie. Verder. In het westen kan een vrouw ver komen. Kijk naar Sigrid kaag en yezilguz, Marijnissen en de vele vrouwelijke filosofen, topsporters etc. Ik zou het westen niet inherent seksistisch noemen

  • @RicardoBryanOfficial

    @RicardoBryanOfficial

    5 ай бұрын

    Goed verwoord, kan me geheel vinden in wat je beschrijft.

  • @kiekiek

    @kiekiek

    5 ай бұрын

    Weinig toe te voegen aan je reactie, hoewel ik nog zoveel kan zeggen over de bias van deze mevrouw. Waar ik nog wel op wil wijzen zijn studies over vrouwen die vaker onderbroken zouden worden en dergelijke. Daaruit causale verbanden halen is echt een zwaktebod, omdat confounders wel heel erg op de loer liggen. Wat is de samenstelling van die vergaderingen, wat zijn de posities van de studie deelnemers in die vergaderingen, aantal werkuren etc, zijn de vrouwen wel goed met de mannen te vergelijken wat dat betreft, en het meest belangrijk is uit die resultaten wel de conclusie te trekken dat er sociale invloed vanuit gaat, of zie je gewoon intrinsieke verschillen tussen man en vrouw terug (dominantie niveau, agreeableness, neuroticisme, openheid) Dit geldt in feite voor alle genderstudies, de wetenschappelijkheid ervan is gering.

  • @johnwf

    @johnwf

    5 ай бұрын

    Ben het roerend met je eens. (Waar is de liefde = God?) De man beschermt zijn vrouw en kinderen voor boze buitenwereld. Een grondhouding. De vrouw zorgt voor de man en kinderen, zodat man kan excelleren in deze buitenwereld. De moderne wereld heeft zowel man als vrouw van deze natuurlijke grondhouding afgehaald, omdat het mogelijk werd. Wereld werd 'veiliger'. Tegelijkertijd werd man bewust van zijn vrouwelijke kanten en andersom. De wasmachine is de grootste emancipator geweest voor de vrouw. Alle excessen die zij noemt zijn niet gerelateerd aan "mannen" of "vrouwen" maar aan psychische stoornissen die zowel mannen als vrouwen kunnen hebben. De man is zijn draad met boven kwijt. De vrouw haar draad met zichzelf. Dát geeft de ellende. Heeft dus niets met poppetje man/vrouw te maken, maar met de verbinding met het spirituele domein. Mogelijk systemtisch, karmisch, godweetwat. Veelzeggend dat de spirituele dimensie bij hoogleraren vergeten wordt. Nu moet ik nog 34min zien. Geen zin in. Maar denk niet dat hoogleraren zich wagen aan dit domein zoals artsen zich niet wilden wagen aan de relatie body mind.

  • @dm4life90

    @dm4life90

    5 ай бұрын

    Zoveel waarheden in dit antwoord. Helemaal mee eens.

  • @jasper4365
    @jasper43655 ай бұрын

    Lol, weer zo een... Verspil hier geen uur aan mensen

  • @NathanTax
    @NathanTax5 ай бұрын

    Waardevol perspectief, dank aan De Nieuwe Wereld voor het uitnodigen van deze gast. Een kritische geest vormt zich pas in de ontmoeting met uiteenlopende invalshoeken. Gister Kees de Kort, vandaag Maaike Meijer. Een enorm contrast en dat is precies wat ik aan jullie platform waardeer.

  • @AntonJumelet
    @AntonJumelet5 ай бұрын

    Heel erg leuk gesprek! De Nieuwe Wereld is het beste als dit soort verschillende perspectieven met elkaar in gesprek gaan. Graag meer dan dit en minder gast en interviewer die het met elkaar eens zijn

  • @azijnseikert1918
    @azijnseikert19185 ай бұрын

    Vrouwen en mannen. Mijn visie daarop heb ik eigenlijk van de grote filosoof uit de jaren 80 en 90 Al Bundy.

  • @Jannette-mw7fg

    @Jannette-mw7fg

    5 ай бұрын

    Hahahaha! Zolang het niet Ted Bundy is.....

  • @karindemik5951
    @karindemik59515 ай бұрын

    Jammer dat Jelle Maaike miet echt laat uitpraten en zijn eigen gelijk wil halen. Zij is een interessant persoon en ik was benieuwd wat ze te vertellen had, helaas werd ze te veel onderbroken.

  • @hielkjedijk4386
    @hielkjedijk43865 ай бұрын

    Jammer dat je Maaike niet de verhalen laat vertellen die illustratief zijn voor het thema en waarin ook steeds de relativering vanzelf aan de orde kwam . Alleen maar luisteren leek heel moeilijk.

  • @AsklepiosvanApollo
    @AsklepiosvanApollo5 ай бұрын

    Mijn mannelijkheid zit me helemaal niet in de weg. Ik loop er vrolijk mee tussen mijn benen.

  • @GreenD

    @GreenD

    5 ай бұрын

    🤣

  • @MarcoBFJ7
    @MarcoBFJ75 ай бұрын

    Uiteindelijk is het wel goed dat dit gesprek is gevoerd. En Jelle, dit deed je erg goed! Ik bemerk overigens wel een generatiedingetje en erg veel aannames en vooroordelen van Meijers kant, maar goed, ze brengt het zoals Jelle zei erg erudiet.

  • @mldknetemann9223

    @mldknetemann9223

    5 ай бұрын

    Precies, ze leeft niet in 2023 gedachten en wat er allemaal speelt en vrouwen hebben meer privileges

  • @emilegeorge6225
    @emilegeorge62255 ай бұрын

    Nogal eenzijdige invalshoek en tekens het beperkte nurture perspectief zonder nature te onderkennen, maar wel goed dat dit gesprek plaatsvindt. Complimenten aan Jelle voor zijn tegengas. Meer van deze dialogen!

  • @dickievtvdk
    @dickievtvdk5 ай бұрын

    Ongeveer bij minuut 49:00 hoe zijn jullie in vredesnaam zo van je pad afgedwaald, dat jullie moeten 'filosoferen' over domweg 'verliefd' zijn ? Dit is echt een stompzinnig gesprek. Enfin, iedereen slaat wel eens de plank mis. Op naar de volgende aflevering (please).

  • @Jerome20011

    @Jerome20011

    5 ай бұрын

    Met Marlies Dekkers haha mooie vrouw

  • @Jannette-mw7fg
    @Jannette-mw7fg5 ай бұрын

    Dank, belangrijk onderwerp. Wat een ongelooflijke hoop onzin. Teveel om te ontrafelen....

  • @icarusthefly5458
    @icarusthefly54585 ай бұрын

    Het gesprek begon goed met dat er naar beide kanten gekeken werd maar vervolgens kijkt Maaike alleen maar naar de vrouw en lijkt de mannelijke situatie niet te snappen ondanks dat ze toch wel met goede voorbeelden aankomt. Bv dat als een man met problemen zit, hij verwaarloost wordt. En toch lijkt Maaike het niet helemaal door te hebben dat een man er eigenlijk altijd alleen voor staat en dat de vrouw vaak veel meer hulp ontvangt. Jelle maakte ook een mooie vergelijking met mentale en fysieke mishandeling. Maaike wuift dat wel heel makkelijk weg. En een paygap van 15%??? Dat is al zo erg ontkracht. Zelfs de nobelprijs winnaar voor de gender paygap onderzoek kan het reduceren naar 2%. Daarin geeft ze ook aan dat het echt generationeel is. Jelle gaf dit ook al aan. Voornamelijk bij ouderen zit het probleem. Als je een probleem wilt oplossen, dan doe je dat bij de kern. Dat is gedaan tot die 2%. Tot 38 jaar is het inkomenverschil volledig te verklaren. Door het nog meer aan te pakken krijg je, net zoals dat Jelle aangeeft, een positieve discriminatie.

  • @wruitenb

    @wruitenb

    5 ай бұрын

    Aanvankelijk was ik geboeid, maar allengs werd het anekdotischer en kwamen er geloofsartikelen zoals "pay gap". Toen ik bij dit gemakkelijk wegwuiven was beland, vond ik het mooi gewest en haakte ik af. Ben gestopt met kijken want de rest is voorspelbaar.

  • @andro.5678

    @andro.5678

    5 ай бұрын

    zag laatst nog dat jonge mannen minder verdienen

  • @user-wj5gj9ld8b

    @user-wj5gj9ld8b

    5 ай бұрын

    Er is geen positieve discriminatie er is alleen discriminatie ga niet mee met de gender gekte en het cultuur Marxisme Er zijn maar 2 genders man en vrouw de rest is puur cultuur kanker

  • @icarusthefly5458

    @icarusthefly5458

    5 ай бұрын

    @@andro.5678 dat klopt ook. Maar dat was doordat mannen tegenwoordig lager geschoold zijn dan vrouwen. Dit is de leefdtijdsklasse 25-35. Hierbij is 60% van de vrouwen hoger opgeleid tov 52% van de mannen. Dit ga je terugzien als je het verschil in opleidingsniveau niet meeneemt.

  • @bladhark01

    @bladhark01

    5 ай бұрын

    En zo zijn er ook heel logische verklaringen voor de zogenaamde 'paygap' waarbij wordt gesteld dat vrouwen minder verdienen dan mannen. De gast van vandaag liet haar opmerking over 15% ook erg snel varen toen Van Baardewijk dit counterde

  • @lavietortoise
    @lavietortoise5 ай бұрын

    Grappig hoe dit gesprek het issue op meerdere dimensies bevestigt.

  • @margreetdoodeman1441

    @margreetdoodeman1441

    5 ай бұрын

    Vond het vooral irritant. Mansplaining next level.

  • @Annbosman
    @Annbosman5 ай бұрын

    Genoten van dit gesprek, erg inspirerend om haar insteek te horen. Wat ik er uithaal is dat ze andere waarden op tafel legt, die dwars in gaan tegen ons huidige wereldbeeld maar zo de moeite waard zijn om serieus over na te denken. Wat een bijdrage heeft die hippie man uit de film aan de maatschappij geleverd, hij laat zien wat óók belangrijk is en waar misschien vanuit ons 'idee van hoe het hoort te zijn' wel veel te weinig oog voor is. Ze zegt het heel treffend: we zijn allemaal "mens". Mooi!

  • @erikpeeters778
    @erikpeeters7785 ай бұрын

    Heerlijk, de manier waarop Jelle die typische altijd weerkerende clichés doorprikte. En neen, de zogenaamde 'pay gap' bestaat niet...

  • @mldknetemann9223

    @mldknetemann9223

    5 ай бұрын

    Is al veel.veranderd zij denkt nog uit jaren 50 mind

  • @LiduzkaTovar
    @LiduzkaTovar5 ай бұрын

    Slap gezwets. Deze mevrouw gebruikt slechts oneliners zonder enige onderbouwing.

  • @sisifosplight7484

    @sisifosplight7484

    5 ай бұрын

    Ik zou zeggen: lees eerst eens haar boek voordat je hier een ongefundeerde mening ventileert.

  • @user-bh2it6ds6p
    @user-bh2it6ds6p5 ай бұрын

    Ik ben een vaste kijker/luisteraar van De Nieuwe Wereld en attendeer regelmatig mijn studenten op uitzendingen. Maar wat een kwaliteitsverlies dat Maaike Meijer ook hier (want ook al te veelvuldig in de Mainstream Media) een platform krijgt. Haar narratief en werk sluiten aan bij de dominante ideologie in deze MSM waarin een jaren-60 discourse keer op keer herkenbaar is. De Nieuwe Wereld onderscheidt zich juist daarin; daarom is het zo tragisch dat dit geluid ook hier te horen. Dank Jelle, dat je kritisch op haar werk reageert, maar deze gast en haar werk passen niet bij de doelstellingen van jullie mooie en waardevolle platform. Immers, Meijer heeft een verwrongen en ideologisch man- en wereldbeeld dat is gebaseerd op vooroordeel en een nota bene fictieve en eendimensionale personages; een ideologie die zo herkenbaar is binnen haar generatie. Als vanzelfsprekend voelt ze zich aangetrokken tot hippie the Big Lebowski, maar serieus: het is een fictief karakter wat niet als rolmodel kan dienen voor welke jongen of man dan ook. Alle terechte kritiek op haar werk kan dan ook worden samengevat met de alleszeggende slogan "Ok, Boomer": “Okay, Boomer” is typically used as a dismissive or sarcastic response to older people, particularly baby boomers, who are perceived as being out of touch with modern attitudes and culture. It's often used in response to comments or opinions that are seen as outdated, conservative, or insensitive.

  • @dynamike201
    @dynamike2015 ай бұрын

    Dank voor de waardevolle toevoegingen aan het gebruikelijke culturele beeld door beiden, zoals: geweld door vrouwen en de destructievere werking van verlies op de psyche van mannen. Geen verwaarloosbare factoren en maakt daarmee de culturele interpretatie completer.

  • @RobMiddelhuis
    @RobMiddelhuis5 ай бұрын

    Graag een beetje statistiek. Dit is al wat oudere politiestatistiek over sexueel geweld. In de VS en UK worden meer mannen door vrouwen mishandeld. Maar in Nederland is dit andersom, hier worden meer vrouwen mishandeld door mannen. De recente BKA statistiek 2022 vwb sexueel geweld laat een stijgende lijn zien. Het loopt helemaal uit de hand. Wat dat betreft heb ik, nog, meer vertrouwen in het Duitse politieapparaat die verplicht is alle aangiftes te behandelen. Misschien heeft dat toch iets te maken met immigratie. De naïviteit vwb de tribale verhoudingen en hoe zich dit uitwerkt op de man-vrouw relatie is zo stuitend.

  • @N3mdraz

    @N3mdraz

    5 ай бұрын

    Ik zie het vaak genoeg op straat. Veel oostblokkers die ruzie hebben waarbij de vrouw huilt. En vergis je niet in amerika hebben ze veel Latinas. Zijn heetgebakerde vrouwen.

  • @bennieamsing
    @bennieamsing5 ай бұрын

    Het vermijden van stereotypen vereist een bewuste inspanning om individuen te zien voor wie ze werkelijk zijn, zonder vooringenomenheid.

  • @PimVree
    @PimVree5 ай бұрын

    5.47: 'ik heb me als meisje altijd meer een jongen gevoeld'. Het kan inderdaad dat je je als meisje geen meisje voelt of wilt zijn, maar als ze daar aan toevoegt dat ze zich een jongetje voelt, dan blokkeer ik. Even kort door de bocht: als je geen piemel en ballen hebt dan kun je als meisje nooit zeggen dat je je een jongen voelt. (en andersom) Wel dat je misschien liever een jongen zou willen zijn. Maar dat is van een geheel andere orde. Op dit punt - deze drogreden - loopt de discussie keer op keer vast.

  • @Jannette-mw7fg

    @Jannette-mw7fg

    5 ай бұрын

    Helemaal eens! Je kunt als vrouw niet weten hoe "je een man voelen" voelt {en andersom!}. Man/vrouw zijn zit in elke cel in je lichaam en bepaald ongelooflijk veel! Vrouwen die zeggen dat het niet uitmaakt moeten even nadenken hoe het voelt als ze iemand midden in de nacht tegenkomen in de wildernis...dan weet je onmiddellijk hoe wezenlijk het verschil is!

  • @struisvogel1330
    @struisvogel13305 ай бұрын

    Fictie figuren analyseren ,hoe komen die personen tot stand ? beter echte personen analyseren. De waarnemer beinvloed altijd de waarneming . Bijna alle vrouwen gaan met een negatief zelfbeeld de volwassenheid in. Om makkelijker de binding tussen man en vrouw mogelijk te maken. Een sterke zelfbewuste vrouw ,is voor de meeste mannen niet te hanteren . Vervolgens zie je vaak na wat jaren de vrouw sterker en zelfbewuster worden ,met als gevolg dat veel van die relaties stranden. Dus een natuurlijk proces om de voortplanting op gang te houden .

  • @erikdenhouter
    @erikdenhouter5 ай бұрын

    21:00 ".....waar mannen specifiek vastlopen, en dat ze dan ook in de steek worden gelaten, door zichzelf en door hun omgeving... dat ze niet worden gezien als je zit jezelf ontzettend in de nesten te werken, en niemand kan jou stoppen.... Zelfs die ene verstandige man die zegt "Stop nou, dit gaat verkeerd" die wordt niet gehoord." Exact zo meegemaakt, en zolang geleden, maar nog elke dag bepalend. Het zware is vooral dat het 'fout gaan' openbaar is, maar de schreeuw er vóór om afstand te nemen zich in de privésfeer afspeelde. Ik heb nooit meer een ander vertrouwd om ook maar een stukje van mijn leven in handen te geven.

  • @brewerbrewer5988
    @brewerbrewer59885 ай бұрын

    Wat wil deze vrouw nou eigenlijk zeggen? Ze zal vast een goed boek hebben geschreven, maar in dit gesprek volg ik haar echt niet.

  • @sdfghjkertyuiofghjk
    @sdfghjkertyuiofghjk5 ай бұрын

    ik wil een volle video van 2 uur waarin deze vrouw de volledige plot van the big lebowski uit de doeken doet. Dit is het nieuwe jiskefet

  • @ingmarbeldman
    @ingmarbeldman5 ай бұрын

    Een scherp gesprek - met dank aan Jelle. Het blijft echter erg observerend en evolutionair/materialistisch. In de spirituele hoek vinden mooie ontwikkelingen plaats waarin mannen en vrouwen met elkaar in dialoog treden. Daar wordt in dit interview niet over gerept. Tevens kan vanuit de Jungiaanse psychologie en de metafysica het man- en vrouw-zijn ook archetypisch en fenomenologisch geïnterpreteerd worden. Dat kan het denken over biologische, sekse gebonden functies verdiepen, etc etc. Dit onderwerp smaakt dus naar meer!

  • @tobiastobias2419

    @tobiastobias2419

    5 ай бұрын

    In de spirituele hoek vind alleen maar waanzin plaats

  • @sdfghjkertyuiofghjk

    @sdfghjkertyuiofghjk

    5 ай бұрын

    kom kom..@@tobiastobias2419

  • @ingmarbeldman

    @ingmarbeldman

    5 ай бұрын

    @@tobiastobias2419haha ja daar heb je ook weer een sterk punt natuurlijk🙏🏻

  • @mldknetemann9223

    @mldknetemann9223

    5 ай бұрын

    Man en vrouw zijn van nature en biologische gezien gewoon anders en vrouwen dus feminist moeten ophouden om mannen willen veranderen van hun mannelijkheid en kappen om vrouwen mannelijkheid te maken. Geestelijke gezondheid problemen veroorzaken ook.

  • @Albert20yt

    @Albert20yt

    5 ай бұрын

    @@tobiastobias2419 het leven in de overtuiging dat de ‘ik’ echt is is helaas de realiteit van bijna alle mensen. Daar komt het lijden uit voort. De ‘ik’ zit bij u zo diepgeworteld dat u leeft in de wereld van tegenstellingen (geluk en pech, haat en liefde, zij en ik etc). Zonder onderzoek hiernaar blijft u vast in deze eindeloze cyclus waarin allerlei (mentale) pijnen u blijven beheersen.

  • @accountmward
    @accountmward5 ай бұрын

    Jammer dat Maaike, haar onderzoek doet obv oude boeken en het niet breder getrokken heeft. Het resultaat is dan ook die voor de generatie van voor generatie X is

  • @RO-sh8ji
    @RO-sh8ji5 ай бұрын

    Al dat Engels wat ze er zo maar doorheen gooit. Duidelijk waar alle inspiratie vandaan komt. Wederom heerlijk overgewaaid uit het land dat we op een sokkel hebben staan.... Ook lastig om al dit moeilijke gedoe serieus te nemen. Al dat ge-ik ook...

  • @JJVos-ll2pc
    @JJVos-ll2pc5 ай бұрын

    Dit gesprek raakt oa aan de 'gender equality paradox' . Dat houdt in dat in landen met hoge welvaart en hoge mate van gendergelijkheid, zowel vrouwen als mannen beroepen kiezen die vanouds al voornamelijk door het betreffende geslacht worden uitgeoefend.

  • @AntioneAngele-cy8yb
    @AntioneAngele-cy8yb5 ай бұрын

    Afgestudeerd maar worden niet echt weizer! Scholen zijn niet ingericht voor jongens. Jongens kunnen hen energie niet kwijt op school. Wordt te weinig aandacht aan gegeven. En zo zijn er verschillende onderdelen die veranderd zouden moeten worden.

  • @ericspoor8175
    @ericspoor81755 ай бұрын

    Jelle lijkt toch een beetje getriggered, maar zal het toegeven als ik dat gewoon projecteer

  • @jacoinjacoin6233
    @jacoinjacoin62335 ай бұрын

    Heel interessant gesprek…..🙏

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso3575 ай бұрын

    Wat betreft de beste boeken: Van oude mensen en dingen die voorbijgaan (Couperus), De donkere kamer van Damokles (Hermans), Karakter (Bordewijk), De kapellekensbaan (Louis Paul Boon), Het stenen bruidsbed (Mulisch), Het huis van de moskee (Abdullah), Het verdriet van België (Claus) en let op!.... Hella Haasse, Het woud der verwachting. Zeven mannen en slechts één vrouw. Helaas..... Uiteraard ken ik de oorzaak wel en de bewering dat mannen beter schrijven dan vrouwen, is natuurlijk onzin.

  • @tjarkovermeulen1044
    @tjarkovermeulen10445 ай бұрын

    Boeiend gesprek, van mij mag ze nog een keer komen. Wel jammer dat je niet altijd doorgaat op wat zij zegt en dan snel met je eigen verhaal komt.

  • @ericspoor8175
    @ericspoor81755 ай бұрын

    Ok, stond toch eerst wat advers tegenover het gesprek, maar op een bepaald moment kon ik toch wel wat dingen herkennen in mezelf die ze beschreef. Er is idd een bepaald wordingsbeeld, die ik een groot deel van mezelf heb voorgespiegeld en wat ik waarschijnlijk nog steeds tot in een zekere mate doe. Het is ook een bepaalde zoektocht. Hoe wordt ik die gave persoon, die ik zo gaaf vind, maar die anderen ook zo cool zullen vinden. MMmm maar is dit daadwerkelijk de zoektocht naar man zijn of de zoektocht naar een karakter en een rol die in de binair-genderonderscheide maatschappij past of juist niet past? Of is dit dan toch hetzelfde? Natuurlijk spreek ik hier alleen voor mezelf.

  • @d0wnstars

    @d0wnstars

    5 ай бұрын

    Hoe wordt ik die gave persoon, die ik zo gaaf vind, maar die anderen ook zo cool zullen vinden? Wees tevreden met jezelf, dan zullen anderen ook tevreden zijn met jou. Vrede betekent tevreden zijn. Niemand is gaaf, we hebben allemaal krassen. Gaaf zijn is een illusie. De mooiste Ferrari krijgt een kras maar rijd nog steed 300 km per uur. En als je zo raced boeit de kras niks meer, maar is het leven wel mooi.

  • @ericspoor8175

    @ericspoor8175

    5 ай бұрын

    Mooie psychologisch correcte woorden, maar de ego verwerpt ze makkelijk als deze weer naar boven komt en ik weet ook niet of ik die luxe kan creëeren om uw woorden me toe te eigenen@@d0wnstars

  • @ericspoor8175

    @ericspoor8175

    5 ай бұрын

    mijn excuses, u bedoelt het goed@@d0wnstars

  • @user-bh2it6ds6p
    @user-bh2it6ds6p5 ай бұрын

    Nog iets anders wat John Alfred Taylor duidelijk illustreert in zijn werk Stone Free: de generatie boomers predikt en verspreidt een ideologie die zij zelf niet of slechts ten dele aanwendt en implementeert in hun eigen leven en er dus de negatieve consequenties niet van ondervindt. Sterker nog: zij ontlenen hun levenssucces juist aan de voorgaande (Protestants Christelijke) ideologie waar zij zich zo gretig tegen af hebben gezet in woorden, maar niet in daden. Denk aan Boudewijn de Groot, Freek de Jonge, Koot en Bie, Wolkers, Koos Postema, etc etc etc. Maar de klappen vallen bij de generaties na hen die wel concreet invulling hebben gegeven aan die zogenaamde idealen van vrijheid en gelijkheid. Zie ook het verhaal van Meijer: met wat een dedain , clichés en gebrek aan respect zij spreekt over mannen. Ze maakt vooral duidelijk dat ondanks haar studie en vakgebied ze geen idee heeft wat de man drijft. Wat duidelijk wordt: genderstudie is ideologie verpakt als wetenschap. Maar wat voor menig boomer geldt: het zal haar tijd wel duren, ze heeft de schaapjes op het droge, een hypotheekvrij huis, een riant inkomen, ruimhartig pensioen en AOW. Vergelijk dit met de huidige generatie. Wellicht kan ze haar kapitaal en erfenis nalaten aan representanten van deze generatie want die leven in de puinhoop die haar generatie heeft veroorzaakt.

  • @daveyvantilburg23
    @daveyvantilburg235 ай бұрын

    17:55 in elkaar gemept worden... heel concreet bewijs dat er iets speelt en makkelijker te vervolgen, neem je vaker maar tijdelijk mee (is mijn ervaring). Gepest worden is veel genuanceerder, geen concreet moment met bewijs, moeilijk te vervolgen, neem je door de onrecht (geen tegen actie/geen vervolg) langer mee

  • @K_Woudenberg
    @K_Woudenberg5 ай бұрын

    Pfffffff jeetje, waar je zin in hebt zo'n gesprek. Doe mij maar David Deida en al zijn waardevolle kennis.

  • @drbvo9578

    @drbvo9578

    5 ай бұрын

    Niet mee eens. Ben zelf vrouw: dit gesprek over mannen is juist verfrissend na decennia feministisch geraaskal.

  • @thijsgilbert
    @thijsgilbert5 ай бұрын

    Dank voor een interessant gesprek. Ik kon soms niet zo goed uitmaken wat nu de gedachtegang was van de geïnterviewde omdat de interviewer best veel ruimte nam in het plaatsen van kritische kanttekeningen.

  • @evelienhoogendoorn8192
    @evelienhoogendoorn81925 ай бұрын

    Het gesprek is leuk om te horen.. Kijk evt ook de scherpschutters. Ik denk dat de vrouw macht heeft om de man te strikken in haar netten. Net als de man macht heeft de vrouw te mishandelen. Ze hebben beide de verantwoordelijkheid om de ander te laten bloeien. Waardeer elkaar en wees trots op elkaar. Zoek het geen elkaar aanvult, dat maakt blij. Deel wanneer je elkaar overlapt, maar dat gaat vaak vanzelf

  • @Elluvis72

    @Elluvis72

    5 ай бұрын

    Lees Hooglied uit de Staten vertaling (Bijbel) veel overeenkomsten met dit gesprek.

  • @evelienhoogendoorn8192

    @evelienhoogendoorn8192

    5 ай бұрын

    1 korinthe 7 vers 4 beschreef ik hierboven..

  • @wittepens1
    @wittepens15 ай бұрын

    Met alle respect, maar mevrouw loopt echt achter op de tijd. Wat zij beschrijft zijn niet de mannen en vrouwen anno 2023.

  • @Harry-Hartmann
    @Harry-Hartmann5 ай бұрын

    Een hele interessante Video 👍🏻

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso3575 ай бұрын

    Als het gaat om het schrijven over literatuur, ken ik afgezien van Connie Palmen - die ik hogelijk waardeer, bijvoorbeeld om hetgeen zij schrijft in 'Het geluk van de eenzaamheid' - eigenlijk geen enkele vrouw. Roberto Calasso, Octavio Paz, Northrop Frye, Michel Foucault, Umberto Eco waren allemaal mannen die geweldig schreven over literatuur. Om mijn tegenstanders de wind uit de zeilen te nemen, noem ik: Simone de Beauvoir en MarinaTsvetajeva. Zij waren uitzonderingen.

  • @cormacmacconnell3096
    @cormacmacconnell30965 ай бұрын

    Geweldig Goed Gesprek

  • @jan-de-buurman
    @jan-de-buurman5 ай бұрын

    Leuk gesprek 👍 We zijn allemaal wezens m/v die volwassen moeten worden. Ik hoopte dat Bukowski ook ter sprake zou komen. 😅

  • @HeteHangijzers
    @HeteHangijzers5 ай бұрын

    Wie is die man?

  • @johnf.r.gilbertph.d.2780
    @johnf.r.gilbertph.d.27802 ай бұрын

    Tijdens dit gesprek moest ik voortdurend denken aan een boekje uit 1970 "afscheid van de seksualiteit" door Jos van Ussel die een pleidooi houdt om afstand te nemen van genderdifferentiatie.

  • @stoempert
    @stoempert5 ай бұрын

    Die gender pay gap komt met name door bedongen salarissen in topfuncties. Vaak de oudere bovenlaag. Voor 99% van de mensen is dit een non-issue. Verder, niet lullig bedoeld, maar ik hoop dat het boek beter is dan dit gesprek.

  • @drbvo9578

    @drbvo9578

    5 ай бұрын

    Ja, ik ben zelf vrouw maar de pay gap is allang achterhaalt door de feiten, zeker hier in de USA waar ik woon. Mannen kiezen meestal massaal voor beroepen waar meer wordt verdiend (STEM jobs) terwijl vrouwen voor de softer sector kiezen. Overigens in de USA hospitals zijn de vrouwelijke artsen in de meerderheid. Ook vrouwen willen gelijkheid aan de top, maar niet aan de bottom. Ik zie ze niet echt in de electriciteits-kabels hangen, midden in de nacht, in de sneeuw. Of gelijkwaardig meevechten in oorlogen. Luister naar Jordan Peterson voor een beter idee hoe het zit.

  • @hermakapteyn6178

    @hermakapteyn6178

    5 ай бұрын

    In het boek kan deze mevrouw hoop ik uitspreken en haar verhaal afmaken! Dat is een verschil verwacht ik!

  • @bladhark01

    @bladhark01

    5 ай бұрын

    Die gender paygap komt doordat van mannen van alle salarissen een gemiddelde wordt genomen en voor vrouwensalarissen wordt hetzelfde gedaan. Daaruit blijkt dan dat de man gemiddeld meer verdient dan de vrouw. Er wordt niet gekeken naar peroonlijke, individuele keuzes die worden gemaakt en die leiden tot het salarishoogte van het individi. Als dat wel zou worden gedaan dan blijft er geen paygap meer over.

  • @AABoyer
    @AABoyer5 ай бұрын

    Ik herken me echt niet in de visie van Maaike. Wil Maaike het oude feminisme opnieuw uitvinden?

  • @AABoyer

    @AABoyer

    5 ай бұрын

    18de min. Wat heb je liever? Gepest worden of….. ik haak af

  • @erikdenhouter

    @erikdenhouter

    5 ай бұрын

    @@AABoyer Het woord 'pesten' was hier ongepast, het dekte de lading niet. Sociale moord zou wellicht dichter bij de waarheid in die vergelijking kunnen komen.

  • @erikdenhouter

    @erikdenhouter

    5 ай бұрын

    ​@@AABoyer Het woord 'pesten' was hier ongepast, het dekte de lading niet. Sociale castratie zou wellicht dichter bij de waarheid in die vergelijking kunnen komen.

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso3575 ай бұрын

    Het belangrijkste is dat we ons proberen te onderscheiden, dat we niet deel uitmaken van de massa. We gaan morgen naar een kerstmarkt en mensen zullen naar ons kijken. Dat is goed.

  • @dariuselson
    @dariuselson5 ай бұрын

    ‘Ze worden in zo de steek gelaten’….Typisch vrouwelijk om mannen als slachtoffer neer te zetten😂

  • @jmjrademakers
    @jmjrademakers5 ай бұрын

    Thorbecke? U bedoelt Descartes?

  • @user-bh2it6ds6p
    @user-bh2it6ds6p5 ай бұрын

    Maaike Meijer krijgt een platform voor haar boek, maar ik adviseer haar om in haar werk en studies kennis te nemen van het werk van David Deida, Way of the Superior Man en John Alfred Taylor, Stone Free. De bron van het denken van Meijer en veel van haar vak- en generatiegenoten en medefeministes is de stelling van Simone de Beauvoir dat de vrouw niet als vrouw wordt geboren, maar als zodanig wordt gevormd. Maar deze stelling is ideologisch en betreft een misvatting. Zodoende rust het werk van Meijer op drijfzand.

  • @bennieamsing
    @bennieamsing5 ай бұрын

    Maaike Meijer Overpeinzingen verwijzen naar diep nadenken, mediteren of reflecteren over verschillende aspecten van het leven. Alles in dit interview zeg veel over uw ervaringen, denk ik. Excuseer als mijn vorige uitleg te veel de neiging tot generalisatie benadrukte. Het is inderdaad belangrijk om te benadrukken dat generalisatie niet altijd accuraat of eerlijk is, en dat stereotypen gebaseerd op te beperkte informatie schadelijk kunnen zijn. Het leven is veel complexer dan u het man type beschrijft.

  • @peterfiscalini9769
    @peterfiscalini97695 ай бұрын

    Was het nodig om deze schrijver een boek te geven

  • @anjacobs1312
    @anjacobs13125 ай бұрын

    Wat jammer dat deze interessante vrouw weinig echte ruimte kreeg om echt het punt te maken. Ik hoop dat ik andere interviews vind van haar om haar verhaal ononderbroken te beluisteren.

  • @CB-xf6jc

    @CB-xf6jc

    5 ай бұрын

    welja als ze onderwerpen aanhaald die niet waar zijn is het toch maar normaal dat Jelle erop ingaat

  • @anjacobs1312

    @anjacobs1312

    5 ай бұрын

    wie zegt dat ze niet waar zijn? als ze wat meer had kunnen duiden zou er op zijn minst een gesprek zijn @@CB-xf6jc

  • @jellevanbaardewijk7253

    @jellevanbaardewijk7253

    5 ай бұрын

    het was dan ook geen interview

  • @anjacobs1312

    @anjacobs1312

    5 ай бұрын

    gelukkig maar @@jellevanbaardewijk7253

  • @ingridhoofd520
    @ingridhoofd5205 ай бұрын

    Mannelijkheid als compensatiemechanisme - heel Lacan maar dan anders... Interessant!

  • @JJVos-ll2pc
    @JJVos-ll2pc5 ай бұрын

    Een ander probleem in het huidige onderwijs is dat de nadruk ligt op vaardigheden waar vrouwen van nature meer aanleg voor hebben. Het herintroduceren van de ambachtsschool zou een goede stap zijn. kzread.info/dash/bejne/qph7zdtqer3Vpso.htmlsi=2fW6lsfd3v7zuXkr

  • @philip_wespje
    @philip_wespje5 ай бұрын

    Dus het kleineren door de vrouw van de man zit hem misschien in het feit dat vrouwen het aanvoelen wanneer mannen zich voelen falen en dat vrouwen op dat onbewaakte ogenblik misbruik maken van deze situatie, Jelle.

  • @philip_wespje

    @philip_wespje

    5 ай бұрын

    En dat mannen zich dan betrapt en verraden voelen omdat zij precies dat niet kunnen verkroppen.

  • @hansjoviscroes7343
    @hansjoviscroes73435 ай бұрын

    Toen ze serieus begon over dat vrouwen beter zouden zijn in zgn. tegenslagen ben ik afgehaakt...dit geheel op persoonlijke titel en eigen ervaringen...naar mijn idee zijn ze er even goed/slecht in.

  • @ceesbakker4980
    @ceesbakker49805 ай бұрын

    Verlies nemen? Trouwen met een man die in 30 jaar vermogen heeft opgebouwd, je er als vrouw geen enkele bijdrage aan hebt gegeven en vervolgens recht hebben op 50% na 5 jaar huwlijk?

  • @jonaswhale6451

    @jonaswhale6451

    5 ай бұрын

    Haha ,je hebt wel gelijk maar dan hoor je ze niet .

  • @smobach

    @smobach

    5 ай бұрын

    Gefrustreerd?

  • @martinavancampen-wierda9026

    @martinavancampen-wierda9026

    5 ай бұрын

    En de vrouwen die na een huwelijk de schulden van hun man kunnen betalen..dat bestaat ook. Er bestaan ook huwelijkse voorwaarden hè.

  • @dariuselson
    @dariuselson5 ай бұрын

    Ik kan me vergissen, maar volgens mij is Maaike weleens bij Borreltijd geweest, in een item over de organisatie van de gay games in Twello: kzread.info/dash/bejne/e5mY17Sjmam3laQ.htmlfeature=shared

  • @sigridteunis242
    @sigridteunis2425 ай бұрын

    Ja Jelle, zeker hebben mannen privileges en ja helaas zijn ze emotioneel gemankeerd. Overigens vind ik dat Maaike heel liefdevol over onze patriarchale samenleving spreekt. Ik stel voor dat je Bell Hooks gaat lezen. Al wat gedateerd maar nog steeds heel actueel. Trouwens naar mijn mening bewijs je hier wel dat mannen graag en lang aan het woord zijn.

  • @ellisdewal

    @ellisdewal

    5 ай бұрын

    Vrouwen reactie?

  • @hermakapteyn6178

    @hermakapteyn6178

    5 ай бұрын

    Wat een mooi en terecht commentaar! Dat viel mij ook op! Wijze vrouw, jammer dat ze door Jelle wat weinig aan het woord kwam!

  • @Jannette-mw7fg

    @Jannette-mw7fg

    5 ай бұрын

    Man zijn heeft voordelen en nadelen, vrouw zijn heeft voordelen en nadelen. In deze maatschappij hebben beide groepen als ze jong zijn het moeilijk. Oudere mensen hebben dus een "privilege" . Zegt niets over persoonlijke omstandigheden dus eigenlijk een lege term!

  • @bladhark01

    @bladhark01

    5 ай бұрын

    Van Baardewijk moest ook wel erg vaak de ongefundeerde, onzinnige uutspraken van mevrouw recht trekken...

  • @Jannette-mw7fg

    @Jannette-mw7fg

    5 ай бұрын

    @@bladhark01 Eens! Hij had nog veel meer moeten onderbreken...

  • @yvettepronk8622
    @yvettepronk86225 ай бұрын

    Jelle, ik hoop dat je zelf eens terugkijkt en dat je beetje beter de antwoorden gaat beluisteren als je wat vraagt. Het gesprek komt voor mij niet tot volledige diepgang doordat je niet heel goed kan luisteren en wel kan zenden. Bijt eens wat vaker op je tong en sta eens wat. Wees eens wat nieuwsgieriger en opener. Je reageert wel zoals trouwens deze dame beschrijft. Moest ik wel om lachen.

  • @PimVree
    @PimVree5 ай бұрын

    Het lijkt erop dat Jelles vrouwbeeld - de vrouw als dominante player binnen het gezinssysteem - hier weer eens de kop opsteekt. @Jelle: deze vrouwen bestaan inderdaad maar ze vormen een significante minderheid.

  • @jellevanbaardewijk7253

    @jellevanbaardewijk7253

    5 ай бұрын

    Waar baseer je dit op? Vrouwen heersen inderdaad in privé-sfeer, dat is gok ik bij zeker 70% van gezinnen. Historisch en biologisch ook logisch. Heersen kan op meerdere manieren zoals je vast weet dus ik heb het niet over het hoogste woord maar over ‘hoe dingen gaan’. ❤

  • @PimVree

    @PimVree

    5 ай бұрын

    @@jellevanbaardewijk7253 Ik herinner me een uitzending waarin Ad en jij vertelden beide uit een gezin te komen met een gezin waar de moeder de broek aan had en vervolgens zonder goede onderbouwing stelden dat dit in de meeste gezinnen het geval is. Omdat ik uit een tegenovergesteld gezin kom beweer ik - eveneens zonder goede onderbouwing - dat de man in de meeste gevallen de broek aan heeft. (Dit verklaart mijn hang naar het feminisme.) De vraag: 'wie heeft de broek aan?' Is dat geen interessant onderwerp om daar een uitzending aan te wijden? Immers, dit speelt m.i. een belangrijke rol bij hoe het kind van nu zich later als volwassene tot de samenleving verhoudt.

  • @jellevanbaardewijk7253

    @jellevanbaardewijk7253

    5 ай бұрын

    @@PimVree jij bent de uitzondering, lees eens een sociologieboek of kijk gewoon om je heen. Oeroud motief trouwens! Afijn, feminisme is goed gespreksonderwerp

  • @martinavancampen-wierda9026

    @martinavancampen-wierda9026

    5 ай бұрын

    Goddank wel. Mannen kunnen heel domme beslissingen nemen. Daarom noemt ze Moby Dick.

  • @martinsjardijn
    @martinsjardijn5 ай бұрын

    Wat een leuke dame en een mooi gesprek... En de megalomane man als Nietzsche. Ik heb me nooit zo gevoeld vanuit mijn opvoeding. Welke mannen bedoeld ze in het algemeen? Ben wel benieuwd naar voorbeelden. Misschien alleen fictieve personages in de romans? Ik herken me niet in een dergelijke man. Maar ja ik draag geen stropdas 🙂En zijn veel vrouwen niet juist gericht op 'foute mannen' als golddiggers, kunstenaars of intellectuelen, inplaats van de intuitieve romantische liefde? Wie bedoelt ze?

  • @Hani_Santa

    @Hani_Santa

    5 ай бұрын

    Ik herken wel degelijk wat Maaike Meijer omschrijft, waarom denk je dat Andrew Tate zo immens populair is bij jonge mannen? Hij was het meest gezochte individu niet zo heel lang geleden op het internet om even te duiden hoe populair hij is en dat zegt iets over de algemeniteit. Hij is bij uitstek een megalomaan figuur, de professiele gespierde vechter die zich trotseert met dure auto's en vrouwen, top G 🤣. En het grappige is dat wat jij zegt over vrouwen daar heel erg op aanhaakt, want dat is precies wat Andrew Tate verkoopt. Hoe meer een man op hem lijkt, des te meer kans op 'succes' zo ook bij vrouwen en hoe plat het ook is hij heeft natuurlijk een punt. Zoals je zegt is het zonder meer zo dat vrouwen vallen op status, maar dit is eerder een wisselwerking en niet zozeer iets dat enkel van vrouwen uitgaat. Het is pas op het moment dat wij bijstellen wat een man hoort te zijn de perceptie van succes of status ook verandert en daar refereert Maaike ook zo leuk naar met Lebowski, hoe hij wel degelijk sterke eigenschappen heeft en hoe ook hij attractief kan zijn. Het spreekt alleen maar voor je dat je die typische man niet eens herkent, ik heb een biculturele achtergrond misschien draagt dat eraan bij dat ik het juist wel herken 😅, maar om eerlijk te zijn herken ik het ook bij witte nederlandse mannen, het is enkel iets meer verpakt.

  • @GfaDriewerf
    @GfaDriewerf5 ай бұрын

    Geef mij maar dr J Peterson

  • @kurtscheid1277
    @kurtscheid12775 ай бұрын

    Beetje raar in de term "hoeveel ik er kan krijgen"!

  • @nobobonobo
    @nobobonobo5 ай бұрын

    Deze opa is echt de weg kwijt

  • @GQ2593

    @GQ2593

    5 ай бұрын

    Zo oud is Jelle ook weer niet.

  • @hermakapteyn6178

    @hermakapteyn6178

    5 ай бұрын

    Hij praat soms wel als een opa hoor…

  • @DjLuCKyCHaRM

    @DjLuCKyCHaRM

    5 ай бұрын

    Hij bedoelt die man verkleed als vrouw. Wat een gekkie.

  • @frankzatout6789

    @frankzatout6789

    5 ай бұрын

    Hoezo?

  • @knaamachternaam2320

    @knaamachternaam2320

    5 ай бұрын

    Niet eens

  • @CB-xf6jc
    @CB-xf6jc5 ай бұрын

    The pay gap is nu toch al duizend keren gedebunked geweest?

  • @vizuz

    @vizuz

    5 ай бұрын

    Bij boomers is die boodschap nog niet aangekomen

  • @PimVree
    @PimVree5 ай бұрын

    Als de pay gab 15% is - als dat werkelijk zo is - dan mogen we toch wel concluderen dat de man nog steeds aanzienlijk slimmer is?

  • @user-dp6wi1xc1k
    @user-dp6wi1xc1k5 ай бұрын

    😁

  • @chriskappert1365
    @chriskappert13655 ай бұрын

    Bedoelt u die testosteronbommen uit Noord Afrika ? 😂😂😂

  • @danglingpointer8205
    @danglingpointer82055 ай бұрын

    Brol.

  • @ppuf6629
    @ppuf66295 ай бұрын

    Het word steeds gekker bij dnw. Deze gek(maaike) is helemaal van de pot gerukt.

  • @joostwesdorp8373
    @joostwesdorp83735 ай бұрын

    Jelle zakte deze keer voor mij echt door het ijs, dusdanig dat ik het moeilijk vond dit interview uit te kijken. De attitude: ik vond de benadering van je gast, een eminent gris, regelmatig onrespectvol en aanmatigend zelf. De interview skills: Jelle was teveel op de voorgrond met persoonlijke opinies. Hij was niet bezig om de inzichten van de gast goed over het voetlicht te krijgen, integendeel zelf, die zijn er zelf veel te weinig uitgekomen. Daarvoor heb ik andere filmpjes van haar moeten kijken en artikelen lezen. Je gast: alle lof voor de verdraagzaamheid en kalme reactie op de onplezierige angry young man tegenover haar, buitengewoon onaangenaam lijkt me. Het perspectief: in de niche van de hoogopgeleide universitaire wereld mag het misschien sinds kort in het beleid ff anders lijken, maar dat de vrouw geprivilegieerd zou zijn, sorry Jelle een gigantisch tekort aan perspectief, kijk alleen al eens naar de excessen in jullie zo hoogopgeleide studentenverenigingen dan zie je hoe het er met het wereldbeeld bij de mannen echt voor staat, neem een tijdje een baan in het bedrijfsleven en kijk om je heen en/of vraag Marlies eens naar haar ervaringen. Het gigantische en chronische geweldspotentieel en dagelijks gepraktiseerde geweld van mannen werd ff 'getackelt' met een 'vrouwen zijn ook niet altijd fijn', duhuh. Ik kan niet anders zeggen: een dikke, dikke onvoldoende.

  • @martendewind
    @martendewind5 ай бұрын

    We kennen allemaal de Venus van Milo en de David van Michelangelo. Ideaaltypes. Uiteraard ben ik niet zoals dat. Ik vond Maaike een interessante romanticus. Dank voor dit gesprek!