Cichlidist

Cichlidist

Akvaryum hobi bilgi paylaşımı kanalıdır. Akvaryum balıkları özellikle Sajica, filtre, filtre malzemeleri ve filtrasyon, Amerikan, Malawi, Tanganyika çiklit balıkları, yemler ve yemleme teknikleri, su değişimi ve faydaları, balık hastalıkları ve tedavileri vb paylaşımlarda bulunuyorum.

Biyolojik Döngü Oluşumu

Biyolojik Döngü Oluşumu

20190920 210637

20190920 210637

Sajica Yavruları 2 Aylık

Sajica Yavruları 2 Aylık

Sajica Akvaryumu

Sajica Akvaryumu

Пікірлер

  • @ihaveasecretd9768
    @ihaveasecretd976813 күн бұрын

    merhabalar anlatımınız çok güzel öncelikle dilinize sağlık benim cidden kafamı yoran bi durum var akvaryum için kum aldım çok güzel görüntü verdi göz ihtişamını arttırdı ama dip çekim yaparken dışkı mı alıyorum yoksa kum mu anlamıyordum ve en ufak kum kalkmasında kumun altından bi sürü balık pisliği çıktı balıklarım japon ve 6 günde bi çekim yapıyorum öyle kirli görüp çekebildiğim kadar pisliği çektim ta ki akvaryum suyunun 4 de 1 i seviyesine gelene kadar sonra bıraktım ama içim hiç rahat değildi sonraki çekime 2 gün kala 2 balığım aynı anda öldüler ve kumu tamamen çıkarıp dökmüştüm kum elimde hala var ama bi tekniği varsa eğer temizlik konusunda söyler misiniz ona göre tekrardan seyir zevki ve en önemlisi dediğiniz gibi geniş alanda parazit bakteri kültürü gibi faktörler sebebiyle eklemek istiyorum teşekkürler şimdiden

  • @cichlidist
    @cichlidist12 күн бұрын

    Teşekkürler. Başka bi nedeni vardır. Kum hiç bi zaman tamamen temizlenmez ila bi seyler kalır arada. Her su değişiminde dibi çok eşelemenize gerek yok, yüzeyde görünen kirleri toplasanız yeterli. Balıklarınız sandığınız sebepten ölmemiştir. Bi çok sebebi olabilir.

  • @ihaveasecretd9768
    @ihaveasecretd976812 күн бұрын

    @@cichlidist düşündüğüm şeylerden biri balığı bana satan petshopun hastalıklı vermiş olabileceği hobiye başlayalı 4 ay oldu ama çok fazla video izledim araştırmak istedim ve ardından dönüp baktığımda o petshopa çok fazla yanlışı var bilgisi hiç yok japon balığı aldım 20 litre akvaryum için bana iç filtre vermişti renkli taş verdi bir sürü boyalı ve 20 litrelik akvaryum için bana 8 adet japon 1 adet vatoz ve 2 adet çöpçü satmıştı idealdir diyip şimdi 150 litreye çevirdim mutluyum akvaryum büyüdükten sonra hiç kaybım olmadı suyum berrak bakteri kültürüm oturmuş durumda ama kumun yokluğu üzüyor beni pengasusum da var onlar kumu severler o yüzden uzun uzun size yazmak istedim tekrardan kum ekleyeceğim çok teşekkür ederim bu arada kum silis kum değil bitki kumum var sizinkine benziyor siyah lav kırığım da var lav kırığını üstüne atınca komple o kumun görüntüsünü bozuyor gibi nasıl kurulum yapmamı önerirsiniz

  • @cichlidist
    @cichlidist11 күн бұрын

    Avaryum hobisinde petshoplar da çok sıkıntı, hobiciler arasında ki bilgi kirliliği de çok sıkıntı verir yeni başlayanlara malesef. Kum konusu tamamen görsel zevkinizle alakalı bi durum. Gözünde nasıl hoş görünecekse öyle koyabilirsiniz kumu.

  • @schizophrenia3836
    @schizophrenia383619 күн бұрын

    İyide hocam yeni balık ekleyince sadece yeni balıklar ölmüyor, bazen yeni balık ekleyince tanktaki eski balıklar ölmeye başlıyor. Bununla ilgili bir şey söylememişsin, bunu düşünemedin herhalde? sadece yeni balığın su değerleri farklı olduğu için alışamayıp ölüyor demişsin, bazen yeni balık gelince eski balıklar parazitlenip ölebiliyor. Madem olay sadece su değerleriyle ilgili o zaman gelen balığa neden metilen damlatıyorsun? Yani söylediklerin birbiriyle çelişiyor. Bakteri çatışması diye bir şey yok ama metilen damlatın siz yinede su değerleri için metilen birebirdir.. :))

  • @cichlidist
    @cichlidist19 күн бұрын

    Bence videodan hiç bir şey anlamamışsınız. Çelişiyor dediğiniz her şeyin cevabı videoda var. Bence bir daha dikkatli dinleyerek izleyin.

  • @schizophrenia3836
    @schizophrenia383618 күн бұрын

    @@cichlidist şimdi 10dk oturup onu tekrar izleyemeyeceğim, daha sonra bakıp cevabını yazıcam. Ama öyle anladıysam çoğunlukla doğrudur, boş olmaz bizde. Sonra izlicem yine o kadar boş bir vaktim olduğunda :)

  • @bahuay
    @bahuay21 күн бұрын

    Parazit,kabizlik,kuyruk erimesi gibi konularda video gelicekmi?Tesekkurler.

  • @bahadraltintas346
    @bahadraltintas34625 күн бұрын

    bende arka sump var abi

  • @cichlidist
    @cichlidist25 күн бұрын

    Güzel, kullanışlı.

  • @umutaktug8253
    @umutaktug825325 күн бұрын

    Emeğine Sağlık..

  • @tayfunkose28
    @tayfunkose2825 күн бұрын

    Valla hocam öncelikle bilginin doğru ve paylaştıkça güzel olduğunun bir kez daha kanıtladığınız için teşekkür ederim. İlk defa sumplı bir akvaryum kullanacağım bundan önce hep dış filitre kullandım normalde zaten dizilim üç aşağı beş yukarı sapta da aynı sadece giriş ve çıkış yerlerine işte dediğiniz gibi bundan önce çok video izledim kafa karmaşası oluyor dediğiniz gibi biyolojik sünger vs gibi herkes kendi bütçesine uygun bir kurulum yapmış ben de aslında dış filitre mantığıyla bir dizilim yapmıştım şu bir haftadır videolar izliyorum ve daha çok örnekleri izliyorum ki sizin videonuza kadar ben de Sıvacı süngeri almıştım bunla alakalı dizilimi yapmıştım sadece işte aralara laf kumu koyayım yoksa elimde mevcut olan seramikleri mi kullanayım demiştim kafamda her şey şu anda oturdu tekrar tekrar size teşekkür ediyorum bundan sonra çok sıkı bir takipçiniz olacağım inşallah 🧿🫡

  • @hakandeve9904
    @hakandeve990429 күн бұрын

    Dibe lav kırığı döşeyin geniş süngerli bir pipo filtre ve biraz güçlü ve sessiz bir havamotoru alın gitsin paranızı çöpe atmayın..İşin sırrı iyi hazırlanmış su ve düzenli dip çekimi.

  • @borakose2828
    @borakose2828Ай бұрын

    Yavruları mevcut mu

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Yok malesef. Facebookta sajicaşk gurubu var orada bi sorun.

  • @fakasupi
    @fakasupiАй бұрын

    Helal olsun aklın yolu birdir işte hele şükür düşüncelerime tercüman olan bir arkadaş çıktı. Teşekkürler 🎉

  • @mahmudxon7301
    @mahmudxon7301Ай бұрын

    Allah razi olsun çok faydali bilgiler paylaşiyorsunuz mumkinsa iç parazit kafada delik hastaliklari hakkindada video çikarin lütfen

  • @bahuay
    @bahuayАй бұрын

    Emeklerinize saglik.

  • @bahuay
    @bahuayАй бұрын

    Videoda buyuk emek var,tesekkurler.Ben japon baligi besliyorum,hobiye yeni basladim.Anubias ve 2 farkli bitkilerim var ve baliklarim beyaz benek oluyorlar.Bakteri.kulturu kullandim.ilk kurulumda ve su degisimlerindede kulllaniyorum.Nerde yanlis yapiyorum henuz cozebilmis degilim.İc filtrem 24 saat acik,haftada bir yuzde 30 su degistiriyorum ve ekleyecegim sular akvaryumun yaninda bidonlarda bekliyor,havalar asiri sicak soguk su koyma.gibi bir durumda yok.Bitkili.akvaryumda tuz uygulanirmi birde.ufak.bir.kaba tuz koyup baligi orda tedavi etmek nasil olur.Tesekkurler.

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Sordugunuz soruların cevapları bu videoda var aslında. Ufak kapta balık tedavi edilmez. Tuzdan etkilenmeyen bitkilerse kullanabilirsiniz. Ben de anubias var sorun olmuyor.

  • @bahuay
    @bahuayАй бұрын

    @@cichlidist tekrar izliyim.videoyu.Eu degisimini az oranda ve sik sik yapicam.Klor.videosu icinde.tesekkurler.

  • @bahuay
    @bahuayАй бұрын

    Tuzlari cozdurmeden butun olarak atilinca misal.japon baliklari merakli bu tuzlara temaslarinin yemeye calismalarinin zarari olmazmi.

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Bi zararı olmaz. Japon çok sıcak suyu sevmez. Videoda sıcaklıkla alakalı kısımları dikkate alın.

  • @mustafaknal2874
    @mustafaknal2874Ай бұрын

    Merhaba aydınlatma için teşekkür ederiz.bende de sunsun 603 model var.o zaman seramik halka vs koymaya hiç gerek yok doğrumu anlıyoruz

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Kendi süngerleri duruyorsa ekstra bisey koymaya gerek yok.

  • @mustafaknal2874
    @mustafaknal2874Ай бұрын

    @@cichlidist duruyor duruyor.o zaman seramiği vs iptal ediyorum. Çok teşekkür ederim

  • @nusretonat3502
    @nusretonat3502Ай бұрын

    Arka plan müziği çok güzel. İsmini alabilir miyim?

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Cinematic documentary yazınca çıkıyor

  • @nusretonat3502
    @nusretonat3502Ай бұрын

    @@cichlidist Teşekkür ederim.

  • @mehmetkurt7343
    @mehmetkurt7343Ай бұрын

    Pipo filtreyle yakalayacağınız filtrasyonu bazen sumpla veya dış filtreyle bile yakalayamazsınız.Suyun yavaş bir sekilde süngerden geçip aynı zamandada havalandığı başka bi filtre sistemi yok .dış filtre yada sumpta yada diger sistemlerde su cok hızlı gecer bakteri tutumu pipo kadar iyi değildir .Önemli olan dipte pislik olmaması değil akvaryumda yeterli miktarda yararlı bakteri tutmaktır.sese gelirsek bence filtre motorunun yaptıgi boğuk ses,pipodaki hava çıkışı sırasındaki hafif sesten çok daha rahatsız edici

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Peki 👋

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTRАй бұрын

    Selamlar. İlk teferruat arkadan gelen horoz kuş vb sesleri. Çok hoş olmuş. Doğa içinde bilgiler dinlemiş oldum. Kesinlikle çok doğru bilgiler vermişsin ve saçna sapan bilgileri verenlere de atıfta bulunman da yerinde olmuş. Paraziti çok güzel anlatmışsın. Bu arada o bahsi geçen videoların linkini bana vermeni rica edeceğim. Kayıpların için geçmiş olsun. Ağzına emeğine sağlık. Sana ulaşabileceğim bir adres yok açıklamada.

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Selam, teşekkürler. Müzik olunca illa bi telif durumu oluyor o yüzden böyle bi çözüm buldum hoşuma da gitti. İnstagram hesabım kanal ismiyle aynı. Cichlidist.

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTRАй бұрын

    @@cichlidist 👍🏻 KZread studio da müzik var. Telifsiz dene istersen

  • @tarkdalak2255
    @tarkdalak2255Ай бұрын

    ağzına sağlık Üstad doğru bilgi ve ilgin için teşekkürler Herkese sağlıklı yaşam ve yaşam sağlamalar 🫡

  • @celik45
    @celik45Ай бұрын

    Keyifli hobiler 👏👏

  • @tekirdagl5913
    @tekirdagl5913Ай бұрын

    Genel kanı crystal spotex öneriliyor. Ama bunun yerine tuz daha mı etkili olıyor?

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    İlaçlardan anlamıyorum. Beyaz benek için tuz yeterli.

  • @tekirdagl5913
    @tekirdagl5913Ай бұрын

    Usta ideal bir aşılama süresi ne kadar olması gerekir

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    En az 1 saat. Bakteri Çakışması ve Aşılama videosunda detaylı anlatıyorum.

  • @resulozturk4023
    @resulozturk4023Ай бұрын

    Isıtıcımız yoksa ne yapmalıyız ?

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Serin suda parazitin balığın üstünden düşmesi daha uzun sürer. Tedavi de daha uzun zaman alır ama yine aynı tedaviyi sıcaklığı arttırmadan uygulamak gerekir. Benekler tamamen yok olduktan sonra yine bi 10 gün tedbiren tuza ve dip çekimine devam etmek gerekir. İmkan varsa da ısıtıcı almak iyi olur.

  • @muhammedbaki3661
    @muhammedbaki3661Ай бұрын

    Şu arkada ki müzik ne alaka abi ya senin sesinden çok izleyemedim yani

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Evet bu videoda müzik sesi biraz yüksek olmuş ama izlenmeyecek kadar değil.

  • @Nizam-IAlemTV
    @Nizam-IAlemTVАй бұрын

    Arzular şelale.

  • @Nizam-IAlemTV
    @Nizam-IAlemTVАй бұрын

    Arzular şelale.muhteşem bir video ama tek eksiği görsel olarak haç işaretli mezar taşı konulması...biraz takıntılarım var.

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Balıkların kanını emen parazitlere Müslüman mezarı yapak uygun olmazdı. 😁

  • @Nizam-IAlemTV
    @Nizam-IAlemTVАй бұрын

    @@cichlidist eyvallah.

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTRАй бұрын

    😂

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTRАй бұрын

    @@Nizam-IAlemTV Mustafa alem adamsın 🫶🏻

  • @giyotyn
    @giyotynАй бұрын

    5 adet severum yavrusu iki adet sae'yi bir hafta içinde bu beyaz benek illeti yüzünden kaybettikten sonra UV lamba alıp yan sump'ın içine monte ettim ve bir daha hiçbir hastalıkla karşılaşmadım. O serevumları kaybettikten sonra gidip 4 adet daha aldım, büyüdüler 3 yaşındalar ve bir ay önce çiftimden 11 adet yavru aldım onları da büyütüyorum. Bakalım. Amazon balıkları oldukları için Tuz tedavisine yanaşmadım. Sadece ısıyı yükselttim ve bir işe yaramadı maalesef. Videonuz için teşekkürler. Faydalı bilgiler edinddim.

  • @nusretonat3502
    @nusretonat3502Ай бұрын

    Bir kaç gün önce 3 senedir yatan bir akvaryumumu mix malawi yaptım(225 litre); yapmadan 1 hafta önce akvaryumu kurmuştum. Suyum devamlı 26 derece, yeni gelen balıkları da akvaryuma almadan önce en az 1 saat senin tavsiye ettiğin gibi aynen aşılama tekniği ile aldım. En kötü 3 günde 1 dip çekimi ile yüzde 10-15 su değişimi yapıyorum fakat bunu 1 haftaya çıkartmak istemiyor da değilim. :) Şu anda malawi'ler henüz yavru oldukları için , hızlı gelişimlerine katkı olsun diye sık değişim yapıyorum belki ilerde 1 haftaya çıkartırım. Beyaz benek mevzusu daha önce kurduğum akvaryumda 1 sefer başıma gelmişti fakat o zamanlar basıyorduk metilen maviyi akvaryuma, yanlış bir sürü uygulama yapıyorduk. Sayende güzel şeyler öğreniyoruz, bu akvaryuma tuz basma olayını tatlı su canlılarına uygulanmasını pek doğru bulmasam da; senin anlattıklarından sonra demek ki olabiliyormuş hatta yerine göre yararı da varmış diyebildim. Malum bir sürü deli saçması iddialar ve uygulamalar var, güvendiğim tek kanal burası diyebilirim. Emeğine ve ağzına sağlık...

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Eyvallah teşekkürler 💙

  • @Nurlan.Nagiyev
    @Nurlan.NagiyevАй бұрын

    Abi iyi günler. 50 litrelik akvaryum için kendinden motorlu pipo filtre uygun olurmu? Kendinden motorlu olan pipo hakkında düşüncelerini rica etsem

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Motorlu motorsuz çok bi farkı yok aynı işi görüyorlar. Filtrenin kaldıramayacağı kadar balık doldurmazsan olur tabi niye olmasın.

  • @Nurlan.Nagiyev
    @Nurlan.NagiyevАй бұрын

    @@cichlidist benim şuan ki akvaryumum 15 litre. 5 tane kılıçkuyruk balığım var. Temmuzda 50 litrelik akvaryum alıcam. Filtre konusunda kararsızdım. İç filtre kullanıyorum şu an. Ama iç filtre pek tavsiye edilmiyor nedense

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    Hepsi iç filtre bi farkı yok. Hangi filtrenin kapasitesi akvaryuma ve balık yoğunluğuna daha uygunsa onu kullanabilirsin.

  • @Nurlan.Nagiyev
    @Nurlan.NagiyevАй бұрын

    @@cichlidist iç filtre bakteri tutmuyor berraklık sağlamıyor diye söyleniyor hep. Bende iç filtre ile hiç berraklık yakalayamadım. Bide fazla akıntıdan dolayı tavsiye edilmiyor çoğu zaman

  • @cichlidist
    @cichlidistАй бұрын

    İç filtre bakteri tutmaz diye bişey yok. Bir filtrenin içinde ne kadar malzeme varsa o kadar bakteri tutar. Bu filtrenin hacmiyle alakalı bişey. Az malzemeli bi iç filtre az bakteri tutar. Küçük bi pipo filtre de az bakteri tutar. Akvaryumun içinde olan her şey bakteri tutar. İç filtre fazla akıntı yapar ve fazla hava kabarcığı verir doğrudur. Bu da suyu biraz puslu gösterir bu da doğrudur. Bu durum suyun içinde sürekli uçuşan hava kabarcıklarından kaynaklanır. Bu durum hoşuna gitmiyorsa iç filtrenin akıntısını bi şekilde engelleyip hava vermeden çalışmasını sağlarsan pipo filtreden farkı kalmaz ve aynı berraklığı alırsın. Ya da direkt pipo kullanırsın senin keyfine kalmış.

  • @Nizam-IAlemTV
    @Nizam-IAlemTVАй бұрын

    Arzular şelale.

  • @nusretonat3502
    @nusretonat3502Ай бұрын

    Şu pipo filtreyi gördüğüm an küfür eden bir ben değilmişim. Pipo filtreye sahip olan akvaryum resim örnekleri zaten felaket...Bir de mucize gibi temizlik yapıyormuşçasına bunları pazarlayan petshop'culara ayar oluyorum.

  • @dsarieren
    @dsarierenАй бұрын

    Eyvallah

  • @dsarieren
    @dsarierenАй бұрын

    Teşekkür ederiz

  • @nusretonat3502
    @nusretonat3502Ай бұрын

    Ne diyeyim; gayet iyi diksiyonla beraber aşılamayı en doğru, gerçekçi anlatmışsın, emeğine ve ağzına sağlık. Teşekkürler...

  • @TanerEren-hm8cu
    @TanerEren-hm8cu2 ай бұрын

    Bakteri çakışması ! Doğruları açıkladığınız için ağzınıza, emeğinize sağlık. Takipteyim 👌🏻

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 ай бұрын

    🧿🙏👍

  • @durancokbaldan5235
    @durancokbaldan52352 ай бұрын

    Hocam kurduğum tanka bugün cikletlerimi ekledim aşılama videonu izleyerek o şekilde ekledim herşey güzel ama hepsi sürekli aynı köşede duruyorlar alışma aşamasından dolayımı veya başka bi nedeni varmı cevaplarsan sevinirim 😊

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Strestendir yaşanan bi durum. Balıklar alışana kadar rahatsız etmeden cama falan vurmadan beklemek gerek.

  • @durancokbaldan5235
    @durancokbaldan52352 ай бұрын

    @@cichlidist teşekkür ederim 😊

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    @@durancokbaldan5235 👍

  • @sinanozdemir4137
    @sinanozdemir41372 ай бұрын

    Hocam anlatımın çok güzel dinlemesi keyifli çok bilmişleri makaraya alan konuşmaların şahane😅😂

  • @itamireiki3329
    @itamireiki33292 ай бұрын

    Abi çoğu kanala kıyasla Google da yazan ezbere bilgileri değil de kendi deneyimlerini katarak geniş bir yelpazede konuları ele aldığın için videolarını severek izliyorum sırf içerik olsun diye değil bildiğin için konuşuyorsun umarım hobiye yeni başlayan herkes senin videolarına denk gelir ❤️

  • @tekirdagl5913
    @tekirdagl59132 ай бұрын

    Instagram hesabım yok. Size nereden ulaşabilirim

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Ulaşmışsın ya arkadaşım ne söyleyeceksen buradan söyleyebilirsin

  • @tekirdagl5913
    @tekirdagl59132 ай бұрын

    @@cichlidist balıklarım orjinal sajika mı diyr video atacaktım

  • @Nurlan.Nagiyev
    @Nurlan.Nagiyev2 ай бұрын

    Videolar daha sıklıkla gelsin

  • @nusretonat3502
    @nusretonat35022 ай бұрын

    Katılıyorum.

  • @gurkanakgoz1225
    @gurkanakgoz12252 ай бұрын

    Direk hap bilgiyi vermek yerine doğru düşünce yolunu göstermeniz, bu ve diğer videolarınızın en beğendiğim özelliği. Gelecek hastalık video önerisi olarak da dış parazit olabilir naçizane tavsiyem.

  • @Extreme_Fishs
    @Extreme_Fishs2 ай бұрын

    Emeğine Sağlık Abim…))

  • @cnarefeoglu8459
    @cnarefeoglu84592 ай бұрын

    Yerin de ve isabetli konu 👍 Farkındalık yaratmak bu emeğine yorumlarına sağlık🙋🏻‍♂️

  • @mehmetsirkeli17
    @mehmetsirkeli172 ай бұрын

    adam mala anlatır gibi anlatmış

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Estağfurullah 🙂

  • @user-py2gb6sh3l
    @user-py2gb6sh3l2 ай бұрын

    Senin gibi bilginlerin abone sayısı,ben buna çok kızıyorum işin ehli insanların abone sayısı az oluyor,iyiki önüme düştünüz de abone oldum kardeşim devam inşeellah

  • @nusretonat3502
    @nusretonat35022 ай бұрын

    Yaklaşık 2 akşamdır videoları dinliyorum; akvaryum ve bakımı, filtreleme konusunda bu denli bilimsel, rasyonel ve akılcı; aynı zamanda akıcı bir dilde başka birini görmedim. Seni tebrik ediyorum kardeşim. 2 senedir yatan 220 litre bir akvaryumum var, Eheim 2228 dış filtre kullanıyorum(3 sepetli), dün akşam bakımını yaptım , gördüm ki sepetin birtanesinde Substrat Pro yok, 1 poşette 720gram var ve bize şuan ki maliyeti en ucuz yerde 560 lira civarı. Para sıkıntım olmamasına rağmen daha uygun muadil malzeme araştırmasına girdim, lav taşı kırığı olduğunu hem forumlardan hem de senin kanalından anlamış olup, substrat pro yerine diğer sepete lav taşı kırığı almaya karar verdim. 560 TL, sadece bir sepete dolduracak kadar malzeme için çok fazla. Gerçi uzun vadede substrat lav taşına göre daha ekonomik olabilir diye düşünmüyor da değilim. Lav taşının ömrünün 3-5 ay olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru bilmem fakat eheim'ın substrat pro'sunu uzun seneler kullanabilirsin. Senin de ve bu kanalı takip eden diğer arkadaşların da bu konu hakkında; kısa da olsa görüşlerini almak memnun eder.

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Selam teşekkürler 👋 Herhangi bi taneli filtre malzemesinin lav kırığından daha uyguna gelme ihtimali yok çünkü lav kırığının öyle bi ömrü yok. Rutin filtre temizliği yaparken temizleyerek kullanabildiğin kadar kulanırsın. Çok uzun zamandır sormadım ama şu an peyzajcılarda kilo fiyatı 3 5 liradır en fazla. Internette bile kilo ortalaması 10-15 lira. Lazım olan 1 sepetlik malzemeyse yarım kilo bile fazla gelir 1 sepet için.

  • @nusretonat3502
    @nusretonat35022 ай бұрын

    ​@@cichlidist Öncelikle cevap için teşekkürler; evet mantıken pomza taşının(lav taşı) görevini yerine getirmesi için bir ömrü olmaması gerekiyor yani ömürlük kullanabiliriz fakat bugün baya bir araştırma yaptım. Substrat olarak eheim substrat pro'nun muadili olarak Eurostar Aquaclay Biyolojik Filtre Malzemesi adında bir ürün buldum, fiyatı uygun fakat bu ürünün de temelinde yüksek ısıda pişirilip genleştirilmiş kil olduğunu, Aquaponic sistemlerde ya da orkide saksılarında kullanılan hydroton ile aynı ürün olduğunu öğrendim. Hatta ve hatta SEACHEM MATRIX olarak satılan ürünün de bildiğiniz pomza taşı(lav taşı) olduğunu öğredim. Bu bağlamda bu ürünlere marka adı altında kat kat fazla para vermeye asla gerek olmadığını anladım.

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Evet öyle, filtre kurulumu videosunda bahsediyorum bu konulardan.

  • @mmehmetkocak
    @mmehmetkocak2 ай бұрын

    Şu dip çekimi olayı da hep konuşulacak galiba. 3 yıldır kurulu tankım var. İyi dış filtrem var. Kum seviyem de 8 cm vardır. Hiç dip çekimi yapmadım. Hatta bazen iş yorgunluğundan 15 günde bir su değişimi yaptığım da oldu. Bundan dolayı hiç sorun yaşamadım. Su değişimini bile direk çeşmeden seachem su düzenleyici kullanarak hortumla yapıyorum. Ama çok yavaş. Belki 35 litre suyu değiştirmem 30 dk sürüyor olabilir. Bu sırada filtrem ve ısıtıcı çalışıyor oluyor. Ben dedim ki ben bu akvaryuma kovayla, damacanayla su değiştirsem bu işten bıkarım. Böyle denicem olursa devam dedim ve oldu. Her ilin su kalitesi bir olmaz ama imkan olsa eve arıtma alıp öyle de yapılabilirdi.

  • @cichlidist
    @cichlidist2 ай бұрын

    Düzenli ve yeterli miktarda su değişimi yapılıyorsa suyu dipten veya tepeden almanın çok bi farkı olmaz. Akvaryumda sıkıntı yoksa dip çekimi olmazsa olmaz bi şey değil zaten. Su değişimiyle ilgili detayları su dinlendirme videosunda anlatıyorum. İzlemediyseniz onu izleyin.

  • @muhammedsoyler1985
    @muhammedsoyler19852 ай бұрын

    Abi pipo filtre (bildiğim kadarıyla) akvaryumun suyunun berraklaşması ve temiz durması için değilmi adam hobiciyse sürekli su drğişimi yerine takar filtreyi su berrak olur

  • @cengizsahin5856
    @cengizsahin58562 ай бұрын

    Ağzına sağlık bende boş akvaryum sevemem akvaryum dedigin bol canli bitkili kayalı mangrow köklü gorseli yuksek olacak isterse icinde iki lepistes olsun önce akvaryumun güzelliği yesilliği insanı doyurmalı

  • @mustafamithatbayramgil
    @mustafamithatbayramgil2 ай бұрын

    Birde soyle bir bilgi var "Genel Bilgiler: Su mercimeği veya bilimsel adıyla Lemna minor, Lemna cinsindeki sucul tatlı su bitkisidir. Yılanyastığıgiller familyasına monofiletik olan Lemnaceae alt familyasına aittir. Akvaryumlarda kullanılan en iyi nitrat emici su üstü bitkilerinden biridir. "

  • @mustafamithatbayramgil
    @mustafamithatbayramgil2 ай бұрын

    Prof google diyorki "Refugiumda fosfatı besin olarak kullanan Xenia mercanları kullanılabilir. Bu etkenler nitrat seviyesini düşürebilir. Kullanılan diğer yöntemler Deniratör, DKY, Votka, Canlı Kaya yöntemleridir. Doğru kullanımlar neticesinde nitrat seviyesini düşürebilir ve hatta yok edebilirsiniz."