TATİL DÖNEMLERİNDE AKVARYUM BALIKLARINA YEM VERİLİR Mİ..?

Үй жануарлары мен аңдар

Tatil dönemlerinde akvaryum nasıl bırakılmalı, neler yapılmalı, neler yapılmamalı, yem verilmeli mi..?
Tabi ki yapılan yanlışlarla birlikte yapılması gereken doğru uygulamaları anlatıyorum.

Пікірлер: 26

  • @nusretonat3502
    @nusretonat35022 ай бұрын

    Yaklaşık 2 akşamdır videoları dinliyorum; akvaryum ve bakımı, filtreleme konusunda bu denli bilimsel, rasyonel ve akılcı; aynı zamanda akıcı bir dilde başka birini görmedim. Seni tebrik ediyorum kardeşim. 2 senedir yatan 220 litre bir akvaryumum var, Eheim 2228 dış filtre kullanıyorum(3 sepetli), dün akşam bakımını yaptım , gördüm ki sepetin birtanesinde Substrat Pro yok, 1 poşette 720gram var ve bize şuan ki maliyeti en ucuz yerde 560 lira civarı. Para sıkıntım olmamasına rağmen daha uygun muadil malzeme araştırmasına girdim, lav taşı kırığı olduğunu hem forumlardan hem de senin kanalından anlamış olup, substrat pro yerine diğer sepete lav taşı kırığı almaya karar verdim. 560 TL, sadece bir sepete dolduracak kadar malzeme için çok fazla. Gerçi uzun vadede substrat lav taşına göre daha ekonomik olabilir diye düşünmüyor da değilim. Lav taşının ömrünün 3-5 ay olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru bilmem fakat eheim'ın substrat pro'sunu uzun seneler kullanabilirsin. Senin de ve bu kanalı takip eden diğer arkadaşların da bu konu hakkında; kısa da olsa görüşlerini almak memnun eder.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    2 ай бұрын

    Selam teşekkürler 👋 Herhangi bi taneli filtre malzemesinin lav kırığından daha uyguna gelme ihtimali yok çünkü lav kırığının öyle bi ömrü yok. Rutin filtre temizliği yaparken temizleyerek kullanabildiğin kadar kulanırsın. Çok uzun zamandır sormadım ama şu an peyzajcılarda kilo fiyatı 3 5 liradır en fazla. Internette bile kilo ortalaması 10-15 lira. Lazım olan 1 sepetlik malzemeyse yarım kilo bile fazla gelir 1 sepet için.

  • @nusretonat3502

    @nusretonat3502

    2 ай бұрын

    ​@@cichlidist Öncelikle cevap için teşekkürler; evet mantıken pomza taşının(lav taşı) görevini yerine getirmesi için bir ömrü olmaması gerekiyor yani ömürlük kullanabiliriz fakat bugün baya bir araştırma yaptım. Substrat olarak eheim substrat pro'nun muadili olarak Eurostar Aquaclay Biyolojik Filtre Malzemesi adında bir ürün buldum, fiyatı uygun fakat bu ürünün de temelinde yüksek ısıda pişirilip genleştirilmiş kil olduğunu, Aquaponic sistemlerde ya da orkide saksılarında kullanılan hydroton ile aynı ürün olduğunu öğrendim. Hatta ve hatta SEACHEM MATRIX olarak satılan ürünün de bildiğiniz pomza taşı(lav taşı) olduğunu öğredim. Bu bağlamda bu ürünlere marka adı altında kat kat fazla para vermeye asla gerek olmadığını anladım.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    2 ай бұрын

    Evet öyle, filtre kurulumu videosunda bahsediyorum bu konulardan.

  • @akvaryumterapim
    @akvaryumterapim8 ай бұрын

    Merhabalar, Güzel bir konuya değinmiş siniz Emeğinize paylaşımınıza sağlık Keyifli hobiler dilerim 😊

  • @bahadraltintas346
    @bahadraltintas3465 ай бұрын

    gün de 1 öğün yemliyorum bazen 2 günde 3 günde bir sorun olmuyor 2 ay tatile gittim geldim bir şey olmadı tetrazon falan varsa birbirlerini parçalarlar o sıkıntı sadece

  • @ulucguray4678
    @ulucguray46787 ай бұрын

    Kesinlikle katılıyorum. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Böyle bir video için teşekkür ederim. Ben de öğrenciyken eve döneceğim zamanlarda bunu dert ediyordum. Sonrasında yaptığım gözlemler ve araştırmalar sonrasında bu sonuca ulaşmıştım. Defalarca kez de deneyimledim herhangi bir sorun yaşamadım. Özellikle akvaryumda bitki ve bir miktar yosun tabakası varsa aç kalmalarını hiç dert etmemek gerekiyor. Çok acıkan balık buralardan ihtiyacını karşılayabiliyor.

  • @asknkatrcoglu367
    @asknkatrcoglu3678 ай бұрын

    Aydınlatıcı ve gerekli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim sajica akvaryumu için kum tavsiyeniz nedir acaba

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Bi tavsiyem yok, 3-4 milimi geçmeyen herhangi bir kum olabilir.

  • @mustafamithatbayramgil
    @mustafamithatbayramgil2 ай бұрын

    Prof google diyorki "Refugiumda fosfatı besin olarak kullanan Xenia mercanları kullanılabilir. Bu etkenler nitrat seviyesini düşürebilir. Kullanılan diğer yöntemler Deniratör, DKY, Votka, Canlı Kaya yöntemleridir. Doğru kullanımlar neticesinde nitrat seviyesini düşürebilir ve hatta yok edebilirsiniz."

  • @mustafamithatbayramgil
    @mustafamithatbayramgil2 ай бұрын

    Muzik sesi yuksek kalmis

  • @mustafamithatbayramgil
    @mustafamithatbayramgil2 ай бұрын

    Birde soyle bir bilgi var "Genel Bilgiler: Su mercimeği veya bilimsel adıyla Lemna minor, Lemna cinsindeki sucul tatlı su bitkisidir. Yılanyastığıgiller familyasına monofiletik olan Lemnaceae alt familyasına aittir. Akvaryumlarda kullanılan en iyi nitrat emici su üstü bitkilerinden biridir. "

  • @alperensunca3142
    @alperensunca31428 ай бұрын

    Bu konuyu çok merak ediyordum. Gayet güzel açıklamışsınız ama bir sorun var bu her balık türü için geçerli mi? Siz sanırım sajica bakıyorsunuz kocaman besili balıklar bunlar küçük türler için de bu aç kalma süreleri geçerli midir? Ya da yavru balıklar için.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Her tür için geçerlidir. Sadece bu süre içerisinde yavrulama olursa anaçların yumurtaları veya yavruları yeme ihtimali artar.

  • @densityspy7425
    @densityspy74258 ай бұрын

    Bitki kullanımı döngünün sonundaki biriken nitratı besin olarak kullanabilirmi? Eğer öyleyse balık yükü az bitkisi bol bir akvaryumda hiç endişeye lüzum yok diye düşünüyorum.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Evet bitkiler nitratı tüketir ama o dengeyi yakalamak kolay değil. Bir kaç bitkiyle olacak şey değil malesef. Bu konudan 'Biyolojik döngü oluşumu' konulu videoda kısaca bahsediyorum. Ayrıca youtube da "no water change aquarium" şeklinde aratarak bu konuyu daha detaylı anlatan videolar bulabilirsiniz.

  • @mmehmetkocak
    @mmehmetkocak8 ай бұрын

    Father Fish diye bir youtube kanalı var. Az ingilizcem ve çevirilerden anladığım kadarıyla adam neredeyse su değişim ihtiyacı olmayan akvaryumlardan bahsediyor sanırım. Walstad methodu ve bol bitki ile ama filtre takarak tabi. Ben hiç denemedim low tech akvaryumumda bunu. Zannediyorum bazı akvaryumlarına buharlaşan su yerine su ekliyor sadece. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Aynı zaman da balıkların çok beslendiğini haftada 2- 3 kere yem vermenin yeterli olacağını söylüyor aç balık sağlıklı balıktır diyor. Şimdi sizden 1 ay aç kalabildiğini de öğrenince günde 2 kere beslemekle çok besliyoruz demek ki diye düşündüm.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Evet biliyorum. Bazı balıklarını haftada bir iki kere bazı balıklarını ayda tek bir sefer beslediğini anlatıyor. Ayrıca su değişimi gerektirmeyen akvaryum sistemi var. Dediğiniz gibi bitkili oluyor ama o dengeyi yakalamak kolay değil. "no water change aquarium" olarak youtube da bir çok detaylı anlatan video bulabilirsiniz. Son olarak dediğiniz gibi balıklarla etkileşime girmek için biz genelde her gün yem atıyoruz. Çok doğru bisey değil ama en azından prosiyonları çok küçük tutarak zararı minimuma indirebilirsiniz.

  • @fUrkAn00785
    @fUrkAn007858 ай бұрын

    malesef benim cikletlerin yarısı oksijensizlikten öldü ben tatildeyken şalter atmış galiba 20 saat kadar havasız kalmışlar babam geldiğinde iş işten geçmiş akvaryumum karma biraz yoğundu onunda etkisinin olduğunu düşünüyorum... keyifli hobiler çok teşekkürler kral

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Bu tür kazalar her zaman olabiliyor malesef. Tatille alakalı bi durum değil bu.

  • @fUrkAn00785

    @fUrkAn00785

    8 ай бұрын

    @@cichlidist aynen öyle

  • @mcgunsss7377
    @mcgunsss73778 ай бұрын

    tetra ırklarındada geçerli midir. Küçük balıklarda ondan sordum.

  • @cichlidist

    @cichlidist

    8 ай бұрын

    Her balık için geçerlidir.

  • @muratylmaz1752
    @muratylmaz17527 ай бұрын

    Annatımınız güzel balık lar açlık tan degil bol yemden ölür

  • @muhammedbaki3661
    @muhammedbaki3661Ай бұрын

    Şu arkada ki müzik ne alaka abi ya senin sesinden çok izleyemedim yani

  • @cichlidist

    @cichlidist

    Ай бұрын

    Evet bu videoda müzik sesi biraz yüksek olmuş ama izlenmeyecek kadar değil.

Келесі