ZO MAAK JE ZELF JE RACEFIETSWIEL EN -BAND TUBELESS

Автокөліктер мен көлік құралдары

Het tubeless maken van de wielen en banden van je racefiets kan je ook zelf doen. In deze video laat Roel zien hoe dat moet en waar je op kan letten.
Heeft dit filmpje jou geholpen of vind je het gewoon sympathiek om ons kanaal te steunen, overweeg dan om lid te worden! Daarvoor krijg je het volgende terug:
- Gegarandeerd antwoord op je vraag in de comments
- Kans op gratis workshops van Roel
- Invloed op welke filmpjes we maken en plaatsen
- Een Peerenboom badge en emoji die je kan gebruiken onder onze video's
Je kan lid worden door op de knop 'LID WORDEN' te drukken. Deze vind je direct onder ieder filmpje naast de knop met 'ABONNEEREN' of 'GEABONNEERD". Je kan ook op deze link klikken: / @roelpeerenboomtv
Het lidmaatschap kost €1,99 per maand en is maandelijks opzegbaar.
Facebook: / peerenboomfi.. .
Website: www.peerenboomfietsen.nl

Пікірлер: 11

  • @Injectie
    @Injectie5 күн бұрын

    Ik rij sinds twee weken tubeless op mijn MTB. In de afgelopen 4 maanden 3 keer lek gereden op die fijne doorns van de bramenstruiken langs de route. Tijdens de eerste rit op een rustmoment gelijk al de werking gezien van de vloeistof. Begon mooi witte bellen te blazen. Na een kilometer of tien lucht bijgepompt. En toen door naar huis. De band bleef daarna mooi op spanning.

  • @koenverbouw7151

    @koenverbouw7151

    2 күн бұрын

    Ik doe het niet omdat ik wel eens van banden durf wisselen. Jaarlijks controleer ik de spaakspanning met de Parktool applicatie en dan moet de buitenband er af. Tijdens de avondcursus fietshersteller stelden we vast dat de vloeistof corosie veroorzaakt op de spaakniples. Vragen: Telkens wanneer de buitenband er af moet, dan moet je de resterende kleverige vloeistof volledig verwijderen en vervolgens een nieuwe hoeveelheid aanwenden? Hoelang blijft de vloeistof haar werking garanderen, vooraleer je ze moet vervangen?

  • @gdrs53
    @gdrs539 күн бұрын

    Hallo Roel, Rij nu al meer dan 3 jaar tubeless, zou niet meer anders willen en nog geen enkele keer lek gereden dat ik niet verder kon. In het voorjaar heb ik een nieuwe achterband gemonteerd en de bij de eerste de beste rit had ik de dag erna bij het poetsen van de fiets en het controleren van de banden dat ik zag dat er een steentje in de band zat. Deze eruit gehaal en zag dat de vloeistof goed zijn werk deed. Bij de volgende rit kwam ik erachter, alweer een dag erna dat er tocht wat witte spul op de zadelbuis zat en dit was het witte vulmiddel dat gedurende de rit uit de band was gekomen. Thuis naar de achterband gekeken en wat bleek dat het gaatje toch iets groter was en hier een soort paddenstoel plakkertje geplakt en het lontje door de buitenband geduwd. De band er weer opgelegd. Met een compressor opgeblazen daarna lucht er uit en vloeistof erin en weer met de compressor opgeblazen 6 bar. Rij nu alweer zo'n 600 km met de banden. Als je de handelingen zoals Roel deze aangeeft volgt dan heb je geen enkel probleem met een tubeless band monteren testen en vullen met vloeistof. Alleen moet je het maatflesje goed schudden van te voren voordat je de vloeistof in de band doet. Dit is mijn ervaring met tubeless banden, zou niet anders meer willen.

  • @ArthurWittendorp
    @ArthurWittendorp9 күн бұрын

    Ik rij nu ruim 3 jaar tubeless. Mijn favoriete band is Continental GP5000 STR 28mm. Snel en redelijk duurzaam. Voor een extra zekerheid heb ik ook Vittoria Airliners in mijn wielen gemonteerd. Als de sealant niet met werkt kan je toch naar huis fietsen. Een lekke band kan je overigens gewoon plakken met een normale plakset. De band plak je dan van binnenuit. Je hoeft de band er niet eens helemaal vanaf te halen. Alleen wat doe leek is, sealant verwijderen op de plek van het lek, plakken laten drogen, beetje nieuwe sealent erbij en de banden kunnen weet een ronde mee. Halverwege de levensduur (circa 6.000 km) wissel ik de banden van voor naar achter en vice versa.

  • @rolandlhoest9688
    @rolandlhoest96888 күн бұрын

    Hey Roel, zeer leerrijk, maar 2 vraagjes; A. Bij het opleggen van een (strakke, nieuwe) buitenband gebruik ik soms wel wat water met (heel klein beetje) detergent (dreft) Is dat ook OK ? B. Met die vloeistof, en je rijdt dan toch eens ècht lek, is het dan een smerig boeltje en mag je de band weggooien of kan je die nadien toch weer netjes krijgen en terug gebruiken ? En vermoedelijk is het best om een reserve buitenband mee te nemen op grotere tochten ? Dank alvast en veel succes ! Ik kijk altijd uit naar je leerrijke demo’s 😀

  • @AlexanderLooijen
    @AlexanderLooijen9 күн бұрын

    Het blijft toch altijd een gehannes. Ik rij elk jaar mijn buitenbanden op (7500km per jaar). Dus ik zou dit elk jaar moeten doen. Ik rij hooguit 2 lekke banden per jaar. Dus ik denk dat voor mij binennbanden nog steeds minder gehannes is. Roel is een professional, die doet dit vaker. Voor mij als leek ben ik hier zeker 45 mee minuten bezig. Plus het is nog duurder ook.

  • @hanslangeweg3553
    @hanslangeweg35539 күн бұрын

    Dank voor deze heldere uitleg Roel, maar wat mij niet duidelijk is wat de voordelen zijn van tubeless rijden. Indien het significante voordelen heeft, is het dan ook mogelijk voor bijv. de wielen die in een Santos TM3 zijn gemonteerd? Groet, Hans

  • @RoelPeerenboomTV

    @RoelPeerenboomTV

    9 күн бұрын

    @@hanslangeweg3553 hoi Hans, kijk deze maar even: kzread.info/dash/bejne/qYad1Micgsa7faw.htmlfeature=shared

  • @PaulCooijmans
    @PaulCooijmans9 күн бұрын

    Ik rij nog met binnenbanden. Een reden daarvoor is dat ik veel van dit soort filmpjes bekeken heb en daaruit de sterke indruk krijg dat deze technologie nog te experimenteel is voor het grote publiek. Het wordt pas interessant als de banden de lucht binnenhouden zonder dat er eerst een vloeistof in moet, zoals bij autobanden. Het is niet zeker dat dat ooit gaat lukken bij fietsbanden, vanwege de hogere druk. De vloeistof zou optioneel moeten zijn, voor als je een extra bescherming tegen lekrijden wilt.

  • @adgfoto

    @adgfoto

    9 күн бұрын

    Zonder sealant gaat niet gebeuren, bij autobanden zit er een dikke staaldraad in de banden die vast komt te zitten in de velg. Daarom hebben ze ook een pers nodig om je autoband te vervangen. Op een racefiets gebruik je vouwbanden ivm het gewicht (??) , daar zit niet zo'n dikke staalkabel in anders zou je hem niet kunnen vouwen ..

  • @adgfoto
    @adgfoto9 күн бұрын

    Ha ha, (7min 33) precies de reden om bij het ventiel te eindigen. Dan heb je meer ruimte omdat je ventiel dan niet in de weg zit .. Let op (11.25 ) niet alle wielen mogen tubeless gemaakt worden zonder sealant, heb al eens een carbonvelg op die manier opgeblazen .. 15.35 kijk goed op de band naar de maximale druk, de Pro One 28-622 mag max 95psi, dat is ongeveer 6,5 bar, hoe breder de band hoe minder druk nodig is .. Advies voor mensen die zelf tubelesslint gaan plakken, na het plakken een buitenband met binnenband monteren oppompen en een nacht laten zitten. Dan zit je tape goed aangedrukt op je velg .. Let met het lint plakken op dat je lint 2mm breder is dan de binnemaat van de velg. Binnenmaat velg 21mm ,dan plaklint 23mm . Ik rijdt al 6 jaar tubeless op Pirelli Cinturato (geen snelle band , wel lek bestendig) wielen van DT Swiss (ER1600 , 32mm) 1set gekocht, de andere zelf gebouwd. 1x lek gereden door een groot stuk glas, sealant (Mucoff) werkte prima naar huis kunnen rijden (ong 15km) op 2,8bar bij thuis komst .. Oja, en wat als je nu hookless wielen hebt gekocht ... op naar de volgende video ..

Келесі