What can you power with a Stager FD3000/FD3000E/FD3000E+ATS power generator?

0:00 introduction
0:13 What's in the presentation
1:10 main features
2:16 unboxing
2:40 assembly
3:16 presentation of the generator
4:28 oil and fuel supply
5:42 start
6:25 automation (FD3000E + ATS model only)
08:43 noise measurements
11:00 tests with consumers
14:53 example of essential consumers that can be powered from this generator
15:46 some differences between FD3000, FD3000E and FD3000E + ATS
-------------
*Updated prices in Romanian RON, VAT included: *
generator.compari.ro/stager/f...
generator.compari.ro/stager/f...
generator.compari.ro/stager/f...

Пікірлер: 52

  • @djsteluro
    @djsteluro Жыл бұрын

    Super prezentare.Multumesc.👍

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Multumesc!

  • @BobbyBoB-1-
    @BobbyBoB-1- Жыл бұрын

    Bun clipul, interesante generatoarele, si cel cu pornire automata e super. Mereu ma gandeam ca aceste generatoare care pornesc cand pica curentul sunt foarte mari, dar asta pare chair ok. Spor la treaba, felicitari! 🙂

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru comentariu şi aprecieri! Generatoarele cu pornire şi transfer automat al sarcinii au devenit accesibile iar funcțiile lor se dezvoltă în fiecare an. În curând ma aştept ca cele mici, sub 10kW să fie chiar înlocuite de modelel digitale, cu invertor care aproape ca nu au abateri de tensiune şi frecvență. Imi amintesc şi acum ca in 2005 cel mai ieftin generator cu automatizare, pe benzină, nou, de 6.5kW era ~5000 de dolari, puțin mai ieftin decat o Dacia Solenta 😉 Nu avea nimic special, rezervor de 5l, un voltmetrul şi senzor de ulei... Socul îl trăgea cu un solenoid de inchidere centralizata aftermarket... Incă odată îți multumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat! Respect şi spor la treabă!

  • @otominel4152
    @otominel4152 Жыл бұрын

    Super prezentare! Cu precizarea ca o centrala alimentata pe gaze naturale nu va functiona...Stim,intra in avarie...unda pura sinusoida. Respect ptr ce faci!

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru vizionare si comentariu! Se poate rezolva cu centrala, problema nu este de la forma de unda ci de la identificarea nulului.

  • @otominel4152

    @otominel4152

    Жыл бұрын

    @@vimagostudio Dacă poți face un film pe tema asta, cum poți folosii un generator electric la funcționarea unei centrale pe gaze... Ai ajuta ulta lume! Dacă e posibil! Sănătate!

  • @ahmetsevik
    @ahmetsevik Жыл бұрын

    Am o informatie oficial: Am intrebat companie de Stager despre cat are capacitate sistem ATS "daca avem curent dela retea". Adica, Curent cablu de la retea vine la sistem ATS de la primul cutie siguranta principala (Cutie cu Ceas curent). Curentul intra acasa dupa ATS şi daca avem curent de la retea. Deci am intrebat ca daca avem curent electric retea, atunci dispozitivul in cutie ATS pana cat amper rezista. Ei zice ca pana la 8000 Watt (adica pana la 36 Amper) sa rezista. Trebuie sa avem grija ca daca ne folosim mai mult de 8000 Watt pe casa, pentru exemplu 12000 watt atunci nu e bine trece curent de la retea "doar" pe sistem ats...ca nu are capacitate atat... Eu ce am facut. Folosesc un comutator. compuatorul pozitie 1 ia curent direct de la cutie siguranta principala, Pozitie 0 este null, pozitie 2 este curent dela ATS. Daca nu consumati mai mult de 8000 watt in aceelaşi timp nu trebuie dar daca mai mult, nu e bine sa trece prin ATS. Se poate arde sistem ATS cand 12000 watt. Sper ca am reuşit sa va explicat bine. Cu respect... Ahmet...

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru informatie si pentru efortul pe care l-ai facut să ne impartășești experienta ta! Da, categoric nu trebuie depășită capacitatea maxima a automatizări! Personal, cred ca in acest caz trebuia folosit un generator fără automatizare, cu comutare manuală a sursei. In cazul unui generator cu automatizare acesta se pune in pozitia "Manual", deoarece trebuie realizată o manevra manuala inaintea fiecarei porniri (sper ca am inteles corect circuitul). Solutia pe care o recomand este următoarea: 1) se alege un generator a cărui putere maximă este cu cel puțin 30% mai mare decat consumul maxim, impreună cu o automatizare capabilă să sustină puterea generatorului plus o oarecare marjă de siguranță. 2) daca aceasta soluție este prea scumpă atunci se impart consumatorii din cladire in doua circuite sau partiții, unul care contine consumatorii vitali, cei care trebuie sa funcționeze neapărat in timpul penelor de curent si un al doi-lea circuit, secundar, de unde sunt alimentați consumatorii care pot să rămână deconectați pâna cand functionarea rețelei este restabilită. In acest caz se alege un generator, in aceleași condiții ca la punctul 1) dar considerând puterea maxima a circuitului de avarie. Instalatia trebuie sa aibă impamântare de buna calitate iar nulul cladirii se conecteaza la împământare. Discutati cu electricianul acest aspect, pentru confirmare si implementare. Declinarea raspunderii: Instalarea unui sistem automat de anclanșare a rezervei se face doar de personal autorizat, mai exact electrician autorizat de ANRE cu gradul minim 2B, instalarea fiind facută cu respectarea puterilor echipamentelor! Nu incurajez pensonele fără pregatire să instaleze sau să modifice aceste circuite!

  • @zoltanmatei9214
    @zoltanmatei9214 Жыл бұрын

    ✨️✨️👌😃

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Muktumesc pentru comentariu si vizionare!

  • @efanutz
    @efanutz Жыл бұрын

    Salut, cum pot lua legatura cu tine? am un client cu un generator diesel sdg65000Sa 5.5kw, are pe ATS aprins becul FAILURE, suspectez ceva legat de ulei, nivelul uleiului insa este ok, ce crezi ca ar putea fi , a aiba un presostat ceva, un switch NC, NO pentru prezenta ulei? i-am inlocuit bateria care era terminata, porneste manual....dar in modul auto , nu porneste datorita acestui fault.....

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Nu cred ca are legătură cu nivelul de ulei, motoarele din această clasa, in general, nu au pompa de ulei, iar senzorul este doar de nivel, nu verifică presiunea. Daca porneste pe manual, problema este mai degrabă la ATS.

  • @costelfilip7860
    @costelfilip7860 Жыл бұрын

    Foarte buna prezentarea.Puteti face o prezentare si la un model mai puternic de generator (pentru uz casnic) care sa duca un mic invertor de sudura si o betoniera ?

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Da, așa imi doresc, sa fac mai multe incercari cu generatoare in perioada următoare. Multumesc pentru vizionare si comentariu!

  • @danclo4384
    @danclo4384 Жыл бұрын

    centralele termice au nevoie de faza si nul altfel nu pornesc aceste generatoare au faza si nul la iesire? puteti face o prezentare?

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru vizionare si comentariu! Se poate face un fel de tratare a nulului, sper ca nu gresesc termenul. La generatoare, in particular la cele monofazate, “faza”si “nulul” sunt vazute ca faze, deoarece sunt capetele aceleiasi bobine, in curent alternativ, nu exista o diferenta intre ele. Solutia pe care o stiu eu este sa se lege unul dintre ele la impamantare, dupa care este vazut ca nul in instalatie. *Discutati cu electricianul* pentru confirmare.

  • @florinolariu1412
    @florinolariu14127 ай бұрын

    Buna ziua,am achizitionat un generator fd3000 +ats ,trebuie sa conectez reteaua eon prin ats apoi sa leg casa si daca il pot pune intr o camera ii pot atsa un dispozitiv de evacuare a gazelor ?multumesc

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    7 ай бұрын

    Da, generatorul poate să fie montat la interior dacă este asigurată evacuarea gazelor de eșapament *și o foarte bună alimentare cu aer a încăperii* Recomand chiar ventilație forțată pentru evacuarea eventualelor scăpări de gaze de eșapament. Tine cont de: 1. distanțele față de pereți, nu ar trebui sa fie mai mici de 60cm, generatorul se încălzește iar răcirea se face prin ventilare. Aerul trebuie să circule cu ușurință iar materialele din jurul echipamentului nu trebuie să fie ușor inflamabile. 2. Generatorul consuma aer, adică aspiră aer din încăpere, îl arde și îl evacuează. Trebuie să te asiguri că o cantitate suficientă de aer proaspăt poate să între în încăpere. 3. Pune în partea de sus a încăperii un ventilator de evacuare, care sa scoată eventualele gaze de esapament scăpate. 4.Folosește pentru conectarea eșapamentului un tub flexibil din inox, pentru a absorbi vibrațiile echipamentului. Nu din aluminiu, gazele fierbinti îl vor deteriora. 5. Traseul de evacuare trebuie să fie cât mai scurt, și cu cât mai puține coturi. Reducerea vitezei de evacuare a gazelor scade puterea motorului și automat a generatorului. Din curiozitate, generatorul tău este FD3000e +ATS sau FD3000ER Automatic + ATS? Mulțumesc pentru încredere și spor la treaba! *Declinare a răspunderii* instalarea generatoarele trebuie să fie făcută de personal calificat/autorizat. Informațiile și recomandările pe care le ofer aici sunt doar "părerea unuia de pe youtube" și trebuie tratate ca atare!

  • @ionut.berci.ro8649
    @ionut.berci.ro86498 ай бұрын

    Am cumpărat acum un generator stager fd 3600 er automatic, trebuie să i fac rodajul sau are deja rodajul făcut? Și la cât timp se schimbă uleiul???

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    8 ай бұрын

    Lasa-l sa meargă 1-2 ore cu sarcina maxim 50%. Schimba-i uleiul asa cum scrie în manual.

  • @dumitruanatoli3331
    @dumitruanatoli3331 Жыл бұрын

    AM UN STAGER DE 5 KW.CIND ALIMENTEZ MAȘINA DE SPĂLAT IMI INTRA IN AVARII.CARE O FI CAUZA? MULTUMESC

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Depasirea puterii. Masina de spalat consuma destul de mult, probabil ca nu este doar masina de spalat, mai sunt si alti consumatori. La 5 kW este mai degraba un generator de avarie, doar pentru consumatorii vitali iluminat, pompa apa, calculatoare, televizoare, centrala termica insa nu pot fi alimentate simultan si cafetiere, masini de spalat, cuptor cu microunde, plite electrice acestia sunt consumatori mari.

  • @webprotector19
    @webprotector197 ай бұрын

    Buna ziua. Detin modelul Stager FD 3000E+ATS insa din pacate a venit fara ATS. Am observat pe acest canal ca la modelul FD6500er se poate porni foarte simplu din conectorul unde vine conectat ATS-ul, cu un simplu fir. Se poate face aceasta mica imporovizatie si la modelul Stager FD 3000E+ATS ? Ca si idee vreau sa il pot porni din casa de la distanta si as vrea sa aflu daca se poate acest lucru cu un minim de unu sau doua relee pe acel conector. Sau daca aveti cumva o schema electrica a ATS-ului aferent acestui model.

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    7 ай бұрын

    Din câte știu nu se poate, generatorul *nu* are în el un modul care să recunoască când a pornit motorul și sa nu mai dea la automat. La acel model modulul este in ATS, adică pentru pornirea robotizata are nevoie sa comunice cu ATS-ul.

  • @ahmetsevik
    @ahmetsevik Жыл бұрын

    Am una cu sistem ATS. Am o intrebare ca nu am gasit. Eu nu am incredere sa connectezi sistem ATS şi am connectat fara ATS. Pentru ca nu locuim unde generatorul şi nu vreau sa face eroare (eroare de contator etc.) cand nu sunt acolo. De aia nu am connectat sistem ATS ci direct am connectat la generatorul. Eu folosesc un cumotator 1-0-2 pentru seperare curent intrun generator şi retea. 1- Pe cutie de ATS ati prezentat un redresor pentru baterie. Daca nu am inteles graşit, asta se incarca şi baterie cand este curent de la retea. Dar, Eu nu am connectat sistem ats sau alti care are generator cu bateri şi fara ATS, acumulatorul cum se incarca? Cand generatorul pornit, şi face incarcare şi baterie? Sau numai din curent de la retea se face treaba asta. Trebuie sistem ATS neaparat pentru incarcare de baterie? 2- E foarte importand se connectare cablurile la sistem ATS sau direct la cutie de siguranta. Pentru asta ar trebuie nu faceti greşala care cablu pe linie care e null (L şi N) Dar pe generatorul este 2 priza şi nu se arata gaurile pe prize care e L (linie) care e N (Null). Daca ori ce directie sa bagam pe priza, sistem ATS se correcteaza linie şi Null? Şi daca nu folositi sistem ATS atunci care Gaura e L (Linie) şi care e (N). ar fi bine şi spuneti ceva despre asta cand prezentati video. 3- Ati prezentat un şurub pe generator pentru connectare de pe pamant. Daca ne am installat cablu care bagam pa priza. Atunci pamantare e destul sau, şi trebuie sa connectam un cablu seperat de pamantare la şurubul asta pe generatorul. Va multumesc pt. efortul dvs. Extraordinar de util. Multumesc.

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Mulțumesc pentru vizionare și comentariu și încredere! 0. Sistemele ATS au unitățile de transfer automat al sursei tot 1-0-2, cu interblocare mecanică, dacă nu sunt defecte grav nu pot fi conectate ambele surse simultan. Mai mult, sistemele de automatizare pot fi setate în modul manual, printr-o simpla apăsare de buton, astfel nu mai fac automat procedurile de pornire a generatorului și de transfer al sursei, fiind, temporar, doar un comutator 1-0-2, însă continuă sa încarce acumulatorul. 1. Acumulatorul are nevoie sa fie menținut încărcat. Acesta se încarcă de la motorul generatorului, dacă acesta este pornit, sau, în cazul modelelor cu ATS, de la rețea. Încărcarea unei baterii este bine să fie făcută cu putere mică, pe perioade lungi de timp, ideal cu 10% din capacitate pe o durată de 10 ore, astfel că o scurtă pornire ocazională a generatorului poate sa nu fie suficientă. Dacă nu este un sistem ATS care sa gestioneze încărcarea, acesta trebuie înlocuit cu alta soluție pentru încărcare. 2. Aceste lucrări trebuie făcute de un electrician autorizat ANRE, grad minim 2B, cu experiență în conectarea generatoarelor! Generatorul poate fi conectat din prize sau din panou, în spatele prizelor. Generatoarele (în special monofazate) nu au în N definit, N este ca pisica lui Schrödinger, trebuie sa fie definit de electrician. Deoarece sunt separate galvanic, cele monofazate se pot lega oricum, oricare dintre fire poate fi legat la faza sau la nul, iar cele trifazate, N se leagă din centrul lui “Y” și R, S, T la capetele lui “Y”, mai mult *recomand sa legati nulul imobilului la împământare, ca sa meargă și centrala pe gaz* , acesta fiind momentul în care se definește N și implicit L, adică știm ce s-a întâmplat cu pisica :) Legate corect, NU exista riscul ca N de la generator sa scurcircuiteze L de la rețea, sunt, cum spuneam, separate galvanic. 3. Este un element suplimentar de protecție la electrocutare. Eu l-aș lega la pământ, mai ales dacă e staționar. Nota: Oricare dintre informațiile pe care le ofer, pot conține erori. Va sigur că depun toate eforturile să ofer informații corecte, dar pot sa greșesc. Folosiți informațiile doar pe răspunderea dumneavoastră! Pentru instalarea va recomand sa găsiți o firmă autorizată care sa efectueze lucrarea, să semneze PIF-ul. Documentarea online, poate sa conțină erori sau poate fi înțeleasă eronat.

  • @ahmetsevik

    @ahmetsevik

    Жыл бұрын

    @@vimagostudio Sunteti uimitor. Nu am aşteptat sa ma respundeti cu atat de detali. Multumesc foarte mult. Sistemul meu e monofazic. Am intrebat despre "L" şi "N" pentru ca am connectat generatorul direct la panoul la casuta mea. Şi in panoul am siguranta normala şi Siguranta automata cu protectie diferentiala. Mail ales protectie diferentiala e important connectare N şi L. De aia am intrebat. Da nu e important daca bagati direct un dispozitiv la generator dar pe panoul e importand care e N care e faza sa intra la siguranta. eu am masurat cu multimetru şi am am aflat care ii care. Primul data am gasit un "eletirician" care autorizat dar el a facut toate cablurile cu color albastru :). şi pe cateva priza a folosit 1,5 mm2 cablu. Nu am fost langa el de aia nu am observat. Eu am scimbat toate cum trebuie. :) Am mare pasionat pentru lucrurile electrice. Sunt engineer mecanix şi inteleg destul cat trebuie pt. mine. Mai ales care ati scriss despre incarcare de baterie, o sa folosec sistem ATS şi eu. Oricum am pus şi un comutator. Daca sa intimpla ceva asta se previne eroarea. Pe vara, o sa ma gandesc sa fac un sistem care pot controla generatorul de distanta (cu applicatie oprire şi pornire). Acolo e un gradina şi casuta. şi nu stam tot timpul pe loc. VA MULTUMESC F. MULT CUM ATİ FACUT ATAT DE EFORT PENTRU VIDEO ASTA ŞI ALTI. Ati respuns cu rabdare chiar la un om nu ştie limba romana bine. O zi buna va doresc...

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Sigur mai vorbiți cel puțin încă o limba, astfel ca, este posibil ca eu sa fiu în inferioritate :) Revin asupra N si L la generator. *Nu există N si L la un generator monofazat* , serios, chiar nu există. Cele doua fire sunt egale. Ambele fire sunt "faze" dar tensiunea intre ele este de 230Vca nu de 400Vca, ca la trifazat. Difera față de rețeaua națională. Poate fi considerat F sau N oricare dintre fire, însă, cel pe care-l legați la N *trebuie legat și la priza de pământ, astfel, din acel moment, devine cu adevărat N* și este recunoscut ca atare de anumiți consumatori, de exemplu anumite modele de centrale termice care nu funcționează legate la genertator (foarte mulți cred, eronat, că este o problemă de frecvență). La partea cu electrician autorizat, am menționat încă două aspecte, ambele foarte importante: "autorizare ANRE, grad minim 2B" și "experiență cu genertatoare de curent", adică minim 30-40 de instalări cu puteri între 5 si 200kVA.

  • @ahmetsevik

    @ahmetsevik

    Жыл бұрын

    @@vimagostudio Eu sunt dinnou. Sper ca nu va deranjez. Am vrut va intreb; Cand este curent de la retea, casa se alimenteaza peste cutie ATS sau Este necesar curent pentru ATS doar pentru incarca baterie şi Systemul se recogneaza daca este curent sau nu? Dece intreb: daca este curent de la retea, şi se trece peste Cutie ATS, atunci cat este capacitate maxima watt? Pana cand este secur? Pentru exemplu generator limita este 2500 watt. Ok. Dar casa mea se consuma continuare probabil 7000 watt cand avem curent dela retea. Atunci tot 7000 watt se trece peste ATS? sau connectare cablu de retea, doar pentru se recogneaza systemul ATS şi incarcare şi baterie? Multumesc.

  • @antonionutnita3913
    @antonionutnita39137 ай бұрын

    Bună ziua, am unul identic ca al dvs. problema este în felul următor, nu știu unde anume trebuie legat la consumator, am ținut cont de faza, am pus doua stechere, unul pentru alimentare de la rețea, iar celalalt stecher băgat tot in priza pentru consumator (casa) să alimenteze invers pe priză, totul merge bine, pana la un punct când declanșează și face scurt (presupun), pentru că generatorul începe sa galopeze iar becurile pâlpâie.

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    7 ай бұрын

    Salut! Generatorul este cu automatizare?

  • @antonionutnita3913

    @antonionutnita3913

    7 ай бұрын

    Da, este identic cu al dvs.

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    7 ай бұрын

    @antonionutnita3913 In cutia automatizarii și în manual este o schema de conectare. Iți recomand insa să iei legatura cu *un electrician autorizat ANRE, cu grad minim 2B* sau mai mult. Generatorul prezentat in acest video nu mai este comercializat, a fost înlocuit de modelul Automatic, care este diferit, este posibil sa îl ai pe acela. Arata similar, dar nu sunt identice. Are pornire cu telecomanda? Cate fire are conectorul ATS? Ce scrie pe el FD xxxx E sau FD xxxx ER Automatic?

  • @mandusu7298
    @mandusu72985 ай бұрын

    Bună am achiziționat ai eu unul 6500 automat ats și telecomanda ,l-am montat l-am pus în funcțiune a pornit de 3 ori la telecomanda după care na mai pornit doar la sfoara,nu l-am folosit in sarcină,ce îmi sugerați?

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    5 ай бұрын

    Salut! Bateriile telecomenzii sau service, nu ma pot gândi la altceva.

  • @mandusu7298

    @mandusu7298

    5 ай бұрын

    @@vimagostudio dar nici la cheie nu pornește,doar delă telecomanda se oprește deci nu-i bateria

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    5 ай бұрын

    Bateria generatorului este incarcata?

  • @mandusu7298

    @mandusu7298

    5 ай бұрын

    @@vimagostudio da

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    5 ай бұрын

    @@mandusu7298 Imi pare rau, nu pot identifica ceva simplu, care poate fi reparat cu ajutorul unor comentarii pe youtube. Te rog sa contactezi un service autorizat, înțeleg ca produsul este în garanție. Spor!

  • @dimitrisfoti8962
    @dimitrisfoti8962 Жыл бұрын

    Se poate pune un ATS la un Stager FD7500E?

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Daca nu il are din fabrica, sunt necesare mai multe modificari.

  • @danionescu580
    @danionescu580 Жыл бұрын

    E o marca anume de ulei am motul 10w 40 sau castrol am văzut în alt video ulei pro 10w 40

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    Жыл бұрын

    Oficial 10W30, dar bun si 10W40, nu va exista absolut nici o problema din aceasta cauza, fiind un standard pentru uleiuri acceptat de toti producatorii de motoare.

  • @danionescu580

    @danionescu580

    Жыл бұрын

    @@vimagostudio mulțumesc

  • @silviulusca6490
    @silviulusca64908 ай бұрын

    Cat are consumul

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    8 ай бұрын

    Consum combustibil declarat de producător este: 1.18 L/h la 50% sarcină 1.54 L/h la 75% sarcină 1.71 L/h la 100% sarcină

  • @vasilebejan6722
    @vasilebejan67227 ай бұрын

    Preț va rog

  • @vimagostudio

    @vimagostudio

    7 ай бұрын

    Am lăsat linkuri în descriere către compari.ro pentru cine vrea sa cumpere.

Келесі