Usta işi diye satılan atölye işi tespihler

INSTAGRAM: @hstespih
Usta işi diye satılan atölye işi tespihlere değindik. Bir tespihin atölye işi olması onu değersiz yapmaz, ancak atölye işi tespihler, tespih dünyasına yeni giren insanlara usta işi diye satılıyor. #tespih #tesbih #ustaişitespih #muratakbulut #ağaçgrubutespih #vahşipalmiye #morgül

Пікірлер: 7

  • @dondondini3661
    @dondondini3661 Жыл бұрын

    Sonuçta atölyede yapılan tespitlerde genç kardeşlerimizin ustaların elinden çıkıyor makineden çıkmıyor ama usta iş kelimesi ülkemizde yanlış anlaşılıyor kullanılıyor daha doğrusu bence usta işi yerine kişiye özel tespih dense daha doğru olur çünkü benim için usta işi tespih benim siparişim üzerine bana özel yapılan ve bir tek benim elimde olan tesbihtir aynı tesbihin iki ya da üçüncüsü varsa usta elinden de çıksa bu tespih benim için seri üretimdir Günümüzde usta işi tespih ustanın torna fiyatına baldır kimi 200 $’a açar tornasına kimi 1500 $’a tabi malzeme alıcı aittirEmeğinize sağlık

  • @hstespih

    @hstespih

    Жыл бұрын

    Usta işi tespihlerle ilgili bir video daha yapacağım. Atölye işlerinin tamamı için kuru tornada genç ustaların yaptığı tespihler diyemeyiz. Sulu torna var, cnc var, zımpara var.. Ayrıca sulu torna + zımpara var, sulu torna + imame el işçiliği çalışan yerler var. Atölye işçiliklerinin hepsini bir tutamayız. Atölye vardır, seri üretimdir ama işçiliği 500 TL'dir, atölye vardır, işçiliği 50 TL'dir. Mesela başka bir videomuzun altında siz de belirtmişsiniz, Ramazan Güneş; atölye işi ama usta işçilik kıvamında. Usta işi nasıl ki ustadan ustaya fiyat değişikliği gösterirse atölye de keza öyle. Mesela Muhammet Gazyağcı. Yani biliyorum atölye işi tespih yapar, çok yapar ama usta işçiliği aratmaz.

  • @hamzaburhan1733
    @hamzaburhan1733 Жыл бұрын

    Ağaç grubu tesbihler gerçekten çok güzel. Hem fiyat olarak uygun hemde en azından ne aldığınız belli. Diğer malzemelerde hile hurda çok oluyor. Eski sıkma diye yeni döküm, kaya damla diye pres damla, Oltu taşı diye Rus taşı satılabiliyor. Fakat ağaç gruplarında bu tarz hileler olmuyor. Çekim olarakda güzel tesbihlerdir ağaç grupları. Bu vidyo daki tesbihlerde atölye işi olmasına rağmen gerçekten düzgün yapılmışa benziyor.

  • @hstespih

    @hstespih

    Жыл бұрын

    Murat Akbukut ağaç grubunda gerçekten iyi, temiz işler çıkaran bir atölye, keza Mehmet Erbabacan, Serkan Kaya da var ilk aklıma gelen. Ağaç grubunda dediklerinize yüzde yüz katılıyorum, sahtesi olmaz, en azından ben görmedim ama orada da isim uydurma var fazlasıyla. Tesadüf, son videoda bu cümleyi aynen kurdum, yorumunuzu o videoyu yüklerken gördüm.

  • @hamzaburhan1733

    @hamzaburhan1733

    Жыл бұрын

    @@hstespih isim uydurma derken nasıl yani bilinmeyen ağaçlara isim bulma gibi mi. Mesela son zamanlarda kızıl abanoz diye bir tesbih çıktı. Bu konuda çok tecrübeli olan Necmettin allameoğlu bu konuda vidyo yayınladı kızıl abanoz kesinlikle uydurmadır diye.

  • @hstespih

    @hstespih

    Жыл бұрын

    @@hamzaburhan1733 Necmettin Bey'i tanırım, izlemediğim videosu da yoktur. Duayendir kendisi. Japon kirazı isminin de kiraz ile alakası olmadığını söyler, yine eski videolarında bugün bizim pelesenk dediğimiz şeyin pelesenk olmadığını söyler. Bugün hindistan cevizi sütü diye satılan narçıl keza bir fıstık türüdür, tagua nuts diye geçer. Kafur Ağacı diye adlandırılan ve oldukça yüksek fiyatlara satılan stabilize ağaç tespihler vardır yine. Ama işte bu sektöre girince ilana koyarken mecbursun kafur demeye. Çünkü stabikize desen kimse anlamayacak, ne bu diyecek... Ağaç grubunda bile durum bu.

  • @hamzaburhan1733

    @hamzaburhan1733

    Жыл бұрын

    @@hstespih evet vidyolsrını bende izlerim muhabbeti hoşuma gider. Aydınlatıcı vidyoları var. Yurt dışından gelen ağaçlarda malesef böyle isim uydurma lar olabiliyormuş. Bende de pelesenk diye aldığım tesbih var çok severek çekiyorum çok güzel bir hale geldi rengi koyulaşıp parladı fakat Necmettin beyin vidyolsrını izleyince acaba gerçekten pelesenk mi diye düşünmüştüm. Benim yerli ağaç grubu tesbihlere merakım da çok fazla. Mesela kördiken, kesme özü, sakızlık(menengiç) ağacı, kızılcık kirazı bu 4 ağaç ana yerli ağaçlar olarak değerlendiriliyor. Özellikle Osmaniye kadirliden Mustafa bülbül usta bu ağaçlara kıymet veren bir usta, ayrıca andız çekirdiğinden de çok güzel işçilikli tesbihler yapıyor. Bu ağaçlarda ağırlık ve çekim olarak yurt dışından gelen ağaçlardan geri kalmaz.

Келесі