HS Tespih

HS Tespih

INSTAGRAM: instagram.com/hstespih/

HS Tespih'in KZread kanalında tespihe dair bilgileri, sorulan sorulara verilen cevaplarını bulabilirsiniz.

Videolarımızda sizlere tespih yapılan materyallerden, tespihin geçmişten günümüze gelen yolculuğundan, bugün tespih dünyasında yaşananlardan, tespih fiyatlarından, mezatlardan, atölye ve usta işçiliklerden bahsedeceğiz.

Kehribar Nedir?

Kehribar Nedir?

Kuka Tespih Örnekleri 1

Kuka Tespih Örnekleri 1

Muhammed Erden Tespihleri

Muhammed Erden Tespihleri

Usta İşi Kuka Tespihler

Usta İşi Kuka Tespihler

Bakalit 3. Bölüm

Bakalit 3. Bölüm

Tespih Örnekleri 2

Tespih Örnekleri 2

TESPİH ÖRNEKLERİ

TESPİH ÖRNEKLERİ

Bakalit 2. Bölüm

Bakalit 2. Bölüm

Bakalit 1. Bölüm

Bakalit 1. Bölüm

TESPİH Mİ TESBİH Mİ

TESPİH Mİ TESBİH Mİ

Kafur Ağacı Tespih Nedir?

Kafur Ağacı Tespih Nedir?

Kuka Tespih (Tesbih)

Kuka Tespih (Tesbih)

Usta İşi Tespih Fiyatı

Usta İşi Tespih Fiyatı

Пікірлер

  • @sahanemmi2483
    @sahanemmi24838 күн бұрын

    Hem fiat hem işçilik gayet de güze helal olsun yapana , satana .

  • @ergunuregil-om7wk
    @ergunuregil-om7wk21 күн бұрын

    Bilginize sağlık

  • @sokaktvsakinahmet5246
    @sokaktvsakinahmet524621 күн бұрын

    Narçılı tercih ederim sonuçta okey taşı gibi bişey sadece ustanın emeğine saygı duymak lazım ellerine sağlık

  • @mustafamizrak3777
    @mustafamizrak377725 күн бұрын

    Selamün aleyküm ustadim kendi kendine donmuyor ama o rengi yapmak icin piyasada kahve ile renk veriyorlar bir gun soguk nescafede bekletince rengi kahverengi oluyor

  • @CevatSemiz-ly6sq
    @CevatSemiz-ly6sq27 күн бұрын

    Çok güzel birşekilde acıklama olmuş

  • @CevatSemiz-ly6sq
    @CevatSemiz-ly6sq27 күн бұрын

    Aynen çok doğru batmadı Birtek Sih ları kırmızı olmuyor birde o olsa

  • @mustafakoray4797
    @mustafakoray479727 күн бұрын

    Sertlik aynı mı

  • @hstespih
    @hstespih26 күн бұрын

    Aynı deniyor ama bana kuka daha sert geliyor

  • @yunusemred4258
    @yunusemred425828 күн бұрын

    Narçıl bir ustadan duyduğum kadarıyla bir takım pişirme işlemi sonucu kahverengiye döndüğünü söylemişti. Detay vermedi suda kaynatma işleminden dolayı olduğunu düşünüyorum. Denemek lazım 😂

  • @hstespih
    @hstespih27 күн бұрын

    Su narçıla zarar verebilir, sanırım en sonunda bir narçıl meyvesi alıp deneyeceğim :)

  • @recepyetim9010
    @recepyetim901028 күн бұрын

    Tesbih kalite

  • @recepyetim9010
    @recepyetim901028 күн бұрын

    70 yillik olsa eskımı olacak belki 5000 yıllık olsa eski denilebilir ama milyon yıllık damla varken hepsi yeni

  • @sairmursel
    @sairmurselАй бұрын

    yeterince kurumadan, çatlaklı kısımları ayrılmadan tesbihe dönüşen narçıllarda, kılcal çatlakların arasına kir toz vs girdiği için tesbih koyu gri siyah bir hal alır. usta işi narçıl tercih edin. Mümkünse alırken renk almış olsun hafiften. Kılcal çatlaksız narçıl maliyetlidir. Bazı ustalar kir testi yapıp, habbeler kir alıyorlar mı diye bakarlar. (mesela kaan köse)

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Elinizde beyazdan kahverengiye dönen bir narçıl var mı ya da siz gördünüz mü hocam?

  • @sairmursel
    @sairmurselАй бұрын

    @@hstespih Var. Hatta uzun zaman önce tesbih yapmak istediğim hammaddeler, uzun bir zaman beyaz giderken son bir sene sararmaya başladılar. Elimde çekmediğim ama uzun zamandır bende olan narçıl tesbihler var. Onlarda da renk değişimi başladı. fotoğrafları ins. atarım size. renk değişimi ile birlikte hem malzeme sertleşiyor. Hem de çekim zevki artıyor. Uzun süre doğal kuruyan narçıllarda da renk değişimini gözlemledim. Önce hafif gri, sonra açık sarı, en son koyu sarıya gidiyorlar.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Bu arada 2 kahve parasını Türkiye şartlarına göre düşünürseniz elbette çok fazla ama bize uygun örnek çay olurdu. Kıraathanedeki 1 2 çay parası gibi düşünün.

  • @Oraqci
    @OraqciАй бұрын

    Üstadım bende 1.5 yıldır aralıksız çekilen narcil var, renk almaktan ziyade sadece kirlendi. Hatta iki habbesi eksikti onları buldum ve tespihe ekledim; onlar tertemizken diğerleri kirli gibi bir görüntüsü var. Fotoğraf da atabilirim.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Tabii, paylaşın lütfen, elimizde veri olsun.

  • @Oraqci
    @OraqciАй бұрын

    @@hstespih tamam yarın paylaşırım

  • @mehmetseyhan8811
    @mehmetseyhan8811Ай бұрын

    Ustam kercek kehribar yaktiginizda damlamaz diye biliyorum kartona gerek yok ❤

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Bu elimdeki tam olarak olmuş bir kehribar değil, bir tespihi yakarsanız yanar gider ama bu kristalize olduğundan parça kopabilir düşebilir. Tespih yapımına uygun değil zaten.

  • @agahmood
    @agahmoodАй бұрын

    Videoları izledim. Anladığım şudur ki; Alman kimyagerin formülü bilinen bir şey. Öyle ise bu formül ile aynı ürün üretilip tespih yapılabilir. "Osmanlı" olarak ifade etmelerinin sebebi sanırım "yıllanmış bir tespih" demek istemeleridir. Örneğin, aynı formülden üretilen bir tespih yaptım ben bu gün. 80-100 yıl sonra, 200 yıllık bir tespihten farksız olacaktır. Çünkü eskime de bir yere kadardır. Yani doğru tabir belki de şu olmalıdır: "Benim tespihim bakalittir ve bildiğim kadarı ile 80 yıllıktır." (Yani artık antika değeri vardır) Osmanlı, sıkma, kehribar vb ifadeler yanlıştır.

  • @mitra_tr
    @mitra_trАй бұрын

    Brezilya'nın her geçen gün eksilen endemik çam ormanlarının ağaç gövdesi içinde kalan reçine kaplı budak parçalarıdır. Malumunuz üzere budaklı keresteler makbul değildir, zira budak kerestenin işlenme değerini düşürür. İşte bu noktada bahsedilen budaklar Brezilya'da daha çok (bolca reçine içermesi sebebiyle) şömine tutuşturmak için kullanılmaktadır. Diger bir kullanım alanı da sertliğinden ötürü el yapımı minik biblo, heykel yapımıdır. Gergedan ağacı diye bir şey olmadığı gibi, TR e bu isimle gelen genelde parçalar çoğunlukla 30 cm uzunlukta 20cm eninde olan üçgen şeklinde yukarıdaki bahsettiğimiz çam ağacının gövdesinin içinde kalan bol reçineli BUDAK olmaktadır. Bu sebeple ateşe karşı çok hassas olup, çakmakla vs testler yapılmaması önemlidir. Gerek instagramda, gerekse KZread platformlarında tesbihseverlerin en doğru bilgiye ulaşmasına minik bir faydamız varsa ne mutlu bize.. Umarım videoyu izleyen kişilere faydalı bir bilgi olmuştur.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Emeğinize sağlık. İzin verirseniz Instagram'da paylaşmak isterim.

  • @mitra_tr
    @mitra_trАй бұрын

    @@hstespih Tabii, sizin tespih camiasını aydınlatma amaçlı paylaşımlarınızı canı gönülden destekliyorum, dilediğiniz gibi kullanmakta serbestsiniz.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    ❗️❗️❗️Vidodaki Kuka ve kafur ağacı satıldı❗️❗️❗️

  • @sahanemmi2483
    @sahanemmi2483Ай бұрын

    emeğine sağlık, seviyoruz seni, devam.

  • @burakistanbullu4792
    @burakistanbullu4792Ай бұрын

    👍👍

  • @ersinerol928
    @ersinerol928Ай бұрын

    Satış yaptığınız bir platform var mı ?

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    INSTAGRAM üzerinden elimizdeki tespihleri satıyoruz ama kehribar yok pek. Genelde ağaç grubu tespihler var. instagram.com/hstespih/

  • @huseyinkorkmaz2640
    @huseyinkorkmaz2640Ай бұрын

    Tebrikler. Beklediğimize değen bir video oldu ama başka bir sürü de soru işaretleri oluştu. Sanki bir 5. video da gelecek gibi. Özellikle faturan ile ilgili kesin bir bilgi yok haberiniz olsun (uydurulmuş bir isim mi) ve bakalitin icadıyla beraber çok fazla üretici bakalit üretmiştir. Bunun yanında internetteki bakalit üretim videolarına bakarsanız, şimdilerde tencere saplarında da üretilen, o zamanlar asbest de içeren (şimdilerde kullanılması yasak olan) saydam olmayan bakalitler (opak) press makinaları kullanılarak üretilmiş. Radyolar ve makinalar için parça lazımken takı için bakalit üretileceğini düşünmemiz saflık olur. Şeffaf fenolik malzemler sonradan üretilmiş ve bunlar katalinin icadından sonra ağırlık kazanmıştır. Araştırmalarıma göre 1940 lı yıllarda toz bakalit ithal edilerek Türkiyede de bakalit pres makinaları vasıtası ile bakalit üretilmiştir ama bunlar dediğim gibi takı için kullanılan bakalitler değiller. Daha bu konuda çok konuşmaya ihtiyaç var. Bir çok kişi bence kataline bakalit diyor haberiniz olsun.

  • @sahanemmi2483
    @sahanemmi2483Ай бұрын

    en kötü kandırma olmadan fiber alın kullanım o da hemen hemen aynısı bakalit denilebilir. ama asıl doğrusu ağaç tesbihler veya tohum dan yapılmış olsa tesbihler kandırılmış olmazsiniz hiç olmazsa

  • @muratgevsemezoglu2759
    @muratgevsemezoglu2759Ай бұрын

    Osmanlı sıkma ve bakalitle ilgili o kadar çok video seyrettim ve yazı okudum ki. Kafamda tam da sizin anlattığınız gibi fikir oluşmuştu. Ama sayenizde renk değişiminden dolayı fabrikanın kapanmaması ve üretiminin sürekliliğini ilk defa sizden öğrendim. Ayrıca Osmanlı sıkma kriterleri ile ilgili tespitinizde çok haklısınız.

  • @mitra_tr
    @mitra_trАй бұрын

    Ben 4-5 senedir bu ve bunun gibi tüm yalanları belgeleri ile denk geldiğim her ortamda anlatıyorum. Neticede yabancı dil bilen herkes aradığı tüm kaynakları internette bulabilir. Tespih camiası kendi söylediği yalanlara bir süre sonra kendi inanan, yeni gelen tespih severleri de bu yalanlara inandıran kalabalık bir güruh. Bu yalanların net bir şekilde amacı ticari kazanç elde etmek. Doğrusunu bilip de yalan söyleyenler mi dersiniz, zaten cahil olduğundan doğrusunu hiç öğrenmemişler mi, neler var neler. Bir de "Güzel söylüyorsun abicim, ama işte malum herkes öyle söyleyince biz başka bir şey desek ürün satılmıyor" diyen haklı (!) çaresizler grubu.. Dogma ve inaklarla betimlemeler yapıyorlar. İran Necef diyorlar, Tahran'daki tesbih ustasının aynı tesbihi yaparken bundan haberi yok :) adam net şekilde katalin ifadesini kullanıyor satarken. Videoda zaten Osmanlı kehribar saçmalığını detaylı şekilde anlatmış dostumuz (ağzına sağlık), keza şu sentetik ürünlere kehribar takısını (ateş, sıkma kehribar) eklemenin bir manası yok. Egea Mercedes dediğimizde, o Egea Mercedes olmuyor. Malzeme neyse o, zaten vasat bir karışım. Bakalit ve katalinin üretim süreçleri 2 aşamada ve oldukça maliyetli olduğundan, daha hızlı ve az maliyetli epoksi karışımlı bir formaldehit ürünü olan sıkma ve ateş malzemelerini üretmiş insanlar. Uçak camı, golden rosary vs. diye anılan şey, zaten komple epoksi. Bu malzemelerin bazılarının içinde kötü işçilik kaynaklı hava kabarcıkları dahi var, o kadar özensizler. Yahu döktün malzemeyi ısı uygula, kabarcıklar kaybolsun. Bu bile yok. Rüzgar gülü vs hare vs. bunlar döktüğünüz kaba göre malzemeye rahatlıkla verebileceğiniz efektler. Şöyle döküyoruz böyle döküyoruz diyenlerin imalathanesine bir gidin de, bir bakın bakalım 2024 senesinde hangi üst düzey teknoloji (!!!) ile dökülüyor bunlar. Adamlar bakaliti bile aynı özensizlikle döküyor ama ağzın laf yaptığı sürece TR'de her şeyi satabilmek mümkün. Sorgulayan bir alıcı yok, ne dersen o... Ahşap grubunda da kaynağı malum (: ifadeler var. Narçıl, Gergedan ağacı, pelesenk vs. bitmiyor yani, bunların hiçbiri söylenen ürün değil. Tabii sentetik gruba göre üçkağıt daha az, orası kesin. Ama insanımız burada da ticari sebeplerle, alıcıyı yanlış bilgilendirmeden vazgeçmiyor. Alışkanlık olmuş herhalde... :) Araştırma konusunda dostumuz bana ekleyecek fazla bir şey bırakmamış, zaman ayırıp yabancı kaynak araştırınca zaten tüm bilgilere ulaşıyorsunuz. Videoya bilgi olarak ekleme yapabileceğim hususlar; *Almanya'da bakalit üreten Bakalite AG 2005 senesinde ABD'li Hexion firması tarafından satın alındı, halen o şekilde üretime devam ediyor. *Bakalitin mucidi ve ilk üreticisi olan The Bakelite Corporation firması pek çok kez satınalma yaşayıp el değiştirirken şimdilerde yoluna Bakelite Synthetics olarak devam ediyor. Kurucu olarak Leo Baekeland'ın anıldığı bir Biz Kimiz sayfası da var. Şu anda dünyada farklı ihtiyaçlara göre yüzlerce farklı bakalit türü üreten bu firma muhtemelen uzun bir süre daha bakalit üretmeye devam edecek. Yani ürünün bittiği, sonunun geldiği falan yok. Kaldı ki, bakaliti termoset plastik adı altında satan ABD'li bir çok firma var. Bu yazıyı yazarken de, tam karşımda duran ve karasal hatta halen çalışan bakalit Ericsson DBH 1001 (1935) model telefona bakıp Leo abimize bir selam çakıyorum. Bilgi paylaştıkça güzeldir!!! Yaşasın bilginin gücü!!!

  • @taylan1940
    @taylan1940Ай бұрын

    Bir soru sormak isterim müsaade varsa üstadım.. narcıl tesbih çektikçe kararır mı yoksa sütlü kahve rengine mi döner.. Grileşir diyen de var. Bazı narçıllar gördüm sütlü kahveler.. siyahlaşır diyen de var. Bu narcılın kalitesine m yoksa farklı türüne mi dayanıyor. Çünkü diyelim bir narcıl aldık. Sene boyunca çektik. Sonrasında elimizdeki tesbih çok hoş bir sütlü kahve mi olacak yoksa. Siyah ve gri gibi kötü renklere dönecek? Neye göre değişiyor? Teşekkür ederim..

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Kirlenir :) şaka yaptığımı düşünüyor olabilirsiniz ama yapmıyorum. Beyaz olan her obje zamanda grikesir. Sabit tutun, hiç dokunmayın, kirlenmesin, matlasip koyulasir. Gördüğünüz kahverengi narcillar bir işlemle o hale getirilip o halde piyasaya çıkan ürünlerdir. İbrahim Uysal atölyesinden vardi sanirim kahverengi narçıllar. Eğer aksini iddia eden varsa lütfen Kukanın renk alması gibi narçılın 1 yılın sonunda nasıl renk alıp sütlü kahve olduğunu göstersin ben de öğrenmiş olurum. Belki eskiden coco de mer'den yapılan narçıl tespihler kahverengiye dönüyordur bilemem ama gununuz taguna nuts'ları ya kirlenir kararır ya da temiz kullanılırsa matlasır krem rengi olur. Yani benim gördüğüm böyle.

  • @taylan1940
    @taylan1940Ай бұрын

    @@hstespih çok teşekkür ederim aydınlatıcı bu bilgi için..

  • @zk0716
    @zk0716Ай бұрын

    Videonuzu tesadüfen açtım ama ilgiyle izledim. Sürekli ellerinizi görmemiz yerine arada sizi görsek, aralarda da tesbihleri yakın planda görsek daha iyi olurdu kanaatimce. Bilmediğim şeyler öğrendim, emeğinize sağlık

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve geri bildirimleriniz için.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    ❗️❗️Büyük olan satılmıştır❗️❗️ ✅✅✅ Büyük olan kehribar için kokmuyor dedim ama videonun yüklenmesini beklerken sürekli onu çektim ve ondan da çam rayihasını aldım.

  • @aligelmis2784
    @aligelmis2784Ай бұрын

    Erbabacan ın 12*8 narçıl ne kadar

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    550 kargo dahil

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    12 8 yok ama şu an. 11 7 ler var

  • @aligelmis2784
    @aligelmis2784Ай бұрын

    Kardeşim çok tşk

  • @endercengiz4085
    @endercengiz4085Ай бұрын

    Instagram kullanmıyorum. İletişim numaranız var mıdır?

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Bunlar satıldı ama vereyim yine de 0534 232 14 81

  • @numanbuyuk1036
    @numanbuyuk1036Ай бұрын

    Açık sözlü olmanızı sevdim inşallah adresim olursunuz iyi çalışmalar diliyorum

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Dediğim gibi belki Instagram'da geride kaldığından görünmedi ama çok uygun fiyatları bunlar bu tespihler için. Sırçalı kukanın benzerini zor bulursunuz zaten bir yerde. Hayırlı olsun yeni sahibine. İki tespih de aynı kişi tarafından satın alındı.

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    ❗❗❗HER İKİ TESPİH DE SATILMIŞTIR. ❗❗❗

  • @ahmetokur055
    @ahmetokur055Ай бұрын

    Merhaba, sırçalı kukada aynı ustadan mı?

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Hayır değil, diğeri de usta değil zaten Mehmet Erbabacan atölye işçiliğidir usta işçilik değil.

  • @ahmetokur055
    @ahmetokur055Ай бұрын

    Satın almak istiyordum fakat satılmış nasip değilmiş

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    @@ahmetokur055Özellikle sırçalı kuka çok uygundu, haftalardır Instagram'da satıştaydı kimse istemedi, videoyu paylaştıktan 20 dakika sonra ikisi de satıldı. Kısmet.

  • @ahmetokur055
    @ahmetokur055Ай бұрын

    @@hstespih instagram kullanmıyorum hatta facebok da kullanmıyorum hesabım yok ,dediğim gibi nasip değilmiş başka bir güzelliğe inşallah...

  • @yusufsakinci7509
    @yusufsakinci7509Ай бұрын

    Kaç aydır çekiyosun abi

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    1 senesi vardır onun

  • @mrtattooist07
    @mrtattooist072 ай бұрын

    Aynen usta işi deyip 1500-2000 isteyenlerde vardı storylerde

  • @hstespih
    @hstespihАй бұрын

    Ne diyeyim ki :/

  • @yunusemred4258
    @yunusemred42582 ай бұрын

    Kokodomer nedir araştırayım dedim bulamadım bir sonuç. Sizi yanlış mı anladım.

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    coco de mer diye bakın lütfen

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    kzread.info/dash/bejne/o6eOy7FwlpWYlc4.htmlsi=yz0Subisx7NOjiio

  • @hamzaburhan1733
    @hamzaburhan17332 ай бұрын

    Bu vldYoda tesbih ağırlıkalrını göstermemişsiniz

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    O genel olarak pelesenk, abanoz, yılan ağacı ve kukanın farkını göstermek içindi ya.

  • @bulent2139
    @bulent21392 ай бұрын

    Yılan ağacı tesbih çektikçe kararırmı

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    Evet renk koyulaşır ve desenler daha az belirgin hale gelebilir

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    ‼11x7 ÖD ve KAFUR ağacı olan hariç tamamı satılmıştır. İlgi ve güveninize teşekkür ederim. ‼

  • @hamzaburhan1733
    @hamzaburhan17332 ай бұрын

    kzread.infoJW1swCXscQk?si=Oag8wWoxJxAbnxxK hocam merhaba aynı merak bende de ağaç grubu tesbihlerin ağırlıklarını bende çok merak ederim o yüzden hassas terazi aldım. Bazı tesbihleri mi tarttım bu vidyodaki tesbihler karışık. Zeytin, harnup, kördiken, kesme özü, andız çekirdeği, yılan ağacı, yine murat akbulut pelesenk, sakızlık vs.

  • @kapgansagi
    @kapgansagi3 ай бұрын

    kıymetli bir video olmuş. elinize sağlık. Nacizane ben de kısaca deneyim ve memnuniyetlerimden bahsedeyim. Atölye işi tesbih kategorisinde doğal grupta ; serkan kaya, murat akbulut, gazyağcı kardeşler, erbabacan, erden atölyeleri düzgün işçilikli. sentetik grupta ise ; zeyzun, balkaya atölyesi, erbabacan, şükrü baba, junaid hassan, dabbas atölyeleri düzgün işçiliklidir. tabi sayamadığım belki aklıma gelmeyen ya da ürünüyle tanışmadığım iyi atölyeler de muhakkak vardır. zaman içinde yeni kaliteli seri işçilik atölyeleri de açılacaktır. Sadece denk geldiğim , uzun zamandır ürrünlerini zevkle kullandığım kendimce deneyimlediğim atölyeleri zikrettim. Yanlış anlaşılma olmaması dileğiyle😊

  • @hstespih
    @hstespih3 ай бұрын

    Merhaba. Bir ekleme yapayım bildiğim kadarı ile Gazyağcı kardeşlerden Salih Gazyağcı el işçiliği çalışır. Kuru torna değil de zımpara işçiliği diye biliyorum ben. Yani o yüzden Salih Gazyağcı fiyatları biraz daha yüksektir hatta.

  • @muratkilicay1641
    @muratkilicay16413 ай бұрын

    Kesinlikle haklısın hocam. Batmayan kesin kehribardir diyenin fizik bilgisine S.

  • @hstespih
    @hstespih3 ай бұрын

    ‼️TAMAMI SATILMIŞTIR ‼️

  • @resulazgin3727
    @resulazgin37273 ай бұрын

    Dolap uygulamasından tesbih satıyormusunuz

  • @hstespih
    @hstespih3 ай бұрын

    Evet ama orada daha pahalıya geliyor, Inbstagram'dan daha ucuz

  • @resulazgin3727
    @resulazgin37273 ай бұрын

    @@hstespih uygulamada ki isminiz neydi acaba

  • @hstespih
    @hstespih3 ай бұрын

    @@resulazgin3727 pirate

  • @enescatal1
    @enescatal13 ай бұрын

    Özelliikle spacestone tespihlere ve çekimine bayılıyorum bu yapay grupta.

  • @enescatal1
    @enescatal13 ай бұрын

    Çok güzel ve naif anlatımınız var, zevkle takip ediyorum.

  • @benni585
    @benni5853 ай бұрын

    Merhaba Kolay Gelsin! Benim ne Instagram nede FB var. Telegram vy WP yokmu acep?

  • @hstespih
    @hstespih2 ай бұрын

    0534 232 14 81 buradan da ulaşabilirsiniz.

  • @benni585
    @benni5853 ай бұрын

    Başarılarınızın devamını dilerim