TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Müfredatı

TOBB ETÜ Bilgisayar mühendisliği bölümü lisans müfredatının içindeki dersleri, bu derslerin ne zaman alınacağını, birbirleri arasındaki ilişkileri ve önkoşul zincirimizi bu videoda anlattım.

Пікірлер: 75

  • @mertcan8400
    @mertcan84003 жыл бұрын

    hocam bazı öğrenciler 2 ortak eğitimi art arda alıyorlar sizce bu bir avantaj mıdır?

  • @cemustun3627
    @cemustun36272 жыл бұрын

    Hocam ders müfredatı ile ilgili açıklamalar yaptınız, üniversitelerin elektronik veya bilgisayar bölümlerinde anlatılan mikroişlemci microcontroller derslerinde işlemci seçimi belirleme ogretim görevlisinin kendi elindemi , mesela biri motorola 6800 islemcisini anlatırken diğeri intel 8086 veya STM32 islemcisini anlatabiliyor ,

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    evet öyle. Herkes ne isterse onu anlatıyor.

  • @bilgehandemirkaya6897
    @bilgehandemirkaya68973 жыл бұрын

    Yapay zeka ve computer vision alanı için matematik alanı çok gerekli mi hocam? Bilişim sistem teknolojileri bölümü var daha çok uygulamalı eğitim veriyor ve matematik dersleri az, okusam kendimi geliştirip bu konu hakkında çalışmalar yapabilir miyim? Sonradan matematik alt yapımı geliştirmek zor olur mu?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Ülkemizde (ve aslında bir miktar dünyada da) işin ayrıntısını anlamadan paket olarak bileşenleri kullanmak ve altındaki matematiği öğrenmeme eğilimi hakim. Bence gerçek yapay zeka ve bilgisayarla görü yapacak kişinin matematiğinin çok sağlam olması gerekir. Kısacası matematik sağlam olmadan yapılan iş tam bir yapay zeka olmaz sanırım ama onun hazır paket şeklinde kullanılması olabilir (ne iş yapılacağına göre bu çok da kötü bir şey olmayabilir).

  • @gaymer7330
    @gaymer73303 жыл бұрын

    Aklıma hep takılan bir soru var. Tobb etüde söylediğiniz gibi 1 yılda 3 dönem yapıyorsunuz. Acaba bu 3 dönem olayı fazla yoğun olabilir mi? Öğrenciler sosyalleşme, spor, hobi gibi konulara ayıracağı vakti kısıtlıyor mu? Cevaplarsanız sevinirim.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Evet 3 dönem sistemi yoğun ancak öğrencilerin hobi ve spor gibi konulara ayıracağı vakti tamamen kısıtlamıyor. Yalnızca öğrencilerin daha disiplinli yaşaması gerekiyor, zamanını iyi planlaması gerekiyor. Korumalı futbol takımında oynayan öğrencilerimiz de var, tiyatro topluluğunda gösterilere katılanlar da, yoga topluluğu başkanı olan da var. Evet 3 dönem yoğun ama bu yoğunluk sosyalleşmeye engel değil.

  • @ogrenci4383
    @ogrenci43833 жыл бұрын

    Hocam şu anda programlama vs olarak hiçbir şey bilmiyorum . Okula başladığımda zorluk çeker miyim? Olumsuzluk yaratır mı?

  • @FatihErdemKzlkaya

    @FatihErdemKzlkaya

    3 жыл бұрын

    Yok, neredeyse herkes için geçerli bu ama eğer gelirse bölüm, yazın bir önceden bakarsan faydasını görürsün.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Eğer disiplinli çalışırsan başarırsın. Şimdiden biraz programlamaya bakmakta yarar olur. Biz hazırlık sınıfındaki öğrencilerimize programlamaya giriş dersleri verdik son iki yılda, biraz daha rahat etsinler diye. Bizim için bilgili değil, ilgili olmanız gerekir. Ha zorluk çeker misin, elbette çekersin. Zorluk çekmiyorsan zaten eğitilmiyorsun demektir.

  • @emircagr3154
    @emircagr31543 жыл бұрын

    Hocam bilgisayar programlama derslerinin labı olmaması bizim pratik yapmamızı engeller mi? Yeteri kadar ödevlendirilir miyiz?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bilgisayar programlama derslerinin labı var. Bizde birçok dersin labı var. 4 kredilik olan bütün derslerde uygulama dersin içinde; biz ayrıca bir lab dersi koymuyoruz, uygulamayı dersin içinde haftalık olarak ayarlıyoruz. Sen ödevi projeyi merak etme. Geldikten sonra "çok ödevlendiriliyoruz, çok lab var" diyen öfkeli kalabalığa katılıp ekşi sözlükte "öğrenci düşmanı" bunlar diye yazılar yazarsın :)

  • @ogrenci4383
    @ogrenci43833 жыл бұрын

    Hocam sıralamam 2.3k büyük ihtimal TOBB ETÜ Cs gelecek ancak ileride yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Eğitimin türkçe ağırlıklı olması beni yurtdışı olarak sınırlar mı ve nasıl olumsuzluklara neden olabilir? Teşekkürler

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Sanki TOBB ETÜ'yü kazanacaksın diye üzülmüş gibisin. :) Bizim 610 mezunumuz içinden 100'den fazlası yurt dışında. Bazı mezunları kendin dinleyebilirsin: kzread.info/head/PLvNq8wrSYGAUi_vuaTdjThBEwn5f1rnCn Bölüm sayfasında yurt dışındaki mezunların şu anda hangi ülkelerde olduğunu görebilirsin. Kısacası eksisi yok, artısı var.

  • @gaymer7330

    @gaymer7330

    3 жыл бұрын

    Ya sen bölüm mölüm bırak 2.3k nasıl yaptın onu anlat.

  • @tarkbaykus3970
    @tarkbaykus39703 жыл бұрын

    Hocam kontrol ve otomasyon mühendisliği hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Ben bundan biraz elektrik mi elektronik mi videosunda bahsetmiştim (kzread.info/dash/bejne/hqSA08ezg7jcpKg.html). Elektrik-elektronik mühendisliğinin bir alt alanı olan kontrol üzerine uzmanlaşmak isteyenler için uygun olabilir. Bütün müfredat yalnızca kontrol üzerine, eminim mezun olduğunda kontrol işinde çalışacak kişiler böyle bir müfredatla daha fazla yetişmiş olacaklardır. Ama diğer alanlarda ders almadıkları için kontrol dışındaki bir alanda ilerlemeleri daha zor olacaktır.

  • @johnmustang99
    @johnmustang993 жыл бұрын

    hocam yapay zekada fizik dersleri yok ama bilgisayar mühendisliğinde bulunmakta sizce bilgisayar mühendisleri fizik öğrenmeli mi

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Fizik dersinde elektrik yük vb temel bilgiler anlatılıyor. Bunların bilinmesi daha sonra mantıksal devre tasarımına temel oluyor. Bu nedenle gerekli. Donanım dersleri bulunduğu sürece fizik gerekli.

  • @mustafayasinerdogan7914
    @mustafayasinerdogan79143 жыл бұрын

    Hocam sizce biyomedikal mühendisliği mi yazılım -bilgisayar mühendisliği mi?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    İkisi çok farklı alanlar. Kişinin ne yapmak istediğine bağlı. Biyoloji ve kimya ağırlıklı, bir miktar elektrik-elektronik mühendisliği öğrenmek bunlarla ilgili işler yapmak istersen biyomedikal. Bilgisayar ve yazılımla ilgili işler yapmak istersen diğeri.

  • @hayrikrsan1224
    @hayrikrsan12243 жыл бұрын

    Hocam Makine Mühendisliği'nin geleceği hakkında ne söylersiniz ? TOBB'da tam burslu düşünüyorum, iyi bir ortalamayla mezun olursam iş bulurken sorun yaşar mıyım ? Hedefim savunma sanayiye girmek.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bu konuda makine mühendisliği hocalarımız daha iyi yorum yapabilirler. Mekanik işler her zaman olacak, önemli olan bu konulara ilgi duyuyor olman.

  • @hayrikrsan1224

    @hayrikrsan1224

    3 жыл бұрын

    Kesinlikle duyuyorum ama sizin videolarınız gibi videolar bulamadım TOBB Makine için. Olmazsa randevu alıp üniversiteye gideceğim, dönütünüz için teşekkür ederim :)

  • @realshadow7788
    @realshadow77883 жыл бұрын

    Hocam merhaba ben 11.sinif öğrencisiyim.Yapay zeka muhendisligi okumak istiyorum.Aklıma takılan bazı sorular var. 1)TOBB ETÜ gözlemlerin neticesinde daha yeni bir okul olmasına rağmen çok iyi gelişmelere kaydetti.Ancak ekşi sözlük gibi internet sitelerinde "İTÜ okuyun TOBB Etü yeni okul" diyorlar bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? TOBB ETÜ İTÜ gibi okullardan geride mi ileride mi ? 2)Bazı insanlar "Yapay zeka okuma PC mühendisligi oku sonra yapay zekaya yönelirsin gereksiz yere yapay zeka okuma" gibi düşüncelere sahip bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir ? 2022 de görüşmek dileğiyle sevgiler.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    1) Ekşi sözlük gibi yerlere bakarsan ben ruh hastası bir insanım :) İTÜ ile TOBB ETÜ arasında müfredat olarak farklar var. Ben olanakları karşılaştırmanı öneririm. Şimdi burada İTÜ çok kötü TOBB ETÜ çok iyi demek saçma olur. Bizim sistemimizin artıları var (çok uzun şirket deneyimleri gibi) ancak dönemlerin biraz daha kısa olması tatillerin az olması öğrencinin daha fazla zorlanmasına neden oluyor. Dediğim gibi olanakları karşılaştır. Tercih yapacağın zaman ayrıca konuşalım. 2) Yapay zeka alanına gideceksen ve buna şu anda karar verdiysen doğrudan bu bölümü okuman sana zaman kazandırır. Yok ben başka alana da gidebilirim henüz karar vermedim diyorsan bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin.

  • @realshadow7788

    @realshadow7788

    3 жыл бұрын

    @@oguz_erginTeşekkür ederim hocam :)

  • @cigolatalbazda9191
    @cigolatalbazda91913 жыл бұрын

    Hocam merhabalar. Tam burs kazanan öğrencilere yardım bursunun dışında yemek bursu da veriliyor mu acaba? Bir de bölümün 2019 bitirme projelerine nereden ulaşabilirim? Şimdiden teşekkürler

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Tam burslu öğrenciler sitemizde belirtilen miktarlarda, YKS başarılarına göre yaşam katkı payı alırlar (www.etu.edu.tr/tr/aday-ogrenci/burslar). Ayrıca bir yemek bursu vermiyoruz. Bitirme projelerini yarın bölüm sayfasına haber yapalım. Her yıl yapıyorduk, bu yıl korona yüzünden aksadı, tamamlayalım.

  • @cigolatalbazda9191

    @cigolatalbazda9191

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin çok teşekkürler hocam

  • @TeasyTerb

    @TeasyTerb

    3 жыл бұрын

    @@cigolatalbazda9191 Yazdın mı TOBB bilgisayarı

  • @neysebeler8442
    @neysebeler84423 жыл бұрын

    Hocam Ytü Pc Hacettepe pc İtü kontrol ve otomasyon Arasından bir tercih yapacak olsanız hangisini tercih ederdiniz? Bilgisayar Mühendisi olmak istiyordum itü ya da odtüde, gelmedi. Ytü ve hacettepe konusunda kararsızım. İtü'den de kontrol ve otomasyon, uzay vs geliyor.

  • @ahmetbaspnar5773

    @ahmetbaspnar5773

    3 жыл бұрын

    Önce bölüm sonra ünüversite seçilir.Bilgisayar mühendisliği istiyorsan bilgisayar seç .Hacettepe ve yıldız güzel üniversite.Kontrol mühendisliği bam başka bir alan.Uzay ın bunlarla hiç alakası yok zaten.Ütü bilgisayar gelmemiş olabilir ama hacettepe bilgisayar da çok güzel bir bölüm.Ayrıca bu sene yeni açılan itü yapay zeka ve veri bilimi mühendisliği düşünebilirsin .

  • @neysebeler8442

    @neysebeler8442

    3 жыл бұрын

    @@ahmetbaspnar5773 Yapay zeka da gelmiyor üstad. Kontrol'ü düşünmüyorum zaten. Ytü'yü İstanbul ve tekno park olanakları sebebiyle seçmek istiyorum ama son zamanlarda gittikçe değer kaybeden bir üniversite kararsızım bu sebeple.

  • @ahmetbaspnar5773

    @ahmetbaspnar5773

    3 жыл бұрын

    @@neysebeler8442 Hacettepe yapay zeka geliyor sanırım.İtü'de açılacak olan yapay zeka bölümü bu sene ögrenci alacak bence bilgisayarın altında olur sana gelme ihtimali var.Bölümü açan hoca kadrosu iyi.Gelelim hacettepe ve ytü durumuna.Aslında ikiside birbirine yakın üniversiteler.Bu noktadan sonra bence artık şehir seçmelisin istanbul mu yoksa ankara mı.İstanbulun avantajı bir çok firma var özellikle teknopark dediğimiz İstanbul teknopark,yıldız teknopark,itü teknopark unutulmamalıdır ki ankarada da teknopark lar var (odtü teknopark).Yıldız da okuyon diye yıldız teknopark ın bir avantajı olmaz.Ankarada da çok fazla şirket olduğu için çalışma imkanın çok fazla.Duyduklarıma göre hacettepe daha iyi bilgisayar alanında yıldız a göre.Bence bu durumda şehir tercih edebilirsin ankara mı yoksa istanbul mu. Eğer yapay zeka yazacaksan matematiği cidden çok sevmen gerek.İşin sürekli matematik olacak.Bazı bilgisayarcı arkadaşlarım sevmeyebiliyor yapay zekayı.Lise çağında bu derece spesifik alan seçmek bazen yanıltıcı olabiliyor insan daha tam kendini tanımamışken.Bilgisayar mühendiliği daha genel oluyor.Avantajı şu, bir çok farklı çalışma alanını görüyorsun donanım,yazılım mühendisliği ve yapay zeka gibi .Kendi ilgi alanına göre uzmanlaşmak istediğin alnı seçiyorsun.Eğer direk bölüm olarak yapay zeka seçersen şimdiden belirlemiş oluyorsun ilgi alanını.Bence lisans ta bilgisayar okumak daha iyi olabilir zaten yapay zeka seversen son sınıf seçmelilerinde alırsın bu dersleri.yani bilgisayar mühendisliği yapay zekayı bölümünü kapsar ve iş imkanları daha fazla diyebilirim. Son olarak bunlar benim şahsi görüşlerim kişiden kişiye göre değişir sen farklı insalara sor fikirlerini al ve kendi fikrini oluştur sorun olursa biz yine burdayız. Bende yıldız elektronik ve haberleşme mühendisliği son sınıfım.

  • @neysebeler8442

    @neysebeler8442

    3 жыл бұрын

    @@ahmetbaspnar5773 Size rastlamam çok iyi oldu. Dediklerinizde benim aklıma takılan ytü pc bitirsem bana teknopark'taki şirketlerde iş imkanı bulmam adına bir avantajı olmayacak mı o zaman? İtü'nün yapay zekasına yeteceğimi sanmıyorum sıralamam 9960. Belki hacettepe pc bile gelmeyebilir çok yükselişte çünkü son senelerde o da. Dediğiniz gibi yapay zekadan ziyade pc'ye daha sıcak bakıyorum. Çoğu kişi tıp yazmamı istiyor ama benim tıpla alakam yok. Bu yüzden iş garantisi olan yeri tercih etmem lazım. Ytü'de durum nedir?

  • @ahmetbaspnar5773

    @ahmetbaspnar5773

    3 жыл бұрын

    @@neysebeler8442 Yıldız bitirip teknopark da çalışan kişler var hatta okul devam ederken teknopark ta part-time çalışan insanlarda var.Yıldzı teknopark da hatta bazı hocaların firmasıda var hem bilgisayarda hemde elektronik te hocaların.Teknopark a bu kadar takılma yıldız teknopark tüm istanbulda iş imkanlarının belki yüzde 2-3 ü dür.Bilgisayar son yıllarda inanılmaz yükselişte 2 sene önce 20 bin sıralaması varmış.Hacettepe iş imkanlarıda da çok iyi.Biraz genel bilgi veriyorum bilgisayar okumadığım için.Hoca kalitesi olarak hacettepe daha iyi gibi en azından dışardan öyle. Bu 2 ünüversiteyi bitirdiğinde çok işsiz kalacağını söyleyemem.İstediğin maaşlarda başlarmısın onu bilemem.Bence bu noktada hangi şehirde yaşamak istersen onu seç. Tıp yada bilgisayar konusunda bir şey diyemem.Tıpçılar işsiz kalmıyor.(en azından şimdilik 10 sene ne olur bilemmem) Maaşlarıda daha iyi.Sevmiyorsan zor olur.Tıp okuyup zorluğu görüp geri bırakıp mühendisliğie geçenler oluyor.Normal zamanda olsa hastaneye git gör ortamı bu ortamda çalışmak istermisin hoşuna gider mi dene derdim malum pandemi dönemi gitme.Gariptir ki şöyle bir durumda var bazı mühendisler de keşke tıp seçseydim diyorlar parası daha iyi olduğu için sanırım veya verilen emeğe istediği imkanları alaadığı için .Tabi bu örnekler bölüm seçenlerin yüzde 5 i falandır..Bu ikisi arasındaki durum geçişlerini pek anlayamadım Nasıl bilebiliyorum dersen , zaten mühendislik okuyorum arkadaş çevrem ise tıpçılardan oluşuyor hatta 1 sene full tıpçılarla takımıştım. Ben sadece görüp bildiklerimi anlatıyorum sana asla şunu seç veya şu kötü diyemem demem de zaten.İnsan önemli kararkarı kendisi verebilmelidir.Kara güzel olursa mükemmel , karar hatalı olsa en azında yüzleşmesi kolay oluyor ve sorunu daha rahat çözüm üretebiliyorsun diğer türlü hep başkasını suçluyorsun.

  • @muhammedgunduz.01
    @muhammedgunduz.013 жыл бұрын

    Hocam savunma sanayii alanında çalışmak için bilgisayar mı elektrik elektronik mi? Sevgiler, saygılar.

  • @alkmbozkurt4096

    @alkmbozkurt4096

    3 жыл бұрын

    rez

  • @ahmetbaspnar5773

    @ahmetbaspnar5773

    3 жыл бұрын

    Elektrik elektronik 1 tık daha önde.Aselsan çok fazla elektrik-elektronik mühendsi alıyor.Bilgisayar mühendisi alımıda çok fazla.Bunu karşılaştırmak için firmalara gir çalılşan profili kısmından rahatlıkla karşılaştırma yapabilirsin.Örnek olarak aşağıya stm firmasının çalışan profili kısmını bırakıyorum.Firmaların çalıştıkları alana göre çalışan profilide değişim göstermektedir. www.stm.com.tr/tr/kariyer/personel-profili

  • @muhammedgunduz.01

    @muhammedgunduz.01

    3 жыл бұрын

    @@ahmetbaspnar5773 Teşekkürler

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Savunma sanayii hem elektrik elektronik hem de bilgisayar mühendisi alır. Bizim mezunların önemli bir kısmı savunma sanayinde çalışıyor (www.etu.edu.tr/tr/bolum/bilgisayar-muhendisligi/haber/aday-ogrencilere-bilgisayar-muhendisligi-bolumumuz-hakkinda-merak-ettikleriniz). Ben bundan sonra yazılımın savunma sanayinde yerinin daha fazla olacağını düşünüyorum. Ama amaç savunma sanayii çalışan olmak olmamalı, sevdiğiniz konuyu belirleyin, okuyun, öğrenin, sonra sizi almazlarsa almasınlar.

  • @muhammedgunduz.01

    @muhammedgunduz.01

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin Teşekkürler görüşleriniz için.

  • @iamnegan1629
    @iamnegan16293 жыл бұрын

    Hocam bu bölüm Tobbda ingilizce olarak gözükmüyor bu beni düşündürüyor hep Bilgisayar mühendisliği ingilizce bölüm istiyorum ben mi yanlış biliyorum yoksa böyle mi bunu dezavantajları olmaz mı bir diğer sorum da burslu bilgisayar mühendisliği seçerek Yapay zeka alanında Çift Anadal yapılabilir mi kolaylık sağlanıyor mu bilmediğim noktaları cevaplarsanız çok sevinirim

  • @saminatefi1191

    @saminatefi1191

    3 жыл бұрын

    Ders anlatımları çoğunlukla Türkçe olsa da, derslerde kullanılan kaynaklar hep ingilizce. Bilgisayar terimlerini de aynı şekilde ingilizce olarak kullanıyoruz. Bazı hocalarımız kendi insiyatifinde olarak sanırım, dersini de isterse ingilizce anlatır ve sınavını da ingilizce yapar. Tamamen türkçe bir bilgisayar mühendisliği bölümü değil. Bunun için toefl itp veya okulun kabul ettiği başka sınavlarla ingilizce bildiğimizi kanıtlamamız gerekiyor. Yoksa lisans programına başlanamıyor.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Birazdan bu konuları konuştuğum bir videoyu paylaşacağım. Yetmezse yine konuşuruz. Kısaca: slogan bu İngilizce eğitim konusu, eğitim kendi dilinde olur (Oktay Sinanoğlu'nun dediği gibi). Yapay zeka mühendisliği ile çift ana dal yapabilirsiniz, buna bir engel yok.

  • @TeasyTerb

    @TeasyTerb

    3 жыл бұрын

    yazdın mı tobb u

  • @iamnegan1629

    @iamnegan1629

    3 жыл бұрын

    @@TeasyTerb Odtü EE ve Itü pc den sonra yazdım Tobbu büyük ihtimal Odtü gelir

  • @TeasyTerb

    @TeasyTerb

    3 жыл бұрын

    sıralaman nasıldı

  • @Arda00077
    @Arda000779 ай бұрын

    Biz kimyayı zorunlu olarak görüyoruz diferansiyel denklemler eee için daha mantıklı bizde seçmeli olarakta zorunlu olarak da yok. Önkoşul zinciri biraz abartılı geldi veri yapıları ile veri tabanı alakalı değil. Bölümün en kolay derslerinden birisi veri tabanı SQL öğrenmek için hiç bir şey bilmeye gerek yok siz burda nesne tabanlı programlamayıda önkoşul koymuş oluyorsunuz. Program çok ağır 1-2 dersten kalsan zincirleme kaza. Yks sıralamam ilk10k izmirde okuyorum mutluyum. Keza ankara tercih etseydim ve bu özel olsaydı bilkent tercihim olurdu.

  • @nilatasoy8866
    @nilatasoy88662 жыл бұрын

    Tip mi bilgisayar mi nasil arada kaldim amaa

  • @meliheren954

    @meliheren954

    2 жыл бұрын

    Hangisini yazdın

  • @alkmbozkurt4096
    @alkmbozkurt40963 жыл бұрын

    Hocam tobb pc mi odtü eee mi

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Tabii ki TOBB ETÜ :D

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bunu daha önce de belirttim videolarda bilgisayar mı elektrik mi diye bir seçim yapmayın. Meslek seçin. Bilgisayar istiyorsanız elektrik okumayın.

  • @alkmbozkurt4096

    @alkmbozkurt4096

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin ikisine de yakın hissediyorum meslek olarak, tobbun çoğu imkanı odtüden iyi gözükürken sıralamada daha üstte olmasını bir odtü eee mezunu olarak nasıl açıklarsınız?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    @@alkmbozkurt4096 Öğrenci hep bir önceki yılın sıralamasına bakıyor, sıralama daha iyi olunca o bölümün daha iyi olduğu algısı oluşuyor. Biraz da mahalle baskısı (ODTÜ ile ilgili önyargı) eklenince her yıl bu sıralama aynı gidiyor. Biz bu şartlarda yine iyi geldik buralara :) İnsan olanaklara bakmalı, kişi zaten kendisi olacağına varır.

  • @alkmbozkurt4096

    @alkmbozkurt4096

    3 жыл бұрын

    umarım bu ikilemde kurtulurum bir an önce belki de seneye dönem orada olurum, cevaplarınızı için teşekkür ederim

  • @nilatasoy8866
    @nilatasoy88662 жыл бұрын

    Yazicaktim mufredat beni cok urkuttu kendimi cok cahil hissediorum

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    Zaten üniversiteye öğrenmeye geliyorsun. Bunda bir sorun yok.