TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

YKS sonucunda programlarla ilgili bilgi almak isteyen adaylar için TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü anlattım.

Пікірлер: 103

  • @mr.docker7699
    @mr.docker7699 Жыл бұрын

    Allahın izniyle seneye yanınızda olmayı çok istiyorum hocam eğer gelirsem ilk işim size merhaba demek olacak. İyi günler seviliyorsunuz.

  • @gozdesarkams5035
    @gozdesarkams50352 жыл бұрын

    Hocam iyi günler, biz iş dünyası bürosuna başvuramadık çünkü henüz sonuçlar belli değildi.5743 sıralamam var ve devlet olarak sadece Hacettepe var ,ama ben sizin üniversitenizin olanaklarını daha fazla görüyorum.Hazırlık ücretli değilse seneye burs çıkma ihtimali olabilir mi? teşekkurler

  • @BatuhanBilen
    @BatuhanBilen3 жыл бұрын

    Keşke Elektrik Elektronik Mühendisliği hocalarımız da sizin gibi bölümümüzü anlatsa. Sıralamamız düşüyor :(

  • @modernjesus1081

    @modernjesus1081

    3 жыл бұрын

    Ben Tobb etü eee düşünüyorum. Önerir misiniz?

  • @BatuhanBilen

    @BatuhanBilen

    3 жыл бұрын

    @@modernjesus1081 öneririm yaz ilk sıraya.

  • @modernjesus1081

    @modernjesus1081

    3 жыл бұрын

    @@BatuhanBilen Bayadır araştırıyorum eee daha yakın geldi bana. Fakat bilgisayari da tercih listeme eklemek istiyorum. Bilgisayarın puanı eee'den daha yüksek. Başa eee sonra bilgisayar yazmak mantıklı olur mu ?

  • @BatuhanBilen

    @BatuhanBilen

    3 жыл бұрын

    Modern Jesus hocalarımız daha faydalı bilgi verir. Kendi ilgi alanına göre değişir kesinlikle sıralamaya bakarak tercih yapma. Tobb etü elektrik elektronik mühendisliğini anlatan videolar da var resmi youtube hesabına göz at eee pc ikisini de izle iyice.

  • @angaradandunyaya
    @angaradandunyaya3 жыл бұрын

    Sayın Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de tobb etü İşletme bölümünde okumak istiyorum Fakat bölüm hakkında yeterli bilgiye sahip olabildiğimi düşünmüyorum henüz. Sizden ricam İşletme yahut Ekonomi bölümündeki bir meslektaşınızdan kısa bir bilgilendirici video çekmelerini isteyebilir misiniz. Umarım mesajımı görürsünüz. Teşekkürler

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bugün TOBB ETÜ kanalından 2 video yayınlandı, onlara bir bakmanı öneririm. İktisat: kzread.info/dash/bejne/g62sp7KdmczPnpc.html İşletme: kzread.info/dash/bejne/Zp-k1auvcbeZn7A.html

  • @angaradandunyaya

    @angaradandunyaya

    3 жыл бұрын

    İlginiz için çok teşekkür ederim hocam.

  • @gokselgodus5171
    @gokselgodus51713 жыл бұрын

    Hocam ege veya 9 eylül bilgisayardan tobb bilgisayara merkezi yatay geçiş yapabilir miyim? Dönemleri farklı işliyorsunuz ya acaba bir sıkıntı olur mu ege,9 eylülden aldığım dersler sayılır mı, orda aldığım eğitim devam için yeterli olur mu? sıralamam 28k muhtemelen ücretli gelir yazarsam. bu yıl da pandemi var ailemi çok zorlamak istemiyorum ama tobbda da siz değerli hocalardan eğitim almak istiyorum.Eğer bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bize her üniversiteden geçiş yapılabilir. Özellikle taban puan tutarsa geçme hakkınız var. Yılda 3 dönem yaptığımız doğru, ama üniversiteyi sınıf geçme sistemiyle düşünmemek gerekir. Bizde ders geçme sistemi var, her gelen öğrencinin de derslerinin bize uygunluğunu denetleriz. Tüm dersleri saymayız (dersin içeriği ve düzeyi bize uymuyorsa). Özellikle programlama temelin zayıf gelirsen diğer derslerde zorlanacağın için programlama derslerinde duyarlıyız. Zaten "biz değerli hocalarından" (teşekkür ederim) ders almak istediğin için, diğer üniversitelerden alacağın dersleri saydırmayı sen kendin istemezsin herhalde :)

  • @mehmetbozan5365
    @mehmetbozan53653 жыл бұрын

    Hocam bu yeni açılan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümleri hakkında neler düşünüyorsunuz ?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Taklitlerimizden sakının :)

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bugün ya da yarın karşılaştırma videosu koyacağım.

  • @nerimanisklar8516
    @nerimanisklar85163 жыл бұрын

    hocam,bölümünüzde bulunan laboratuvar imkanlarından bahsetmemişsiniz,hatta sınıfları ve laboratuvarları videoya almanızı beklerdim :) Ayrıca bölüm olarak yurtiçi ve yurtdışı ne tarz projeler yürütüyorsunuz?..Lisanstayken yurtdışı stajına giden öğrencileriniz hangi alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor?Ayrıca yurtdışına gidecek öğrenciler nasıl bir elemeden geçiyor?Kafamda çok sorular var..Kanalınızda hep mezun öğrencilerle video yapmışsınız,keşke şuan lisans eğitimine devam eden,yurtdışı deneyimi olan bir öğrenci ile süreci konuşsanız,bizler de ilham alsak :) Kusura bakmayın hocam çok soru soruyorum,puanım heba olsun istemiyorum.

  • @nerimanisklar8516

    @nerimanisklar8516

    3 жыл бұрын

    @@ismailciftci1190 sıralamam 251 tek tercih yapcam.Üniversiteler rakamsal olarak birbirine benzer,bölümün olanakları açısından değerlendiriyom.Ondan dolayı ayrıntılı bakıyorum

  • @nerimanisklar8516

    @nerimanisklar8516

    3 жыл бұрын

    ​@@l.l.8261 Öncelikle ankada okumak istiyorum.özel üniversite düşünüyorum.Özel üniversitelerde imkanların daha yüksek oldugunu düşünüyorum.Şuan için bilkent üniversitesini düşünüyorum ama Tobb'u düşünmemi sağlayan en önemli unsur eğitimin türkçe olması..En iyi eğitimin anadilde yapıldıgını düşünüyorum.İngilizcemin kötü olmasından değil,lise 3 de İELTS sınavından 7,5 almış biriyim.Ayrıca mezun olmadan 1 yıllık iş deneyimi ve 4yılın sonunda 1 yıl daha okuyarak master diplomasını alabiliyor olmak, tobb etüyü düşünmeme sebeb oldu.Mezun olmadan iş dünyasıyla temaslı olmak ilerde bana artı katacagını düşünüyorum.Şuan tercihim tam net değil kafam da ya bilkent ya tobb ikisininde artısı büyük.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Ban özelden yazarsan, biz ayrıca konuşuruz. oergin@etu.edu.tr Sorularına bazı yanıtlar: 1. Bilgisayar mühendisliğinde laboratuvar genelde kişinin kendisi ve dizüstü bilgisayarıdır. Evet bizde 12 tane araştırma laboratuvarı var ama içeri girince masa, üzerinde bilgisayar, başında çalışan bir kişi görürsün. Bir de çek yat ve kahve makinesi vardır her labda (gece kaldığında uyuyasın, kahveni yapasın diye). Ne konular var: bilgisayar donanımı, yapay zeka, bilgisayarla görü, siber güvenlik, veri madenciliği, grafik/hesaplamalı geometri/sanal gerçeklik, yazılım mühendisliği, biyoinformatik, doğal dil işleme ... VR/AR için tamam var gözlüğümüz ve bir oyun bilgisayarımız, öyle araçlar gerekince alıyoruz ama öğrencilerin büyük çoğunluğu bir bilgisayar üzerinde çalışıyor. 2. Bizde 2 tür sınıf var, bir 56 oturaklı sınıflar: panoramik.etu.edu.tr/#!/Derslikler-Amfiler-014/?dil=Tr&ath=93&atv=25&fov=80 bir de genelde derslerimizi yaptığımız amfiler: panoramik.etu.edu.tr/#!/Derslikler-Amfiler-045/?dil=Tr&ath=-196&atv=26&fov=80 Salgın sürecinde Zoom'da olduğumuz için bunların pek bir önemi yok tabii. 3. Hocalar kendi alanlarında projeler yürütüyor. Bu aralar Mehmet Akşit hoca Yaygın Afetler Dijital Yönetim İttifakı üzerinde çalışıyor (admpd.etu.edu.tr/tr). Bu uluslararası bir konsorsiyum bizim şirketler de var. Nasıl akıllı şehir altyapısı oluştururuz, bu salgın zamanında bilişim altyapısı nasıl insanlara destek olacak şekilde güncellenebilir düşüncesiyle yola çıkmış bir grup bu. Biz Kasırga'da genelde donanım işleriyle uğraşıyoruz, işlemci tasarımı, gömülü sistemler gibi (kasirga.etu.edu.tr). Kısacası herkes kendi konularında, hocaların konularına sayfamızdan bakabilirsin. Tüm hocalar da projelerine eleman arıyorlar. 4. Yurt dışına giden öğrenciler önce alan seçiyorlar. Kendi çalışacakları alanı seçtikten sonra nereye gitmek istediklerine de kendileri karar veriyorlar. GT-ARC ile anlaşmamız var (www.gt-arc.com/?lang=tr) oraya her dönem öğrenci gidiyor, elbette karşı tarafın kabul etmesi gerekiyor, özgeçmişe, not dökümüne bakıyorlar. Yurt dışı konusu biraz hocayla senin aranda eğer hoca üzerinden gideceksek. Ben kendi gönderdiklerimi söyleyeyim, genelde 1 dönem kasırgada çalışan öğrencileri ikinci dönem çalışmak istedikleri konulara göre gönderiyoruz. Mesela DRAM üzerine çalışacaksa ETH-Zurich'te Onur Mutlu'ya gönderdik, FPGA üzerinde gerilim düşürme işleri yapacaksa Barselona'ya (Barcelona Supercomputing Center), ya da donanımda güvenlik sorunlarıyla ilgili çalışacaksa Roma'ya (Marco Ottavi) vb. Elbette göndereceğimiz öğrencinin bizi mahcup etmemesi için önceden birlikte biraz çalışmak isteriz. Mevcut öğrencilerle görüşmeye bir bakayım ama şu anda final dönemi, o biraz zor olabilir.

  • @anlalmasulu717

    @anlalmasulu717

    3 жыл бұрын

    Soracağın sorular varsa yazabilirsin TOBB ETÜ öğrencileri olarak cevaplarız. Oğuz hocama da uygunsa Zoom üzerinden görüşme ayarlanabilir

  • @hyperian9631

    @hyperian9631

    2 жыл бұрын

    @@nerimanisklar8516 Nereyi tercih ettiğini sorabilir miyim?

  • @adsoyad9023
    @adsoyad90233 жыл бұрын

    Merhaba hocam :) İngilizce eğitimi ne zaman veriliyor

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Hazırlık sınıfında veriliyor. Hazırlığı geçtikten sonra 4 tane İngilizce dersi var.

  • @muhammedgunduz.01
    @muhammedgunduz.013 жыл бұрын

    Hocam akademisyenlerin master ve doktora yaptıkları yerlerle alakalı detaylı bilgi verir misiniz? Çünkü akademisyenleri incelerken master ve doktora yaptıkları yerler yurtdışında herhangi bir yer olunca bu hoca kesin iyidir diye bir algı oluşuyor maalesef. Bilgi verirseniz sevinirim. Sevgiler, saygılar.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bir öğretim üyesinin yurt dışında nerede doktora yaptığından daha çok akademik olarak ne iş yaptığı, deneyiminin ne olduğu, yayınlarının ne kadar atıf aldığı gibi bilgiler önemlidir. Bizim bölüm sayfamızdan tüm hocalarımızın Google Scholar profillerine erişebilir, yayınlarına ve atıflarına bakabilir, lisans/yüksek lisans ve doktoralarını ve sonraki deneyimlerini nereden aldıklarını görebilirsiniz. Bazı üniversitelerde Stanford, MIT mezunu hocalara rastlarsınız araştırma konusunda pek etkin olmayan, yayını az, atıfı düşük olan. Bu nedenle markaya etikete değil asıl niteliğe ve işe odaklanmakta yarar olur. Biz yurt dışı deneyimi bilgi ve görgü açısından önemli görüyoruz. Yalnızca belli bir açıdan, belli bir deneyimle bakan değil, bağımsız olarak farklı bir ülkede değişik bir bakış açısıyla çalışmış ve üretmiş kişilerin hoca olması bizim açımızdan tercih nedenidir. Kısacası ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

  • @sarlarnsulonundedesi5913

    @sarlarnsulonundedesi5913

    3 жыл бұрын

    üniversite sitesinde yazıyor bunlar.

  • @muhammedgunduz.01

    @muhammedgunduz.01

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin Teşekkürler değerli hocam.

  • @gkhn2560
    @gkhn25602 жыл бұрын

    Hocam merhaba ben bu yıl hacettepe tıp fakültesinde hazırlık okuyorum yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu yıl sınava girdim ve sınav sonucunda 1409. Oldum. Merak ettiğim şey ben sizin üniversitenizin bilgisayar bölümünü yazdığımda orada da hazırlık sınavını geçemezsem benim bursum son yıla kadar sürecek mi? biraz kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    Bizde burs YKS'ye girdiğin ve ilk yerleştiğin tarihten başlıyor. Yatay geçişle gelirsen (ki bu durumda hemen gelmen iyi olur), 5 yıl + 1 dönemlik (toplam 16 dönem) bursun YKS'ye girip Hacettepe'ye yerleştiğin günden başlar. Burada da hazırlık okuman gerekirse yine bu süreden yersin. Hazırlığı ne kadar az okursan o kadar iyi kısacası. Şu anda geçersen 5 yıl süren var. Bizde bölüm dersleri, hiç başarısız olmazsan, 3 yıl + 2 dönem (11 dönem) sürüyor. Eğer YKS ile 2021'de yerleştiysen burstan geriye 15 dönem kaldığı için hala hazırlık okuyup burs kesilmeden okulu bitirmek için yeterli zaman var. Ne kadar geç geçersen o kadar az burs zamanın kalır.

  • @gottfriedleibniz6476
    @gottfriedleibniz64763 жыл бұрын

    Hocam müdek ve abet akreditasyonları arasında ne gibi farklar var?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    İkisi büyük ölçüde aynı şey. MÜDEK yerli, ABET Amerika'lı. MÜDEK'in ABET'ten biraz daha fazlası var, disiplinlerarası proje yapma zorunluluğu gibi.

  • @cigolatalbazda9191
    @cigolatalbazda91913 жыл бұрын

    İyi akşamlar hocam. Tam burstan ve para yardımı bursundan yararlanabilmek için işte ilk şu kadar tercihte (örneğin birinci ya da ilk 6 gibi) yazın diye bir sınırlama var mı acaba

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    MyZeths öyle bir sınırlama yok. Tam burslu olarak kazanan sıralama şartlarını sağlıyorsa alıyor. Sen yine ilk tercihe yaz, ilk tercihime girdim dersin :)

  • @cigolatalbazda9191

    @cigolatalbazda9191

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin cevabınız ve sorulara ilginiz için çok teşekkürler hocam hayırlı geceler ve bayramlar; )

  • @TeasyTerb

    @TeasyTerb

    3 жыл бұрын

    @@cigolatalbazda9191 Yazdın mı TOBB u

  • @12saatzorbe22
    @12saatzorbe223 жыл бұрын

    Hocam bilgisayar mühendisliği ücretlinin kaç binle kapatmasını bekliyorsunuz

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Geçen yıl 46 bin civarıydı. Bu yıl ücretli kontenjanı 5 kişi artırdık. Sıralamalar son yıllarda hep iyiye gidiyor diye bakarsak kontenjan artışına da bakarsak 40-45 bin arasında bir yerde olabilir. Bence düşünen herkes yazsın. 24 tercih var, yazmaktan zarar gelmez. Belki sıralama düşer, 50 bine iner, 55 bine iner. Belli olmaz. Ben bu olasılığı düşük görüyorum ama yine de olabilir, mutlaka yazmak gerek.

  • @yusuforal2700
    @yusuforal27003 жыл бұрын

    Hocam anlatımlarınız ve sizin fikriniz benim için çok önemli bu sene tobb üniversitesi için yapay zeka mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında kaldım sizin öneriniz nedir ?

  • @hilaltengilimoglu9715

    @hilaltengilimoglu9715

    3 жыл бұрын

    Sıralaman kaç inşallah ben de seneye ikisi arasında kalırım

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Yapay zeka mühendisliği bölümünü anlattığım bir video çektim şimdi, bugün ya da yarın yükleriz inşallah. Bu arada istersen benimle özelden iletişim kurabilirsin, oradan görüşürüz.

  • @yusuforal2700

    @yusuforal2700

    3 жыл бұрын

    Oğuz Ergin çok memnun olurum hocam nasıl iletişime geçebilirim ?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Yusuf Oral oergin@etu.edu.tr

  • @neysebeler8442
    @neysebeler84423 жыл бұрын

    Hocam ytü bilgisayar ve hacettepe bilgisayar hakkında ne söylebilirsiniz ? Lütfen cevaplayın sizin gibi birinin fikirleri çok önemli benim için.

  • @neysebeler8442

    @neysebeler8442

    3 жыл бұрын

    @MF 9960

  • @neo-genc612

    @neo-genc612

    3 жыл бұрын

    Şahsen bu yıl Hacettepe'nin 7000'e kadar çekebileceğini düşünüyorum. YTÜ'den bir tık daha revaçta olduğunu söyleyebilirim.

  • @neysebeler8442

    @neysebeler8442

    3 жыл бұрын

    Hacettepeye çok sıcak bakamıyorum ben zaten. Neden bu kadar fırladığını da anlamıyorum.

  • @Spasomen74

    @Spasomen74

    3 жыл бұрын

    ytünün kadroyla hacettepeyi karsılastır bi önce neyine sıcak bakmıyorsun mis gibi kadrosu var 9960la tutmayabilir zaten. ytü balon direkt

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Ben Yıldız Teknik Üniversitesi kadrosuyla ilgili bir eleştirimi söyleyeyim, bu durum bazı başka devlet üniversitelerinde de var. Hocalarının önemli bir oranı lisans, yüksek lisans ve doktoralarını yıldız teknik üniversitesinde yapmışlar. Bu görüş ve görgünün hep aynı yerde alınması kişilerin bağımsız çalışma yeteneklerini düşürür, aynı görüşlerin üremesini sağlar. Amerikalılar buna “inbreeding” derler; Amerika’da bir üniversitenin bu tarz bir kişiyi hoca olarak alması çok nadirdir. İnsanlar doktoralarını aldıkları yerde işe başlatılmazlar. Başka bir yerde deneyim kazansınlar diye gitmeleri beklenir. Hele hele tüm akademik kariyeri kendi bölümünde olan kişi aynı yerde hoca olamaz. Zaten biraz düşünürsen, benim bir öğrencim var, 4 sene lisans, sonra 2 sene yüksek lisans ve 4 yıl doktora hep benimle birlikte. 10 yıl benimle olan kişiyi işe alma kararı da benim elimde. O kişi bana itiraz edebilir mi? Benim görgümden fazlasını kazanabilir mi? Böyle bir durumda insanın kendini geliştirmesi zor olur, hep içeride üremek okulu köreltir. Hoca kadrosuna bu şekilde bakabilirsiniz. Deneyim ne kadar farklı yerlerdense o kadar iyidir.

  • @gottfriedleibniz6476
    @gottfriedleibniz64763 жыл бұрын

    Hocam bu sene 11302 gibi bir sıralama yaptım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ama üniversite konusunda kafam çok karışık. Devlette gidebileceğim tek yer Hacettepe ama onun da sıralaması her sene artıyor girmek daha da zorlaşıyor. Bu sebepten dolayı özellere gitmeyi düşünüyorum ama dediğim gibi karar veremiyorum bir türlü. Size nasıl ulaşabilirim? Sizden destek alabilir miyim

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bana özelden yazabilirsin. e-posta ya da instagramdan yaz bir zoom ayarlayıp görüşelim.

  • @gottfriedleibniz6476

    @gottfriedleibniz6476

    3 жыл бұрын

    Hocam internette var olan oergin@kasirgalabs.com maili size mi ait? Mesaj atmadan önce emin olmak istedim. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim. Neredeyse her soruya cevap vermişsiniz.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Gottfried Leibniz oergin@etu.edu.tr

  • @gottfriedleibniz6476

    @gottfriedleibniz6476

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin teşekkür ederim hocam

  • @behicekrs3121
    @behicekrs31212 жыл бұрын

    Hocam %50 burslu 12k ile kapatmış geçen sene 13 k benim sıralamam gelme olasılığı nedir

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    Bence altına yapay zeka mühendisliği de yaz, sonrası kısmet.

  • @katilcivciv379
    @katilcivciv3792 жыл бұрын

    Hocam üniversiteye 3 yıl geç başlayan bir bilgisayar mühendisi öğrencisinin mezun olduktan sonra iş bulması veya başka konulardaki durumunda büyük bir dezavantaj yaratır mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    Ne kadar geç başladığından çok öğrenim süreni ne kadar verimli geçirdiğin önemli bence. Piyasa açısından 22 ya da 25 yaşındaki bir mühendisin çok fazla farkı olmaz. Üstünlük deneyimde ve niteliktedir.

  • @katilcivciv379

    @katilcivciv379

    2 жыл бұрын

    @@oguz_ergin cevabınız için teşekkürler hocam seneye inşallah öğrencinizim 😇

  • @yusuf548
    @yusuf5482 жыл бұрын

    Hocam ortak eğitim zorunlu mu tam anlayamadım. Öğrenci isteğine bağlı olarak ortak eğitime katılmayıp ortak eğitim dönemlerini tatil yaparak geçirebiliyor mu?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    Ortak eğitim zorunlu. Canı isteyene tatil yok :)

  • @yusuf548

    @yusuf548

    2 жыл бұрын

    @@oguz_ergin anladım hocam :) Bir de sizce bu yıl sıralamanız çok yükselir mi? Ben 2000 civarı bir sıralama bekliyorum da sanırım ya kıl payı girebileceğim ya da giremeyeceğim bölümünüze.

  • @Spasomen74
    @Spasomen743 жыл бұрын

    hocam tam bursluyu ufak farkla kaçırdım. Apar topar iş dünyası bursuna başvurdum fakat gerçekten tobb etü de okumak istiyorum daha fazla yapabileceğim bir şey yok mu?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Sıralaman nedir?

  • @Spasomen74

    @Spasomen74

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin ham 4900 yer 5300. 1-2 yanlışlık bir fark var TOBB tam burslu ile.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    @@Spasomen74 İş dünyası başarı bursuna başvurdun mu? Yoksa diğer seçenek %50 bursluyu yazmak.

  • @Spasomen74

    @Spasomen74

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin %75 de yeterli olmuyor o yüzden basvurmadim, başarı bursundan kastınız o ise. Tek umudum normal iş dünyası bursu.

  • @elif9747
    @elif97473 жыл бұрын

    tüm öğrenciler zorunlu olarak ortak eğitime gitmiyor mu? neden ortalama 75 öğrenci gidiyor? bu durum not ortalamasıyla ilgili mi acaba hocam?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Öğrenci okuldan ayrılabiliyor, dersleri kötü giden oluyor, ortalaması düşük olanları (1,8'in altındaysa) listeye genelde almıyoruz.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    herkese ortak eğitim zorunlu. 3 tane gitmeyen mezun olamıyor zaten.

  • @elif9747

    @elif9747

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin anladım hocam çok teşekkürler

  • @kirin6597
    @kirin65973 жыл бұрын

    Hocam ben tobb'da bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve büyük bir ilgim var, hatta liseden mezun olmadan kendim internetten ileri seviyeye kadar python öğrendim fakat üniversite sınavı sıralamam örnek veriyorum 20 bin gelirse bilgisayar mühendisliği yerine elektrik-elektronik mühendisliği yazacağımı düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği ücretlisi 41 binden itibaren almaya başlıyor ve eğer 25 bin altında bir sıralamayla girersek %25 burs veriyormuşsunuz fakat sıralamamın 20 bin geldiği senaryoda %25 burslu bilgisayar yerine aileme daha fazla yük olmamak için %50 burslu elektrik-elektronik yazacağımı düşünüyorum, bu şekilde %50 burslu elektrik-elektroniğe girip ardından bilgisayar mühendisliğine geçmek gibi bir imkan var mı?

  • @kirin6597

    @kirin6597

    3 жыл бұрын

    Bilgisayar mühendisliğine girip sonradan üstün başarı bursu almayı düşündüm fakat söylenenlere göre bölüm aşırı zormuş ve derslerde ilgimin olduğu programcılığın yanı sıra ilgisiz olduğum derslerden de yüksek notlar almam gerekiyor yani bu üstün başarı bursunu hedefleyerek bölüme ücretli bir şekilde girmek çok riskli olur

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    elektriğe girip bilgisayara geçersen (akademik başarı ile) bursunu kaybedersin. elektriğe gelip taban puanla geçersen ve %50 bursluya denk gelmiyorsa puanın yine %50 burs alamazsın geçtikten sonra. Bir seçenek çift ana dal yapmak olabilir. Onun dışında geçiş burs açısından çok mümkün değil gibi. girişte %25'i almak daha iyi sonra ücretli geçmekten.

  • @simalmenekse

    @simalmenekse

    2 жыл бұрын

    Merhaba, acaba 25 bin altı sıralamayla programa yerleştirilirsek %25 burs imkanı geçerli mi? Maalesef Tobb etü sitesinde bu burs hakkında bir kaynak bulamadım.

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    2 жыл бұрын

    @@simalmenekse iş dünyası burs programına başvuranlar için geçerli.

  • @simalmenekse

    @simalmenekse

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim.

  • @berkayhosafc4968
    @berkayhosafc49683 жыл бұрын

    Hocam merhabalar. Bu yıl YKS'de 2766. oldum. TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum fakat aklıma takılan bazı konular var. Bu konular hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    oergin@etu.edu.tr adresine yaz konuşalım.

  • @anlalmasulu717

    @anlalmasulu717

    3 жыл бұрын

    Soracağın sorular varsa yazabilirsin TOBB ETÜ öğrencileri olarak cevaplarız. Oğuz hocama da uygunsa Zoom üzerinden görüşme ayarlanabilir

  • @hayrttnbrkarslan9845

    @hayrttnbrkarslan9845

    3 жыл бұрын

    @Anıl Almasulu fizikte çap veya yandal var mı?

  • @anlalmasulu717

    @anlalmasulu717

    3 жыл бұрын

    @@hayrttnbrkarslan9845 her bölümde mevcut. Alacağın dersleri TOBB etu sitesinde görebilirsin

  • @nnenarchitekturdesing8187

    @nnenarchitekturdesing8187

    3 жыл бұрын

    @@anlalmasulu717 merhaba öğrencisisin sen de sanırım. tobb da mimarlık yazsak tam burslu sonrasında bilgisayar müh. çift anadal yapılabilir mi?

  • @mert8887
    @mert88873 жыл бұрын

    Hocam ben de TOBB ETÜ'de tam burslu bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Şuan TYT netlerim 100 üstünde AYT netlerim 70 üstünde. Burs programına başvurdum ancak referans öğretmen yok dolayısıyla başvurumu tamamlayamıyorum. Ne yapabilirim ?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    Bana e-posta gönder, ilgileneyim. (oergin@etu.edu.tr)

  • @alikarabacak

    @alikarabacak

    3 жыл бұрын

    kanka ne başvurusu. ben de etü bilgisayar istiyorum da biraz açarsan sevinirim

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    @@alikarabacak isdunyasi.etu.edu.tr

  • @alikarabacak

    @alikarabacak

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin hocam bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

  • @blackcat6688
    @blackcat66883 жыл бұрын

    hocam yüksek ortalama ile biyomeikal mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği çap yapma imkanı nasıldır

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    öyle bir olasılık var TOBB ETÜ'de ama hiç yapan olmadı.

  • @blackcat6688

    @blackcat6688

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin eğer yüksek ortalama sonrasında senato bu imkanı tanıyorsa ilk olmak için geliyorum diyebilirim hocam :)

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    @@blackcat6688 biyomedikal elektrik çift ana dal yapan oldu ama biyomedikalden hiç bilgisayara çift ana dal yapan olmadı. Elbette her şeyin ilki vardır. Senin sıralaman nedir ?

  • @blackcat6688

    @blackcat6688

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin 24bindeyim hocam bilgisayar mühendisliği hedefliyordum ama yaşanan olaylar sıralamamı kötü etkiledi biyomedikal mühendisliği hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum açıkcası isteyerek yazacağım ama çap yapma fikri de aklımda

  • @nnenarchitekturdesing8187

    @nnenarchitekturdesing8187

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin hocam peki mimarlıktan bilgisayara çift anadal yapılabiliyor mu?

  • @mahmutcanpalamut8367
    @mahmutcanpalamut83673 жыл бұрын

    Hocam merhabalar. Tam burslu olarak girersek yurt ve burs(nakit olarak) imkanları nedir acaba? Ve bir de burs hangi durumlarda kesiliyor?

  • @oguz_ergin

    @oguz_ergin

    3 жыл бұрын

    TOBB ETÜ'nün verdiği tüm bursların 5 yıl + 1 dönem (toplam 16 dönem) süresi var. Hazırlığı 1 yıl okuyan bir öğrencinin olağan şartlarda 4 yıl + 2 dönemde bitirdiğini düşünürseniz bu fazladan 2 dönem (diğer üniversitelerin 1 yılı) burs süresi olduğunu anlayabilirsiniz. Hazırlığı atlarsanız fazladan 1 yıl süreniz olur. Verilen bütün burslar, üniversiteye devam etmek kaydıyla, bu süre tamamlanmadan kesilmez. 5 yıl + 1 dönem sonra öğrenci ücretli statüye geçer. Burslarla ilgili şu sayfaya bakabilirsiniz: www.etu.edu.tr/tr/aday-ogrenci/burslar. Bu yılın bursları henüz belli olmadı ama hafif biraz daha yüksek olabilir. Yurtta kalırsanız bu burslardan 500 TL indiriliyor.

  • @mahmutcanpalamut8367

    @mahmutcanpalamut8367

    3 жыл бұрын

    @@oguz_ergin peki hocam çok teşekkür ederim.