Tatlı Su Akvaryum Soğutma Yöntemleri !!! (Akvaryum Suyu Nasıl Soğutulur Fan ile Akvaryum Soğutma)

Үй жануарлары мен аңдар

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
Balığınızın suda olması, yüksek sıcaklıkların etkilerinden korunduğu anlamına gelmez. Elektrik kesintisi veya klima olmaması durumunda, yaz aylarında akvaryum suyu balıklar için güvenli sınırlardan daha yüksek ısınabilir. Bu olağandışı durumlarda akvaryum suyunun nasıl soğutulacağını bilmek önemlidir. Bununla birlikte, sıcaklık arttıkça sudaki çözünmüş oksijen azalır. Azalan oksijen, yüzünden balıklarınız akvaryumun üzerine çıkma eğilimindedir. Eğer iyi bir filtreleme sisteminiz varsa, hiç sorun yaşamazsınız. Bununla birlikte, uygun oksijen seviyelerini sağlamak için havalandırmayı arttırmak da zarar vermez.
Beslediğiniz balığın türüne göre dayanabilecekleri su sıcaklığı değişebilmektedir. Tropikal balıklar nispeten sıcak sulara daha dayanıklıdırlar. Ama her ne kadar balıklarınız yüksek sıcaklıklara dayanabilse de uzun süreli yüksek sıcaklıklar, balıklarınızı strese sokar, daha da önemlisi, balıkların hastalıklara yakalanma riskini daha da arttırır.
Japon balığı: Bu balık bir soğuk su balığıdır ve genelde soğuk sularda yaşar. En ideal sıcaklık yaşam aralığı 18-22 derecelerdir. Ama bu balık gene de 30 dereceye kadar ki sulara, uzun süre olmasa da dayanabilir.
Lepistes en fazla kaç: Bu balık tropikal bir balıktır ve dünyada ki ender hem soğuk hem de sıcak suda yaşayabilen tropikal balık türlerindedir. Bu balık için en ideal su sıcaklığı 22-28 derecelerdir. Ama 32 dereceye kadar dayanabilir.
Malawi ve Tanganyika Çiklitleri: Normal şartlarda 24-26 derece sularda yaşarlar. En fazla 28 derecede yaşayabilirler. Akvaryumda ki balık sayısına göre 30 dereceye kadar yaşayanlar da olmuştur.
Beta balığı: Bu balık tropikal bir balıktır ve sıcak suda yaşamalıdır. En iyi renklerini 25-27 derecede ki sularda gösterir. Bu balık gene de en fazla 30 derece suya dayanabilir. Bunun üstünde ki sıcaklıklarda balığın yüzmesi değişir ve strese girer.
Melek Balığı: Normal şartlarda 24-28 dereceler en ideal su sıcaklığıdır ama bu balık amazonun çok kurak dönemlerinde hayatta kalabilir. Bu özelliği ona 31 derece gibi yüksek bir sıcaklığa dayanarak, birçok balıktan daha fazla sıcak suya dayanma gücü verir.
Discus Balığı: Bu balıkta çok sıcak su değerlerine dayanabilir. Normal şartlarda 27-29 derecelerde yaşayabilen bu balık 32 derece sıcaklığa kadar yaşar.
Flowerhorn Balığı: Laboratuvar da üretilen tropikal balık özellikleri taşıdığı için gene sıcak suya genel olarak daha dayanıklıdır. Normal şartlarda 20 ile 30 derecelerde yaşayabilen bu balık en fazla 31 derecede ki suya dayanabilir.
Axolotl semenderi: Doğası gereği ve vücut yapısı dolayısıyla devamlı gölgelik ve güneş almayan yerlerde yaşarlar. Normal şartlarda 16-18 derecelerde yaşayan axolotllar, en fazla 24 derece sıcaklıkta yaşayabilir. Bunun üzerinde ki sıcaklıklar, bu semenderleri strese sokacak ve kısa sürede de ölmelerine yol açacaktır.
Akvaryum Soğutma Yöntemleri. Nasıl Soğutulur?
Akvaryum ışıklarını kapalı tutun: Özellikle yazın ısıtıcının kapalı olduğu dönemlerde, akvaryum ışıklarının açık olmasın. LED ve Floresan lambalarının ısı vermediğini düşünen arkadaşları yanılır. Bu iki lamba çeşidi de uzun süre yandıklarında, akvaryum suyunu ısıtır.
Akvaryum güneş görmemeli: Akvaryum ne kadar büyük olursa olsun, akvaryumun suyu bulunduğu odanın sıcaklığı kadar ısınır. Bu yüzden, akvaryumunuzu direk güneş gören odalarda bulundurmayın. Özellikle yaz aylarında, direk güneş ışığı, akvaryumu kısa sürede aşırı ısındırır. Ya akvaryumu, güneş görmeyen bir odaya alın ya da bulunduğu odanın perdelerini mutlaka kapatın.
Soğuk hava pervanesi kullanmak: Suyu soğutmanın bir şekli de akvaryumun üst kapağını çıkartmaktır ve bunun yerine de soğuk hava üfleyen pervaneler kullanmaktır.
Buz kalıpları kullanmak: Buz kalıbı derken, bardağa koyduğumuz buz küpleri değil. Bu küpler balıklara zararlıdır. Ama buzluk içinde kullanılan, plastik buz kalıplarını kullanmanızı tavsiye ediyorum. Buz erise bile, balıklara zarar verecek bir salınım yapmaz.
Soğutucu kullanmak: Bu biraz pahalı bir sistemdir ama balıkları kaybedip üzülmektense, bu gibi bir sistemi kurmak çok daha akıllıca olacaktır. Tabi ki akvaryum soğutucusu ve hava pervanesi gibi sistemleri internetten sipariş verin.
Dış filtreyi soğuk bir yerde kurmak: Dış filtrenizi soğuk su ile dolu bir kabın içine suyu soğutma imkânınız da olabilir. Ya da filtreyi, daha soğuk bir yerde kurarak, akvaryuma daha soğuk suyun gelmesini sağlayabilirsiniz, hortum sıcaktan etkilenmesin.
Akvaryum soğutucu fan, akvaryum nasıl soğutulur akvaryum suyu nasıl soğutulur lepistes en fazla kaç derecede yaşar. Yaz aylarında akvaryum soğutma. Axolotl akvaryumu nasıl soğutulur? Tatlı su akvaryum soğutma. Akvaryum su soğutucu. Fan ile akvaryum soğutma.

Пікірлер: 148

  • @CemCelikel
    @CemCelikel4 жыл бұрын

    Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: instagram.com/remax_cem_c... Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel Whatsapp adresim : wa.me/905324431692

  • @arifcerkez9570

    @arifcerkez9570

    4 жыл бұрын

    merhaba lepistes satışınız var mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Yok maalesef.

  • @arifcerkez9570

    @arifcerkez9570

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel peki önerebileceğiniz güvenilir satıcı var mı

  • @habitattv3804
    @habitattv38044 жыл бұрын

    Abi tam bir pro gibi anlatmışsın gerçi zaten öylesin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    4 жыл бұрын

    abi kanalda hangi ekran kaydedici programını kullandığını sorabilirmiyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    KZread video indirme programı mı? Yoksa video yapma programı mı? Hangisi?

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel video için abi ben bandicam diye bir program indirdim ama sence iyi yapmışmıyım teşekkür ederim

  • @enteresanveilgincbilgiler5531
    @enteresanveilgincbilgiler55312 жыл бұрын

    Havalar ısınıyor. Çok faydalı bir video. Teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Bu arada soğuk suda yaşayabilen balıklar ile ilgili bir videom var. İstersen o videoyu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/aamg18iRl5a0pqg.html

  • @alevcelikel7048
    @alevcelikel70484 жыл бұрын

    Emeklerine sağlık canım benim 🥰

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Teşekkür ederim:)

  • @TaylanBAYLAN
    @TaylanBAYLAN4 жыл бұрын

    Selamlar Cem Bey. Harika anlatıyorsunuz; ama küçük bir eleştirim olacak. Ses için bir ekipman almanız gerekiyor. Sesi profesyonel alıp montajlarsanız, çok daha keyifli videolara sahip olabilir ve daha fazla takipçi alabilirsiniz. Sizi ciddi anlamda takip ediyorum; çünkü gayet başarılı, detaylı ve bilgi dolu videolar paylaşıyorsunuz. Başarılar dilerim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim :) Bilgisayar da sorun var sanırım. Havalar ısınınca oldu. Yeni bir bilgisayar alacağım. İnşallah, bu sorun çözülür.

  • @halitaltin8914
    @halitaltin89147 ай бұрын

    Kıymeti bilinmeyen youtubular birisin önemli insanlardasin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    7 ай бұрын

    Teşekkür ederim. Umarım gelecek nesiller kıymetimizi bilir.

  • @halitaltin8914

    @halitaltin8914

    7 ай бұрын

    İyi insan herzaman kazanır ende sonda

  • @HKVector
    @HKVector4 жыл бұрын

    Ev kuzey cephe cem abi. Ben akvaryumu ısıtma derdindeyim 😃

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Dur, dilini ısır. Benim akvaryumda kuzey tarafında evin ama yanıyoruz :)

  • @habitattv3804
    @habitattv38044 жыл бұрын

    Abi hani kerevitler hakkında video çekecektin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Tamam, çekeceğim :) Az sabır...

  • @AliOzdemir-gl2ej
    @AliOzdemir-gl2ej4 жыл бұрын

    Abi 60 litre akvaryumda kac tane lepistes bakilir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    1 erkek 2 dişi alabilirsin. Çünkü kısa süre sonra çoğalırlar. Eğer üretmek istemiyorsan 8 tane erkek lepistes bakabilirsin.

  • @huseyintezyldrm5999
    @huseyintezyldrm59994 жыл бұрын

    Abi merhabalar 50 litrelik akvaryumumda japonum var pipo ve iç filtrem var ayrıca ısıtıcıa kullanıyorum normalde bir şeyi yoktu özgürce geziyordu ama 2 gündür akvaryum ışığını açınca sanki roket takılmış gibi kaçıp karanlık yer arıyor filtrenin altına giriyor normalde ışık açınca hiç bir sıkıntı olmuyordu normal yüzmeye devam ediyordu ve ışığı kapatınca normal yüzmesine devam ediyor acaba neyden korkuyo olabilir ve yine 2 gündürde genel olarak diplerde geziyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Büyük ihtimalle artık akvaryum küçük geliyordur ve içinde ki su değerleri onu rahatsız ediyordur. Bu konu ile ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/m6mhrryzabjHosY.html

  • @habitattv3804
    @habitattv38044 жыл бұрын

    İlk beşinciyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Teşekkürler...

  • @kerem4878
    @kerem48784 жыл бұрын

    Abi benim balığımın 3 gün önce ağzı kan kırmızısı oldu sonra ilaç aldık biraz düzeldi şimdi de su yüzeyinde yan duruyor yüzmeye çalışınca dengesiz oluyor ama şu yüzeyinde yan durup nefes alıyor az yem yiyor ve bazen suyun dibinde hareketsiz duruyor ne yapmalıyım lütfen acilen cevap verin onu kaybetmek istemiyorum :(

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Balığının gövdesinde, ağzında, solungaçlarında, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir. Ama ana akvaryumda ilaç kullanılmaması gerekir. Bu balığı daha da zora sokar.

  • @erengundogan1884
    @erengundogan18842 күн бұрын

    Abi vatozlar? (Leopar vatoz)

  • @abdullahozcelik4782
    @abdullahozcelik47824 жыл бұрын

    selamun aleykum benim bir sorum olacak ben kendi malzemelerimle dış filtre yapmaya karar verdim kabi alttan ve ustten delip buralara rekor takacagim yalniz ustten dolup alttan mi boşalacak su yoksa tersi mi alttan dolum yukaridan tahliye olursa motoru yorar mi ve malzeme siralamasi nasil olmalı elyaf ve seramik var biyolojik sunger sart mi almali miyim 50 lira gibi fiyatı var çünkü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Su içine girdikten sonra, bir şekilde çıkar. Bu alttan da olabilir, üstten de. Bende ki dış filtrelerin biri üstten girip, üstten çıkıyor. Birinde ise, alttan girip, üstten çıkıyor. Sadece sünger kullansan da olur.

  • @muratbekar2465
    @muratbekar24654 жыл бұрын

    Cembey hayırlı sabahlar 2 balığım su dibinde duruyor neyabmaliyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen balıklar muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı bir balık neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balık, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Balığınız kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Su değerlerini de kontrol edin.

  • @araserbas5055
    @araserbas50553 жыл бұрын

    Abi yanlışlıkla dıs like attim pardon hemen like attim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.

  • @araserbas5055

    @araserbas5055

    3 жыл бұрын

    Önceden oldum abi:)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    KZread bana kim abone, kim değil bilgi vermiyor. O yüzden tekrar tekrar soruyor olabilirdim. Teşekkür ederim.

  • @araserbas5055

    @araserbas5055

    3 жыл бұрын

    Abi beta cikletle yasar mi sarı prenses ile

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yaşamaz.

  • @gymfindigi3989
    @gymfindigi39894 жыл бұрын

    Abi ben bir tane japon balığı aldim yanlizlik hisetmesin diye hergün onu nazikçe eliyorum ve elimden kaçmıyor elime geliyor artık bunda bir sakınca olurmu.ölürmü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Elini akvaryuma sokmadan önce, temiz su ile temizle. Bir aşk doğuyor sanki :)

  • @Asretark
    @Asretark11 ай бұрын

    Abi benim axolotl akvaryumumdaki fan 6derece soğutuyor ama yeterli deil buz kullanabilir miyiz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Buz pilleri var. Onları kullan. Sakın buzu direk akvaryuma koyma. Ya da buzlukta su şişelerini dondurup, onları koy.

  • @Asretark

    @Asretark

    11 ай бұрын

    bilgi için teşekkürler

  • @Asretark

    @Asretark

    11 ай бұрын

    Dediğiniz gibi yapacağım çok faydalı bir bilgi oldu

  • @oyuncukafas5923
    @oyuncukafas59234 жыл бұрын

    pirana ile bakılırmı (axolotl

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Bakılmaz.

  • @arifcerkez9570
    @arifcerkez95704 жыл бұрын

    merhaba lepistes satışınız var mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Balık satmıyorum. Ama lepistesler ile ilgili videolarıma lepistes aradığınızı yazarsanız, size ulaşabilirler.

  • @kvancray4356
    @kvancray43564 жыл бұрын

    Abi killifishlerle ilgili bir videoda yapabilir misin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Hangisi olsun :)

  • @kvancray4356

    @kvancray4356

    4 жыл бұрын

    Abi aphanius mento ile ilgili yapabilir misin

  • @kvancray4356

    @kvancray4356

    4 жыл бұрын

    Abi birde lepisteslerim uzun süre boşluğa bakıp duruyorlar. Birde kabız gibi dışkıları uzun oluyor bu hangi hastalık ne yapmalıyım?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Sık sık su değişimi yap. Arada da haşlanmış bezelye veya ıspanak ver.

  • @kvancray4356

    @kvancray4356

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi su değişimini haftada bir yapsam olur mu

  • @akhmedahun
    @akhmedahun4 жыл бұрын

    Assalamu Aleykum, abi piranalar için nasıl olmalı su sıcaklığı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Piranalar ile ilgili bir videom var. O video da balıkla ilgili her bilgiyi veriyorum. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/YpulyKmCk5TNh6Q.html

  • @akhmedahun

    @akhmedahun

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim daha bir şey soracağım bu dalga motoru su soğutur mu cevap verirsiniz Allah için çok sevinirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Suyu havalandırır bu yüzden de soğumasına faydası olur ama bu arada suyun çok daha çabuk buharlaşmasına da sebep olur.

  • @huseyinemrekoyuncu310
    @huseyinemrekoyuncu3104 жыл бұрын

    Merhaba abi size bir sorun olacaktı cevaplarsanız sevinirim japon balığım suda yan yatıyor düzelmek istiyor ama düzlemiyor yine yan yatıyor ne yapmam lazım ve balığın üzerinde siyah noktalar var kabızlıktan hava kesesine giden damar mı tıkandı dedim aç bıraktım haşlanmış ıspanak verdim ama işe yaramadı lütfen yardım edin😭

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon balığınız düzensiz yüzüyor ve bir tarafa devriliyorsa, akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur. Ayıca bu tarz bir sıkıntı yaşayan balıklar genelde çok zayıf olan balıklardır. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @c.g.7838
    @c.g.78384 жыл бұрын

    Japon balığım fanustan atladı ölür mü ne yapabilirim hemen fanusa koyduk

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilir. Bu balık bir saat kadar su dışında yaşayabilir. Eğer akvaryum dışında bulduysanız, solungaçlarını kontrol ederek, akvaryuma geri koyabilirsiniz. Ama neden akvaryumun dışına atladığını da gözlemlemelisiniz.

  • @c.g.7838

    @c.g.7838

    4 жыл бұрын

    Kuyruğunda biraz sıkıntı var değişik yüzüyor fanusta bakıyoruz bir tane var atlamadan önce suyunu değiştirmiştim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    İzle bakalı. Eğer biraz düzelme olursa, o zaman geri ana akvaryuma al.

  • @yagzkrmz6042
    @yagzkrmz604211 ай бұрын

    Neon tetra en fazla kaç dereceye sıcaklıga dayanır yaz aylarında hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Neon tetralar, 24 ila 28 derece arasındaki su sıcaklıklarında en iyi şekilde yaşayabilirler. Neon tetralar, tropikal sularda bulunan balıklar olduğundan, ısınmış suya ihtiyaç duyarlar, ancak aşırı sıcaklıklar onlar için zararlı olabilir. Neon tetraları, 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklara maruz bırakmak genellikle tavsiye edilmez. Bu sıcaklıklar, balıkların stres yaşamasına, bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına ve hastalıklara yatkın hale gelmelerine neden olabilir. Bu nedenle, neon tetraların sağlıklı bir yaşam için uygun sıcaklık aralığında tutulmaları önemlidir.

  • @uguryangn1767
    @uguryangn17674 жыл бұрын

    Abi bana 100-200 TL arası fitre öneri misin rica etsem şimdiden teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Sana filtre öneremem ama alman gereken filtrenin, akvaryum litre miktarı çarpı 5 olarak söyleyebilirim. Örneğin, akvaryumun 100 litre ise, alacağın filtre en az saatte 500 litre çevireli, 300 litreyse en az 1500 litre çevirmeli. Buna göre bakarsan, daha iyi olur.

  • @az_ctk-defence339
    @az_ctk-defence3394 жыл бұрын

    Abi 110 litrelik bir akvaryumda japon balıkları neden büyümez? Hastalar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    110 litre akvaryumda en fazla 3 japon bakılır. Muhtemelen akvaryum küçük.

  • @aleynaa7425
    @aleynaa7425 Жыл бұрын

    axolotl için suyuna filtre zorunlu mudur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Evet, aksolotl akvaryumuna filtre takılması önerilir. Aksolotllar, su kalitesi konusunda oldukça hassas canlılardır. Akvaryumda bir filtre kullanarak, suyun temizliğini ve kalitesini korumak önemlidir. Filtre, suyun içindeki organik atıkları, yem kalıntılarını ve diğer kirlilikleri filtreleyerek suyu temizler. Bu nedenle, aksolotlun yaşadığı tankta filtre kullanımı su kalitesinin korunması için önemlidir. Ayrıca, aksolotlların yaşadığı tankta herhangi bir su akımı olmaması da önemlidir. Çünkü su akımları aksolotlların kuyruklarında hasar oluşmasına ve yaralanmalarına neden olabilir. Bu nedenle, aksolotl akvaryumuna uygun bir filtre seçilirken, su akışı ve hızının düşük olduğundan emin olunmalıdır. Sonuç olarak, aksolotl akvaryumuna filtre takılması, balıkların sağlığı ve refahı için önemlidir. Filtre, su kalitesinin korunmasına yardımcı olur ve balıkların yaşam alanının temiz ve sağlıklı olmasını sağlar.

  • @darkrose626
    @darkrose6264 жыл бұрын

    Abi benim azı çürüyen balığın azı çok iyi oldu düzeldi ama yine bu sorun var benim bi japon balığımda kuyruk pulunun arasında bı kanamama var hiçbişey anlamadım bı an bitkinleşti suyun yüzeyine çıktı akvaryuma musluk suyu yerine birazda içme suyu koydum ama iyi değil yine motor olmasına rağmen suyun yüzeyine çıkıyor ABİ ACİL CEVAP :(

  • @darkrose626

    @darkrose626

    4 жыл бұрын

    Ama şimdi öldü çok üzülüyorum şu an 😣😣... 😭😭😭😭😭😭

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Japon balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltip ve balığın direncini artırabilseydin, balığınız iyileşebilirdi.

  • @darkrose626

    @darkrose626

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Isıtıcının derecesini az daha açtım sadece ama görsen yara bi iğne ucu kadar küçüktü minnacık kanamıştı nasıl olurda o minannacık yaradan ölür anlamdım. 1 Senedir onu besliyordum hiçbir şeyi yoktu sabah kalktım yem verdim yiyordu oynuyordu yine iyiydi ama sonra yüzeye çıkmaya başladı önemsiz sandım normal gibiydi biraz daha zaman geçti akşama doru biraz rengi çok hafif morumsulu beyazlıydı ozaman anladım bi tuhaflık vardı ve balığın normal rengi ise Turuncuydu. Etrafına baktım kuyruğunda iğne ucu kadar bi yara vardı. Sonra birazdaha zaman geçti balık aşırı derecede halsizdi elime aldım oksijen motoruna doğru uzzattım ama olmadı öldü... Bugün balıklar için birkaç ilaç ve yem aldım mesela artmia yumurtası, sarmısaklı yem, mantar ilacı butür şeyler aldım.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    İlacı sakın ana akvarumda kullanma. Yoksa bütün balikları kaybedersin.

  • @darkrose626

    @darkrose626

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Biliyorum bende zaten akvarum çok büyük deyil kare balıklarda büyük deyil 3 balık vardı 1 öldü. 2 Şu an kaldı o 2 Side biri normal beyazlı kırmızılı diyeride siyah teleskop japon erkek ler. Ama bizde cam kavanoz var azı kötü olan balığı ona koyup 1 damla mantar ilacı damlatıyım mı? Bi süre sonra oraya tekrar koyuyim yani ana akvaryuma. Böyle yapsam olurmu?

  • @msrababuuz4821
    @msrababuuz48214 ай бұрын

    Ya çok acil axolotlum var su derecesi 20 ama yaz ayında artacak en makul ne yapabilirim daha cok yavru

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Akvaryum suyunu soğutma yöntemlerini anlattığım bir videom var. Onu izleyebilirsiniz. kzread.info/dash/bejne/qaSm2rOHlbfge9o.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Akvaryum suyunu soğutma yöntemlerini anlattığım bir videom var. Onu izleyebilirsiniz. kzread.info/dash/bejne/qaSm2rOHlbfge9o.html

  • @msrababuuz4821

    @msrababuuz4821

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel ya peki benimki larva dan yeni çıkmış sayılabilir çok küçük kaç günde bir beslemem lazım kuru kan kurdu şuan ona ağır mı gelir sanki tuvaletini yapmıyor bir iki gündür korkuyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Axolotl larvalarının beslenme gereksinimleri, yaşlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yeni doğmuş larvalar, genellikle yavrulama sürecinin ardından birkaç gün boyunca endüktif besin kesesi içinde beslenirler. Yine de, besin kesesini tamamen emdikten ve serbest yüzmeye başladıktan sonra, düzenli bir şekilde beslenmeleri gerekecektir. Yeni doğmuş axolotl larvalarını günde bir veya iki kez beslemek uygun olabilir. Bu beslemelerin boyutu küçük olmalı ve doğru besinleri içermelidir. Genellikle, axolotl larvaları için canlı besinler, özellikle canlı su piresi veya canlı Artemia yavruları gibi küçük organizmalar tercih edilir. Kuru yemler, axolotl larvaları için uygun değildir, çünkü sindirim sistemlerine uygun değildir ve kolayca sindirilemezler. Eğer axolotl larvaları kuru kan kurdu ile beslenmek istiyorsanız, kuruları çok küçük parçalara ayırarak vermelisiniz ve bu besinlerin taze ve temiz olduğundan emin olmalısınız. Ancak, yeni doğmuş larvalar için canlı besinler daha uygun olabilir, çünkü daha kolay sindirilebilir ve daha besleyicidir. Axolotl larvalarının tuvalet yapmaması normal olabilir, çünkü sindirim sistemleri yeni başladığı için sindirilen yiyecek miktarı daha az olabilir. Ancak, endişeleriniz varsa ve bu durum devam ederse, bir veteriner veya akvaryum uzmanından yardım almak önemlidir. Ayrıca, su kalitesini düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde su değişimleri yapmak da önemlidir.

  • @msrababuuz4821

    @msrababuuz4821

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel Ya çok teşekkür ederim ilginiz için bugün yapmış tuvaletini çok mutlu oldum görünce midesi dolu hala iki günde bir vereceğim sanırım artık bana veren adam karides yemiyle beslemiş sindiremiyor yavrum

  • @murat_ardakaratas_9437
    @murat_ardakaratas_94373 жыл бұрын

    abi bugün su doldurmaya gittim suyu doldurdugum yerde de sulu kar yagıyordu eve geldigimde suyu degistirdim ama su çook soguktu japon balıklarını öldürürmü veya zarar verirmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ani su sıcaklığı değişimi öldürebilir. Akvaryum suyu ile akvaryuma koyacağın su sıcaklık değeri bir birbirine yakın olmalı..

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ani su sıcaklığı değişimi öldürebilir. Akvaryum suyu ile akvaryuma koyacağın su sıcaklık değeri bir birbirine yakın olmalı..

  • @75mngoruntuleme80
    @75mngoruntuleme803 жыл бұрын

    Abi benim akwaryumum 27 dereje icinde japon lepistes kilic kuyruk war ic filtre war japonlara zarari olurmu ic filtre gunde 1-2 saat calisiyor japonlara zarari diye korkuyorum bir sey olmaz degilmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japon balığın yaşaması gereken en yüksek sıcaklık 24 derecedir ki bu sıcaklık bile çok fazla iken, 27 derece sıcaklık, japon balıkları için adeta bir cehennemdir. Bu yüzden de akvaryum ısısını düşürmelisin. İç filtre de hiç bir zaman kapatılmaz. Sürekli açık olmalı.

  • @75mngoruntuleme80

    @75mngoruntuleme80

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ama 25 litre fanusta besliyorum ic filtre cok akinti yapiyor baliklarda cok hizli hareket edip cok hizli yuziyorlar ic filtre 12 walt

  • @75mngoruntuleme80

    @75mngoruntuleme80

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi su an 25 dereje olmus dun aksam buz atmistim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    25 litre için olması gereken filtre kapasitesi saatte 125 L/H . Eğer çok açıksa filtre, hava giren kısmında kişi hortum üzerine bir hava musluğu tak. Böylece hava akışını ayarlayabilirsin.

  • @75mngoruntuleme80

    @75mngoruntuleme80

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ic filtreye elyaf koysam bir sey olurmu sunger beraklastirmiyor elyaf koysam zarari olmaz

  • @nepodrzanianimator-mapper8070
    @nepodrzanianimator-mapper80703 жыл бұрын

    Japon balığı besliyorum ve sıcaklık 28-29c° arası oluyor ne yapmalıyım ve birşey yapmam gerekirmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Çok sıcak, akvarum suyunun derecesini düşünmelisin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryum suyunu nasıl soğutacağın ile ilgili bir videom var istersen izleyebilisin. kzread.info/dash/bejne/qaSm2rOHlbfge9o.html

  • @nepodrzanianimator-mapper8070

    @nepodrzanianimator-mapper8070

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. :)

  • @sarp5481

    @sarp5481

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel benim 25 abi japon besliyorum sorun olurmu

  • @c.g.7838
    @c.g.78384 жыл бұрын

    Japon balığım fanustan atladı ölür mü ne yapmam lazım hemen koyduk tekrar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Solungaçlarda sorun yoksa, bir şey olmaz.

  • @c.g.7838

    @c.g.7838

    4 жыл бұрын

    Nasıl anlayabilirim

  • @c.g.7838

    @c.g.7838

    4 жыл бұрын

    Biraz kuyruğunda kırmızılık var bide zor yüzüyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilir. Bu balık bir saat kadar su dışında yaşayabilir. Eğer akvaryum dışında bulduysanız, solungaçlarını/Yapışıp yapışmadığına) elinizle kontrol ederek, akvaryuma geri koyabilirsiniz. Ama neden akvaryumun dışına atladığını da gözlemlemelisiniz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Kuyruk ve yüzgeçlerin kanlanması sorunu varsa, Bu, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.

  • @emirkara6186
    @emirkara61864 жыл бұрын

    En fazla 27 en az 24 e düşen su sıcaklığım var japon balığı alsam yaşar mı? Bu sıcaklık ölümüne mi sebep olur?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Yaşar ama renkleri daha soluk olur.

  • @emirkara6186

    @emirkara6186

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Ben şuan 2 kılıçkuyruk 2 tetra 1 çöpçü 1 vatoz besliyorum. Fakat kilickuyruklarim yem yemiyor akvaryumu yeni kurdum 1 hafta olcak yani sebebi nedir? (sera vipan veriyorum)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Sağlıklı kılıç kuyruk balığı balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, kılıç kuyruk balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır.

  • @emirkara6186

    @emirkara6186

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Yani zamana bırakmalıyım

  • @emirkara6186

    @emirkara6186

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel 1 kilickuyrugumda beyaz benek oldugunu fark ettim ayni zamanda ona ne yapmaliyim

  • @alperenartanatl5534
    @alperenartanatl55343 жыл бұрын

    Hocam ben buz atıyorum hergun birşey olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Olabilir. Biz içinde klor olabilir. Buda balıklara zararlı olur.

  • @alperenartanatl5534

    @alperenartanatl5534

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel şişeyle atıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    O zaman bir şey olmaz. Yalnız balığın türüne göre değişse de çok soğuk da iyi gelmez. Ona da dikkat et.

  • @alperenartanatl5534

    @alperenartanatl5534

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel yok 30 dan aşağı düşürmek için yapıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Dediğim gibi dikkat etmek gerekir.fazla sıcak zararlı olduğu gibi fazla soğuk da balıklar için zararlıdır. Tropikal balıklar için en uygun sıcaklık 24-28 arasıdır.

  • @alperenartanatl5534
    @alperenartanatl55343 жыл бұрын

    17 tane sarı prensesim öldü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryum büyüklüğü Afrika çiklitleri için çok önemlidir.

  • @sinemsahin3115
    @sinemsahin3115 Жыл бұрын

    eve aldıgımız her balık ölüyor akvaryum temiz suyu havalandırılıyor. yemleri duzenli veriliyor. vatoz koi ciklet ayrı ayrı hepsine baktık 1 hafta geçmeden ölüyorlar. baya geniş akvaryumumuz var petshopta küçücük yerde 30 balık yaşıyorlar bizim kocaman akvaryumda ölüp duruyorlar. dün 10 tane japon aldık bu sabah 3ü ölmüştü. hiçbir şekilde anlam veremiyoruz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 30 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 400 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Petshoplarda ki balıklar akvaryumda 3-5 günden fazla durmaz. Zaten ölen balık olunca da akvaryumdan atarlar, sen genelde bunu görmezsin. Gene bu akvaryumlar, bakteriyel filtrasyon döngüsünü tamamlamış akvaryumlardır ve balıkların yaşamasına çok daha uygun olurlar.

  • @sinemsahin3115

    @sinemsahin3115

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel akvaryum baya büyük 30 balıktan kastım petshota küçücük akvaryumda bir sürü balık yaşarken bizim kocaman akvaryumda 10 balık zor yaşıyor. suları da temiz acaba oksijen eksikliği mi olabilir? filtre biraz güçsüz ondan kaynaklanma ihtimali var mıdır sizce

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun ölçülerini verir misin? En, Boy ve Yükseklik kaçar santim?

  • @yamanvuslat6895
    @yamanvuslat68954 жыл бұрын

    Artemia çıkarmayı başardım 🤭ama yavrular 1 cm uzunluğunda yanına geliyolar yemiyolar kaciyolar ışık tutuyorum artemialar ışığa duyarlı sanırım ışığa doğru hareket ediyolar cam fanusun içinde hareket ediyolar yavru Japonlar ilgisiz niye acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Ben ilk defa senden duyuyorum çünkü japon balıkları su içinde hareket eden her şeyi inceler, yakaladığını da yer. Mutlaka yerler diye düşünüyorum.

  • @yamanvuslat6895

    @yamanvuslat6895

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikelartemia yediler cem bey geç oldu ama ilk deneyimleri görerek öğreniyorum teşekkürler 🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

Келесі