Taivaalla tapahtuu 2024. Osa 1.

Пікірлер: 79

  • @juhauotila7811
    @juhauotila78112 ай бұрын

    Kiitos.

  • @markoe7608
    @markoe76082 ай бұрын

    Venusta et näe auringon edessä kesäkuussa koska seuraava Venuksen ylikulku on vuonna 2117. Venus on tosin 4.6.2024 konjuktiossa Auringon kanssa mutta Venus on Auringon takapuolella Maasta katsottuna. Ei kannata myöskään kuvata Aurinkoa ilman asianmukaista suodinta.

  • @TappioLopullinen-us8dx
    @TappioLopullinen-us8dx2 ай бұрын

    Jos maa olisi pyörivä pallo, niin sitten uudessa-seelannissa "maapallon" alapuolella ihmiset, eläimet, rakennukset seisoisivat ja laivat seilaisivat, ja autot ajelisivat ylösalaisin, vesisateen sataessa maahan ylöspäin taivaan ollessa matalammalla kuin maa. Kun taas sillä välin linjalla päiväntasaaja ympäri ”maapallon” kohteet seisoisivat ja vesisade sataisi maahan vaakatasossa. Jos ns. ”painovoima” pitäisi kohteet kiinni pyörivän pallon pinnassa, ne siitä huolimatta olisivat ylösalaisin ja muissa mahdottomissa asennoissa. ”Maapallolla” jonka alapuolella ihmisillä on jalat pään yläpuolella, missä sade, lumi ja rakeet tippuvat ylöspäin, missä puut ja kasvit kasvavat ylösalaisin ja taivas on matalammalla kuin maa, muinaisajan ihmekin babylonian riippuvat puutarhat hupenevat olemattomiin verrattuna peltoihin, meriin, kaupunkeihin ja vuoriin, joiden nykypäivän humanismi-filosofit ja ”tieteentekijät” uskovat roikkuvan ”maapallon” alapuolella ylösalaisin.

  • @Feelyman

    @Feelyman

    2 ай бұрын

    Ajeletko siis itsekin ylösalaisin, käänny hyvä mies oikein päin, jos ole kauan pää alaspäin alkaa pikkuhiljaa tulemaan ikävän tuntuinen olo.

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    @@Feelyman uli, uli ..... feelylta kun loppuu vastaukset niin sitten alkaa selittely

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@TappioLopullinen-us8dx Osallistu seuraavaan Putous -kilpailuun. Äänestäisin sinun lätty-hahmosi joka kerta jatkoon. Hokemana voisi olla 'päät alaspäin' tai jotain muuta naurettavaa.

  • @user-ot6wr8nx1y

    @user-ot6wr8nx1y

    2 ай бұрын

    @@Ami2000Tappio eli Ano osallistuikin putoukseen nimellä nolo iskä Juvalta

  • @Feelyman
    @Feelyman2 ай бұрын

    Aurinkohan ei maan suhteen siirry yhtään mihinkään vaan maapallo kiertää aurinkoa, minkä aivan hyvin tiedätkin, mites siemenen ongelmasi, joko olet asian itsellesi selvittänyt?

  • @markoe7608
    @markoe76082 ай бұрын

    Maapallosta on aina noin puolet valaistu. Näin on talvipäivänseisauksen, kevätpäiväntasauksen, kesäpäivänseisauksen ja syyspäiväntasauksen aikana. Eli mitään videota ei tarvitse tehdä mistä näkisi että Maapallosta on enemmän valaistuna talvipäivänseisauksen aikana kuin kesäpäivänseisauksen aikana koska Maapallosta on aina valaistuna yhtä suuri osa.

  • @suola123

    @suola123

    2 ай бұрын

    Pallosta??😂😂😂😂😂 ja sä pyörit koko ajan😂😂😂😂😂 ja meret/järvet kaareutuu😂😂😂😂😂

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@suola123 Vesipisaroitten pintakin kaareutuu. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • @suola123

    @suola123

    2 ай бұрын

    @@Ami2000 ja pysyy kaareutuneena?😂😂😂😂😂 hepposet argumentit jälleen mut saapi ainakin nauraa😂😂😂😂

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@suola123 Sehän on hyvä että osaat nauraa itsellesi.

  • @suola123

    @suola123

    2 ай бұрын

    @@Ami2000 maapallo uskovaisille ei voi kuin nauraa😂😂😂😂😂

  • @aholanjuha
    @aholanjuha2 ай бұрын

    Mielenkiintoista, Wikipedia väittää että seuraava ylikulku tapahtuisi vasta 2117, mutta Stellarium äpin mukaan ne ovat päällekkäin 4. ja 5. päivä kesäkuuta 2024. "Edelliset ylikulut tapahtuivat 8. kesäkuuta 2004 ja 6. kesäkuuta 2012. Ne olivat havaittavissa myös Suomessa. Seuraava ylikulku tapahtuu vuonna 2117, mutta se ei näy Suomessa."

  • @markoe7608

    @markoe7608

    2 ай бұрын

    Joo, Venus on silloin Auringon toisella puolella. Päällekkäin ovat mutta Aurinko peittää Auringon takana olevan Venuksen.

  • @aholanjuha

    @aholanjuha

    2 ай бұрын

    @@markoe7608 hmm, okei. Sehän puhuu sitten heliosentrisen teorian puolesta jos se näkyi kesäkuussa 2012, mutta nyt ei näy.

  • @markoe7608

    @markoe7608

    2 ай бұрын

    @@aholanjuhaJoo, Aurinko on tähti jota planeetat kiertävät. Maa on kolmas kivi Auringosta😀

  • @mikemental8285
    @mikemental82852 ай бұрын

    Sitten matematiikkaa: Kerrot tietäväsi auringon korkeuskulman. Kun aurinko on zeniitissä Kongon tasavallan Kongolo kaupungin yllä, matkaa sinne on 7290 km Helsingistä. Nyt sinulla on tiedossa kaikki mitä tarvitset auringon korkeuden laskemiseen. Kokeile. Netistä löytyy kolmiolaskureita joihin syötät sen tietämäsi asteluvun, tuon 7290 km ja 90° tulee Kongolon yllä olevan auringon mukaan. Kerro minkä luvun sait? Jos kerrot sen asteluvun auringon kulmasta, niin voin laskea sen puolestasi. Jos epäilet trigonometriaa, niin koettele se. Piirrä suorakulmainen kolmio paperille ja tee vastaava laskutoimitus. Tee sitten vaikka jossain kentällä isommalla kaavalla.

  • @vapauttavatotuus9356

    @vapauttavatotuus9356

    2 ай бұрын

    Etkö katso näitä videoitani ollenkaan? Auringon zeniittikohta ei kerro meille muuta kuin sen, että mistä päin maailmaa katsottuna aurinko on milloinkin suoraan yläpuolella, 90astetta horisontista. Auringon zeniittikohta ja auringon näennäinen sijainti ovat kaksi eri asiaa.

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    @@vapauttavatotuus9356 "Auringon zeniittikohta ei kerro meille muuta kuin sen, että mistä päin maailmaa katsottuna aurinko on milloinkin suoraan yläpuolella, 90° horisontista" Eli aurinko on klo 12 tuona päivänä suoraan Kongolon yläpuolella. Kuten sovelluksesi näyttää. Näin siis sinun tiedollasi auringon korkeuskulmasta, kertomastani etäisyydestä hki- kongolo ja 90° kulmasta saat tarvittavat tiedot laskeaksesi auringon korkeuden. Laskureita löytyy netistä. Ei ole mitään syytä tapella. Trigonometria ei valehtele.

  • @vapauttavatotuus9356

    @vapauttavatotuus9356

    2 ай бұрын

    Auringon korkeuskulmat eri paikoille eri vuoden- ja vuorokaudenaikoihin on ihan yleistä tietoa sekin. Ja senkin tiedon löydät esim time and date sivustolta. Ja auringon zeniittikohta ei ole välttämättä mitään muuta kuin auringon zeniittikohta. Kun auringon sijainti on molemmissa maailmanmalleissa näennäinen. Ja se näennäinen sijainti on taas kiinni ihan siitä että mistä päin maailmaa katsot aurinkoa. Kun se aurinko näyttää olevan toisesta paikasta katsottuna ihan eri paikassa kun jostain toisesta paikasta samaan aikaan katsottuna. Eli en todellakaan pysty laskemaan auringon korkeutta auringon zeniittikohtaa hyväksikäyttäen. Olen kyllä aiemmilla videoillani näyttänyt kuinka kaukana auringon zeniittikohta on tietyistä paikoista katsottuna auringon näennäisestä sijainnista. Mistä kyseinen ilmiö johtuu, sitä en tiedä. Mutta niin se vain on. Myös copilot antaa näköjään auringon korkeuskulmat. Jos vaan osaa asetella kysymyksensä oikein. Käy kysymässä siltä. Ja kerro sille sitten että se laskee sinulle niistä kulmista auringon korkeuden.

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@vapauttavatotuus9356 Ja se time and date sivusto perustuu maapalloon ja aurinkokeskeiseen aurinkokuntaan eikä litteään maahaan. Auringonvalo saapuu maahan n. 8 minuutissa joten kyllä se aurinko on aina siellä päin missä se näkyykin. Litteän maan päällä aurinko näkyisi aina eikä yötä olisi. Mutta auringonlaskun aikaan kun auringosta on vähän näkyvissä niin se on jo horisontin alapuolella koska ilmakehä taittaa valoa.

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    ​@@vapauttavatotuus9356 Eli aurinko ei ole siellä missä näyttää, vaan jotain syystä auringon valo taittuu, ja aurinko näyttää olevan kohdassa missä se ei oikeasti olekaan. Tässähän ollaan ihan tieteen kanssa samassa linjassa. Näinhän se menee; ilmakehän eri kerrokset taittaa valoa, muuttaa valon kulkua jolloin esimerkiksi "liian kauas näkeminen" selittyy maapallollamme. Hyvä, vapauttava totuus. Hyvä. 😉

  • @user-uy2zc6tp2t
    @user-uy2zc6tp2t2 ай бұрын

    Videon tekijä ei tiennyt mistä kuunpimennys johtuu. Sehän on tiedetty jo "vuosisatoja", että kuun pimennys johtuu maapallon varjosta kuun pinnalla, kun aurinko maapallo ja kuu on samalla linjalla. Kauankohan ns.lättyillä pitää pokka sepitellä satuja. Ilmiönä tietyllä tapaa mielenkiintoinen.

  • @vapauttavatotuus9356

    @vapauttavatotuus9356

    2 ай бұрын

    Videon tekijä tietää kyllä oikein hyvin että mikä se valetieteen meille antama selitys kuunpimennyksille on. Mutta jos innostut tutkimaan sitäkin asiaa tarkemmin, tulet huomaamaan että historiasta löytyy useitakin kuunpimennyksiä, joissa molemmat, sekä aurinko että kuu ovat olleet kuunpimennyksen aikaan horisontin yläpuolella näkyvissä. Ja minusta onkin todella mielenkiintoinen ilmiö, että siitä huolimatta ihmiset uskovat että kuunpimennykset aiheuttaa maailmamme varjo. Kuunpimennyksessä kuu ei pimene, vaan muuttuu punaiseksi. Näytä minulle jollakin kokeella kuinka muutat jonkun esineen tai kappaleen punaiseksi viemällä sen auringonvalon varjoon. Mielenkiintoinen ilmiö on sekin, että kuinka pähkähulluihin asioihin ihmiset saadaan uskomaan, kunhan niitä väitteitä esitetään meille pienestä pitäen.

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@vapauttavatotuus9356 Et näytä ymmärtävän asiaa koska mikään valetiede ei ole kuunpimennyksen syytä keksinyt. Paha sitä on kuun pimennystä nähdä jos se tapahtuu aina horisontin alapuolella. Litteän maan päällä mikään ei olisi horisontin alapuolella. Etkä tiedä mikä aiheuttaa 'verikuun' kuunpimennyksen aikana. Wikipedia: "Punaisuus johtuu siitä, että valo taipuu Maan ilmakehässä ja siitä katoaa sininen väri lähes kokonaan". Ei se itse kuu muuta väriään. Pähkähullua on uskoa litteään maahan vaikka pelkästään eteläinen taivaannapa tuhoaa lättymaan yksin.

  • @user-uy2zc6tp2t

    @user-uy2zc6tp2t

    2 ай бұрын

    ​​@@vapauttavatotuus9356kerroppa päivämäärä milloin sellainen kuunpimennys? Kuunpimennykset geometristä faktaa jotka voidaan laskea milloin ja missä näkyy, kun aurinko, maa ja kuu ovat samassa linjassa keskenään. Litteän maan teoriat ovat valhetiedettä. Koska ne johtaa täysin järjettömiin päätelmiin. Geometrian faktat on olemassa, joita kukaan ei pysty kumoamaan.

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    ​​@@vapauttavatotuus9356 Kuvailemasi ilmiön on selenelion, kuu ja aurinko horisontin yläpuolella, ja kuun pimennystä tapahtuu. Ei mikään ongelma maapallolle, mutta ilmeisesti et tiennyt tästä ilmiöstä ja sen toimivuudesta. Googlaa selenelion Kuunpimennys punaisena? Miksi auringon lasku on punainen? Kuvailemasi testi on sama kuin: "laita tasainen alusta, ja vie valoa sen pinnassa kauemmas kamerasta. Milloin tuo valo muuttuu punaiseksi? Litteä maa kumottu!" Maan ilmakehä hajoittaa valosäteen. Sininen, ja spektrin sen pään valo, hajaantuu nopeammin kuin punainen. Punertava kuun pimennys ei sekään ole mikään ongelma maapallolle. Et tainnut tietää? Ennen kuin lähdet kumoamaan "valhetiedettä", ota ensin selvää mitä se edes sanoo. Ethän voi todistella asiaa rehellisesti vääräksi, jos et edes tunne asiaa. Nyt kävi niin että väitit tuntevasti mitä "valhetiede" sanoo, et tiennytkään vaan esitit argumenttina valheellisen kyhäelmän tähtitieteestä. Se ei mielestäni ole ok, jos tavoitteenasi on totuus.

  • @Ami2000
    @Ami20002 ай бұрын

    Flättäri ei edelleenkään tiedä miksi tapahtuu kuun pimennyksiä. Lätyn päällä kun niitä ei olisi. Eikä olisi auringonpimennyksiäkään ellei kuu laskisi radaltaan aurinkoa huomattavasti alemmaksi. Me maapallon päällä tiedämme että kuun pimennyksen aikaan maapallo on auringon ja kuun välissä ja varjostaa siten kuun pintaa.

  • @aholanjuha

    @aholanjuha

    2 ай бұрын

    Tämä on kyllä totta ja tämän takia käännyin uskomaan pallomaiseen Maahan. Uskon kuitenkin maakeskeiseen maailmankuvaan.

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@aholanjuha Ihmisen elämä on maan päällä eli maakeskinen maallisessa mielessä.

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    ​@@aholanjuhaseisovatko kaupungit, pingviinit........ "maapallon" alapuolella ylösalaisin ?

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    ​@@Ami2000baal-amikin tietää, että maa on liikkumaton ja tasainen, mutta räkyttämisen ilosta jankkaat pallo maata.

  • @aholanjuha

    @aholanjuha

    2 ай бұрын

    @@TappioLopullinen-us8dxen tiiä, mutta kanavaltani voit katsoa kuinka Tallinnaan menevä laiva katoaa kaarevuuden taakse. Olet väittänyt ettei kaarevuudesta ole todisteita.

  • @Ami2000
    @Ami20002 ай бұрын

    Google Earth on sovellus joka näyttää miten maapallosta on aina puolet auringon valossa. Pitää vain napsauttaa yläpalkista näytä auringonvalo. Mitään 'enemmän tai vähemmän' ei ole olemassa kuin valheellisissa mielikuvissa.

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    Baal-amin, joka pelailee 12 vuotiaiden snow-runner pelejä, kommentit ovat merkityksettömiä.

  • @Feelyman

    @Feelyman

    2 ай бұрын

    @@TappioLopullinen-us8dx Sinun kommenttisi eivät taas ole yhtään mitään.

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    @@Feelyman feely & ami kumartaa baal-maapalloa vanhaan malliin ja hyppelette raivosta seinille.

  • @Feelyman

    @Feelyman

    2 ай бұрын

    @@TappioLopullinen-us8dx Istuskelen ihan rauhassa ja ihmettelen tyhmyyden määrää jota niin auliisti esittelet, miksiköhän?

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@TappioLopullinen-us8dx Yritätkö sinä rääkymällä saada maapalloa litteäksi? Variksilla on sentään hyvä syy miksi rääkyä.

  • @jarironkko4766
    @jarironkko47662 ай бұрын

    Kun taivaalle katsoo, niin näkee auringon, kuun ja tähtien kiertävän maata. Mutta palloteorian mukaan vain kuu kiertää. Uskotko selityksiä vai silmiäsi?

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    Mene katsomaan eteläistä taivaannapaa miten tähdet 'kiertävät' sitä. Ei kiertäisi lätyllä. Pilvetkin kiertää maapalloa ja laivat ja lentokoneet.

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    Uskon ennemmin havaintoja joita ovat tehneet tähtitieteilijät ja sen tarrastajat, satojen vuosien aikana, ja jotka voin itse havainnoida myös tähtitornista, Kuin ihmisten epäilyjä joilla ei ole yhtään tuntia käytettynä taivaiden tutkimiseen kunnon laitteilla.

  • @jarironkko4766
    @jarironkko47662 ай бұрын

    kuka se hemmo on, joka on mitannut valon nopeuden ja miten?

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    Wilhelm Valo 🙄.

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    How is the speed of light measured? Laita tuo hakukenttään.

  • @eerik453
    @eerik4532 ай бұрын

    Maa on pallo joka pyörii tuhatta ja sataa moneen eri suuntaan samanaikaisesti! ja Suomi on maailman onnellisin kansa🤣. Sitä en osaa sanoa, korreloiko onnellisuus ja tyhmyys keskenään..

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    Tuskin korreloi, ette vaikuta kovin onnelliselta porukalta. Maan pyörimisen pystyy a: laskemaan, b: havainnoimaan oliko laskelmat totta havainnoitavassa todellisuudessa, oli, ja c: mittaamaan: rahtusen alle 24h per pyörähdys. 15° tunnissa.

  • @susihuikkanen9819
    @susihuikkanen98192 ай бұрын

    Eiväthän nuo tasaukset ja seisaukset käy mitenkään järkeen jos Maa on pallo.

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    Sinulta puuttuu juuri se järki millä kyseistä asiaa pitäisi käsitellä. Käsitätkö että on eteläinen taivaannapa? Se olisi ihan mahdoton litteällä maalla.

  • @susihuikkanen9819

    @susihuikkanen9819

    2 ай бұрын

    @@Ami2000 Maapallo on killellään 24 astetta jotain.. Auringon pitäisi siis paistaa Pohjoisnavalle yötä päivää kesät talvet?

  • @Ami2000

    @Ami2000

    2 ай бұрын

    @@susihuikkanen9819 Ei pitäisi maapallolla. Ei aurinko paista maapallon läpi. Litteän maan päällä ei yötä olisi ollenkaan,

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    Käy järkeen. Ensin pitää vain tietää mitä tähtitiede näistä sanoo. Olkinukkeversion tai muun valheellisen version soveltaminen havainnoitavaan todellisuuteen ei auta. Kyllä meidän aurinkokuntamme on ja toimii kuten tähtitiede sen kertoo. Päiväntasauksetkin. 100% ennakoitavasti. Mutta et varmaan usko. Ymmärrän. Siksipä voimme tehdä testin; Valitsemme päivämäärän ja kellonajan, sekä sijainnin jossa olemme kukin silloin. Sen jälkeen molemmat tekee "omasta mallistaan" lähtöisin ennusteen mitä toinen tulee näkemään taivaalla, asteluvut, ilmansuunnat, kellonajat. Lähetämme tiedot Vapauttavalle totuudelle, jota pyydämme tekemään videon aiheesta. Katsotaan kumman malli toimii. Mitä sano? Tohditko laittaa litteän maan mallin toimivuuden testiin? Let me know. 😉

  • @mikemental8285

    @mikemental8285

    2 ай бұрын

    @@susihuikkanen9819 Miksi auringon pitäisi paistaa pohjoisnavalle kesät talvet? Ei tähtitiede sellaista väitä. Mistä olet moisen mielikuvan saanut?

Келесі