🔻 سخنرانی شورانگیز دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن درباره عقل و عشق ....

🔻 سخنرانی شورانگیز دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن درباره عقل و عشق ....
🌀 شنیدن این سخنان بر همه فارسی دانان جهان بایسته و شایسته است.
آن‌چه نوشتم، حتی در زمینه ادبیات خالص یا هنر، همواره از دلمشغولی درباره ایران برکنار نبوده‌ام. این حداقل وظیفه انسانی بود برای یک شهروند که نه ادعایی داشت و نه چشمداشتی، ولی خود را مدیون کشور خود می‌دانست و نمی‌توانست از ادای این دِین شانه خالی کند.»
محمدعلی اسلامی نُدوشن، نویسنده و مترجم و پژوهشگر که روز پنجم اردیبهشت در ۹۷ سالگی در کانادا درگذشت، همواره به ایران می‌اندیشید و کتاب‌ها و مقالات بسیاری درباره وطنش نوشت.
ندوشن معتقد بود ایران به اندازه کافی مایه فرهنگی و اعتبار تاریخی دارد که بتوان به آن گوش داد و هر ایرانی به ویژه در دوران جدید باید «مصمم به مقاومت و دفاع از آن» باشد.
اسلامی ندوشن در دههٔ سوم زندگی‌، برای تکمیل تحصیلات به اروپا رفت، پنج سال در فرانسه و انگلستان به تحصیل پرداخت و سرانجام با دفاع از پایان‌نامه خود با عنوان «هند و قلمرو مشترک‌المنافع» از دانشکده حقوق دانشگاه سوربن فرانسه در حقوق بین‌الملل دکترا گرفت.
او از حدود ۱۲ سالگی سرودن شعر را آغاز کرد و پس از آمدن به تهران در دوران دبیرستان، حرفه‌ای تر شعر می‌گفت و در این زمان بعضی از قطعه شعرها را در مجله سخن منتشر می‌کرد.
فعالیت‌های اسلامی ندوشن در دوران تحصیلات در اروپا، بیشتر آشنایی با زبان فرانسه و شرکت در سخنرانی‌های دانشگاه سوربن بود و به جز چند داستان کوتاه و چند قطعه شعر و پایان نامه دکترایش چیز دیگری ننوشت.
محمدعلی اسلامی ندوشن در سال ۱۳۳۴ پس از بازگشت به ایران ، چند سال در شغل قاضی دادگستری خدمت کرد، و پس از ترک خدمت در دادگستری، به تدریس حقوق و ادبیات در برخی دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های عالی، از جمله دانشگاه ملی، مدرسه عالی ادبیات، مدرسه عالی بازرگانی و مؤسسه علوم بانکی پرداخت.
در سال ۱۳۴۸ به دعوت پروفسور فضل الله رضا (رئیس وقت دانشگاه تهران) به همکاری با دانشگاه تهران دعوت شد و بر اساس تألیفاتی که در زمینه ادبیات انتشار داده بود، جزء هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران قرار گرفت و تدریس نقد ادبی و سخن سنجی، ادبیات تطبیقی، فردوسی و شاهنامه، شاهکارهای ادبیات جهان در دانشکده ادبیات و تدریس تاریخ تمدن و فرهنگ ایران را در دانشکده حقوق برعهده گرفت و تا سال ۱۳۵۹ که به انتخاب خود از دانشگاه تهران بازنشسته شد، این همکاری ادامه داشت.
محمدعلی اسلامی ندوشن، در شمار شاعران توانا و نویسندگان برجستهٔ ایرانی بود، وی به رغم توانایی‌های شعری‌اش، از زبان شعر کمتر استفاده کرد و بیشتر به تألیف آثار انتقادی و تحلیلی پرداخت؛ اما آنچه از سروده‌های وی چاپ شده و در دسترس قرار گرفته‌است، نمودار ذوق سرشار و قریحهٔ تابناک او در شاعری می‌باشد.
او بیشتر اوقات خود را صرف در تحقیق آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرده‌است، مقالات متعددی از وی در مجلات «پیام نو»، «مجله سخن»، «یغما»، «راهنمای کتاب» و «نگین» چاپ شده‌است
اسلامی ندوشن در آثارش سعی دارد با نثری ساده و روان، ایران و ایرانی را در جهان پر آوازه کند و تلاش هایش برای پیوند نسل جوان با بنیادهای فرهنگی به آثار او امتیاز ویژه ای داده است و از ۵۰ اثرش بیش از ۱۰ اثر با نام ایران است و آثارش در اغلب کتابخانه های کشور موجود است و مقالاتش هم در اغلب مجلات و رسانه های بین المللی به چاپ رسید.
دکتر ندوشن در مدت ۵۰ سال بیش از ۵۰ کتاب و صدها مقاله در باب فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی به رشته تحریر درآورده است.
🧿🔹
🔸 صد در صد منحصر به فرد، در سه بخش و انتشار برای نخستین بار در وب
🔺شما جزو اولین فارسی زبانانی هستید که این صداها را خواهید شنید.
💎 از مجموعه پژوهشی - آموزشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
♻️ گسترش دهیم | Share and Join Us Please
🔹 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: t.me/DourbinTarikh

Пікірлер: 20

  • @mohammadyousefi9304
    @mohammadyousefi93047 күн бұрын

    چراغداران خودش دانشکده ادبیات است.بسیار بسیار پر بار.همه مطالبش را ذخیره می کنم ونگه میدارم.اگر هزینه هم بخواد برای ادامه فعالیت حاضرم.

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    7 күн бұрын

    شما پاینده باشید ... درود Ⓜ افتخاری است برای ما و همکاران ما که این چند بسته دیداری شنیداری را از چند استاد بزرگ و نیز لینک دسترسی مستقیم به بخشی از آرشیو مطالب چراغداران را اینجا به شما تقدیم کنیم به امید ملاحظه و عنایت شما ... لازم است بدانید که در موقعیت نا امیدکننده ای هستیم در این پلتفرم و نیاز شدید به دیده شدن مطالب تا از نظر یوتیوب کانالی ارزشمند و مورد نیاز برای مخاطب تلقی شویم ... باید ثابت کنیم که کانال چراغداران منحصر به فرد است و در نوع خود بی نظیر ... از این جهت لطفا به حمایت های خودتان بیفزایید ... دوستان را دعوت کنید ... لینک ویدیوهای ما را در گروه خانوادگی و دوستانه بازنشر کنید تا کم کم مخاطبان واقعی از راه برسند و اوضاع ما تثبیت شود ... اگر در تلگرام هستید کانال های ما در تلگرام فراموش نشود ... ضمنا هر از گاه به بخش یادداشت های کانال یوتیوب هم سر بزنید، اخبار و مطالب خوبی هم آنجا منتظر شماست .... درود فراوان 🔻کتابهای گویای چراغداران kzread.info/dash/bejne/n5N125uvh83dqJs.html&pp=gAQBiAQB 🔻برنامه های مرزهای دانش kzread.info/dash/bejne/fKCW1tuSntjYXdI.html&pp=gAQBiAQB 🔻سخنرانی های نایاب چراغداران kzread.info/dash/bejne/d3-is7Ozftfeg7g.html&pp=gAQBiAQB 🔻برنامه های رادیویی قبل از انقلاب kzread.info/dash/bejne/gaGBmrurkb2aYZs.html&pp=gAQBiAQB 🔻محصولات کانون پرورشی کودکان و نوجوانان قبل از انقلاب kzread.info/dash/bejne/m46Vk5ZxqaXUks4.html&pp=gAQBiAQB 🔻صداهای نایاب چراغداران kzread.info/dash/bejne/oJ6T0aqIqbvUc8o.html&pp=gAQBiAQB 🔻موسیقی دستگاهی چراغداران kzread.info/dash/bejne/foB325aAYtWzj7g.html&pp=gAQBiAQB

  • @user-cd2ub8vz8u
    @user-cd2ub8vz8u15 күн бұрын

    🙏💐❤️💐🙏

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    15 күн бұрын

    درود

  • @rezaghiasi9280
    @rezaghiasi928017 күн бұрын

    عالی بود

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    17 күн бұрын

    درودها

  • @RRamyar33
    @RRamyar3317 күн бұрын

    در هر برنامه به بزرگان زبان و ادب پارسی می پردازید ،که ستودنی ست،ؤ آموزانده!...کسانی که خود هم گنج هستند،هم گنجینه! سپاس م پیشکش شما؛به پاس پیشکش های فرهنگی تان !

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    17 күн бұрын

    به خاطر وجود شریف شماست و مخاطبان محترم و فرهیخته ای چون شما ... لطفا در دیگر سامانه های چراغداران هم همراهی کنید 🔹 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید: به مجموعه "چراغداران" بپیوندید: 🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran 🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran 🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSokhanvaran 🏛 دوربین: t.me/DourbinTarikh

  • @RRamyar33

    @RRamyar33

    17 күн бұрын

    @@Cheraghdaran پایداری تان را خواهانم!

  • @majidbineshgar7156
    @majidbineshgar715617 күн бұрын

    من یادم میاید که آقای ندوشن کتابها و نوشتار های بسیاری نوشت در بزرگداشت و ادب و سرزمین ایران و حتی یک نگرش ملایم غرب ستیزی هم داشت اما خوشان در پاریس تحصیل کرده بودند و هر تعطیلات برای سفر به اروپا و آمریکا ( که فرزندانشان در آنجا باشنده اند ) میرفتند . برای همین پس از انقلاب حکومت به او احترام میگذاشت و کاری با او نداشت در حالیکه زرینکوب و خانلری و بسیاری از استادان بنمام ادبیات را خانه نشین کردند.

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    17 күн бұрын

    البته در برنامه هویت ایشان هم مورد تاخت و تاز قرار گرفت... کلا رابطه خوشی نداشت با حاکمیت ... 🔹 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید: به مجموعه "چراغداران" بپیوندید: 🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran 🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran 🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSokhanvaran 🏛 دوربین: t.me/DourbinTarikh

  • @user-yx2rk9pn3i
    @user-yx2rk9pn3i16 күн бұрын

    با درود و سپاس. بسبار آموزنده بود نکته انکه سخنرانیها معمولا اگر برای مخاطب خاص نباشد از سادگی و روانی سخن طبعیت می کنند دوستی ایراد کرده اند از سردی و ... با احترام باید عرض کنم این گونه موصوعات در سلسله گفتارها تجلی می یابند. اما اشارات استاد ندوشن بجا و نغز بودند در واقع سر رشته به مخاطب دادند در حالی که ادای مطلب نیز شد . متشکرم

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    16 күн бұрын

    درود فراوان

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    7 күн бұрын

    برای بحث های آینده به این نکته که گفتید توجه خواهد شد ... سپاس Ⓜ افتخاری است برای ما و همکاران ما که این چند بسته دیداری شنیداری را از چند استاد بزرگ و نیز لینک دسترسی مستقیم به بخشی از آرشیو مطالب چراغداران را اینجا به شما تقدیم کنیم به امید ملاحظه و عنایت شما ... لازم است بدانید که در موقعیت نا امیدکننده ای هستیم در این پلتفرم و نیاز شدید به دیده شدن مطالب تا از نظر یوتیوب کانالی ارزشمند و مورد نیاز برای مخاطب تلقی شویم ... باید ثابت کنیم که کانال چراغداران منحصر به فرد است و در نوع خود بی نظیر ... از این جهت لطفا به حمایت های خودتان بیفزایید ... دوستان را دعوت کنید ... لینک ویدیوهای ما را در گروه خانوادگی و دوستانه بازنشر کنید تا کم کم مخاطبان واقعی از راه برسند و اوضاع ما تثبیت شود ... اگر در تلگرام هستید کانال های ما در تلگرام فراموش نشود ... ضمنا هر از گاه به بخش یادداشت های کانال یوتیوب هم سر بزنید، اخبار و مطالب خوبی هم آنجا منتظر شماست .... درود فراوان 🔻کتابهای گویای چراغداران kzread.info/dash/bejne/n5N125uvh83dqJs.html&pp=gAQBiAQB 🔻برنامه های مرزهای دانش kzread.info/dash/bejne/fKCW1tuSntjYXdI.html&pp=gAQBiAQB 🔻سخنرانی های نایاب چراغداران kzread.info/dash/bejne/d3-is7Ozftfeg7g.html&pp=gAQBiAQB 🔻برنامه های رادیویی قبل از انقلاب kzread.info/dash/bejne/gaGBmrurkb2aYZs.html&pp=gAQBiAQB 🔻محصولات کانون پرورشی کودکان و نوجوانان قبل از انقلاب kzread.info/dash/bejne/m46Vk5ZxqaXUks4.html&pp=gAQBiAQB 🔻صداهای نایاب چراغداران kzread.info/dash/bejne/oJ6T0aqIqbvUc8o.html&pp=gAQBiAQB 🔻موسیقی دستگاهی چراغداران kzread.info/dash/bejne/foB325aAYtWzj7g.html&pp=gAQBiAQB

  • @alirezamirzamani9009
    @alirezamirzamani900917 күн бұрын

    مطرب کجاست تا همه محصول زهدو علم در کار چنگ و بربط و اواز می کنم از قیل و قال مدرسه حالی دلم گرفت یکچند نیز خدمت معشوق و می کنم کی بوددر زمانه وفا ؟ جام می بیار تا من حکایت جم و کاووس و کی کنم

  • @mkad8025
    @mkad802516 күн бұрын

    با درود و سپاس از برای این سخنرانی دکتر اسلامی ندوشن... به نظرم عنوان که بر این سخنرانی گذاشته اید دقيق نیست. گفتار و آثار آن استاد نام آور سنجیده بود، هوشمندانه بود، از سر پژوهش بود، خردمندانه بود،سودمند بود و می توانم تا صبح در فضیلت و فضیلت های آثار او داد سخن بدهم اما با فروتنی و احترام به روان‌ و نام آن خردمندِ کم مانند و آن عاشق فردوسی و ایران باید عرض کنم "شورانگیز " نبود! سخن اش سرد بود و ارائه اش سردتر، کمترین شور و حرارتی در کلام نداشت. او در زمره نویسندگانی بود که نوشته هاشان سرزنده و جان دار است اما در گفتار و کلام کمترین بلاغتی ندارند... با نوشته هایش از دوران دانش آموزی آشنا بودم . دیدار نخست و شرف حضور در پای سخنرانی اش در پاييز ۱۳۷۰ دست داد. در آمفی تئاتر دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی به مناسبت اولین سالگرد درگذشت استاد غلامحسین یوسفی دوست دیرینه اش سخن گفت. دیدیمش، از نزدیک هم. مردی خوش چهره،بلند بالا، بسیار مودب و خوش پوش. در کنار این‌ها، در سخنش بلاغت گفتار نبود، آهنگ کلامش يکنواخت بود،تکیه و مکث بجا نداشت و در مجموع خسته کننده و ملال‌آور می نمود اگر و فقط اگر به معنای گفته‌ هايش نقب نمی زدی...در این باره حرف بسیار است و مجال تنگ...

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    16 күн бұрын

    عین عنوانی نقل شده که موقع ضبط این سخنرانی که خودمان هم حضور داشتیم ... عقل و عشق بحث مهمی در ادب فارسی است ... درود

  • @mkad8025

    @mkad8025

    16 күн бұрын

    @@Cheraghdaran مگه من گفتم‌ موضوع مهمی نیست؟ عرض کردم کلام او شورانگیز نبود... خوشا شما که در آن سخنرانی حضور داشته اید ولی یک موضوع نادرست با تکرار آن درست نمی شود. آنها هم که چنین عنوانی دادند درست نگفته اند. وانگهی، صفت شورانگیز به گوینده گفته‌ شده‌ نه به موضوع... با آرزوی کامیابی برای جناب عالی و هر آن که گامی در معرفی و سربلندی فرهنگ ایرانی برمی دارد.

  • @Cheraghdaran

    @Cheraghdaran

    16 күн бұрын

    فقط حرفهای تند و جملات آنچنانی شورانگیز نیست بزرگوار .. شور این سخنان به این سادگی قابل درک نیست

  • @YousefNejar

    @YousefNejar

    12 күн бұрын

    ​@@mkad8025به نظر من بسیار موضوع شورانگیزی بوده احتمالا شما علاقه مفرطی به عرفان دارید و به طبع دل شما سخن نگفتند بسیار موضوع مهمی است ایکاش در باره عرفان صحبت های بیشتری می شد و حتی به چالش کشانده می شد که ما هرچه می کشیم از بهر دین زدگی و عرفان زدگی توده مردم ماست. عرفان یک فریب و گریز از واقعیت هاست.

Келесі