Risico's, verzekeringen, averechtse selectie - Economie voor vwo - Levensloop

De gemiddelde Nederlander besteedt meer dan 4% van zijn jaarlijkse inkomen aan verzekeringen. Tussen de verzekerde en de verzekeraar is sprake van asymmetrische informatie en dat kan tot meerdere problemen leiden. Een van die problemen kan al voor het afsluiten van de verzekeringspolis ontstaan en dat is het probleem van averechtse selectie.
In deze uitleg: verzekeren, asymmetrische informatie, averechtse selectie, oplossingen voor averechtse selectie, uniforme premie, premiedifferentiatie, vrijwillig eigen risico, bonus-malussysteem, no-claimkorting, collectieve dwang, goede risico's en slechte risico's, risico-aversie, risicoavers of risicomijdend gedrag, risicoselectie, solidariteit, LWEO lesbrief Levensloop, LWEO lesbrief Marktresultaat en Overheidsinvloed.
Zit jij op havo of vwo en vind je economie een lastig vak? Wil je graag hogere cijfers halen? Gijs van den Brekel helpt je: / gijsvandenbrekel .

Пікірлер: 10

  • @iRemote-xx7yl
    @iRemote-xx7yl4 ай бұрын

    Wat een held is deze man, echt hoor ik heb volgende week 9 toetsen (toetsweek) waarvan economie de hele lesbrief(!), maar deze filmpjes zijn ZOO HANDIG!

  • @gijsvandenbrekel

    @gijsvandenbrekel

    4 ай бұрын

    En zo'n enthousiaste reactie maakt mij ZOO BLIJ! Hopelijk scoor je geweldig volgende week!

  • @Necatibeyy

    @Necatibeyy

    2 ай бұрын

    Wij moeten 4 lesbrieven hihihi

  • @gijsvandenbrekel

    @gijsvandenbrekel

    2 ай бұрын

    Extra heel veel succes! 👊🏻

  • @Necatibeyy

    @Necatibeyy

    2 ай бұрын

    @@gijsvandenbrekel👍🏼

  • @Necatibeyy

    @Necatibeyy

    2 ай бұрын

    @@gijsvandenbrekelik ga alleen jouw videos kijken en examens oefenen en niks anders

  • @hsadaf6047
    @hsadaf6047Ай бұрын

    any tips voor mensen die over twee weken examens gaan doen 😭😭😭😭😭😭😭😭😭☹☹☹

  • @gijsvandenbrekel

    @gijsvandenbrekel

    Ай бұрын

    Het vwo-examen is (helaas) redelijk onvoorspelbaar. Wat we wel weten is dat het examen in 2024 uit 6 opgaven bestaat met in totaal 29 vragen. Ook is de afgelopen jaren gebleken dat je meer punten kunt verdienen met de argumentatievragen dan met de rekenonderdelen. Verder goed om te weten, is dat het examen en het herexamen van 2023 het meest geschikt zijn als oefenmateriaal, omdat daar voor het eerst de nieuwe onderdelen van de syllabus (zoals het IS-MB-GA-model) in getoetst zijn. En ten slotte mag je in de voorbereiding uiteraard al mijn video's 'bingen'! Hopelijk helpt je dit iets verder. Veel succes!