Ürünlerin Güncel Durumu - Kaliteli Solucan Gübresi Nasıl Anlaşılır?

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Değerli traktörüm.com izleyicileri, bu videomuzda tarım ürünlerinin güncel durumuna genel bir bakış ve değerlendirme yaparak başladık. Videomuzun ikinci yarısında ise oldukça önemli bir konu olan solucan gübresini ele aldık. Solucan gübresi kullanımı ve özellikle kaliteli solucan gübresini nasıl ayırt edeceğimize dair bilgiler paylaşmaya çalıştık. Sizler de videonun altındaki yorum kısmından bizlere soru, görüş ve yorumlarınızı iletebilirsiniz. Mümkün olduğunca sorularınızı cevaplamaya çalıştığımızdan emin olabilirsiniz. İkinci el tarım aletleri ve traktör alım-satımının tek adresi traktörüm.com olarak hepinize keyifli ve bereketli bir hafta dileriz.

Пікірлер: 15

  • @srmayigit2637
    @srmayigit2637 Жыл бұрын

    Harika bir sunum olmuş tebrikler👏👏

  • @sinangulay8178
    @sinangulay8178 Жыл бұрын

    Çok değerli bilgiler veriyorsunuz Funda hanım. Umarım daha büyük kitlelere yakın zamanda ulaşırsınız. Başarılarınızın ve videolarınızın devamını dilerim.

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederiz Sinan Bey, eksik olmayın..

  • @sevgierdem5971
    @sevgierdem5971 Жыл бұрын

    Çok başarılı anlatım teşekkür ederiz

  • @ezgiyigit8943
    @ezgiyigit8943 Жыл бұрын

    Tebrikler 👏

  • @yurdalturker1244
    @yurdalturker1244 Жыл бұрын

    👏

  • @profiteroldoktor
    @profiteroldoktor Жыл бұрын

    Güzel bir anlatım olmuş Funda hanım. Azot tiplerini araştırırken buldum kanalınızı diğer videoları da izliyorum yavaştan. Fosfor ve potasyum çeşitleri ile ilgili bir video da yapmayı düşünebilirsiniz Çünkü Türkçe video üretilmemiş bu konu hakkında. Videoda mantarlaşmayı artırıcı ürünlerden bahsettiniz. Mikoroza dışında alternatif öneriniz var mıdır acaba? Solucan gübresi içinde yan etken olarak gelen mikorazadan bahsetmiyorum burada tabi ki saf Mikoroza gibi çoklu bakteri içeren ürünlerden bahsediyorum. Malum ekonomi şartlarından mikorozaya yaklaşamıyoruz 😊 Ha bir de oynatma listelerinde sizin videolarınız olan listeyi bi gözden geçirseniz fena olmaz araya bir tane alıcı verici sıkışmış 😁

  • @sizingibidogal4034
    @sizingibidogal4034 Жыл бұрын

    Funda Hanım, kendi yerimizde (zeytin) solucan gübresi uyguluyorum. Endüstiriyel olarak solucan gübresi imalatı yapılan yerlerde tarım bakanlığının zorunlu olarak uygulanmasını şart koştuğu, son aşamadaki ısıl işlem bu gübrenin içindeki yararlı bakterilere zarar vermiyor mu? Yaşadığım yerdeki ufak olan bahçeme ise amatör olarak solucan gübresi imalatı yapılan (ısıl işlem yapılmayan) yerlerden alıp uyguladım ve meyve ağaçlarında gözle görülür farkla ağaçlar pozitif şekilde değişti. Bu konuda ki görüşünüzü öğrenebilirsem çok memnun olurum.

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba, evet uygulanan Işıl işlem bakterilere zarar verebiliyor ancak bazı firmalar bu konuda farklı yollar izliyor. Yani bakteriler uyur vaziyette bırakılıyor. Ondan dolayı sertifikalı bir firmadan ürün tedarik etmeniz faydalı olacaktır. İyi günler dileriz.

  • @sizingibidogal4034

    @sizingibidogal4034

    Жыл бұрын

    @@traktorumcom6307 çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için. Başarılarınızın devamını dilerim Funda Hanım

  • @enginaktas8463
    @enginaktas8463 Жыл бұрын

    Funda hanım merhabalar; 2 sorum olucak kusura bakmayın lutfen. Tarlamiza 3 yıl buğday ektik bu yıl nohut ekmek istiyoruz fakat organik madde oranınıda arttırmak için hayvan gübresi+leonardit yeterli midir? 2.sorum: Daha önce izlediğim videonuzda organik madde degerini yükseltmek için başka bir formül ise nohut ekip çiçeklenme zamanı toprakla harmanlanabiliceğini söylemiştiniz. Bu uygulamayı 7 yaşında ceviz bahçemize ağaç aralarına nohut ekip çiçeklenme zamanı toprakla çapalama yapabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba, tabi sertifikalı bir firmanın solucan gübresini kullanabilirsiniz. Ürününüze göre belirtilen dozda kullanabilirsiniz.

  • @sakirkolsuz
    @sakirkolsuz Жыл бұрын

    Funda hanım Ekim öncesi tarlaya dönüme 6lt humik asit250gr melas 1kg sıvı kukurt attım buğday ekecegim tabana da 20kg 20"20 zn gübre kullanacağım sıkıntı olurmu

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba, herhangi bir sıkıntı olmaz. Yağmur şu sıra pek yağmıyor. Çinko içerikli gübre seçmekte iyi yapmışsınız çünkü çinko sülfat gübrenin eritmesini ve bitki bünyesine geçmesini sağlar.

  • @kadiryar8601
    @kadiryar8601 Жыл бұрын

    Funda Hanım sarımsağa solucan gübresi nasıl verilir ne zaman verilir şuanda 30 cm boyunda sarımsağımız Kıbrıs'tan selamlar

Келесі