Toprak Sağlığını ve Aldığımız Verimi Nasıl Artırırız?

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Değerli Traktörüm.com izleyicileri, bu kanalda daha önce de çokça üzerinde durmuş olduğumuz bir konu olan toprak sağlığını ve dolayısıyla elde ettiğimiz verimi nasıl artırabiliriz bu konuya tekrar değinmek istedik. Toprak sağlığını neden ve nasıl artırabileceğimiz, gübreleme, sulama, solucan gübresi, fülvik asit, leonardit gibi konulara değindiğimiz bu videomuzu umarım beğenirsiniz.
Türkiye'nin ilk ve tek traktör ilan sitesi traktörüm.com'da traktör ve tarım aleti ilanlarınızı paylaşabilir, diğer çiftçilerimizin paylaşmış oldukları ürünleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.
Her türlü ikinci el tarım ekipmanı ve traktör için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.traktorum.com/
Mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın:
Apple için: apps.apple.com/tr/app/traktor...
Android için: play.google.com/store/apps/de...
Facebook sayfamızı takip edin:
/ sspectrum72
Akış:
00:00 Giriş
01:12 Kısaca Biz Kimiz?
02:40 Toprak Sağlığı Nedir?
03:11 Neler Yapılmalı?
04:15 Organik Madde Nedir?
05:00 Organik Madde Nasıl Artırılır?
05:40 Solucan Gübresinin Önemi
06:15 Nelere Dikkat Etmeliyiz?
07:50 Organik Madde Artırma Yöntemleri
10:50 Özet
11:10 Damla Sulamanın Önemi
12:12 Kapanış

Пікірлер: 18

  • @tuncayyayla5900
    @tuncayyayla5900 Жыл бұрын

    1.Toprak tahlili mutlaka yaptırılmalıdır. Tahlil sonuçlarına ve ekilecek ürünlere göre zaten uygulamalar ortaya çıkacaktır. 2. Potasyum ve fosfor ülke topraklarının çoğunda yüksektir. Bu nedenle NPK gübreleri verilmesi masraftan başka bir işe yaramamaktadır. 3. Antagonist (baskılama, geçimsizlik) besin elementlerinin oranları kontrol altında tutulmalıdır. 4. PH değerini düşürmek için kükürt kullanılmalıdır. Toz kükürdün etkili olması birkaç yıl sürebilmektedir. Bu nedenle sıvı kükürt daha kısa sürede etki göstermektedir. 5. Kontrollü tarım için toplam bitki besin elementlerinin toprakta yeterli seviyede olması istenmektedir.

  • @serifsenturk4811
    @serifsenturk48117 ай бұрын

    Teşekkürler değerli kardeşim emeğinize yüreğinize ağzınıza sağlık sevgi saygı hürmetler bizden

  • @sevgierdem5971
    @sevgierdem5971 Жыл бұрын

    Emeğinize sağlık iyi yayınlar

  • @srmayigit2637
    @srmayigit2637 Жыл бұрын

    Güzel bir sunum olmuş emeğinize saglik👏👏

  • @immortal_soldier13
    @immortal_soldier13 Жыл бұрын

    Benim bahçede topraktan dolayı ne solucan vardı nede kürekle bellenirdi 3 kürek kırdım diyebilirim şimdi kolayını buldum gübre ve fabrika atığı çay posasini bahçeye gömdüm şimdi heryer solucan küreğe bile gerek kalmadı toprağım canlandı

  • @user-ti5xx4ox3f
    @user-ti5xx4ox3f8 ай бұрын

    👍🌹🐞

  • @hakancetin16
    @hakancetin164 ай бұрын

    Merhabalar. Benim iki sene önce aldığım tarla ( bahçe) 6 dönüm. Malesef bu zmaan kadar toprağa organik madde katılmamış. Sürekli yapay gübre ve ot ilacı ile toprak kotulesmis. Toprak yapısı killi. Yağmurda aşırı su birikiyor yüzeyde. Bu sene belli kısmına bakla ektim yeşil gübreleme için. Bu baharda derin dip kazan ile dip toprağını kirdiracagim. Sormak istediğim toprağa kuru sama karistirsam ve surdursem işe yarar mı yoksa yaş hayvan gübresi ne karistirip hızlı fermentasyon ile ( naylon ile kapatıp fermente edici takviyeler ) ile daha mı iyi olur yoksa kuru samanı direkt toprağa karıştırıp sürsem nasıl olur. Sonbaharda ise yem bezelyesi dikecegim organik maddeyi artırmak için . Tavsiyeniz nedir acaba.

  • @hakancetin16

    @hakancetin16

    4 ай бұрын

    Toprak tahlili ekecegimiz ürüne göre yapılıyor . Bunu da yaptıracağım . Ama toprak yapisini genel anlamda iyileştirmek için. Maalesef köylüler bana boşuna ugrasiyirsun bu toprakta bir şey olmuyor aşırı ot basıyor ve toprak çok asabi. Yağmur yağar çamur olur yaz olur toprak derin çatlar uğraşma fındık ek gitsin diyorlar ben ise emeklilikle bamya -sera içinde sebze- ve çilek düşünüyorum . Ama ilk önce toprağı adam etmem gerekiyir

  • @vtnsvr4185
    @vtnsvr4185 Жыл бұрын

    merhaba hayvan gübresine ek olarak dengeli bir npk gübre atmak istiyorum ama iz elementli organemineral olarak gübre bulamiyoruz piyasadaki gübreler kireç dolgu maddeli toprağımız zaten kireçli toprak ne önerirsiniz.

  • @vtnsvr4185

    @vtnsvr4185

    Жыл бұрын

    neden cevap yok

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba öncelikli olarak yapmamız gereken toprağı ıslah etmek. Bundan dolayı çiftlik gübresi, solucan gübresi veya hümik asit gibi ürünleri kullanabilirsiniz.

  • @ayseacivatan
    @ayseacivatan Жыл бұрын

    Merh. Benim Almanya'da hobbi bahçem var yeni aldım bir sene oldu ilk defa kırmızı turp ektim ama nedense turplarım bakır rengi gibi içinin delik delik okduğunu gördümm yiyemedim marul ektim oda aynı aşağı kısımları köklere doğru bakır rengi gibiydi tam olarak tarif edemiyorum neden acaba ne yapmalıyım

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba, bunun bir çok sebebi olabilir. Delik delik diye bahsettiğiniz kurt zararı olabilir veya fungal bir sorun olabilir. Bunu teşhis edebilmemiz için görsele ihtiyacımız var.

  • @ersinakyuz1561
    @ersinakyuz1561 Жыл бұрын

    Hocam iyi akşamlar sizin organik gubrenizden almak istiyorum nasıl temin edebiliriz

  • @traktorumcom6307

    @traktorumcom6307

    Жыл бұрын

    Merhaba, hangi bölgede yetiştiricilik yapıyorsunuz?

  • @ersinakyuz1561

    @ersinakyuz1561

    Жыл бұрын

    @@traktorumcom6307 Düzce

  • @ersinakyuz1561

    @ersinakyuz1561

    Жыл бұрын

    @@traktorumcom6307 Düzce de bayiniz var mi

  • @erdemfirat538
    @erdemfirat538 Жыл бұрын

    Reklam dan başka bisey yok sorun çok cvp vermiyor sunuz adam gibi işinizi yapın kitap üzerinden okuma yapıyor sunuz siz ticarete dokmusunuz işi kınıyorum sizleri

Келесі