Playas de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Ойын-сауық

(Cat) La costa de l' Ametlla de Mar té un total de 20 km de longitud. Al llarg d'aquest litoral trobarem platges verges, platges amb bandera verda i blava, racons naturistes, cales aptes per a mascotes, algunes de pedres, altres de sorra.
El perfil abrupte, amb bonics penya-segats plens de vegetació mediterrània pot ser recorregut pel camí de Ronda GR92, que també se'l coneix com a sender del Mediterrani, i no perdre's cap de les més de 30 cales i platges que anirem trobant. De fet, dos dels racons més emblemàtics, la Platja de l'Àliga i la de l'Illot, només tenen accés per aquesta sendera, la qual cosa els proporciona una conservació molt gran, en quedar allunyades de la massificació i del brogit turístic.
El que ens cridarà l'atenció és l'existència de llacunes en algunes de les platges (torrent del llac, torrent de Santes Creus, ...). Aquestes llacunes estan formades per la interacció de l'aigua dolça que baixa a les torrentades i de la salada que aporta el mar a les seves garbinades. Hi viu un peix anomenat Samaruc, que només el trobarem aquí, a tot el litoral català.
Finalment, assenyalar que al costat de la Platja de Sant Jordi, tenim el castell de Sant Jordi d'Alfama, que és una fortalesa de defensa construïda a principis de segle XVIII, si bé hi ha documentació el 1201 i apareix en un inventari de 1576. Tanmateix, en reorganitzar-se les defenses costaneres, seguint el mètode Vauban, es va construir el que podem veure actualment, aprofitant carreus de l'antic castell.
(Cast) La costa de L'Ametlla de Mar tiene un total de 20 km de longitud. A lo largo de este litoral encontraremos playas vírgenes, playas con bandera verde y azul, rincones naturistas, calas aptas para mascotas, algunas de piedras, otras de arena.
El perfil abrupto, con bonitos acantilados llenos de vegetación mediterránea puede ser recorrido por el camino de Ronda GR92, que también se le conoce como sendero del Mediterráneo, y no perderse ninguna de las más de 30 calas y playas que iremos encontrando. De hecho, dos de los rincones más emblemáticos, la Playa del l'Àliga y la del Illot, sólo tienen acceso por este sendero, lo que les proporciona una conservación muy grande, al quedar alejadas de la masificación y del boom turístico.
Lo que nos llamará la atención es la existencia de lagunas en algunas de las playas (torrente del lago, torrente de Santes Creus, ...). Estas lagunas están formadas por la interacción del agua dulce que baja en las barrancadas y de la salada que aporta el mar en sus levantadas. En él vive un pez llamado Samaruc, que sólo lo encontraremos aquí, en todo el litoral catalán.
Finalmente, señalar que, junto a la Playa de Sant Jordi, tenemos el castillo de Sant Jordi d'Alfama, que es una fortaleza de defensa construida a principios de siglo XVIII, si bien hay documentación en 1201 y aparece en un inventario de 1576. Sin embargo, al reorganizarse las defensas costeras, siguiendo el método Vauban, se construyó lo que podemos ver actualmente, aprovechando sillares del antiguo castillo.

Пікірлер: 12

  • @CFS-ku4vq
    @CFS-ku4vq3 ай бұрын

    Preciosas plays, precioso el entorno y bellísimas imágenes aéreas. Una gozada de reportaje. Invita a darse un chapuzón. Saludos.

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    Muchas gracias Carlos. Aquí estamos en unos días de lluvia y cierto frío, por lo que creo que nadie se va a dar un chapuzón. Vosotros sí, que aún estáis en el verano. Aprovecha, que se os acaba. Saludos.

  • @jacoboVE_Cultura
    @jacoboVE_Cultura3 ай бұрын

    Esplèndides imatges Ricard, preses aèries precioses de zones platgeres espectaculars, realitzades pense amb molta dedicació i treball ben fet, e gaudit molt amb este vídeo. Salutacions i una abraçada des de Vila-real cuida't i espere la teua pròxima creació.🫂👌

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    Gràcies Jacobo. Les imatges amb el dron requereixen de certa dedicació, sobretot tenint en compte que han d'haver unes condicions meteorològiques que de vegades resulten "contradictòries", en el sentit que si no fa vent, el dron vola molt bé, però llavors no hi ha onades al mar i falta l'escuma blanca que sempre ajuda a que les imatges siguin més cinematogràfiques. Això vol dir que a vegades vas i no pots volar i altres pots volar i les imatges no són el que volies. L'avantatge és que l'entorn és molt bonic i mai consideres que has perdut el temps; aprofites per passejar pels camins de ronda. Bon cap de setmana i espero que el proper vídeo també sigui del teu grat.

  • @Paco.Calderon.Gascon
    @Paco.Calderon.Gascon3 ай бұрын

    Fantásticas imágenes Ricard. Saludos 🖖

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    Gracias Paco. Nos vemos en el aire, tú con tu dron y yo con el mío.

  • @pianoninella
    @pianoninella3 ай бұрын

    Precioses caletes!

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    Gràcies. Estan a la vostra disposició y Pasqua està a tocar.

  • @joseluisdelapenadelapena9650
    @joseluisdelapenadelapena96503 ай бұрын

    Tuviste unos días excelentes para obtener buenas filmaciones y disfrutar del drone

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    La verdad es que utilicé muchos días, ya que hay 20 km de litoral con más de 30 playas y calas, y hay que encontrarlas, pues no todas están indicadas y algunas bastante escondidas. Luego como en todas utilizo el dron, las condiciones metereológicas tenían mucho que decir y ya sabes que es una zona muy ventolera. Por otra parte, aunque parezca mentira las playas que hay más arriba del castillo no las he incorporado porque hay restricciones para volar el dron, pues aunque no te lo creas, está demasiado cerca del aeropuerto de Reus.

  • @bernat6931
    @bernat69313 ай бұрын

    Hola Ricard. Bon vídeo! Felicitats! Llàs tima que no poguessis fer les altres platges... Crec que és un rollo la normativa que hi ha. Està molt mal feta. Què hi farem... 🤷‍♂ #bernat6192

  • @ricardmonclus

    @ricardmonclus

    3 ай бұрын

    Gràcies Bernat. El problema de la normativa sobre drons, és que no està feta, malgrat haver una directiva de la UE fa més de dos anys, a la que no ens adaptem de cap de les maneres. S'està utilitzant una reglamentació, pensada fa molts anys (segle passat), per a globus aerostàtics, que deu ser el més semblant a un dron. Després tenim el problema de que cada administració, afegeix les seves noves limitacions. Des de la pandèmia que estem esperant el Real Decret que adapti la nostra normativa a la dels països veïns. Trist, però cert.

Келесі