Opvarend met geladen schip door de sluizen op het Wilhelminakanaal

Фильм және анимация

We varen door de dubbele sluizen op het Wilhelminakanaal richting Lieshout geladen met gerst die we in La Ferte op de Marne geladen hebben.

Пікірлер: 15

  • @dvermeulen
    @dvermeulen Жыл бұрын

    Ik heb hier ook gevaren met m'n jachtje vanaf de Beekse Bergen en beroeps voorop, met dat ik naar binnen wilde varen riep de sluismeester dat door kon komen maar die zag niet dat die beroepschipper zijn schroef nog bij stond waar ik naar wees. Hij gaf een brul naar de schipper toen mocht ik naar binnen, verder schrijf ik maar niet, maar hij was wel kwaad op die schipper

  • @peterw1609
    @peterw16093 жыл бұрын

    Weer een knap staaltje stuurmanskunst (met uitstekende matroos natuurlijk) 👍

  • @henkhooijenga5952
    @henkhooijenga59522 жыл бұрын

    Netjes

  • @MijnheerRob
    @MijnheerRob11 ай бұрын

    Leuk filmpje! Wat is reden waarom licht in sluis zo lang op rood blijft staan? Jullie wachten er iig niet op, dat zie ik regelmatig, maar hoor nooit een boze sluiswachter, lijkt soort van normaal te zijn.

  • @DespitsVeronica

    @DespitsVeronica

    11 ай бұрын

    het schijnt in Nederland een ingebouwde vertraging te zijn

  • @DespitsVeronica

    @DespitsVeronica

    10 ай бұрын

    Maar wij varen idd wel eens door rood / groen en beginnen al te varen wanneer het licht nog op rood staat. Een rood licht op het water is geen verkeerslicht, je mag bewegen, enkel nog niet de deur / brug door varen

  • @sjoerds1
    @sjoerds13 жыл бұрын

    Hi, Als ik jullie zo bezig zie in sluizen, zie ik dat jullie geen traditionele schippers zijn. Volgen traditioneel Nederlandse schippers gewoonte staat de vrouw achter het roer en de schipper op het voordek. Ooit toen ik met mijn toenmalige vriendin met een woonscheepje(25mtr) ging scharrelen over de Nederlandse wateren. Kwamen wij er vrij snel achter dat ik(man) beter op het voordek kon staan ook omdat ik fysiek sterker was. en wij het manoeuvreren nog niet helemaal onder de knie hadden, vooral met het afstoppen kwam dat erg goed uit. Later hoorde ik dat het een Nederlandse gewoonte is.

  • @DespitsVeronica

    @DespitsVeronica

    3 жыл бұрын

    Moet je niet teveel achter zoeken. We zijn niet uit schippersfamilie maar varen al heel lang, al zeker 40 jaar beroepsmatig, ik zelf ook op veel groter spul. We hebben uitgebreid geprobeerd om het om te draaien, doe ik ook liever. Maar mijn vrouw kan geen diepte zien en voelt zich niet prettig bij het manoeuvreren, varen kan ze uitstekend en doet ze veel. En ook voorop speelt dat gebrek aan dieptezicht een grote rol en oogt het misschien niet traditioneel of zo. Kan zijn en met een beroeps matroos die stereo ziet vaar ik ook anders. Maar zo werkt het voor ons tweeën en kunnen we ondanks een stevige handicap toch samen dit werk doen.

  • @sjoerds1

    @sjoerds1

    3 жыл бұрын

    @@DespitsVeronica Hi, ik zoek er ook niet teveel achter. Het viel mij alleen op. Het grotere spul om mee te varen vind ik minder leuk. Ik heb een zwak voor spitsen. En ik heb er zelf overgedacht om ook met een spits te gaan scharrelen. Maar een schipper van een klein vracht klippertje (250ton) heeft mij dat afgeraden, Omdat er geen droog brood in te verdienen was. Dat was ergens begin de jaren 80. Voor mij is een spits een lief overzichtelijk vrachtschip. Bij die grote jongens ben je van de bank. Ik zou het jammer vinden als spitsen zouden verdwijnen.

  • @DespitsVeronica

    @DespitsVeronica

    3 жыл бұрын

    In die tijd was dat wel waar, maar intussen is de wereld natuurlijk nogal veranderd en kun je er leuk je brood mee verdienen, zelfs nu met Corona.

  • @sjoerds1

    @sjoerds1

    3 жыл бұрын

    @@DespitsVeronica Leuk dat jullie en je mede spitsen schippers er geld mee kunnen verdienen. Ik werkte toen een als zzp-er in de binnenvaart en kwam af en toe ook nog wel eens in de Zwaan in de Houthaven. Maar toen zat er al zwaar de klad in. Dat merkt je toen goed op de beurs. Toen vonden overheden het nodig om alles over het spoor en de weg te laten vervoeren. Zelfs de Franse staat sponserde openlijk de spoorwegen en deed niks meer aan onderhoud van de kanalen. Mijn carrière is toen heel anders gaan lopen. Ik ben als technicus toevallig in het theater terecht gekomen en daar gebleven tot mijn pensioen. Ik ben wel altijd met bootjes blijven blijven knoeien en op het water blijven wonen. Het water kruipt toch waar het niet gaan kan. Goeie vaart, en ik blijf jullie volgen.

  • @S.D.L46XX
    @S.D.L46XX3 жыл бұрын

    Zo , en dan nu een Bavaria !

  • @DespitsVeronica

    @DespitsVeronica

    3 жыл бұрын

    Vroeger kreeg je standaard een kratje als je daar loste, helaas niet meer

  • @S.D.L46XX

    @S.D.L46XX

    3 жыл бұрын

    @@DespitsVeronica Een aantal jaren geleden reed ik voor Heineken , vrachtwagen met aanhanger ; van de brouwerij naar distributiecentra van bv AH , en andere supers en drankenhandels . Nooit heb ik zo'n krenterig bedrijf meegemaakt als Heineken , niks nada , en geen bak koffie , zelfs als je naar de wc moest dan moest je toestemming vragen . Ik had dan wel een klant in Sommelsdijk , een drankenhandel , als je dan als chauffeur op hun heftruck stapte en je eigen wagen loste, en laadde met emballage , dan kreeg je altijd een halve liter jenever mee. Op meer plekken kreeg je nog wel eens wat , van Heineken alleen een grote bek .

  • @S.D.L46XX

    @S.D.L46XX

    3 жыл бұрын

    Zie uw email , modelspits in aanbouw .

Келесі