Okullarda Şiddetsiz İletişim

Bu söyleşide, okulumda, sınıfımda Şiddetsiz İletişim’i nasıl paylaşırım? Şiddetsiz İletişim Türkiye’de öğretmenler arasında nasıl yayıldı? Şimdiye kadar Şiddetsiz İletişim öğrenen öğretmenler neler yaptı, yapıyorlar? gibi soruların yanıtlarını hem bir okul müdürü, hem de CNVC (Şiddetsiz İletişim Merkezi) Sertifikalı Eğitmen Adayı olan Bediz Gürel’den dinledik. Bediz Gürel, kitaba yazdığı önsözde şunları söylemişti:
“Marshall Rosenberg, Hayatı Zenginleştiren Eğitim’de bizlere eğitim örgütlenmelerinde devrim yaratacak öneriler sunuyor. Eğitim sisteminde ve okullarda yapılacak reformun toplumsal dönüşümü başlatma yolunda en etkili adım olduğuna inanarak yola çıkmış Rosenberg. Yüz yıllardır süregelen eğitim yaklaşımı çerçevesindeki okul yaşantısının; bu okullarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticisi olmanın nasıl bir şey olduğunu bilen ve okulun tüm bileşenleri ile Şiddetsiz İletişim çatısında buluşma deneyimi yaşamış biri olarak Marshall Rosenberg bu yolun nasıl çetrefilli ve güç olacağını da haber veriyor kitabında. Sanırım en çok cesaret verici olan şey tüm bu deneyimini işte böyle dürüstlük ve şefkatle paylaşıyor olması.”
Hayatı Zenginleştiren Eğitim için:
www.siddetsiziletisimkitaplig...
Türkçe’deki Şiddetsiz İletişim Kitapları için:
www.siddetsiziletisimkitaplig... #şiddetsiziletişim
#hayatızenginleştireneğitim
#okuldaşiddetsiziletişim
#marshallrosenberg #şiddetsiziletişim
#empati
#sempati
#marshallrosenberg

Пікірлер: 4

  • @birolbaslar9465
    @birolbaslar94653 жыл бұрын

    Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Çocuklar zaten biliyor, onları engellemeyelim, içlerindekini ortaya çıkarmalarına destek olalım söylemi bana bir yandan inanilmaz bir yandan da çok anlamlı geliyor. Bu konuda, kişinin kendisi ile kuracağı şiddetsiz iletişimin ve bunun sonuçlarının, evde ve okulda çocuklara çok olumlu yansımalarının olacağına gönülden inanıyorum. Selamlar.

  • @habibefilizozturk4305
    @habibefilizozturk43053 жыл бұрын

    Tebrik ederim, hayirli olsun bizlere kazandirdiginiz yeni kitap. Bediz hanimi da kutlarim okulunda Sİ diline yer actigi icin. Dinlerken soyle bir ilham geldi; cocuklara bu dili ogretirken velilere de es zamanli ogretmek hem cocuk hem de ebeveynler icin ayni anda pratik yapma ve ayni dili konusma anlaminda bir alan acma imkani tanimaz mi? Bir cocuga sinif ortaminda kendini ifade etme alani acilirken ayni alani evde bulmak istediginde belki karsilik bulamayacak. Ebeveynlerin de bu dili biliyor olmasi cok daha fazla kazanim saglayacaktir diye dusunuyorum. Bu arada okul yonetimine " Sİ uygulamaniz var mi' diye soran velinin de bu konuda sorumluluk almasi ve kendini egitmesi bana kiymetli geliyor. Basarilarinizi dinlemek bana ilham veriyor, tebrik ederim. Sevgiler

  • @sadkozturk7327
    @sadkozturk73272 жыл бұрын

    ✌️♥️👀

  • @pelinsahin2720
    @pelinsahin27203 ай бұрын

    Merhaba okukun adı neydi acaba