OKB'yi Aşmanın Önündeki Genel Engeller

Bu videoda Helin ile birlikte obsesif kompulsif bozukluk ve anksiyete ile ilişkili rahatsızlıkları aşmada ana engellerden ve bunların farklı bağlamlara nasıl sıçradığını ele aldık. Bütün bu ana engellerin temelde yatan problemlerin insanın yeterlilik ve özgürlük hislerini nasıl zincirlediğini anlatmaya çalıştık.
Bunun yanında zihnin özgürlüğü yolunda önümüze çıkan tümseklerin bazı mekanizmalarından bahsettik. Şefkat ile mükemmeliyetçiliğin nasıl çeliştiğini ve hayatı sonuç olarak görmenin yaşarken bize hizmet etmediğinden bahsettik.
İyi seyirler.
Bu kanalda, insanı hastalık veya biçim kategorilerine indirgemeye çalışan yaklaşımların aksine, psikolojideki güncel bilimsel kuram ve çalışmalara bağlı kalarak psikolojinin gerçekte neye benzediği anlatmaya çalışacağız.
Kanalımıza vereceğiniz destekleri bekliyoruz.
KZread Aboneliği için ➤ bit.ly/3zkOF4r
Instagram’dan takip et ➤ / okbli.psikolog
Instagram’dan takip et ➤ / pskhelingoksu
Websitesi ➤ www.zubeyirulusan.com
NOT: Kanalımızdaki videolarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir tanı veya kesin tavsiye niteliği taşımaz. Herhangi bir durum olduğunu düşünüyorsanız lütfen psikiyatr ve/veya klinik psikologlara başvurunuz.
Randevu ve Bilgi Almak İçin: 0551 661 00 79
#okb, #anksiyete, #psikoloji

Пікірлер: 39

  • @aleylmaz6841
    @aleylmaz6841 Жыл бұрын

    Bilgilenmek insanın anlamlandırmasını saglıyor ve gercekten iyilesmeyi hissettiriyor tesekkur ederim cok bu arada online seans veriyor musunuz zübeyir bey

  • @rabiaulusan8896
    @rabiaulusan8896 Жыл бұрын

    Yine keyifle izledik 🥰

  • @umutylmaz2164
    @umutylmaz2164 Жыл бұрын

    Emeğinize sağlık

  • @batncakal8788
    @batncakal8788 Жыл бұрын

    Çok teşekkürler bilgiler için. Pazar günlerini iple çekiyorum, ilaç gibi geliyor :)

  • Жыл бұрын

    teşekkür ederim:)

  • @user-wq6ry4bc8v

    @user-wq6ry4bc8v

    2 ай бұрын

    ​@ hocam kontrol duygusunu azaltmaktan bahsetmişsiniz.Peki bize saçma gelen zorlayıcı düşüncelere karşı (yani yapmak istemediğimiz düşüncelere karşı ) kontrolü azaltmak ve o düşünceleri harekete geçirmek takıntıyı beslemez mi ?

  • @sahinyldz7499
    @sahinyldz7499 Жыл бұрын

    Çok teşekkürler. Gayet bilgi vericiydi. Sizi izlemek güvence arayışına dönüyor mu diye düşündüm, itiraf ediyim 😅

  • Жыл бұрын

    :) Mekanizmayı anlama noktasını iyi yakalamışsınız Şahin Bey. Öğrenmek için de her gün kendimize yüklenmeyeceğiz; her gün küçük adımlar.

  • @sahinyldz7499

    @sahinyldz7499

    Жыл бұрын

    @ hocam bende uzun zamandır yaşayınca bir taraftan geçmiş diğer taraftan zihnim koruma içgüdüsü, savunma mekanizmaları vs derken tam bir öğrenilmiş çaresizlik oluşuyor, uzun zamandır döngüler halinde önüme gelince çok yıpratıcı oldu. Umarım daha iyi olucak herkes için ,çok değerli bir iş yapıyorsunuz çünkü bu para verip düzelecek bisey değil gercrkten umut oluyorsunuz. Çok sıkıntılı süreçler umarım herkes dermanını bulur. Kısa vadedeki acıları göze alıp sabır hoşgörü ve cesaretle uzun vadede daha aydın günlere diyim herkes için

  • @utkubayram6697
    @utkubayram6697 Жыл бұрын

    O kadar zor bir hastalık ki daha iyi olsun diye sevdiğinden uzak kalmayı kabul ettirtiyor insana.

  • @murathan3003

    @murathan3003

    Жыл бұрын

    Beni anlatan bir cümle

  • @utkubayram6697

    @utkubayram6697

    Жыл бұрын

    @@murathan3003 hocam yazdığım yorumun üzerinden 9 ay geçmiş. Kız arkadaşım bu hastalıkla mücadele ediyor ve hayatımızda o kadar güzel değişimler oldu ki. Kesinlikle pes etmeyin. Şu an size çok zor gözüken her şey gerçekten iyi bir doktor, iyi bir ilaç ve iyi bir psikolojik yardım ile çözülüyor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Ankara Güven hastanesi Sivi hanım hayatımıza dokundu kendisi. Çok zor bir hastalık ama güvenin bana ne ilk defa siz yaşadınız ne de son yaşayan kişisiniz ve bu kesinlikle doğru yollar izlendiğinde çok büyük oranda iyileşebileceğiniz bir hastalık.

  • @esracicek7168

    @esracicek7168

    11 ай бұрын

    Evet ben de eşime zararim dokundugu icin ondan bosanmayi düşünüyorum.

  • @ozgeozturk9711
    @ozgeozturk9711 Жыл бұрын

    Hocam Allah sizden razı olsun tam olarak hissettiklerimi anlatıyorsunuz ilişki temalı obsesyonlarım var herşeyi sevgilime abartarak anlatıyorum büyütüyorum öylemiydi böylemiydi ben böyle düşündüm diyorum sevgilime ve ondada şüphe oluşuyor dışarı çıkmama izin vermiyor aklı hep bende kalıyor dışarı çıktığımda erkek görmek istemiyorum hocam aklıma kötü bişey gelecek takıntı yapacam diye korkuyorum çıktığım zaman kafam yerde geziyorum çok zor ilk defa hayatımda bunu yaşıyorum iyileşicem biliyorum itiraf etmeden acıya acıya geçicek bu biliyorum hocam sizi tanımak çok güzel iyiki videolarınıza denk geldim iyileşme sürecinde motivasyonumu yükselttiniz Allah sizi dahada iyi yerlere getirsin inşallah çok mutluyum bu videoları bulduğum için 😢

  • @esra3804

    @esra3804

    Ай бұрын

    Merhaba aşabildiniz mi ilişki temalı okbyi

  • @Tubapasso

    @Tubapasso

    5 күн бұрын

    Bana ulaşabilir misin

  • @kural8282
    @kural8282 Жыл бұрын

    Teşekkürler, atak geldiğinde doğrudan bu videoyu açtım iyi mi kötü mü bilmiyorum. Ama şu küçük küçük davranış gösterme, acıya rağmen bunu yapabilme kısmı nasıl olacak bu konuda bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

  • @QUETZLCOATL77

    @QUETZLCOATL77

    10 ай бұрын

    Okb de atak filan olmaz

  • @SErdm-ed6bn
    @SErdm-ed6bn Жыл бұрын

    hocam yalnızlık takıntısı da yani aşırı korkma yalnız kalıcam diye olur olmadık herkese yapışma noktasında maruz bırakma nasıl olmalı yalnızlığa maruz bırakma mı? belki seanslar surecek bir terapi konusu sordum bilemiyorum cahilce bi şey de yazmış olmak istemem :)

  • Жыл бұрын

    est. yalnız kalmak, kendine yetemeyecek olma durumu ile köklü ilişki içinde. maruz kalma durumu değil, belki de hayat doğrultumuzda yapacak bir şeyler inşa etmek gibi şeyler daha iyi olabilir.

  • @murathan3003
    @murathan3003 Жыл бұрын

    Hayattan vaz gectim artık bir beklentim kalmadi bu hayattan

  • @Wolf-oe4lu
    @Wolf-oe4lu2 ай бұрын

    Üstad 👑👑👑

  • @Efe_Muhendislik_Biga
    @Efe_Muhendislik_Biga Жыл бұрын

    hocam kendi aranızda ki muhabbeti çekip atmışsınız, 20 dk lık vidyonun ancak 2 dakikasında somut konulara değinmişsiniz. okb rahatsızlığına sahip birisi olarak bu saplantılı düşüncelerden kurtulmak adına püf noktalara değinirseniz faydalı olacağını düşünüyorum. bu şekilde muhabbet eden 2 insanı izliyoruz, konu dağılıyor 😊

  • @sahinyldz7499

    @sahinyldz7499

    Жыл бұрын

    Kurtuluş diye bisey yok diyo ,göreceli daha iyi hissetmek vs gibi şeyler var. Her cümlede olayi açıklıyor zaten

  • Жыл бұрын

    gerçekten nasıl konuşmam ve anlatmam gerektiği konusunda benim de kafam karışık. Kimisi akademik kimisi günlük dil kimisi hap bilgi istiyor. Basit dil, mekanizma ve neler yapılabilir noktası için "OKB'yi Yenmek" kitabını, saplantılı düşünceler için "Saplantılı Düşüncelerden Kurtulmak" kitabını temin edebilirsiniz. İnstagramımdaki yazılara göz atabilirsiniz.

  • @Efe_Muhendislik_Biga

    @Efe_Muhendislik_Biga

    Жыл бұрын

    @anlayışınız için teşekkür ederim, kitapları inceleceğim, iyi çalışmalar.

  • @QUETZLCOATL77

    @QUETZLCOATL77

    10 ай бұрын

    Bunun tedavisi yok kendini rahatlatma filan

  • @devrimdurmus4350
    @devrimdurmus4350 Жыл бұрын

    Yani buna nasıl hangi eminlikle geçmez diyorsunuz? 1.5 yıl önce bir gün başladı bu rahatsızlık benim için, ondan önceki 22 yıllık hayatımda böyle bir belirtim yoktu, 22 yıl boyunca bunu yaşamayıp bir gün başlattık diye ömür boyu bunu çekeceğimizi mi söylüyorsunuz?

  • @psk.helingoksu7593

    @psk.helingoksu7593

    Жыл бұрын

    Oyle bir sey demiyoruz. Tam tersi, videolarda genelde “gecmez” veya “kesin gecer” diyenleri elestiriyoruz. Kesinligin olmadigindan bahsediyoruz. Her durumu kendi icinde degerlendirmemiz gerektigini savunuyoruz. Sevgiler

  • @selfmade9927

    @selfmade9927

    Жыл бұрын

    Bazı psikologlar kişiye " hastasın, asla geçmez "düşüncesini bilinçaltına kodluyor ki psikoloji dünyası devam etsin psikoloji ilaçları satsın diye o yüzden her şey sizde biter bilinçaltına dair araştırmalar yapın ilaç kullanmayın kesinlikle elimden daha fazlası gelse keşke ama dediklerimi önemseyin 🌸🌸

  • @QUETZLCOATL77

    @QUETZLCOATL77

    10 ай бұрын

    Geçmez,sadece onunla yaşamayı öğreneceksin okadar

  • @mervenuraydogan1847

    @mervenuraydogan1847

    7 ай бұрын

    çoğu psikolojik rahatsızlık tamamen bitmez minimum seviyeye iner belki orda kalır ama belki tetikleyici olayla tekrar gun yüzüne çıkar ama kesin biter ua da kesin geçer demek doğru degil ya da surekli ilaç terapi gerekli de denmez ama kontrol altında tutulması gerekir kabullenirseniz ne demek istediğimi anlarsınız bu grip nezle degil ruh sağlığı cok farkı bir psikolojik danışman olarak söylüyorum bunu ve okb teşhisi aldım bu alanda bilgili olmama rağmen teşhisi alacağımı da biliyordum ama tedaviye başladığımda kabullenmek bana da zor geldi ama yapacak biseu yok kabullenmek zorundayız

  • @mervenuraydogan1847

    @mervenuraydogan1847

    7 ай бұрын

    bu hastalık norogelisimsel bi rahatsızlık beyindeki sinirlerden kimyasaldan kaynaklı bu yüzden ha demeule düzelmez uzun zaman gerektirir ua da kesin bitti de diyemezsin cunku beraberinde anksiyete kaygı problemlerini de beraberinde getirir gecti sanatsın bitti dersin ama bi ufak sorunda travmada gun yüzüne çıkarabilir cunku yatkınsın bu durumları yaşamaya belki daha kontrolü yaşarsın sorunlarını bu yüzden tamamen çıkması bitmesi mümkün degi ama bunu yanlis anlıyorsunuz her zaman da baştaki gibi zirvede yaşamayacaksınız hastalığı önemli olan kabullenmek dengede tutmak kontrol etmek allah kimsenin ruh sağlığına zarwr vermesin derdi üniversitede hocamız cunku hep seninle geliyor en ufak yerde çıkabilir ama cikmauadabilir bunu kabullendiğin zaman asında korkulacak biseu olmadığını anlarsın

  • @nursug4768
    @nursug47686 ай бұрын

    duyulmuyor

  • @murathan3003
    @murathan3003 Жыл бұрын

    Sosyal gereksinimleri mi yapacak durummum kalmadi

  • @murathan3003
    @murathan3003 Жыл бұрын

    Keşke 20 yil once ilk tesisim konuldugunda bu tavsiyeleri veren doktoru bulabilseydim cok ilerledi cok😢simdi bu tavsiyeler bana iyi gelmiyor artık

  • @Berkay-mw9fb
    @Berkay-mw9fb9 ай бұрын

    12:12

  • @theguven5556
    @theguven55567 ай бұрын