Muhasebe Mesleğinin Geleceği ve Uzmanlık Alanları

Merhaba,
Bu videoda, yapay zekaların ve ERP entegrasyonlarının neler yaptığından ve mesleğin devamlılığı noktasında hangi uzmanlık alanlarının ne gibi farklılıklar yaratabileceğinden olabildiğince bahsetmeye çalıştım.
Umarım faydalı olur.
Selamlar,
Uzmanlık Alanları:
Mali işler uzmanlığı
Şirket değerleme ve işletme analizi uzmanlığı
Kurumsal yönetim derecelendirme uzmanlığı
İç denetim uzmanlığı
Stratejik yönetim uzmanlığı
Muhasebe ve bilgi teknolojileri uzmanlığı
Yönetim muhasebe ve uzmanlığı
Sosyal güvenlik uzmanlığı
İnsan kaynakları uzmanlığı
Karbon muhasebesi ve uzmanlığı
Çevre muhasebesi ve uzmanlığı
Vergi danışmanlığı
TFRS ve IFRS Tablo dönüşüm uzmanlığı
eTicaret Muhasebesi ve uzmanlığı
Girişimcilik uzmanlığı
Kooperatifler Muhasebesi Uzmanlığı
Şerefiye değerleme uzmanlığı
#yönetimmuhasebesi #muhasebe #enflasyon

Пікірлер: 95

  • @mehmetüzüm
    @mehmetüzüm2 жыл бұрын

    Süper faydalı video olmuş. Muhasebe alanında olmasam da merakla dinledim. :)

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Abi cok tesekkur ederim 🙏

  • @utkusavas129
    @utkusavas1292 жыл бұрын

    Güzel bir paylaşım olmuş, emeklerinize sağlık

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Tesekkurler 🙏

  • @manolyainal2631
    @manolyainal26312 жыл бұрын

    Yine güzel bir video , tebrikler 👏👏

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Tesekkurler

  • @demetsinan5356
    @demetsinan53562 жыл бұрын

    Mrb hayırlı huzurlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle günaydın 🌼🌼🌼🤲 ellerinize emeğinize sağlık güzel çekim sunum maşallah 👏👍🌼🌼🧿🌼🌼🧿🌼🌼🧿🌼🌼🙋

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    teşekkürler Demet Hanım

  • @demetsinan5356

    @demetsinan5356

    2 жыл бұрын

    @@SercanOnAir rica ederim Sercan bey 🤗🤗🤗

  • @bensanaktas9287
    @bensanaktas92872 жыл бұрын

    👏👏👏

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    🙏

  • @sqandart3992
    @sqandart3992 Жыл бұрын

    Ticarete naklimi bugün aldırmıştım bu video biraz düşündürecek sanırım

  • @kemalekici6861
    @kemalekici68618 ай бұрын

    hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum bu bilgiler icin, size sormak istediğim bir şey var. Hocam bu uzmanlıklari mali müşavir almadan yaparsak bir ise yarar mi ve yapabilmemiz mümkün mü ?

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    7 ай бұрын

    Merhaba Mali Musavir olmadan alacaginiz uzmanliklarda kendinize is bulursunuz rahatlikla. IK Uzmanligi, SG Uzmanligi, Sirket Degerleme ve Kurumsal Yonetim gibi konularda rahatlikla is bulabilirsiniz ve SMMM belgesine ihtiyac yok. Hatta Ic Denetci bile olabilirsiniz.

  • @mokoko69
    @mokoko692 жыл бұрын

    üstad selamlar, aday meslek mensubu olarak içeriklerinizi gayet keyifle takip ediyorum.ACCA hakkında bi içerik yapmanız mümkün mü?

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Aklimdaydi aslinda bu, son guncellemelerini inceleyip hem birlesik krallik hem birlesik devletlerde nasil mali musavir olunur, anlatayim. Yalniz bu aralar biraz rahatsizim, toparlayamadim halen, haziran sonu temmuz nasi gibi yayinda olur.

  • @mokoko69

    @mokoko69

    2 жыл бұрын

    @@SercanOnAir çok çok geçmiş olsun üstadım dikkat edin kendinize sizler gibi bilinçli, yol gösteren meslektaşlarımız biz genç müşavirlere lazımsınız :)

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    @@mokoko69 cok tesekkurler. daha yeni kendime geldim diyebilirim. bu hafta beklediğiniz video yayında olacak. desteğiniz için teşekkürler.

  • @duygucoskun2930
    @duygucoskun29303 ай бұрын

    Lise ve üniversitede muhasebe okudum.Ancak geleceği artık nereye gider bilmiyorum.Zar zor is buldum.Ve şuan smmm mi olsam kpss mi denesem özel sektorde is mi arasam bilmiyorum....

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    3 ай бұрын

    Merhaba Bilgileriniz taze iken KPSS'den bir kez de olsa sansinizi deneyin, zaten o bilgilerle SMMM staj baslatma sinavi neredeyse ayni oldugu icin direkr gecis yapabilirsiniz. Universite mezunu oldugunuz icin son donemde gelir idaresinin cok fazla vergi mufettis yardimcisina ve vergi denetmen yardimcisina ve hatta SGK Mufettis yardimcisina da ihtiyaci var. Buradan sansinizi deneyin. Giris olasiliginiz %70 2024 sonuna kadar. Gayet iyi bir oran. Basarabilirsiniz. Burada beklediginiz sonucu alamazsaniz SMMM staj dosyasi basvurusu yapabilirsiniz. Gerekirse 2025de KPSS'yinyine deneyin, her 2 sinava da girin. Hem SMMM hem KPSS. Zaman da kaybetmemis olursunuz. Cok daha iyi olur. Staj yaparken KPSS kazanip yerlesirseniz, staji dondurursunuz yada iptal edersiniz.

  • @birinsan593
    @birinsan5934 ай бұрын

    İyi günler ben 4.sınıf öğrencisiyim SMMM staj başlatma sınavına (2025 1.dönem) gireceğim sınavı başlattıktan sonra bulabilirsem bir YMM yanında yapıp bağımsız denetçi stajını da tamamlamayı düşünüyorum eğer olmazsa sadece SMMM stajını tamamlayacağım sorum şunlar sizin de dediğiniz gibi ilerde raporlama analiz vs. bunlara evrilecek olay belli bir denetim alanında raporlama da uzmanlaşmak için nasıl kendimizi geliştirip daha iyi pazarlayabiliriz bunun için bir kaynak kitap kurs vs.önerirseniz sevinirim teşekkürler

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    4 ай бұрын

    Aslinda bunlar icin ozel bir kaynak yok. Mali Analiz Tekniklerini ve Raporlamasini zaten staj baslatma sinavina calisirken ogreneceksiniz. Tecrube edindikce o raporlarin yetersiz oldugunu goreceksiniz ve kendi tekniginizi gelistireceksiniz. Mesela ben Nakit Akim Tablosundan bozma, Haftalik odeme tablosuna benzer bir tablo hazirladim, onu da QUERY kodlar yazarak (excel makro ve formul eklemeyle) istedigim muhasebe programindan veri cekiyorum, sonra gelecek aylarda hangi donemde ne kadar butce acigim yada fazlam olacak goruyorum. Denetimde calisirken kullanacaginiz 3 tane denetim programi var, onlar bile size fikir verecek. Basladiginizda devami gelir. Udemyden ileri seviye excel egitimi satin alin ve uygulayarak ogrenin.

  • @furkankaya5939
    @furkankaya593911 ай бұрын

    abi muhasebe ve finans yönetimi -- bankacılık ve sigortacılık -- bankacılık ve sigortacılıktan hangisinde daha iyi para kazanırım hangisini seçiyim bi fikir verirmisin

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    11 ай бұрын

    Merhaba Benim tanıdığım hiç bir bankacı, bankacılık mezunu değil. Mezun olanlarda çok nadir bankada pozisyon bulup işe girdiler. Hangisinde daha çok para kazanırım konusundan daha önemlisi hangi meslekten keyif alacağın önemli. Her 2 meslekte birbirine bağlı olarak ilerliyor. Herhangi bir bankaya girip şube müdürüne bu konuyu danışabilirsiniz. Beni yönlendirin, fikriniz nedir, meslek hayatınız nasıl geçti diyebilirsiniz. Sonrasında da 59/39 yazdığına göre, Tekirdağ Mali Müşavirler odasına gidip, Oda Sekreterine, meslek mensubu olmak için neler yapmak lazım, eğitim hayatı nasıl olacak, sizden önce bankaya gittim, müdür şunları şunları söyledi diyip konuya girersiniz. Bana kalırsa imkan varsa Endüstri Mühendisi olun yada Yapay Zeka ile yapacağınız işler için Kodlama öğrenin buradan devam edin diyebilirim.

  • @user-qv3mn9td5j
    @user-qv3mn9td5j4 ай бұрын

    Abi Saygılar, İşletme öğrencisi ve orta ölçekli bir firmada ön muhasebeci olarak, Mali müşavirlik ve Bağımsız Denetim mesleklerinin geleceği hakkında değerli görüşlerinizi merak ediyorum. Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var fakat yabancı kaynaklarda olumsuz herhangi bir şeye rastlamadım. Sizin görüşleriniz neler ? Teşekkür ederim.

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    4 ай бұрын

    yoğunluktan dönemedim, kusura bakma lütfen. Orta ölçekli dediğin firma, resmi olarak OBİ düzeyindeyse, bulunduğunda yerde yükselme ihtimalin yüksek demektir. Öncelikle bunun bilincinde olmak lazım. Mesleğin geleceğini birkaç ay önce ChatGPT ile de görüştük, birçok kişiyle de görüştük. Standart bazı işlemleri yani ön muhasebe gibi alanları, robotik sistemler alacak. Şuanda benim kullandığım muhasebe programı, verileri çekiyor ve ona 1kez gösterdiğim şekilde, kayıtlara aktarıyor, beyanı hazırlamaya kadar geliyor. Benim 3gün uğraştığım şeyi 40dakikada yapıyor. Ancak günün sonunda kontrol ve denetimde benim yorumlamama ve onayıma ihtiyacı var. Gelecek dönemlerde, hesapların işleyişini de yapay zekalar öğrenecek, haliyle en doğru karara erişebilecektir. Rapor edebilecektir. Ancak ülkemizde bu yapıya erişmemiz nerden baksan 10yılı bulur. Bağımsız Denetçiler, şuanda ciddi anlamda belgelerini kullanamıyorlar. Bu bir eksiklik. Dolayısıyla mesleğin gidişatını hantallaştırıyor. Sana tavsiyem, kodlamadan ziyade, bol bol Sektör Analizleri, Mali Analizler, Derinlemesine iç Denetim nasıl yapılır bunlarla ilgilen. Son 5yılda mali müşavir olan neredeyse tüm genç meslektaşlar, iç denetim yapmayı bilmiyorlar. Uygunluk denetimi, İç Denetim Raporu şuanda yazan program yok. Tavsiye ve Hesap hatasını kontrol et diyen 3 tane denetim programı var ama Uygunluğu ve ilişkili taraf yorumları yapamıyor yazılımlar. Bu noktada kendini geliştirmelisin. Hazır bunlardan bahsetmişken bende videosunu çekeyim gelecek haftalarda :)) Bunun üzerine daha çok konuşuruz seninle ))

  • @user-qv3mn9td5j

    @user-qv3mn9td5j

    4 ай бұрын

    @@SercanOnAir Çok mutlu olurum, ve çok teşekkür ediyorum değerli görüşleriniz için abi. Sevgiler, Saygılar

  • @CjGold
    @CjGold Жыл бұрын

    Hocam muhasebe ve finans bölümü ilk 2 sıraya koyacağım üni tercihlerinde . Bölüme karşı istekliyim .

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    Seçeceğin okulların internet sayfalarından ders programlarına ve dersleri veren hocaların akademik çalışmalarına bakmaya çalış. Elbette bu kriter, çok kritik değil. Ancak hocanın bilgisi, öğrenciyi önemli seviyede yönlendirici olur. Bu arada Finans Ağırlıklı eğitim alıyor olmanız çok iyi olur veya Eğitim boyunca, ayrıca bu konuda kendinizi geliştirmeniz iyi olur. Hakkınızda hayırlısı olsun

  • @CjGold

    @CjGold

    Жыл бұрын

    @Shijie ` ben burdur makü yü ve muğla sıtkı koçmanı düşünüyorum ilk 2 bunlar

  • @Amannereleregeldik
    @Amannereleregeldik Жыл бұрын

    üstad selamlar, şirketlerde çalışan genç mali müşavirler her muhasebe elemanının yapabileceği sıradan ve rutin işleri yapıyor. Bu durumda kendini geliştirmek ve yetiştirmek çok zor. Saydığınız uzmanlık alanlarından birinde kendimi yetiştirmek istiyorum, nereden başlamalıyım? Eğitim alabileceğim herhangi bir yer var mıdır? veya takip edebileceğim site, okuyabileceğim kitap ya da bununla ilgili bir yüksek lisans branşı?

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    Merhaba Açıkçası uzmanlık alanınızı kendiniz belirlemelisiniz. Bana göre, daha çok raporlama ve kooperatifçilik gelecek 10yıl daha gidecek gibi gözüksek de bir yanda da telif hakkı ve marka kazançlarının vergilendirilmesi, çifte vergilendirme konuları da bir o kadar önemli. Çeşitli websiteleri ve makale yayınlayan kuruluşları takip edebilirsiniz. YüksekLisansı Türkiyede yapmak yerine yurtdışındaki bir üniversitenin uzaktan eğitim programıyla yürütemeniz çok daha fazla katma değer yaratacaktır size.

  • @eneserturk1264
    @eneserturk1264 Жыл бұрын

    Hocam peki smmm olup iç denetim alanında ilerlemek istiyorum sizin yorumunuz nedir? Denetçilik ileride yok olur mu?

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    Merhaba, İç Denetim, Bağımsız denetimin temelidir. Mali Müşavir olduğunuzda ve İç Denetim Uzmanlığında ilerlediğinizde şirketlerde çok rahat pozisyon alırsınız. Asla yok olmaz çünkü sadece evrak denetimi ile kayıt denetimi değil, aynı zamanda usul denetimi, uygunluk denetimleri de yapıyoruz ve bunlar fiziken kontrol edilip yapılmalı. o yüzden müsterih olun bu konuda.

  • @eneserturk1264

    @eneserturk1264

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, 🙏

  • @salih2835kaya
    @salih2835kaya Жыл бұрын

    Hocam merhaba ön muhasebe ile genel muasebe mi daha yoğun ve karışık

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    aslına bakarsanız, her ikisi de birbirine bağlı. Ön Muhasebe, faturaların girildiği, cari hareketlerin kontrol edildiği ve banka kayıtlarıyla yada kredi kartlarıyla eşleştirildiği, stok hareketlerinin işlemlerinin yapıldığı alan. Bunların resmi kayıtlara aktarıldığı ve raporlanıp, beyannamelerinin maliyeye bildirildiği yer de Genel muhasebe. Dolayısıyla birbirine bağlı. Yoğunluk dersen, her ikisi de yoğun, ancak karışık değil. ilk başlarda karmaşık gelir ama hepsinin bir sıralaması var. dolayısıyla düzenli ve sistemli. Yoğunluk kişinin bulunduğu firmaya ve işletmenin sektördeki yoğunluğuna göre değişir. Ancak şunu diyebilirim, hiç boş kalmazsın, gün 24 saat ve bunun 10 saati işyerindeyiz. Bu yetmiyor. öyle diyeyim :)

  • @Zeynfjfa-wl2cy
    @Zeynfjfa-wl2cy Жыл бұрын

    hocam 2 yıllık muhasebe bölümü mü yoksa büro mu sizce daha iyi

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    Tercihe ve Ideallere bağlı, Şayet bir sirkette ya da KPSS ile Kamu da Sekreterya, Genel Sekreterlik, Yonetici Asistanlığı, Ofis Asistanlığı, Idari Isler, Ofis Yönetimi gibi konulara egilecegim derseniz Büro Yönetimi tercih edilebilir. Ancak ben özel sektorde ön muhasebe, muhasebecilik, idari isler gibi pozisyonlari hedefliyorum derseniz Muhasebeyi secmelisiniz. Her iki bolumun de AÖFden 4yillik tamamlamasi Isletme Fakultesinden oluyor.

  • @hayatanefretpsikolojimbozuk
    @hayatanefretpsikolojimbozuk7 ай бұрын

    hocam ücretli bilgisayarli muhasebe kurslarina kayit yaptirmali miyiz maliye 2. sinifim halen genel muhasebe isliyoruz baslamak icin erken midir excel bilmiyorum, ogrenmeyi dusunuyorum

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    7 ай бұрын

    Merhaba Bilgisayarli Muhasebeyi bosverin, Exceli de youtube ve coursera.org uzerinden ogrenin. Ogrenmeyi dusunmeyi bosverin, direkt baslayin. Surekli pratik yapin ki, excele eliniz alissin. Diger her seyi yaparsiniz, muhasebe programlari birbirine benzer durumda

  • @serhatograk3323
    @serhatograk33232 жыл бұрын

    merhaba hocam , muhasebe bilgi kullanıcıları açısından muhasebesini kısaca önemi nedir.

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Merhaba Bakın burada paylaşacağım linkte detaylarıyla sorunuza cevap bulabilirsiniz. satinalmadergisi.com/2017/10/31/finansal-bilgi-kullanicilari/

  • @elifkayahan
    @elifkayahan5 ай бұрын

    Hocam merhabalar, işletme 1.sınıf öğrencisiyim. Babam mali müşavir. Şuanda hem çalışıp hem iş öğreniyorum. Muhasebe alanında ve muhasebe dışında ne tavsiye edersiniz. Kendimi nasıl geliştirip ilerletebilirim. Şimdiden teşekkürler

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    5 ай бұрын

    Babaniz MaliMusavirmis. Meslektas Abimiz. Onun tecrubesinin yaninda, haddime degil. Oncelikle abimize saygilar, selamlar. Suanda is ogreniyorsaniz, esnaflarin cogu isletme defteridir, gelir gider kavramini, maliyet kavramini, kdv beyanname yapmayi ogreniyorsunuzdur. Onumuz Mart ve Nisan donemi, ozellikle Gelir Vergisi beyannamesini ve gelir idaresinin her yil yayinladigi beyanname yapma brosurlerini iyice incelemenizi ve Dogru Gelir Vergisi Beyannamesi yapmayi ogrenmelisiniz. Bu hemen olmaz zaten en az 2 donem yani neredeyse 2.5 yil zaman gecmeli. Ancak tam zamanindayken bunu iyi irdelemelisiniz. Mayis ve sonraki donemlerde tum mizanlari ve kurumlar vergisi ekindeki bilancolari "mali analiz teknikleri"ne gore inceleyin. Hesaplari ve aralarindaki iliskileri anladiginizda bilanco makyajlamayi, mali tablo analiz etmeyi ve kredilendirme prosedurlerini cozmus olursunuz. Bu bilgileri kavradiginizda zaten okul bitmek uzere olacak ve piyasada sektorlerin nasil hareket ettigini, akademik bilgiyle ve piyasa bilgisiyle tecrube etmis olacaksiniz. Hatta cok onemli bir donemdeyiz, Nisan 2024 ortasindan itibaren piyasalarda bir devaluasyon olacak gibi gozukuyor, sayet para basilmazda piyasanin nasil kilit oldugunu, isletmelerin nasil yonetilemedigini ve piyasa durgunlugunu gormus olacaksiniz. Okul bittiginde yani 2026 yili temmuz sonrasinda piyasa rahatlayip para bollugu oldugunda tum bilginizle parmakla gosterilen meslek mensubu olacaksiniz. Bol Bol okumalisiniz yasalari. Ozellikle uygulama genel tebliglerini. Size nasil yol haritasi oldugunu goreceksiniz. Kdv iadesinin nasil oldugunu bilin, ogrenin ama uzak durun, siz danisman olun, isin teferruatiyla birakin baska meslektaslar ilgilensin. Iyi Seviyede ingilizce bilin, bircok muhasebe programini kullanin, iyi seviyede excel kullanin, makro bilmelisiniz. Bunlar zamanla olur. En az 5yil icinde hepsi olur. Cunku tecrube zamanla olur. Eminim en iyilerimizden olacaksiniz. Saygilar, Selamlar ve meslek hayatinizda bol sanslar dilerim

  • @elifkayahan

    @elifkayahan

    5 ай бұрын

    @@SercanOnAir fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum Sercan Hocam. Diliyorum ki ilerde iyi yerlerde tekrardan size başardım yorumunu atabilirim

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    5 ай бұрын

    @@elifkayahan Başarı tamamıyla görecelidir. Esnaflıkta bir kural vardır, babanız çok iyi bilir; Emek-yoğun bir işi bitirdiğinizde keyif çayı içilir ve yaptığınız işin sonucuna bakıp "tamamdır, oldu bu iş" dersiniz. Başarının ödülü, çay; başarının kriteri iç huzurdur. Başkalarına göre değil ya da çevremizce dayatılan başarıyla değil, yaptığınız işi doğru yaptığınıza inanıyorsanız, başarmışsınızdır. Yolunuz açık olsun, sağlıcakla kalınız. Abimize de selamlar tekrar.

  • @elifkayahan

    @elifkayahan

    5 ай бұрын

    @@SercanOnAir hocam peki kpss’ye girip devlete atanma konusunda ne tavsiye edersiniz

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    5 ай бұрын

    @@elifkayahan tercih meselesi. Sabit gelirim, haftasonu ve genel tatil gunlerim belli, gorev tanimim belli olsun, kafam rahat olsun derseniz, bu da bie tercih tabii ki

  • @bulgenbulgen5821
    @bulgenbulgen582111 ай бұрын

    Babamla çalışıyorum mali müşavir oldum kendimi hangi konularda geliştirip meslektaşlarıma göre daha iyi noktaya gelebilirim

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    11 ай бұрын

    Suanda piyasada ARGE Tubitak Kosgeb Teknopark konularinda cok yetkin meslektas yok. Muhakkak buradan fark yaratin

  • @bulgenbulgen5821

    @bulgenbulgen5821

    11 ай бұрын

    @@SercanOnAir soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

  • @nezliaksin1749

    @nezliaksin1749

    7 ай бұрын

    @@bulgenbulgen5821 merhaba işte kendimi nasıl geliştirebilirim

  • @rusensel

    @rusensel

    5 ай бұрын

    ihracat muhasebesi kdv iade konuları, kdv iade mahsupları, dahilde işleme konuları @@bulgenbulgen5821

  • @user-pg9rh1nr6i
    @user-pg9rh1nr6i2 жыл бұрын

    Merhaba hocam bir soru soracağım da 2 yıllık muhasebe öğrencisi staj da hangi işler yapar ? Hocam staj defterine yazacağım da Yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    Naylon staj mi yapiyor gorunuyorsunuz yoksa bir yerde calisiyor musunuz

  • @user-pg9rh1nr6i

    @user-pg9rh1nr6i

    2 жыл бұрын

    @@SercanOnAir Naylon staj yapıyorum hocam

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    2 жыл бұрын

    @@user-pg9rh1nr6i insallah bizim meslege ileride giris yapmazsin yoksa bugunleri cok ararsin :) Stajyer, evrak toplar musteriden, evrak girisi yapar, vergi dairesi ve SGK ya evrak goturur getirir, belediyelere odemeler yapar, vergi dairesine odeme yapar, biz beyanname de yaptiriyoruz, bordro puantajlama yaptiriyoruz.

  • @user-pg9rh1nr6i

    @user-pg9rh1nr6i

    2 жыл бұрын

    @@SercanOnAir Hocam okulda öğretilenler Biliyorum staj gidemediğim için ofiste olanları bilmiyorum Sizin gibi bir uzmana sorayım dedim

  • @w.muhammed562
    @w.muhammed5623 ай бұрын

    Hocam ben adalet mezunuyum yaşım 24 ama 10 yildir borsada işlem yapiyorum bir muhasebe deneyimim yok fakat mali analiz yapabilirim finansal çıktılar ile şirketin mevcut finansal durumu hakkında tespitler yapabilirim spk düzey 1 lisansımda mevcut sizce iş bulabilirmiyim bu alanda

  • @w.muhammed562

    @w.muhammed562

    3 ай бұрын

    Sektör incelemeleri ve karsilastirma konusunda oldukça başarılıyım excel ve dataları otomasyonlaştırma konusunda da becerim var

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    3 ай бұрын

    Halka Acik Sirketlerde bulunan pozisyonlar var. Ayrica Finans Kurumlari var, araci kuruluslar, neden olmasin. Ama bu bilgiyle bizim mali musavirlik tarafinda asla yuruyemezsin, cok emek harcamak zorunda kalirsin, zaten gerek yok, sen finansal danisman olarak, yatirim uzmani olarak buradan devam

  • @w.muhammed562

    @w.muhammed562

    3 ай бұрын

    @@SercanOnAir teşekkür ederim 😊

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    3 ай бұрын

    @@w.muhammed562 ancak bizim tarafta sektor datalari duzenli gelmiyor. Asil problem de orada. Ancak sunu da unutmamak lazim, finansal okur yazarlik varsa ve kurumsal bir sirkete danismanlik yaparsaniz, o firmaya istedikleri limitte ve oranda kredi yani finansman yaratabilmen gerekir.

  • @w.muhammed562

    @w.muhammed562

    3 ай бұрын

    @@SercanOnAir aslında tüm finansman fonksiyonu şirket rekabetini sektörel ölçüde artırabilmek üzerine kurulu bu noktada şirketin yatırım sermayesi üzerindeki karlılık oranları finansman oranlarını artırmada önemli rol oynuyor tüm çeyreklerde elbette karlılıkları yüksek tutmak mümkün değil bu noktada ise şirketin ödeme dengesini bozmadan fırsat maliyeti dengesini kurmak kaydı ile kar sağlığını koruyacak eylem planları yapması önemli ben bu programin kurumsal düzeyde kar sağlığını uzun vadede optimum seviyelere çıkartmak olduğunu düşünenlerdenim bu noktada stabil olmayan bir piyasada yada veri akışının düzgün olmadığı bir piyasada bir disiplin yakalamakta şirket açısından fırsat oluşturabilir ama kim takar benim bu dedigimi işte biraz bu bilgilerle harmanlayip ön muhasebe öğrenip asgari ücretle iş bulabilirmiyim o konuda endişeliyim yardimci oldugunuz icinde tesekkur ederim 😊

  • @fshnjldcdc2573
    @fshnjldcdc2573 Жыл бұрын

    Yani ilerde kendimizi geliştirirsek işsiz kalmayız dimi hocam? Ben de tercih etmek istiyorum ama ilerde işsiz kalmaktan korkuyorum.

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    işini gercekten bilen ve işine hakim olan hic kimse issiz kalmaz. Galiba suanda universite yada lisedesin, universitede baska bir brans okuyup, ayrica muhasebeyle de ilgilenebilirsin. Bir insan ayni anda 2 isi yapabilir, neden sende yapamayasin.

  • @fshnjldcdc2573

    @fshnjldcdc2573

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir haklısıniz galiba. Evet hocam üniversiteye hazırlanıyorum. Bankacılık ve finans okumayı düşünüyorum. Ayriyeten babamın yanında muhasebe ile ilgilenmek istiyorum ama ilerde durumlar nasıl olur bilmiyorum. Bankacılık hakkında ne düşünüyorsunuz hocam. Okumaya değer mi sizce? kendimi cidden grliştirebilceğim Bi alan olduğuna inanıyorum

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    @@fshnjldcdc2573 finans ve muhasebe hiç ölmez çünkü Para var olmak zorunda dünya döndükçe. Bankalarda pişip kendi şirketini kurup Finans, Kredilendirme ve Reyting üzerine bir şirket kurabilirsin. Burada muhasebe, sana finansal tablo analizi yapmakta yardimci olacak, Banka, sana masanin diger tarafini görmeni saglayacak, finans da piyasalari analiz edip, musterileri ihtiyaclarini gosterecek, sende kendi ekmeginin pesinde gideceksin. Finans Sirketlerini arastir, icerisinde calisan ust duzey yoneticilerin gecmislerine bak, benzer seyler goreceksin

  • @fshnjldcdc2573

    @fshnjldcdc2573

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir anladım hocam. Çok güzel açıkladınız. Cevaplayıp vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Mutlaka bakcam :)

  • @fshnjldcdc2573

    @fshnjldcdc2573

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir hocam bide şey soracaktım. Yılda kaç tane mali müşavir alınıyor. Yani onun belli bir kontenjanı var mı? Bi bilginiz varsa cevaplarsaniz sevinirim :)

  • @selinyagci3957
    @selinyagci395710 ай бұрын

    Hocam matematik kotuyken muhasebe okunabilir mi? :(

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    10 ай бұрын

    Merhaba, Elbette okunabilir. Muhasebe de integral, tume varim, geometri, trigonometri yok. Rakamlari topluyorsunuz ve cikartiyorsunuz, onu da hesap makinesi ve bilgisayarla yapiyorsunuz

  • @mobileoyunn
    @mobileoyunn11 ай бұрын

    Muhasebe ve finans yönetimi, iktisat,maliye arasında en mantıklı olan bölüm nedir sizce hangisinden kolay mali müşavir olabilirim

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    11 ай бұрын

    Amacınız, mezuniyet sonrasında Mali Müşavir olmaksa, söylediğiniz bölümler arasında en mantıklısı, Muhasebe ve Finans Yönetimi olur. Size lazım olan da bu olacak. SMMM Staj ve Sınavlar zamanında çok faydasını görürsünüz.

  • @mobileoyunn

    @mobileoyunn

    11 ай бұрын

    @@SercanOnAir SMMM Staj ve Sınavlar hakkında bilgi vermeniz mümkün mü acaba zor kolay açısından

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    11 ай бұрын

    @@mobileoyunn kişiden kişiye değişir. Bunlar için kurslar var, sınava hazırlıyorlar, Deha ve Murat bu konuda iyidir. Ancak Staj Bitirme sınavları yazılı sınavlardır ve cidden zordur, lakin halledilmeyecek cinste değil, 2/3 defada verirsiniz sınavları. Giriş sınavları basittir, ÖSS vs hazırlandıysanız, KPSS vs, direkt konulara hakim olursunuz.

  • @mobileoyunn

    @mobileoyunn

    11 ай бұрын

    @@SercanOnAir staj bitirme sınavlarını geçemezsem ne yapmam lazım ya da yapabilirim

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    11 ай бұрын

    @@mobileoyunn staj bitirme sinavlarini size verilen 3/4 hak icerisinde vermezseniz tekrar bitirme sinav dosyasina basvuru yaparsiniz. Yine veremezseniz dosyaniz yanar. Bence sinavlarin ornekleri yani gecmis yil sorulari Turmob da var. Ismmmo'da var. Oradan bakin, ona gore karar verin. Bence basit. Verirsiniz. Halledersiniz

  • @muhammed1279
    @muhammed1279 Жыл бұрын

    Videolarınızın kalitesi halis mi ?

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    tam anlamadım dediğinizi, videoları kamera yerine telefonumla çekiyorum 4K 60fps'de, sonra Premiere Pro'da ufak tefek kırpmalarla olabildiğince hızlandırıp, sonrasında Render alıp yüklüyorum. Siz tam olarak ne sordunuz :) gerçekten anlayamadım.

  • @muhammed1279

    @muhammed1279

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir 😂😂 hocam bu sosyal medya ağzı bizi de bozdu . Beğenilen içeriklere,gönderilere bu yorumdan yapıştırıyorlar

  • @SercanOnAir

    @SercanOnAir

    Жыл бұрын

    @@muhammed1279 hadi ya, böyle mi deniyormuş :) bir şeyi de sayenizde öğrenmiş oldum :) Teşekkür ederim bu arada.

  • @muhammed1279

    @muhammed1279

    Жыл бұрын

    @@SercanOnAir aman hocam bu jargonun sevmeyeni de bir hayli fazla . Rica ederim