מה פילוסופיה אקזיסטנציאליסטית אומרת על מוסר בעולם חילוני

דוסטויבסקי כותב: "אם אלוהים אינו קיים, הרי מותר הכל".
בסרטון הזה נראה מה יכול להניע אותנו להיות מוסריים בעולם נטול אלוהים, באמצעות מדריך קצר ונגיש למאמר המפורסם של ז'אן-פול סארטר "האקזיסטנציאליזם הוא הומניזם".
מה מגדיר אדם לפי האקזיסטנציאליזם?
מדוע בחירה היא אקט מוסרי?
מהי בחירה מתוך מעורבות חופשית?
וכיצד חירות אקזיסטנציאליסטית מבטיחה מוסריות כלפי אדם אחר?
רישום לערוץ ביוטיוב - goo.gl/EVZCJs
פייסבוק: / zaamart
רישום לרשימת תפוצה - goo.gl/7DKBTV
מפגשי ייעוץ להתגברות על מחסומים נפשיים ומציאת החוזק הפנימי:
goo.gl/87uTYj
--------------------------------------------------------
ניר ברכה, חוקר את מושג האותנטיות, הנפש ורוח הקדושה החילונית בפילוסופיה של ניטשה, היידגר, לאקאן, גדמר וז'יז'ק.
מחבר הספר "אמנות העצמת הזעם" www.Zaam.me

Пікірлер: 42

  • @rafimachluf-9678
    @rafimachluf-96784 жыл бұрын

    תודה רבה על הסרטונים המושקעים יישר כוח ידידי

  • @shaykt6869
    @shaykt686910 ай бұрын

    מפחיד מה שיקרה לעולם😢😢😢

  • @MJR-bn6xx
    @MJR-bn6xx2 жыл бұрын

    פשוט מעולה.

  • @LeavesThatAreGreen2024
    @LeavesThatAreGreen2024Ай бұрын

    מצויין❤

  • @dodarachel_r
    @dodarachel_r5 жыл бұрын

    פשוט נפלא!

  • @user-re2pn6pd5z

    @user-re2pn6pd5z

    5 жыл бұрын

    כיף לשמוע!

  • @0dins0n
    @0dins0n6 жыл бұрын

    מעניין מאוד!

  • @user-bb4ce4vj9h
    @user-bb4ce4vj9h4 жыл бұрын

    בשורה התחתונה המניע העיקרי של האדם לבחור בטוב ולא ברע (במידה והוא אדם נורמטיבי ויש לו את אותן כלי הבדלה בין טוב לרע )היא שהאדם בוחר בטוב כי האדם אינו רוצה שיעשו לו את מה שאינו רוצה שיעשו לו. "משום שאלוקים אינו קיים זכה האדם בחירותו"-זה לא משנה אתה חושב שאתה פועל מבחירה חופשית אבל אתה בסהכ מונע על ידי מערכת חוקי רגשות שיצר הטבע. והבחירה שלך חוזרת לאותה רמה שבה ההנחה שכן אלוקים קיים.

  • @Hillel.p
    @Hillel.p2 жыл бұрын

    איך האקזיסטנצאלים מתמודד אם שאלות של ביטוי עצמי שלי שפוגע כביכול באחר כמו בן אדם דתי שלא רוצה לראות אישה ולא צנועה והדרך שלה לבטא ולהגשים את עצמה היא להתלבש בבגדים חשופים? תודה רבה ערוץ ממש מעניין!

  • @user-fz7jy3xn1m
    @user-fz7jy3xn1m4 жыл бұрын

    אם הסיבה שבגללה אני צריך לכבד את האחר היא בגלל שיש לי חירות חופשית. אז אני בעצם מכבד את האחר כי אני אוהב את עצמי. ומחנך לאנוכיות. ואהבת עצמי - כמו שלטעמי ניתן לראות אצל הרבה חילונים. שמרכז חייהם הוא עצמם- וגם שהם אכפתיים. זה חייב לשרת אינטרס עצמי שלהם.

  • @etoilebrillante5011

    @etoilebrillante5011

    3 жыл бұрын

    צודק לחלוטין

  • @willykogoya7852
    @willykogoya78522 жыл бұрын

    תודה

  • @secularisrael
    @secularisrael7 жыл бұрын

    תודה על הווידאו, והערוץ. אני לא מכיר טוב את האזיסטנציאליזם, אך נראה לי שיש לו שתי בעיות חמורות: (1) התמודדות עם הדטרמיניזם שהמדע קובע שהוא האמת, בניגוד לבחירה החופשית שנראה שהאקזיסטנציאליזם מניח, ו-(2) הקביעה שמצד אחד על הבחירה להיות אוטנטית ומצד שני נכון לקבוע שבחירות מסוימות, כגון לבחור לכבד את החופש של אדם אחר, הן נכונות. נגעת מעט בסוגיה השנייה בווידאו זה, אך אני חייב להודות שאני מוצא את טיעון-הנגד שהעלת מאוד לא משכנע. זה שאני אחיה חיי שקר אם לא אבצע בחירה אוטנטית זה אולי משכנע אותי אם חשוב לי לא לחיות חיי שקר, אבל כל זה לא אומר שחשוב לי שאחרים לא יחיו חיי שקר. האם יש טיעונים עיקריים נוספים של האקזיסטנציאליסטים בנקודה זו? וכיצד הם מתמודדים עם הדטרמיניזם (או, באופן כללי יותר, המכניזם) המדעי?

  • @user-ql1uh8ph8m

    @user-ql1uh8ph8m

    3 жыл бұрын

    שאלה מעניינת. חישוב דטרמיניסטי הוא בלתי אפשרי לאדם. אך אם היה דבר זה, האמצעי היה מחשב, שלא ניתן לחשב הממדים שלו. היינו מחברים לו אמצעי נוסף שהיה יכול להוציא לפועל את התוצאה של החישוב הדטרמיניסטי והיינו מקבלים את התוצאה של מה שיקרה בעתיד

  • @user-hk6zu9yz7x
    @user-hk6zu9yz7x6 жыл бұрын

    הרצאה של גאון .מימוש נפלא נדיב חירותי אדיב .קידה מלאה גל

  • @user-re2pn6pd5z

    @user-re2pn6pd5z

    6 жыл бұрын

    תודה 🙏

  • @user-fh7yd3xe5v
    @user-fh7yd3xe5v2 жыл бұрын

    נקודה . 2 . אדם חילוני, מפתח גישת חופש הפרט. ומקדש ערך זה. אך ברגע שהערך הזה מתנגש בצרכיו שלו. פתאום..."מגיע לי משפחה" ...למרות שזה כרוך בהזמנת אדם שני...ובהמשך שלישי לתוך חיי... [תינוק] . בצורת סיפוקים מזינים לתוך חיי. ולשם כך נטילת חייו של בעל חיים...שהיה לפני מותו בעל על חייו...אבל פתאום בא אדם ש"אני לא חייב כלום לאף אחד" ונוטל את חייו...באיזה זכות? באיזה זכות אתה כופה על תינוק לוותר על זכותו לאימא? פתאום ערך חופש הפרט נרמס?...אז מה נותר מהמוסר החופשי? ...

  • @boazpirchi4413
    @boazpirchi44136 жыл бұрын

    מה הסטירה או ההבדל בין הרפתקנות לבין רצון חופשי ואיך רצון חופשי לא הרפתקני יכל להמלט מהאלמנט הרציונלי שמניעה אותו וכובל אותו ?

  • @user-re2pn6pd5z

    @user-re2pn6pd5z

    6 жыл бұрын

    שאלה יפה! למרות שלא דיברנו על כך בסרטון. בקשר לחלק הראשון של השאלה, לא הכרחי שיהיה הבדל. כשאנחנו פועלים מתוך רצון חופשי אנחנו מאפשרים לעצמנו ליצור את החיים שלנו כהרפתקה שבה אנחנו לא יודעים בכל רגע מה יהיה השלב הבא בחיים. אנחנו משאירים את האופק פתוח, ולכן אפשר לראות זאת כהרפתקה. אפשר לומר בצורה הפוכה, שהרפתקה ללא רצון חופשי, זה טיול מתוכנן מראש. בקשר לרצון חופשי לא הרפתקני, אפשר לדמות אותו לצייר שמצייר, אין בציור הרפתקה במובן הטיולי של המילה, ואין גם צורה ברורה, הציור הולך ומתגשם ביחד עם מלאכת הציור עצמה. הוא נוצר מתוך רצון חופשי שמחפש את חירות ההבעה. בקשר לאלמנט הרציונלי תראה חלק מהסרטונים שלי אני מדבר בעיקר על המקומות שאנחנו מזהים אותם כרציונליים, למרות שהם לא באמת כאלה. למשל - kzread.info/dash/bejne/ioGoxLKCitOofNI.html

  • @user-fh7yd3xe5v
    @user-fh7yd3xe5v2 жыл бұрын

    נקדה . 1. היה לי אקווריום בעבר. מנקודת מבט של אומן. יופיו של האקווריום הוא בטבעיות שלו. כמה שפחות מלאכותיות...הגעתי למסקנה שכך הוא ה' ... יופי יצירתו היא דווקא בהסוואתו בתוכה וה' הוא אלוף ההסוואות...הוא נמצא בכל מקום אבל לא מתערב במציאות...עד כדי כך שיש הכופרים בעצם קיומו...בזה שהם כופרים בעצם קיומו הם דווקא מעצימים את גדלות יכולתו להסוות עצמו בתוך הבריאה...אך שכרם של המאמינים...היא...ככל שאתה מאמין אתה זוכר שהא-ל שולח לך איתותים. קוראים לזה רגעים מפעמים של השגחה פרטית. ויש לזה עוד שמות...טבע שרק מי שרוצה כדי לחוש שהוא מתנהל בעולם חופשי ... מתכחש לבורא...אך כל בר דעת שמתבונן בתיאום המפליא בין מיליארדי תאים /מערכות ...לא מעלה אפיל על דעתו שהתיאום הזה מקרי ...בורא עולם מלשון העלם...אתה כמו אדם שנקלע לארמון באמצע שום מקום...ואתה רעב... והרעב דוחף אותך בחשש לתוך הארמון...ואתה כל הזמן חש שמישהו מביט בך...והצמרמורת עושה בך שמות...אך הרעב דוחף אותך...לאכול...וככל שעובר הזמן אתה משלה את עצמך שאותו בעל הבית אלמוני מניח לך שוב ושוב לעשות כרצונך...עד שיום אחד אתה נקרא לקומה העליונה...לבית דין של מעלה...ומגלה שם כמה שאתה קטן...או שאתה נתקל בדיירים אחרים בארמון שבניגוד אליך...מתחשבים באותו בעל הבית אלמוני...ולפעמים אותו בעל הבית...מרעים בקולו...ופתאום אתה נבהל..."מישהו הביט בי כל הזמן הזה ולא ידעתי"...

  • @ariel6999
    @ariel69994 жыл бұрын

    מי זה ה״אני״ שיש לו כח בחירה אם אין באדם נשמה עצמית ותודעה שנותנת לו את היכולת לבחור?

  • @shalombenabu7469
    @shalombenabu74692 жыл бұрын

    הקורונה, המגבלות, ריבוי הדעות וחוסר האחידות בחופש האישי הרגו לך את התיאוריה

  • @rannystone

    @rannystone

    Жыл бұрын

    ממש להיפך, המון אנשים דווקא עשו חישוב מסלול מחדש בעקבות כך שהבינו את הדבר הזה בדיוק

  • @user-ht6bb1hu4q
    @user-ht6bb1hu4q8 жыл бұрын

    ניר, החומר שאתה מציג אינו עונה על כל השאלות ובעיקר מה מחייב כל אדם באמונתו הוא לתואריה הזאת ? איך נדע מתי ראוי להרוג אדם אחר ומתי לא? איך נדע שבבחירות הטובות ביותר שלנו לא נזיק לאחר? אין שום כלל שיכול לאכוף את התאוריה בלי לגרום נזק לזולת! מדוע לא לבחור בטוב שלי על חשבון השני הרי זה מונע את "כתיבת חיי" ואם כן השני מונע ממני ולא אני ממנו??? ישנם עוד הרבה פירכות לתאוריה הזאת. ניר, אני מחפש א מ ת !

  • @user-re2pn6pd5z

    @user-re2pn6pd5z

    8 жыл бұрын

    היי, אי אפשר באמת לענות בכמה שורות על כל מה שאתה שואל והמטרה של הערוץ בכללותו היא לענות על שאלות אלה ונוספות. אני יכול להגיד באופן כללי שאם אתה מוצא תאוריה שעונה לך על כל השאלות האלה בשש עשרה דקות ושלושים ושלוש שניות תתרחק ממנה כמו מאש.. :) כי אין לאדם אמת כמו נוסחה מתמטית, ואין שום כלל שימנע מאיתנו לעשות טעויות. ואם אני בוחר לכתוב את סיפור חיי על חשבון הזולת אני יודע שאני פוגע בו ולוקח ממנו את חירותו, ולא הוא זה שמונע ממני את סיפור חיי. אנחנו תמיד יודעים מתי הפעולות שלנו נובעות מתוך ציניות ומתי מתוך אכפתיות. הבחירה הכי טובה שלנו היא זו שתמיד ממשיכה לשאול: האם אנחנו כנים עם עצמנו, או שאנחנו פועלים מתוך גאווה, יוהרה וחוסר גמישות ואמפתיה. האם אנחנו מחפשים איך להרחיב את החירות או שאנחנו מחפשים להראות כמה שהחירות מסוכנת. אנחנו צריכים לראות האם בחיפוש שלנו אחר האמת אנחנו מנסים למצוא חוקים כללים שחלים על כל בני האדם ובכך מצמצמים את הנפש להיות ספר הוראות הפעלה, או שאנחנו מעדיפים לגלות להרחיב ולאפשר את השוני ואת הגיוון, ולהעניק לאדם את החירות ליצור את עצמו.

  • @elranshahar5031

    @elranshahar5031

    4 жыл бұрын

    הוא לא יכל לומר לך מילה אחת על "אמת" כי היא באופן ישיר תסתור את כל תורת הפילוסופיה שלו שנשענת על "ספק" ולא ודאי . אמת היא מילה בלשון הקודש ושייכת לקודש . רמז לזה תמצא במדרש על מלאך האמת שלא הסכים לבריאת האדם כי כולו שקר אדם מלשון דמיון , אם אתה רוצה קשר לאמת בצורה אמיתית אתה צריך להיות אדם חזק שמוכן לוותר על הכל שזה ,ובעצם להתחבר לה"הכל" בצורה אמיתית. ברגע שתגע קצת בחכמת הקבלה , אתה תעשה מהרעיונות הפילוסופים שנשמעים פה תבלינים לאוכל שאתה תאכל ,ואתה תעלה למקום כזה שתבין למה חכמינו קראו לחוכמות העולם ה"עמוקות" קראו לה "תחתית חוכמת הגלגלים" (חפש את הערך בגוגל) וזה לא עניין של התנשאות ,צריך להתוודע לדבר בשביל לקלוט ...... (אות י"א) ועפ"י הדברים הללו, השגנו פקיחת עינים במאמר ר' סימון, במדרש רבה פרק ו' על פסוק, נעשה אדם, וז"ל (שבא הקב"ה לבראות את האדם נמלך במלאכי השרת) שנעשו כתות כתות חבורות חבורות, מהם אומרים יברא. ומהם אומרים אל יברא, הה"ד חסד ואמת נפגשו, צדק ושלום נשקו, חסד אמר יברא, שהוא גומל חסדים: אמת אמר אל יברא, שכולו שקרים: צדק אמר יברא, שהוא עושה צדקות, ושלום אמר אל יברא, שכולו קטטה: מה עשה הקב"ה, נטל האמת והשליכו לארץ הה"ד ותשלך אמת ארצה, אמרו מלאכי השרת לפני הקב"ה, מה אתה מבזה תכסיס אלתכסייה (חותם) שלך, תעלה האמת מן הארץ, הה"ד אמת מארץ תצמח עש"ה: והנה המאמר הזה מוקשה הוא סביב סביב, א' עדיין לא נתבאר בזה חומר הכתוב דנעשה אדם וכי ח"ו לעצה הוא צריך עד"ה תשועה בלב יועץ: ב', פה אמת, איך יאמר על כלל מין האדם שכולו שקרים, והא אין לך דור, שאין בו כאברהם יצחק ויעקב. ג', ואם כנים שפתי אמת, איך מלאכי חסד וצדקה הסכימו על עולם שכולו שקר. ד', למה נקרא האמת תכסיס אלתכסייה, שפי' חותם, הבא בשולי המכתב, אשר בהכרח שיש מציאות של עיקר חוץ מהחותם, אמנם חוץ מגבול האמת, ודאי שאין שם מציאות כלל: ה', היתכן למלאכי אמת, לחשוב לפועל אמת, שאין ח"ו פעולתו אמת: ו', מה הגיע לו להאמת מתוך עונשו הקשה שנשלך עד לארץ ולתוך הארץ: ז', למה לא מובא תשובת המלאכים בתורה כמו שמובא השאלה אליהם: וצריך להבין אותם ב' ההנהגות הערוכות לעינינו, ההפכים מן הקצה, אל הקצה שהם הנהגה של הוויות כל המציאות של עולם הזה, והנהגה של אופני הקיום, להעמדתם של כאו"א, מהמציאות שלפנינו: כי מקצה מזה, אנו מוצאים הנהגה נאמנה, בהשגחה מאושרה עד להפליא, השולטת, להתהוות כל בריה ובריה מהמציאות, וניקח לדוגמא, סדרי הויה למציאות האדם, והנה האהבה והעונג סבה ראשונה שלו, הבטוחה והנאמנה לשליחותה, ותיכף אחר שנעקר ממוח אביו, ההשגחה מזמנת לו מקום בטוח,משומר מכל נזק, בין המצעות שבבטן אמו, באופן שכל זר לא יגע בו, שמה, ההשגחה מכלכלת לו לחם חוקו, דבר יום ביומו, לפי מדתו, וכן מטפלת עמו בכל צרכיו, לא תשכחהו רגע, עד שירכוש לו חיל, לצאת לאויר ארצינו המלאה מעקשים, ואז, ההשגחה משאלת לו, עצמה וכח, וכמו גבור מזויין זקן ורגיל, הולך ופותח שערים ושובר בחומותיו. עד שבא בין אנשים כאלו, שאפשר לבטוח עליהם, שיעזרוהו כל ימי חולשתו, להיותם היקרים לו מכל בני חלד, באהבה ורחמים וגעגועים עצומים בעד קיום מציאותו, וכן הולכת ההשגחה ומחבקתו עד שמכשרתו למציאותו ולהשתלשלות מציאותו אחריו: וכמקרה האדם כן מקרה מין החי, ומין הצומח, כולם מושגחים בהפלאה יתירה המבטחת הויתם למציאותם, וידעו זאת כל חכמי הטבע: ומעבר מזה מקצה השני, בהסתכלותינו על סדרי העמדה וכלכלה באופני הקיום של אותם המציאות מקרני ראמים עד ביצי כינים, אנו מוצאים בלבול סדרים, כמו בין מחנה הבורחת משדה המערכה מוכים וחולים נגועי אלקים, וכל חיתם לממותים, אין להם זכות קיום, זולת בהקדם יסורין ומכאובים, ובנפשם יביאו לחמם, ואפי' כנה הקטנה שוברת שניה בעת צאתה לסעודתה, וכמה כרכורים היא מכרכרת עד שמשגת אוכל לפיה די סעודתה, לזכות קיומה, וכמוה מקרה אחד לכולם הקטנים עם הגדולים, ואינו צריך לומר במין האדם מובחר היצורים, אשר ידו בכל ויד כל בו: (אות י"ב) אמנם גם בעשר ספירות דקדושה, אנו מבחינים, ערך של ב' הפכים, להיות ט' ספירות ראשונות ענינם בצורת השפעה, ומלכות ענינה לקבלה, וכן ט"ר מלאים אור, והמלכות, לית לה מגרמה ולא מידי, וז"ס שאנו מבחינים בכל פרצוף, ב' בחי' באור, שהם או"פ ואו"מ, וב' בחי' בכלים, שהם כלי פנימי לאו"פ וכלי חיצון לאור מקיף: והוא מסבת ב' הפכים הנז' שא"א לב' הפכים שיבואו בנושא אחד, וע"כ צריכים לנושא מיוחד, לאו"פ, ולנושא מיוחד לאור מקיף, כמו שהארכתי בפמ"ס ענף ב' וד': אולם בקדושה אינם הפכים ממש, להיות המלכות נמצאת עם הט"ר בסוד הזיווג, ויהי' גם תכונתה להשפיע בסוד או"ח, כמ"ש בפמ"ס ענף ד': משא"כ הס"א שאין להם מבחי' ט"ר כלום ועיקר בנינם מחלל הפנוי שהוא ענין גדלות הצורה של קבלה, שעליה הי' הצמצום הא', שאפי' אחר שהגיע הארת הקו לתוך הרשימו נשאר שורש הזה בלי אור כמש"כ בפמ"ס ענף א' וע"כ המה הפכים מראש עד רגל לעומת החיים והקדושה, בסוה"כ זה לעומת זה עשה אלקים, וע"כ נקראים מתים כמ"ש שם: והנה נתבאר לעיל באות ו', שכל ענין הצמצום הי' רק להתקשטות הנשמות בדבר השוואת הצורה ליוצרם, שהוא ענין התהפכות כלי קבלה על צורת השפעה, כמו"ש שם, ובמצב הנז', נמצא המטרה הזאת עודנה משוללת, הן מצד בנין פרצופין דקדושה, שאין שם כלום מבחי' חלל הפנוי, שהוא צורת גדלות הקבלה, שעליה הי' הצמצום, וע"כ, לא יארע שום תיקון לדבר שאינה שם במציאות, וכן מצד בנין הס"א, ודאי אין כאן שום תיקון, אע"ג שיש להם מבחי' חלל הפנוי, שהרי ענינה הפוכה לגמרי, וכל מה שמקבלת למיתה עומד: וע"כ, אך לאדם דעולם הזה צריכין, שבקטנותו מצוי בכלכלה וקיום הס"א, ויורש מהם הכלים דחלל הפנוי, ובגדלותו עובר ומתחבר לבנין הקדושה, בסגולת תורה ומצות להשפיע נ"ר ליוצרו, ונמצא מהפך גדלות הקבלה שכבר קנה, שתהי' מסודרת בו רק ע"מ להשפיע, שנמצא בזה משוה הצורה ליוצרה, ומתקיים בו הכונה: וזה סוד מציאת הזמן בעולם הזה, דהנך מוצא שמתחילה נתחלקו ב' ההפכים הנ"ל, לב' נושאים נפרדים זה מזה, דהיינו הקדושה, והס"א, בסוד זה לעומת זה, שעדיין נשלל מהם התיקון כנ"ל, מפני שמחוייבים להמצא בנושא אחד, שהוא האדם, כנ"ל: וע"כ בהכרח, למציאות סדר זמנים אנו צריכים, שאז יהי' ב' ההפכים באים בהאדם, בזה אחר זה, כלומר, בזמן קטנות, ובזמן גדלות כאמור:

  • @rannystone

    @rannystone

    Жыл бұрын

    @@elranshahar5031 הוא מסביר שהקיום קודם למהות ואתה עושה, לא בחוכמה גדולה, העתק-הדבק לזה שמצדיק את עצמו באמצעות מהות קודם לקיום...ואם כבר רשמת על אוכל ותבלינים, אם אתה נהנה לאכול אוכל (רוחני) שמישהו אחר לעס עבורך שיהיה בתאבון אבל למה אתה צריך לבוא ולהקיא את זה בפרהסיה?

  • @user-xo7sd5ov8v
    @user-xo7sd5ov8v5 жыл бұрын

    תאכלס יש לנו תנ"ך שם מוסבר מה ההבדל בין אדם שלילי לאדם חיובי. מי ברא את העולם ומה מצפה הבורא מאיתנו.

  • @elranshahar5031
    @elranshahar50314 жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/gpOczbqSkda8mZc.html בסרטון הזה תבינו את כשלי האטאיזם והמטריאליסטים למינהם

  • @user-tm9cd7cy4t
    @user-tm9cd7cy4t6 жыл бұрын

    עוד הרצאה שמראה את האבסורד המובנה בתפיסות שממציאות את עצמם מלא כלום 0+0=0 זאת המשוואה אם אין גורם בלתי תלוי אזי שום ערך שום מחשבה שום רעיון ובודאי שום מוסר לא אומר כלום ובודאי לא מחייב ולא מקדם שום מציאות.. ועוד נקודה על פי רוב הפרשנות המסורתית צלם אלוקים שבאדם הוא הוא החופש לבחור ולכוון ולכונן את חי רק שכאן בניגוד לפילוסופיה הקיומית לא מתוך כלום ואפסיות אלא מתוך השתייכות למה שאני באמת חלק ממנו ודווקא בצורה המיוחדת שמתבטאת אותי הספציפי בתוך מארג ההויה..

  • @user-re2pn6pd5z

    @user-re2pn6pd5z

    6 жыл бұрын

    הגורם התלותי שאתה מציין את חסרונו קיים בהחלט, הוא הבחירה שלי, הוא היכולת שלי לבחור את הדרך שלי בעולם, ולאחוז בבחירה זו. ההבדל הוא כמובן שהמארג הוא מה שאני שותף ליצירתו, הוא מה המארג שאני מוצא בו את היכולת שלי לממש את חיי מתוך עצמי.

  • @elranshahar5031
    @elranshahar50313 жыл бұрын

    קישקושים ....העצמיות שלך נקבעת כמו אצל כולם ..."רצון לתענוג" ומכאן מתפתחת צורת חשיבה אגוצנטרית מיסוד גדילתה ... ושום מילים יפות לא יכלות לטשטש מציאות זו... אדם נולד חסר , והרגשת החיסרון רק מתעצמת בו עם השנים ... "אני חושב משמע אני קיים" בעיה , תוריד את ה"חושב" , נשאר עדיין "אני" .... היותר קרוב "אני רוצה משמע אני קיים"