علت واکنش تکانشی / دکتر پویان مقدم

.
پ.ن۱: رفتارهای تکانشی و خارج از کنترل در روانشناسی امروز بیش از هر چیز به ناتوانی در #تنظیم_هیجان مربوط می‌شوند. تنظیم هیجان شامل چند مرحله می‌شود:
.
۱. اینکه بتوانیم هیجانمان را تجربه کنیم. یعنی احساس کنیم که در مقابل حرف دیگری عصبانی، شرمگین، ناامید یا غمگنی شدیم.
۲. بتوانیم آن هیجان را نام‌گذاری کنیم و از دیگر هیجانات تشخیص دهیم. مثلا بدانیم داریم حسرت می‌خوریم یا حسادت می‌کنیم. مضطربیم یا عصبانی.
۳. تجربه‌ی آن هیجان را بتوانیم در بدنمان احساس کنیم. مثلا ببینیم که کف دستمان در زمان اضطراب عرق کرد، یا ضربات قلبمان بالا رفت یا در زمان خشم رگهای گردنمان شروع به سفت شدن کردند و با داریم دستمان را مشت می‌کنیم.
۴. بتوانیم تمایلات رفتاری خاص خودمان در این لحظه و تحت تاثیر این هیجان غالب بر بدنمان را شناسایی کنیم، مثلا ببینیم که الان دستمان می‌خواهد در را محکم به هم بکوبد.
۵. بتوانیم بفهمیم که چه باوری درون ما زیر این هیجان نهفته است.
و از این طریق بتوانیم رفتار حاصل از هیجانمان را به تعویق بیندازیم یا انجام ندهیم و بفهمیم در ما و روابطمان چه می‌گذرد.
.
پ.ن۲: وقتی می‌بینید کسی واکنش تکانشی نشان می‌دهد، بدترین کار این است که به او بگویید تو چقدر عجیب رفتار می‌کنی، یا جملاتی با این مضمون. زیرا او را به شدت دچار شرم و یا احساس گناه می‌کنید و این احساس دردناکِ ثانویه دوباره او را وارد چرخه رفتارهای عصبانی و تکانشی خواهد کرد. عمیقا گوش کردن در عین باج ندادن می‌تواند راهکار مناسبی برای مدیریت این موارد باشد. به شرط اینکه درون آن گوش کردن پر از احساس نگاه از بالا به پایین و سرزنش و تحقیر و عقل کل بودن نباشد. کاری که برخی از والدین یا همسران می‌کنند. گوش می‌کنند اما در سکوتشان کسی نشسته که فقط منتظر است حرفهای طرف مقابل تمام شود و بگوید دیدی اشتباه می‌کردی.
.
پ.ن۳: در تببین زیستی و روانپزشکی رفتارهای تکانشی، مقوله بازجذب سروتونین و موارد دیگر مطرح است که در تخصص من نیست، اما در هر صورت در زمانهایی که احساس می‌کنیم در شرایط سختی هستیم و به خاطر فشار زیادی که روی ما است ممکن است از آگاهی‌ زیادی از خودمان و واکنش‌هایمان برخوردار نباشیم، مراجعه به #روانپزشک و در صورت صلاحدید روانپزشک گرفتن دارو می‌تواند کمک شایانی به ما برای عبور از شرایط سخت بکند.
.
.
متن: #دکتر_پویان_مقدم
روان‌درمانگر تحلیلی
.
.
.
#ذهنی_سازی #پیتر_فوناگی #روانکاوی #ویلفرد_بیون #رفتار_تکانشی #تنظیم_هیجان #روانشناسی #پویان_مقدم

Пікірлер: 1

  • @shadighasemi9623
    @shadighasemi962319 күн бұрын

    👍👍👍

Келесі