LOL, iaurt de vișine cu juma’ de vișină! Zuzu, Danone, Boni etc. la control | Starea NEsănătății #16

Iaurtul: un aliment senzațional*, dar ignorat de români. Consumul anual pe cap de locuitor este mult sub media europeană.
Starea NEsănătății a studiat pentru această ediție iaurturile cu fructe, zise și #fortazaharului. Concluzia e că sunt așa și așa de foarte rele.
*când nu e desert!
___
Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând formularul de aici 👉🏻 stareanatiei.ro/formular-230/
___
#stareasanatatii #stareanesanatatii #dragospatraru #sanatate #etichete #yogurt
___
Sumar:
00:00 Intro
03:44 Istoria iaurtului
09:25 Iaurtul, ignorat de români
11:32 Studiu privind calitatea iaurtului
13:54 ZUZU - Iaurt cu vișine
15:04 Artesana - Iaurt cu vișine
15:47 Danone Cremosso - iaurt cu vișine
16:20 Sanlacta - Iaurt cu vișine
16:55 Danone Delicios - iaurt cu vișine
17:28 Iaurtini - iaurt cu gust de vișine
17:55 Cum le dăm copiilor iaurt sănătos
___
„E120 - carmin/acidul carminic, un colorant roşu strălucitor care se obţine dintr-o specie de insecte numită coșenila.
E150a - caramel simplu, cel mai utilizat colorant artificial. Poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.
E330 - acidul citric, agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
E331 - citraţii de sodiu (săruri de sodiu ale acidului citric) sunt folosiţi şi ca agenţi de reglare a acidităţii produselor alimentare, ca antioxidanţi, conservanţi sau arome, produc efecte secundare ca: greaţă, vomă, crampe abdominale şi musculare, reacţii alergice, amorţirea extremităţilor, oboseală, ritm cardiac anormal, crize, ameţeală, respiraţie greoaie etc.
E412 - gumă de guar, agent de îngroșare. Poate provoca alergii.
E407 - caragenan, agent de îngroșare. Unele studii au arătat că poate avea un efect toxic, putând provoca ulcer și cancer. Este interzis în UE în laptele praf de început pentru copii, ca o măsură de precauție.
E410 - gumă de caruba, agent de îngroșare. Poate provoca scăderea eficienței anumitor substanțe (enzime) care ajută digestia.
E414 - gumă de acacia (arabică), emulgator. Poate provoca alergii și se comportă ca o substanță de balast. Nu se recomandă consumul frecvent.
E471 - mono și digliceride ale acizilor grași - Aditivii E471 conțin amestecuri de mono- di-esteri de glicerină ai acizilor grași prezenți în uleiuri și grăsimi alimentare. Mai pot conține și mici cantități de acizi grași liberi și glicerină.
Aspartamul (E951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardiovasculare.
Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.
Îndulcitorii sintetici au o putere de îndulcire care poate fi de până la de 200 de ori mai mare decât zahărul. Aceștia pot declanșa o serie de afecțiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet și depresie.”
👉🏻 www.apc-romania.ro/ro/i-studi...
___
Cum ne poți susține?👇🏼
Sprijină Starea Nației în fiecare lună: www.stareanatiei.ro/sustine sau donează pe Patreon: www.patreon.com/user?u=92242417.
🔔 Abonați-vă la canal pentru mai mult: / @stareasanatatii
Te așteptăm și în Magazinul Nației: www.stareanatiei.ro/magazin/
~ bit.ly/Starea-Facebook
~ bit.ly/Starea-Instagram
~ bit.ly/Starea-Twitch
~ bit.ly/SN-magazin
~ bit.ly/SN-podcast
~ bit.ly/SN-newsletter
~ / discord
Ne găsești aici pentru sugestii:
~ Contact@StareaNatiei.ro

Пікірлер: 317

  • @dariotudor7292
    @dariotudor72922 ай бұрын

    Puteți sa faceți un videoclip si despre iaurturile proteice sau produsele proteice de la Lidl? Mulțumim pentru emisiune!🙏

  • @adrianvasile8965

    @adrianvasile8965

    28 күн бұрын

    Doamne ferește iaurturile astea sunt pistol cu apa pe lângă alea care sunt doar prafuri sintetice amestecate.

  • @biancageorgescu5936
    @biancageorgescu59362 ай бұрын

    Iaurturile cu fructe nu le mai consum de cand eram la liceul alimentar, si in laborator se faceau analize pe alimente, si efectiv aceste iauturi cu fructe care nu au fructe doar coloranti 🫣 zahar, vă multumim pentru aceasta educatie alimentară 👏

  • @marianaionescu5346
    @marianaionescu53462 ай бұрын

    Felicitări pentru emisiuni educative,si interesante, f utile,sanatătii noastre,si copiilor noștri

  • @colorat21
    @colorat212 ай бұрын

    O emisiune excelentă. Totuși, care-i problema cu iaurtul marcă proprie (cu excepția celor dulci care sunt o mizerie indiferent de producător)? Eticheta la ce iau eu spune că-i făcut de un producător local care vinde și cu brandul lor dar ceva mai scump. Pentru cei care vor să facă iaurt și au ceva timp rețeta nu-i așa complicată precum ar părea. 1)Se pune la fiert o oală cu lapte, eu pun 2 l pentru că se mai pierde prin evaporare. După ce a fiert se stinge focul și se lasă la răcit până la 45-50 grade 2)Se poate folosi termometru dar nu musai. După vreo 10 min s-a răcit destul. 3)Se strecoară (dacă nu vrei caimac in iaurt) și se pune în borcane mici, eventual din cele rămase se la Lăptăria cu Caimac dar nu plin, cam 70%. 4)Se completează cu o lingură de iaurt. Și tot așa cu tot laptele. 5)Borcanele se depozitează intr-o pătură sau pilotă groasă la o temperatură de aproximativ 24 de grade în cameră. În vreo 24 de ore ar trebui să fie gata iaurtul și poate fi pus la frigider. Temperatura din cameră e foarte importantă, poate fi și mai mare, pentru că altfel nu se leagă la fel de bine sau durează mai mult - la mine a rămas mai mult zer când a fost o temperatură de 20 grade.

  • @DarkMythHunter
    @DarkMythHunter2 ай бұрын

    Are dreptate. Multi prefera asta din cauza gustului ala dulce. Un mic sfat. Luati iaurt simplu, puneti fructe si o lingurita de miere. Si chiar e mai bun la gust decat mizeriile alea.

  • @panaliliana6781

    @panaliliana6781

    2 ай бұрын

    corect!!

  • @Usernamenotfound487
    @Usernamenotfound4872 ай бұрын

    Am devenit abonat plătitor și mă bucur că vă pot susține și așa în demersul vostru. Felicitări pentru toate materialele pe care le realizați pe canalele voastre.

  • @valentin4391
    @valentin43912 ай бұрын

    Multumim pentru toate aceste informatii originale si valoroase.

  • @lucianmihai1459
    @lucianmihai14592 ай бұрын

    Mi-am facut in ultimele zile Iaurt cu afine, cu visine, cu zmeura acasa .... foarte ok la gust , multumim pentru emisiune !

  • @florentinadinu8928
    @florentinadinu89282 ай бұрын

    Mulțumim întregii echipe! Abia aștept să i-l arăt și fetiței mele, care urmărește cu mare interes fiecare episod din starea nesănătății!

  • @mimiiorga609
    @mimiiorga6092 ай бұрын

    Felicitări,,starea nației ", felicitări dle Pătraru 🙏👍

  • @bodaciouself
    @bodaciouself2 ай бұрын

    Ar fi super daca ati face si ceva despre batoanele proteice sau batoanele cu cereale🎉

  • @Octavian.Gancea
    @Octavian.Gancea2 ай бұрын

    Mă bucur enorm că la final exemplele tale de iarurturi au fost cele de la Artesana și Lăptăria cu Caimac (recunosc produsele instant 😂❤️). Nu înțeleg încă (poate pentru a câștiga puțină cotă de piață) de ce cei doi producători au creat și iaurturi cu fructe (care conțin prostii)... Eu personal de mai bine de un an consum iaurt de capră de la Artesana, laptele și produsele din lapte de capră fiind cele mai sănătoase și sustenabile. Rețetă simplă: iaurt, fructe de sezon și puțină miere de la producători locali. 👌🏼❤️ În plus sunt și printe puținii producători care ambalează mai sustenabil produsele. 💚 P.S.: normal, cel mai bun iaurt este cel făcut în casă. Unde recomand tot laptele de capră de la Artesana sau de la un producător local de încredere, dacă aveți acces. 🌳💚

  • @roxanaalina9379
    @roxanaalina93792 ай бұрын

    Mă bucur că a-ți implementat aceste idei de a oferii un istoricul al produsului și de a oferii informații mai amănunțite despre ingrediente. Vizionez aceste emisiuni cu multă atenție,uneori împreună cu soțul sau le vizionăm amândoi separat dar suntem " la zi " cu ele și chiar pot să spun că ne influențează stilul alimentar. Mă simt surprinsă de cât de mult ne influențează defapt, mai ales pe soțul meu care suferă de obezitate și care poftea la tot ceea ce era mai procesat când mergeam la magazin. Acum îl vad că se uită la aceleași produse procesare cu dezinteres în urma lucrurilor pe care le-a învățat de la emisiunea dumneavoastră. Va mulțumesc!

  • @alupeiandi5421

    @alupeiandi5421

    2 ай бұрын

    Te rog sa nu mai scrii verbul a oferi in viața ta

  • @stangdrept6874

    @stangdrept6874

    2 ай бұрын

    Pe a-ți nu l-ați remarcat?

  • @XTREAMER3850

    @XTREAMER3850

    Ай бұрын

    ​:))

  • @dcradu65
    @dcradu652 ай бұрын

    Foarte bună emisiunea! Dacă îmi permiteți, aş sugera la iaurtul cu fructe produs în casă, varianta cu fructe deshidratate ( Nu cofiate, care au adaos de zahăr). Fructele deshidratate, din comerț, sau produse în casă, de orice fel, tăiate în bucăți mai mici, introduse în cana cu iaurt şi lăsate 10 - 15 min. Fructele deshidratate au o aromă şi un gust deosebit şi în combinaţie cu iaurtul sunt excelente. Dacă deshidratăm în casă fructele autohtone, în sezonul lor şi folosim un iaurt natural, simplu, nu mai avem nevoie de toate prostiile din comerţ. O soluţie pe care am aplicat-o cu succes, a fost să pun iaurtul cu fructe făcut în casă, în ambalaje de iaurt din comerț. Până au crescut copii mai mari şi le-am marturisit ce am făcut, au consumat ce le-am dat noi fără probleme. Dacă mai făceau nazuri, îi mai lăsam să adauge un pic de miere.

  • @cristianteodorescu7917
    @cristianteodorescu79172 ай бұрын

    O propunere interesantă ar putea fi icrele de pe piața. Sunt foarte multe și variate, de la cele mai nesănătoase la cele cât de cât apropiate la cele făcute în casa.

  • @axelf4515

    @axelf4515

    2 ай бұрын

    E jale la icre. Cel puțin era, acum câțiva ani.

  • @gabrielene8789

    @gabrielene8789

    2 ай бұрын

    Ele sunt defapt salate de icre, din ce am văzut au cam 6-10% icre și restu, o cutiuta cu 20-25% icre sare de 20 lei

  • @axelf4515

    @axelf4515

    2 ай бұрын

    @@gabrielene8789 ulei, apa, sare și multe chimicale. Din ce îmi aduc aminte, nu am mai cumpărată de mulți ani.

  • @L30ndraliu

    @L30ndraliu

    2 ай бұрын

    Nu cumparati nici un fel de produs de la firma Negro2000. Mama mea a lucrat acolo 8 zile. Si a dat demisia. Nu i intereseaza normele de igiena. Produse depozitate neconform. Peste si derivate congelate, decongelate si congelate iar. Ceapa care se folosea la icre era spalata si desfacuta pe jos, pe ciment, stropita cu un furtun cu apa si atat. Nu era depozitata in cuve de inox etc. Multe de povestit din fabrica respectiva. Fabrica din Bucuresti de langa Metro Berceni.

  • @SpanTV

    @SpanTV

    2 ай бұрын

    Da voi nu stiti sa cititi ingredientele singuri? Trebuie sa il platiti pe asta sa vi le citeasca? 🤣🤣 Ca si asa nu adauga nicio informatie in plus

  • @narcis-ciprianpirjol4760
    @narcis-ciprianpirjol47602 ай бұрын

    Mulțumesc Dragoș, Mulțumesc Starea Nației! Mulțumesc Marius! Mulțumesc Larisa!

  • @rugaciuni.ortodoxe.romanesti
    @rugaciuni.ortodoxe.romanesti2 ай бұрын

    Felicitări! Aș dori un material despre chefir (Kefir), cu referire la ciuperca tibetana de chefir. În iaurturile făcute în casă se pot adăuga miere, polen (crud). Sănătate!

  • @roxanaalina9379
    @roxanaalina93792 ай бұрын

    Bravo felicitări pentru emisiunea aceasta

  • @stelaene1914
    @stelaene19142 ай бұрын

    Cel mai bun iaurt este cel făcut în casă,condiția este să ai lapte natural,mulțumesc frumos că ne ajutați să vedem cum sta treaba cu toate produsele produsele!❤

  • @shadydog3718

    @shadydog3718

    2 ай бұрын

    Exact..Eu zic sa iti cumpeti o vaca , sa mulgi , sa inveti sa faci iaurt sau sana..Si da in apartament..Te ajuta , serios?

  • @marilenarosioru3917
    @marilenarosioru39172 ай бұрын

    Tata creste animale, puține, dar creste . In localitate nu prea mai creste nimeni vaci. El are 3. Vinde pe baza de comanda și avem lista de așteptare ca sa zic așa . In fiecare zi livrează proaspăt produse . X ia luni, y marți etc . Oamenii sunt dornici să mănânce sănătos , și apreciată foarte mult munca și produsul final... Are clienți și din București care cumpără periodic diverse de la noi și sunt mereu incantati și mulțumiți. Eu cred că lucrurile se vor schimba in bine, in timp... Și la educația aceasta alimentara contribuiți și voi! ❤

  • @bolocadanut8859
    @bolocadanut88592 ай бұрын

    Chiar îmi place partea de istorie a produsului Țineți o tot asa! 👏

  • @vasilevasile4711
    @vasilevasile47112 ай бұрын

    Frumoasă emisiune.Succes în continuare.

  • @sabinalungu2818
    @sabinalungu28182 ай бұрын

    Poți să faci un episod și despre laptele din comerț?

  • @StareaSanatatii

    @StareaSanatatii

    2 ай бұрын

    Facem!

  • @silvertongue4775

    @silvertongue4775

    2 ай бұрын

    Dubios. In general au un singur ingredient. Laptele. Doar ca, nu e ca cel de la tarani.

  • @mada.p2512

    @mada.p2512

    2 ай бұрын

    @StareaSanatatii faceți și la ouăle din comerț . Sunt pe mărimi și categorii .

  • @tudorlucas6456

    @tudorlucas6456

    2 ай бұрын

    ​@@StareaSanatatiiLaptele din comerț îti spun de pe acum cum se face pentru ca am lucrat cu el Sa face din pastile si apa😅

  • @baterie777
    @baterie7772 ай бұрын

    Da, da... Ne place "minuta" de istorie. Ne place Starea Sănătății! 😁

  • @timustimus622
    @timustimus6222 ай бұрын

    Aceste iaurturi le mincam ca nebunu si le dădeam si copiilor dar de vreo jumătate de an am trecut la iaurt natural.Multumesc Dragoș pentru ca ne deschizi ochii.

  • @markbmc2000.

    @markbmc2000.

    2 ай бұрын

    Cu gându ca e sănătos, dar ne-am înșelat.

  • @elzorro3608
    @elzorro36082 ай бұрын

    Excelentå idea prezentårii unei mici istorii , descoperirii si evolutiei produsului de ordine ! Like pentru video ! Multumim !

  • @liviab7940
    @liviab79402 ай бұрын

    Mulțumesc pentru "minutul" de istorie! 👏

  • @Shadow1234.9
    @Shadow1234.92 ай бұрын

    Va multumim ca ne deschideti ochii !

  • @davidsky9868
    @davidsky98682 ай бұрын

    Yaay. . . Minutul de istorie, #knowledgepower. Eu credeam că Danone e marcă românească :)))

  • @justm3831

    @justm3831

    2 ай бұрын

    Nu mai avem așa ceva

  • @nc_mamara2230
    @nc_mamara22302 ай бұрын

    Antreprenori citeau din stiinta acum ceva timp. Poate, poate, vor aparea ceva antreprenori daca se vor uita la d-voastra. Caci cu stiinta ( azi ) mai putin . Dar, na, mai invatam de aici. Bravo si succes emisiunilor de acest fel ( se vede ca puneti osul cum se spune, pentru a face ceea ce faceti )

  • @mehigh97
    @mehigh972 ай бұрын

    Foarte buna ideea de început , o prezentare, un scurt istoric. Bravo ! Apropo , cred că este o mare diferență între hrană și produse comestibile..

  • @user-ro5ou1jg1o
    @user-ro5ou1jg1o2 ай бұрын

    Eu am facut urmatorul experiment. Am cumparat lapte l-am fiert si am pus trei linguri de kefir din comert la o cana cu lapte. Dupa 48 de ore tinut la temperatura camerei am obtinut kefir aproape identic cu cel din comert. Daca vreau sa fie dulce pun o lingura cu miere.

  • @unqsapro4251

    @unqsapro4251

    2 ай бұрын

    Mi-ai dat o idee.o să încerc și eu într-o zi,cît de curînd,dar într-o oală mare de lut ars

  • @RomanianArmy2010
    @RomanianArmy20102 ай бұрын

    Ma gândeam azi, când mai postezi! Ține-o tot așa Tavaraș!

  • @balangheorghe3745
    @balangheorghe37452 ай бұрын

    Bună ziua Faceți o emisiune despre laptele praf, vă rog

  • @laviniagrigore67
    @laviniagrigore672 ай бұрын

    Apreciez foarte mult eforturile voastre de a ne face o viața puțin mai buna prin educare, conștientizare si oferirea de soluții 😊

  • @LucianGrosu
    @LucianGrosu2 ай бұрын

    Superb!

  • @gabicasz
    @gabicasz2 ай бұрын

    Felicitari!!!

  • @eduardlatcan
    @eduardlatcan2 ай бұрын

    Mulțumesc!

  • @cristio8010
    @cristio80102 ай бұрын

    Multumim pentru emisiune!🎉 Foarte interesant inceputul cu istoria legata de produse, mi se pare o idee foarte faina!🎉

  • @luciaelena8997
    @luciaelena89972 ай бұрын

    Felicitări!

  • @victoriailinca1968
    @victoriailinca19682 ай бұрын

    Mulțumesc pentru tot ❤

  • @cosminandrei1928
    @cosminandrei19282 ай бұрын

    Felicitari pentru emisiune!

  • @silviudumitru3968
    @silviudumitru39682 ай бұрын

    Buna seara Domnul Dragos!

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar76672 ай бұрын

    Mulțumesc ❤Foarte bună emisiunea ❤😍🥰👍Să ne trăiești că trebuiesti ❤🥰👍

  • @sebastianz.3256
    @sebastianz.32562 ай бұрын

    Bravo, multumesc pentru efortul , profesionalismul si pentru faptul ca va riscati viitorul pentru noi tzugulanii

  • @mirelas4437
    @mirelas44372 ай бұрын

    Multumim!❤❤❤

  • @Daniel-nn2ii
    @Daniel-nn2ii2 ай бұрын

    Geniala emisiunea

  • @user-rm2tu6bd1t
    @user-rm2tu6bd1t2 ай бұрын

    Foarte spontane glumele, am ras de cateva ori cu pofta. Bineinteles si info foarte bune. Bravo

  • @alloallo270
    @alloallo2702 ай бұрын

    Miau placut aceste informatii de istorie

  • @pavelpopescu5463
    @pavelpopescu54632 ай бұрын

    Te urmăresc de ceva timp și cu toate astea nu am lăsat nici un comentariu . Sunt în deplin acord cu tot ce zici și chiar și eu am început să fiu mai atent la ce pun în coș când mă duc la magazin. Am 22 de ani și stau și mă gândesc ce o să fie pe factura medicală la 50 de ani (asta pentru ca nu cred ca in 30 o sa se rezolve ceva astfel încât să ne putem baza pe sistemul medical de stat 😂😂) Cu toate astea stau și mă întreb sincer: În ipoteza în care încep să fac în casă și iaurt și pateu și și și și, într-un final voi putea afirma cu fruntea sus “Da dom’le! Acum mănânc aproape sănătos.”. Cu toate astea…. Când îmi mai rămâne dimp de orice? Ziua are 24 de ore pentru toată lumea, din care (în majoritatea cazurilor) minim 8 sunt rezervate “jobului”, alte 8 ar trebui dormite, mai faci pe drum 2, mănânci, dus, cafeaua de dimineață, încă 2, până acum avem 20 de ore. Trăim într-o societate care ne obligă la astfel de mizerii ca vrem ca nu vrem. În majoritatea cazurilor suntem obligați să muncim pe salarii de nimic care ajung de azi pe ieri. Keep up the good work și nu va lăsați de seria asta pentru care, nimeni în afară de voi, nu are sânge în instalație. Duceți o muncă de conștientizare foarte importantă care va zic sincer ca în cazul meu funcționează. Nu mă dau sfânt ca eu de acum consum numai iaurt natural și roșii de țară, dar am început să mă uit în mod activ pe etichete și să pun în coș produsele care sună cel mai puțin chimic.

  • @danrusuciuc8818
    @danrusuciuc88182 ай бұрын

    Felicitari. Am urmarit majoritatea episoadelor din seria Starea NEsanatatii si am fost foarte bucuros sa vad cum sunt expuse toate acete mizerii de pe piata. Ce ati spune si de o serie in care putem totusi sa face si alegeri bune, sau cat mai putin daunatoare? Fie ca vrem sau nu supermarket ul este , in 95% din cazuri, locul de unde romanii isi procura hrana in spatiul urban. Poate din toate acele mizerii expuse la raft gasim si niste produse ok, care pot fi consumate cat de cat in siguranta. Felicitari inca o data.

  • @paulamihaelasterian3742
    @paulamihaelasterian37422 ай бұрын

    Iaurt, kefir făcut în casă și adaugat semințe și fructe naturale culese din gradina e cel mai sănătos!

  • @ilieemilianbucur7691
    @ilieemilianbucur76912 ай бұрын

    felicitari si mult succes in continuare ne deschizi ochii

  • @ADIKOZMA
    @ADIKOZMA2 ай бұрын

    Mulțumim. Felicitări

  • @victorstroe821
    @victorstroe8212 ай бұрын

    Mulțumim!

  • @angelasimion6274
    @angelasimion62742 ай бұрын

    Felicitări pentru articol❤

  • @vasilicaignat6411
    @vasilicaignat64112 ай бұрын

    Asteptam😁

  • @lesagabi3246
    @lesagabi32462 ай бұрын

    Foarte bun materialul ! Îmi amintesc de acum 10-12 ani pe cand îi dădeam fetiței noastre Bunicel, de la Unicarm: mare greșeală. Mii de mulțumiri ❤ !

  • @M11hn3a

    @M11hn3a

    2 ай бұрын

    Pai si ne ati lasat cu ochii n soare....care a fost greseala...?

  • @rbw4627
    @rbw46272 ай бұрын

    Faceti și un clip beton cu mezeluri? 🙏🏻

  • @evergreen1326
    @evergreen13262 ай бұрын

    Pentru cei din aprox 2000 știu că adevăratul danonino era Casa bună, pentru că era cel mai ieftin. Și azi, îmi mai iau câte unul poate la câteva puni, și îmi aduc aminte de acele vremuri sărace, chiar dacă nu este bun.

  • @sirpinalti107
    @sirpinalti1072 ай бұрын

    Foarte bun iaurtul și celalalte produse de la Lăptăria cu caimac - cred ca de acolo sunt cele 2 iaurturi de la final !

  • @Cutinhalff
    @Cutinhalff2 ай бұрын

    Când ne băgăm la înghețată?

  • @newpotato3
    @newpotato32 ай бұрын

    as vrea sa faceti cu mai multe produse de acest gen

  • @robertsilviu1723
    @robertsilviu17232 ай бұрын

    BV pt content!

  • @calin9556
    @calin95562 ай бұрын

    Astept episodul cu iaurturile naturale.

  • @MercedPDF
    @MercedPDF2 ай бұрын

    Eu beau kefir făcut în casă. De când m-am mutat din oraș, la sat, am o mătușa posesoare de vacă peste gard. Am făcut rost de niste "ciupercă" de kefir, pun laptele crud, aștept 24-48 ore, și beau cate 500 ml de ceva absolut delicios. Iaurt mai făceam la Instant pot folosind ca starter un iaurt curat din comerț, și tot lapte de la vaca mătușii. Iese foarte bun și ăla. Abia aștept să înceapă să se găsească și lapte de capră sa vad cum iese kefirul din lapte de capra adevărat, crud.❤

  • @georgianmihailo5839
    @georgianmihailo58392 ай бұрын

    Imi place ca ati pus lista cu E-uri in descriere, ajuta foarte mult

  • @nmariana11
    @nmariana112 ай бұрын

    Eu le făceam copiilor când erau mici iaurt din lapte de la lăptăreasă peste care puneam un pahar mic de iaurt cumpărat, ca cultură starter. După ce se închega țineam cratița la frigider și aveam o săptămână întreagă. Nu am fost adepta iaurturilor dulci, nici pentru mine, nici pentru copii. Vreau să simt gustul iaurtului care e foarte bun!

  • @Anubishell
    @Anubishell2 ай бұрын

    Azi suntem pe iaurturi 😊

  • @lupdemare1889
    @lupdemare18892 ай бұрын

    Ce-aș vrea sa vad un video și cu ciocolatele de pe piața... 😊sa te ți 😅

  • @mihaiandrei1388
    @mihaiandrei13882 ай бұрын

    Bravo👍👌👏

  • @dacicus090
    @dacicus0902 ай бұрын

    Cand eram copil imi aducea un unchi iaurt Brenac, cu arome fainoase de capsuni, visine, fructe de padure. Otrava curata!

  • @discoalpha77
    @discoalpha772 ай бұрын

    I love Patraruuu...🤩

  • @iamdragos6508
    @iamdragos65082 ай бұрын

    Fabulos

  • @raimundapostu148
    @raimundapostu1482 ай бұрын

    Bun😊

  • @liviab7940
    @liviab79402 ай бұрын

    Obișnuiam să cumpăr, dar de vreo doi ani cumpăr doar f f rar (o dată la câteva luni). Dacă nu avem in frigider copiii nu cer. Cumpăr iaurt grecesc, pun câteva fructe în el și le mixez. Și lui bebe îi place, chiar dacă de multe ori nu e dulce. 💕

  • @MariusPopa-Mabuz
    @MariusPopa-Mabuz2 ай бұрын

    Bravo

  • @mironcosmin6706
    @mironcosmin67062 ай бұрын

    Juma, ca toata e scumpa la ora asta:)

  • @itzteo2412
    @itzteo24122 ай бұрын

    Eu de ani buni pun dulceata in iaurt daca vreau un iaurt cu fructe, poate nu e cea mai sanatoasa varianta, dar cu siguranta e mai buna decat astea.

  • @catalinroman6536
    @catalinroman65362 ай бұрын

    Foarte bun.

  • @biancailie88
    @biancailie882 ай бұрын

    Niciodata nu a cerut copilul meu asa ceva si asta datorita faptului ca de cand am devenit mama, de 7 ani mai exact, m-am informat foarte mult si stiu destul de bine ce e bun pentru copilul meu. De altfel am invatat foarte mult cum sa ii explic si lui despre alegerile pe care le facem in asa fel incat sa stie ce e bun si ce nu si chiar stie foarte bine.Apreciez cand faci aceste clipuri!Bravooo!

  • @doareu6756

    @doareu6756

    2 ай бұрын

    Sincer am sase copii și le-am dat ce au vrut nu au mofturi la mâncare mănâncă orice le dai sănătoși tun nu am fost niciodată la spital cu ei( în afara de fetita) eventual o mica răceală de 24 de ore atâta dar tot erau veseli jucăuși repet le am cumpărat de toate iaurturi pizza fructe natural și i am crescut cu lapte din comerț lidl de când aveau 3 luni pentru ca cu laptele praf copila mai precis cu nidina opti pro dădeam 20 de euro pe o cutie din vina laptelui praf am ajuns cu copila sa ii ia proba de la gat 8 luni de tratament crema pe cortizon făcută special în farmacie penrru ca copila se scarpina pana la sangerare pe gat si piept de când am stopat laptele recomandat de medici și am trecut pe lapte de lidl am pus copila pe picioare în 2 săptămâni asta după opt luni de tras cu ea prin clinici. Per total în sarcina am mâncat ce m a tăiat capul și i am născut pe toți sănătoși.. si da voi continua la fel fie pizza fie iaurt fie lapte de comerț sau mezeluri. Thanks. O părere personala depinde și de organismul omului.

  • @cracbeton2926
    @cracbeton29262 ай бұрын

    Eeeeeeu!😂!Nu am avut astfel de probleme cu copiii...altora!

  • @Narcis.l
    @Narcis.l2 ай бұрын

    Că tot vine vara ar fi interesant să vedem și o serie cu înghețată! E nenorocire și acolo!

  • @mariantaciuc6107
    @mariantaciuc61072 ай бұрын

    Eu mananc iaurt in still grecesc de la lidl, peste care adauga seminte de kia, ovaz miere si banane.

  • @KarthusDreams
    @KarthusDreams2 ай бұрын

    Salutări Dragoș ! Mulțumesc pentru documentar ! Vin și eu cu, o idee pentru viitoarele documentare. Ce putem mànca sănătos din supermarketuri ?

  • @lilianamarasescu2923
    @lilianamarasescu29232 ай бұрын

    Multumim Dl. Dragos pentru aceste informatii pretioase. Problema este, ca in Bucuresti n ai unde sa gasesti un producator adevarat. Majoritatea lor s au "aliniat" pentru profit si nu calitate.Din pacate, nu mai avem incredere in asa zisii"producatori" din piete. Sfant este ce ti faci tu in casa

  • @marcianspiridon2392
    @marcianspiridon23922 ай бұрын

    Multumim pentru video! Artesana si Laptaria cu caimac?

  • @Meridianux
    @Meridianux2 ай бұрын

    Asemenea emisiuni nu exista pe canalele de televiziune!

  • @adi_tzancu
    @adi_tzancu2 ай бұрын

    ❤❤❤

  • @paulradubibart7612
    @paulradubibart76122 ай бұрын

    ❤❤❤❤❤

  • @florininvent
    @florininvent2 ай бұрын

    Corect

  • @iuliastan9278
    @iuliastan92782 ай бұрын

    hello! Merci ca ma inveti cum sa mananc mai sanatos si merci pentru ca imi faci scarba de alimente ultra procesate pentru binele meu. xD

  • @visanlala
    @visanlala2 ай бұрын

    ❤❤❤❤

  • @claudiaioan5618
    @claudiaioan56182 ай бұрын

    ❤❤❤❤❤❤

  • @taniamelente
    @taniamelente2 ай бұрын

    👏

  • @danatita6605
    @danatita66052 ай бұрын

    😊

  • @alexmilitaru1469
    @alexmilitaru14692 ай бұрын

  • @antzacalie1434
    @antzacalie14342 ай бұрын

    O să vă caute industria lactatelor după promovarea asta😂😂😂

  • @dubatransport4545

    @dubatransport4545

    2 ай бұрын

    Sa ne caute la oua

  • @marinescuelena9182

    @marinescuelena9182

    2 ай бұрын

    😂

  • @lazanualex9224

    @lazanualex9224

    2 ай бұрын

    😂

  • @lazanualex9224

    @lazanualex9224

    2 ай бұрын

    O să îi ofere un buchet de flori 😂😂😂

  • @colorat21

    @colorat21

    2 ай бұрын

    Nu îi caută. Pentru că programul are rol informativ/educațional cu privire la o categorie de produse și nu atacă un brand anume (caz în care s-ar sesiza firma respectivă).

  • @BassdeDristor
    @BassdeDristor2 ай бұрын

    adev nice

  • @ionutdd1
    @ionutdd12 ай бұрын

    Felicitări Ceva cu apa din comerț puteți face?

Келесі