Kuinka kehittää otevoimaa? | Kolme liikettä

Liity mukaan porukkaan!
Valmennuksia verkossa, paikan päällä ja ryhmissä tai yksilönä!
✅ Tutustu Paunan valmennuskeskukseen!
➡️ www.valmennuskeskuspauna.fi/
💯 Monipuoliset verkkovalmennukset ruokavalio-ohjeilla!
➡️ pauna-akatemia.fi/verkkovalme...
► Facebook: / paunaoy
► Instagram: / valmennuskeskuspauna
Käyntiosoite: Ala-Okeroistentie 213, 15820 Lahti
Tarjoamme laadukasta valmennusta paikallisesti valmennuskeskuksessa Lahdessa sekä verkon välityksellä koko Suomen mittakaavassa. Valmennamme kaikentasoisia liikkujia sekä tarjoamme ammattitaitoista fysiikkavalmennusta lajista riippumatta. Paunalta saat myös ammatitaitoista fysioterapiaa urheilun sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen tueksi.

Пікірлер: 21

  • @ValmennuskeskusPauna
    @ValmennuskeskusPauna8 ай бұрын

    Haluaisitko käydä kotikyläsi yöelämässä ja herättää kunnioitusta tiukassa t-paidassa tai topissa? Ota Paunan verkkovalmennukset haltuun ja parin kuukauden päästä joudut hätistelemään vanhoja heiloja pois jaloista. pauna-akatemia.fi/verkkovalmennus

  • @miskee11
    @miskee112 жыл бұрын

    Muutama kysymys... 1. Salini kieltää magnesiumin käytön. Millä keinoin voin estää kämmenteni hikoilun? 2. Pystyn roikkumaan tangosta minuutin verran, mutta yhdellä kädellä vain ~2 sekuntia. Onko vähemmällä sormimäärällä roikkuminen hyvä progressio kohti yhdellä kädellä roikkumista? 3. Ovatko pyyhkeestä roikkuen tehdyt leuanvedot hyvä tapa kehittää otevoimaa?

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    1. Kysyisin omistajalta nestemäisen magnesiumin käytöstä mikä ei sotke niin paljoa. Kosteilla käsillä harjoittelu lisää merkittävästi ihorikkojen syntyä, ja juuri ihorikkojen ennaltaehkäisyn vuoksi itse lähtökohtaisesti mankkua käytän. Yksi vaihtoehto on laittaa ohut vastuskuminauha tangon ympärille, jolloin ote ei lipsu ihan yhtä herkästi. Tämähän ei toki hikoilua estä, mutta lipsumista hieman vähentää. 2. Käyttäisin väliprogressiona vastuskuminauhaa, eli toisella kädellä tangosta roikut, ja toisella pidät kiinni (kevyestä) vastuskuminauhasta mikä roikkuu tangosta. Harvoin tosin kenelläkään noin isoja eroja tulee jonka vuoksi jäi mainitsematta tämä välimalli. 3. Pyyhkeestä tai köydestä roikkuminen olisi neljäs liike minkä lisäisin tähän, koska ns. pystykahvasta roikkuminen/vetäminen missä ranne on ulnaarideviaatiossa/pikkurillin puolelle koukistuneena on yksi yleisimpiä asentoja myös puristaa. Jätin tämän kuitenkin pois hieman yksinkertaistaakseni harjoittelua, ja videossa mainituilla pääsee jo erittäin pitkälle

  • @ValmennuskeskusPauna
    @ValmennuskeskusPauna2 жыл бұрын

    Harjoittelu voidaan aloittaa tekemällä seuraavat harjoitteet muiden harjoitteiden sarjojen välissä. Aloitus on tarkoituksella pienellä annostelulla, koska silläkin saadaan loistavia tuloksia henkilöillä joilla ei ole aikaisempaa otevoimailu kokemusta. Hyvä viikkotason sarjamäärä on keskimäärin 8-20 välillä, ja suositeltavaa on rajata sarjat 6 per treeni kun voima on tavoitteena. Maanantai : 3x30 Roikunta yhdellä kädellä apinaotteella (RPE8) Keskiviikko: 3x10 Pinsettiote nostot (RPE8) Perjantai: 3x10 Fatgripz maastaveto (RPE8) Progressiomalleja on monia, mutta voimme esimerkiksi tätä hyödyntää lisäämällä 1.5-3% kuormaa per viikko (huom! roikunnassa laske kehonpainosta) 3-4 viikon ajan ja jonka jälkeen nostamme sarjamäärät neljään ja toistot laskemme 8 sekä roikunnassa 20-25 sekuntiin. Taas aloitetaan RPE7-8 alueelta ja nostamme kuormaa 1.5-3% viikossa. Tämä on ehkä kaikkein yksinkertaisin progressiomalli. Perjantain fatgripz liikkeen voi myös korvata roikunnalla esimerkiksi köydestä mikäli sellainen salilta löytyy. Otevoimaa voi myös harjoittaa haastamalla sitä leuanvedoissa ja maastavedoissa käyttämällä fatgripzejä tai myötäotette/apinaotetta ilman remmejä.

  • @channelet3409

    @channelet3409

    2 жыл бұрын

    Se on jännä normi maastaveto pr 210kg kun taas fatgripeillä ihan maks 100kg huomaa et otevoimaa reenattava lisää

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    @@channelet3409 Joo, on ne lopulta ihan eri juttuja, mutta fat gripzien monipuolinen käyttäminen esimerkiksi maastavetoon lämmitellessä vie kivasti otevoimaa itsessään eteenpäin

  • @juntti6019
    @juntti60192 жыл бұрын

    Hyvä video &kirjakielen

  • @Resident-cb3yz
    @Resident-cb3yz2 жыл бұрын

    Oikein hyviä neuvoja. On tässä jo vuosia pitänyt treenata ranteita vähän vahvemmiksi. Kaiken maailman neuvoihin on törmätty, mutta tässä videossasi oli mielestäni kaikki olennainen mitä itse tarvitsin. Näin 43 vuotiaana setämiehenä on kiva keksiä aina kaikkia uusia treenejä että pysyisi kunnossa vielä 25 vuotta ainakin.

  • @bigmacfinland4343
    @bigmacfinland43432 жыл бұрын

    Tätä on odotettu!

  • @user-th3bt4jy1y
    @user-th3bt4jy1y2 жыл бұрын

    Voisitko antaa spesifimpiä vinkkejä paksukahvaisten käsipainojen treenaamiseen, (Inch replicat jne) kuinka niitä kannattaa treenata ja tekniikka vinkkejä. Kiitos.

  • @channelet3409
    @channelet34092 жыл бұрын

    Itelöä on noi siniset fat gripit käytän mavessa ja välillä penkkipunneruksessa ja pystäreissä

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    Juu siis yleisesti ottaen kun ihmiset tykkää kaikkea ostella treenilaukkuun, niin fatgripzit on yksi fiksu ostos. Toki myös näkisin että kaikilla saleilla sellaiset olisi kiva olla, koska hinta on lopulta aika pieni ja monipuolistaa treeni paljon. Itsekin tuli alkujaan juuri fat gripz leuanvedoilla hyviä otevoimapohjia luotua.

  • @TabermanWoWvids
    @TabermanWoWvids2 жыл бұрын

    Moi. Mikä on teidän näkemys gyroskooppisilla voimapalloilla harjoittelusta kehittämään otevoimaa ja ehkäisemään ranneongelmia?

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    En välttämättä käyttäisi otevoimaa kehittämään, koska hieman vaikea järkevää progressiota rakentaa ja harvaan otevoiman osa-alueeseen olisi tarpeeksi spesifiä. Lähinnä kuitenkin ranteen liikettä vaatii, ja on lähempänä kestävyysharjoittelua voimaharjoittelun sijaan. Ranneongelmien ehkäisy sen verran laaja kysymys, ja riippuen tilanteesta voi olla hyvä tai sitten huono asia.

  • @janilindroos3688
    @janilindroos36882 жыл бұрын

    Käytätkö treeneis ollenkaan grippereitä? Itse oon vähäisellä kotitreenillä saavuttanut coc 2.0 sulkemisen. Omapaino 75 ja ikää 47

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    En käytä juurikaan, vaikka n. 60 kappaletta niitä omistan. 3.5 on paras sulku itsellä, eli en omaa huonouttani niitä kritisoi 😅 47v ja 75kg on kova 2 coc sulku! Tässä alla on videolla yhteenveto mun mielipiteistä jousipuristimista. Voi niillä otevoimaa kehittää, mutta omasta mielestä usein on parempia ja käytännöllisempi työkaluja puhumattakaan siitä minkä verran rahallista panostusta vaatii jos haluaa hyvän astettaisen progression rakentaa. kzread.info/dash/bejne/mH9nqsFrecW7oso.html

  • @janilindroos3688

    @janilindroos3688

    2 жыл бұрын

    @@ValmennuskeskusPauna Mulla on aina luonnostaan ollut hyvä puristusvoima. 3.5 on kyllä hurja hyvä jos ite sais vielä korotettua 2.5 tasoon

  • @MRTatsaa
    @MRTatsaa2 жыл бұрын

    Seuraavaksi sit hifistely video otevoimasta

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    No juu tämä enemmän oli "yleisohje", mutta toki löytyy ainakin mielipiteitä ja näkemyksiä siitä miten spesifimmin juuri voimanosto, vahvamies kannattaisi treenata. Sekä tietysti jos ihan otevoimaa lajina ajattelee niin mennään syvempiin vesiin.

  • @Jari1973
    @Jari19732 жыл бұрын

    Kiitos videosta! Olisin ollut todella yllättynyt jos Jesse ei olisi näitä ollut opettamassa :).. Mikäs sen toisen valmentajan nimi nyt olikaan? Muuten omana mielipiteenäni ei tarvitse noin "virallisesti" puhua. Olkaa vaan omana itsenänne. Joku muu voi olla eri mieltä?

  • @ValmennuskeskusPauna

    @ValmennuskeskusPauna

    2 жыл бұрын

    Emme tuota itselle koe viralliseksi vaan lähinnä pyrkii suhteellisen selkeään ja suoraviivaiseen ilmaisuun näissä videoissa ilman ylimääräistä säätöä. Tavallaan halutaan välttää siltä, että 3 minuutin aiheesta tulee 10 minuuton video. Nimenomaan siitä moni onkin näissä tykännyt. 😄 Mut meistä on moneksi.