KANNATTAAKO AINA MENNÄ FAILUREEN? | FAILURE ft. Juho Suomi

Onko järkevää treenata aina failureen tai sen yli?
Mikä on failure?
Mitkä ovat sen hyödyt?
Mitkä ovat sen haitat?
Miten failurea kannattaa hyödyntää?
Näihin kysymyksiin vastaamme Juho "Professori" Suomen kera.
Lähteet:
1. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
2. www.lookgreatnaked.com/article...
3. Ogasawara R, Loenneke JP, Thiebaud RS, Abe T. Low-load bench press training to fatigue results in muscle hypertrophy similar to high-load bench press training. International Journal of Clinical Medicine. 2013 Feb;4:114-21.
4. Sampson JA, Groeller H. Is repetition failure critical for the development of muscle hypertrophy and strength? Scand J Med Sci Sports. 2015 Mar 24;:1-9.
5. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2...
--------------------------------------------------
Valmennus: www.juhomurtonen.com
Facebook: Valmentaja - Juho Murtonen
IG: juhovich
SnapChat: juhovich

Пікірлер: 22

  • @HenryWidell
    @HenryWidell7 жыл бұрын

    Todella hyvä pätkä jälleen. 20 minuuttia on kyllä varsin hyvä pituus jaksolle, jonka jaksaa helposti katsomaan loppuun asti :)

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    Kiitos! Asiaa riittäisi aiheista varmasti toista tuntia, mutta pyritään pitämään kohtuullisen mittaisina :)

  • @HenryWidell

    @HenryWidell

    7 жыл бұрын

    Tämä on hyvä juuri näin. Ne ketkä haluaa enemmän velitiedettä asiasta niin varmasti lähtee jenkkisivuilta etsimään tietoa niinkuin taitaa Juhokin tehdä. Suurinosa normitreenaajista tuskin tarvitsee tämän enempää tietääkään :)

  • @Ccapense
    @Ccapense7 жыл бұрын

    Tuosta hermoston rasituksesta ja palautumisesta. En ole koskaan ymmärtänyt, mitä sillä tarkoitetaan, enkä ole vastausta löytänyt. Miten hermosto käytännössä rasittuu? Heikkeneekö impulssinjohtokyky aksoneiden solukalvolla vai välittäjäaineiden vaikutus synapseissa? Vai mitä siellä tuon teorian mukaan tapahtuu? Onko sitä missäään oikeasti tutkittu tai selvitetty?

  • @juhosuomi2551

    @juhosuomi2551

    7 жыл бұрын

    Teemme jossain vaiheessa Q&A -videon, niin voimme esimerkiksi siinä yrittää valottaa aihetta. Tuo näytti nimittäin kiinnostavan muitakin ja vastaus ehkä hukkuisi vähän tänne kommenttiosioon. Mutta suoraan sanottuna tuota on aika vähän tutkittu...

  • @Torpeero
    @Torpeero7 жыл бұрын

    Pakko sanoa että aivan mainiota materiaalia! Toi on mainiota että kirjoitat videon descriptioniin noita "avainsanoja". Nyt äkkiä ihmiset tämä kanava tilaukseen! Lisää näitä!

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    SUURI KIITOS :)

  • @Torpeero

    @Torpeero

    7 жыл бұрын

    Se muuten vielä jos joskus innostutte kertomaan jossain videossa venyttelystä/lihashuollosta niin olisi kiva! Siitä kun tuntuu niin montaa mieltä porukka olevan. Eli mitä lihaksessa tapahtuu venytellessä, mitä haittaa / hyötyä, miten ja milloin venyttelyä pitäisi tehdä jne, sekä ehkä hieronnasta ja kalvojen rassauksesta jotain? :)

  • @iorbock1
    @iorbock17 жыл бұрын

    aivan mahtava rautalankamalliila selventty pätkä.

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    Perusasioita ei ikinä voi kerrata liikaa, kiitos :)

  • @ropottaja7948
    @ropottaja79487 жыл бұрын

    Varmaan aiotte tehdä jakson myös palautumisesta, niin voitteko ottaa aiheeksi myös hermoston palautumisen/rasituksen tunnistamisen? Ja kiitos hyvästä materiaalista, vaikka Utti puuttuikin esimerkkitapausesta :)

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    Kyllä, tämä on varmasti myös ajankohtainen aihe, joka on hyvin tärkeä osa kehittävää harjoittelua! Joo, Utti esimerkkitapaus puuttui, koska ei viitsitä aina kiusata Uttia :D Otetaan sitten taas seuraavaan videoon ;)

  • @GTurn00610
    @GTurn006107 жыл бұрын

    The White Wolf! Selko kielellä raakaa dataa. Kiitän.

  • @Kalervo80
    @Kalervo807 жыл бұрын

    "The Great White" oli tämän videon suola.

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    Kyllä!

  • @Haagridkig
    @Haagridkig7 жыл бұрын

    Ois kiva joku tämmönen pätkä semmosesta aiheesta kun lyhyt tauko treenauksesta, esim. 2-4vk reenaamatta jostain syystä. esim. kipeänä. ja kuinka se vaikuttaa treenaamiseen. lähteekö gainssit? kuinka paljon? kuinka rauhallisesti palata reenaamiseen, kuinka syödä tauon aikana jne.. Itellä aina välillä tulee parin viikon taukoja reenaamiseen asumisen takia, nin ois kiva tietää.

  • @villeqq4789
    @villeqq47897 жыл бұрын

    Tottuisko lihakset enemmän kovaan rasitukseen jos tekisi enemmän failureen? Tuntuu, että voimaa riittäisi paljon pitempiin sarjoihin, mutta sarjojen aikana lihakset kipeytyvät vaan niin perkeleesti. Jos tekisi kaikki sarjat aina failureen voisko lihakset tottua paremmin kipuun?

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    Kyllä ne tottuu (adaptoituu) suurempaan rasitukseen ja sehän on oikeastaan se tavoite... Eli jos teet enemmän failureen, lihakset tottuu (kyllä se silti aina "tuntuu")! Mutta niinkuin videolla käytiin läpi, kannattaa hyödyntää niitä muitakin lihaskasvun mekanismeja :) Yhtä ja ainoaa parasta tapaa ei ole, joten on syytä pyrkiä juuri siihen adaptaation ja kun sen treenityylin hyödyt on saatu, kannattaa sitä hieman muuttaa.

  • @iorbock1
    @iorbock17 жыл бұрын

    onko aivan sama tehdä vailureen esim. kyykky vs hauiskääntö? Tänks

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    EI OLE :) Siinä on todella suuri ero! Joten tästä voidaankin miettiä, että hauiksen voi "ehkä" hieman useammin treenata failureen, ilman että se vaikuttaa negatiivisesti seuraavan päivän kyykkyihin :) Hermostoa kuormittavat eniten "isot" raskaat moninivel-liikkeet, varsinkin kun ne tehdää alhaisella toistoalueella failureen asti.

  • @gymtime2741
    @gymtime27417 жыл бұрын

    "5 jakoisella kannattaa vetää failuree" no tämähän sotii nyt viime videon proteiinisybteesiä vastaan joka oli se about 48h. Tähän on huonon ohje kaikenkaikkiaan !?

  • @tjuho

    @tjuho

    7 жыл бұрын

    5- jakoisessa ohjelmassa frekvenssi on niin harva, jolloin yksittäisestä harjoituksessa kannattaa ottaa kaikki irti. Kun taas tiheämmän frekvenssin ohjelmassa tulee vastaan palautuminen ja muut videolla esitetyt haitat. Pääasiassa 5- jakoinen ohjelma ei ole naturaalille fiksuin vaihtoehto :)