No video

Invenție românească revoluționară: SERA care schimbă regulile jocului în agricultură (EN Sub)

Trăim vremuri tulburi în care suntem amenințați cu criza alimentară, în care spectrul deșertificării unor zone cândva fertile și mănoase este tot mai apăsător. În același timp, chimicalele cu care sunt infestate solurile din zona agriculturii industriale ne afectează sănătatea.
În consecință se caută soluții care să asigure refacerea solului, productivitatea și nu în ultimul rând calitatea hranei. Iar românii au soluții ingenioase.
În alte emisiuni v-am vorbit despre o serie de soluții de top propuse de inventatorii români, iar această emisiunea continuă acest ciclu.
Astăzi ne întâlnim cu inventatorul Aurel Cojocaru care ne propune o invenție proaspătă, brevetată în anul 2022: o seră care schimbă regulile jocului în agricultură.
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
Emisiunea face parte din ciclul "Convorbirile Dalles", proiect produs de Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles din București.
#agricultura #seră #stiinta

Пікірлер: 239

  • @ovidiudinescu
    @ovidiudinescu Жыл бұрын

    Solutia este deosebita, daruirea, pasiunea si priceperea dlui Cojocaru este demna de toata lauda. Convingerea mea este ca se vor gasi oameni in tara noastra care sa aplice aceste solutii pe scara larga, in beneficiul nostru al tuturor.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult dl.Ovidiu Dinescu.

  • @marinagondos728

    @marinagondos728

    Жыл бұрын

    Asa sa fie! 👌🌟🇷🇴

  • @steladinca5583

    @steladinca5583

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 Buna ziua!Va rog frumos,se poate un numar de telefon pentru cintact?Multumesc frumos.

  • @mariuscristescu1962
    @mariuscristescu1962 Жыл бұрын

    O invenție fabuloasa ! Cu adevărat tara noastră are ca întotdeauna inteligenta și creativitate !

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le Marius Cristescu pentru aprecieri și susținere !

  • @ionelifrimov8968

    @ionelifrimov8968

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 Vazand ce se intampla acum in Olanda cu fermele, pot sa spun ca sunteti un frumos nebun. Totul este sa nu ramana la stadiul de proiect, dupa cum banuiesc ca se va intampla. 🙏✋

  • @Lia-lk4mh
    @Lia-lk4mh Жыл бұрын

    Doamne ajută!!!! Soiuri româneşti! Oameni pentru oameni!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc Lia !

  • @sincuvirgilsincu5620
    @sincuvirgilsincu5620 Жыл бұрын

    Cu adevărat o invenție revoluționară, cu atât mai mult cu cât poate fi folosita pe toată durata anului, inclusiv iarna. Nu ne rămâne decât să sperăm că își va găsi aplicare în domeniu și vor fi persoane interesate în promovarea acestui proiect ecologic care urmărește eliminarea in totalitate a fertilizatorilor chimici din procesul de producție a legumelor. Felicitări domnului Aurel Cojocaru!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le.Sincu Virgil pentru evaluare!

  • @alexandra-rozaliapop634
    @alexandra-rozaliapop634 Жыл бұрын

    Romania, producatoare de mancare adevarata pentru intreaga lume! Binecuvantati sa fiti oameni cu har si harnicie si cunoastere!!! Traim timpuri de creatie divina! Multumesc Roxin-inima luminata, domnului Cojocaru si tuturor celor care au lucrat la aceasta inventie, celor care o vor face productivă!!!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Doamna Alexandra-Rozalia Pop,va multumesc pentru aprecieri ; nu stiu daca le merit ,dar nu voi precupeti niciun efort pentru a nu va dezamagi !

  • @alexandra-rozaliapop634

    @alexandra-rozaliapop634

    Жыл бұрын

    Eu va multumesc. Tare mi-as dori sa vedem si un plan de implementare. Lucrez de 22 de ani in implementarea sistemelor de management si ma gandeam care ar fi pasii de facut minimali la cei care au deja sere, cu ce ar trebui sa faca, mai exact cu ce n-ar mai trebui sa faca, chiar cu investitii mici ca sa strice cat mai putin si sa aiba mai usor rezultate si mai bune pana la investii mai mari, Cu respect.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    @@alexandra-rozaliapop634 Deosebit de interesant ! Va rog mult un apel!

  • @alexandra-rozaliapop634

    @alexandra-rozaliapop634

    Жыл бұрын

    Nu am putut adormi. M-am gandit la un proiect prin care sa faceti cunoscuta inventia dvs la publicul tinta, din tara si pt romanii care vor sa se intoarca acasa si pot investi. Este foarte utila expertiza dvs pt instruire in domeniu - o Scoala intensiva Cojocaru - pt cei care au sere sau vor sa porneasca, cu sau fara fonduri europene. Este necesara o retea la nivel de judete cu potential. Aveti nevoie de o echipa determinata pentru un proiect de excelenta la nivel de tara. Am aflat de niste chinezi intreprinzatori, parca in Buzau, care au avut 2 recolte pe sezon de rosii cu sere aproape empirice, sapate cam la 2 m, foarte ergonomice. Este un univers intreg ce puteti porni cu o echipa buna. Pe Calin Georgescu ar fi bine sa-l contactati. Are o echipa care va poate sustine si ii puteti sustine proiectul Apa, mancare, energie. Un intreprinzator cu viziune, entuziasmat si bun organizator poate sa va fie de mare ajutor. Nr meu de telefon este 0787878007, sunt din Piatra Neamt. Www.popconsult.ro Cu respect si gandul cel mai bun. Puteti incepe fara nicio investitie, gasiti un mod de a invata pe cei doritori si Dumnezeu, la darul dvs, va aduce cel mai potrivit ajutor de implementare, cu siguranta!!!

  • @Mariuxss1

    @Mariuxss1

    Жыл бұрын

    Amin, oameni seriosi se pare ca inca exista, sa aveti spor si Dumnezeu sa va ajute si sa va calauzeasca🙏

  • @trazcotraz2798
    @trazcotraz2798 Жыл бұрын

    Bravo dl. Cojocaru pentru deschidere pasiunea cu care solutionati acest subiect. Bravo dl. Roxin pentru promovarea acestor OAMENI! As propune ca cercetarea și testarea servicii prototip sa se facă fără finalizarea unui fel de franciză sau a vreunui fel de semi-monopol. Țăranii români sunt și asa incovoiati de tot felul de taxe. În schimb, voi îndrăzni sa iau legătura cu dvs pentru a va propune un alt tip de susținere financiara benefic pentru toată lumea. Fac și eu parte din tagma visătorilor și pasionaților de cele neobișnuite care încă cred intr-o lume mai buna. Mulțumesc

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu reușesc să vă răspund! Vă rog sunați-mă!

  • @Mariuxss1

    @Mariuxss1

    Жыл бұрын

    Amin, sa va ajute Dumnezeu!

  • @ionbrad4018
    @ionbrad4018 Жыл бұрын

    Sunt logice toate procedurile, dotările, soluțiile tehnice pentru obținerea condițiilor optime, dar nu s-a vorbit deloc despre valoarea investiției (un minim și un maxim) și perioada în care s-ar amortiza această investiție. Pentru că față de un solar cum au probabil cei mai mulți mici producători, investiția pentru acest tip de seră este incomparabil mai mare. Până să ai poate trei producții pe an și să vinzi produsele cu un preț consacrat produselor bio, trebuie să ai banii de investiție, iar băncile din România trăiesc doar din dobânzile nesințite încasate de la statul român. Sper să fie totuși mulți curajoși care să fie ajutați să dezvolte astfel de sere, pentru că este păcat de calitatea pământului României.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu reușesc să vă răspund! Vă rog mult,sunați-mă!

  • @Mariuxss1

    @Mariuxss1

    Жыл бұрын

    Cred si sper ca foarte multi romani din diaspora sa vada si sa inteleaga potentialul sistemului propus de dl. Cojocaru. Suntem foarte multi care lucram in afara tarii dar inima si sufletul ne-a ramas tot acolo. Situatua in occident nu mai este ca ani in urma foarte mult dintre noi se gandesc sa se intoarca si tanand cont ca am venit aici sa facem bani, ar pute exista fonduri din parte acestora pentru o investitie destul de sanatoasa. Poate ca si nemernicii de la condusere se vor trezi in al 12-lea ces si sa sprijine acest gen de idei AUTOHTONE astfel incat Romania sa redevina ce a fost candva: bursele de cereale europene nu se deschideau pana cand nu se afla productia romaneasca!

  • @danageorgescu1924
    @danageorgescu1924 Жыл бұрын

    Oameni minunați, sper să devină realitate! Vă îmbrățișez cu drag!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc pentru aprecieri!

  • @florindragu9707

    @florindragu9707

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 buna seara domnule Cojocaru cum pot lua legatura cu dvs? Vreau sa fac o sera de 200mp proiectul propus de dvs. Multumesc!

  • @cosminmihai2980
    @cosminmihai2980 Жыл бұрын

    Felicitari! Este un proiect inedit care merita explorat.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc dle Cosmin Mihai !

  • @auroraniki6888
    @auroraniki6888 Жыл бұрын

    Vă mulțumim, oameni minunați!

  • @marcelborhina6471
    @marcelborhina6471 Жыл бұрын

    Minunata lucrare, va felicit. Dacă nu gășiti un finanțator care sa va ajute, faceți atunci o societate pe acțiuni și cred ca se vor găsi mulți sa investească în astfel de sere.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le Marcel Borhina pentru aprecieri și sfaturi !

  • @missirina6912

    @missirina6912

    Жыл бұрын

    Exact! 👍

  • @Mariuxss1

    @Mariuxss1

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 O idee superba, eu unul categoric as fi interesat ca investitie si as face si publicitate, la nivel mic evident, ascestui proiect. Aici ma refer la ideea domnului Marcel Borhina, societate pe actiuni

  • @bombardierulbombardier2561
    @bombardierulbombardier2561 Жыл бұрын

    Vine sfârșitul timpurilor pe care le cunoaștem.

  • @vicoltitus9753
    @vicoltitus9753 Жыл бұрын

    Bravo domnule Cojocaru, salutari cordiale de la amicul Titus...Ma bucur nespus ca ati reusit sa va promovati proiectul dvs. de suflet despre care atat am discutat cu ani in urma... Sper sa reusiti sa gasiti un investitor serios... Am multe idei despre proiect, sper sa va pot ajuta... Cu deosebita stima , Si mult succes in continuare !

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult Titus pentru aprecieri și susținere! Aștept oricând un semn.

  • @floriburlaceasa6399
    @floriburlaceasa6399 Жыл бұрын

    Mulțumesc Daniel pentru aceste superbe informații, recunoștință inventatorului!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Și eu ma simt îndatorat.

  • @danaconstantinovici3863
    @danaconstantinovici3863 Жыл бұрын

    Munca din sera este una foarte dificila și necesita efort, cunoștințe, investiții, nu totdeauna răsplătite de rezultate. Acest sistem nou, gândit științific, ar putea reduce multe dintre dificultăți, pentru a creste eficienta muncii si a investițiilor.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Perfect adevărat! Mulțumesc!

  • @nikipopescu3584
    @nikipopescu3584 Жыл бұрын

    Sunt idei bune,dar daca eu,care m-am preocupat doar de vreo trei ani de un mic solar,in devenire sera si nu gasesc nicio noutate in reportajul acesta-fata de ce ofera KZread (din lumea larga) -va dati seama ce stiu specialistii in domeniu..Insa ideile sunt bune,corecte chiar daca necesita adaugiri.Oricum ii urez succes d-lui Cojocaru!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Dle Niki Popescu,multumesc pentru analiza !Astept cu interes adaugirile .

  • @ionplamadeala4022
    @ionplamadeala4022 Жыл бұрын

    O inventie buna, trebuie de testat. referitor la cultivarea legumelor si afructelor dar si a bostanoaselor plantele au calitati terapeutice si gustative cand sunt cultivate in conditii cat mai naturiste agricultura clasica prevede asolamente si rotatia culturilor cea ce prevede ca in asolament sa fie cultivate min 6 pana la 12 culturi respectiv folosind graminee, leguminoase, si legume, dar aceasta necesita un anumit efort si de acea chiar in sere se pot utiliza asolamente si rotatii de culturi, monocultura dezvolta boli si daunatori folosirea in excesiv a substantelor de protectie si a ingrasamintelor minerale, cultivarea in sere a legumelor micsoreaza cu circa 30% insolatia. in conditii de camp legumele au anumite calitati deferite de cele cultivate in sere , folosirea leguminoaselor ca premargetori pentru legume, a plantelor ce lasa siderate, ce amelioreaza structura solului, mareste capacitatea de camp a solului pentru apa, dar si lasa si anumite elemente ca azot fosfor si caliu de exemplu facelia un bun premargator pentru legume lasa siderat, dar si ingrasaminte de azot, gramineele, paioasele au de asemenea efecte benefice pentru legume ca premargatori, mustarul un bun premargator, aceste plante de asemenea micsoreaza influenta bolilor si a daunatorilor, facelia cultivata paralel cu legumele sustrage vatamatorii datorita faptului, ca are o perioada lunga de in florire si un nectar foarte gustos comparativ cu cele ale legumelor, sparceta desi are o perioada de vegetatie de 3-6ani este unul din cei mai buni premargatori pentru legume formeaza o structura buna a solului, poate lasa o masa vegetala uscata intrun sezon de 15000kg/ha, in sol trnsforma compusii gru accesibili de fosfor in conpusi accesibili pentru plantele ce urmeaza, de asemenea lasa o cantitate mare de calciu, se stie ca calciu ia parte la formarea structurii solului, formand multimea de capilare ce maresc capacitatea de camp a apei pentru sol, ce are o mare importanta pentru plante.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Consemnarile dvoastra sunt corecte și utile . Mulțumesc!

  • @gabrielmirceapapp
    @gabrielmirceapapp Жыл бұрын

    Felicitări pentru informațiile pe care ni le dați..este o investiție cam mare dar e bună idea..și eu sunt interesat de aceasta modalitate de a cultiva in sere..locuiesc în Italia de peste 20 de anii..și am auzit de această metodă...pe care o prezentați dumneavoastră..o să o fac și eu în viitorul apropiat, cînd mă întorc în ȚARA NOASTRĂ FRUMOASĂ..

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Va rog sa ma sunati !

  • @sorindumitru6101
    @sorindumitru6101 Жыл бұрын

    Foarte buna invenția d-lui Cojocaru . Întrebarea mea se referă la sistemul de încălzire a apei ce încălzește solul . Ce se folosește la încălzirea apei de circula prin conductele din sol ? Știți că la noi energia este foarte scumpă grație trădătorilor de tara ce au dat pe nimic resursele țării. Personal am o soluție de încălzire folosita de bunii mei. Astfel într-o zona adiacenta se umple in straturi un batal mixt de dejecții animale prin care la partea inferioară sunt montate conducte metalice de recuperare a căldurii create prin fermentarea acestora . Mai sunt necesare doar niste mici pompe de recirculare . Stima și. respect pentru oamenii ce au vise !!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Cu siguranță, d-le Sorin Dumitru, este o soluție.

  • @liviastuiber9872
    @liviastuiber9872 Жыл бұрын

    Felicitări atât inventatorului cât și prezentatorului! Sper că vor fi producători și finanțatori atât de inteligenți încât să pună, cât mai repede, în practică această invenție! Succes!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-na Livia Stuiber ! O să reușim cu siguranță! Nu o sa va dezamăgesc!

  • @fitze90
    @fitze90 Жыл бұрын

    bravo Domnule Aurel Cojocaru, sunteti unul dintre Romanii care se gandesc la progres,beneficiile altora si obtinerea unor productii pur ecologice.Silviu marosi

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Apreciați perfect acest proiect! Mulțumesc mult d-le.Silviu Marosi.

  • @elenalipan1262
    @elenalipan1262 Жыл бұрын

    interesant cu cât mai repede posibil mai bine ,bravo felicitări oameni minunați.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc Elena!Asta ne dorim și noi ! Primul pas , cu ajutorul minunatului domn Daniel Roxin, a fost făcu

  • @mirceanouradachian9168
    @mirceanouradachian9168 Жыл бұрын

    👍👍👍💙💛❤Cine are urechi de auzit.... BUNA EMISIUNE. FELICITARI.💙💛❤👍👍👍

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Multumesc mult dle Mircea Nouradachian ! Nu o sa va dezamagesc !

  • @marinagondos728
    @marinagondos728 Жыл бұрын

    Va salut cu drag și respect! Sunteți, fără dubii, doi OAMENI de OMENIE. MULTUMIM! 🙏💐💐🌟🇷🇴

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult, d-na Marina Gondos

  • @rodicacerceloiu3238
    @rodicacerceloiu3238 Жыл бұрын

    Excepțional domnule Cojocaru ! Îmi pare rău că nu dispun de suma necesara pentru a initia acest proiect ! Ma bucur mult ca încă mai exista minți luminate în tara noastră!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-na Rodica Cerceloiu ! Ne-a ajutat BUNUL DUMNEZEU sa ajungem până aici , nu ne lasă ! Mergem mai departe ! Cu stima...

  • @marianaardeleanu8341

    @marianaardeleanu8341

    Жыл бұрын

    La ce pret ajunge investitua, va rog ca nu pot ASCULTA tot materialul

  • @jeancohenvida9258
    @jeancohenvida9258 Жыл бұрын

    Felicitări dle Aurel, sunt convins că veți ține cont de sugestile unor fermieri cu practică, inclusiv ideia cu sera semi îngropată aplicată la serele chinezești, și faceți vă rog și un cost în condițiile actuale de prețuri. Am o cunoștință care a făcut proiect financiar pe sera China și am să l întreb cost/supraf.serei pentru comparaț ie. Succes.Multe mulțumiri și dlui Roxin.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Va rog un apel !

  • @mariadicristo4373
    @mariadicristo4373 Жыл бұрын

    Totul trebuieste tinut cu rugaciune! Am fost binecuvantati de aceasta cunostinta pt a fi ajutati. Rugati'va pt domnul inventator, pt voi si pt lume, fiti buni si postiti cat puteti. Postul alunga demonii, cancerul, tumorile, diabetul si alte boli. Ne protejeaza de pericole si intarzie sau opreste lucrarea marilor criminali ai lumii, satanistii urati care pregatesc venirea lui baubau. Iertand tot, nejudecand, fiind smeriti pana la pamant, cu postul si rugaciunea la activ, cu mintea permanent in Hristos si cu increderea totala in Dumnezeu, lasand de voie pacatul , oricat de mic ni s'ar parea acesta, numai astfel ne vom castiga sufletele! Doar asa! Amin pt toata suflarea vie si adormita, sa ne vedem toti la viata cea vesnica, in Rai , cu Hristos, etern!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Postesc și eu ! Va mulțumesc mult pentru aprecieri ! Puteți să mă sunați va rog.

  • @GabrielMartinescu
    @GabrielMartinescu Жыл бұрын

    Am urmarit cu mare atentie argumentatia tehnica a domnului Cojocaru si doresc sa il felicit pentru modul coerent in care a reusit sa integreze si sa dea o forma complet functionala acestui nou tip de solar. Romania are o mare nevoie ca asemenea oameni deosebiti sa fie sustinuti si doar impreuna putem schimba acele lucruri care ne nemultumesc. Felicitari si domnului Roxin pentru calitatea deosebita a acestui interviu si pentru eforturile sustinute de promovare a oamenilor cu adevarat speciali din aceasta tara! Cat despre unii nelipsiti "keyboard warriors" din zona de comentarii as dori sa ii invit sa ia legatura direct cu domnul Cojocaru utilizand datele de contact prezentate explicit in video si sa isi aduca aportul intr-o maniera pozitiva si progresista acestui demers, pentru binele nostru al tuturor in cele din urma.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le Gabriel Martinesc, sunt profund impresionat de evaluarea d-voastră !

  • @viorelgheorghica946
    @viorelgheorghica946 Жыл бұрын

    Exceptional! Felicitari pentru emisiune!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc, Mulțumesc, Mulțumesc!

  • @ghitapeneoasu9643
    @ghitapeneoasu9643 Жыл бұрын

    Felicitari, va dorim cele mai bune rezultate.

  • @ghitapeneoasu9643

    @ghitapeneoasu9643

    Жыл бұрын

    Si in solarul nostru,cu rosii ,castraveti ,vinete si ardei ,este f cald ,deasemeni ,apar omizile alea verzi si nu stiam de ce apar ,cum asa. ACUM AM INTELES = ESTE UN FLUTURE....

  • @auroraniki6888
    @auroraniki6888 Жыл бұрын

    Felicitări dl.Cojocaru!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult Aurora !

  • @sorinrotaru1969
    @sorinrotaru1969 Жыл бұрын

    Super tare!

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru intelegerea procedeului si pentru aprecieri !

  • @elenajoo7949
    @elenajoo7949 Жыл бұрын

    Dumnezeu sa fie cu noi..

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Amin !

  • @mioaravetreneanu8239
    @mioaravetreneanu8239 Жыл бұрын

    Multumim si felicitari ambilor pt aceasta emisiune!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Si noi va multumim !

  • @GabrielHaiducu
    @GabrielHaiducu Жыл бұрын

    Mulțumesc mult Daniel pt aceste minunate emisiunii și multe felicitări invitatului genial al dumneavoastră. Sănătate și numai bine.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le Gabriel Haiducu !

  • @GabrielHaiducu

    @GabrielHaiducu

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 Vă mulțumim din suflet pt tot sînteți un geniu și român pe deasupra, vreau să am posibilitatea să pun în aplicare invenția dumneavoastră, o ideie genială de la un om genial, vă mulțumim din suflet, domnu Aurelian.

  • @anicaanusca3799
    @anicaanusca3799 Жыл бұрын

    Felicitări pentru emisiune.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc dna Anica Anusca !

  • @andriano22
    @andriano22 Жыл бұрын

    Multumesc

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Eu vă mulțumesc pentru atenție!

  • @sorin8540
    @sorin8540 Жыл бұрын

    Ff bun interviul. Felicitări!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru aprecieri d-le.Sorin !

  • @alexporge6496
    @alexporge6496 Жыл бұрын

    Minunată invenție, Doamne-ajută 🙏🙂👋🫡

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc mult dle Alex Porge !

  • @raycon921
    @raycon921 Жыл бұрын

    Toate aceste solutii sunt gandite fara a se lua in calcul factorul economic. Toate aceste sisteme rezolva o problema dar creează alte 10. Daca se pot optine 8kg de rosii pe fir cu tehnologia actuala, cate kilograme de rosii se pot obtine cu un cost de 4 ori mai mare? Ori singua alta tehnologie care este dovedita pentru a obtine considerabil mai mult este cea in substrat hidroponic.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    ....cu 100% nutrienti și tratamente din substanțe chimice !

  • @piroskacristina5993
    @piroskacristina5993 Жыл бұрын

    Oameni minunați.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc Cristina pentru aprecieri !

  • @Drunk3nBogdan
    @Drunk3nBogdan3 ай бұрын

    Ati reinventat sistemul hidroponic :)

  • @alexandrupenciu2953
    @alexandrupenciu2953 Жыл бұрын

    Super, am urmarit cu interes!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc d-le Penciu !

  • @ionneagu5984
    @ionneagu5984 Жыл бұрын

    Bravooo Multumim Amin.RO

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Și eu mulțumesc !

  • @sergiuromeo
    @sergiuromeo Жыл бұрын

    Foarte buna gandire , numai pentru Romania asa cum este USA si alte tari care se respecta avem nevoie de unire intre noi Romani numai prin concurenta cu alti Romania Va progresa in toate cum ar fii in economie (financiar) materiale masini ect avem nevoie de recuperarea teritoriilor numai asa Romania va fii puternica prin populatia crescuta cat si teritorial deci resurse unire unire dreptate libertate traiasca Romania

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru aprecieri , dle Sergiu Danalache !

  • @ioanvornicu5699

    @ioanvornicu5699

    Жыл бұрын

    Recomand ca Domnul inventator sa se adreseze legumicultorilor din Matca, județul Galați, pentru a inplementa invenția!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    @@ioanvornicu5699 Multumesc pentru sfat !

  • @danielbotezatu9450
    @danielbotezatu9450 Жыл бұрын

    Eu dacă aveam bani îl ajutam din inima,SUPER BUNA INVENTIA

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc mult dle Daniel Botezatu !

  • @MARGARITA-tz6nk
    @MARGARITA-tz6nk Жыл бұрын

    Foarte interesant,🙂as vrea sa stiu,sa invat tot ce se poate invata despre acest concept…..👍🙂Multumesc 🤗

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Sper sa am ocazia sa continui și cu alte detalii. Mulțumesc pentru aprecieri.

  • @romazon6729
    @romazon6729 Жыл бұрын

    Acest sistem de irigare subterană se folosește la nivel mondial din anii 2000, inclusiv în camp, la culturi de grau, porumb etc. Țevile rezista in sol aproximativ 6 ani. Sunt utilaje specializate

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Diferenta o fac eficienta, costul materialelor si ale mentenantei .

  • @drgmary7920
    @drgmary7920 Жыл бұрын

    Felicitari! Foarte util!👍🏻👍🏻

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc Maria !

  • @constantinbangean8683
    @constantinbangean8683 Жыл бұрын

    Felicităăăăări domnule ! Nu găsesc cuvinte potrivite .

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Va multumesc dle . Constantin Bangean ! Nu o sa va dezamagesc !

  • @constantinbangean8683

    @constantinbangean8683

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru4079 Ma bucur ca sunt români care nu doar ca au idei … ci le și ,, aduc la viață “ 👍👍👍

  • @inuleathercraft
    @inuleathercraft Жыл бұрын

    Buna ziua. Aceste solutii nu sunt revolutionare, sunt pur si simplu fantezii la care nu sa facut nici un calcul atat practic cat si financiar, domnul sa inspirat dintr-o sumedenie de solutii existente, nu a inventat nimic. O asemenea sera nu isi va permite nimeni, sunt cel putin 20 de solutii existente cum mult mai iftine si realiste care din pacate sunt la randul lor extrem de scumpe si nu produc nici macar 20% pe an din costul initial al constructiei. Luati exemplul unei sere chinezesti sau un walipini care din start costa 10 % din costul acestei fantasme prezentate de dv dar pentru muritorii de rand sunt scumpe de realizat. Domnul va avea nevoie de un hectar de panouri solare ca sa poata ilumina cu led acea sera si nici vorba sa poata incalzi apa cat sa mentina 12 grade iarna in interior, dv realizati ce vorbiti fara a gandi putin logic? Mai repede pune o pompa aer-aer sau apa-sol cu jumatate de milion de euro si a rezolvat toata problema, face rasaduri si pe Luna!

  • @zoiabica8826

    @zoiabica8826

    Жыл бұрын

    Prezentațivă proectele dvs.dacă știți ,ați experimentat alceva ,nu cinezești ,nu foarte costisitoare .

  • @inuleathercraft

    @inuleathercraft

    Жыл бұрын

    @@zoiabica8826 Sfatul meu este sa studiati la baza serelor semi-ingropate de tip Walipini ca sa puteti intelege toate elementele si regulile pasive, dupa care daca aveti acces auto la locatie va fi cea mai ieftina varianta. Eu nu am aceasta varianta si va trebui efectuata o sapatura manuala care este foarte costisitoare si din pacate doar anul viitor voi putea experimenta.Documentati-va foarte bine inainte, vor trebui facute calcule exacte pt o eficienta mare, in cel mai rau caz veti castiga 5-6 grade pe timp de iarna in mod pasiv.

  • @cosvel

    @cosvel

    Жыл бұрын

    Nu înțeleg elementul de noutate. Tot ce s-a vorbit, in afara problematicii referitoare la pompele de caldura pe care nu o stăpâniți, reprezintă soluții deja aplicate intr-un fel sau altul.

  • @iondedu6568

    @iondedu6568

    Жыл бұрын

    Din contră,irigatia subterană odată îngropată o lași acolo pe când cea cu picurare externă trebuie sa o dai la o parte când lucrezi terenul.Asta în primul rând. In altă ordine de idei,și plantarea în acele ghivece reduce foarte mult timpul și munca horticultorului. Și eu cred că se poate aplica și în tipul de sere chinezești iar modalitățile de încălzire pot fi diverse,inclusiv cea care a descris-o dl.Cojocaru.

  • @EutopiaMall
    @EutopiaMall Жыл бұрын

    Multumim pentru emisiune iar domnului Cojocaru felicitari pentru realizarile deosebit de utile. Poate vom reusi o colaborare. Noi, la Eutopia Gardens, langa Arad, ne straduim sa dezvoltam un program educational tot in zona horticola, careinclude o ferma pedagogica.

  • @tincutaroman7945
    @tincutaroman7945 Жыл бұрын

    Interesant români....inteligenți

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumim Tincuta !

  • @zoltanlako4163
    @zoltanlako4163 Жыл бұрын

    Nu vă supărați, ați vorbit 45 de minute, și nicio invenție nu a fost menționată. Toate deja se aplica de mult. Mă mir foarte mult Dl moderator cum ați putut da acest titlu al acestei discuții. Am avut impresia că veți vorbi despre ceva chiar util. Numai bine

  • @ovidiudonciu9865

    @ovidiudonciu9865

    Жыл бұрын

    Vă scriu dvs pentru că am observat că, cel puţin până acum, sunteţi singurul dintre cei care au postat comentarii care aţi privit foarte obiectiv lucrurile prezentate. Eu am postat un comentariu foarte amplu, de două ori chiar şi nu a fost acceptat. Vi-l trimit şi dvs să văd dacă îl vor şterge şi de aici.

  • @ovidiudonciu9865

    @ovidiudonciu9865

    Жыл бұрын

    Domnule Cojocaru, n-am înţeles din materialul prezentat, care este pregătirea dvs., dincolo de faptul că aveţi câteva brevete de inventator. Pe dl. Daniel Roxin îl urmăresc de mult timp, pe teme de istorie şi apreciez mult activitatea dumnealui, doar că aici a avut câteva intervenţii în necunoştinţă de cauză. M-aş referi la faptul că solul şi-ar pierde componentele din cauza aratului şi a chimicalelor. Solul îşi menţine compoziţia granulometrică, într-o proporţie foarte mare, indiferent de influenţa antropică (studiile pedologice şi agrochimice de monitorizare sol-teren se efectuau cu o periodicitate de 10 ani, în condiţiile unei agriculturi intensive). Cele 4 componente mari care alcătuiesc structura solului şi după care sunt diferenţiate solurile sunt nisipul grosier, nisipul fin, praful şi argila. Prin arături şi discuiri cel mult se poate eroda solul, în sensul măcinării particulelor mai mari, exceptând argila. Compuşii chimici, în special îngrăşămintele chimice, nu reacţionează cu componentele principale ale solului, ci doar cu câteva minerale din sol şi asta doar în situaţia în care sunt administrate după ureche, neţinând cont de compoziţia fizico-chimică a solului şi de necesarul de elemente nutritive pentru fiecare tip de cultură coroborat cu structura solului, pH-ul solului şi condiţiile climatice, eventual, existenţa irigaţiilor. Sărăturarea solului nu apare din cauza crustei care se formează la irigare (nu numai prin picurare), ci datorită, în primul rând, a existenţei sărurilor solubile în sol şi a migraţiei acestora, în condiţii de secetă sau de irigare insuficientă, pe principiul capilarităţii, către suprafaţă. Şi asta se întâmplă, de obicei, pe solurile mai grele. La solurile uşoare vorbim despre permeabilitate. Chiar dacă apa este dură sau conţine săruri minerale pentru fertirigare, porii benzilor sau furtunelor de picurare nu se înfundă, deoarece ei se deschid la o anumită presiune a apei, după care se închid, în interiorul lor nerămânând lichid sau spaţiu cu aer unde se pot depune săruri. Nu se poate vorbi despre o diferenţă deranjabilă de vâscozitate între apa pură şi soluţiile diluate de săruri minerale, pentru simplul motiv că dacă se folosesc concentraţii mari de săruri minerale dizolvate, se omoară planta. Extractul apos de îngrăşăminte organice nu este o invenţie recentă. Eu cunosc fermieri care au aplicat astfel de soluţii pe păioase şi lucernă, cu rezultate bune. Despre irigarea la adâncime, îmi pare rău să vi-o spun, dar este practicată de ceva vreme de fermierii care îşi permit astfel de investiţii. Eu am cunoscut unul, era chiar patronul meu, care, la începutul anilor 90 a folosit o astfel de tehnică în solarul lui. Din păcate, încă nu apăruseră la noi furtunele cu picurare şi, după câţiva ani, a trebuit să le înlocuiască pentru că s-au înfundat. Pentru ca furtunele cu picurare să fie eficace la această adâncime de 50 de cm, trebuie ca solul să aibă o anumită structură care să permită desfăşurarea fenomenului de capilaritate, cel care permite ascensiunea apei în sol, altfel, apa mai mult va coborî, decât va urca. Dacă solul din seră/solar, pe adâncimea unde întâlnim volumul edafic util al plantelor (0-20 cm), este unul afânat, uşor, cu permeabilitate ridicată, apa nu poate urca prin el, decât, probabil, după ce vom fi consumat o cantitate mare de apă. Pentru a concluziona dacă se poate aplica eficace acest tip de irigare, ar trebui efectuată o analiză pedologică a solului. Cât despre buruieni, acestea nu respectă nicio regulă pedologică sau agrochimică. Aţi spus că plantele leguminoase (fasole, mazăre, soia, etc) fixează solul. Greşit. Ele fixează azotul în sol, azot care poate fi folosit numai după ce planta a fost tăiată, iar nodozităţile din rădăcinile acestor plante eliberează azotul în sol, nu cât timp trăieşte planta, ci după ce planta a fost eliminată (mai puţin rădăcina) şi numai după ce acele nodozităţi se mineralizează, deoarece plantele nu pot absorbi elemente nutritive în formă organică. Rezultatele dvs., pe care nu le neg, nu au legătură cu plantele pe care le-aţi cultivat pe lângă roşii, decât dacă aţi mai avut acele plante fixatoare de azot cu un an înainte. Repicarea are rolul ei şi este apreciat ca benefic de mulţi grădinari cu experienţă. Cel puţin, din punct de vedere al costurilor şi al gradului de dificultate, varianta cu plasa nu mi se pare nici eficace şi nici eficientă. Asta e doar o părere. Referitor la încălzirea solului, panourile solare nu reprezintă o soluţie deloc eficace. Costuri ridicate, iar în zile înnorate şi noaptea, când temperaturile pot scădea, în februarie-aprilie, chiar sub zero grade, sera va rămâne fără încălzire. Nici un buffer nu ar putea rezolva problema. Agentul termic trebuie să conţină antigel. Atât eu, cât şi mulţi alţi grădinari, folosim cablurile electrice de încălzire, cu termostat, care au lungimi de la 50 de m la câteva sute de m, suficiente pentru a încălzi solul din solar, zi şi noapte. Cred că o astfel de variantă plus costurile energiei electrice se amortizează mai repede decât instalaţia solară. Referitor la faptul că în sera al cărui model îl propuneţi dvs ar fi un mediu steril, daţi-mi voie să fiu sceptic. Referitor la aerisirea solarului. Iată varianta pe care o folosesc eu la solarul meu de 8x21 m şi 2,8 m la coamă. Am instalat, pe toată lungimea coloanei, trei turbine de ventilaţie, folosite la eliminarea aerului cald din anvelopele transformatoarelor electrice, fără niciun consum de energie. Aerul cald din solar, dublat de vântul care, la noi în Dobrogea, bate în permanenţă, mişcă turbinele asigurând evacuarea aerului cald. La capătul care intră în solar, le-am pus plase de insecte. La cele două capete ale solarului am pus două uşi, cu plasă de insecte, care stau în permanenţă deschise. Cu toate acestea şi cu mijloacele bio de protecţie pe care le folosesc contra dăunătorilor (aparat cu ultraviolete, benzi lipicioase), tot am mai identificat fluturi, omizi, ploşniţa verde, etc. Foarte puţine, dar mai apar. Domnule Roxin, cu respect, dar varianta cu pompa de căldură pentru a băga aer rece, este, cât se poate de ineficientă. Mai degrabă aş folosi pompa de căldură pentru agent termic cu care să încălzesc sera. Este cel mai eficient sistem de încălzire, dar la temperaturi negative, mai mici de minus 10 grade şi pe o perioadă mai lungă, pompa de căldură foloseşte o rezistenţă electrică de cel puţin 4 kw, pentru a asigura încălzirea agentului termic. Amplasarea de panouri fotovoltaice, doar pe terenuri degradate, este valabilă doar în extravilan, pe terenuri agricole. Dar în curţile proprietate privată (intravilan), acest lucru nu se aplică. Şi de ce m-aş chinui să montez panourile pe seră, care, pe lângă faptul că vor face umbră, mă vor încurca atunci când trebuie să schimb folia solarului, iar atunci când trebuie să le curăţ de zăpadă sau praf, îmi trebuie o schelă specială ca să ajung pe rândurile dinspre coamă şi să nu montez panourile în altă parte, să introduc curentul în reţea şi să iau de acolo, permanent, curent electric stabilizat. Ca să pot lumina noaptea solarul, cu leduri, cum spuneţi dvs, ar trebui să am şi acumulatori, care ridică mari probleme de întreţinere şi mentenanţă. Iar faptul că ar ajuta tomatele să se coacă mai repede, acest fapt este fals. Tomatele ştiu când e vremea să se coacă - atunci când numărul orelor de lumină naturală este suficient. Nu ştiu, în schimb, în ce fel ar influenţa un astfel de sistem artificial şi forţat de coacere genomul plantelor obţinute din seminţe din plante cultivate în astfel de condiţii. Concluziile mele sunt următoarele : 1. Lucrurile concepute de dvs au fost acceptate şi înregistrate ca invenţii pentru că nimeni altcineva, până la dvs., n-a făcut-o. Dar nu sunt noutăţi în domeniu şi nici nu vor schimba regulile jocului în agricultură. Eficienţa, adică raportul randamente/costuri, este mult mai mică decât în cazul unui solar clasic. 2. Costurile de execuţie şi întreţinere sunt mari, iar amortizarea se va face într-un timp îndelungat sau deloc. 3. Spuneţi că aţi făcut experimente timp de 4 ani. Nu ne-aţi prezentat şi nouă nişte concluzii concrete cu productivităţi, cu analize pedologice şi agrochimice ale solului, cu consumuri de apă şi de nutrienţi, despre modul cum aţi preparat fertilizantul organic, despre vâsozitatea unei astfel de soluţii de fertirigare, comparativ cu vâscozitatea apei, cu poze ale serei inventate de dvs, nu doar nişte imagini virtuale, cu costuri şi cu amortizarea lor şi cum reduce această seră timpul alocat activităţilor din ea, dându-ne posibilitatea să stăm o zi întreagă în piaţă.

  • @marianvasile9972

    @marianvasile9972

    Жыл бұрын

    @@ovidiudonciu9865 bravo

  • @simonaa4489

    @simonaa4489

    Жыл бұрын

    Pai ce va mirati?La "Granitele cunoasterii"cunoasterea are granite.

  • @zamfirvalentin8053

    @zamfirvalentin8053

    Жыл бұрын

    @@ovidiudonciu9865 Salutari, e singurul comentariu demn de a fi luat in seama! Daca nu deranjez, pot sa va contactez pentru un proiect personal intr-un sat uitat din Dobrogea, Luminita? Va multumesc anticipat

  • @7onykatro361
    @7onykatro361 Жыл бұрын

    Agricultură din birou...simulat pe calculator!Nu există si o aplicație pentru mobil?Așa vom avea câteva milioane de agricultori!

  • @birougeomin4923

    @birougeomin4923

    Жыл бұрын

    In sfarsit un comentariu pertinent...restul SF horror....!

  • @iondedu6568

    @iondedu6568

    Жыл бұрын

    Stați liniștit,cine-i pasionat înțelege..

  • @radudanradacina9962
    @radudanradacina9962 Жыл бұрын

    Era si cazul sa de inventeze ceva util, dupa 30 de ani de furat si incultura, ma bucur.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Multumesc dle.Radu Dan Radacina pentru evaluare si aprecieri.

  • @fabianlaurentiucimpean807
    @fabianlaurentiucimpean807 Жыл бұрын

    Domnule Cojocaru ,se poate introduce apa de irigat incalzita la o anumita temperatura ,care sa nu afcteze microelementele chimice introduse (ingrasaminte naturale )pentru hrana plantelor dar care sa si incalzeasca solul .?O xi faina .

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Sigur, aveti dreptate !

  • @mihaitanase3390
    @mihaitanase33904 ай бұрын

    Țeava de irigare îngropată nu se înfundă? Trebuie presiune mare și continuă.

  • @ELECTRICLIFE4U
    @ELECTRICLIFE4U Жыл бұрын

    👍👍👍👍👍

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc ELECTRIC LIFE .....

  • @ELECTRICLIFE4U

    @ELECTRICLIFE4U

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 👍

  • @nicolaecioaca8870
    @nicolaecioaca8870 Жыл бұрын

    Bună seara tuturor romanilor ! Prin scoaterea aerului cald, nu se produce un vid de aer în seră, dacă nu intră și aer, și să cauzeze plantelor ?

  • @trazcotraz2798

    @trazcotraz2798

    Жыл бұрын

    Nu. Vidul se produce în spațiu ermetic, nu în spațiu ventilat.

  • @nicolaecioaca8870

    @nicolaecioaca8870

    Жыл бұрын

    @@trazcotraz2798 Da, circulă.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Așa s-ar putea întâmpla dar aerul întra totuși și pe coama și în spațiul de cultură. Sper sa am posibilitatea de a reveni cu detalii.

  • @mariaadamsz6328
    @mariaadamsz6328 Жыл бұрын

    Cu tot respectul nu ar trebui sa dezvăluiți totul că nu va fi lăsat de știți cine ,sau ii fura străinii invenția sau în cel mai frumos caz îl obligă să îl vândă străinilor .in general românii nu sunt lăsați să facă ceva util țării noastre .Mulțumesc pentru sfaturi .!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    D-na.Maria Adamsz , o sa țin cont de avertismentul d-voastră. Mulțumesc!

  • @mariaadamsz6328

    @mariaadamsz6328

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 Nu din răutate am zis .sper că nu a-ți luat în batjocură? O zi frumoasa

  • @marianeamtu4464

    @marianeamtu4464

    Жыл бұрын

    Cine.sa.fure.si.mai.ales.ce.sa.fure?

  • @mihaitanase3390
    @mihaitanase33904 ай бұрын

    Deci plugul nu e cea mai mare descoperire a omenirii după foc? Cum se pitrocește apa , așa și solul.Nimeni nu folosește bălegar de oricare decât sub formă de compost. După trei , patru ani.

  • @AA-qf7pk
    @AA-qf7pk Жыл бұрын

    Pai trebuie sa-i sustineti in toate satele din Romania pe cei ce vor s-a se ocupe

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Exista fonduri europene pentru aceasta.

  • @florindragu9707
    @florindragu9707 Жыл бұрын

    Buna ziua, cum il pot gasi pe domnul Cojocaru pe tru sfaturi vreau sa fac o sera de 200mp exact proiectul propus de domnul Cojocaru. Multumesc!

  • @mihaelartarba1916
    @mihaelartarba19163 ай бұрын

    Bună ziua , aveți noutăți despre acest proiect ? Cum putem contacta pe Domnul Cojocaru ?

  • @Kobolld21
    @Kobolld21 Жыл бұрын

    Și încă odată, dovadă irefutabilă că in colonia rumânia se nasc genii. Sunteți un geniu, domnule Aurel Cojocaru!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru aprecieri ! Nu o sa va dezamăgesc !

  • @Kobolld21

    @Kobolld21

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 aveți și carte sau aveți de gând să scrieți una?!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    @@Kobolld21 Nu exista o carte pentru aceasta Ecotehnologie Preventiva !Sper sa se realizeze la un moment dat .

  • @astro.369
    @astro.369 Жыл бұрын

    Am înțeles ca au dat o lege prin care obliga agricultorii sa cumpere chimicate cu care sa trateze soldurile. O lege ce prevede , in caz de nerespectare , amennda de 15000 eur si chiar inchisoare intre 1-3 ani . Deci ce ar trebui sa facem in acest caz teribil pentru sănătatea noastra ?

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu cunosc o astfel de lege .Vamultumesc pentru interes !

  • @mariagae6724

    @mariagae6724

    Жыл бұрын

    S-a dat o lege care INTERZICE cumpararea de chimicale si aplicarea de tratamente chimice de persoanele neautorizate. Adică nu mai poate să stropească fiecare după cum îl taie capul.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    @@mariagae6724 Adevarat ! Dar daca exista tehnologii ecologice , de ce sa le folosim pe acestea ?

  • @iondedu6568

    @iondedu6568

    Жыл бұрын

    Posibil să fi înțeles greșit... Este o lege care nu mai dă voie,în funcție de mărimea...afacerii,să se mai comercializeze și să se facă tratamente de către persoanele fizice.Aceste tratamente se fac de către firme in domeniu. Acasă,la o seră familială aveți voie să vi le tratați. De asemenea nu aveți voie sa cumpărați respectivele substanțe decât în cantități f.mici.Practic există un barem peste care nu mai puteți cumpara acele substanțe.

  • @missirina6912
    @missirina6912 Жыл бұрын

    Cum se realizează polenizarea, fără insecte ?

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Sunați-mă !

  • @mariadicristo4373
    @mariadicristo4373 Жыл бұрын

    Puteti pune traducerea,multumesc? Cum stabiliti permisia traducerii, se poate traduce si in alte limbi. Si daca mai puteti face o emisiune cu domnul inventator, sa fie si mai detaliat si sa ne spuna mai mult, daca va dori. Multumim!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Vom tine cont de sugestiile d-voastră, d-na.Maria dichisit.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Sunați-mă!

  • @fabiancimpoesu3210
    @fabiancimpoesu3210 Жыл бұрын

    Frumos descrisse dar cred ca va costa mult insa noutatile sunt binevenite.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Aveți dreptate d-le Fabian Cimpoescu .

  • @katanaaaasa139
    @katanaaaasa139 Жыл бұрын

    nimic revolutionar aici ..

  • @ionluta4131
    @ionluta41317 ай бұрын

    Ce dimensiuni au acele picurătoare din pământ pt. A nu se înfundat. .......????

  • @gabrielcoman3701
    @gabrielcoman370110 ай бұрын

    Am un teren de 2000mp disponibil pentru a pune in proiect acet tip de sera...!

  • @florianastaicu4918
    @florianastaicu4918 Жыл бұрын

    Se pot folosi ghivece fara fund .Planta ramâne așa cum este și se pune în pământ.Se pot folosi ghivece care sa fie consumate de rădăcinile plantei fiind ajutata planta ca și când ar fi fertilizată??? Întreb.

  • @florianastaicu4918

    @florianastaicu4918

    Жыл бұрын

    Deja a răspuns dl inventator .Ghiveci cu doua straturi.

  • @losamigos9564

    @losamigos9564

    Жыл бұрын

    Probabil un fel de coșuri ecologice din țesut fibros natural (nuci de cocos,turba )eu unul, la cât timp am pt agricultura, am incercat în găleți din plastic (pt mortar) găurite ba pe dedesubt, ba pe lateral. Ce nu am înțeles este faptul că anual trebuie să scot aceste găleți (sau coșuri cum le descrie domnul profesor) astfel încât fenomenul seamănă cu un arat ,ceea ce duce din nou la o dezechilibrarea solului privind micoriza (destabilizarea ciupercilor bune din sol) P.S.(încă nu am terminat de vizionat filmulețul)

  • @alexpaulmanea1745
    @alexpaulmanea1745 Жыл бұрын

    Mi-a face plăcere să particip activ în asemenea proiecte , am de muncă dar am și timp de investit.

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    D-le.Alex Paul Manea, acesta este un proiect deschis. Sunteți binevenit! Important este sa ajungem la o varianta optima,sa nu risipim resurse!Aștept un apel de la dumneavoastră.

  • @gabrieliovanescu6758
    @gabrieliovanescu67587 ай бұрын

    Voi vorbiți sf uri!!!

  • @MrCt88zzz
    @MrCt88zzz Жыл бұрын

    partile mobile sunt sensibile la vant, trebuie gasite solutii

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Cu siguranță d-le Matei Tiberiu! Mulțumesc!

  • @vasilepreser5412
    @vasilepreser5412 Жыл бұрын

    Va felicit domnule Roxin

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumim d-le Vasile Preser !

  • @mihaitanase3390
    @mihaitanase33904 ай бұрын

    Daniel, vorbești mai mult decât interlocutorul.

  • @Mariuxss1
    @Mariuxss1 Жыл бұрын

    Domnilor, proiectul este superb, trebuie patentat, standardizat, contractati fabricanti de profile, pvc sau aluminiu, producattorii de tevi, plase, folii, facut un desen tehnic, si vandut ca si kit de dimensiuni fixe scalabile. Urmatorul pas facut cunoscut in afara tarii. este o idee, probabil v-ati gandit deja dar cred ca este foarte interesant pentru orice intreprinztor sau potential intreprinzator, sa stie ca o sera de, ca exemplu, 4 metri latime si 15 lungime costul unui modul al este X. astfel cred ca multa lume inclusiv din strainatate va fi interesata in cumparare si in franciza. Nu vindeti patentul domnilor, mai ales daca suma oferita este foarte mare, este o proba ca proiectul are potential. Din tot sufletul sper sa aveti succes si sper ca ideile mele sa nu fie ridicole sunt doar idei si sunt gratuite

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc mult d-le Marius pentru interesul față de acest proiect și cu siguranță vom tine cont de sfaturile d-voastră.

  • @gabrieltenie9153
    @gabrieltenie9153 Жыл бұрын

    Nu era un ROMAN cel care a inventat irigarea prin picurare??intro sera?

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Daca stiti, spuneti-ne !Ar fi foarte interesant .

  • @gabrieltenie9153

    @gabrieltenie9153

    Жыл бұрын

    Acel Roman ,inginer de profesie a a plecat in Israel unde a inventat irigarea prin picurare intr-o sera ,sistemul de picurare era asistat printrun program pe laptop.este si un videoclip daca o msi fi.daca nu lau mascat cei care se ocupa cu disparitia a tot ce este mai interesant ptr noi cei de rind. Asta e regula acum.noi trebuie sa fim un fel de nimeni.ne contesta altii meritele de inovatori de inalta clasa. Cum este si cu cel care poate arde toate gunòaiele fara sa polueze,dimpotriva ,arde bioxidul de carbon si degaja oxigen Culmea,nu-i asa? Dece oare, nu ne intrebam de loc? De ce au ditrus toata industria Romaneasca?care este scopul final????este asa greu de realizat scopul UE?????, Trezitiva oameni buni.

  • @trafic799
    @trafic799 Жыл бұрын

    Mda a reinventat roata, irigarea subterana este veche si nu este inventata de roman

  • @missirina6912
    @missirina6912 Жыл бұрын

    NU știu... Dacă nu ar fi iernile chiar nu m-aș gândi! Iată aici: kzread.info/dash/bejne/gamgl9WiqtjXnMY.html Este o diferență enormă. De ce considerăm NATURA un DUȘMAN? Doar pentru că vrem în continuu tot MAI MULT. Ajuns-am la ~Aquaponice pe acoperiș de zgârie nori, și aici la Bărăgan betonat...?! NU sunt din doneniu, dar observ... Pacea Domnului să fie cu noi toți, ca și în trecut... Am trecut prin multe încercări ca popor, și nu întâmplător suntem binecuvântați cu acest PĂMÂNT. Am observat că: ceea ce oamenii numesc "RĂUL", este adesea o BINECUVÂNTARE... Și ceea ce numim noi " BINELE" ne duce la pieire... "Mămăliga nu explodează" așa cum și pescarul liniștit cu cei câțiva peștișori prinși zilnic, de dimineață, nu își dorește un pescadrom propriu uriaș și nici o multinațională proprie în domeniu... I've been there, I've done that... Noroc fraților! Și Pacea Domnului, cui o cere! 💖💞

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Amin !

  • @valentinapopescu9517
    @valentinapopescu9517 Жыл бұрын

    Minunat. Am un teren micuț (500 mp) ,într-un cartier de la marginea orașului, lângă Brațul Borcea, cu multă lumină, soare,aer curat. Voiam să fac o căsuță, dar a venit pandemia, războiul,lumea s-a schimbat. Aș vrea să fac o seră acolo. Cum pot obține mai multe informații și, eventual, un exemplu de bună practică? Înțeleg că există o astfel de seră. Mulțumesc!

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Sunați-mă !

  • @georgeVideograful

    @georgeVideograful

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 și eu v-aș suna.... La ce nr?

  • @biancahughes9228
    @biancahughes9228 Жыл бұрын

    Sa gasification investitor?

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu

  • @biancahughes9228
    @biancahughes9228 Жыл бұрын

    Sa gasit investitor?

  • @biancahughes9228

    @biancahughes9228

    Жыл бұрын

    Scuze tel me a facut modificari

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Sunați-mă!

  • @life-eu
    @life-eu Жыл бұрын

    Dezamagitor! Chiar nu sunt profesionisti in tara asta?

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Nu mai sunt ! Au rămas numai dezamăgiții !

  • @life-eu

    @life-eu

    Жыл бұрын

    @@aurelcojocaru7183 corect! Si cei care reinventează roata! :)

  • @marianeamtu4464

    @marianeamtu4464

    Жыл бұрын

    Toți.producatorii.de.culturi.in.spatii.protejate.adica.sere.solarii.din.frumoasa.noastra.tara.sunt.mai.specialisti.decit.solutia.de.tehnologie....ecologica.pe.care.o.propune.aceasta.inventie.care.dupa.umila.mea.parere.este.foarte.costisotoare.dar.ineficienta. De.aceea.le.recomand.acestor.......dezamagiti...asa.spune.inventatorul.ca.au.plecat.profesionisti.din.tara.si.au.ramas.dezamagitii...deci.acestor.producatori.in.spatii.protejate.sa.fie.perseverenti.desi.munca.in.sera.este.dificila .iar.daca.au.nevoie.de.sfaturi.sa.consulte.specialistii.in.domeniu.si.literatura.de.specialitate.

  • @ilie7851
    @ilie7851 Жыл бұрын

    Câte invenții românești ,inclusiv în energie, au fost puse în practică, în România,până acum ? Horneț ce mai face ? Stați liniștiți ,că tot săraci muriți !

  • @birougeomin4923

    @birougeomin4923

    Жыл бұрын

    Dar de ce sa nu crapi tu?

  • @gigicraciun8481
    @gigicraciun8481 Жыл бұрын

    Poate faci o emisiune si cand v-a face domnul inventator prima sera.

  • @aurelcojocaru4079

    @aurelcojocaru4079

    Жыл бұрын

    Cu siguranta se va intampla si acest lucru ! Multumim !

  • @mihneavlad52
    @mihneavlad52 Жыл бұрын

    👍👍👍

  • @aurelcojocaru7183

    @aurelcojocaru7183

    Жыл бұрын

    Mulțumesc Vlad Mihnea !

Келесі