Incredibila poveste din LIBERTATE 🇹🇩 Cu Iulian POSTELNICU & Tudor GIURGIU

Ойын-сауық

Sibiu, Decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. De-aici s-a născut LIBERTATE, filmul.
În acest podcast, totul despre LIBERTATE, cu:
IULIAN POSTELNICU, actor / postelnicu
TUDOR GIURGIU, regizor / tudor.giurgiu
Dacă n-ați făcut-o deja, vă invit să mă urmăriți și aici:
👉 Instagram: / andimoisescu
👉 Facebook: / andimoisescu. .
👉 Twitter: / andimoisescu
👉 Spotify: spoti.fi/3td7dyN
#andimoisescu #tudorgiurgiu #libertate

Пікірлер: 47

  • @delialaibar4544
    @delialaibar45448 ай бұрын

    Chiar mã întrebam când o sã vorbim despre Libertate. Bravo! Multumim! 👌👏🤩

  • @catarus2023
    @catarus20237 ай бұрын

    Eu l-am vazut astazi, intr-un mall, singura in toata sala! Mi se invarte capul si acum, foarte emotionant, exceptional facut…

  • @oanacalen138
    @oanacalen1385 ай бұрын

    foarte foarte bun, merita premii mari

  • @godens34
    @godens345 ай бұрын

    povestea e fenomenala, filmul este imersiv dar scenariul mi se pare slab, am plecat cu sentimentul ca putea sa fie un film mult mai bun

  • @zgriptor-roc3153
    @zgriptor-roc31538 ай бұрын

    Postelnicu asta e genial...o sa fie un fel de Dinica...are HAR...e genial, dulce, naiv, dur, enigmatic, radical...i-am vazut tot...e departe de "gasca" actuala....

  • @aleex_thetrap_22
    @aleex_thetrap_228 ай бұрын

    Ce tare! Am văzut filmul proiectat la mine în oraș (Buzău) în cadrul unui festival de film, foarte interesant este, și mă bucur că l-am întâlnit și pe Tudor după film, fiind prezent la o sesiune de întrebări, podcastul acesta va fi super tare!!!!!

  • @zgriptor-roc3153
    @zgriptor-roc31538 ай бұрын

    am dat like, pentru Postelnicu...

  • @ride-and-hack
    @ride-and-hack6 ай бұрын

    L-am vizionat in cinema de 1 decembrie. M-a emotionat incepututl, prima parte a filmului, apoi am trecut prin mai multe stari, si finalul... reactia tatalui la care a mers cel eliberat sa ii spuna despre fiul sau care inca este in bazin, mda, lasa loc de gandit despre cum ii judecam pe ceilalti din prisma unor etichete, dar si ca prima reactie e violenta, chiar daca spunem sa suntem 'satui' de violenta :( Oare va fi distriuit si pe o platforma gen netflix, hbo, tiff unlimited?

  • @leoniedan4904
    @leoniedan49048 ай бұрын

    ❣️✨💙.. Ce frumoși Suntem!! 💝🙋. ..🎀👍💙 Cu siguranță este o capodopera.. ieșită de sub o presiune reală!! ( parcă atmosfera pandemiei era necesară pt crearea atmosferei din ,"89👍)

  • @banciumarius8536
    @banciumarius85368 ай бұрын

    Sa traiesti Dl Andi

  • @Adrianasmth
    @Adrianasmth7 ай бұрын

    Am văzut filmul in mall, cu sala plină și nu am simțit cum trece timpul! Foarte reușit!

  • @valentincobuz
    @valentincobuz8 ай бұрын

    Savuros!

  • @carlamica2548
    @carlamica25488 ай бұрын

    Felicitări! Abia aștept să îl vizionam în cinematograf.

  • @dexter1T
    @dexter1T7 ай бұрын

    Extraordinar film. Regizor, actori, sunet, tot. Cred ca cel mai bine il simte si-l intelege spectatorul care a trait zilele Revolutiei. Stimati realizatori va multumesc pentru ce ati facut si pentru lacrimile de la finalul filmului.

  • @antiprostie6364
    @antiprostie63648 ай бұрын

    Sărut mana Andi❤👏

  • @user-me5nb1dh3c
    @user-me5nb1dh3c8 ай бұрын

    Cam scurte potcasturiile ..sper asa le lungiti cu Inca pe atat 🎉🥰

  • @viorelnegru9710
    @viorelnegru97108 ай бұрын

    Eu aveam trei ani la revoluție, însă am ceva acolo, mai ales că am trecut prin Sibiu și am văzut că încă există urme pe câteva clădiri de lângă sediul poliției și al armatei. Emoție există, probabil că urmele revoluției s-au păstrat câțiva ani și după ‘89.

  • @NIMBOFFICIAL
    @NIMBOFFICIAL8 ай бұрын

    Un film foarte bun, recomand! Inca nu este momentul sa dam uitarii cele intamplate la revolutie. Ca societate inca nu am invatat destul din acest eveniment, inca nu stim sa apreciem si sa intelegem suficient de bine ideea de libertate si faptul ca democratia este ceva ce se poate pierde foarte usor. Deocamdata sunt prea putine filme despre revolutie.

  • @Dan_Nebunaticul

    @Dan_Nebunaticul

    5 ай бұрын

    Cine te-a minţit că a fost "revoluţie" ? Filmul Loviturii de Stat dată de securitatea trădătoare cu sprijinul nemţilor și americanilor informaţi de trădătorul Pacepa care ne-au cotropit ţara. Așa a inceput demolarea României și vinderea industriei românești pe post de fier vechi.

  • @tudorbalc303
    @tudorbalc3038 ай бұрын

    Nu mai gasesc un documentar marca Andi Moisescu despre industria din sparele brandului Arsenie Boca.. f ciudat. Nu mai stiu daca era apropo tv sau doar aparea si Andi Moisescu in video, dar era cutremurator. Stie cineva cum il pot gasi?

  • @olgapetrov881
    @olgapetrov8817 ай бұрын

    Bravo Tudor si Oana & echipa pt film ! iar emisiunea asta a fost chiar interesanta , am și ras m-am și întristat

  • @cristianpop2645
    @cristianpop26452 ай бұрын

    Bun filmul, cel mai bun film romanesc pe care l-am văzut de la Aferim încoace. Doua mențiuni, ultima faza în care ala se duce acasă la tac-su lui ala cu care a stat în bazin nu si are rostul cu nervii aia de film romanesc de după 90 și faza aia în care ala zice unui țigan de regele Cioaba, Cioaba apare după 90 .

  • @nicolaeionescu6538
    @nicolaeionescu65385 ай бұрын

    Guma Turbo se vindea si inainte de 89. La noi in sud se zicea ca contine cocaina :))

  • @laurentiuciuca5922
    @laurentiuciuca59228 ай бұрын

  • @simonacinghita7719
    @simonacinghita77198 ай бұрын

    Prea scurt episodul asta!

  • @rechitaconstantin1821
    @rechitaconstantin18218 ай бұрын

    iara e misto camasa :))

  • @asilviu2760
    @asilviu27608 ай бұрын

    Exista in plan premieră internațională ? Când si in Londra?

  • @gabrielbudica
    @gabrielbudica8 ай бұрын

    Ar trebui sa faci și un episod cu un om de știință in legătura cu urmele lăsate de avioane pe cer 🤣

  • @IapologizeForBeingAstraightMan
    @IapologizeForBeingAstraightMan8 ай бұрын

    Cât trebuie sa mai treacă pentru a se recunoaște oficial că armata a tras în toată lumea dar na nu este bine sa dai in "brava" armata chiar daca este una criminala

  • @adrianboda3766

    @adrianboda3766

    8 ай бұрын

    Nu mai trebuie să treacă decât timpul necesar pentru ca cei trei inculpați din ultimul rechizitoriu să moară (Iliescu, Voican, Rus). Pe de altă parte, faptul că armata a tras e unul cunoscut, deci nimic nou. Doar fostul premier, fost general, fost ministru și-a cerut scuze în numele armatei. Crezi că se va obține mai mult de atât? Doar tot ei și copiii lor conduc acum.

  • @dorumonitoru

    @dorumonitoru

    7 ай бұрын

    Da' de ce a tras armata în toată lumea ? În ce scop ?

  • @adrianboda3766

    @adrianboda3766

    7 ай бұрын

    @@dorumonitoru Răspunsul este unul complex și greu de demonstrat, mai ales dacă nu aveți lecturile și cunoștințele necesare. Dar voi încerca să rezum: 1. La Timișoara, în 17-20 a tras la ordin, pentru că pe linia de comandă s-a dat ordin să se termine cu protestele 2. La Cluj și în alte orașe, precum Sibiul, în 21 decembrie a tras tot la ordin, dar și din cauza unor incidente cu care trupele nu erau familiarizate, căci erau tineri soldați in termen, neobișnuiți cu misiuni de menținere a ordinii publice 3. După 22 decembrie, mai ales după siniciderea lui Milea, a tras pentru a-și spăla păcatele, aparent apărând revoluția, căci cei din fruntea armatei au bătut palma cu noua putere, emanații, pentru a le se ierta implicarea în represiune. 4. A tras aiurea, mai ales după 22, pe fondul psihozei teroriste, pusă la cale de aceiași emanați, pe alocuri cu acordul unora dintre cei aflați la butoanele MApN, pentru a-și justifica ascensiunea la putere și nevoia de a se impune drept cei care au făcut ordine. Mai ai și alte întrebări stupide?

  • @dorumonitoru

    @dorumonitoru

    7 ай бұрын

    @@adrianboda3766 Nu știu dacă întrebarea a fost stupidă. N-aș crede. Știu însă cu certitudine că răspunsul tău este absolut tâmpit. Să afirmi că armata a tras după 22 decembrie pt a-și spăla păcatele și că a bătut palma cu noua putere pentru a li se ierta implicarea în represiune, arată lipsa totală de înțelegere a evenimentelor de atunci. Domne, după fuga lui Ceaușescu, 22 decembrie aprox.ora 12.10, și până la sfârșitul anului, deci și după împușcarea Ceaușeștilor, au murit împușcați aproape 900 de oameni. Adică, după mintea ta, armata "și-a spălat păcatele" prin împușcarea altor oameni, de vreo 6 ori mai mulți decât cei împușcați în perioada 16-21 decembrie 1989 !! Pricepi domne ? De-a dreptul ilară este "iertarea armatei", de către noua putere, de implicarea în represiune. Tu îți dai seama ce bazaconie zici ? De generalii Stănculescu, Chițac, Topliceanu ai auzit ? Au făcut pușcărie, dacă nu știai. Plus alte cadre ale armatei cu grade mai mici. Și cine naiba domne putea să le dea iertare atunci, în decembrie 1989 ? Iliescu și Bârlădeanu ? E ridicol. Și poate reușești să pricepi că Iliescu era atunci singurul om politic capabil să preia conducerea țării. Și nu avea nevoie de nicio justificare a ascensiunii la putere pentru că era totuși cunoscut de unii oameni, precum și în mediul diplomatic, jurnalistic, al activului de partid, al armatei și în străinătate ( probabil și de Gorbaciov). Iliescu nu avea niciun interes să declanșeze psihoza teroristă, după cum bați câmpii, ba mai mult, chiar dacă ar fi vrut, nu avea cum, pentru că a fost urmărit non-stop de Securitate până în ziua de 22 decembrie 1989. Diversiunea și psihoza teroristă au fost plănuite exclusiv de armată dar în alt scop, nicidecum pentru iertare, spălarea păcatelor și alte prostii. Ca să faci ce a făcut armata după 22 decembrie 1989, trebuie să fi fost o motivație și un scop mult, mult mai important decât bazaconiile pe care le debitași. În concluzie, ai intrat în categoria "stupid people". Hă, hă, hă !

  • @adrianboda3766

    @adrianboda3766

    7 ай бұрын

    @@dorumonitoru Din comentariul tău îmi dau seama că fie habar nu ai despre evenimentele din decembrie '89, fie ai ochelari de cal și nu înțelegi care a fost rolul armatei în revoluție. Mai există o posibilitate...poate ești cadru militar sau fost cadru militar, ccea ce explică atitudinea. Chestiunea este simplă și logică. Cine avea în România cantitatea de muniție trasă în decembrie 89? Oare armata? Întreb și eu pentru un prieten...În altă ordine de idei, cine l-a scos pe Ceaușescu, mai mult pe sus decât pe picioare, din sediul CC? Oare noul ministru al Apărării, numit verbal de Ceașcă, Victor Atanasie Stănculescu? Oare cine a dat ordine contrare celor ordonate de Ceaușescu în dimineața de 22, cu indicativul ministrului Milea, (Rondoul) care agoniza încă în biroul lui? Oare tot Stănculescu? Da, tocmai ăsta e teribilul situației...nu numai armata, dar mai ales armata a făcut mai multe victime după 22 decembrie, căci psihoza teroristă era coordonată de la vârfurile armatei și Securității care trădase cauza lui Ceaușescu. Da, Iliescu era cunoscut, căci deja era pregătit de ceva ani să îi ia locul lui Ceaușescu. Dar cine i-a predat puterea în după-amiaza lui 22 decembrie la sediul MApN, unde erau prezenți toți ofițerii din conducerea armatei? Să fie oare tot Stănculescu și șleahta de nemernici din jurul lui, care o preluaseră după ce îl evacuaseră pe nea Nicu? Cine a provocat măcelul de la Sibiu, spunându-i lui Dragomir să se apere dacă e atacat, în vreme ce același lucru le-a fost spus și celor din sediu MI, de peste drum? Oare tot Stănculescu? Amice, spre deosebire de tine, care vorbești din amintiri, eu am discutat cu ceva generali și ofițeri superiori care au fost în mijlocul evenimentelor...și cam știu ce vorbesc. Ca să realizezi mișelia celor din MApN e suficient să vezi că toți cei care au fost implicați în evenimente sângeroase au fost avansați la excepțional imediat după evenimente. Și colac peste pupăză, pui tot procuratura militară să ancheteze implicarea armatei în evenimente....adică să se ancheteze între ei, militarii. Ce crezi că a ieșit? Câteva condamnări, acolo unde a fost mai mult decât evidentă implicarea în crimă, precum la Cluj, Topliceanu, Burtea, Cocan, Dicu, dar asta pe expertize balistice (Dicu, Cocan). Apropo...Topliceanu, condamnat la 10 ani, a făcut 2 ani... asta da justiție, asta da dreptate. Ca să nu mai spun de fenomenul CADA, inițiat de ofițeri inferiori scârbiți de maniera în care au fost avansați cei implicați și dați la o parte cei care au fost oameni în acele împrejurări teribile. Așadar, mai scutește-ne cu teoriile tale. Dacă tot le cunoști așa de bine, cine a tras și a făcut peste 1100 de victime, Securitatea, Gărzile patriotice, Miliția, revoluționatii înarmați? Gărzile patriotice și revoluționarii au fost înarmați tot de către armată, deci... Iliescu și emanații din jurul lui aveau cel mai mai mare interes în declanșarea psihozei teroriste. Aceasta s-a declanșat în 22 decembrie, după ora 17, când a apărut Ilici la balcon și a început, de deștept ce era, cu dragi tovarăși....a urmat fără comuniști, așadar a trebuit să își justifice puterea pe care o preluase conform planului, dar mulțimea nu mai voia comunism...A urmat un măcel teribil....Otopeni, Mapn-Trosca, sau spui că ăștia s-au sinucis și armata nu a fost cea care a tras? Pot să îți despic firul în patru până mâine, dar nu are rost...Oricum, chiar te rog să ne luminezi pe toți cu privire la scopul armatei în declanșarea psihozei teroriste. Poate reușești să dezlegi misterul de aproape 35 de ani, deși mă îndoiesc.

  • @adikuuuu
    @adikuuuu8 ай бұрын

    cum se numeste filmul? si cand apare?

  • @smilllie

    @smilllie

    8 ай бұрын

    Libertate se numește. Din 6 octombrie apare.

  • @adikuuuu

    @adikuuuu

    8 ай бұрын

    mersi!!@@smilllie

  • @sebaboss2001
    @sebaboss20018 ай бұрын

    Au zis ca or sa mearga in turneu de promovare si in Anglia, dar n am gasit pe nicaieri unde si cand, stie cineva unde pot afla? Multu

  • @Dan_Nebunaticul

    @Dan_Nebunaticul

    5 ай бұрын

    Nu merge nicăieri afară minciuna asta despre Lovitura de Stat 1989. Vrăjeală. Mai bine spuneau că e visul unui muribund ucis de securiștii trădători.

  • @Seremi21
    @Seremi217 ай бұрын

    Servan Pavlu a jucat ?

  • @freedom2763
    @freedom27638 ай бұрын

    dnilor trebuie sa spun ca va apreciez profesional.. dar...ramanand la intrebarea a fost sau n-a fost.. dupa 30 de ani... si auzind povestile despre naivitatea dvs ...educati umblati si ramasi in mirare...fascinatia uratului fascinatia prostiei si sa nu iesim din turma... probabil e o chestiune legata de gene unii se nasc sclavi altii idioti etc am aceeasi parere: prea mult despre nimic ...incendiile catastrofele au aceeasi frecventa intensitate si sunt doar subiecte de presa

Келесі