Hoe de zorgverzekeraar jouw zorg beïnvloedt

Een zorgverzekering hebben we in Nederland allemaal. Maar volg je het nieuws een beetje, dan lijkt het nogal een zooitje in de gezondheidszorg. Steeds speelt die zorgverzekeraar daarbij een rol. Hoeveel macht hebben de zorgverzekeraars eigenlijk?
Naast kritiek op de macht van de zorgverzekeraar, hoor je ook veel over de inrichting van ons zorgsysteem. Is het goed dat er marktwerking is in de zorg en heeft dat systeem nog wel toekomst? Of moeten we terug naar hoe het vroeger was? We zetten het allemaal voor je op een rij in deze video.
---
#zorg #zorgverzekering #zorgsysteem
---
Meer zien? Abonneer je dan op ons kanaal: bit.ly/3wzjmkW.
EenVandaag geeft je de achtergronden bij het nieuws; op tv, radio en online. We analyseren nieuwsontwikkelingen📰 op een duidelijke manier, die dicht bij de mensen staat. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 65.000 leden hun stem laten horen.
Bezoek ook onze site www.EenVandaag.nl en volg ons op Instagram: / eenvandaag .

Пікірлер: 28

  • @pee2861
    @pee2861 Жыл бұрын

    Ik vind het heel apart dat een zorgverlener zoals een tandarts kan zien tot hoeveel ik verzekerd ben en daar de behandeling op afstemd…… waarom? Ik moet de behandeling krijgen die noodzakelijk is en hoe ik dat betaal (zelf of via verzekering) is aan mij. Ik krijg nu het gevoel dat zorgaanbieders het maximale verzekeringsbedrag maar wil opmaken…..

  • @TheHadesShade

    @TheHadesShade

    10 ай бұрын

    Het zou zeker kunnen dat sommige behandelaars behandelen naar wat het verzekeringsbedrag is. Als fysiotherapeut kijk ik ook vaak naar wat iemands verzekering toe laat, maar ook wat iemand nodig heeft. Veel mensen zijn vaak laag verzekerd voor fysiotherapie, en gaan dan vaak via de huisarts het basis verzekerde opzoeken. Terwijl ik als fysio veel en veel goedkoper ben. Er zijn vaak ook veel mensen die juist een aanvullende verzekering nemen met het idee dat ze ook juist dat aantal gaan gebruiken, als ik dan nee zeg, het is niet nodig, heb je bonje en gaan ze naar een anders. Verder is het ook zo dat sommige fysiotherapeuten bepaalde na zorg willen leveren, ook om zeker te zijn dat iemand zijn oefeningen blijft doen en zich houd aan de leefstijl adviezen. Met juist als doel, om terugval van klachten en verergering van klachten te voorkomen. Vaak blijven er ook wel een paar behandelingen over, maar dat is eerder bij mensen met een aanvullende verzekering van 16 behandelingen en meer, en die zie je niet vaak. De meeste mensen hebben die zoveel in hun pakket hebben maken er ook gebruik van omdat ze een chronische klacht hebben.

  • @sea.imagineering

    @sea.imagineering

    8 ай бұрын

    Dat heb ik nog niet meegemaakt hoor, ik wordt gewoon behandeld als ik een afspraak maak.

  • @robinvdm6963
    @robinvdm69639 ай бұрын

    Nergens in deze video hoor ik over het vermogen van de zorgverzekeraars, en ik denk dat juist dit vermogen een heel interessant stuk zou kunnen zijn om te investeren in het verbeteren van juist deze problemen.

  • @ninacamer
    @ninacamer8 ай бұрын

    Laatst heb ik zelfs dit gehoord van mijn huisarts over de medicatie die ik moet blijven gebruiken: “als je het niet kunt betalen dan gebruik je het gewoon niet meer” met een zware pijnlijke glimlach ben ik opgestaan en niets meer gezegd

  • @tjardahope
    @tjardahope Жыл бұрын

    Ja dat die te veel macht hebben is duidelijk. Vrije keuzen is ook niet echt zoals men zecht.

  • @marinuszwam2125

    @marinuszwam2125

    2 ай бұрын

    Vrije keuze ? ja als men Geld heeft ! dat is o.a. Marktwerking !!

  • @VriendRick
    @VriendRick11 ай бұрын

    Referenda onder het volk Houdt een pol: Vindt u dat de zorg verbeterd is de afgelopen 15 jaar & Vindt u dat de zorg verslechterd is de afgelopen 15 jaar

  • @henrysonnemann2597
    @henrysonnemann2597 Жыл бұрын

    Leve de Heilige Graal van de Marktwerking. 😢😢😢😢😢😢😢😮

  • @mentalyou263
    @mentalyou26311 ай бұрын

    het komt toch gewoon door de politiek..

  • @MercedesDenz
    @MercedesDenz10 ай бұрын

    Ze investeren met jouw geld. Je kan beter het kleinste mini pakket te nemen, en de verzekeraars zo min mogelijk te gunnen.

  • @MarioAandewiel
    @MarioAandewiel Жыл бұрын

    Hoe kan je met droge ogen beweren dat dit systeem ook maar iets met marktwerking te maken heeft? Zorgverzekeraars die eisen stellen aan de hoeveelheid zorg, en wie dat mag leveren, en een overheid met een dikke vinger in de pap gelijk stellen met marktwerking..

  • @andriesstegeman
    @andriesstegeman5 ай бұрын

    Handig toch die marktwerking... Niet alleen in de zorg maar alle publieke diensten werken om winst te maken waarbij menselijkheid en onvoorziene omstandigheden zo hard als mogelijk worden tegen gewerkt😢 we zien het resultaat bij de zorg bij ons elektrisch netwerk en meer. Na privatisering hebben de aandeelhouders alleen maar geïnd en niets geïnvesteerd of op z,n minst niet genoeg geïnvesteerd. Daarom is ons stroom netwerk zo achter geraakt op de vraag en precies zo in de zorg. Onze publieke diensten hadden nooit een verdien model mogen worden😢

  • @jellekastelein7316

    @jellekastelein7316

    Ай бұрын

    Dit is het probleem inderdaad. En het was totaal voorspelbaar.

  • @a.jbandel5462
    @a.jbandel5462 Жыл бұрын

    Miljarden op de plank,de burger uitzuigen!!! Wat een gaaf land met deze graaicultuur..!!! Onzin met registratie, zieke geesten werken er 😢😢!!

  • @hansmokveld7982
    @hansmokveld79826 ай бұрын

    Helaas kan ik niet meer omgaan met zorgverzekeringen omdat ik niet met koppelkodes weet hoe en waar ik die kan ophalen

  • @sea.imagineering
    @sea.imagineering8 ай бұрын

    Vrije artsen keuze bestaat gewoon, maar daar betaal je wat meer voor. Ik kies iig zelf welke artsen ik wil na research.