HİPERTANSİYONOMANİ- KAN BASINCI YÜKSEKLİĞİ SAPLANTISI

Kan dolaşımı fizyolojisi üzerinden nasıl bir hastalık yaratıldı? Kan basıncının yüksek olması gerçekten tehlikeli bir durum mudur? Kan basıncını düşüren bütün ilaçlar kalp ve dolaşım yetmezliğine neden olmaktadır? Bunun insan vücuduna faydası mı zararı mı vardır?
Yazı aşağıdaki blog adresinden okunabilir: sagligin-karanlik-yuzu.blogsp...
00:00 Marker 6
1:00:29 Marker 5

Пікірлер: 34

  • @karabulut7
    @karabulut716 күн бұрын

    Emeğinize sağlık. Saygılar.

  • @Mine.987
    @Mine.98716 күн бұрын

    Allah razı olsun,hocam diş doktorunun verdiği bir antibiyotik hayatımı mahvetti,iki sene sürekli döküntüm oldu,ne devlet Hastanesi'nde nede özel hastanede derdime çare bulamadım, sonra sürekli kan tahlili vererek,kanımı temizledim,şimdi hiç bir ilacı kullanamıyorum, Allah kimseyi mecbur bırakmasın

  • @Mine.987
    @Mine.98716 күн бұрын

    Annemin çantasında ne ararsanız vardı,herkes anneme yürüyen eczane derdi😢

  • @nurtenduran5544
    @nurtenduran554414 күн бұрын

    çok teşekkür ediyorum böyle gerçekleri söylediginiz için tabiki işe yarıyor.

  • @niL-wq7ok
    @niL-wq7ok16 күн бұрын

    Allah ilminizi artırsın allah razı olsun

  • @sacaktaki_buz
    @sacaktaki_buz16 күн бұрын

    prof mide koruyucu yaza ağım diyor iyi gelmiyor diyorum ben yazacağım sen kullanma iyi gelmiyorsa diyor artık tedaviyi bıraktım gittiği yere kadar

  • @Malazgirt-io1ft
    @Malazgirt-io1ft15 күн бұрын

    Hocam ben prostat ameliyati olmak zorunda kaldım. Tansiyon hapları fayda yetine zarar veriyor.

  • @enginakdag8043
    @enginakdag804314 күн бұрын

    Üstadım emeğinize sağlık radikal sözlerinizden hiç taviz vermiyorsunuz tebrik ederim. Konuşmanın finalinde dediğiniz gibi anlattıklarınız ne kadar doğru olsa da bizler bu sarmalın içinde dönüp duracağız ne yazık ki ! Tıpkı bir Albatros kuşu sendromu yaşıyoruz.(beyaz önlük siyah şapka kitabından ) yine de sizin gibi hekimlerin fazla olması umudunu taşıyorum nefesiniz fazla olması dileğiyle sağlıklı günler dilerim . Not:bana dayatılmaya çalışılan sekiz ilacı ikiye düşürmenize minnettarım bunu hiç unutmadım tekrar teşekkür ederim.

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    12 күн бұрын

    Aslında radikal değilim. Sadece gerçekleri söylüyorum. Burada tıp kartelinin ürettikleri sözde tıbbi ürünlerin her şeyi iyileştiren ürünler olduğu ve bunlar için uydurulan uyduruk hastalıklar ve sağlık sorunlarının bir sahtekarlık ve kurguolduğunu anlamıyor ve gerçek sanıyor. Nedeni herkesin bu yalanlara inanması ve bütün hekimlerin (ben hariç) bu yalanlara bir şekilde destek vermesidir. Kitabımda Albatros sendromundan bahseden bir vaka hikayesi var. Modern tıp herkeste bir Albatros sendromu oluşturmaya çalışıyor. Benim gibi hekimlerin fazla olamasına imkan yok. Yapması gereken ve yaptığı girişim ve tedavilerin gereksiz olduğunu ve hastaya zarar verdiğini bilen bir hekimin bu sistem içinde yaşaması mümkün değil. Bu nedene ben SSK/SGK’ya geçerek hırsız ve dolandırıcılarla mücadele etmeyi seçtim. Tabii bu yaptıklarımın anlaşılmasını, anlaşılabilmesini ve takdir edilmesini de beklemiyorum. En azından bir torba dolusu belge bıraktım. İleride arkeologlar bunları inceleyebilecek ve bugünü daha iyi anlayabilecektir. Günümüzde ise anlattığım şeyler kimse için bir şey ifade etmiyor.

  • @enginakdag8043

    @enginakdag8043

    12 күн бұрын

    @@HALKIN-DOKTORU çok doğru söylüyorsunuz düşüncelerinize gönülden katılıyorum her yerde sizden söz ediyorum . sağlıkla kalın.

  • @Mine.987
    @Mine.98716 күн бұрын

    Hocam eşim yıllar önce hipofiz ameliyatı oldu,kitle vardı,alındı ve nokta kadar bir kısmı bırakıldı,o gün bugündür bir ilaca mahküm oldu, bilmiyorum eğer gerçekten bırakmaları gerekiyorduysa bir şey demiyorum ama bilinçli bir şekilde bırakıldıysa Allah sorsun,o bir ilaç, bütün organlarına etki yapmaya başladı,ve bir ilaçtı şimdi ayrıca ilaçlarda kullanıyor,çok üzülüyorum 😢sigara içki hiç bir şey kullanmaz

  • @elenaluna6000

    @elenaluna6000

    16 күн бұрын

    Burda dokturlar beni ruhen çokerti çünkü korkutular

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    15 күн бұрын

    Herhangi bir tıbbi sorunda çözüm aramadana önce sağlık sisteminin nasıl işlediğini bilmek ve sorunun gerçek bir rahatsızlık veya hastalık olup olmadığını, iyileştirici veya semptomatik bir tedavisinin olup olmadığını ve hemen bir tedavi ve girişim gerekip gerekmediğini değerlendirmek gerekiyor. Yazı ve yayınlarımızın amacı bu. Hipofiz ameliyatı olurken de diğer ameliyatlardan daha fazla düşünmek ve karar vermek gerekiyor. Ameliyatlardan her zaman uzak durun! Ameliyat demek komplikasyon ve yeni sorun demektir. Konuyu değerlendiremeyeceğiniz için tuzaklara düşmekten kurtulamazsınız.

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    15 күн бұрын

    @@elenaluna6000 Bu sistemden ancak aptallar korkmaz. Sistem gerçekten korkunç. Algılayabileceğinizden daha da kötü.

  • @tugba2823
    @tugba282316 күн бұрын

    Dr bey size nasıl ulaşılabilir mail adresiniz var mı acaba

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    15 күн бұрын

    Kanalın mail adresi: dr.muguryilmaz@gmail.com

  • @ebrumercan9181
    @ebrumercan918113 күн бұрын

    Hocam annemde kalp kapakçığında sorun var dediler hem kalp hem tansiyon ilacı kullanıyor ne yapacağımızı şaşırdık, emeğinize sağlık

  • @Malazgirt-io1ft
    @Malazgirt-io1ft15 күн бұрын

    Hocam tansiyon hapları PROSTAT probleminden de veriliyor. Sonuçta PROSTAT sıkışması daha önce oluyor.Ameliyat aciliyeti oluşuyor.

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    15 күн бұрын

    Prostat için de bir yazı yazacağım. Aslında hepsi aklımda, ama vakit olmadı. Öncelikli olanlardan gidiyorum. Şu an herkes tip 2 diyabet ilacı (böyle bir hastalık yok), tansiyon ilacı (böyle bir hastalık da yok), aspirin, mide koruyucu, kolesterol ilacı kullanıyor. Bir de SMA ilaçların ve HPV aşıların var. Kısaca günümüzde hastanelerde satılan her konuyu işlemek gerekiyor.

  • @sevilaykose2663
    @sevilaykose266315 күн бұрын

    Bobrekte cok kist var. Tansiyonda yuksek çıkınca ilaca bagimli olduk ne yapmaliyiz.

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    13 күн бұрын

    Her ikisi de gerçek bir hastalık ve sağlık sorunu değil.

  • @dilmac2
    @dilmac213 күн бұрын

    Sevgili Uğur, 2008 yılında geçirdiğim rotablasyon sonrası, 2018 yılında maratona hazırlanırken yürekte bir damar patlattım. Bu güne dek bana verilen ilaçları, genelde eczaneden almadım; eğer sayrıevindeysem verilen ilaçları yüznumaraya attım. Günümüzde tiroid nedeniyle L-Thyroxin 125 ve çocuk aspirini alıyorum. Sana kalsa bana aspirini de alma diyeceksindir. Dur aylardır ölçmediğim tansiyonumu bir ölçeyim kaç imiş. Ölçemedim... Sevgiler...

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    13 күн бұрын

    Herhangi bir tedavi ve girişimde elde edilecek sonuca bakmak gerekir. Eğer hiçbir iyileşme ve düzelme; kısaca bir faydası yoksa gereksizdir. Koroner damarlardaki plaklar için yapılan işlemler (rotablasyon, balon, stent) bu nedenle yararsızdır. Ayrıca bu işlemler ileride faturası çıkacak sorunlara yol açar. Damarın bir bölümünde plaklar oluşmuşsa; daha doğrusu elastikiyeti bozulmuşsa, aynı segmentte sağlam damar yapısı da vardır. Dar olan yerden akım hızlanır. Tiroid hormonları da kalp krizi yapabilir. Çok dikkatli olmak lazım. Rakamlardan çok kliniğe bakmak gerekir. Total tiroidektomi yapılmamışsa veya Hashimato sonucu hipotiroidi gelişmemiş ise bu doz fazla. Aspirin kan sulandırıcı (antikoagülan) bir ilaç değildir. Damar yaralanmaları ve intima yırtıkları trombositlerin pıhtı oluşmasına neden olur. Aslında koruyucu bir mekanizmadır. Aspirinin etkisi on gün kadar sürer. Bende Rus ruleti oyanamak gibi bir şey. Koroner arter hastalığı kavramını da tartışacağız.

  • @dilmac2

    @dilmac2

    12 күн бұрын

    @@HALKIN-DOKTORU 2008 yılı rotablasyon sonrası 10 (on) yıl boyunca hiç bir problemim olmadıydı. Ama bu yıl yaşlılıktan yürümede zorlanıyorum, onada çözüm yok. Olanı yapıyorum, az sonra bisiklete bineceğim. Afrika'da oluncada her sabah yüzüyorum...Not: "Rotablasyon ucu" çok pahalandığından, sanırım rotablasyon artık yapılmıyordur.

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    12 күн бұрын

    @@dilmac2 Fizyolojik mekanizmayı bildiğiniz zaman bir anlamı yok. İnsan vücudu bir tablo veya heykel değil. Bu nedenle rötuş ve onarım gerekmez. Daima yapılan işin bir yararı var mı? Yaptırmaya değer mi? Zararı var mı gibi sorulara cevap aramak gerekiyor.

  • @dilmac2

    @dilmac2

    11 күн бұрын

    @@HALKIN-DOKTORU Gittiği yere kadar gideceğim, bakalım bu daha ne kadar sürecek...

  • @ramazangunes9227
    @ramazangunes922716 күн бұрын

    Merhaba Mehmet abi saygılar ve sevgiler

  • @HALKIN-DOKTORU

    @HALKIN-DOKTORU

    16 күн бұрын

    Eleştiri ve yorumlarınızı yazabilirsiniz.