Gelecek Zaten Yaşandı mı? Einstein'ın Zaman Teorileri ve Özgür İrade

#bilimzamanı #evren #zaman
En son videomuzda, "Gelecek Zaten Gerçekleşti mi? Evren Önceden Belirlenmiş mi?" zaman ve kader anlayışımızın özünü sorgulayan kozmik bir yolculuğa çıkıyoruz. Her anın, geçmişin, şimdinin ve geleceğin, akan bir nehir değil, aynı anda var olan uçsuz bucaksız bir okyanus olduğu bir evreni hayal edin. Bu düşündürücü keşif, Albert Einstein'ın devrim niteliğindeki teorilerinden ve şaşırtıcı Andromeda Paradoksu'ndan yararlanarak her zaman kabul ettiğimiz doğrusal zaman anlatısını sorguluyor.
Gece gökyüzüne baktığınızda, sadece yıldızlara bakmıyorsunuz; evrenin sırlarını barındıran kozmik bir goblene bakıyorsunuz. Peki ya size bu goblenin sadece geçmişi değil, geleceği de ortaya çıkarabileceğini söylesek? Tartışmamız, zamanın bir yanılsama olduğunu ve tüm anların aynı anda var olduğunu öne süren blok evren teorisini ele alıyor. Bu, günlük "şimdi" deneyimimizle nasıl uyuşuyor? İlgi çekici örnekler ve düşünce deneyleri aracılığıyla, zamanın öznel doğasını anlamak için bu karmaşık kavramları parçalara ayırıyoruz.
Ama daha fazlası var. Video, özgür irade ile determinizm arasındaki felsefi tartışmaya daha derinlemesine bir dalış yapıyor. Eylemlerimiz fizik yasaları tarafından önceden belirlenmiş mi yoksa kaderimizi şekillendirme gücüne sahip miyiz? Kuantum mekaniğinin ve sinirbilimin evrenin ve insan beyninin öngörülemezliğine dair bakış açıları sunarak deterministik görüşlere meydan okuduğunu araştırıyoruz.
Bu araştırma yalnızca evreni anlamakla ilgili değil; evrendeki yerimizi sorgulamakla ilgili. Özgür iradenin sınırları ve zamanın gizemleri hayatlarımızı nasıl yaşadığımızı değiştiriyor mu? Bu derin soruları düşünmeye, düşüncelerinizi ve içgörülerinizi paylaşmaya davet ediyoruz. İster bir bilim tutkunu, ister bir filozof veya sadece varoluşun gizemlerine meraklı biri olun, bu video kozmosun harikaları arasında büyüleyici bir yolculuk vaat ediyor.
Bu akıl almaz teorileri ve deneyleri derinlemesine incelerken bize katılın, zaman, özgür irade ve evrenin kendisi hakkında bildiklerimizin sınırlarını zorlayalım. Hayat ve evren hakkındaki bakış açınız bir daha asla aynı olmayabilir. Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın ve birlikte varoluşun gizemlerini çözelim!
#universe #sciencetime #time

Пікірлер: 49

  • @muratdemirkran2674
    @muratdemirkran267424 күн бұрын

    Gayet güzel bir video ellerinize sağlık zamanın düşündüğümüz den çok daha karmaşık olduğunu düşünüyorum su gibi akışkan olmadığını ve yerine göre değiştiğini gerek hız gerek kütle gerek kuantum ölçekte bilmediğimiz etkenler zamanın düşündüğümüzün aksine birçok detaylı parametresi olduğuna inanıyorum ve zamanla zaman ile ilgili birçok yeni gelişmelerin yaşanacağından eminim ve dört gözle bekliyorum

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    24 күн бұрын

    güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @Atlantis872
    @Atlantis87220 күн бұрын

    🤣🤣🤣Herşey oldu bitti. Sadece biz sonradan takip ediyoruz.

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    20 күн бұрын

    Canlı yayınla Bağlantı yapiyoruz🙂

  • @Atlantis872

    @Atlantis872

    20 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilimNe güzel. Einstein dan önce de bunlar zaten hep söylendi. Bir çok mitte birçok kadim kitaplar ve kutsal kitaplarda. Bu olayları Einstein na bağlanması çok sinir bozucu. İlahi yaradılış sistemini bilmek bunun için yeterli. Düşünsenize, bir yumurtalık içine alacağı sipermi kendi seçiyor. Binlerce milyonlarca spermden bir yada iki tanesini. Birinin çocuğu olmaması gerekiyorsa çocuk olmuyor. Ama biz anne olmak benimde hakkım baba olmak benimde hakkım diyerek gerekli döllenmeler falanlar filanlar yapılıp ortaya değişik bir varlık çıkıyor sonra bu çocuğa Zamanla hiperaktif çocuk yada duygusuz çocuk yada asabi çocuk diye psikiyatristten onaylı zoraki yaratılmış çocuğu doğal normlara sokmaya çalışıyoruz. Bu imkansız ve çok saçma. Sınırlı bilgiyle bir metaverse ü başka bir metaverse çevirmenin anlamı yok. Bilim başa çıkamadığını “ya şurda birşey var onu aşamıyoruz”dediği yerde bilinki ilahi yaradılış sisteminin sınırları vardır. Tamda bu yüzden bilim bir yıl önce kanıtladığını sandığını üç yıl sonra yalanlıyor. SBilime çok bel bağlamayan biriyim. İlimi severim ama onu kirletenlerden nefret ederim. Cemaatçiler ve tarikatçılardan. Bilim zihin kökenlidir ilimse kalp. Kalp temizliği daim olmalı çünkü orada yaradılış sisteminin kök hücreleri var. Bilimin canlı denekleri olmamak bizim elimizde önce buna uyanalım. Sadece yazmak istedim. Canlı yayınınız başarılı olsun inşallah.

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    20 күн бұрын

    @Atlantis872 yorumunuz için teşekkürler, bilim değişkendir doğrular gerçeği doğru, bilim bir arayış araştırma, doğru başla bir doğruyu bulana kadar ,bilinen bilgi çerçevesinde doğrudur.

  • @Atlantis872

    @Atlantis872

    20 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilim işte bende burdayım neyi araştırıyoruz asla ulaşamayacağımız yada sınırlı bir şekilde ulaşılan birşey için insanlarda dahil olmak üzere birçok yaratılmışın hakkına giriliyor. İnsanlar bilim adına ilaç sektörlerinin canlı denekleri. Ve yine hayvanlar sözde buluşlar için bilim adına canlı denekler. Bilim adına bundan sonra yapılacak herşey tüm yaratılmışlara ve dünyamıza zarar veriyor. Bilim adına yapılan tüm nükleer deneylerin dünya yı getirdiği durum ortada. Artık durma zamanı.

  • @Atlantis872

    @Atlantis872

    20 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilim neyin doğrusu? İlaç sektörlerinin bilim adına insanları denek olarak kullanmalarımı. Ki bunu salgında gördük. Hayvan katliamıyla asla sonuç bulamayan deneyler mi doğru? Yoksa bilim adına yapılan nükleer deneylerin dünya yı böyle bir duruma düşürmesi mi doğru. Asla ulaşılamayacak birşey için dünya ve üzerinde yaşıyan masum canlılara bilim adına yapılan işkence asla doğru olamaz. Sevgiler. Dünyanın en çok buna ihtiyacı var. Deney değil sevgi.

  • @senaykaratekin3284
    @senaykaratekin328424 күн бұрын

    Evet farkındalık için yaşıyoruz yeniden

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    24 күн бұрын

    yorumunuz için teşekkürler.

  • @Rydon-7

    @Rydon-7

    24 күн бұрын

    Kader imtihan hepsi yalan yani. Allah günahlarımızı sevaplarımızı sonsuzdan beri bilen bi varlık. Yani cennet cehennem çok saçma

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    24 күн бұрын

    @Planet-165 belkide şuan biz yaşadığımız hayata , VR gerçeklikle Bağlantı yaparak tanık oluyoruz. Buda bir ihtimal , hersey bitti belki ,burası da araf olabilir

  • @Rydon-7

    @Rydon-7

    24 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilim biz doğmadan önce olmadığımız için duygularımız yoktu. Bazen hiç olmamak insanlara korkutucu gelir ama doğmadan önce sonsuz bir geçmiş vardı belki? Ve bir kez hayata gelmek istemedik. Ya da biz bir şeyler öğrenmek için tekrar geldik.

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    24 күн бұрын

    Simdi duygular bu bedene ait bir fenomen, bizim bu boyutta olabilmemiz için, entropi yasası gereği üst boyutlarda da titreşmemiz , üst boyuttan entropiye uğrayarak buraya kadar düşüyoruz, kutsal kitaplarda dünya aşağılayan aşşağısı olarak geçiyor

  • @TheEnd.1221
    @TheEnd.122124 күн бұрын

    İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı. Hz Ali

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    24 күн бұрын

    yani Alim mi olduğunuzu söylüyorsunuz. anlamadım.

  • @TheEnd.1221

    @TheEnd.1221

    21 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilim cahil olduğumu söylüyorum

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    21 күн бұрын

    @TheEnd.1221 anladım

  • @Julesedat7

    @Julesedat7

    19 күн бұрын

    @@TheEnd.1221 ilim bir noktadan başladı fizikçiler bunu biliyor çoğalan her şeyi yaratan bir yaratıcı sonsuz kere küçük tanecikli hareketlere böldü sizce Allahu Teala da cahil midir 😏

  • @metafizikvekuantum
    @metafizikvekuantum15 күн бұрын

    İzafiyet Teorisi önemli bir varlık sorunudur :D

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    14 күн бұрын

    Görelilik kuramı hakkındaki düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz!

  • @metafizikvekuantum

    @metafizikvekuantum

    14 күн бұрын

    @@MitolojiDinUzayBilim hem özel hem genel , birde newton var simya :D

  • @Julesedat7
    @Julesedat719 күн бұрын

    Samanyolunun yaşının andromeda yaşından 2,5 ışık yılı daha fazla👽👼🏼🤙🏽

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    19 күн бұрын

    Bunu yeni duydum

  • @szpak6143

    @szpak6143

    7 күн бұрын

    Işık yılı bir zaman birimi değil yanlız uzunluk birimi

  • @Julesedat7

    @Julesedat7

    7 күн бұрын

    @@szpak6143 ışık yılı hem zaman birimidir hem uzunluk birimi çünkü zaman ışıktır

  • @Julesedat7

    @Julesedat7

    7 күн бұрын

    @@szpak6143 zamanının ışık yaydığı galaksilerde her ikisi bir bütün halinde hareket ettiği için bunu söyledim

  • @szpak6143

    @szpak6143

    7 күн бұрын

    @@Julesedat7 tm anladim aciklama icin saolun

  • @mustafaesiyok5519
    @mustafaesiyok551918 күн бұрын

    Vurgulamadan hep ayni ses tonu olunca videodan 3-5 dk sonra kopuyorsun.

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    18 күн бұрын

    dikkat ederim

  • @uyubebekim

    @uyubebekim

    16 күн бұрын

    Ai oldugu icin vurgular yanlis.

  • @fabelm_youtube-tw9yr
    @fabelm_youtube-tw9yr13 күн бұрын

    ----

  • @MitolojiDinUzayBilim

    @MitolojiDinUzayBilim

    13 күн бұрын

    Destek için sağolun