Fornuisgroep 2P+2N / 3P+N kookgroep installatie aanleggen - Video 1 - Theorie (elektrisch koken)

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Video 2/2: • Fornuisgroep 2P+2N / 3...
De volledige elektrische kookplaat installatie. Van 2P+2N fornuisgroep of 3P+N kookgroep tot aan de perilex stekker van de kookplaat. We behandelen het allemaal in deze tweedelige videoserie over de installatie van de elektrische (inductie) kookplaat fornuis-, kookgroep.
Groepenkast componenten: 123groepenkast.nl
Installo.nl - Blog: installo.nl/elektrisch-koken-...
Fornuisgroep 2P+2N met aardlekschakelaar: 123groepenkast.nl/SEP-Uitbrei...
Alle 2P+2N fornuisgroepen: 123groepenkast.nl/Fornuisgroepen
Kookgroep 3P+N installatie automaat: 123groepenkast.nl/Kookgroep
Kookgroep 3P+N aardlek automaat: 123groepenkast.nl/Aardlekauto...
YMVK Kabel: 123groepenkast.nl/YMVK-kabel-...
Perilex contactdoos & stekker: 123groepenkast.nl/Perilex-
- - - - - - - - - - -
VIDEOS:
Part 2 / 2 Fornuisgroep 2P+2N / 3P+N kookgroep installatie aanleggen:
• Fornuisgroep 2P+2N / 3...
2P+2N fornuisgroep B16 installeren in groepenkast:
• Hoe moet je een fornui...
3P+N installatie automaat kookgroep B16 installeren in groepenkast:
• Hoe Jij Een krachtgroe...
3P+N aardlekautomaat kookgroep B16 installeren in groepenkast:
• Een 4 polige Aardlekau...
- - - - - - - - - - -
In deze video worden 7 hoofdonderdelen behandeld over de installatie en theoretische benadering van de installatie van de 2P+2N Fornuisgroep en 3P+N kookgroep.
1. Hoeveel vermogen moet de kookplaat installatie hebben?
2. Kan jouw elektrische installatie deze aanpassing aan?
3. De aansluiting van het energiebedrijf
4. Groepenkast aanpassing voor de installatie kookgroep 3P+/N fornuigroep 2P+N
5. Materiaalkeuze
6. Kosten
7. Installatie van componenten:
Bedankt voor het kijken van de video:
Fornuisgroep 2P+2N / 3P+N kookgroep installatie aanleggen.
Heb je ook video 2 al gezien over de installatie van de fornuisgroep en kookgroep & volledige achterliggende installatie elektrische kookplaat installatie.
• Fornuisgroep 2P+2N / 3...
- - - - - - - - - - -
Deze video is 100% eigendom van LagewegGroep
"A license to use this royalty-free music by iBroccoli was purchased from AudioJungle.net".
- - - - - - - - - - -
Zijn wij al connected op LinkedIn:
/ lageweggroep
- - - - - - - - - - -
Groepenkast componenten nodig? Bekijk onze webshops!
- 123Groepenkast.nl
- GewissElektro.nl
Bedankt voor het kijken! Laat even een reactie achter.
Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

Пікірлер: 16

  • @joostk
    @joostk4 ай бұрын

    Helder verhaal! Ik wil binnenkort een 2-fase inductiekookplaat installeren, dus deze video komt als geroepen. :-)

  • @chewmonkey89
    @chewmonkey895 ай бұрын

    Tip: je kunt alvast een nieuwe groepenkast of nieuwe hoofdschakelaar (laten) monteren als je wacht op de verzwaring. De eerste fase vanaf je meter wordt op de eerste fase van je vierpolige hoofdschakelaar aangesloten. Tijdelijk worden alle 3 de fasen op deze hoofdschakelaar doorverbonden met een brug. Zodra de netbeheerder komt zal hij deze brug verwijderen en alle fasen vanaf de meter op de juiste fase aansluiten op je hoofdschakelaar.

  • @LagewegGroep

    @LagewegGroep

    5 ай бұрын

    Hi @Chewmonkey89, inderdaad is dat aan te raden. De groepenkast moet namelijk al voorzien zijn van een 4 polige hoofdschakelaar. In video 2 wordt dit als het goed is nog behandeld. Scherpe opmerking en zeker een pro-tip! ^Ricardo

  • @diegohuijbregtsgarcia5102

    @diegohuijbregtsgarcia5102

    5 ай бұрын

    Wat een topper! Deze tip zocht ik, omdat ik niet zeker wist welke volgorde de juiste zou zijn. Bedankt!

  • @wiljanbruil9991
    @wiljanbruil99912 ай бұрын

    Goedenavond ik heb al een krachtstroom kan ik dan mijn inductiekookplaat gewoon op l1 l2 l3 n en aarde aansluiten dat aansluitschema zit onderop de inductiekookplaat kan het dan 1 op 1 aansluiten? Alvast bedankt

  • @gerritvangrondelle2320
    @gerritvangrondelle23203 ай бұрын

    Moet bij de invoer van de groepenkast niet een buisje of een kabelwartel? En geld dit niet hetzelfde voor de parilex wcd? Deze zijn niet geschikt voor kabel invoer.

  • @BB-ne9ev
    @BB-ne9ev5 ай бұрын

    Als ik een standaard 3x25A huisaansluiting heb, en ik installeer een kookgroep met 2x16A. Dan is 7.2kW toch teveel? 7200/240=30A..

  • @gerhardmulder7312

    @gerhardmulder7312

    4 ай бұрын

    De kookplaat zal alleen 3700 Watt verbruiken als de z.g.n. boostfunctie aan staat. Deze boostfunctie kan niet voor beide helften tegelijk aan staan. In de één na hoogste stand 9 is het opgenomen vermogen 2200 Watt. Het maximaal opgenomen vermogen is bij vele kookplaten instelbaar zodat e.e.a. kan worden ingesteld afhankelijk van de situatie in de meterkast. N.b. na controle van mijn kookplaat bleek deze ingesteld te zijn op een maximale vermogen van 3500 W. Nadat ik de kookplaat weer had ingesteld op maximaal vermogen werkten de beide boosterfunctie's (links en rechts) weer tegelijkertijd. Echter indien de boosterfunctie is geactiveerd kan aan dezelfde kant geen tweede pan worden verwarmd. Ook wordt de boostfunctie na enige tijd ( 10 min.) uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen.

  • @bertsteenbergen6729
    @bertsteenbergen67295 ай бұрын

    Vraagje, ik heb een 3x25A aansluiting en heb een 11kW aansluiting voor een elektrische laadpaal, moet ik mijn aansluiting laten verzwaren naar 3x35A of kan ik gewoon op 3x25A blijven? Ik weet nog niet of ik een 7.2kW kookplaat wil of een 3 fasen (11kW) kookplaat....(er is geen ruimte meer in de groepenkast en de laadpaal is al met een aardlekautomaat aangesloten).

  • @LagewegGroep

    @LagewegGroep

    5 ай бұрын

    Hi @Bertsteenbergen6729 Tel alle vermogens van de apparaten op die je gebruikt en vermenigvuldig deze met het gelijktijdheidsfactor. Hier kun je dan uit opmaken welke aansluitwaarde jij nodig hebt. Eventueel kun je voor een volgende uitbreiding een losse miniverdeler plaatsen. Mocht je nu willen dat we even met je meekijken en foto's hebben, stuur ze dan met jouw vraag naar Info@123Groepenkast.nl ^Ricardo

  • @vriesvakkie1

    @vriesvakkie1

    5 ай бұрын

    Ga eerst een kijken wat dat aan vastrecht meer kost, ca 1400 per jaar meer. Daarvoor kan je beter een slimme slaapzaal kiezen.

  • @pedrosmits
    @pedrosmits5 ай бұрын

    9:56 als je 2x N in 1 buis doet, uiteraard goed kijken welke fase bij welke nul hoort. Mocht je dit aan de hand hebben, kijk dan de uitgebreide video.

  • @LagewegGroep

    @LagewegGroep

    4 ай бұрын

    Precies: Hierbij een link naar de uitgebreidere video. Hier laten we zien hoe je de weerstand in een draad kan meten en er achter kunt komen welke draad welke is! kzread.info/dash/bejne/hY5kw7Wed7Sbibg.html ^Ricardo

  • @jansmit4628
    @jansmit46285 ай бұрын

    Mijn 2 fase Samsung NZ64B6056GK/U1 inductie kookplaat wil ik op 2 van de 3 binnen komende fasen (elk 25A) aansluiten. Hiervoor is er in de meterkast een kookgroep geplaatst waarbij elk van de twee 16A installatie automaten op een eigen aardlekschakelaar is aangesloten. Bij aansluiten van de kookplaat gaan nu echter deze 2 aardlekschakelaars er uit. De inductie kookplaat zou volgens de service afdeling van Samsung geschikt zijn voor aansluiting via 2L+2N en 100% gescheiden fases hebben. De verbinding vanuit de meterkast via een perilex en de kabel naar het kooktoestel is door een installateur gecontroleerd en als correct bevonden. Er lijkt toch een lekstroom van de ene fase terug te komen via de andere fase waardoor de aardlekschakelaars activeren. Omdat de 2 aardlekschakelaars onafhankelijk van elkaar werken kunnen ze niet weten dat het geen echte aardlek fout is. Is er een andere oplossing met b.v. een 3 fase aardlekautomaat waarbij slechts 2 van de 3 fases uitgaande naar de perilex worden aangesloten zodat de heen en retour stroom van de twee aangesloten fasen door 1 sensor wordt gemeten en een lekstroom tussen deze 2 faden niet als fout wordt gezien? De inductie kookplaat via 2 installatie automaten koppelen met 1 aardlek automaat vind ik geen correcte oplossing omdat het maximum vermogen van deze kookplaat 7450W is wat resulteert in 32A voor de bijbehorende hoofdzekering van Liander. Kan misschien net, maar wel heel dicht op het randje volgens mij.

  • @LagewegGroep

    @LagewegGroep

    5 ай бұрын

    Beste Jan, Je mag geen 1 groep verdelen over 2 aardlekschakelaars. Het is aan te raden om in jouw situatie te gaan voor een 3 fase aardlekschakelaar en dan hierbij de fasen te verdelen over 2 van de 3 fasen. Je zou hierbij ivm ruimte kunnen kiezen voor een smalle aardlekschakelaar (let wel op, de nul zit links): 123groepenkast.nl/SEP-smalle-4P-Aardlekschakelaar-40A Mocht je een mogelijkheid hebben om de installatie op 3 fasen aan te sluiten, heeft dit de voorkeur. Kies dan simpelweg voor een 3P+N aardlekautomaat: 123groepenkast.nl/SEP-B16-aardlekautomaat-3PN-30ma Gezien je nu 1 aardlek gebruikt zal deze aardlekbeveiliging niet ongewenst uitschakelen. De fornuisgroep op een 1 fase aardlekschakelaar is wel mogelijk gezien je de kookplaat nooit 100% zal belasten. Je hebt hierbij te maken met een gelijktijdigheidsfactor. ^Ricardo

  • @jansmit4628

    @jansmit4628

    5 ай бұрын

    De SEP-small-4P laat op zijn schema zien dat alle 4 aansluitingen (N, L1, L2 en L3) door dezelfde sensor gaan. Mag ik dan aan de zijde die naar de Perilex gaat b.v N als N1, L1 als L1, L2 als L2 en L3 als N2 aansluiten om vervolgens aan de zijde naar de hoofdschakelaar de N en L3 te verbinden met de N pin van de hoofdschakelaar en L1 en L2 met de bijbehorende fase op de hoofdschakelaar te verbinden. Alle stroom van en naar de inductie kookplaat wordt door dezelfde sensor gemeten, dus een lekstroom tussen de fasen in het kooktoestel zijn dan niet meer belangrijk, terwijl een lekstroom naar aarde nog steeds wel goed wordt gedetecteerd. Het vermogen wordt nu netjes verdeeld over 2 van de 3 binnenkomende fases zoals ik het graag zou willen hebben. De huidige "kookgroep" wordt dat simpel vervangen door de SEP die dan rechtstreeks naar de hoofdschakelaar gaat. Het belangrijke punt is dus of ik N1, L1, N2 en L2 vanaf de Perilex met z'n vieren op de SEP mag aansluiten en aan de andere kant de N1 en N2(L3) te koppelen als N en samen met L1 en L2 naar de hoofdschakelaar te gaan. Of is het vestandiger de N1 en N2 vanaf de Perilex bij de aansluiting op de N van de SEP al te koppelen en de L3 aansluiting op de SEP open te laten en dus alleen de N, L1 en L2 te gebruiken om verwarring door het gebruik van L3 als N te voorkomen?

Келесі