Flipped Mastery Model van Bergman en Sams - Blended Learning Deel 2b

👨‍💻 Op de community voor leraren vind je een overzicht van alle video’s die tot nu toe zijn uitgebracht geordend per thema. Ga naar: eenmeesterinleren.nl/community/
🎥 Voor meer video's zoals deze meld je aan voor de nieuwsbrief via: eenmeesterinleren.nl/nieuwsbr... of bezoek de website via: www.eenmeesterinleren.nl/.
🏁 WAT JE LEERT IN DEZE VIDEO:
Na het kijken van deze video weet je wat het flipped mastery model inhoudt, begrijp je hoe dit leidt tot effectiever te leren en hoe je het model zelf kunt toepassen in de onderwijspraktijk.
💬 SAMENVATTING:
Bergman en Sams baseerde het flipped mastery-model op het mastery learning model van Bloom en hun eigen flipping the classroom model. Het uitgangspunt van mastery learning is dat alle leerlingen een bepaald niveau van beheersing bereiken over een concept van de lesstof voor ze verder kunnen. Halen ze dat niveau niet, dan krijgt de leerling extra, aanvullende of remediërende ondersteuning. Deze ondersteuning gaat door tot ze het gewenste niveau halen en naar het volgende concept door kunnen.
Het flipped mastery-model geeft hier een invulling aan door middel van: een flipped classroom met instructievideo’s en actieve verwerkingsopdrachten aangevuld met formatieve toetsen en extra ondersteunings en verdiepingsmateriaal dat geschikt is voor leerlingen die de toetsen wel of niet halen. Voor de implementatie van het flipped Mastery Model zijn een aantal zaken waar je naast je flipped classroom rekening mee kunt houden.
Ontwikkel een assessment systeem
Richt het formatieve deel efficiënt in.
Creeër constructive alignment
Oefen de leerlingen in het werken met het model.
Onderschat je leerlingen niet.
Pas de inrichting van het lokaal aan.
Ondersteun metacognitieve vaardigheden.
Neem de tijd voor het herontwerp
Een aantal voordelen van het model zijn. Meer gepersonaliseerd en gedifferentieerd onderwijs. Een hogere verantwoordelijkheid voor leren bij de leerlingen en meer directe feedback waarbij leren meer centraal komt te staan. En last but not least minder nakijkwerk.
🔗 KOPPELING GENERIEKE KENNISBASIS:
Domein A - De school als leeromgeving ➝ didactisch handelen van de docent.
Subdomein A5 - Begeleiden van leerprocessen.
Kernconcepten: A5.2 - Ondersteuning ict bij leerprocessen.
🏷️ Volg mij op:
Nieuwsbrief: eenmeesterinleren.nl/nieuwsbr...
Community: eenmeesterinleren.nl/community/
Twitter: / bastenberg
LinkedIn: / bastenberg
Instagram: / eenmeesterinleren

Пікірлер