Erfi Rekord Turbomig 2500 korjausprojekti

Ғылым және технология

Tällä videolla huolto/korjauskohteena on vanha Erfi Rekord Turbo mig 2500 -hitsauskone. Vikadiagnoosina on tehonpuute ja satunnainen sulakkeiden palaminen. Koneesta löytyy useampi eri vika, jotka vaikuttavat sekä toiminnallisuuteen, että sähköturvallisuuteen. Kun viat on korjattu sekä sähköturvallisuusmittaukset saatu hyväksyttäviin arvoihin, niin tehdään vähän koehitsauksia.
Video on kuvattu Tammikuussa 2023.
Tällä videolla tehdyt huolto- ja korjaustyöt ovat sallittuja vain sellaisille henkilöille, joilla on säädösten mukainen oikeus tehdä sähkölaitehuoltoa.
Tämä ei ole ohjevideo, vaan ainoastaan tarinaa ammattia sivuavasta harrastelusta sähkölaitteiden parissa.
Videolla käytetty asennustarkastusmittari: Ampbrobe Telaris Proinstall 100

Пікірлер: 8

  • @eccentric2714
    @eccentric2714 Жыл бұрын

    Olipas mukava projekti kattoa. Kiitos videoista .

  • @Askotekki

    @Askotekki

    Жыл бұрын

    Kiitos, mukava kuulla

  • Жыл бұрын

    Noi vanhat koneet on kyllä hyvin yksinkertaisia ja loppujen lopulta tosi helppo korjata. Tosi hieno homma että painotat sähköturvallisuutta myös vapaa-ajan puuhailuissa 👍 Sitä joutuu omankin työn ja harrastuksien puolesta olla tarkkana noissa.

  • @Askotekki

    @Askotekki

    Жыл бұрын

    Kyllä, sen verran olen ollut sähköasioiden kanssa tekemisissä, että sähköturvallisuudesta huolehtiminen on mulle ehdottoman tärkeä ja rutiininomainen asia sekä huollossa että uuden rakentamisessa ja asennuksissa. Asennustarkastusmittari on mulle työkalu, jolla tehdään paljon muutakin kuin vain käyttöönottomittauksia uusissa asennuksissa.

  • @MessiKorpi
    @MessiKorpi Жыл бұрын

    Hyvä video 👍🏻 Tällaiset Sähkötekniset Ja mekaniikka videot 👍🏻 ⚡🔩⚙️

  • @Askotekki

    @Askotekki

    Жыл бұрын

    Kiitos. Kyllä näitä tulee jatkossakin, kunhan tulee sopivia projekteja eteen.

  • @jukkahokkanen5418
    @jukkahokkanen54186 ай бұрын

    Onko hitsaus jännitteet tosiaan noin alhaisia???

  • @Askotekki

    @Askotekki

    6 ай бұрын

    Kyllä ne tuolla alueella on, ihan jo sähköturvallisuudenkin vuoksi, isommissa koneissa toki voi olla vähän enenmän kuin tässä. Yksivaiheisissa (valovirta) koneissa voi olla myös vähän suurempi jännite, koska tasasuunnattu kolmivaiheinen jännite tuottaa enemmän tehoa hitsaustapahtumaan kuin yksivaiheinen. Toisaalta yksivaihekoneet on vastaavasti sen verran pienempitehoisia, että helposti samoissa lukemissa pyöritään kuitenkin.

Келесі