No video

En Güzel Lepistes Kuyruk Çeşitleri (Safkan Lepistes Üretimi)

Peçe kuyruklu lepisteslerin ikizkenar yamuk şekline benzeyen bir kuyruğu vardır. Kuyruk, tek bir renk de olabilir, çok renkli de olabilir hatta sadece bir tek desenden ve bunun benzeri renklerle de renklenmiş olabilir. Bu tür lepisteslerin Sırt ve alt yüzgeçleri genellikle uzun ve akıcıdır. En sık rastlanılan kuyruk şekillerindendir. Eğer özel bir tür olarak beslenirse, akvaryumda çok güzel görünürler.
Üçgen kuyruklu lepistes, Delta kuyruk lepistesi olarak da bilinen bir türdür. Kuyruk şekilleri tam bir üçgeni andırır. Üçgen kuyruklu lepistes, lepistes ailesi içerisinde, kuyruğunun boyutu ile orantılı olarak, renklerini en güzel gösteren veya ilginç desenler sergileyen etkileyici bir kuyruk boyutuna sahiptir. Sırt yüzgeçleri uzun ve akıcıdır, bu türün alt karın yüzgeçleri genellikle daha küçüktür. Bir çok tek renk üretilen lepistesler, bu kuyruğa sahiptir.
Yelpaze kuyruklu lepistesler, açık bir yelpazeye benzeyen zarif görünümlü kuyruklara sahiptir. Bu kuyruk tipi aslında süslü lepisteslerin tipik bir örneğidir. Sırt yüzgeçleri uzayabilir, karın yüzgeçleri genellikle daha küçüktür. Uzun akan kuyruklarının akıcı hareketi yelpaze kuyruklu lepistesleri akvaryumun etrafında hareket ederken izlenmesi gereken güzel bir balık yapar. Zarif görünümü, balık yetiştiricilerini bu türe hayran bırakan birçok olgudan sadece biridir.
Bayrak kuyruklu lepistes, flama kuyruklu lepistes olarak da bilinir. Bu kuyruk şekli, şimdiye kadar bahsettiğim diğer kuyruk türlerine göre kenarlardan çok daha dardır. Hızlı bir şekilde yüzerken ve suda hızla ilerlerken, kuyrukları rüzgarda dalgalanan bayraklara benzetilir. Bayrak kuyruklu lepisteslere sahip olmaya karar verirseniz, gruplar halinde daha iyi göründükleri için birkaç tane satın alın.
Çift kılıç kuyruklu lepistes olarak da bilinir. Bu balıkları, diğer lepistes balıklarından ayıran benzersiz bir kuyruk şekline sahiptir. Kılıçkuyruk balığının kuyruğuna çok benzer, ancak uzun bir kuyruk yerine, çift kılıçkuyruk balığının orijinal kuyruğunun her iki yanında kılıç şeklinde iki uzun çıkıntı vardır.
Üstten Kılıç Kuyruklu Lepisteslerde çift kuyruk bulunmaz, bunun yerine kuyruk, kuyruk tabanının üstünde uzayan ayrı bir uzun yapıda, sadece bir kenarda uzar. Kuyruğun sadece bir kenarı uzatıldığından, bu lepistes balıklarının, kılıçkuyruk balığına benzediğini gözlemleyebilirsiniz.
Alt kılıçkuyruk lepistesi, üst kılıçkuyruk lepistesinin ters bir versiyonudur, çünkü kuyruğunun sadece alt kenarı uzar.
Kuyruğun uzun olmayan kenarı dardır ve bayrak kuyruğu lepisteslerin kuyruğu şeklindedir.
Lir kuyruk lepistesi, çift kılıçkuyruk lepistesten pek farklı değildir. Aslında, çift kuyruklu lepistesin bir çeşididir.
Lir kuyruk lepistes söz konusu olduğunda, kuyruklar birbirinden bağımsız gibi görünür, ancak daha yakından incelendiğinde aslında küçük şeffaf bir zarla bağlı olduklarını fark edebilirsiniz.
Sandık şeklinde kuyruklu Lepisteslere denir ve kısa kuyruklu lepistes kategorisinin bir parçasıdırlar. Bu kuyruk şekli, Dünya Lepistes Yarışmaları için Değerlendirme Standardında yer almaktadır.
Kürek şeklinde bir kuyruğu olan bu lepistes türünün, özellikle büyük bir kuyruğu yoktur, ancak yine de dikkatinizi çeken etkileyici görünümlü bir kuyruktur. Tabii ki, bu kategoride bazı kuyrukların diğerlerinden daha büyük olduğu varyasyonlar da vardır.
Çok yönlü ve genellikle daha kısa olan yuvarlak kuyruklu lepistes, estetikle ilgilenenler ve benzersiz ve belirgin şekilli lepistesler yetiştirenler için ilginç bir seçim olabilecek bir başka etkileyici örnektir.
Kürek kuyruğu lepistes çeşidine biraz benzeyen iğne kuyruk lepistesin kuyruğunun orta kısmı çok daha uzundur, dolayısıyla şeklinden dolayı iğne kuyruk adı verilir. Uzun sivri uçlu kuyruğu nedeniyle bu lepistes türü kıl kuyruk lepistesi olarak da anılır. Kuyruk tabanda genişler ve daraldığı iğne benzeri kısma ulaştığında daha ince hale gelir.
On üçüncü ve bu videoda ki sonuncu kuyruk modelimiz, Yarım ay kuyruklu lepistes.
Lepistes kuyruk şekillerine gelince, yarımay kuyruklu lepistes favorimdir. Kuyruk tabanda geniş başlar ve yarım ay gibi görünene kadar daha da genişler.
Özellikle bir renk ve şekil karışımına sahip olduğunda, daha etkileyici görünen lepistes kuyruklarından biridir.
Bunlar, lepistes kuyruk şekillerini araştırırken karşılaşabileceğiniz bazı kuyruk çeşitleridir, ancak yetiştiriciler sürekli olarak her biri bir öncekinden daha etkileyici olan yeni şekiller buldukları için tam bir liste de değildir.
lepistes kuyruk çeşitleri,
bayrak kuyruklu lepistes,
yelpaze kuyruklu lepistes,
üçgen kuyruklu lepistes,
delta kuyruklu lepistes,
çatal kuyruklu lepistes,
lir kuyruklu lepistes,
peçe kuyruklu lepistes,
üstten kılıçlı lepistes balığı,
alttan kılıçlı lepistes balığı,
sandık kuyruklu lepistes,
kürek kuyruklu lepistes,
yuvarlak kuyruklu lepistes,
iğne kuyruklu lepistes,
kıl kuyruklu lepistes,
yarım ay kuyruklu lepistes,
safkan lepistes,
safkan lepistes üretimi,
lepistes kuyruk,

Пікірлер: 38

  • @gaziakvarist1806
    @gaziakvarist18062 жыл бұрын

    Güzel ve gerçekten bilgi dolu video olmuş emeğinize sağlık hocam 🙏🏻

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur. :)

  • @onurtoledo
    @onurtoledo2 жыл бұрын

    Ender bilgiler var video da maşallah

  • @metinboruc4778

    @metinboruc4778

    2 жыл бұрын

    Çok güzel olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim :)

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTR2 жыл бұрын

    Üstadım genelde videolarını sonuna kadar yorum yazmadan izler ve beğeni atarım. Ama videonun sonunda değindiğin çaprazlama olayına yorum yapmak istedim. Genelde bu farklı türlerin çaprazlanmasına karşı çıkılır. Ben bu görüşü desteklemiyorum. Senin de söylediğin gibi yeni doğacak yavruların bir öncekinden daha güzel olma ihtimali var. Bu olayı defalarca deneyimledim. Ayrıca saf kan olsun kan bozulmasın diye çabalamak boşuna bence. Balığın geninde daha önceki çiftleşmeler den başka bir varyetenin geni olabiliyor. Bu da aynı tür balığın çiftleşip doğan yavrunun başka bir tür olarak doğmasına neden olabiliyor. Bunu defalarca deneyimledim. Eline emeğine sağlık. KZread un ansiklopedisi seviliyorsun. Keyifli hobiler Selamlar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Dediğin çok doğru. Zaten safkan balıklar da bu yüzden çok pahalı oluyor. Bu safkan olayı da çok uzun süre deneyimlemenin ve sistemli üretimin sonucunda ortaya çıkıyor. Yalnız bu orjinal ırka ulaşmak da çok uzun bir süre sonra, kademe kademe üretim ile mümkün oluyor. Tabi ki ilk baştan da kullanacağın balıkların da safkan olmaya çok yakın balıklardan seçmek gerekiyor, bu da zaten başlı başına bir süreç. Dediğin çok doğru, çaprazlama ile yapılan üretim de körün taşı gibi, denk gelmeli. Yine de olur da denk gelirse de bunun nasıl geliştirilebileceğini bilmek de en azından bu değeri daha da değerlendirmenizi sağlayacaktır. Güzel sözlerin için de teşekkür ederim. 🙏

  • @AquaLabTR

    @AquaLabTR

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Üstadım ne demek. Bilgi paylaşımını en güzel yapanlardan biri sensin. Seninle fikir alışverişi yapmak ve bu doğrultuda başkalarına yardımcı olmak önemli. İyiki sen ben ve bizim gibi şov değil bilgi paylaşımı yapan kanallar var.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Benim amacım, bu videoların yıllar sonra da olsa izlenmesi. Bir de bu hobiyi insanlara sevdirmek. Çünkü hobi sahibi olan insanlar, gene kendi gibi aynı hobiden hoşlanan insanları bir araya getirir. Bu sayede çevreleri de genişler. Güç birliği yapıp, belki de ülke için döviz getiren bir işletme kurar. Ne bileyim, olur mu olur. Benim de bunda ufak bir katkım olursa da en büyük mutluluk.

  • @AquaLabTR

    @AquaLabTR

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Neden olmasın. Hayaller olmaz ise gerçekler uzaklaşır. Saygılar Selamlar 🙋

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Hocam senegal geleçekmi? Lütfen

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Gelecek ancak biraz zamana ihtiyacım var.

  • @Efekan81
    @Efekan812 жыл бұрын

    Silver (Kristal) Köpek balığı almayı düşünüyorum 120X40x40 akvaryuma 4 tane alicam akvaryumu nasıl olmalı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum 192 litre. Bu akvaryum kristal için küçük bir akvaryum. Bu balık sürü balığıdır ve en az 5 adet bakılması gerekir ve boyları akvaryumda 30 santim kadar olabilir ve ömürleri de yaklaşık 10 senedir. Benim sana tavsiyem akvaryumunun en az 600 litre olması. Bunun dışında ki akvaryumlar sıkıntı yaratacaktır.

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Abi iki tane dişi betam var aynı akvaryumdalar bitanesi diğerinin kuyruğunu ısırmış bende ayırdım kuyruğu ısırılan betanın kuyruğu kendiliğinden düzelir mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sıcaklık (28-29'C)'ye yükselt ve su ekstra temiz tut. Balığın bulunduğu akvaryumun suyunu bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değiştir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Yemini de günde 1 kere ver. Kuyruk tekrar yerine gelecektir.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim :)

  • @yunuskaya2665
    @yunuskaya26652 жыл бұрын

    Merhaba benim sarı prensesim var. Son 2 gündür balığımın gözü nün %95 i siyah ve ikide bir akvaryuma çarpıp duruyor acaba görme sıkıntısı olabilir mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Diğer balıklar tarafından saldırıya uğramış olabilir.

  • @yunuskaya2665

    @yunuskaya2665

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamam teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @Kolatomer32
    @Kolatomer322 жыл бұрын

    Canlı doğuranlarda karma akvaryumda mı daha fazla yavru alınabilir tek türdenmi abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun büyüklüğü, aksesuar çeşitliliği ve yavru balıkların saklanma alanı büyüklüğü, yavru almanda ve yaşatmanda etkilidir. Tek tür veya Çok tür bunu fazla etkilemez. Ancak tek türden ne kadar çok çift oluşturursan da o kadar çok yavru alma ihtimalin artar.

  • @Kolatomer32

    @Kolatomer32

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel ben zaten bol bitki kullanıcam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    O zaman sorun olmaz. Yavrular bu bitkilerin arasında saklanacaklardır.

  • @Kolatomer32

    @Kolatomer32

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler abi saol bu zamana kadar ne kadar soru sorduysan hepsini yanıtladın saol

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu kanalı bunun için açtım. 😃

  • @emirr.09
    @emirr.092 жыл бұрын

    Selam abi 👋🏻 benim 15 tane transgenetik ve 2 tane melek balığı var gittiğim petshop’da lepistes balıklarını çok beğendim ve 2 tane aldım aldıktan sonra getirdim akvaryuma koydum direkt kumun altına girmeye çalıştılar motorun arkasına girdiler çıktıklarında ise çok fena vuruyordu transgenetik tetralar nedeni nedir akvaryumum 120 litre Ve iki melek balığımdan büyük olanı küçük olanı kovalıyor ve vuruyor bunun nedeni nedir yazarsan sevinirim :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Lepistes gurup halinde yaşayan balıklardır. En az 2 dişi 1 erkek olacak şekilde olmalıdır. Ayrıca lepistes balıkları, melek balıklarının kuyruklarını didikleme eğilimindedir. Bu yüzden bu iki balığı bir arada tavsiye etmiyorum. Akvaryum 120 litre ise, bu balıklarının yaşaması için elverişli. 15 Transgenetik balığı da adet olarak iyi.

  • @KaraMithatt
    @KaraMithatt2 жыл бұрын

    Cem abicim merhabalar. Silis kum zeminli 50 litrelik akvaryumum var anubias türlerim var bitki ekeceğim ama sorun olur mu elodea zeytin, Gül gibi bitkiler silis kumda yetişir mi sorun olur mu ? Almadan önce sana sormak istedim abi.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Elodea, saz, gül, zeytin, tilki kuyruğu, Cabomba bitkisi , Kaplan Lotus, Java Moss, Anubias ve java fern bitkilerini silis kumda bakabilirsin.

  • @KaraMithatt

    @KaraMithatt

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim Cem abicim son sorum olacak 25 litrelik nano tankım duruyor boşta duran onuda kuracağım abi ama taban ve üstüne nasıl bir bir kum tercihi yapmalıyım bitkili için ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balık besleyecek misin?

  • @KaraMithatt

    @KaraMithatt

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel evet abi fil kulak lepistes düşünüyordum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çakıl veya kum kullanmanı tavsiye ederim. Dere kumu, silis kum, quartz kum olabilir. Yavruların içine saklanabilecekleri çakıl büyüklüğü iyidir.

Келесі