No video

Balıksız Döngü ile İlgili En Sık Sorulan Sorular!!! (Akvaryumda Azot Döngüsü)

Balıksız döngü nedir ve neden diğer yöntemlerden daha iyi bir tekniktir?
Balıksız döngü, balık eklemek yerine kimyasal yollarla yeni bir biyolojik filtreyi olgunlaştırma (veya döngüye alma) yöntemidir. Olgunlaşma veya döngü, basitçe filtre üzerinde faydalı bakterilerin üreme sürecidir. Bunu, bakterilerin enerji kazanıp, kullanması için bir kirlilik kaynağı sağlayarak ve ardından bakteri kolonisinin tam boyuta ulaşması için birkaç hafta bekleyerek yaparız.
Neden akvaryumda biyolojik filtreyi olgunlaştırmamız gerekir?
Yeni filtreler, balıkların ve çürüyen yiyeceklerin ürettiği amonyağı çıkarmak için gerekli bakterileri içermez, bu nedenle başlangıçta suyu kirlilikten uzak tutamazlar. Biyolojik filtre oluşumu, suyu amonyak ve nitritten uzak tutarak, mekanik filtrenin daha verimli çalışmasını sağlar.
Bakteri oluşturmak için akvaryumu bir ay boş çalıştırmam söylendi. Bu doğru mu?
Hayır. Bu kesinlikle doğru değil. Olgunlaşma süreci başlamadan önce bakterilerin bir besin kaynağına ihtiyacı vardır. Boş bırakılan veya düzenli bir kirlilik kaynağı almayan bir akvaryum olgunlaşmayacaktır.
Pet Shop bana bir hafta sonra balık eklememi tavsiye etti. Ne dersin?
Yeni bir filtreyi olgunlaştırmanın birkaç şekli vardır. İlki akvaryuma nispeten dayanıklı balıklar koyarak, süreci başlatarak ilerlemek, ikinci olarak, başka bir akvaryumdan alacağınız filtre suyunu, yeni akvaryuma koyarak ilerlemek üçüncü olarak, hazır kimyasallar kullanmaktır.
Balıklarla bakteriyel döngü nasıl oluşturulur?
Balık, bakteriler için amonyak üretir. İlk başta amonyak bir sorundur, ancak daha sonra nitrit sevisi de artarak zirveye çıkmaya başlar. Kirlilik amonyak ve nitrit seviyesi yükselir ve balıkların zehirlenme olasılığını da daha yükselecektir.
Yeni bir filtreyi olgunlaştırırken, çok sabırlı ve çok dikkatli olmalısınız.
Balıksız döngünün faydaları nelerdir?
Balıksız döngü, balıkları kirli su stresine maruz bırakmadan sistemi olgunlaştırmanıza olanak tanır. Bu, akvaryuma hiçbir canlı ya da balık koymak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. Ve eğer doğru yapılırsa, geleneksel yöntemden daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde akvaryumda daha yüksek balık sayısına ulaşmanıza izin verir.
Balıksız döngünün dezavantajları var mı?
Akvaryuma üç veya dört hafta, bazen biraz daha uzun süre herhangi bir balık koyamazsınız. Bakteriyi tam olarak oluşturamadığını veya yoksun olabileceğini ve balık eklendiğinde akvaryumun tam olarak olgunlaşması için daha fazla zaman geçmesi gerektiğini göstermiştir.
Balıksız döngüye nasıl başlarım?
Sıvı veya kristal amonyak formları, balıksız döngü için en yaygın olarak kullanılan kimyasallardır. Bu bakteriler için kullanılacak besin kaynağının, döngü süreci boyunca boş olan akvaryuma düzenli aralıklarla eklenmesi gerekir.
Amonyak nasıl parçalanır?
Nitrifikasyon bakterileri, amonyağın içindeki nitrojeni nitrite oksitleyerek parçalar. Nitrit daha az zararlıdır, ancak yine de akvaryumda ki balıkları strese sokabileceğinden, balıklar için uzun sürede zararlıdır. Amonyak seviyesi, su soğuksa veya bakterileri etkileyen kimyasallar içeriyorsa çok daha uzun süre akvaryumda aynı seviyede kalabilir, Tropikal akvaryumlarda ise amonyak seviyesi sıcağın etkisi ile normalden birkaç haftadan daha fazla yüksek kalacaktır.
Nitriti ne bozar?
Nitrit, Nitrobacter ve Nitrospira bakterileri tarafından nitrata parçalanır. Nitratı su değiştirerek azaltılır. Kirli akvaryum suyununun bir kısmını klorsuz musluk suyuyla değiştirin.
Nitrit seviyesi yükseliyor. Ne zaman düşecek?
Yaklaşık iki hafta sonra (sıcaklığa bağlı olarak) nitrit seviyesi zirve yapmaya başlayacak ve bakteri miktarı büyük ölçüde arttığından amonyak seviyesi de düşmeye başlar. Akvaryum suyunu test etmeye devam edin. Amonyak ve nitritin düşmeye yaklaşık üçüncü haftadan sonra başladığını görmelisiniz.
Olgunlaşma sürecini nasıl hızlandırabilirim?
Yeni bir filtreyi olgunlaştırmanın en hızlı yolu, başka bir filtreden olgun filtre suyu eklemektir. Tabi ki bu yeni filtreyi koyduğunuz akvaryum ile eskisinin su kimyasının benzer olduğundan emin olmanız gerekir.
Neden bazı akvaryumların olgunlaşması diğerlerinden daha uzun sürüyor?
Filtre bakterileri, su koşullarına ve filtre içindeki ortama bağlı olarak farklı oranlarda çoğalır. Balık hastalığı tedavisi için kullanılan (özellikle metilen mavisi ve antibiyotikler) bu bakterilerin yok olmasına neden olacaktır.
Bakteri oluşumunda su sıcaklığı önemli mi?
Evet. Sıcaklık çok önemlidir. Bakteriler su daha sıcak olduğunda daha hızlı ve soğuk olduğunda daha yavaş ürerler.
balıksız döngü, balıksız döngü oluşturma, akvaryumda azot döngüsü, akvaryum azot döngüsü, bakteriyel flitrasyon, balıksız akvaryum, azot döngüsü, akvaryum bakteri kültürü, bakteri kültürü, bakteri kültürü nasıl oluşur, bakteri kültürü nasıl oluşturulur, bakteri kültürü oluşturma, sık sorulan sorular, balıksız döngü nedir, biyolojik filtre, biyolojik filtre ne işe yarar, akvaryum biyolojik filtre, akvaryum boş çalışır mı, akvaryum boş çalışırmı, akvaryuma balık ne zaman konur

Пікірлер: 87

  • @metinboruc4778
    @metinboruc47782 жыл бұрын

    Sağlıklı yaşam için çok güzel

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yeni akvaryum kurmak isteyen arkadaşların bu konuyu çok iyi bilmesi gerekir. Yoksa balıklarını kaybeder.

  • @ilhanodabasi1627
    @ilhanodabasi16272 жыл бұрын

    Emeğine sağlık

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim :)

  • @mehmetbayrakdar3023
    @mehmetbayrakdar30232 жыл бұрын

    Emeğine yüreğine sağlık.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim 🙏👍🏻👏

  • @asdadd1359
    @asdadd1359 Жыл бұрын

    Abi lepistes yavrularına kabuksuz artemia günde kaç defa verilmelidir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Günde 3 kere verebilirsin. Ancak arada sebzeli yem de vermeni tavsiye ederim. Çünkü artemia sürekli verildiğinde kabızlık sorununa da yol açar.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Geleceğim inşallah abim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Beklerim. Görüşürüz.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel geleceğim

  • @Hjj-ty7ig
    @Hjj-ty7ig Жыл бұрын

    Valla abi benim teyzem 5 tane small Japonu bir sürahide bakmış :D ( bu arada 4 yıl yaşamışlar)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu bir başarı değil, bir eziyettir çünkü Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda eziyet çekerler.

  • @sadisticcapybara
    @sadisticcapybara2 жыл бұрын

    Eline sağlık abi ama kristal köpekbalığı/silver shark ile ilgili video yapabilirmisin?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yapabilirim. Daha önce bir videomda bu balık hakkında bilgi vermiştim. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/d32a07Sle8LSgKg.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu hafta ki videomun konusu Kristal Köpek Balığı. İzlemeye gelirsin umarım :)

  • @sadisticcapybara

    @sadisticcapybara

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel heyecanla bekliyorum!

  • @bulutmansurguler9731
    @bulutmansurguler97312 жыл бұрын

    Abim bu akvaryumdaki balik in türü ne balon balığımı? Eksi 3 dk 6 saniye kala sarı renk olan

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Evet balon balığı. Arothron meleagris....Sarı renkli olan yanında siyah benekli olanı da var.

  • @canyldz3632
    @canyldz3632 Жыл бұрын

    Abi merhaba kolay gelsin öncelikle benim 50 cm lik akvaryumum var 4 litre olması lazım balık beslemek istiyorum 2 japon KZread çok fazla video var bu donguyle alakali simdi sıfırdan akvaryum kurduk diyelim 3 gün dinlenmiş suyu akvaryuma koyduk motorlar calisir bi vaziyette 1 hafta calisiyo bu donguyu olusturmak icin her gün yemleme yapmalimiyim sabah ve akşam 1. Sorum bu 1 haftanin sonunda balik eklemelimiyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html Japon balığı bakacaksan tek bir japon balığı için en az 60 litrelik bir akvaryum ister ki 2 japon balığı için 95, 3 japon balığı için en az 125 litre olmalı. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @halil1783
    @halil17834 ай бұрын

    Abi Sa.ben yeşil su yapmak için suya guvercin gübresi de koydum içinde su piresi ürermi ve balikara vereceğim için sıkıntı olurmu guvercin gübresi suda lütfen cvp ❤

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Güvercin gübresini bilemedim. Yeşil suyun oluşması için gübre ve ışık önemlidir. Ancak güvercin gübresinin bu konuda ne kadar faydası olur, daha doğrusu balıkların ihtiyacı olan yeşil suyun organik olarak oluşmasında ne kadar faydalı olur, bilemedim. Sanırım güvercin gübresi de sonuçta bir çeşit gübre olduğu için ve fotosentez yapan bitkilere de fayda sağladığı için, olabilir.

  • @halil1783

    @halil1783

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel balikara su piresini onun içinden vereceğim bakikarda zarar vermez demi abi çok teşekkür ederim iyi bayramlar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Normal şatlarda vermez ancak sen gene de bütün balıklarını koyup, riske etme. Senin da geçmiş bayramını kutlarım.

  • @halil1783

    @halil1783

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel coookkk sağol abim seninde geçmiş bayramın kutlu olsun

  • @Frknmlcmx
    @Frknmlcmx Жыл бұрын

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Videoyu tamamen izledim ama net cevap bulamadım. Içerisinde 5-6 litre su olan fanusta 1 adet küçük beta beslemek istiyorum. Elimde Sera bio nitrivec var onu kullanacağım. Balıksız döngü oluşturmak için balık yemini Her gün iki kere mi atacağım, miktarı ne olmalı ve kaç gün yem atayım.. teşekkür ederim..

  • @Frknmlcmx

    @Frknmlcmx

    Жыл бұрын

    Fanusta lav kırıkları tabanda kum ve az miktarda canlı bitki var..

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    5-6 litrede beta balığı bakılmaz. Beta balığı en az 30 litrede bakılır ki ben en az 40 litre olmasını tavsiye ediyorum. Bu balığın en önemli özelliği renkleridir ki 5-6 litre akvaryum (!) da bu balığın bu renklerini göstermesi imkansız.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sera bio nitrivec bu kadar küçük bir fanusta hiç bir işe yaramaz. Bence en az 30 veya en iyisi en az 40 litrelik bir akvaryum ile başlaman çok daha iyi olacaktır.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Bu yorum destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hep destek, tam destek :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel aynen kral

  • @mustafalevent1239
    @mustafalevent123910 ай бұрын

    Cem hocam merhaba yeni kurulumda bir sorunum var 70x40x40 tankta, tabanda lav kırığı üzerinde bazalt kum, bitkiler, taşlar ve ribbed wood denilen odunlardan müteşekkil bir dekorasyonla yeni kurulum yaptım sumpta sera siporax, seachem matrix , sünger ve elyaf malzemeleri var. Suyu bastım hazırlayıcısı koydum fitreyi çalıştırdım bir kaç güne de bakteri kültürü ekleyecektim ama ertesi gün su kızıl renkli bir bulanikliğa döndü 4 gündür bu durumda bitkilerde bı anormallik yok herhangi bir türden yosunlaşma da olmadı ama kızıllaşma dahada kızıla gidiyor ne yapabilirim acaba? Bu arada belirtmem lazım bahsettiğim ribbed wood denilen dalları aşure kazanında uzun sure kaynatmistim faydası olmadı sanırım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    10 ай бұрын

    Evet, bu tür köklerin suya salınımları 2-3 hafta sürebilir.

  • @mustafalevent1239

    @mustafalevent1239

    10 ай бұрын

    @@CemCelikelŞu durumda haftalik 4/1 yada 3/1 su degisimi yapmalımıyım, yoksa su bakteriyel olarak olgunlaştiktan sonra mı su değişimine başlamalıyım hocam? Bu konuda görüşler ikiye ayrılıyor diyatom sürecinde su değişimi yapılmaz diyenlerde var bana göre iki tarafta haklı gibi hangisine itibar edeyim şaşırdım sizin tecrubelerinize daha çok güveniyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    10 ай бұрын

    Haftalık su değişimi mutlaka yapılmalı.

  • @therhet
    @therhet2 жыл бұрын

    Merhaba galaxy rasbora almak istiyorum ama hiçbir video yok galaxy radyodalar hakkında video yaparmısınız?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sırada bir çok balık var ancak bu balık ile ilgili de bir video yapabilirim. Ancak henüz bir hazırlığım olmadı. Gene de acil olarak sormak istediği bir konu varsa da yardımcı olabilirim.

  • @therhet

    @therhet

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Bakımı internette detaylı şekilde yazıyor ama üremesi hakkında çok bilgi yok. Onun hakkında bilgi verirsen çok mutlu olurum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tamam, en kısa zamanda sana bununla ilgili bilgi vermeye çalışacağım.

  • @therhet

    @therhet

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Emeğine sağlık abim şimdiden

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah abim

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTR2 жыл бұрын

    Selam Cem hocam . Yine faydalı bilgiler. Eline sağlık. Her petshop un verdiği bilgiye itimat etmemek de gerektiğini burada hatırlatmak isterim. Metilen mavisini her hafta akvaryuma dök diyen petshoplar da var maalesef. Güzel bilgiler için teşekkür ederim Cem hocam. Keyifli hobiler dilerim. insta'da bir şey yazağım sana bakmanı rica ediyorum. Selam ve saygılarımla

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler. Bakıyorum şimdi.

  • @muhammedulker406
    @muhammedulker4062 жыл бұрын

    Abi demosoni ile maswalar yaşarmı ikisinde yavru alırımıyım akvaryum 300 litre 3 d 1 e demosoni 3 kolonide maswa var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    İki farklı gölün, iki farklı balığı. Bence bir arada bakma.

  • @muhammedulker406

    @muhammedulker406

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi koyacak yerim yok zaten cüce diye aldım şuan sıkıntı yok gibi demosoni erkek kur yapıyor hatta

  • @muhammedulker406

    @muhammedulker406

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel ilgilendiğiniz için teşekkür ederim abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sıkıntı yoksa, o zaman gittiği yere kadar gitsin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @hakanboy5677
    @hakanboy56772 жыл бұрын

    Hocam kolay gelsin akvaryum tabanı için halısaha kullansam olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hiç denemedim ancak kimyasal bir şey akvaryuma salınırsa veya koku yayarsa, balıklar için sorun yaratır. Bence halıyı koyduktan sonra bütün balıkları bir anda akvaryuma koyma.

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Abi transgenetik tetra ve moli hava motorsuz yaşar mı

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Abi bir soru daha sormak istiyorum galiba balıklarım cüce vatozun kuyruğunu yemişler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yaşamaz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Transgenetik de moli de diğer uzun balıkların kuyruklarını yer.

  • @bulutmansurguler9731
    @bulutmansurguler97312 жыл бұрын

    Cem abi japon balığı bakıyorum en küçük akvaryum hacmini soylermisin kaça kaç olabilir en küçük hacmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Beslediğin balık sayısına göre değişir. Kaç balık bakmayı düşünüyorsun?

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    6 tane bakmayı düşünüyorum cem abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    O zaman akvaryumun en az 235 litre olmalı. 100 * 50 * 47 olabilir akvaryumun.

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel cem abi akvaryum balıkları nı tanıtacağin bir video istiyoruz yaparmisin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hangisini istiyorsun?

  • @azra_413
    @azra_4132 жыл бұрын

    Abi benim balığımın karnı çok şiş acaba hamilemi yoksa bir hastalığımı vardır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre ve kaç balık var. Günde kaç kez balıkları besliyorsun? Hep aynı yem ile mi besliyorsun?

  • @azra_413

    @azra_413

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ben balıkı fonusta bakıyorum ve kaç litre olduğunu bilmiyorum 1 tane balık var. Sadece sabahları yem veriyorum hep aynı yem veriyorum.

  • @azra_413

    @azra_413

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel ve petshopdan aldığımdan beri böyle

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Fanus japon balığı için çok küçük. Her gün bir kere beslemen yeterli. Zaten her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese bile doyar. Arada kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye de ver.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.

  • @thespinosaurus2972
    @thespinosaurus29722 жыл бұрын

    Kırmızı yanaklı kaplumbağam için daha büyük bir akvaryum almayı düşünüyorum.(ölçüleri 100.70.50 düşünmüştüm) Sizce filtre mi sump mı kullanmalıyım? Eğer filtre kullanırsam ejet 3388 ve uv filtresi olan bir yan filtre kullanılabilir mi?

  • @thespinosaurus2972

    @thespinosaurus2972

    2 жыл бұрын

    Maalesef yer sıkıntısından dolayı uzunluk en fazla 100-110 cm olabiliyor.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum verdiğin ölçülere göre 350 litre ve dış filtrenin kapasitesi saatte 1910 litre. Bu dış filtre, bu akvaryum için olabilir. Uv filtre de yanında kullanabilirsin. Sumpa gerek yok.

  • @orcunkamal3506
    @orcunkamal35062 жыл бұрын

    cem abi ben akvaryumuma küçük değilde böyle 1 cmlik yarım cmlik beyaz taşkar koydum baya yıkayıp suda bekletmeme rağmen çok az bi.şekilde suyun üstünde bişeyler varmış gibi gözüküyor hafif beyaz gibi taaşın rengi beyaz bu arada

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Taşlar, suya salınım yapıyor olabilir. Sık sık su değişimi yap. Eğer hala devam ederse, o taşları akvaryumdan çıkar.

  • @orcunkamal3506

    @orcunkamal3506

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi akvaryum büyük diye su değişikliği yapması zor oluyada ama bugün görünürde bişey yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Demek ki suda ki toz çökmüş. Sorun yoksa böyle devam et.

  • @orcunkamal3506

    @orcunkamal3506

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi instagramın varsa sana ordan video attıyım istersen

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    instagram.com/remax_cem_celikel

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 жыл бұрын

    🧿👍🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim 🙏👏👍🏻

Келесі