El primer equip del Club Futbol Balaguer torna a Primera Catalana

Festa grossa aquest diumenge al municipal de Balaguer després que el primer equip del Club Futbol Balaguer signés el retorn a Primera Catalana en guanyar per 2 a 1 al Lleida Esportiu B.
El partit començava costa amunt, amb un Balaguer que no acabava d’arribar a l’àrea contrària i que quan ho feia no finalitzava. Al minut 26 els visitants feien l’únic gol que aconseguirien, però que posava encara més pressió sobre els locals.
A la represa el Balaguer va fer dues dianes, obra d’Aleix León i Sergi Surroca, que el posaven per davant a l’electrònic i obrien altre cop la possibilitat de fer-se amb el campionat. Tot i això, l’ajustat resultat, l’arribada de la notícia de la victòria de l’Alpicat, que feia indispensable una victòria, i els 5 minuts de temps afegit, que tothom va trobar excessius, van tenir el nombrós píblic assistent al municipal en tensió fins al xiulet final.
Un cop xiulat el final, es va donar la invasió de camp i els festejos amb la base i l’afició.
L’entrenador, José Manuel Tomás (Josete), explicava que el partit ha estat de nervis i tensió contra un rival que no ho posava fàcil. Un partit d’emocions, perquè els jugadors sabien el que s’hi jugaven.
Josete parlava d’una satisfacció enorme per la gesta aconseguida des de l’octubre i arrencant des de molt avall fins arribar a fer-se amb el campionat. Josete diu que és una recompensa al treball fet per tota la plantilla en una grandíssima temporada.
El president del club, Jaume Estrada, explicava que l’objectiu del club era arribar al final de la competició amb opcions a jugar l’ascens, després del mal inici de temporada que va acabar amb un canvi d’entrenador. Tot i això s’ha aconseguit guanyar el campionat, demostrant que el Balaguer és un equip de Primera Catalana.
Amb aquest resultat el Balaguer recupera una categoria que havia perdut l’any 2019, recuperat la temporada 22-23, i perdut novament l’any passat.