El barri de Bufalà de Badalona.

Els inicis del barri de Bufalà de Badalona cal buscar-los a la dècada dels anys 1920, quan davant l’augment de població i de demanda d’habitatges, tres propietaris amb terrenys a la zona promogueren tres urbanitzacions (Bachs, Bufalà i Pujol) a les quals, anys més tard, se n’afegí una altra promoguda pels Soler Biosca.
La zona va anar prenent el nom de Bufalà per associació amb la masia anomenada Can Bufalà (o Can Seriol), situada a l’actual carrer de Bailèn. La masia fou substituïda per una promoció d’habitatge públic a final de la dècada dels cinquanta -els pisos vermells- i, més tard, l’Obra Sindical del Hogar promogué el polígon d’habitatges El Bruch.
La canalització de l’avinguda de Martí Pujol (la riera de Canyet), la construcció del pont sobre el Torrent de la Font (que comunica Morera i Bufalà), l’entrada en funcionament de la B-20, el desenvolupament del PERI de Montigalà i el Pla Especial de Can Pontons han estat els elements de planejament urbanístic i obra pública que, des dels darrers anys del segle XX, han ordenat el creixement d’aquest barri de prop de quinze mil habitants.
Les fotografies de l'Arxiu d'Imatges del Museu de Badalona que integren aquest vídeo, ens permeten resseguir la història d'aquest emblemàtic barri badaloní, descobrint els canvis urbanístics que l'han anat transformant./
Los inicios del barrio de Bufalà de Badalona hay que buscarlos en la década de los años 1920, cuando ante el aumento de población y de demanda de viviendas, tres propietarios con terrenos en la zona promovieron tres urbanizaciones (Bachs, Bufalà y Pujol) a las que, años más tarde, se añade otra promovida por los Soler Biosca.
La zona fue tomando el nombre de Bufalà por asociación con la masía denominada Can Bufalà (o Can Seriol), situada en la actual calle de Bailén. La masía fue sustituida por una promoción de vivienda pública a finales de la década de los cincuenta los pisos rojos y, más tarde, la Obra Sindical del Hogar promovió el polígono de viviendas El Bruch.
La canalización de la avenida de Martí Pujol (la riera de Canyet), la construcción del puente sobre el Torrent de la Font (que comunica Morera y Bufalà), la entrada en funcionamiento de la B-20, el desarrollo del PERI Montigalà y el Plan Especial de Can Pontons han sido los elementos de planeamiento urbanístico y obra pública que, desde los últimos años del siglo XX, han ordenado el crecimiento de este barrio de cerca de quince mil habitantes.
Las fotografías del Archivo de Imágenes del Museo de Badalona que integran este vídeo, nos permiten recorrer la historia de este emblemático barrio badalonés, descubriendo los cambios urbanísticos que lo han ido transformando

Пікірлер