DR. CONSTANTIN DULCAN: FORȚA INIMII E MAI PUTERNICĂ DECÂT FORȚA GÂNDIRII | Fain & Simplu Podcast 034

O discuție esențială. Un podcast esențial - iată cum ar putea fi descris, pe scurt, noul episod Fain & Simplu, al cărui invitat este autorul celebrei și actualei cărți „Inteligența materiei”, prof. dr. Constantin Dulcan. „Aveam sentimentul că anul 2000 va însemna ceva pentru omenire”, afirmă acesta în timpul discuției despre una dintre cele mai citite și apreciate cărți chiar și din zilele noastre, publicate, inițial, într-o formă cenzurată, în perioada comunismului. De altfel, multe dintre ideile fundamentale prezentate în cadrul operei sunt valabile și în zilele noastre.
Iar multe dintre ideile pe care prof. dr. Constantin Dulcan le discută cu gazda podcastului, Mihai Morar, pot fi aplicate de fiecare dintre noi în viața de zi cu zi: putem învăța să ne relaxăm, pentru a ne conserva energia; putem învăța să facem alegeri alimentare mai sănătoase și, esențial, putem învăța să ne gestionăm emoțiile, în așa fel încât să prevenim stresul, „boala secolului nostru”, dar și alte afecțiuni cronice. Cum? Înțelegând că „legea universului e legea binelui” și că iertarea celorlalți ajută vindecarea - și, după cum vei vedea, nu doar vindecarea emoțională, ci și pe cea fizică. Ghidându-ne după lumina interioară. Descoperindu-ne și urmându-ne propriul sens al vieții. Crezând în propria forță a inimii, forță care este de cinci ori mai mare decât forța creierului: „Inima are un câmp de cinci ori mai mare decât creierul”, arată datele științifice.
Ascultă podcastul Fain & Simplu în primul rând cu inima. Inspiră-te din el. Și „fă bine și numai bine în viața ta”.
Episod susținut de Avincis 👉 www.avincis.ro/magazin-online...
SHOW NOTES
DESPRE CELEBRA CARTE „INTELIGENȚA MATERIEI”
4:44 - „Aveam sentimentul că anul 2000 va însemna ceva pentru omenire.”
PUTEREA FORMIDABILĂ A CUVINTELOR
10:58 - „Unele sunt cu o semnificație pozitivă, utilă, favorabilă longevității noastre, altele sunt nocive.”
STRESUL, BOALA SECOLULUI XXI
14:37 - „Trăim într-o vale a plângerii.”
CE ESTE, ÎN ESENȚĂ, CONȘTIINȚA
21:32 - Întrebat de Mihai Morar ce reprezintă, de fapt, conștiința, prof. dr. Constantin Dulcan răspunde: „Conștiința este vocea Universului.”
DESPRE AUTOLIMITARE
26:45 - „Noi am fost educați pe ideea că suntem ființe limitate. În momentul în care ne eliberăm de această idee, atunci folosim creierul cu ideea „pot”.”
DE CE E ESENȚIALĂ RELAXAREA ȘI CUM POȚI SĂ TE RELAXEZI
35:08 - „Stai cu ochii închiși, într-o profundă stare de relaxare și încerci să te situezi înapoia gândului.”
NOUA SPIRITUALITATE
44:30 - „Legea fundamentală a Universului este legea binelui.”
DE CE ESTE NECESARĂ IERTAREA
53:20 - „Dacă vrei să-ți vindeci o boală, trebuie să te împaci cu vecinul.”
DESPRE DIVINITATE
1:07:05 - „Nu poți să negi că există.”
FORȚA INIMII
1:13:37 - „Inima are un câmp de cinci ori mai mare decât creierul.”
CE DOREȘTE PROF. DR. CONSTANTIN DULCAN OMENIRII
1:25:49 - „Să înțeleagă că suntem rezultatul unui mare mister al Universului.”
VISE PREMONITORII
1:30:26 - „Când a murit mama mea, am visat cinci nopți la rând…”
DESPRE SENSUL VIEȚII ȘI GĂSIREA LUI
1:37:50 - „Venim fiecare cu un rost.”
POVESTEA ZIDARULUI ÎNȚELEPT
1:41:56 - „Știi ce-i viața?”
DEZVOLTAREA CREIERULUI COPILULUI
1:45:08 - „Există un moment de dezvoltare a creierului.”
CELE MAI MARI GREȘELI ALIMENTARE PE CARE LE FACEM
1:48:27 - „Nu știm să mâncăm.”
ÎNDEMNUL FUNDAMENTAL AL PROF. DR. CONSTANTIN DULCAN
2:05:13 - „Fă bine și numai bine în viața ta.”

Пікірлер: 3 044

 • Narcisa Bucsa
  Narcisa Bucsa

  Colosal interviul.

 • Steluta Peica
  Steluta Peica

  Fantastic! Respect și admirație domnului profesor! Mulțumim, Mihai.❤️🤗🙏

 • Eugenia Constantin
  Eugenia Constantin

  Este un om extraordinar,l-as asculta zile in sir fara intrerupere,avem nevoie de oameni ca el.

 • Gina Nicolae
  Gina Nicolae

  Nu sunt un om intelectual, sunt doar o mamă. Am sorbit fiecare cuvânt .MULȚUMESC!

 • MCA GENNARI SRL
  MCA GENNARI SRL

  Podcastul asta ar trebui sa fie ascultat zilnic de fiecare om, pana intelege, fiecare, scanteia din sufletul sau! Multumesc Mihai!

 • Irina Preda
  Irina Preda

  Wow, ce om! Ma așteptam sa fie plictisitor , daaaaaaaaaar …..super tare energia lui care o transmite!!! Felicitari ,Mihai ,pentru toate Interviurile frumoase ! Nota 10 , Domnule Profesor !!!! Dumnezeu sa va binecuvânteze !

 • Elena Tudorache
  Elena Tudorache

  L - aș asculta, măcar, la 2-3 zile.

 • Lia's Energy
  Lia's Energy

  Sunt atât de recunoscătoare ca mai exista asemenea oameni care merg dincolo de aceasta forma și lasă sa treacă prin aceasta haina umană esența spiritului și mai ales care vorbeste și explica multe pe limba sufletului ❤️

 • Gina Litzinger
  Gina Litzinger

  Dumnezeu să i dea sănătate acestui om minunat. Am dat peste acest interviu din greșeală fără să vreau, dar vreau să vă spun că un moment mai potrivit pentru așa ceva nu găseam. Trec peste o perioadă foarte foarte grea în viata mea și chiar am nevoie de această declarație minunată de la acest om minunat. Ascultând această teză, parcă îmi dă puterea de a mă lupta incontinoare. Mulțumesc din suflet domnul Doctor 🙏🙏🙏🙏❤

 • Maria I
  Maria I

  Podcast-uri de calitate cu oameni de calitate. Cu aceste principii fundamentale, trebuie sa inceapa educatia tuturor. Multumesc!🙏❤

 • Aniko Fogel
  Aniko Fogel

  Respect, respect, respect D-lui Dr. Dulcan! Felicitari si multumiri realizatorului! Sanatate multa, sa fiti iubiti!

 • Elvira Cosoroaba
  Elvira Cosoroaba

  Multumesc, domnule profesor. Multumesc, domnule Morar. Acesta este genul de emisiuni care ne învață să trăim frumos. Depinde doar de noi......

 • Anda K
  Anda K

  Va multumesc din inima, nu ma satur sa-l ascult pe Domnul Profesor Dulcan! Ati realizat un podcast de o valoare imensa, nu poate fi masurat in cuvinte! Recunostinta! <3

 • LILA & KAIS
  LILA & KAIS

  EXCEPTIONAAAAAL ! NU AM NIMIC DE ADAUGAT , PENTRU CA DOMNUL PROF. DR. AS SPUS TOT. UN SINGUR LUCRU AS DORI SA SPUN MIHAI, CRED CA AR FI MINUNAT DACA AI REUSI SA FACI O SERIE DE PODCAST-URI CU ACEST GENIU...

 • Adela Bruma
  Adela Bruma

  Este cel mai bun podcast! Informatiile oferite sunt invataminte pe care trebuie sa le pastram cu noi mereu! Este cea mai minunata imbinare intre stiinta si religie. Va multumesc!

 • Svetlana Tirziu
  Svetlana Tirziu

  Cu ce stare am ramas dupa doua ore, ascultand un Maestru? ................. si acum am pielea ridicata pe mine, lacrimi de multumire in ochi ............., Mii de multumiri pentru asa o emisiune !!!!!

 • Andreea Miroiu
  Andreea Miroiu

  Am plans de fericire si am vibrat la fiecare cuvant. Mi-a intarit credinta ca drumul pe care sunt e menirea mea si ca " pt ca am privilegiul sa exist" tb sa pot intoarce mult bine oamenilor, ca semn al recunostintei mele pt tot ceea ce am si sunt. Ms Mihai ca faci asemenea podcasturi cu oameni minunati.

 • Elena Cojocaru
  Elena Cojocaru

  O adevarata revelatie pentru suflet si minte! Multumesc pentru toata bogatia pe care am primit-o prin acest podcast.

 • Mihai Morar
  Mihai Morar

  Am publicat acum un podcast esențial. Pentru vremurile pe care le trăim. Pentru ura, dezbinarea, stresul, mânia care domină umaniatatea. Cum să ne domine BINELE? Suntem pacienții unei lumi bolnave. Cum ne putem autovindeca prin forța gândurilor și, mai presus, prin forța inimii?

 • Luminita Szakacs
  Luminita Szakacs

  Superb ! Nu pot explica in cuvinte starile prin care am trecut, inclusiv sentimentele traite . II multumesc d-lui profesor pentru ca exista si pentru toate informatiile care ni le impartaseste. Si nu in ultimul rand , iti multumesc tie Mihai, pentru acest canal si pentru tot ce realizezi. Felicitari ! SI RESPECT !

Келесі