Δημόκριτος, Περί Eυθυμίας. Πώς επιτυγχάνεται η ψυχική γαλήνη - Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης

.
Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ. ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ».
Με τον συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Μία ανάλυση βασισμένη σε απόσπασμα του έργου «Δημοκρίτου Περὶ εὐθυμίης», όπως αυτό διασώζεται στο «Στοβαίου Ανθολόγιον» (ΙΙΙ, 1, 210).
Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 3 Ιουνίου 2018.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
Ο Δημόκριτος (~460π.Χ - 370 π.Χ.) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προσωκρατικούς φυσικούς φιλοσόφους, μαθητής του Λεύκιππου. Βασικό σημείο της διδασκαλίας του ήταν ότι η ύλη αποτελείτο από αδιάσπαστα και αόρατα στοιχεία, τα οποία αποκάλεσε μόρια.
Δυστυχώς κανένα από τα βιβλία του δεν έχει διασωθεί στην εποχή μας, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να είναι πολύ λίγα αυτά για τα οποία θα μπορούσαμε να είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουμε ως προς τις θεωρίες που ανέπτυξε.
Ωστόσο, ο Στοβαίος στο «Ανθολόγιό» του συμπεριέλαβε ένα δικό του απόσπασμα, το οποίο προς μεγάλη μας έκπληξη δεν αναφέρεται στα άτομα της ύλης, αλλά στον «άνθρωπο ως άτομο» και ειδικότερα στον τρόπο βάσει του οποίου μπορούμε να αποκτήσουμε ψυχική γαλήνη ή «ευθυμία».
Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα μπορούσαμε να το εκλάβουμε ως «κανόνες ζωής», διότι αποτελεί τις συγκεκριμένες εκείνες γνώσεις που θα πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να λειτουργήσουμε ως «πραγματικοί άνθρωποι» και να ασχολούμαστε κυρίως με την προσωπική μας ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, προσδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ζωή μας την μέγιστη αξία.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο Ιωάννης Στοβαίος ήταν συγγραφέας ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από τους Στόβους της Μακεδονίας (στην Παιονία).
Το γνωστότερό του έργο είναι το "ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ", το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 500 αποσπάσματα έργων ποιητών, φιλοσόφων και ρητόρων. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη καθώς χάρη σε αυτόν σώθηκαν αποσπάσματα χαμένων έργων.
Ο συγγραφέας θέλοντας να αφήσει στον γιο του Σεπτίμιο μιά παρακαταθήκη σοφίας, ώστε να διορθώσει τα ελαττώματα του χαρακτήρα του, συγκέντρωσε στο έργο του αυτό το απόσταγμα της σοφίας 204 φιλοσόφων και ιστορικών.
Το έργο εκτεινόταν σε τέσσερα βιβλία, αλλά δεν σώζεται ολόκληρο και μάλιστα σε αυτό έχουν γίνει μεταγενεστέρως επεμβάσεις. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1536 στην Βενετία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη.
Σπούδασε «Ελληνικό Πολιτισμό» στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
Από το 2010 παραδίδει ανελλιπώς σεμινάρια και διαλέξεις φιλοσοφικού περιεχομένου και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται ιδιαιτέρως με την παλαιογραφία και την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών.
Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα «Theratree» (Awakening the Senses of the Soul) που έχει σκοπό την επίτευξη του «Εὐ Ζῆν» μέσα από την σύζευξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με την ψυχοθεραπεία. Συνεργάζεται επίσης με το κέντρο «Βιομιμητισμός Ελλάδος - Έρευνα και Καινοτομία» ως υπεύθυνος μοντέλων των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού.
Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα: www.georgecharalampidis.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: www.fryktories.net

Пікірлер: 75

  • @georgiaalexandridou4757
    @georgiaalexandridou4757 Жыл бұрын

    Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε που με τοσο απλό αλλα σημαντικό τρόπο μας δειχνεις την φιλοσοφικη οδό και τον δρόμο της αγάπης που πρέπει να ακολουθούμε για να γινουμε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ευτυχισμένοι άνθρωποι.

  • @orpheusinspiration893
    @orpheusinspiration8935 жыл бұрын

    Σε ευχαριστώ Έλληνα που είσαι Έλληνας και άξιος συνεχιστής της Ελληνικής παιδείας , εγώ ο ανάξιος σε χρειάζομαι , γιατί μπορεί να είμαι ανάξιος , αλλά τουλάχιστον έχω τη τάση να θέλω να βελτιωθώ και να μάθω

  • @roxygreenwood1923

    @roxygreenwood1923

    4 жыл бұрын

    Αυτό ήταν το πιο ελληνικό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ μου

  • @user-kj8qe6rb6z

    @user-kj8qe6rb6z

    Жыл бұрын

    @@roxygreenwood1923 κι εγω

  • @user-kj8qe6rb6z

    @user-kj8qe6rb6z

    Жыл бұрын

    Συγχαρητηρια δια τον γραπτον σας λογο

  • @elenaprentza6712
    @elenaprentza67126 жыл бұрын

    Υπέροχος ο Δημόκριτος, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την σπουδαία παράθεση των λόγων του.να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε το ωφέλιμο για όλους αυτό έργο.

  • @taleofawhale6964
    @taleofawhale69645 жыл бұрын

    H καθε συνεδρια σας γινεται με απλο και κατανοητο τροπο και ειναι ενα ειδος θεραπειας

  • @user-bl8ch2hq1d
    @user-bl8ch2hq1d2 ай бұрын

    Ευχαρισιτώ πολυ, παρακολουθώ τίς ομιλίες σας συχνά με πλύ ενδιαφέρον

  • @angelikipetropoulou1342
    @angelikipetropoulou1342 Жыл бұрын

    Πόσο ωραίο και θεραπευτικό να τα ξανακούμε αυτά τα σπουδαία και υγιεινά! 🌹😊 Ευχαριστούμε τον κύριο Χαραλαμπίδη και τις Φρυκτωρίες γιά αυτή την προσφορά τους στην Υγιεία, την Θεραπεία και την Καλωσύνη τελικά όλων.

  • @geogchl1
    @geogchl14 жыл бұрын

    Ευχαριστώ για αυτήν την εκπομπή. Συγχαρητήρια.

  • @user-ik6lw6ey9n
    @user-ik6lw6ey9n11 ай бұрын

    Καλημερα σας!! Ευχαριστω για την υπεροχη αναλυση του κειμενου. Περι του πλουτου και την ευθυμια που φερει στον ανθρωπο στον αρχαιο, εχουμε παραδειγμα τον Κροισο, τον βασιλεα της Λυδιας. Την επισκεψη και τον διαλογο του με τον σοφο Σολωνα, που τον διδαξε με τον λογο του: " Μηδενα προ του τελους, μακαριζε" στην εμμονικη εντυπωση του Κροισου, οτι ηταν ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο, επειδη ηταν ο πιο πλουσιος. Μετα απο παρελευση ετων, κηρυξαν τον πολεμο στους Λυδους ,οι Περσες. Κατεστρεψαν την Λυδιαν ολοσχερως και συνελαβαν τον Κροισο. Ησαν ετοιμοι να τον καυσουν στην πυρα. Στην ψυχικη του οδυνη ,ενεθυμηθη τα λογια του Σολωνος και φωναξε δυνατα: Σολων!! Σολων!! Το ακουσε ο βασιλευς Κυρος και εδωσε διαταγη να τον λυσουν και να τον παρουσιασουν ενωπιον του. Ο Κροισος διηγηθηκε στον Κυρο την ιστορια του με τον σοφο Σολωνα και σωθηκε!!! Ευχαριστω!! Παν μετρον αριστον!! Μηδεν αγαν!!❤❤❤

  • @orpheasnestos7444
    @orpheasnestos74446 жыл бұрын

    Καλή προσπάθεια και σίγουρα χρήσιμη στην σημερινή εποχή . Μερικές σκεψεις: Το “μη προσεδρευοντα” αναφέρεται σε σκέψεις του νου οι οποίες δεν έχουν σημαντική έδρα στο νοητικό πεδίο , δηλαδή δεν αποτελούν κυρίαρχες σκέψεις του νου. Όσον αφορά στη ζήλια , ο Δημόκριτος εννοεί πως το να ποθείς αυτά που έχουν οι άλλοι σου προκαλεί θλίψη και σε κάνει να παίρνεις αυτά που έχεις στη ζωή σου ως δεδομένα . Στη συνέχεια προειδοποιεί πως μπορεί να κυριαρχήσουν στο νου μας οι σκέψεις ζήλιας και δυνητικά να μας οδηγήσουν σε παράνομες πράξεις αφού έχουν γίνει εμμονές. Και εδώ ερμηνεύσατε λάθος το “προσεδρευον” . Η αρχαία δε έννοια της ευθυμίας επιτρέψτε μου να πω πως είναι πολύ ευρύτερη της ψυχικής γαλήνης . Καταλαβαίνω ότι το κάνατε χάριν του να γίνει πιο προσιτή στο κοινό αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει έκπτωση της γνώσης και της σοφιας. Το κείμενο αυτό του Δημόκριτου είναι ένα είδος αρχών για καλύτερη ψυχική υγεία .....2.400 χρόνια πριν!

  • @athinavoulgareli819
    @athinavoulgareli8193 жыл бұрын

    Σας ευχαριστούμε πολύ , όσες φορές και να παρακολουθήσουμε τις παρουσιάσεις σας, πάντα κάτι διαφορετικό μαθαίνουμε

  • @user-ll1uf3yo8q
    @user-ll1uf3yo8q3 жыл бұрын

    Εμείς ευχαριστούμε για όσα μας μαθαίνεις!!

  • @user-po8lx8uh6w
    @user-po8lx8uh6w5 ай бұрын

    Σε ευχαριστούμε ❤

  • @ioannisdimitrakopoulos4589
    @ioannisdimitrakopoulos45892 жыл бұрын

    Σας ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ για τά σπουδαία νοήματα που μας μεταλαμπαδεύεις , οποίος έχει αυτιά ας ακούει και ας πράττει...

  • @user-kz9ji1fz6d
    @user-kz9ji1fz6d Жыл бұрын

    Η προσφοράς είναι ανεκτίμητη σας ευχαριστούμε από καρδιας

  • @zeniafotiadis5298
    @zeniafotiadis52985 жыл бұрын

    σας ευχαριστουμε παρα πολυ...

  • @elenikatsouli5134
    @elenikatsouli51343 жыл бұрын

    Τα πολλά, είναι φτώχεια, όπως λέμε κ οι..., νεώτεροι, Έλληνες. ΕΎΓΕ σας!!!

  • @user-vq6mg2zk8h
    @user-vq6mg2zk8h2 жыл бұрын

    ΕΥΓΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΦΩΤΙΖΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ !!!

  • @emutemusic
    @emutemusic2 жыл бұрын

    Αχ βρε Γιώργο δασκαλε μου πόσο σ' αγαπώ! Ευχαριστούμε για όλα! 🌞🏛️

  • @maritamaltezaki8588
    @maritamaltezaki85886 жыл бұрын

    Κύριε Χαραλαμπιδη συγχαρητήρια για άλλη μια φορά και για τα θέματα που επιλέγετε και για τον τρόπο που τα παρουσιάζετε!

  • @FitnessOnAutopilot
    @FitnessOnAutopilot3 жыл бұрын

    Σας ευχαριστώ πολλή για αυτό το βίντεο Very educational.

  • @georgiosgeorgakopoulos3046
    @georgiosgeorgakopoulos30463 ай бұрын

    Και οι χαρές και οι λύπες είναι κυρίως προϊόν των δικών μας κινήσεων και αδυναμιών. Γι αυτό παράλληλα με την ουδέτερη στάση ως προς αυτές, χρειάζεται απαραίτητα ανάπτυξη της λογικής σκέψης και ανάλυσης για την λήψη ορθών αποφάσεων.

  • @lemoniakominatou1260
    @lemoniakominatou12603 жыл бұрын

    Ολα αυτά για να επιτευχθούν στον άνθρωπο με τελειότητα , είναι έργο του Πνεύματος του Αγίου. Και όταν εμπιστευόμαστε στην θεία πρόνοια και αγαπάμε τον Θεό με όλη την καρδιά μας. Κι αυτό επιτυγχάνεται με μετάνοια ενώπιον του Θεού, και πίστη στον Ιησού Χριστό, αμήν.Δοξα στον Άγιο και αιώνιο Θεό!

  • @chrysopigilazarakou5113

    @chrysopigilazarakou5113

    8 ай бұрын

    Αχ, αυτή η ... μετάνοια....

  • @bagiee1
    @bagiee16 жыл бұрын

    Πολύ καλός ο Δημόκριτος. Και ήταν και μεγάλος υποστηρικτής της Δημοκρατίας εκτός των άλλων. Ευχαριστώ.

  • @JohnK-bs3zt

    @JohnK-bs3zt

    4 жыл бұрын

    Ναι μη χάσουμε, φαυλοκρατία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

  • @adamexarhos4286
    @adamexarhos42866 жыл бұрын

    Παρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα ,όπως πάντα !!! Σας ευχαριστω....

  • @kwnstantinostrikala6097
    @kwnstantinostrikala60973 жыл бұрын

    ευχαριστούμε !!!!!!! Συγχαρητήρια.

  • @EvaOuranitsadp
    @EvaOuranitsadp Жыл бұрын

    🎉 ευχαριστώ πολύ Γιώργο κ εγώ απο πλευράς μου για τις πολύτιμες γνώσεις πληροφορίες που μας προσφέρεις ανεληπως σταθερά : αφιερώνοντας μας από τον πολύτιμο χρόνο σου , αναπαραγωγοντας μέσα από τόν τεχνολογικό δίαυλο , για να συνδεθούμε κάποια στιγμή στο ίδιο μήκος κύματος. Μετά την αναζήτηση της Ευθυμίας κ αφού έχουμε βρει την αντικειμενική πραγματικότητα κτλ Ήθελα να σε παρακαλέσω να Μας αφιερώσεις προσφέρεις πληροφορίες όταν έχεις χρόνο κ αν έχετε βέβαια πληροφορίες κ για το πώς μπορεί ενας άνθρωπος να βρει την Ευφημία ! Μετά τιμής κ εκτίμησης Ευχαριστώ πολύ Καλό καλοκαίρι Ευαγγελία Ουρανίτσα

  • @simouvicky2907
    @simouvicky29075 жыл бұрын

    εξαιρετικη ανάλυση.Δεν τα γνωριζα ολα αυτά,Ευχαριστώ. Η ψυχολογια χωρις την ψυχή....το λέει JOY ADDICTION and DRAMA QUEEN.

  • @xristinafilippou4940
    @xristinafilippou4940 Жыл бұрын

  • @user-pm2us6eh5h
    @user-pm2us6eh5h Жыл бұрын

    Μπράβο ευχαριστώ.

  • @georgeticelis-tecos9517
    @georgeticelis-tecos9517 Жыл бұрын

    Τέλειο.❤

  • @veronicapalioudakis4787
    @veronicapalioudakis4787 Жыл бұрын

    Καλημέρα.

  • @georgegenas7090
    @georgegenas70904 жыл бұрын

    The material things can not fulfill you inside You can not define who you are through the material possessions All the feelings we are developed by the material possessions are shallow and temporarily The highest reward and fulfilment is to make a counsious desision to live your life as virtuous and kind according to capabilities Best

  • @mariakalogeraki7664
    @mariakalogeraki76645 жыл бұрын

    Ο λαος λεει μεγαλα καραβια μεγαλες φουρτουνες αντιθετως αν μπορουμε και θελουμε να βοηθησουμε τον συναθρωπο μας κανει να νιωθουμε ψυχικη αναταση

  • @elle18174
    @elle181746 жыл бұрын

    Γιώργο εξαιρετικη ομιλια.Μαθαμε και παλι παρα πολλα.

  • @user-zt6mr9ri6v
    @user-zt6mr9ri6v3 жыл бұрын

    Εύγε

  • @mavridisnikolaos9606
    @mavridisnikolaos96063 жыл бұрын

    Τέλεια

  • @nantiazerva413
    @nantiazerva4132 жыл бұрын

    🙏🙏

  • @MatriX-dk4tg
    @MatriX-dk4tg2 жыл бұрын

    Πολύ όμορφη αυτή η μουσική που ακούγεται στο βίντεο σας. Μπορώ να τη βρω κάπου; Ευχαριστώ

  • @Fryktories-Web-TV

    @Fryktories-Web-TV

    2 жыл бұрын

    Καλή σας ημέρα. Όχι. είναι γραμμένη από εμάς για τίς ανάγκες του καναλιού. Αυτή και 13 άλλες που χρησιμοποιούμε συχνά.

  • @mavridisnikolaos461
    @mavridisnikolaos46111 ай бұрын

    ΕΥΓΕ

  • @stellapolyzwi4807
    @stellapolyzwi48076 жыл бұрын

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ!!!

  • @dhmhtrhsdesign
    @dhmhtrhsdesign6 жыл бұрын

    Φαίνεται να έχεις μεγάλη εμπάθεια προς τους πλούσιους, θα ήθελα να ξέρεις ότι η δυστυχία και η κακοτυχία δεν είναι θέμα χρημάτων. Ένας πλούσιος (σε περουσιακά στοιχεία) έχει τις ίδιες πιθανότηες να είναι ευτυχής ή δυστυχής με έναν φτωχό 'η με έναν άνθρωπο της μεσαίας οικονομικής τάξης. Ευχαριστώ!

  • @Thewonderingminds

    @Thewonderingminds

    6 жыл бұрын

    Σε καθε μονολογο ειναι αναμενομενο να υπαρχει διολισθιση και παρεκτροπη ενοιων λογο στιγμιεων ακοσκινιστων συναισθηματων. Τελος παντων, αν περιμενα ζεστη φραντσολα υποβαλομαι να την φαω οπως και να ειναι, αναλατη αλμιρη, ξεροψυμενη νοπη, σκετη ανακατεμενη, κτλ....

  • @yannis4210

    @yannis4210

    5 жыл бұрын

    TAU LAMBDA NU μάλλον πρέπει να αρχίζεις να κοιτάς πιο βαθιά

  • @topgreeksouvenirs6764

    @topgreeksouvenirs6764

    5 жыл бұрын

    δεν έχει κάποια εμπάθεια για τους πλούσιους, απλά επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους σε σχέση με τον πλούτο,

  • @Kanenas.2024

    @Kanenas.2024

    5 жыл бұрын

    Το αντίθετο σου λέει να μην ασχολείσαι μαζί τους, Να ναι καλά να τα χαίρονται εσύ κοίτα να τα βρεις με τον εαυτό σου

  • @leogar9197

    @leogar9197

    4 жыл бұрын

    Το χρήμα σε διαβάλλει.

  • @zaharulasideridu8487
    @zaharulasideridu84873 жыл бұрын

    Ευχαριστώ ΕΛΛΗΝΑ

  • @kostastsantsaria7902
    @kostastsantsaria79023 жыл бұрын

    Γιατί δεν χαρίζει ότι έχει για να μιν έχει όλα αυτά τα προβλήματα;

  • @cortlinux
    @cortlinux3 жыл бұрын

    Νομίζω ότι στην περιγραφή υπάρχει ένα μεγάλο λάθος. Ο Δημόκριτος μίλησε για άτομα κι όχι για μόρια. Άλλωστε είναι γνωστός για την ατομική θεωρία κι όχι την μοριακή ;-)

  • @fotislinos4929
    @fotislinos49292 жыл бұрын

    Γιατί δεν βαζετε αγγλικούς υπότοιτλους.?.. Σας παρακαλώ κάντε κατι ..Αυτα που λέτε δεν είναι μονο για τους Ελληνες , ειναι για ολους..Σας ευχαριστώ πολύ..

  • @chrysopigilazarakou5113

    @chrysopigilazarakou5113

    8 ай бұрын

    Πρώτα όμως πρέπει να τα κατανοήσουν οι Έλληνες για να μπορέσουν να τα μεταλαμπαδεύσουν και σε άλλους λαούς.

  • @adamexarhos4286
    @adamexarhos42866 жыл бұрын

    Αναρωτιέμαι γιατί με διδασκαλίες σαν και αυτες του Δημόκριτου ,Σωκράτη ,Αριστοτελη και των άλλων φιλοσοφων της αρχαίας μας ιστορίας ,αλλάξαμε από την αρχαία Ελληνική διδασκαλία ,στην ασυμβίβαστη εβραϊκή διδασκαλία της παλιάς και κενής διαθήκης; ; ;.......

  • @yannis4210

    @yannis4210

    5 жыл бұрын

    adam exarhos η αλλαγή έγινε με την βία, οχι εθελοντικά

  • @mariosdrakakis684

    @mariosdrakakis684

    5 жыл бұрын

    Ψάξε στρατιγικες υπονομεύσεις και θα σου δωθουν απαντήσεις

  • @GIALAKIASY

    @GIALAKIASY

    5 жыл бұрын

    adam exarhos η χριστιανική πνευματικότητα ελάχιστα ως καθόλου δεν διαφέρει από αυτά, απλά δεν έχεις διαβάσει σύγχρονους πατέρες της εκκλησίας να δεις τι λένε.....

  • @heliumits4681

    @heliumits4681

    5 жыл бұрын

    προδωσιες και ενσωματωση απο αυτα τα παρασιτα που ειπες σε ολα τα βασιλεια, με πλαγιους τροπους (βλεπε λανιστερ) επειδη εφερναν ωραιες γυναικες και τις παντρευαν και γινοντουσαν μερος τις οικογενειας και σιγα σιγα τους βαζουν να καταστραφουν μεταξυ τους και περνουν τον ελεγχο μεχρι και σημερα εαν δεις το ιδιο κανουν και μπαινουν μουλωχτα οπου θελουν μεχρι να εχουν πληρη ελεγχο, κλασικη συμπεριφορα παρασιτου

  • @chrysopigilazarakou5113
    @chrysopigilazarakou51138 ай бұрын

    Και οι μεγιστάνες δεν ειναι όλοι άκαρδοι, κακοί, και στο τέλος η ζωή τούς.... τιμωρεί όπως με τον Ωνάση. Ποιός όμως ειναι αυτός που μπορεί να κατανοήσει τον λόγο που η Μοίρα τού έδωσε αυτήν την εμπειρία.

  • @chrysopigilazarakou5113

    @chrysopigilazarakou5113

    8 ай бұрын

    Ίσως μέσω αυτής τής εμπειρίας του η ψυχή του να εμπλουτίστηκε με ποιότητες που κανείς μας δεν θα μπορέσει ποτέ να φανταστεί.

  • @valialekkakou2247
    @valialekkakou22476 жыл бұрын

    ναι ...δε θα συμφωνήσω σε όλα ομως

  • @notis8950
    @notis89503 жыл бұрын

    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΠΟΥ ΠΑΊΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΊΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ

  • @Fryktories-Web-TV

    @Fryktories-Web-TV

    3 жыл бұрын

    Καλησπέρα σας. Το όνομα είναι ΙΝΤΡΟ και έχει γραφτεί από εμάς για το κανάλι. Δεν υπάρχει πουθενά.

  • @klidouxos

    @klidouxos

    3 жыл бұрын

    Πρέπει οι Φρυκτωρίες χρόνια πριν να είχαν βγάλει ένα βίντεο στο οποίο παρουσίαζαν μόνο την εισαγωγή/intro

  • @elenikoulouridi7546
    @elenikoulouridi75469 ай бұрын

    Με εκφράζεις

  • @dimitrisorestis8091
    @dimitrisorestis80915 жыл бұрын

    βρεστε τρόπο να αγγίξετε τον κόσμο, τον λαό. Μην παπαγαλίζετε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια σαν φιλοσοφική προπαγάνδα. Τα πάντα αξιολογούνται μέσω τής επίδρασης πού έχουν στον κόσμο, implementing philosophy it's your goal, not gargarising your mind and spitting out ...masturbation.Please!!!

  • @Fryktories-Web-TV

    @Fryktories-Web-TV

    5 жыл бұрын

    Καλημέρα σας και καλό μήνα. Η προσπάθειά μας δεν βασίζετε στο να « Αγγίξουμε » κανέναν. Το θεωρούμενο απο εσάς ως «φιλοσοφική προπαγάνδα»... προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Και φτάνοντας στο δια ταύτα.. Εσείς τι έχετε προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι ;;;

Келесі