Cum mi-am construit casa din lemn ! Ep. 4 .

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Cum montez vata minerala semirigida in structura de framing ?
Cum se instaleaza termosistemul in structura framing ?
Cum montez folia bariera de vapori aluminizata pe structura framing ?
Incerc sa va descriu cum procedez eu la montarea si instalarea izolatiei in peretii case-i de lemn.
Urmariti cu atentie si cu rabdare caci sunt informatii ce se pot pierde daca dati skip !
Vizionare placuta si ne revedem la urmatorul episod, pana atunci am zis sa postez ce am caci ma asteapta oamenii sa vada cum procedez si sa nu-i fac sa astepte !

Пікірлер: 274

  • @FOX33354
    @FOX33354Ай бұрын

    sunt si femei care vizioneaza videourile...multumesc pentru informatii..si recomandarile de specialst..si de privelistii..Spor la treaba.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Ай бұрын

    Multumesc frumos, da stiu si chiar apreciez ca sunt inteles si vizionat, ma bucur nespus caci chiar am pus si pun suflet in tot ceea ce am facut , fac si voi face , multumesc !

  • @autentic2257
    @autentic2257 Жыл бұрын

    Apreciez motivatia de care da dovada 🥂

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc !

  • @danpostolache7966
    @danpostolache79665 ай бұрын

    Bravo, stimabile! ...si multumiri!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    5 ай бұрын

    Multumesc frumos Dan , pentru vizualizare, apreciere si abonare ( recomand ) !

  • @autentic2257
    @autentic2257 Жыл бұрын

    Pe masura ce ma uit as tot da like. Felicitari familiei

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc din nou Autentic , sa sti ca asta vorbeam cu fratele meu ca daca asi face un episod de cateva saptamani ar fi vazut de la cap la coada , :)). Am pus acest episod caci sunt multi ce asteptau si ma gandeam sa le dau de treaba ;) !

  • @nicolaebiolan6597
    @nicolaebiolan6597 Жыл бұрын

    Frumos explicat, bravo.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc Nicolae pentru apreciere , incerc si eu sa ajut cat pot !

  • @alexandrudaniel7630
    @alexandrudaniel7630 Жыл бұрын

    Bravo domnu Claus!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Alex, pai ma gamdeam la tine ca stateai ca pe ghimpi :)), deci? e k?

  • @muzicacosti3504
    @muzicacosti3504 Жыл бұрын

    frumos , și tot respectul pentru efortul depus. ma-ș bucura daca ați face un scurt episod (max. 20 min.) cu costurile casei până în acest moment, eventual cu afișarea grafică a sumelor și cantităților, pentru că sunteți o sursă de inspirație pentru multă lume. La episodul 3 după o oră am pierdut șirul evenimetelor. like cu ambele mâini.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru apreciere si vizionare Costi, in episodul 3 pe la final am lista de preturi si totalul din acel moment ( undeva la 19.500€) fara manopera binenteles ( doar materialele. Inca lucrez la izolatie pe interior , si voi face episodul 5 cand izolatia si placarea pe interior va fi gata la peretii de exterior, apoi voi continua cu podeaua mansardei si dupa aceasta o sa fac izolatia la acoperis ! Dupa ce voi termina cu izolatia inclusiv la peretii de interior( pe care ii las la final) ….deabea de atunci ma voi apuca de podeaua de la parter ( de izolat si bagat incalzire cu finisajul final, tras tevi de apa /scurgere/curent, toate aparente)…….si tot ce va urma… Sper sa ma tina carcasa asta in care traiesc sa ajung sa imi vad nepotii protejati de ceea ce am construit . Sti senzatia aia ce o avem toti ( sper) si de care foarte putini suntem constienti? Senzatia aia cand afara tuna si fulgera ai tu esti uscat si cald in cuibul tau ……sau cand esti la volan in masina la caldurica si afara viscoleste din toate directiile ? Atunci pentru mine au sens lucrurile ca Masina sau Casa …..in rest cat este cald nu intru in casa decat sa dor ( cateodata ), caci somnul sub cer deschis fara griji nu poate decat sa te faca sa simti ca ai facut parte dintr-o stea la un moment dat ! Dar ca Om incerc cu ce mi-a dat natura si parintii sa nu traiesc degeaba ai sa ajut cu ceea ce a invatat si pe altii asa cum ( ca si exemplu) nimeni nu mi-a fost profesor bun , din pacate ! Iar experientele avute nu m-au facut decat sa ajung la concluzii si idei, la vise si realizari reale ce doar m-au implinit ca om ! Sper ca nu tr-am tinut din treaba, dar am zis sa las cateva cuvinte ce ma fac ceea ce sunt ! Multumesc inca o data pentru atentie !

  • @av4840
    @av484011 ай бұрын

    Love it 😂Cine-m fura gazonul! 😂

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Pai da mai omule sti ce ciuda am pe ele....noroc ca am pus si trifoi ca a iesit .....gazon am pus iarasi ca sa iasa , dar cred ca am prins spilu ....furnicile la inceputul primaverii au pui ( cred) si cauta hrana..... deci ne adaptam ! Iti dai seama ca au facut teren de fotbal in musuroi cu gazon de la mine? sau poate-l fumeaza :)))))

  • @dumitrugherghe3186
    @dumitrugherghe3186 Жыл бұрын

    Da, multumesc de raspuns. 625mm interax am gandit, la un dulap de 50. Idealul, care din pacate nu este mereu asa. Intentia mea era pentru exterior sa vin cu vata bazaltica peste osb, tencuiala cu plasa si tencuiala decorativa. Urmarind atat filmuletele tale cat si alte informatii ma duce cu gandul tot la siding.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Te sfatuiesc pentru siding sa nu fie alta firma decat VOX ( polonia) pret bun la horbach , holzsuruburi cu cap saiba la dedeman ( cu varf pentru lemn sau autoforante! La montaj de siding 2chestii importante : 1- prinderea se face in mijlocul gaurii ovale si nu se strange de tot ( 1mmspatiu) pentru acest lucru trebuie sa ai holzsuruburile cu cap saiba potrivite ca floarea plata sa calce buza sidingului ! 2- piesele iaiate sa aiba luft de dilatare de 8mm daca se monteaza vara si 12mm daca se monteaza iarna la ambele capete ! Eu m-am apropiat cu luftul la 6 mm in fie are capat ca sa nu aiba viespile cum sa intre pe la capete !( in caz de intra le strivesti pur si simplu )! Foloseste profile albe nu te baga la cele maro caci se deformeaza grav la capete din cauza caldurii ! Sageacul pune-l tot din siding normar iar la 3 bucati una perforata ( perforatil e mai scump ! E , sper sa te descurci tu :), daca nu ....sunt aici !!

  • @emanuelcraciuneac2608
    @emanuelcraciuneac2608 Жыл бұрын

    Profesionist

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc Emanuel pentru apreciere . Sti cum este vorba “Omul cat traieste invata “ … si cu cat stim mai mult cu atat ne dam seama ca stim prea putin ! Dar ne descurcam noi cumva nu?

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    Iarta-mi indrazneala ,multa sanatate!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Multumesc la fel Mihai, stai linistit , a fost gandit ca sa nu imi bat joc de munca mea si de familia mea !

  • @adrianmagher3263
    @adrianmagher326311 ай бұрын

    Salut, explicaţi foarte bine tot ceea ce vreţi. Felicitări. Iar în ceea ce priveşte minuozitatea şi simţul de răspundere în lucrări, sunteţi un exemplu. Dar cel mai mult îmi place că sunteţi un autodidact!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Multumesc Adrian, chiar asa sunt , ma bucur ca am reusit sa transmit ceea ce e important ! Faptul ca ai observat aceste lucruri ma bucura , suntem putini de acest gen !

  • @petrecomoli4742
    @petrecomoli4742 Жыл бұрын

    În rest, apreciez mult munca ta, în curând mă apuc și eu de un proiect asemănător și de aceea vreau să te ajut să eviți erori sau cum spune Șoflete,, buleli,, 😀

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    In casa nu vor fi vapori, casa va fi uscata iar aerul controlat/ventilat / filtrat ! in Octombrie o sa ajunga si la mine ( sper) domnul Soflete ! Succes si tie si multumesc pentru observatii !

  • @user-pl2jg7ss6f
    @user-pl2jg7ss6f Жыл бұрын

    Perfect acum stiu cum sa dau foc pe casa la soacra mea fara sa știe nimeni 😁

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    :)) Incearca sa pui palinca in loc de apa, este mai densa, si cred ca face laser :))

  • @hermandaniel6609

    @hermandaniel6609

    Жыл бұрын

    Salut ok cu vata dar cum cablezi cablurile electrice sa nu distrugi vata

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Totul o sa fie aparent , cablurile electrice, prize, apa !!! Dar pozate grupat in tevi , nu o sa am nimic prin perete !

  • @hermandaniel6609

    @hermandaniel6609

    Жыл бұрын

    Ok cu cablatul

  • @emanuelcraciuneac2608
    @emanuelcraciuneac2608 Жыл бұрын

    Important este sa fim deschiși și receptivi, sculele se schimba, materialele la fel, trebuie sa tinem pasul

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Da Emanuel , exact , si atat timp cat nu ne pierdem focusarea si gandirea ( in afara cutiei), atunci le poti face ! Intradevar nu toti oamenii inteleg 3D iar lucrul cu lemnul trebuie inteles si apoi aplicat ! Multumesc inca o data pentru atentie !

  • @chiroscasebastian
    @chiroscasebastian Жыл бұрын

    Bună ziua. Va felicit pt.aceasta lucrare. As fi mers totuși pe folie bariera de vapori inteligenta ( Isover Vario), asta înseamnă că iarna nu permite trecerea vaporilor din interior spre exterior iar vara permite trecerea aerului din structura spre interior pentru ca lemnul sa fie ventilat. Iar a doua chestie este ca OSB de la interior trebuie pus la o distanta de folia bariera de vapori ( 5 cm) pentru ca aceasta sa funcționeze corespunzător.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Va multumesc pentru apreciere, intradevar se lasa spatiu 2..3..5cm la folia reflexiva ca sa aiba efectul dorit, eu am pus reflexiva caci nu am gasit altfel de folie in acel moment , nu prea am incredere in profilele de 3x5 de lemn iar metal nu vroiam sa pun ca sa nu cumva sa faca condens fiind metal in spatele osbului ! Sunt variante mai bune la ce am facut eu, intradevar cu alte costuri !

  • @chiroscasebastian

    @chiroscasebastian

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere in locul unde a ti prins folia cu capse sa puneți bucati de banda ca sa fie etans, bucati de banda la fiecare capsa. Dacă puneati sipca peste folie ca sa rămână spațiu era bine de pus și o banda de cauciuc pe lungimea șipcii de lemn ca sa etanseze cand prindeți sipca cu surub.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Da stiu asta, am pus banda la fiecare capsa, dar asa cum ziceam trebuie sa ma mentin in buget ! Mai sunt persoane ce urmaresc felul meu de a face ca studiu de caz ;) !

  • @dumitrugherghe3186
    @dumitrugherghe3186 Жыл бұрын

    Mi-am cumparat un teren in zona Bradetu de Arges, unde sper sa reusesc sa mi construiesc o casa pe model framing. Ca tot romanul nu dispun de banii necesari sa o construiesc peste noapte. Oricum o sa fie proiectul si munca mea pentru urmatorii ani. Am 56 de ani si sper sa ma pot muta la pensie acolo. Locuiesc tot la casa dar undeva pe langa Bucuresti (Fierbinti Targ). Stau destul de mult plecat prin tara, dar daca nu deranjez o sa ti fac o vizita cand o sa stau mai mult la birou ( Bucuresti)

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Mare grija unde amplasezi casuta daca terenul e in panta si ce solutie gasesti la fundatie ! Tine cont de punctele cardinale si vegetatia din zona pe care o lasi sau nu ! Iti recomand cabanuta in stil A framing ! Nu ai probleme de zapada la acoperis , daca o faci la o latime de 7 m o sa ai dormitoarele sus , vitrata pe capete .....dar e de vorbit !

  • @mircea67670
    @mircea676703 ай бұрын

    La suruburile alea trebuiau folosite niste saibe mari sau placute metalice si piulite cu blocare. Sistemul tau cu doua suruburi ametite , este foarte instabil .

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    3 ай бұрын

    Salut Mircea, te referi la suruburile de la Aurile de acoperis ?

  • @mircea67670

    @mircea67670

    3 ай бұрын

    La toate șuruburile. Este brad acolo , lemn moale , netratat...

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    3 ай бұрын

    @mirceageogloman676 Lemnul este pin nu este brad este lemn de constructii clasa A ( nu este luat de la gater direct ) uscat la sipca si apoi in structura , am dat ai de arin si le-am selectat folosindu-le la acoperis ! Am de gand sa schimb saibele de la A-uri din mijloc cu unele pătrate eventual forjate sau negru mat , ca estetic sa le strang si sa le las in romb !

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua Жыл бұрын

    Foarte fain explicat asa babeste sa intelegem toti :-) Nu am inteles cum de inchizi peretii interiori si nu ai facut inca instalatiile electrice și sanitare... pe unde vin bagate alea ? Multumesc si astept alte filmulete... de fapt filme de dublu metraj :-) Numa bine si spor la treaba!!!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Toate instalatiile vor fi aparente si grupate stil industrial ! Principalele cauze ale deteriorarii unei case de lemn vin de la instalatiile prin peretii de lemn sau gaurile prin acoperis !

  • @MrDenisJoshua

    @MrDenisJoshua

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere O idee interesanta si asta :-)

  • @petrecomoli4742
    @petrecomoli4742 Жыл бұрын

    Mult SUCES alături de de echipă șki așrept următorul material.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc Petre !

  • @isaakmorse6044
    @isaakmorse6044 Жыл бұрын

    Se pot pune saibe grower peste saibele obisnuite ca sa nu mai trebuiasca sa strangem suruburile de 3,4 ori? Credeti ca ar fi o solutie?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Isaak, eu recomand sa se stranga dupa uscarea lemnului piulitele, apoi daca exista posibilitate sa se puna saibe grower! Daca lemnul este verde si puneti saibe growwer iar el se usuca , diferenta este mare si nu compenseaza saiba , se slabeste strangerea ! Unde ai acces la piulite pana la placarea cu vata si osb amana strangerea piulitelor cat mai mult ca sa aiba timp lemnul sa se traga ! Sau foloseste lemn uscat in acel loc , cu toate ca nu este bine sa pui si lemn uscat si lemn verde in aceeasi structura caci lucreaza diferit ! Eu sincer nu prea am incredere in grover caci mi sa intamplat sa gasesc saibe care au ocolit piulita si atunci e mai grav , iar contactul piulitei cu saiba este mai mic decat in cazul piulitei direct pe saiba ! Un lucru important la saiba sa o pui cu muchia rotunjita spre lemn ca sa nu taie fibra cand o strangi !

  • @vavybyg1
    @vavybyg1 Жыл бұрын

    Spor în continuare. Și eu am făcut o casa pe sistemul asta,am mai vorbit și anul trecut. Momentan eu mai am de făcut dormitorul de la mansarda și un dormitor de jos. Cel mai mult timp îmi ia sa fac instalațiile electrice și sanitare. Precizez ca și eu am lucrat singur de la fundație pana acum. Absolut tot am făcut singur. Alta casa pe sistemul asta nu as mai face. Dacă o făceam din bca eram deja mutat în ea. Eu am făcut puțin diferit de tine. Am venit cu folia bariera de vapori după osb-ul de la interior, am lăsat spațiu de ventilatie 5 cm și am venit cu profile și cu rigips

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Valy multumesc si spor si tie in continuare ! De ce nu ai mai face pe acest sistem? Ce anume te-a determinat sa zici asta?

  • @vavybyg1

    @vavybyg1

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere costurile actuale și timpul de execuție.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Dar lemnul este lemn iar rabdarea este si placerea cu care lucrezi lemnul ! Intradevar nu este usor dar este fabricabil/posibil de unu singur ! Nu te simti implinit caci ai facut o casa ce iti va proteja familia ?

  • @vavybyg1

    @vavybyg1

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere ba da, sunt foarte mulțumit. Abia aștept ziua în care o sa ne mutam în noua casa. Important sa fie sănătate și putere de munca.O sa fac un video scurt în care o sa prezint casa, problemele întâmpinate și modul de execuție. Spor în continuare

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Deabea astept sa vad cum a iesit , te-ai miscat repede oricum , felicitarile mele , sa o locuiti sanatosi si sa va tina 200 de ani !;)

  • @dumitrugherghe3186
    @dumitrugherghe3186 Жыл бұрын

    Salut. Revin si eu cu o intrebare legata de distanta dintre dulapi. La 580mm nu ramane luftul de la OSB cam mare ? Eu ma gandeam sa fac proiectul cu 575mm, apoi sa creez distanta dintre placile de OSB cu un circular de mana sau eventual cu o freza. Multumesc anticipat.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Dumitru, cel mai bine calculeaza 625 interax ( din mijlocul dulapului pana in mijlocul dulapului, iar asa nu o sa ai probleme daca grosimea lor este de 54mm sau 42mm ! Eu ma refeream la 580 mm intre ei la capriori pentru ca acolo vi cu asteriala perpendicular pe ei , iar daca vi cu osb nut-feder ai rezolvat problema ! Daca tu lasi 575 sau 580 intre verticale atunci lemnul trebuie sa fie calibrat perfect ! In varianta mea nu conteaza diferentele de grosime decat poate cand o sa bagi izolatia intre ei ( care e de 600mm)! Vezi ca geamurile termopan au 580 x580 sau 116x116 , sunt gandite pentru framing ! Iar Osb-ul 125 pe lat !

  • @sosonelulvesel5470
    @sosonelulvesel5470 Жыл бұрын

    Salutare. Acum ma apuc si eu de ceva asemanator. O intrebare. Exteriorul cum il finisezi? Peste OSB pui dirct polistiren sau ? Multumesc.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Sosonel, exteriorul este gata ( vezi episodul 2 cu atentie) ! Eu am dat cu solutie cauciucata ( doua maini) si apoi am montat siding alb ! In cazul meu lemnul este uscat sub 12% iar in casa va fi ventilatie ce va scoate umiditatea afara! Am vazut polistirent pus peste osb pe exterior si cu tencuiala aparenta ....in acest fel nu mai respira casa ! Peste osb trebuie pusa folie, apoi caroiaj de sipci ( am vazut si profile pt rigips) apoi intre profile vata bazaltica si apoi inchis cu fatada din siding sau lemn tratat sau hpl (panouri) ! Fiecare face cum se pricepe, important este sa fie ventilat si protejat impotriva apei ! Citeste te rog raspunsurile la comentarii, sau vizioneaza episodul 2...te rog ! De doi ani raspund la toate intrebarile si am acoperit toate raspunsurile , deci daca vrei sa nu gresesti urmareste cu atentie de la episodul 1 si citeste toate comentariile si raspunsurile mele de la fiecare episod caci sunt foarte explicative !

  • @cimbomo2423
    @cimbomo2423 Жыл бұрын

    Salut! Felicitări pentru tot ceea ce faci! Ai protejat cumva peretii de șoareci? Sa nu intre sa si facă cuib?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru aprecieri ! Nu am facut ceva special pentru asta dar ar fi mers sa prind niste plasa deasa galvanizata cu ochiurile foarte mici la baza peretilor exteriori , exact de unde se termina betonul si incepe peretele , ca apoi sa o dau cu solutie bituminoasa !!! De gandit m-am gandit la asta , imi era ca fiind metalica sa nu cumva sa faca condens si sa strice osb-ul fiind in contact direct cu el ! Cred ca merge facut un brau si de placi de ciment cu fibra tot asa la 30 cm ca un brau si apoi placat cu osb ..... Oricum supraveghez perimetral casa si atelierul inspectand aproape in fiecare zi aspectul sidingului si daca au fost intrusi .....si nimic chiar si sub atelierul ce are paleti ! Dar ca sa sti , pastrand in curte vegetalie si lasand neatinse unele locuri am avut placuta supriza sa constatam ca avem in curte o familie de arici , anul trecut erau 3 ....acum sunt 4 ! Si mai avem in podul la casa veche in care nu urcam decat sa punem apa si mancare din cand in cand , o familie de bufnite ce anul acesta sunt tot 4 ....ciuf de campie .....in fiecare seara/dimineata tiue si vegheaza curtea incepand cu 23:00 ( cateodata si 21:00) pana pe la 5:00 ! Adica cumva nu am stricat echilibrul in curtea noastra ! Nu stiu daca ai citit comentariul ce l-am scris acum ceva timp dar iti zic aici : In curte mai avem un dihor ce tot face curat pe sub atelier ( pe la paleti ), mai avem un orbete ce isi face veacum in spatele casei vechi , cateva cuiburi de grauri , unul de pupaza , vreo doua de ciocanitori , pitigoi albastru si sticleti destui ( ca ma gandeam sa le fac cutiute prin salcami ), aricii , bufnitele doua familii una in pod ciuf de camp si buha in spatele curtii la salcami ( aceastea sunt 3 inca de acum trei ani ), soparle pe la stiva de lemne, mari cu gatul albastru si galben , viespii foarte mari de 3cm lungime , fluturi si insecte diferite , din cauza caldurii au aparut cicadele , chiar am filmat una de aproape pe care o so postez ...... ce sa mai zic ...:)) Sper ca in viitor cand o sa stam in casuta sa nu avem musafiri rozatori in afara de neamuri :))) Nici in casa veche nu mai sunt soricei , plus ca ne patruleaza curtea vreo 3 culori de pisici :)), alergate de mine dar vin constant !

  • @cimbomo2423

    @cimbomo2423

    Жыл бұрын

    Mulțumesc pentru răspuns!

  • @mishubostan
    @mishubostan Жыл бұрын

    La îmbunarea planșeu- perete exterior,dulapii de 25*5 cu 15*5 , pe lângă cele 2 șuruburi mai băteam 4 cuie de 10 cm ; sub dulapul podelei mai veneam cu un sprijin de lemn.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Ai fost atent, ai dreptate, in filmare nu se vad , am adaugat ,inainte sa pun vata, niate patrate de 15x15x5 prinse in holzsuruburi speciale de 6 cu 10lungime cap torx cu filet dublu si chertare in varf ! Multumesc pentru observatie si pentru vizionare ;)!

  • @gabrielchitic6838
    @gabrielchitic6838 Жыл бұрын

    Salut, ce carte imi recomanzi in legatura cu framingul? Spor la treaba!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Trimite-mi pe dresa de mail intrebarea asta si te ajut cu ce pdf-uri am eu ! Ca si carti am fizice dar nu le dau , in format digital am tpt ce a publicat Larry Haun , gasesti 10 episoade si pe youtube la DIY !

  • @dorran12
    @dorran12 Жыл бұрын

    Salutare. Succes. De unde aveti folia de aluminiu?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Dorel , folia este de polietilena aluminizata, am cumparat-o de la leroy merlin undeva la 167lei rola de 50m pe lat de 1.2m, zic la un moment dat in filmulet caracteristicile ei si de unde am luat-o, este ISOFLEX ALU-PZ 60g produsa de firma Masterplast ( ungaria )!

  • @briana-antoniafabian1149
    @briana-antoniafabian11492 күн бұрын

    Bună!,mă interesează cu ce soluție se tratează lemnul? Mulțumesc

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    2 күн бұрын

    Buna Briana, multumesc pentru vizionare, apreciere si abonare ( recomand)! Despre ce lemn este vorba in cazul tau , ca sa stiu sa te indrum corect ! Este uscat? este verde? este deja constructie? este o completare sau reparatie ? rindeluit sau nu? Ca sa stiu exact cum sa iti raspund , astept detaliile de la tine !

  • @vavybyg1
    @vavybyg1 Жыл бұрын

    Eu stau și le bibilesc, uneori foarte exagerat, la fel ca și tine fac totul cu foarte mare atenție la detalii!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    M-am uitat la filmulete, ingenioase adaptarile de la mesele de lucru , o sa imi fac si eu pe sub blatul de la masa de lucru spatii de “plantat” freza si circularul de mana pentru mici debitari si finisari ;)! In acel moment cred ca o sa apelez la tine cu sfaturi si pareri sa vedem ce iese :). Spor in continuare, rabdare si succes !

  • @vavybyg1

    @vavybyg1

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere te ajut cu placere cu orice ai nevoie sa ști.Mi-am ușurat munca foarte mult cu toate sculele modificate

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Cred, chiar si “banda” de reazam am vazut ca era facuta din teava ppr ….. am observat detaliile ….inclusiv la freza dewalt(eu am makita /bosch albastru sau aeg …ca si scule) si eu am facut legaturile pe direct si am anulat butonul de on/off a unui flex ca sa-i mai prelungesc viata …dar trebuie avuta grija la lucru cu ele ! Trebuie sa ai control de pornit oprit la orice scula mobila, in caz de ceva !

  • @spanciocsergiu1521
    @spanciocsergiu1521 Жыл бұрын

    foarte buna treaba , doar ca ai unele mici greseli , la izolatie , folia te referi la bariera de vapori, iar osb-ul este tot o bariera de vapori , nu mai trec vapori prin perete si se aduna in izolatie , nu e bine.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Sergiu, stiu ce zici si ai dreptate dar eu am inchis cu folie si osb dupa un an si sase luni de cand am facut structura si de cand a fost gata casa pe exterior , astfel lemnul este uscat , problema apare cand vaporii vor sa treaca din casa spre exterior aici va interveni ventilatia casei si bariera de vapori pusa sub osb , in bai si bucatarie ventilatia va fi directionata direct spre exterior , o sa mai existe si doua trasee de ventilatie ce iau aerul din coama mansardei si-l baga aproape de podeaua parterului, asta mai ales pe timp de iarna ....avand scara deschisa spre mansarda si caldura din living ducandu-se sus ! Marea greseala la structura de lemn este cand folosesti lemn verde si bagi apoi izolatia folia si plachezi cu osb ....atunci e jale ....se coace lemnul in interior si putrezește caci nu mai are pe ce parte sa scoata umezeala si din cauza foliei si din cauza osb-ului mai gros de 15 ce nu mai e permeabil la vapori( recomanda maxim 12mm) !!!

  • @khames20
    @khames209 ай бұрын

    bine bine ! da instalatia electrica unde e ? sanitara? incalzirea am inteles ca e in pardoseala?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    9 ай бұрын

    Salut Khames, multumesc pentru vizionare si apreciere ( recomand si abonare ca sa primești notificare cand postez ceva nou) ! Casa este in lucru , acum pregatesc episodul 5 ! Instalatia de curent, apă și încălzire va fi aparentă ! Le grupez în mod industrial pe pereți ! Băile le fac la final în același timp cu fosa septică ! Am optat pentru instalație aparentă pentru ca nu vreau să am nimic prin pereți !

  • @khames20

    @khames20

    9 ай бұрын

    @@CanalulDeScurgere 6-8-10 tevi nu e mare lucru prin casa mai ales daca le pui din cupru! Sau inox stilul suedez! Da intalatia electrica mai ales in 2023 la cati consumatori si circuite separate sunt, sa spunem ca pui tabloul la mansarda! Se aduna multe! Se vede urat! Cum era inainte 2 circuite prize 2 lumini, era altce-va! Sunt electrician de meserie, va multumesc pt raspuns, eram curios.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    9 ай бұрын

    Reteaua electrica va fi doar pentru prize, becurile vor fi pe 12V pe led dar direct pe 12v, intrerupatoarele vor fi cu wifi prinse pe perete langa usi, cand urci in pat il iei cu tine ....de mic am visat sa pot stinge lumina din pat. Stiu exista metoda capscara dar nu vreau fire pentru intrerupatoare ! Reteaua de 12v se va alimenta din baterii /panou solar, ledurile si benzile led se vir aprinde la miscare pe timpul noptii , inclusiv cel de pe trepte ! Dar mai este pana ajung acolo !

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    cu mucegaiul dintre placa si vata aia ce vei face?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Salut Mihai , despre ce mucegai vorbesti ? Care placa ? de osb ? sau placa de beton de jos? Detaliaza te rog , daca poti ,ca sa iti pot răspunde !

  • @user-hv6dt2eb2f
    @user-hv6dt2eb2f4 ай бұрын

    Salut! Te urmaresc si eu de ceva timp , si chiar imi este foarte util tot ce postezi ! As avea si eu o intrebare ...la planseu am folosit grinda 10 pe 10 cm si peste grinda de 12 pe 10cm (asa au facut meseriasi cand au facut acoperisul ) adica 22 pe 10 cm. Distanta intre grinzi maxim 5o cm.Pot sa procedez la planseu exact ca tine?? PS: parterul este facut din bca cu centura beton si mansarda din lemn. Multumesc!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Salut, spune-mi te rog -grinzile stau pe peretii interiori ? -12x10 sunt puse pe lat? - ce deschideri ai intre pereti? - cum/cu ce sunt prinse grinzile de 12 peste cele de 10 ? -ai imbinari de grinzi si cum sunt facute? Daca s-a procedat cum trebuie atunci poti pune cum am facut eu , ai grija la: - planeizeaza grinzile nu umple goluri cu bucati! - foloseste osb 22 ( minim) nuf-feder( obligatoriu) -foloseste adeziv sub placile de osb in contact cu grinzile -prinde primul strat de osb cu holtsuruburi pentru lemn cu cap saiba ( stranse bine) -extrudatul punel de5cm tot lipit si perpendicular sau pe diagonala cu structura de osb Mansarda va fi locuibila? Nu incarca cu mobila nejustificat de mult! Ce inaltime ai la peretii exteriori de mansarda? Ai stalpi ce sustin acoperisul? Sunt deasupra peretilor de la parter sau decalati in structura de podea ? Raspunde-mi cat poti de exact ca sa cunosc situatia si te ajut pe cat posibil !

  • @user-hv6dt2eb2f

    @user-hv6dt2eb2f

    4 ай бұрын

    @@CanalulDeScurgere multumesc frumos pentru acest raspuns detaliat !👏 Nu stiu cum sa ma exprim corect ca sa ma intelegi... Mansarda va fi locuibila (nu cred ca se mai poate numi mansarda pentru ca am o inaltime de 2,5 m la pereti exteriori). Grinzile stau pe pereti interiori ,grinda de 12×10 este pusa pe inaltime peste ceela de 10×10. Deschiderea intre pereti este de 3,5m ceea mai mare .Grinzile sunt prinse cu holsuruburi de 20 cm pentru lemn. Stalpii care sustin acoperisul pica doar deasupra peretilor de la parter.

  • @user-hv6dt2eb2f

    @user-hv6dt2eb2f

    4 ай бұрын

    Nu am intelesa la ce te-ai referit la imbinarea grinzilor si la planeizarea grinzilor. Parterul este in stil vagon are 11m lumgime si 5,5 m latime, cu un hol de 2 m latime pe toata lungimea si 3 camere(ceea mai mare avand 3,5 deschidere) Ti-am detaliat mai mult ca sa ma intelegi mai bine !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    3 ай бұрын

    Ma refeream la partea de sus a grinzilor, trebuiesc planeizate ca sa poti face podeaua ca si finisaj, daca adaugi umplutura trebuie sa pui cu adeziv, altfel va scartai. Iar izolatia va trebui pusa in cruce asa cum sunt grinzile, o data pe lung , apoi pe lat intre grinzi la fiecare strat. Inaltimea de 2,5 la perete exterior e etaj nu e mansarda, e destul de inalta, daca te incadrai in 1,4 era suficient. holtsuruburile pentru lemn ce leaga grinzile intre ele sunt cele cu cap saiba din otel si cu doua filete (ar fi foarte bine daca sunt asa).

  • @catulatu
    @catulatu11 ай бұрын

    Bună ziua, eu sunt curios cum se face instalația electrica și sanitara, adică cum mai treceți cu cablurile de curent prin pereți dacă este izolat....

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Salut Catalin, instalatiile vor fi aparente , o sa le fac in stil industrial grupate !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Vroiam sa mai adaug ca procedez asa ( cu instalatiile aparente) caci din experienta am observat ca problemele ce apar la o casa de lemn sunt de la instalatiile din pereti ( de curent, de apa si scurgere)!

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    in ardeal pe la munte vezi cum sunt facute case cu adevarat din lemn si alea nu au probleme cu mucegaiul case facute acum 70 poate si mai mult de ani

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Eu de loc sunt din Fagaras iar bunicul meu cat si cei doi unchi au lucrat in lemn si cu lemn, am fost inconjurat te talas si rindele, de rumegus si esente de lemn pana la 21 de ani cand m-am apucat de mobila , urmand 27 de ani de mobilier de 5 stele ( se pot verifica recenziile si cum am lucrat )! Nu zic ca sa ma dau mare sau ceva dar chiar imi place ce fac iar cand m-am apucat de ceva studiez toate variantele si cateodata gasesc solutii ce inca nu exista in carti sau le descopar ulterior in carti de specialitate si sunt mandru cand vad ca defapt am facut bine ! Iar cu lemnul , uitate cum folosesc un nuc ( copac intreg) ca structura la scara de interior sau vezi cum am folosit grinzile de la casa batraneasca din Fagaras la balustrade sau masa din bucatarie sau chiar ca structura dublata la un perete ce va sustine o masa de biliard ! Sunt multe elemente nu e simplu dar nici greu daca iti place si intelegi adevaratul sens pe care-l au elementele ce formeaza o asa zisa casa !

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    Nu vreau sa fiu mai istet dar frigul de afara se intalneste cu caldura din casa ghici unde? pe obc si vata aia acolo unde se intalnesc se formeaza condens se spune punctul de roua. Condensul este ideal pt a se trezi la viata mucegaiul

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Ai dreptate cum spui dar la mine condensul se formeaza in afara structurii, caci lemnul nu are umiditate iar interiorul va fi ventilat si mentinuta umiditatea la minim in toata casa ! Caldura va fi uscata si doar pe curent fara aduceri din exterior de gaz sau umiditate! Tot ce inseamna bai si spalare /uscare de haine va fi ermetizat si ventilat in interior ! O sa fim 3 oameni in aceasta casa si ocazional 10. Sunt multe aspecte ce fac sa nu existe umezeala in casa, spre exemplu hota va fi profesionala iar tot in bucatarie va exista gura de aerisire cu exteriorul filtrata fara a trece umiditatea ( daca afara este 85% umiditate) Stiu, e foarte important sa nu existe umezeala in interior la o casa de lemn! Iar caldura nu va depasi 22 grade in interior ambiental ! Incerc sa si folosesc acest tip de casa ca studiu si sa vad cum se comporta, asta recomand si multir oameni, o sa vedem in 5...7 ani care sunt efectele si ce putem face daca ele exista! Multumesc si pentru vizionare !

  • @lucianignuta3286
    @lucianignuta3286 Жыл бұрын

    De ce nu ai folosit șaibe grover, etc? Așa în timp, chiar dacă se usucă lemnul piulița rămâne strânsă.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    O solutie definitiva si foarte buna este piulita cu frana (cu gulerul acela de teflon,de obicei albastru), Trebuie obligatoriu restranse toate piulitele dupa uscarea lemnului caci diferentele erau mari..de genul 6mm sau chiar 4mm pe fiecare capat. Eu unu nu asi merge pe grover caci contactul piulitei pe saiba plata este mai mic, important este ca saiba sa aiba contact pe suprafata cat mai mare, astfel nu se desface si ia din stresul prinderii . Am intalnit cazuri la grover cand a ocolit hexagonul piulitei, adica sa dilatat groverul si sa slabit instant prinderea !

  • @nZebco
    @nZebco Жыл бұрын

    Salut! Folia Aluminizata este reflectiva, in mod obligatoriu trebuie sa lasi un spatiu de minim 2 cm spatiu de reflexie, altfel isi pierde efectul Radiant. Valoarea SD a acestor folii este de 1500-2000, asta inseamna ca este impermeabila. Daca faci condens/vapori la suprafata foliei acea umiditate se intoarce in materialul cu care este acoperit in cazul tau OSB. Un montaj corect era sa pui OSBul, apoi folia si apoi rigips pe profile CD/UD ca sunt mai ieftine. In rest afara foarte bine:) Multa bafta!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru vizualizare si apreciere ! Multumesc de informatie, stiam sigur ca folia se pune peste stratul izolator si apoi vin cu ce trebuie ……Domnul Soflete are un episod in care spune clar ca folia nu se pune peste osb ci peste izolatie ! In casa nu va fi umezeala ( aerul va fi ventilat si filtrat ) iar ca sa se formeze condens trebuie sa fie diferente de temperatura de 15..20grade intre exterior si interior , slabe sanse sa se faca condens in interior !

  • @nZebco

    @nZebco

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Mă refer la faptul că puteati pune orice alta folie pentru că efectul de reflexie este anulat daca nu are spatiu de radiant . Dl. Soflete e bun dar el are o experiență generică. Eu am specializare și 17 ani experiență în Anglia exclusiv in timber frame. Plus că OSB de 15 nu se folosește daca placați ambele fete cu OSB..se pune 12+12mm pentru că OSB de 12 este maxim la OSB care este permeabil la vapori. Vă mulțumesc că nu deveniți "agresiv" la sfaturi cum fac alți constructori. Eu sunt cel care va spus și de saibe pătrate nu rotunde.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Cat traim invatam nu?...Multumesc si eu pentru explicatii, chiar nu stiam ca puteam pune o alta folie si ca osb-ul de maxim 12 e permeabil la vapori, chiar interesant, multumesc inca o data de specificatii ! Iar acum ca mi-ati spus ca aveti 17 ani de experienta in acest sistem si ca va place ce a iesit...chiar inseamna mult pentru mine !

  • @tudorlita5559

    @tudorlita5559

    Жыл бұрын

    Exact asa am făcut eu. Deci : vata minerala caserata iar peste osb. Soluția? : să mai pun folie barieră de vapori peste osb(cheltuiala în plus) și apoi pun rigips? Mulțumesc

  • @nZebco

    @nZebco

    Жыл бұрын

    @@tudorlita5559 Foliile sunt obligatorii la construcțiile.pe.structura din lemn. Barieră de vapori la interior si folie anticondens la exterior. Obligatoriu etanșate cu benzi și mastic special la îmbinarea la podea. Chiar dacă folosiți o folie ieftine este indicat sa o folosiți. Bafta.

  • @mihneapatrascu8974
    @mihneapatrascu89744 ай бұрын

    Salut! Care e parerea ta dintre vata minerala si bazaltica? Am observat ca ai pus minerala peste tot si nu bazaltica

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Salut Mihnea, am ales minerala caci era la final de stoc Baudeman si urma sa fie cumparat de Isolver si mi-au facut oferta undeva la 25 lei /mp la grosime de 15cm , nu am putut refuza si am cumparat toate baxurile care erau la dedeman palady si ploiesti ! Ulterior am observat ca sa scumpit bazaltica dar a disparut minerala de tot , ma refer la cea semirigida pe care am folosito eu! Densitatea ei nu trebuie sa fie mare caci cantitatea de aer practic face izolatia, vata minerala semirigida mi sa parut suficient de buna! Bazaltica se foloseste la fatade caci poate fi tencuita fiind mult mai densa ! Sincer sa pui bazaltica intre oab ca sa faci peretii este dificil, nu umple colturile cum trebuie caci e rigida si trebuie sa fie exact cat cota de 580mm ea avand 600mm pe cand la minerala semirigida poti comprima putin pe latimea ei iar golurile formate pot fi implute prin compresie! Au facut ca sa ne oblige sa mergem pe bazaltica si in pereti si la tavan ! Ce sa mai zic , o sa am nevoie la peretii de interior la parter , iti dai seama ca sa bag 10cm o sa iau isolver de 5+5 la sul si aia e!

  • @user-tv3nu8zs3s

    @user-tv3nu8zs3s

    Ай бұрын

    Buna si una si alta. Daca pui vata cu lambda 32

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Ай бұрын

    @user-tv3nu8zs3s asa este !

  • @viorelnedelcu1337
    @viorelnedelcu1337 Жыл бұрын

    Eu la.mine la interior am pus vata de 15 , folie bariera de vapori de la knauf si apoi 2 randuri de rigips de 12.5 mm

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Ai pus vata peste semirigida peste osb-ul de interior? sau peste profile? Iar daca ai pus peste profile sa acopere si structura metalica cum ai procedat ? …. caci structura e de 10 si vata de 15…. ai adaugat pe structura lemn pe interior ca sa aduci la dimensiunea de 15?

  • @viorelnedelcu1337

    @viorelnedelcu1337

    Жыл бұрын

    Pe interior am făcut schelet metalic din profile Ud si Cd pentru rigips si am lasat 15 cm de la osb

  • @roberttrusca7997
    @roberttrusca79975 ай бұрын

    Salut Claudiu! In primul rand vreau sa te felicit pentru ceea ce faci, as avea si eu o intrebare, la podeaua de la mansarda ai folosit tot vata cu grosimea de 150 mm? As mai dori o parere daca se poate, imi doresc o cabana A frame cu dimensiunile de 7 latime 9 lungime si 8 inaltime facuta pe piloni, stiu ca nu esti adeptul lor dar am terenul putin inclinat si as prefera sa o fac pe piloni, ce grosimi imi recomanzi sa aiba dulapi de la podea? In rest vreau sa urmez exemplul tau OSB de 15 pe exterior si interior vata de 15 intre ele si bariera de vapori. Iti multumesc!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    5 ай бұрын

    Salut Robert, multumesc pentru vizualizare apreciere si abonare ( recomand)! La podeaua mansardei respectiv tavanul parterului pun vata de 10cm pentru insonorizare( in caz de e nevoie) ! In cazul tau dulapii de parter/podea trebuie sa aiba minim 5 x 250 la 62,5 interax. Dar mai important este cum asezi pilonii, sa ai maxim 2,5 m intre ei , si incearca sa-i pui unde ai perete interior sau la intersectia peretiilor interiori! In principiu se face cutie perimetrala ! Chiar daca e pe piloni incearca ca adancimea pilonilor sa fie la acelasi vivel chiar daca terenul e in panta, de exemplu daca privesti panta din profil , pilonii din partea unde terenul este mai inalt trebuie sa fie in partea din pamant la acelasi nivel cu cei din partea mai joasa a terenului ! Practic lungimea lor integrala sa fie identica in realitate , astfel presiunea va fi univirma pe un plan drept chiar daca este in panta ! Foloseste osb egger si nut -feder si nu vei avea probleme ! Spor si succes !

  • @roberttrusca7997

    @roberttrusca7997

    4 ай бұрын

    Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sfaturi! As mai avea o intrebare, dumneavoastra ati angajat un diriginte de santier? Eu mai am putin si termin faza de proiectare si acum am aflat ca este nevoie si de un diriginte de santier! Imi poti spune ceva din experienta ta? Iti multumesc si spor in toate!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    @roberttrusca7997 Eu am fost cu ginerelesi sotia mea atat! Dirigintele de santier va fi tras la raspundere daca in caz de ceva se constata ca, casa nu a fost construita ca in proiect sau au fost abateri de la proiect! Daca stiti ce faceti si lucrati cu simtul raspunderii la casa nu veti avea probleme! Cum poti garanta casa mai bine decat traind in ea cu familia, nimeni nu isi risca familia in detrimentul unei case facute in badjocura! Daca vreti sa respectati ce zice cartea /actul procedati asa cum zice si angajati cu diriginte, ideea este sa isi faca treaba nu doar sa ia banii ( iar asta mai rar in romania)

  • @roberttrusca7997

    @roberttrusca7997

    4 ай бұрын

    Din ce am inteles nu se poate intabula fara un diriginte de santier?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    @roberttrusca7997 Sincer nu stiu, eu unu nu voi vinde niciodata aceasta peoprietate, consultate te rog cu primarul din zona ta caci cate zone sunt si cati primari tot atatea feluri de a intrepreta legea !

  • @boxdor100
    @boxdor100 Жыл бұрын

    As vrea sa mi fac si eu asa o casa dar când vad cate probleme cu lemnul parca mi trece …nu stiu cum ar fi cu cadru metalic laminat la rece dar am vazut case dupa 10 ani si perfect se lipeau usile…e drept in toate era sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura … scump de pus si energofag in exploatare sistemul clasic de caramida sau bca e scump rau acum …

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru vizualizare Dorian, atunci cand am facut eu era asa de scump lemnul incat daca faceam din caramida ma costa la fel! Dar tot din lemn am facut caci lucrez cu lemn de 26 de ani si stiu cum trebuie facut. Toate dezavantajele lemnului tin strict de om nu de lemn ! Problemele lemnului practic sunt omul nu lemnul ca material ! Dar fiecare face cum vrea pana la urma ! Nimeni nu mai gandeste strict la nevoia unei case si sensul ei ! Toti vor case in functie de pret, intretinere, rezistenta , fiabilitate si vorba romanului ...daca se merita :)! Ventilatia cu tecuperare de caldura poate fi facuta la 10% din pretul acelui dospozitiv si nu este 100% reala , dar asta e o alta discutie !

  • @willblack8575
    @willblack8575 Жыл бұрын

    nu era lemnul deja la 10-12% de sa strans atat?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Will, lemnul nu a fost uscat dar nici direct de la gater, avea cam 4 luni de la gater, pus la sipca !

  • @fotonext7441
    @fotonext7441 Жыл бұрын

    Buna Seara! Ajutati-ma sa ma lamuresc intr-o privinta. Peste OSB-ul de la exteriorul casei, sa aplica hidroizolatie? Atentie, eu vreau sa continui la exterior cu o izolatie de vata bazaltica de 10cm, peste osb. Nu stiu daca intre vata si osb se intinde un strat de hidroizolatie bituminoasa, daca are sens.....Parca am vazut in filmuletele dv. ca ati dat cu ceva negru pe osb. Era hidroizolatie bituminoasa? Ma gandesc ca daca dau cu solutia aia cauciucata, casa nu va mai respira...adica vaporii formati nu vor mai putea iesi prin osb afara. Eu intentionez tot fatada ventilata...

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut FotoNext, Daca pui pe exterior peste structura osb mai gros de 12mm atunci acesta se comporta ca o bariera, osb-ul de maxim 12mm este "respirabil" ce este mai gros de 12mm nu mai lasa sa iasa vaporii din perete! Recomandarea mea este sa pui peste osb folie prin care sa iasa vaporii dar sa nu intre apa( americanii pun folia peste structura apoi vin cu playwood ( care este placaj multistrat )! Eu am placat la exterior cu osb de 15mm , astfel indiferent ce folie puneam oricum acesta se comporta ca bariera, am dat cu bituminoasa peste ca sa protejez de la exterior la interior in caz ca trece apa de siding ! Tot in cazul meu va fi ventilata casa pentru a scoate umiditatea din casa la exterior iar folia de vapori nu va lasa sa intre nimic in perete ! Tot in cazul meu, structura a stat aproape doi ani deschisa la interior si astfel lemnul a ajuns la 8% umiditate( sa uscat os)! Astfel marea grija va fi cand afara vor fi -20 si in casa vor fi +20 atunci punctul de roua se va forma in interiorul peretelui( asa zic expertii), solutia mea este ca aerul din interior sa fie uscat iar diferenta de temperatura interior/exterior sa nu fie mai mare de 30 de grade ! Faptul ca ai ales sa faci fatada ventilata este mai bine caci vara nu te coci iar iarna nu se formeaza punct de roua ! Eu nu am vrut sa merg pe ventilat clasic caci ar fi intrat rozatoarele ......astfel sidingul este oarecum ventilat din cauza formei lui si spatiului cel lam lasat pentru dilatatie la capete ! Eu cred si este strict parerea mea ca orice pui pe exterior ca izolatie si nu este etansa si continua nu este eficienta ! Omul merge pe principiul ca imbraca casa ca si paturile ce si le pune pe el cand ii este frig , cu cat mai mte cu atat mai bine ......dar daca transpiri sunt egale cu zero cate paturi ai pe tine ....aici omul greseste la casa ( parerea mea) caci casa de lemn nu transpira ! Singura greseala majora ce se face este ca se construieste cu lemn verde si se placheaza imediat cu osb si folie iar atunci lemnul in interior va sta in suc propriu ! Sper ca te-am ajutat cumva cu decizia ta ;)! Multumesc inca o data pentru urmarire si atentie ! Succes si spor si daca nu te grabesti mai amana cat de mult poti placarea pe interior cu osb la o structura de lemn ventiland interiorul doar in zilele fara ploaie si umiditate ( exclus noaptea cand temperaturile scad ) Mai am o chestie sa-ti zic , daca mai esti inca aici , umiditatea din aer face condens pe suprafata de contact a fatadei sau a tablei de pe casa , astfel daca ai fatada ventilata ca si tabla de pe casa atunci condensul nu se va forma sub fatada sau sub tabla decat daca umiditatea este foarte mare , gen cabana la munte intro vale umbrita langa un lac sau un rau permanent !

  • @aurymi3445
    @aurymi3445 Жыл бұрын

    complimente ptr tot ......dar invidia e f mare

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc aury pentru apreciere, invidie ? E un fel de a motiva oamenii , nu?

  • @aurymi3445

    @aurymi3445

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere ASA ma deranjeaza acesti oameni care dupa pararea mea nu stiu sa faca nimic si invidia ii omoara ,dar nu putem face nimic decit sa ii ignoram

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Nu am sters nici un comentariu tocmai pentru a lamuri oamenii cu ce nu au inteles , atat cat pot ! Orice comentariu este constructiv caci din persectiva fiecruia putem invata toti !

  • @ionut.c.86
    @ionut.c.86 Жыл бұрын

    Nu era mai bine o saiba grover la suruburi sa nu se mai desfaca??

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc Ionut de vizionare si apreciere! Am mai raspuns la intrebarea aceasta, diferenta era mult prea mare pentru saiba grover !

  • @BogdanCraciunescu
    @BogdanCraciunescu10 ай бұрын

    Trafic cu iarba !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    10 ай бұрын

    Le bagau la metrou :)))

  • @douge3263
    @douge3263 Жыл бұрын

    salutare ,era bine daca bagai tuburile de la elctric in pereti inainte si pui osbul

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Nu vreau sa am nimic prin pereti, la casa de lemn , una din cauzele incendiului, sunt firele din pereti !

  • @douge3263

    @douge3263

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere sunt foarte multe metode pentru a se evita un incediu din cauza instaltiei electrice ,un tablou electric bine pus la punct si o instalatie facuta de un profesionist poate inpiedica acest lucru

  • @danutc9043
    @danutc90439 ай бұрын

    Salut. Ai facut inainte de constructie o simulare in Ubakus?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    9 ай бұрын

    Salut Danut, in ubakus nu am gasit echivalentul la osb N&F de 15mm dar am pus playwood-ul lor de 14mm care nu are nut si feder! Folia aluminizata iarasi am inlocuit-o in obakus cu folia lor .... Am facut simulare binenteles dar eu m-am limitat la 30 grade diferenta interior exterior ( de exemplu 22 in interior si -8 grade afara) ca sa pot ramane in baremele programului ! Alta chestie interesanta , la mine va fi ventilata casa iar posibila umiditate va fi evacuata direct afara ( mai ales din bai si bucatarie ) Iar aici ubakus nu ma ajuta caci are standardele lui ! Dar in iarna aceasta o sa monitorizez umiditatea ai temperaturile interioare /exterioare la ambele nivele( parter si mansarda ) ca sa vad cum se comporta ! Dar mergand pe ideea ca vremea este in continua încălzire eu zic ca va fi bine !

  • @dumitrugherghe3186
    @dumitrugherghe3186 Жыл бұрын

    Da, ar fi mult de vorbit. totusi este duminica seara si nu vreau sa deranjez. Terenul este in panta, o sa fie cumva terasat, cu camera tehnica si o terasa la un metru sub cota zero, pe una din laturi. O sa fie doar parter, sa pot urca cand o sa o termin :)).

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Doamne fereste ! Stai fara grija ca ne lasa sa ne terminam proiectele si sa ne si bucuram de ele !

  • @victorconstantinescu7324
    @victorconstantinescu7324 Жыл бұрын

    Va urmaresc de cateva zile si am cateva remarci. Imi place foarte mult ca sunteti tipicar si lucrati foarte ingrijit si la milimetru. Per ansamblu stiti ceva meserie DAR ati facut niste greseli imense pana acum: 1. "Fundatia" casei dvs este practic o placa plutitoare, turnata fara sa faca macar priza cu pamantul (nu inteleg de ce ati pus folia verde sub ciment...) si nu are niciun fel de incastrare in pamant, de care sa se tina... 2. Folie de aluminiu pe pereti ?! Fatal ! Lemnul trebuie sa lucreze cu TOATE elementele din jurul sau ! Mai exact, totul sa fie aerisit ! Folia de aluminiu a blocat tot, nimic nu mai respira. Se pune folie anti-vapori, care permite trecerea umiditatii intr-un singur sens ! 3. Intre folia de aluminiu si OSB-ul interior, trebuie sa existe 5 cm de spatiu liber, pentru aerisire !!!! Adica OSB-ul trebuia prins pe montanti care sa asigure acest spatiu liber ! 4. Lemnul montat in casa nu este uscat si sigur nu a fost tratat contra fungilor, cariilor si ciupercilor. In max 2 ani, toata structura interioara va fi plina de mucegai...

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru vizionare si apreciere, si acum sa lamurim niste lucruri : 1- placa radier este armata, nu am vrut sa o leg de pamant, pentru ca nu am vrut acest lucru ( nu este singura casa de acest gen) , la cutrenur daca casa are fundatie in pamant distrugerea ei va fi direct proportionala cu greutatea ei ! 2-folia de polietilena aluminizata este bariera de vapori din interior spre exterior pentru a nu ajunge umezeala/ umiditatea in structura, umezeala sau umiditate nu va exista caci casa va avea ventilatie filtrata ! 3- lemnul, structura , am facut-o acum un an , lemnul are aproximativ 18 luni de la taiere, si va mai dura vreo 4 luni pana termin inchiderea pe interior ( ventilat si aerisit ), imbracarea cu osb fara folie opreste o parte din umezeala , lemnul trebuie sa poata “respira” la dimensiunea de bustean ( interior exterior), nu la 5x15 uscat ! 4- Ramane de vazut dar din punctul meu de vedere nu vor fi probleme 5- Am cabanuta/atelier in aceasi maniera si are 4…5 ani aproape pe paleti de lemn sub ea , am desfacut o parte din perete si nu are nici un fel de unezeala mucegai sau alte chestii ! Lemnul se degradeaza cand sta in mediu umed si cand este pus in structura verde si imbracat imediat cu toate straturile ( mai ales cand pe exterior i se pune expandat ). In concluzie va multumesc pentru remarci, trebuia sa existe macar un comentariu de acest gen dar intotdeauna si de cand ma stiu nu am facut asa cum mi sa spua decat daca a concis cu ce vroiam eu ! 85 % dintre Romani nu se apuca pentru ca nu pot sustine financiar o casa cum zice cartea si sunt distruai de meseriasii ce lucreaza fara atentie pe bani foarte multi ! Cazul meu ( ca sa-i spunem asa) va ramane ca si un caz de studiu pe termen lung ! Plecand de la o pestera in care sa trait mii de ani fara termopane si incalzire in pardoseala am ajuns la un cort ce te fereste de intemperii ai tine temperatura interioara din cauza structurii materialului la case din beton armat bagate 2 m in pamant cu pereti de 30cm grosime imbracati pe exterior cu alti 15 cm de izolatie , pe interior cu 7 straturi de folii si materiale de finisaj ……. pentru ce ? Luati cazul meu ca exemplu negativ ( in concluzia dumneavoastra) si dati-l mai departe ca si exemplu …asa NU ! In rest ? Eu imi continui munca si va asigur ca de casa asta se va scrie mult si nu se va tine cont de rezultatele pe termen lung , sunt sigur, caci e mult mai usor sa stai într-un cub de “porotherm” si sa privesti cat de gresit isi fac oamenii casele de lemn ! Am mai avut pana si tot am mers pana la destinatie, deci nu e problema ! Nu in ultimul rand va multumesc ca ati avut rabdare si timp pentru ca sa ma urmariti si va invit in continuare sa vedem ce iese si daca ati avut dreptate ! Scuze de greseli ( scriu de pe telefon, butoane mici degete groase), o sa editez cand o sa ajung la un calculator !

  • @victorconstantinescu7324

    @victorconstantinescu7324

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Eu tocmai imi fac casa de lemn, dar cu profesionisti, model cu proiect, lemn tratat, uscat, venit din fabrica gata debitat. Am trecut prin toate etapele si stiu exact ce vorbesc. Placa de beton pluteste la dvs pe un strat de piatra, daca o leg de un tractor, plec cu ea, nu e normal deloc. Aluminiul nu are transfer de umiditate, va BLOCA tot, este un lucru cert. Si OSB lipit de folie, fara spatiu de aerisire, va face mucegai. Dvs sunteti foarte bine intentionat si tipicar, dar nu uitati un principiu de viata, aplicabil 100% si in constructii: dusmanul binelui este mai-binele :)

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Sa fie intr-un ceas bun cuibul vostru si sa il umpleti de suflete si familie numeroasa ! E mare lucru in zilele noastre sa reusesti sa iti faci o casa ! Succes in continuare si poate daca aveti cum sa imi trimiteti si mie pe adresa de mail o poza doua….trei :), cu etapele sau cu filmulet sau link daca o aveti filmata .

  • @victorconstantinescu7324

    @victorconstantinescu7324

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Daca imi lasati o adresa de email, cu mare drag

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    O gasiti la rubrica despre , dar va scriu aici geomobila@gmail.com

  • @cristiandinoiu2258
    @cristiandinoiu2258 Жыл бұрын

    Va salut ,din ce zona sănteti, un nr de contact se poate

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    De loc sunt din Fagaras dar ne-am mutat in Bucuresti in august 89’ ! Aveti adresa de mail aici pe cont la sectiunea about/despre ! Daca aveti intrebari va pot raspunde aici caci asa putem ajuta mai multi oameni !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Nu inteleg de ce mai intrebati daca nu mergeti mai departe ?! Dar nu ati fi primul care procedeaza asa !

  • @valigavrilescu9537
    @valigavrilescu953711 ай бұрын

    Ca sa fii sigur ca nu se mai slăbesc pui contrapiulite sau piulite cu autoblocare.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Salut Vali, nu sau slabit piulitele ca sau desfacut, ele au ramas exact pe pozitia initiala, lemnul sa uscat si sa strans in 1an si 6 luni de stat ca structura ! Trebuiesc stranse neaparat, iar apoi poti pune cu frana in caz de vobratii sa nu se desfaca !

  • @valigavrilescu9537

    @valigavrilescu9537

    11 ай бұрын

    @@CanalulDeScurgere Piulite cu autoblocare

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    11 ай бұрын

    Acestea se strang singure in timp ce se usuca lemnul ? Tot trebuie sa le strangi tu , nu?

  • @autentic2257
    @autentic2257 Жыл бұрын

    La min 2:05:41 am vazut ca osb-ul e pus fix lipit de celalalt. Asa am facut si eu si in timp s-a umflat deoarece nu am tinut cont de dilatatie. Am studiat si am ajuns la informatia: trebuie lasat spatiu intre placi de 3 si 5 mm. Te rog doar sa verifici aceasta info deoarece apoi e jale si nu prea mai ai ce sa faci

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Asa este, ai dreptate 100% si asa am procedat la exterior , dar la interior eu nu o sa am umezeala , aerul va fi ventilat iar placile nu se vor dilata, exista totusi luft de 2,,,3 mm in colturile camerei , ca la parchet cand lasi perimetral, osbul fiind de 12 adica nu asa gros atunci reactioneaza putin , sper …voi vedea , daca-l imbrac in lambriu de lemn atunci lemnul va trage din umiditate ( il va proteja) si va regla umiditatea in cantitati mici , in caz ca va fi nevoie ! Daca sa umflat perete din osb sa nu cumva sa ai umiditate in perete ce face ca osb-ul sa se dilate , in cazul tau ma refer !Sau mai poate fi apasarea lui de sus in jos a structurii cel face sa se curbeze !

  • @autentic2257

    @autentic2257

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere eu a trebuit sa desfac interiorulnsi sa las 5mm dupa care a fost totul ok. Important este sa nu trebuiasca sa desfaci apoi. Spor in toate si sa-ti pastrezi motivatia.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Am inteles Autentic , bine ca sa rezolvat. Hai sa-ti impartasesc ceva, in clasa a-4a cand ne-a intrebat profesoara ce vrem sa ne facem cand o sa fim mari , eu am raspuns ca vreau sa ma fac tatic ! Adica sa am casa facuta de mine , o fata si un baiat si o prietena cu ochi albastrii sau verzi …… timpul a trecut , mi-am cunoscut sotia si ne-am casatorit acum 24 de ani (care intamplator are ochii verzi ….turcoaz) ….. am o fata de 22de ani si un baiat de 10 ani ……iar acum 6 ani ( cand eu am facut 40 de ani ) , am reusit sa ne cumparam acest teren ! Acum te intreb eu pe tine , crezi ca o sa-mi pierd motivatia vreodata ? , tinand cont ca lucrez la casa care mi-am dorit-o alaturi de familia mea iubita ? Iubesc tot ce fac si caut sa fac maxim tot timpul ( altfel nu ma apuc ). Daca ar fi existat internet si youtube de cand faceam eu sculptura la 15 ani …..pai altfel statea treaba…. dar nu imi pare rau caci toate se intampla cu un motiv si cand trebuie !

  • @nicolaecalugaru7541

    @nicolaecalugaru7541

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere daca am inteles bine lambriu din lemn era finisajul final pereti ? , pai cu o structura+rigla peste folie se obtinea si un gap de ventilatie minim 25 mm si se evita montarea de OSB direct aplicat pe folie . In rest felicitari pentru acest proiect . . PS . as fi optat pentru 200 mm termoizolatie pe varianta de fatada pvc siding.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    @@nicolaecalugaru7541 Ar fi fost si mai bine 200 grosimea izolatiei, dar a trebuit sa ma incadrez in niste fonduri :( !

  • @viorelnedelcu1337
    @viorelnedelcu1337 Жыл бұрын

    Am observat ca nu ati pus instalația electrică prin pereți!!! O faceti aparentă ?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Cand o sa ajung la ea ….da va fi aparenta ca si apa …. vor fi in sistem industrial , pozate alaturat prin trasee tubare , astfel sunt sanse sa le vopsesc in culori diferite gen apa rece cu albaatru …calda cu rosu si electricu cu galben ;), o sa am dungi prin casa cu steagul romaniei :)…dar mai vad caci mai am ceva treaba pana la electric !

  • @viorelnedelcu1337

    @viorelnedelcu1337

    Жыл бұрын

    Interesant

  • @valis6761
    @valis67615 ай бұрын

    Din experienta mea, unde nu reusesti sa lipesti banda peste folie asa cum trebuie, folosesti un aspirator…. Pur si simplu plimbli tubul aspiratorului peste imbinare

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    5 ай бұрын

    Atentie doar sa nu rupi folia, multumesc pentru completare Vali

  • @carlomarco1895
    @carlomarco1895 Жыл бұрын

    Instalatia electrica pe unde o sa vină pozată?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    O remarca buna, am de gand sa trag instalatia electrica aparenta la fel ca apa rece

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    O sa am doua circuite de 220 ( din trifazat) care vor duce in casa : 1- la centrala electrica 2- la consumatorii importanti : masina de spalat rufe, frigider, tv Si un circuit direct pe 12 V pentru becuri ( defapt vor fi leduri peste tot) si tot ce inseamna iluminat !

  • @carlomarco1895

    @carlomarco1895

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere trebuie sa echilibrezi consumul pe fiecare dintre faze , te cam complici cu un circuit de 12v , deja vb de protectii diferite fata de 230v etc

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Pai o faza o bag pe atelier si doua le duc la casa. Circuitul pe 12v vreau sa-l fac din sistem cu panouri fotovoltaice off-grid, adica tot ce inseamna iluminat sa fie din ele ! Stiu ca trebuie sa echilibrez , o sa fie calculate ca si consum . la consum pe prize vor fi : pompa sumersibila, centrala electrica, frigider, masina rufe, masina vase, plita inductie, hota, cuptor, tv, instanturi apa calda ……deci vor fi … Nu am stat inca sa le pun pe foaie exact dar binenteles ca le voi imperechea sa fie bine , Plus ca am atelierul separat si casa batraneasca ( doua prize si 3 becuri ). Mai e ceva treaba pana ajung acolo, deocamdata bibilesc la izolatie si folie sa o vad facuta pe interior , sper sa termin anul acesta cu vata , macar sa ramana podeaua mansardei la final ! Oricum multumesc pentru interventie si tinem legatura daca nu deranjez !

  • @MrDenisJoshua

    @MrDenisJoshua

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Gandestete de pe acum si la o eventuala incarcare a unei masini electrice pe viitor... Mai repede sau mai tarziu lumea acolo o sa ajunga... Eu am ajuns deja de mai bine de 3 ani, si la casa mea actuala (caramida) am spart o gramada sa pot duce cabluri grose la incarcator.

  • @vavybyg1
    @vavybyg1 Жыл бұрын

    Cât izolament ai pus în total la casa?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Pai in total inca nu stiu dar pana acum au intrat in peretii de exterior 43 de baxuri de vata minerala semirigida de 15 cm grosime ( 3 bucati la bax ), o sa mai intre 45 de baxuri la acoperis si pe capetele de mansarda , apoi va fi vata din podea si din peretii de interior tot de 10, la astia nu am luat vata si nici nu am calculat ! Voi sti la final mai exact !

  • @vavybyg1

    @vavybyg1

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere eu am avut ocazia iarna asta sa vad cum se comporta casa cu 15cm de izolament la interior. Am făcut diferite teste. Cu folia bariera de vapori pusa și fără folie. Unde am avut doar vata fără folie a condensat foarte tare osb-ul de la exterior iar când a fost - 22grade era efectiv înghețat, iar unde am pus folia era uscat. În cazul meu o sa se schimbe situația pentru ca o sa izolez cu 10 cm de vata bazaltica la exterior. Asa cum este acum cu 15 cm eu zic ca nu este suficient în iernile geroase

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Eu mai am sidingul la exterior ce formeaza o perna de aer peste osb !

  • @LucianSolot-mp1zj

    @LucianSolot-mp1zj

    Жыл бұрын

    Salut, doresc să fac și eu asemănător! Spune mi te rog..rigipsul îl prinzi direct pe osb? Nu crapă îmbinările în timp?

  • @vavybyg1

    @vavybyg1

    Жыл бұрын

    @@LucianSolot-mp1zj Salut. Dacă ma întrebai pe mine eu am pus rigipsul pe structura metalica, nu l-am prins direct de osb. Dacă îl prinzi pe osb o sa apară crăpături deoarece o sa se dilate odată cu osb-ul. Dar pe structura metalica lucrează independent. De obicei lumea pune la interior lambriuri din lemn tocmai ca să nu aibă problema asta

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    punctul de roua stii ce este?

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Am folosit Ubakus dar lamurestene ca sa fim siguri cum este mai bine , comentariul tau nu ajuta prea mult ! Astept lamuriri , multumesc !

  • @nicuvaleriumalcota5520
    @nicuvaleriumalcota55202 ай бұрын

    Vad ca folia n-ati lipit-o etans pe contur

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    2 ай бұрын

    Salut Nicu , multumesc pentru vizualizare apreciere si abonare ( recomnd )! Am continuat cu folie ulterior iar folia de pe podea am lipit-o ca sa vin cu izolatie continua ! Iar pe lateral am lipit-o cu folia ce vine pe peretele de interior! Poate nu am inteles eu la ce te referi, folia vine suprapusă si lipita cu scotch etans !

  • @laschianadrian
    @laschianadrian9 ай бұрын

    Dar lemnul nu sa tratat cu nimic

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    9 ай бұрын

    Ai dreptate Adrian, recomand ca cei ce fac acest fel de case sa procedeze cum vor ei ! In cazul meu am mers pe metoda batraneasca , lasata structura un an de a copto soarele si ia iesit taninul din el ( este cel mai bun antifungic si anticarie) apoi a vebit iarna si a inghetat tot ce avea prin el .... apoi am inchis exteriorul etans iar la interior a mai durat un an pana am acoperit,lemnul avea 8% umiditate ! Am luat de la pompieri "solutia" ce o aveau ei antifoc care sa dovedit a fi apa cu sare de mare .... dupa evaporarea apei cristalele de la suprafata lemnului impiedicau ca lemnul sa ia foc ! Nu am vrut sa fac nimic de acest gen ! Multumesc pentru observatie si ma bucur ca ai avut rabdarea si atentia sa observi acest lucru ! Cateodata f sa cem mai mult rau decat bine lemnului imbibandul cu tot felul de "solutii", si iar trebuie sal pomenesc pe mihai viteazu si casele de pe vremea lui care erau facute din 3 elemente, pamant , lemn, ceramica/tigla, fara nici un fel de pufosenii izolante sau chimicale! Dar banuiesc ca m-ai inteles deja :)

  • @alexlex3265
    @alexlex3265 Жыл бұрын

    Când apare ep5??

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Alex eu sunt la locatie si inca lucrez la izolatie , cand va scade noaptea sub 5 grade ma intorc la oras si continui la anu’ , dar cu ce te pot ajuta ? Am inceput sa lucrez si la sageac ca sa nu imi bage aer umed in interior ( adica inchid partile dintre capriori )

  • @alexlex3265

    @alexlex3265

    Жыл бұрын

    Ma interesează procesul complet, as fi interesat de o asemenea construcție,și urmăresc cu interes activitatea dvs.mult succes cu proiectul și sa.l finalizați cât mai repede.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc mult Alex , o sa mai pun un episod cu foisorul octogonal ca sa vada membri comunitatii ca nu i-am uitat, o sa mai pun filmulete dar din ce am mai facut prin curte, intre-timp trebuie sa imi intretin si familia ca suntem 4+ doua pisici :) ! Anul care vine cum da caldura sunt sanse sa ma apuc de doua proiecte sa ajut pe cei ce vor acest gen de case si mi-au apreciat casuta ! Daca vrei putem vorbi pe mail , gasesti adresa la about/despre , mtumesc pentru apreciere si vizionare !

  • @anabirtar4386

    @anabirtar4386

    Жыл бұрын

    Vă apreciez foarte mult ,sunteți un tipicar ,felicitări !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Sarumana , va multumesc din suflet !

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 Жыл бұрын

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc pentru apreciere Marian !

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    asa zisa casa nu respira si se va acumula umiditate in ea, alta belea si tot mucegai va rezulta.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    De aceea va fi ventilata mecanizat in doua puncte la parter si altele doua in mansarda !

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    kzread.info/dash/bejne/lYufzKV6etG2mLA.html

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Multumesc pentru completari

  • @mishubostan
    @mishubostan Жыл бұрын

    Îmi place cum a făcut ăsta cu pereții cu instalațiile electrice și nu numai m.kzread.info/dash/bejne/eHps27eBY93ej8Y.html

  • @mishubostan

    @mishubostan

    Жыл бұрын

    Oricum ,nu știe să instaleze un godin .

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Principala problema la casele din lemn, instalatiile trase prin pereti ! Gresit 100% ! Cand vad dinstanta dintre dulapii din tavan mor , acolo sunt 90 cm intre ei ( cel putin), Gresit 100% ! Sau nu e locuibil podu ?

  • @Adrian-tk3eb
    @Adrian-tk3eb Жыл бұрын

    Aceste case necesita autorizati de construccti

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Adrian, da necesita autorizatie chiar daca nu sunt prinse de pamant ! Intrebati la primaria zonala ca sa aflati mai multe detalii, dar orice constructie ce se ce ridica deasupra pamantului trebuie sa aiba autorizatie! Singurele ce nu necesita autorizatie sunt rulotele( casele mobile pe roti) dependintele/garaje/containarele tot ce poate fi mutat cu macaraua de genul magaziilor sau fanare/porumbare ! Sper ca va ajutat raspunsul meu, cu toate acestea intrebati totusi la primarie ca sa fiti sigur, sunt zone la tara unde nu ti se blocheaza visele in birocratie pana sa ridici un gard ! :))

  • @mihaiviorel6135
    @mihaiviorel61354 ай бұрын

    izolarea este afara si nu cu sintetic ci cu ceva natural

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Te referi la casa de busteni ? diametru 250mm aproximativ? Cu lana intre ei cu chertari speciale pe colturi pentru imbinare, alta viata! Am vazut o asemenea casa si pe interior au bagat rigips , am murit instant !

  • @chiptuningperformancecraio1649
    @chiptuningperformancecraio16494 ай бұрын

    folia se pune.dupa osb///

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    Folia trebuie sa imbrace structura si izolatia si sa vina imediat dupa izolatie ! Intradevar e greu de pus asa si este mult mai usor sa pui folia peste osb doar ca osb absoarbe umiditate si trebuie sa o elimine iar inchis in spatele foliei cred ca va avea viata scurta. Am vazut intradevat la exterior folia peste osb dar aceea lasa vaporii sa iasa . La interior trebuie sub osb !

  • @chiptuningperformancecraio1649

    @chiptuningperformancecraio1649

    4 ай бұрын

    @@CanalulDeScurgere pai ..in cazul asta..osb.ul va atrage tiata umiditatea din casa..si se va opri in spatele lui unde este folia(osb fiind permeabil pana la o grisime de 12mm. La exteior se pune membrana de difuzie peste termosistem..cel putin asa se fac casele care respecta normele nZebco

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    4 ай бұрын

    @chiptuningperformancecraio1649 Ca finisaj final nu va ramane osb si nici rigips nu bag iar umiditatea din casa va fi ventilata mecanizat

  • @philodacus5077
    @philodacus5077 Жыл бұрын

    Corect este casa din rumeguș!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Fiecare face dupa posibilitati nu?

  • @philodacus5077

    @philodacus5077

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Normal !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Revizuind raspunsul tau am ajuns la concluzia ca te referi la denumirea Corecta a casei ??? Structura este din lemn, placarea interior/exterior este din osb ( nu pal ) ! Si aici ca sa intelegi mai bine o sa-ti descriu : Palul este rumegus intradevar ! Osb-ul este un material din aschii ( felii/furnir) de lemn masiv orientate in doua sensuri prin presare si lipire . Astfel Osb-ul ajunge sa fie mult mai rezistent la o grosime mult mai mica decat trunchiul de copac, plus ca dintr-un trunchi de copac imbraci toata casa interior / exterior! Osb inseamna Oriented Strand Board , exact ce am descris mai sus ! Este un produs pentru europa, folosit in intreaga lume pentru capacitatea lui de rezistenta la umiditate si capacitatea lui de portanta la constructiile de tip framing ! Revenind la comentariul tau “ corect ar fi casa de rumegus” tin sa-ti reamintesc ca nu este o denumire corecta formularea ta! Iar daca tu intelegi ca OSB =Rumegus atunci inseamna ca alegerile tale referitor la case sau constructii sunt total diferite de realitate ! Casa este structura !!! Placarea peretilor intregesc portanta structurii !!! Iar ca sa imi fac o casa din busteni cu care asi fi construit 3 case din aceeasi cantitate de lemn……niciodata ! Din beton are toata lumea si am observat ca nici cofrajele nu le fac cum trebuie ! Deci Philos Dacus , de la chirpici si casa in pamant la piramide e cale lunga ! Multumesc frumos totusi pentru “efortul” depus , dar comentariul tau nu a ajutat si nu va ajuta pe nimeni !

  • @philodacus5077

    @philodacus5077

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Știu ca te-a supărat rău de tot adevărul. E rumeguș, indiferent ce zbatere ai scris tu pe aici. Îți apreciez munca, dar asemenea materiale folosesc bunicii pentru hambarul animalelor și acest material pentru asta a fost inventat. Acum ca îl folosesc și cei cu buget mai mic asta nu înseamnă ca își pierde din valoare, nici munca ta și nici produsul, dar indiferent cum o dai este un material de construcții din rumeguș incleiat pentru zone industriale civile si agricole nu pentru case de locuit. În maxim 10 ani, casa asta a ta nu o sa mai fie în picioare, din diverse motive climatice , structurale și de exploatare, deoarece o casa trebuie sa îndeplinească niște condiții specifice, pe care acest material nu le îndeplinește. Da, casa din chirpici, făcută de bunici acum peste 100 de ani, este tot acolo, iar despre piramide, le-am văzut și sigur constructorii nu au folosit rumeguș sau OSB.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Nu ma suparat adevarul niciodata , caci asa invatam unii dintre noi, dar ca sa construiesti din lemn in stil framing tu ce ai fi ales ca placare ? playwood ( adica lemn stratificat gen placaj) sau ce anume? Osb-ul este singura solutie de placare in sistem framing ! E ca si cum ai zice ca mobila din pal ( rumegus) este o prostie si ca se strica in 10ani :)), fac mobila din pal de 25 de ani , intradevar nu este lemn masiv dar exista in casele oamenilor in proportie de 90 % ! Asta ce inseamna ? ca au gresit toti ? Tu din ce ai face o casa ( in imaginatia ta ) ca sa fie cum trebuie ? Iar referitor la cat va tine casa mea ramane de vazut ! Important este ca atat cat va fi o sa fim fericiti ca familie ! Ma fascineaza totusi oamenii care vad lucrurile diferit fata de felul lor de a fi ! Nu ma mira modul de a gandi in acest fel ci ma mira ca felul acesta de a gandi se aplica in toate domeniile , iar atunci apare cineva care va zice : - Corect ar fi Avion de tabla !!! :))) Cine dracu s-ar mai urca in avion daca ar constientiza ca e din tabla ? Dar vorba bunicii mele ( odihneascase in pace ) Gradina lui Dumnezeu e mare si multe minunatii in ea !

  • @emilgrigorescu8282
    @emilgrigorescu8282 Жыл бұрын

    Dupa cate vad nu ai construit la “16 inches on centre”!

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Salut Emil, daca construiam la 16" in centru trebuia sa am placi de 1220mm latime, cota aceasta nu se gaseste decat la americani la plywood ! Am mers pe 62.5 pentru ca avem osb-ul nostru de 1250mm latime. Daca aveam materialele la dimensiunile americane mergeam pe cotele lor chiar daca era mai mult lemn ce intra la structura ! Dar dimesiunea de 62,5 este optima si pentru structura si pentru placarea cu osb, plus ca sunt mai putine verticale dar mai multa izolatie !. Cu cat este mai lat lemnul de structura sau mai des cu atat puntile termice sunt mai multe ! Sper sa fiu inteles si sa fi fost de ajutor aceasta informatie ! Multumesc pentru vizionare Emil !

  • @silversurfer4554

    @silversurfer4554

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Din cate stiu eu, lemnul este unul dintre cei mai buni izolatori termici ca si material. Deci nu cred ca structura de lemn se comporta ca si punte termica.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Daca masori temperatura in interior pe zona izolata si pe zona cu structura e diferenta de 1 grad, in cazul lemnului cu latime de 15 si grosime de 5 a peretilor exteriori ! Daca ai avea beton sau caramida langa un petete din lemn ( ca al meu) fara sa aiba izolatie exterioara amandoua, atunci peretele de beton sau catamida e mai rece cu 5…7 grade decat cel din lemn ! Si din cauza transferului termic cat si nefiind prezenta izolarea la cel de caramida ( decat aerul din golurile caramizii, ma refer la porotherm…caci daca pui plina e mai grav )! Si mai are doua avantaje majore lemnul fata de beton , respira iar in caz de “zgaltaieli” ramane pe pozitie fara probleme ( ma refer fara fisuri si socuri )

  • @silversurfer4554

    @silversurfer4554

    Жыл бұрын

    @@CanalulDeScurgere Corect! Eu nu vorbeam comparativ cu zidaria. M-am referit excusiv la constructiile din lemn. Iar diferenta mica de coeficient de izolare termica intre lemn si vata minerala mi s-a parut mie neglijabila. Poate gresesc.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Ai dreptate ! Am fost in casa din busteni la un moment dat , busteni calibrati la 250mm, nu avea izolatie decat lana intre ei cu chertarile aferente …ce sa mai zic ….nu se compara cu nimic !

  • @CristinaCristina-ko6bf
    @CristinaCristina-ko6bf Жыл бұрын

    In loc de folie de hartie de aluminiu se pune plastic acea folie e doar pt sauna .E un stil complicat pe care il faceti . A doua greseala ce se face in romania niciodata nu se foloseste la acoperis placi de osb se pune scandura folie anti condens nu ati pus deci total gresit.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Buna seara, banuiesc ca stiti despre ce vorbiti ! Asteriala am facut-o din osb nut-feder gros de 15 mm de la firma egger . Este osb pentru asteriala Doamna Cristina, peste acest osb special am pus folie in 3 straturi si apoi sipci si contrasipci pentru ventilatie , dupa care am venit cu Tabla ondulata ! Imi place la dumneavoastra ca ati afirmat “ deci total gresit “ !

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Folia de “aluminiu” este defapt ( daca erati atenta doamna Cristina) polietilena aluminizata ( adica un fel de plastic , ca sa fiu pe intelesul dumneavoastra ) !

  • @farkasciprianoficial
    @farkasciprianoficial Жыл бұрын

    SA MOR EU CRED CA TERINI CASA AIA IN 30 DE ANI 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Multumesc de vizualizare Ciprian ! De ce spui acest lucru Ciprian ? Sunt multe detalii de care trebuie sa ti cont ! La facultatea de stomatologie (un exemplu) se fac 6 ani de facultate pentru 32 de dinti din care 16 sunt perechi …… Cand lucrez nu dureaza, cand vorbesc dureaza ! Banuiesc ca te referi la cum decupez izolatia ?

  • @farkasciprianoficial

    @farkasciprianoficial

    Жыл бұрын

    Trebuie sa te misti mai cu talent asta e ideia 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤗🤗🤗

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    Ma misc Ciprian dar intre timp trebuie sa mai si lucrez ca sa intretin familionul …deci e mai dificil !

  • @farkasciprianoficial

    @farkasciprianoficial

    Жыл бұрын

    👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏👏

  • @silversurfer4554

    @silversurfer4554

    Жыл бұрын

    @@farkasciprianoficial Altii nu au reusit sa termine o casa intr-o viata.

  • @bogdancirstea7506
    @bogdancirstea75067 ай бұрын

    arati lucruri interesante, dar, vorbesti foarte mult....devine plictisitor, la un momentdat

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    7 ай бұрын

    Pentru tine banuiesc ca asa este dar trebuie sa inteleaga toti !

  • @thomasschafer7268
    @thomasschafer7268 Жыл бұрын

    Nicht schlecht. Hätte man aussen nicht auch OSB genommen bräuchte man auch keine alufolie. Habt ihr nicht dhd. MDF. oder tyvek Folie.

  • @CanalulDeScurgere

    @CanalulDeScurgere

    Жыл бұрын

    in English please !!!

Келесі