Ce să faci ca să economisesti BANI mai UȘOR

5 lucruri practice pe care să le faci ca să economisesti bani mai ușor 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
În cartea „Cel mai bogat om din Babilon” autorul George S. Clason ne arată că unul din cele mai importante obiceiuri pe care trebuie să ți le însușești dacă vrei să-ți îmbunătățești situația financiară și să-ți construiești averea este să economisesti minim 10% din venit.
Cu toate astea, economisirea banilor este una dintre cele mai mari provocări ale oamenilor atunci când vine vorba de bani. Și e de înțeles! Este mult mai distractiv să cheltuiești bani decât să-i pui deoparte.
Majoritatea oamenilor se ghidează după ecuația VENIT - CHELTUIELI = ECONOMII.
Însă această tactică nu este foarte utilă pentru că în 99% din cazuri nu rămâi cu nimic. Iar dacă rămâi cu ceva, e nesemnificativ.
O tactică mult mai bună este să te folosești de ecuația VENIT - ECONOMII = CHELTUIELI. Iar în videoclipul de astăzi vreau să-ți prezint ce să faci ca să respecți cea de-a doua formulă și să economisesti bani mult mai ușor.
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
01:40 - Înțelege diferența dintre nevoi și dorințe
03:45 - Setează-ți obiective clare
05:18 - Automatizează procesul de economisire
06:55 - Redu cheltuielile
08:14 - Mărește veniturile
09:28 - Cuvinte de încheiere
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️Cum să economisești bani fără să renunți la distracții - • CUM SĂ ECONOMISEȘTI BA...
➡️7 tipuri de prieteni care îți influențează finanțele - • 7 Tipuri de prieteni c...
➡️Cum investești într-un Fond Mutual - • Cum investești într-un...
➡️Cum să îți crești salariul cu 50%: - • Cum să îți crești sala...
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZread prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZread au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există o șansă chiar să pierzi bani. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

Пікірлер: 32

  • @vasilemalmo6448
    @vasilemalmo64482 жыл бұрын

    Da ai dreptate da asa bine spus

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    👍

  • @lidiatanasescu4807
    @lidiatanasescu48072 жыл бұрын

    Sunt singura care ar vrea sa devina o ciudată?!? Bun conținut. Mulțumesc pentru tip$uri.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Cu drag! 🙂

  • @ramonatufa6340
    @ramonatufa63403 жыл бұрын

    Felicitări!Chiar am invatat ceva si intenționez să aplic cele spuse de tine.Multumesc pentru sfaturi!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Cu drag, Ramona! Care este primul lucru pe vrei să-l aplici?

  • @tudorelpopa656
    @tudorelpopa6563 жыл бұрын

    Felicitari!!!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru apreciere! 🙏😊

  • @danielabarbieru2509
    @danielabarbieru25092 жыл бұрын

    Nu e deloc slabut acest video.Chiar e util pt cei mai incepatori in ale "economisitului" ..multumesc pt video

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Mă bucur că ți-a fost de folos! 🙂

  • @Skyron98
    @Skyron983 жыл бұрын

    Salut, pe viitor poti pune timestamps in descriere ca sa putem urmari punctele din videoclip mai usor

  • @oanairani41
    @oanairani413 жыл бұрын

    Foarte fain acest video. Oricine , indiferent de venitul pe care il are, poate face acesti simpli pasi sa isi reduca cheltuielile.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mă bucur că ți-a plăcut!🙂

  • @marcelduck552
    @marcelduck5523 жыл бұрын

    Buna Ovidiu. Am urmarit acest video si a cazut in momentu in care euro a atins valoarea maxima de 4.8552 din martie nu mai crescuse, o data cu cresterea aceasta se zvoneste cresterea a preturilor. Poate ai auzit ca vor sa creasca pensile cu 40% si salarile asta inseamana o inflatie mai mare de 4.6. Sa trec la acest subiect de azi ai dreptate o mare parte din bani pe luna ii cheltui cu mancare si cu celtuierile fixe pe care le am, intradevar este mai usor cu automatizare pe care o am la banca cand intra salaru sa treaca automat o suma de banii in contu de economii, in rest nu am cum sa cresc salaru insa sper doar sa reduc cheltuierile. Numai bine iti doresc si spor la munca.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Felicitări pentru faptul că ai implementat automatizarea pentru economii, Marcel! Întrebarea pe care ar trebui să ți-o pui este „Cum aș putea să cresc venitul lunar?”. Pentru că nu poți să reduci cheltuielile decât până la un anumit punct. Mai jos de nivelul cheltuielilor de bază nu poți să cobori. În schimb, există mult mai multe posibilități să crești veniturile? Întrabă-te „Cum aș putea să câștig mai mulți bani?” și vezi ce idei îți vin în minte în următoarele 3 zile. Trece-le pe toate pe hârtie și analizează-le. Scrie-mi un comentariu după ce ai găsit una care ți se pare cea mai realizabilă.

  • @lilianatoma5283
    @lilianatoma52833 ай бұрын

    Bună ziua, ai uitat categoria produse igienă și sănătate

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 ай бұрын

    👍

  • @LucaSalagean
    @LucaSalagean3 жыл бұрын

    Cat a costat website-ul tau?

  • @andiandrei5589
    @andiandrei55893 жыл бұрын

    Ceau ovidiu si pe mine m-ar interesa un clipo despre in ce sa economisim euro sau lei și mai precis unde ss punem acesti bani sa primim o dobanda buna fara risc

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Salut! Mi-am notat ideea ta în fișier.

  • @raducora7159

    @raducora7159

    3 жыл бұрын

    Pentru economiile in lei iti recomand cu mare caldura titlurile de stat, in mod special cele din programul Tezaur. Randamentul lor depaseste cu foarte putin inflatia, insa instrument financiar mai lipsit de risc nu prea gasesti. In plus, dobanda e neimpozabila iar procedura nu presipune niciun fel de comision.

  • @40Heinrich
    @40Heinrich3 жыл бұрын

    Ce se intampla ca vad pe ecranul negru " Nu de poate reda in fundal" ?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Asta trebuie să fie o eroare de la aplicația KZread. Nu vine de la mine. 🙂

  • @LucaSalagean
    @LucaSalagean3 жыл бұрын

    ce facultate ai facut? In ce judet te-ai nascut?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Am făcut facultatea de Științe Economice din Cluj-Napoca. Iar de loc sunt din Suceava.

  • @ioanoprea8800
    @ioanoprea88003 жыл бұрын

    Salut Ovidiu, 1. Nu esti deloc un ciudat. Avand in vedere ca ti-ai setat niste obiective clare pentru a nu-ti bate joc de banii tai si de munca ta, energia ta, timpul tau, acest lucru te defineste ca o persoana echilibrata. (Ori suferim amandoi de aceasta boala) 2. In zilele noastre marketing-ul a ajuns la un rang de arta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa "pui botul" la orice produs care apare in reclame sau vezi la alte persoane si prima data te gandesti daca de acel produs ai cu adevarat nevoie de el sau este doar o dorinta de moment care se va stinge dupa maxim 3 zile dupa ce ai achizitionat acel pasiv. 3.Momentan traim intr-o perioada dificila (pandemie), sunt aprox 9 sute de mii de someri la noi in tara, din pacate, care presupun ca sunt sub 1% care au avut parte de educatie financiara, dar restul, care au credite si datorii, cum le va fi afectata sanatatea mentala ?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mulțumesc pentru apreciere, Ioan!... Și felicitări pentru faptul că ești ordonat și ai și tu grijă de banii și timpul tău. E super important asta. Ca să-ți răspund la întrebare, nu știu exact ce efect va avea situația financiară a șomerilor din România asupra sănătății lor mentale. În alte țări, care au studiat mai mult fenomenul, s-a demonstrat că a crescut numărul de oameni care au intrat în depresie. Dar asta este cauzat și de izolarea impusă de guverne. Cu excepția situației în care ignoră anumite aspecte, probabil nivelul de stres este destul de ridicat și există destul de multă anxietate.

  • @paulgoina28xyzusjrjjf
    @paulgoina28xyzusjrjjf3 жыл бұрын

    Ceau! Te urmaresc de putin timp, dar ma atrage continutul. Insa clipu asta sincer e mai slabut. E cam de la sine inteles ca daca vrei sa economisesti mai mult mai lasi deoparte din placeri si chestii inutile, in fine. Iar partea cu automatizarea, am incercat-o si eu dar nu prea schimba mult (la mine ma refer) pt oricum is genul care nu uita datele in care fac anumite depuneri, plati, etc Adica in general cei care economisesc nu uita sa o faca sunt mai ordonati, de asta nu cred ca face mult diferenta. Uite acum cautam informatii si nu gasesc despre un subiect asa ca iti fac o sugestie de clip. Ma gandeam daca nu cumva e mai avantajos sa am economii in euro (cont, nu depozit), cum calculam ce si cum pierdem in raport cu cursul valutar, inflatia. Hai sa intri un pic mai in detalii la clipuri, asta e sugestia mea.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Felicitări pentru faptul că ești ordonat și îți este ușor să economisești bani! Și eu sunt la fel. Dar nu toată lumea este ca noi. Pentru mulți oameni economisirea banilor este o adevărată provocare. Pe acest canal de KZread eu încerc să ofer soluții pentru toți oamenii care vor să-și gestioneze mai bine banii. Fie că sunt la început și nu au deloc economii, fie se descurcă să economisească banii și vor să-i investească. Dacă una din ideile prezentate în acest videoclip ajunge la o persoană care se folosește de ele și reușește să economisească primii săi bani, eu consider că și-a făcut treaba. Mi-am notat ideea ta în fișierul cu idei de videoclipuri. Iar dacă vor mai fi și alte persoane interesate de subiect o voi transforma într-un videoclip. Spor!

  • @rupirostas2809
    @rupirostas2809 Жыл бұрын

    Salut vreau să-ți prezint și eu metoda mea pe care vreau să o pun în aplicare Pasul 1 de cumpărat pușculiță de preferat una care nui se deschide capacul Pasul 2 de scris Obligatoriu dar obligatoriu obiectivul pentru care strângi banii și suma acestuia sau o sumă orientativă Pasul 3 în fiecare lună din data de 1 până în data de 10 pune 500 lei încetul cu încetul apoi iarăși tot așa încetul cu încetul din data de 20 a luni până în 31, 30 tot 500 lei lunar 1,000 LEI de preferat 50 de lei pe zi în săptămânile acelea în care strângi banii și în niciun caz monede pentru că monedele le poți schimba numai la CAUFLAND dar și alea numai sub formă de bon de cumpărături deci monedele nu se merită de preferat bagnote Pasul 4 notează în notițe obiectivul pentru care strângi banii și pe lângă scrie și suma finală și mai jos în funcție de câți bani vrei să strângi de atâtea ori scrie pe fiecare rând 1,000 lei iar când in fie care lună pui banii în pușculiță noteazăți data zilei în care pui banii și când ai completat suma finală lunar bifează ca✅ și dacă nu reușești ❌ și dacă ai strâns doar jumătate 50% și tot așa pare complicat nu? Da știu că poate pare complicat dar dacă te ții tot așa de exemplu în 5 luni 5,000 lei un an 12,000 lei Pasul 5 și ultimul nu pune banii pe revolut în contul de economii dacă la asta te gândai pentru că da și acolo poți să-ți notezi obiectivul dar pe revolut te tot uiți în aplicație și apoi zici hai că numai de data asta apoi diferența o pun înapoi mai încolo dar crede-mă că mai încolo va fi mai greu dar în schimb dacă le pui în pușculiță acolo te uiți un minut și atât Spor la economisit la toți Dar și mie 😅

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    Жыл бұрын

    Mi se pare foarte complicată. Dar dacă pentru tine funcționează, asta e cel mai important. 🙂

  • @rupirostas2809

    @rupirostas2809

    Жыл бұрын

    Mie nu mise pare complicata