Avantajele pompei de caldura aer-apa. 13 motive sa cumperi o pompa de caldura

Pompele de caldura se impart in mai multe tipuri, sol-apa, apa-apa, aer-aer, insa cele mai populare si accesibile ca cost si disponibilitate pompa de caldura, este pompa de caldura aer-apa, putand sa fie montata fara nici o autorizare sau aviz la orice apartament sau casa individuala de locuit.
In urma analizei noastre, am comasat 13 avantaje ale pompelor de caldura aer apa, sistem care iti poate oferi atat incalzire, cat si racire si apa calda menajera. Nu trece cu vederea aceste 13 plusuri cand compari acest sistem ingineresc cu cazanele sau centralele de gaz, sobe, seminee, incalzirea electrica sau cu incalzirea sau racirea cu aer conditionat.
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzread.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Servicii: premiumhouse.md/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Surse video/imagini/audio:
Video by Matthias Groeneveld from Pixabay
Video by Joe from Pixabay
Video by Stefano Ferrario from Pixabay
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 119

  • @AleXandruT
    @AleXandruT11 ай бұрын

    Mulțumesc. Așteptăm mai multe video despre pompele de căldură, sau chiar despre experiența ta care o ai ori o vei avea-o.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Cu drag! Numaidecat!

  • @Vbankir123
    @Vbankir12311 ай бұрын

    Multumim de expunerea pozitiei neutre si profesionale 😊

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Cu mare placere! Nu uitati si de video-ul urmator despre dezavantajele acestora.

  • @Vbankir123

    @Vbankir123

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor abia asteptam

  • @antosimic8323
    @antosimic832311 ай бұрын

    Ne razumijem ni jednu rijec Ali obozavam tvoje Video Pozdrav iz hrvatske

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Thank you for watching us )))

  • @marius_carapcea_1974

    @marius_carapcea_1974

    11 ай бұрын

    He speaks in Romanian, more precisely in the Moldavian dialect. However, look for the Romanian translation.

  • @tanasescuvalentin812
    @tanasescuvalentin81210 ай бұрын

    Am instalat la chisinau boiler pdc ariston 100l hibrid la socri, l-am adus din Romania ptr ca a fost cu 30% mai ieftin, in loc de 250kw consum ptr acm acum sunt 70kw. Mentionez ca urmaresc consumul in continuare ptr ca recent s-a tras teava de apa calda si la bucatarie unde era un instant de 3kw. 5 persoane locuiesc.

  • @marinbodog3141
    @marinbodog314110 ай бұрын

    Mulțumesc pentru informații, dar am o întrebare:am o casă încălzită cu centrală pe lemne cu calorifere. Nu am posibilitatea să introduc încălzire in pardoseala. Ce îmi recomanzi,o pdc aer apă sau aer aer și sa pastrez sistemul vechi ca rezerva pentru anumite situații?

  • @tanasescuvalentin812
    @tanasescuvalentin81210 ай бұрын

    La mine acasa am o pompa hibrid immergas, are si cazan de gaz si pompa, racirea este in pardoseala si este uniform in toata casa, temperatura in instalatie de 18 celsius, afara 36 celsius in casa 25 celsius. Nu am probleme cu condensul pe pardoseala, umiditate relativa 55%.

  • @alextoader2880
    @alextoader288011 ай бұрын

    Salut, Intrebare. Pompa sol aer - am vazut niste clipuri cum ca se poate raci aerul vara dc il tragi prin pamant. Se pot pune niste tevi asa pe langa fundatie daca tot facem groapa pt fundatie? Se poate influenta negativ fundatia? Tevile alea fac condens ceva in pamant? Sa zicem ca le punem la 30 cm de fundatie? Sau la ce distanta sa fie sa nu influenteze negativ? Si e suficient acest traseu in jurul fundatiei pentru a raci aerul? Sa zicem o casa cu supraf de 75mp. Si ce diametru tb sa fie furtunul?

  • @deema881
    @deema88111 ай бұрын

    Multumim, un dezavantaj e si pretul destul de mare , comparativ cu o soba sau cu cazan pe gaz/lemne

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Cu drag, costul mai mare e unul relativ, mai multe vorbim in video urmator despre minusuri.

  • @tanasescuvalentin812

    @tanasescuvalentin812

    10 ай бұрын

    Daca luam in considerare si costul bransamentului la gaz atunci putem compara.

  • @constantinpadure6672
    @constantinpadure667211 ай бұрын

    De dragul discutiei. Mi-am luat un boiler cu pompa de caldura , adica nu foloseste rezistenta. E de la Ariston si e 2-in-1 , adica e fara unitate externa si da racoare in camera aia :) . Ideea e urmatoarea ... 3 adulti , 2 copii si alimentez masina de spalat vase , platesc pentru asta 27 lei (ron) pe luna. Am pus contor si de doua luni urmaresc. Mi se pare fantastic. Mentionez ca am reglat la 50 de grade, nu am pus mai mult. Imi ajunge. Boilerul are 150 de litri.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Multumim de comentariu, chiar si de dragul discutiei. Legat de pompele de caldura mici gen boiler cu PdC, inca analizam subiectul, insa e unul destul de interesant si chiar merci de experienta dvs. Inainte la ce sistem erati? Cu ce comparati cand ziceti ca e fantastic? Merci.

  • @constantinpadure6672

    @constantinpadure6672

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor , de o luna si ceva sunt mutat . E a doua casa care mi-o fac . De data asta e aproape de idealul pasiv , am tot Veka la fel ca si dumitale dar pe alb , si 24 cm EPS 100 . E gandita de mina in sistemul SIP panels dar mai bine :) . Compar cu apartamentul unde am stat in chirie pe timpul santierului. Gazul e mai scump . :) Acolo era centrala si incalzirea apei era mult. La anu' pun panouri de apa calda, am avut anterior si erau o afacere.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    @@constantinpadure6672 Interesant, la anu la ce panouri de apa calda va ganditi?

  • @costincostache3114

    @costincostache3114

    8 ай бұрын

    puteti sa mi spuneti va rog ce model de boiler aveti?

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 10:45 - sa evaluezi cantitatea de freon dintr-o pompa de caldura este aproape imposibil fără sa îl tragi tot afara intr-un recipient și sa îl cântărești (aceasta este cea mai corecta procedura) - el poate fi evaluat și in circuit dar îți trebuie sa fi in top 2-3 pe județ poate ca sa ai sculele necesare; sa sti face calculele și pompa sa aibă mod de testare in meniul ei … iar dacă pompa este extrem de avansată îți poate simplifica procedura de evaluare dar oricum o sa te coste destul de mulți bani sa faci aceasta evaluare… La un cazan pe gaz ai doar de urmărit presiunea la apa din instalatia de încălzire; sa completezi apa pierdută la îmbinări in timp și poate sa verifici cantitatea de aer din vasul de expansiune - operațiuni simple pe care de cele mai multe ori le face direct utilizatorul :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Mda, aflam multe necunoscute despre pompele de caldura in materia mentenantei...

  • @zorro5553
    @zorro555311 ай бұрын

    Cu cât este mai scump, este mai avantajos. Problema este când nu îți permiți sa dai o asa suma. Cred ca toți ar vrea automobil Tesla, dar problema o reprezinta costurile. Asa și la pompele de căldură. Care este pana la urma șmecheria? Vine cineva și ne spune ca se topesc ghețarii în Antarctica și ca trebuie sa plătim noi europenii pentru toată planeta. Cei care au poluat și polueaza masiv nu își fac nicio problema, dar eu europeanul trebuie sa dau bani la stat. Mai să fie, la alții nu se mai încălzește planeta?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Merci de ganduri... totusi sunt programe de la stat in UE ce iti compenseaza de la 50%, deci, de ce nu?

  • @zorro5553

    @zorro5553

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Dacă sunt compensate este ok, deși compensarea înseamnă că te jecmanesc din alta parte, altfel nu pot fi compensate. Acum câțiva ani când au apărut pompele de căldură mi-au cerut 13000 de euro. Câtă garanție pot avea ele, gândindu-mă ca pot lăsa amortizarea la generația viitoare? 😀

  • @adrianbaciu7653

    @adrianbaciu7653

    10 ай бұрын

    ​@@EnciclopediaConstructiilorștiți cum se numesc programele UE care compensează achiziționarea pompelor de căldură în România? Sau puteți pune un link către site va rog frumos?

  • @adrianhristache5640
    @adrianhristache56409 ай бұрын

    Recomanzi vreo pompa de caldura eficienta sa lucreze cu 6 radiatoare intr.o casa?

  • @florintrancau666
    @florintrancau6667 ай бұрын

    Cu resoect va salut Va pot intreba ceva legat de tensiunea de alimentare al pompei de caldura Adica o pompa de 10 kw la 220 ce mi a fos rec.are ceva legat de randament diferit fața de una la 380v tot de 10 kw avind in vedere ca am 380 v instalt Eu cred ca randamentul e mai mare la ce a trifazica si am fost informat gresit ! Mulțumesc

  • @Pepeo1992
    @Pepeo19927 ай бұрын

    Salut! Care este cea mai buna pompa de căldură de la Mitsubishi?

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 11:51 este nevoie de foarte multi de “dacă” ca un produs sa fie bun - și dacă un produs e bun fabrica nu mai vinde piese de schimb si produse noi - pana afla clienții din statistici ca un produs e bun fabrica e fie in faliment fie e cumpărată de concurenta fie fac cum fac si producătorii de cazane pe gaz - odată la 8-10-15 ani fac un produs foarte bun cu care sa ia Piata apoi fac produse cu care sa facă bani ;) Viessman recent a revenit la vechile vani cu 3 cai pe i parte din cazanele lor de care se știa ca sunt cu probleme după vreo 6-8 ani de vani cu 3 cai impecabile ;) - aceeași poveste la Vaillant + si la unu si la altul la modelel mai scumpe plăcile sunt proiectate sa cedeze in 8-10 ani … de ce nu ar face același lucru si la pompele de caldura ? La Daikin in trecut la condenstoarele exterioare din dorința de a maximiza eficienta de transfer termic au subțiat țevile si când era foarte cald afara țevile condensatoarele de agent frigorific explodau la curbe …. La un chiller in vara asta : nu au debavurat in fabrica o țeava de pe condensare si la 2 Inch după in piesa cot au apărut pori deși toate regulile din figotehnie si instalatii spun ca țevile in instalatii trebuiesc debavurate sa nu facă așa numitele “pin holes” + sa reduci zgomotele in instalatii…. Deci cu foarte mulți de dacă am avea produse bune …. :) Sau e ca și cum am spera ca un Mercedes, audi, BMW sa nu aibă defecte după 3-6 ani 😂😅

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Interesant, oricum e multa reclama si marketing in spate, multi se iau dupa aceasta.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 7:25 - riscul de electrocutare este identic ca cel al cazanelor pe gaz poate chiar mai mare deoarece cazanele pe gaz la 500w rămân fără alimentare deoarece siguranțele din alimentarea lor sunt de 2 Amperi; pe când o pompa de caldura cu defecte majore (compresor ars de la funcționarea cu cantitate prea mica de freon) pot fi mult mai periculoase deoarece siguranțele lor sunt mult mai mari ca cele ale cazanelor pe gaz iar șansele sa se arda prin descărcarea in instalatia de încălzire sau apa menajera sunt mult reduse Evident ca ambele surse de caldura ar trebui sa aibă tablouri echipate cu siguranțe diferențiale dar din experiența mea ele nu sunt instalate peste tot chiar dacă sunt cerute… Riscul de explozie exista și la pompele de caldura mai noi cu refrigeranti inflamabili precum r290/r600/R32- ultimul fiin cel mai puțin inflamabil dar primii 2 sunt extrem de inflamabili + nu au miros…

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Cand am vorbit de siguranta data nu ne-am referit anume la electrocutarea de la cazanul pe gaz, ci sunt de exemplu multe feluri de incalzire electrica care mai poate crea probleme. In rest, merci de info!

  • @user-uv1pg8vv6c
    @user-uv1pg8vv6c6 ай бұрын

    Ce firma se pompa de caldura e mai bună și calitatea și practica vrem sa stim

  • @eugen-m
    @eugen-m11 ай бұрын

    Un subiect pe care il asteptam cu nerabdare si pe care l am urmarit cu interes si placere. Si care neaparat trebuie sa aiba o urmare ❤❤❤. Sunt un fan absolut al pompelor de caldura consider ca in ziua de azi nici un ansamblu de locuinte nu ar trebui sa fie lipsit de acest sistem , alaturi de un sistem integrat de ventilatie si purificare a aerului . Ar trebui sa fie obligatorii. Parerea mea. Ca idee strict despre materialul prezentat vreau sa stiu parerea dvs despre pompele de caldura cu panouri termodinamice . Iar o parere subiectiva si personala dar pentru mine reprezinta o solutie acceptabila..

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Cu mare drag, doar ca nu uitati si de video urmator despre dezavantaje pentru o imagine mai obiectiva a acestora. Trendul e oricum deja a pompelor de caldura, gazul si combustibilii fosili o iau la vale deja. E interesanta si ideea pompei de caldura cu panouri termodinamice, la fel cum sunt si alte combinatii interesante cu panouri fotovoltaice, pompa de caldura cu AC-uri avand aceeasi unitate exterioara etc.

  • @dimachiriliuc9446
    @dimachiriliuc944611 ай бұрын

    Valentin care este părerea ta care ar fi mai buna pompa split sau monobloc.. mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Eu as merge pe Split.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 10:24 - asta e descrierea uni vis frumos - dar e doar un vis - pompele de caldura maiales cele cu compresoare tip Inverter se mai și strica și îți vinzi rinichii sa le repari ;) Dacă la un cazan pe gaz poți avea costuri de reparații de la 50-100 E la pompele de caldura tarife de genu sunt Glume …. + timpii de reparație mult mai mari ;) - vise vise vise :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Aici v-as ruga mai multe informatii, dovezi, argumente, deoarece din ce cunoastem, a repara o pompa de caldura nu e de N ori mai greu si scump decat un frigider! Si nu e vorba noastra, ci a mai multor instalatori (care ce-i drept sunt peste hotare si se ocupa cu repararea pompelor de caldura). Evident ca nu compari o pompa de caldura cu un frigider, e si normal sa existe oportunitatea de a oferi un serviciu de reparare la cost ridicat, insa ca prim gand nu va credem.

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor dacă sunt pe Anglia sau Franta unde minima e - 2, -5 grade e de vis … Un cazan pe gaz se repara in 20 min pana la 2 ore - la pompele de caldura timpii de lucru sunt mult mai mari ( cred ca la un vrv Daikin am stat vreo 10 ore sa schimb un compresor zgomotos ( am recuperat tot freonul; iar reparația sa executat ca și la carte - se putea executa totul mult mai repede dacă aruncam agentul frigorific in aer și efectuam Suduri fără azot; executam vidarea instalației de ochii lumii; fără probe de presiune cu azot … Cost aparat 25000E; cost compresor 3900E. Si mai am de desfăcut compresorul sa găsesc cauza defectului ca sa nu ajung ca in câteva luni sau ani sa îl schimb din nou ;) Este ușor sa faci reparații pe fuga si pagube la propietari ;) Este ușor sa schimbi un compresor ars fără sa cureți toată instalatia de uleiul ars din vechiul compresor si la 1-3 ani după sa îl schimbi din nou …. La mine in oraș nu exista reparații la cele mai banale frigidere de sub 65-70 E (personal nu repar frigidere cu excepția celor comerciale la prietenii cu Sali de Nunti) Pompele de caldura au multe componente electronice - evaluarea lor necesita cursuri specifice sau cunoștințe destul de avansate de electronica - deci nu o sa ai reparații la preț de frigidere niciodată … și care merge la -10 grade sa repare o pompa de caldura și nu cere minim 500E pe 2 ore de manopera e prost sau naiv ;) La cazane pe caz lucrezi in temperaturi decente; la frigidere in mizeria de pe jos din bucătarii dar tot temperaturi decente ;)

  • @adryansimon8513
    @adryansimon85139 ай бұрын

    Salut ce pompe e rentabila la o casa de 70mp cu sistem in pardoseala split sau monobloc ce diferență are intre ele

  • @Dan.M.Dumitrescu

    @Dan.M.Dumitrescu

    4 ай бұрын

    🎉🎉 Niciuna. Pompa de căldură e de fapt aer condiţionat cu altă formă. Consumă ZILNIC minim 30 kw. Unde ajungi cu astfel de cheltuială ?

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    7:43 - la pompele de caldura compresoarele Creează vibrații in mers - dacă pe linia de asamblare un cablu este Așezat perpendicular pe o teava de agent frigorific(dar nu numai) care vibrează are toate șansele sa perforeze teava prin frecare și de cele mai multe ori deși pare greu de crezut plasticul de pe cabluri in frecarea cu țevile de cupru performează țevile de cupru(sau aluminiu) - acest lucru l-am întâlnit deja in frigidere de băuturi (Pepsi/cola/etc) iar la pompele de caldura care sunt foarte înghesuite ca și construcție au șanse reale sa aibă același defect chiar dacă in ele vibratiile sunt mult reduse prin construcție …

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Vorbiti de orice cablu electric?

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor da da - e la originea zilei ca cablurile de curent sa perforeze țevile de agent frigorific din cauza vibratiilor; foarte rar se întâmpla invers ca o țeava sa distrugă izolatia unui cablu - ceea ce duce la scurtcircuit (depinde de la ce e firul( senzori sau alimentări de compresoare, ventilatoare, electrovalve …. și in unele cazuri explozia de la scurtcircuit v-a perfora țeava ;) - aceste defecte apar din neglijența; neglijența apare de la lipsa de competente, oboseala, volum mare de lucru…

  • @BLAISAUT
    @BLAISAUT11 ай бұрын

    Valentin, deci daca pun o pompa de caldura ,nu aș putea pune un uscator de prosoabe in baie?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    E posibil de conectat.

  • @tanasescuvalentin812

    @tanasescuvalentin812

    10 ай бұрын

    Din experienta nu e cazul, daca in baie si vara si iarna sunt minim 23 celsius... presupun ca vara nu folositi uscatorul de prosoape....

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    7:30 - lipsa freon + un senzor de presiune minima defect sau anulat de un meșter slab calificat sau înlocuit cu un model greșit duce la arderea compresorului deoarece compresoarele sunt răcite de agentul frigorific - vorbesc despre caz pe care l-am întâlnit luna trecută - un chiller reversibil (deci pompa de caldura aer/apa) a rămas fără freon și nu a intrat in avarie deoarece un tehnician nepriceput a înlocuit senzorul de presiune joasa cu unul greșit și a dus la arderea compresorului !!! Chillerul era din 2018 deci model relativ nou - și o sa fie plin de tehnicieni extrem de slab calificati in piata deoarece este un domeniu care necesita un set de cunoștințe mult mai ridicat decât cei care repara cazane pe gaz de exemplu iar tentația tehnicienilor sa încerce sa repare pompe de caldura o sa fie extrem de mare chiar dacă nu se pricep deoarece manoperele sunt mult mai mari … + pompele de caldura consuma constant 1-5-10kw in funcție de mărime iar acel consum constant va accentua orice contact imperfect de pe instalațiile electrice ceea ce in unele cazuri o sa ducă la incendii - acest tip de defect nu exista la instalațiile pe gaz

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Merci de informatii, are lumea ce invata de la dvs pe subiectul dat!

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor in cazul descris de mine paguba a fost de peste 4000E doar piese + timpii lor de livrare erau de ordinul săptămânilor - propietarul a înlocuit pompa de caldura defecta deoarece era pe o cladire cu o parte din fațada din sticla exact când era mai cald afara …

  • @krissnikk2000
    @krissnikk200011 ай бұрын

    Ceva timp în urmă spuneai ca nu recomanzi ca sunt scumpe și nu se amortizează niciodată deoarece consuma curent mult. Ce s-a schimbat de atunci? Sunt ieftine? Consuma puțin curent?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Niciodata nu am spus de pompele de caldura ca consuma prea mult si niciodata nu se amortizeaza. Fie ne confundati cu alt canal, fie ceva incurcati. Ia aratati minutul si video unde insinuati ca am zis asa ceva!!!

  • @krissnikk2000

    @krissnikk2000

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor ok, poate greșesc, nu caut oricum prin videoclipuri

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Daca cumva vreodata o ca cautati, asteptam!

  • @marianbatinetu662
    @marianbatinetu6628 ай бұрын

    Reclamă

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    8 ай бұрын

    La ce? )))))))))))))))) Priviti si video despre dezavantaje, video urmator, si apoi mai scrieti un comentariu. Probabil va fi "antireclama" :)))))))

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 10:54 Băieții de la Heat Geek din Anglia cu care prin comentariile tipice mie am ajuns sa povestesc destul de des susțin ca o casa simpla e ideal sa fie lăsată fără de încălzire pe zone și doar cu panoul de comanda al producătorului Pompei de caldura (aici Daikin, Nibe, Vaillant, Viessmann - personal sunt fan interfața de Viessmann deoarece sunt deja obișnuit cu ea; + alte mărci de top specifice zonei au un avantaj …) Legat de Mitsubishi exista foarte multe defecte pe ele in garanție deși e un brand care mie îmi place … dar toți fac prostii cu sau fără intenție Încercați sa îl urmăriți pe tipul de la urban plumbers pe KZread care este afiliat Heat Geek - cu putina înclinație spre brandurile intergas si Vaillant … dar fiecare cu preferințele lor …

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Interesant, merci!

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 8:05 - dacă ai o casa mai mare intr-o zona aglomerata o sa constati de multe ori ca îți trebuie pile multe sa convingi pe careva de la furnizorul de electricitate sa Îți pună siguranțe in branșament care sa iti permită sa consumi mai mult de 6-8 kw pe trifazic ! Foarte rar se acorda branșamente trifazate de peste 10kw - si aceeași problema o ai când vrei sa devi producator ca nu poți injecta in rețea prea multă energie datorită limitării date de siguranțele din branșamentul de electricitate - la care o sa constati ca iti trebuie destul de multe hărți sa îl obiti…

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Nu stiu la dvs, insa in Republica Moldova de cativa ani practic si intr-un sat uitat de Dumnezeu, cand ceri 7-10 kW, iti da! Stim caz real, unde au cerut 10 kW, si i-au dat 7 kW putere contractata! In rest, de exemplu pe toti clientii carora le ajutam cu proiectarea, documentatia, racordarile, le sugeram sa ceara 10 kW, si toti au primit 10 kW indiferent de localitate! Poate ca in Romania se mai limiteaza cum era si la noi o data.

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor limitarea e data de încărcarea postului trafo de pe acea zona - de aceea in zone aglomerate șasele sa primesti peste 10kw sunt aproape inexistente. Evident ca furnizorul vrea sa ne vândă cât de mult dar trebuie sa și poată sa facă asta…

  • @Dan.M.Dumitrescu
    @Dan.M.Dumitrescu4 ай бұрын

    Pompa de căldură e de fapt aer condiţionat cu altă formă. Consumă ZILNIC minim 30 kw. Unde ajungi cu astfel de cheltuială ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 ай бұрын

    Consumul e dat de mai multi factori, insa in principal necesarul de caldura al locuintei. Daca locuinta e prost izolata, cu o etanseitate proasta, ferestre slabe dpdv al eficientei energetice, cu punti termice si tot asa, e evident ca necesarul de caldura va fi mai mare, si de aici si consumul mai mare.

  • @iulianlupu735
    @iulianlupu7359 ай бұрын

    Am o căsuță mică cu 2 camere, fără curent de la Rețea. Dar am panouri solare fotovoltaice ( nu prea multe...). Cat mar costa p pompă de căldură, mică...???? ȘI DE care... Aer-apă..... Ce mă sfătuiți.

  • @MadebyConstantin

    @MadebyConstantin

    8 ай бұрын

    Dacă ai o căsuță mică așa cum ai specificat îți recomand un aer condiționat cu inverter, prețul mai mic de achiziție instalare rapidă și îl poți folosi și pe timp de vară pentru răcire.

  • @user-uv1pg8vv6c
    @user-uv1pg8vv6c6 ай бұрын

    Bună. Ce firma De pompe de căldură e mai bună și calitate as vrea sa știu de care sa putem și noi .Mulțumim

  • @user-xr5hf3xl8t
    @user-xr5hf3xl8t8 ай бұрын

    Cit costa pompele astea

  • @ionelzamfirescu9065
    @ionelzamfirescu906511 ай бұрын

    Nu este vorba de tipul instalatiei de producere unele sunt mai eficiente altele nu Ci de sarcina totala termica care la o casa normala este de 30 kw

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Toate sunt importante de luat in seama.

  • @ovidiumarin2341
    @ovidiumarin234111 ай бұрын

    ...daca am curent ca dau la toata strada, pot pune pompa de caldura pe calorifere, ca nu ma intereseaza COP. ... (...) :))

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Pompa de caldura atunci se alege una mult prea supra-dimensionata, si cu rezistente electrice care vor lucra mai mult. Consideram ca deja nu e economic avantajos, de ce sa te investesti prea mult in producere, ca apoi sa-tie fie totuna de consum? Nu acesta e scopul energiei verzi si eficientei energetice.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 9:54 - sa ai o pompa de caldura instalată corect cap-coada înseamnă ca ai lăsat la mesteri/proiectanți 6-10000E cel puțin pe manopere și o sa ai o problema de buget ….

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    6000-10000 euro doar manopera si proiect? Aici cam exagerati, un proiect te costa de la cateva sute de euro pana la maxim 1000-1500 euro (desigur depinde si de casa, suprafata, locatie, sistemele existente), iar manopera deja depinde de costul sistemului intreg, insa nu cred sa fie chiar atat de scump.

  • @furious6838
    @furious68389 ай бұрын

    o intrebare referitor la pompele de caldura aer apa si anume daca ele preiau aerul rece de afara si produc caldura ...de ce nu introducem unitatea externa intro incapere incalzita si sa preia aerul deja cald si sa il transforme in caldura crescandui randamentu pompei?

  • @valentincravciuc

    @valentincravciuc

    8 ай бұрын

    Bine zis tot la asta m-am gândit!

  • @CB-tv7uy

    @CB-tv7uy

    7 ай бұрын

    Nu se poate asigura fluxul de aer al unitatii exterioare. Este cam si cum ai pune o soba afara cu lemne si prin burlan sa bagi caldura in casa 😂😂😂.

  • @Dan.M.Dumitrescu

    @Dan.M.Dumitrescu

    4 ай бұрын

    😂😢😅 Ești dus cu pluta. Baţi cimpii.

  • @curtaandrei2594

    @curtaandrei2594

    4 ай бұрын

    @@CB-tv7uy Iar daca lasi geamul deschis de ce nu ar avea flux de aer? Si poti castiga 5-6 grade in plus asa.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    @ 7:12 - este aproape imposibil ca un cazan pe gaz cu tiraj fortat sa asfixieze pe cineva - ele intra in avarie cu mult înainte ca persoanele din locuința sa își piardă conștiința - știu 2 cazuri - in unu din ele muncitorii care termoizolau clădirea au pus piciorul pe coșul de fum și l-au smuls din cazanul pe gaz iar cei care locuiau in acel imobil ne-au chemat sa vedem de ce cazanul intra in avarie - abia după ce le-am spus ca au coșul cazanului smuls și ca tot gazul ars intra in casa au spus ca nu știau de ce ii doare capul … - dar cazanele pe gaz cu tiraj fortat sunt mult mai sensibile la oxigen scăzut in aer decât omul… Asta cel puțin din experiența mea + ca nu știu nici un caz de deces in țara de la cazane pe gaz cu tiraj fortat

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Si atunci, la stiri, an de an, cum de se aud cazuri ca uite din cauza factorilor X sau Y, gazul a mai facut niste victime? E adevarat ca multe centrale pe gaz acum au diferite masuri de siguranta, insa nu toate.

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor toate cazanele pe gaz produse după 2000 sunt relativ sigure - singurul(aproape singurul) factor ce le poate face nesigure e un meșter incompetent sau când propietarul se crede inventator…. Tot ce vedeți la știri sunt butelii de gaz și masini de gătit(aragaz) - cazanele pe gaz sunt excluse :) - și va spun asta după ce am umblat cu mii de cazane pe gaz in decurs de aproape 15 ani

  • @tanasescuvalentin812

    @tanasescuvalentin812

    10 ай бұрын

    Gazul face victime dar nu prin "noxele emise" acelasi gaz in folosim la aragaz, nu murim cand facem ciorba, murim daca nu avem oxigen.

  • @alex3261
    @alex326111 ай бұрын

    Cam prea edulcorat materialul, suna mai mult a marketing.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    Mentenanța este mult mai scumpa și mai costisitoare fata de un cazan pe gaz care este extrem de ușor de evaluat/revizuit și reparat …. + încearcă sa ma convingi sa îți vin sa îți repar pompa de caldura cand afara sunt -10,-20 grade și o sa constat ca pe la -20 grade îți cer vreo 1000e doar ca sa stau 2-4 ore afara sa ma uit la ea ce are 😂 + mare parte din scule nu pot fi folosite la acele temperaturi + ca am șanse reale ca tehnician sa ma răcesc bine după o intervenție de genu și sa stau in casa 2-5 zile și sa las pe alții in frig 😅 maiales ca pe ele suntem extrem de putini capabili sa le reparam iar cum numărul pompelor instalate creste constant o sa fie tot mai multe probleme cu mentenanța lor … și tot mai multe pompe de caldura înlocuite și nu reparate deoarece nu este cine sa acopere necesarul pe mentenanța …

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Pe tema mentenantei sunt multe necunoscute in prezent, aici o sa vedem ce o sa ne arate experienta, insa merci de info!

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    11 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor fac mentenanța pe ele de ani de zile … și cazane pe gaz și pompe de caldura deși pompele de caldura le evit deoarece sunt inginer și nu am stat in facultate sa lucrez afara in fir sa pun mâna pe o cheie care sa îmi rămână lipita de mâna din cauza gerului ;)

  • @constantinschipor130
    @constantinschipor1306 ай бұрын

    😂😂😂😂😂😂Ne plătești tu factura la curent?

  • @sebycarol
    @sebycarol8 ай бұрын

    Nu castigi nimic, ci platesti o groaza de curent fara sa ai caldura de sa-ti incalzesti ciolanele iarna! Iar cand se ia curentul, ai supt-o, ca un stift de centrala cu lemne functioneaza ok si cu un simplu ups.

  • @muresanpetrica7879
    @muresanpetrica787911 ай бұрын

    Ce randament da la -20°,spuneți sincer?

  • @blade22blade

    @blade22blade

    11 ай бұрын

    1/1 la temperatura aia... Chiar si asa, ramane cea mai eficienta metoda. Totusi cea mai POPULARA IN PREZENT sunt sigur ca sunt cele AER AER, adica AC-urile.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Fiecare pompa de caldura are COP-urile sale la anumite temperaturi, insa in medie la -20 oC cred ca ar fi in jur de 1.5. Insa cate zile pe an sunt -20 oC? In ultimii cativa ani daca 2-3 zile a fost asa, in rest, e mai corect sa ne raportam la media sezoniera, iar pentru Chisinau de exemplu, e pe la +5 oC, deci la asa temperaturi COP-ul e mult mai bun.

  • @florinsoare8448

    @florinsoare8448

    11 ай бұрын

    Teoretic efeciența pompei aer apă trebuie să fie mai mare decât la ac, spre exemplu la ieșirea aerului din ac iarna am 53°, deci agentul trebuie să aibă mai mult, pe când la pompa ac iese din schimbător probabil la 40°, deci lucrează la temperaură mai scăzută ceea ce influențează pozitiv randamentul. Dar deocamdată mă rezum la 5 aparate ac eficiente care funcționează mai ales ziua din fotovoltaice, așa dacă cedează unul rămân cu 4 dar dacă cedează pompa trebuie să o repar imediat în orice condiții financiare. Plus că am și rece vara.

  • @centovaana8550
    @centovaana85504 ай бұрын

    Bună ziua! Ce pompă de căldură recomandați?

  • @Dan.M.Dumitrescu

    @Dan.M.Dumitrescu

    4 ай бұрын

    Ai multe mii de € ce vrei să le risipești ? Cu ce te incălzești acum precis că te costă rezonabil. Cu pompa vei cheltuii o avere de care poate va beneficia copilul tău , POATE.

  • @Dan.M.Dumitrescu

    @Dan.M.Dumitrescu

    4 ай бұрын

    🎉🎉 Niciuna. Pompa de căldură e de fapt aer condiţionat cu altă formă. Consumă ZILNIC minim 30 kw. Unde ajungi cu astfel de cheltuială ?

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim529911 ай бұрын

    8:17 - dacă ești intr-o localitate mica și răsfirată sau ești departe de reteaua de electricitate o sa constati ca ai de cumpărat stâlpii de curent pe banii tai ;) + dacă gazul poți sa îl duci îngropat pe un drum comun nou, curentul poți sa îl duci doar suprateran dacă drumul v-a deservi mai multe proprietăți … Și bine-nțeles pe banii tai - exact ca si la reteaua de gaz…

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    11 ай бұрын

    Aici cred ca un pic exagerati, deoarece in peste 95% din cazuri, e mai rapid, usor si rapid sa tragi undeva intr-o localitate noua anume curent electric, decat gaz natural. Si chiar daca te costa prea scump ambele, fa-ti o casa pasiva premium, puneti panouri fotovoltaice si iesi Prosumator )))

  • @tanasescuvalentin812

    @tanasescuvalentin812

    10 ай бұрын

    Bun si cazanul pe gaz merge fara electricitate?

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    10 ай бұрын

    @@tanasescuvalentin812 cazanele noi pe gaz consuma maxim 80-90w electrici sa produca 25-35KW termici din gaz … ;) :)

  • @mihaiachim5299

    @mihaiachim5299

    10 ай бұрын

    @@tanasescuvalentin812 și sunt și încălzitoare pe gaz similare cu comvectoarele vechi care merg și fără curent doar ca sunt mai ineficiente energetic fata de cazanele pe gaz in condensare …

  • @tanasescuvalentin812

    @tanasescuvalentin812

    10 ай бұрын

    In caz ca esti pustnic in varf de munte nu vorbim nici de gaz nici de electricitate. Foc la lemne si rugaciune.

  • @gelu24be
    @gelu24be7 ай бұрын

    😂😂😂😂😂

  • @user-uv1pg8vv6c
    @user-uv1pg8vv6c6 ай бұрын

    Ce firma se pompa de caldura e mai bună și calitatea și practica vrem sa stim

  • @user-uv1pg8vv6c
    @user-uv1pg8vv6c6 ай бұрын

    Ce firma se pompa de caldura e mai bună și calitatea și practica vrem sa stim

  • @user-uv1pg8vv6c
    @user-uv1pg8vv6c6 ай бұрын

    Ce firma se pompa de caldura e mai bună și calitatea și practica vrem sa stim

Келесі