No video

Akvaryum Balık İç Filtre Yapımı Nasıl Olur? (Dıy Filtre Nasıl Yapılır)

Akvaryum iç filtresini 20 dakikadan kısa sürede kendin yap:
Akvaryum canlıları akvaryumda yüzerken sürekli olarak atık salgılar. Balık atıkları zamanında ortadan kaldırılmazsa, toksinler balıkları strese sokabilir ve sonunda onları öldürebilir. Ayrıca balık yemi ve diğer parçacıklar, zamanında temizlenmezse suyu bulanıklaştırabilir. Her akvaryum, gerekli bakımı azaltacak biyolojik filtrasyona ihtiyaç duyar. Mekanik filtreleme, akvaryum suyunun temizlenmesine yardımcı olabilir ve atık parçacıkları durduran ve temiz suyun akmasına izin veren farklı köpük katmanları kullanarak kristal berraklığında olmasını sağlayabilir. Akvaryumunuz için en iyi filtreyi seçerken, bir iç filtre tankınız için tam ihtiyacınız olan şey olabilir çünkü küçüktür ve tankınızın içine oturur ve daha büyük bir dış filtre için yer gerektirmez. Dahili filtre suyu sirküle edebilir, hava pompası ile çalıştırılırsa havalandırma sağlayabilir.
ank filtresi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Akvaryumunuz için sadece 20 dakikada kendin yap iç filtreyi nasıl oluşturacağınızla ilgili adım adım bir video sağladım. Tank için iç filtrem olarak bir şişe kullandım. Hem mekanik hem de biyolojik filtrasyon sunacak ve onu çalıştırmak için bir hava pompası kullanılacak.
Şişenin dibine küçük delikler açın ve ardından bu delikleri büyütmek için daha büyük bir matkap kullanın. Şişeyi üst yarısına yakın bir yerde bıçakla kesiyorum ve üst kısım mekanik filtrasyon için kullanılacak ve şişenin alt yarısı biyolojik filtrasyon için kullanılacak. Keskin uçlu bir bıçak kullanmak kendinizi kesmemek için çok önemli ve temiz bir kesimle bitirmek için makas kullandım.
Vantuzları takmak için şişenin yan tarafına 2 delik açtım. Filtreyi tank camına takmak için kullanılabilir. Hava borusu için son deliği açtım. Filtrenin sessiz çalışması ve çok sayıda baloncuk oluşturması için hava borusunun ucuna bir hava taşı bağlanmıştır.
Biyo toplar biyolojik filtrasyon sunacak. Her türlü biyolojik filtrasyon kullanılabilir. Biyolojik filtrasyon ortamını akvaryumunuza eklemeden önce durulamanız tavsiye edilir. İyi bakterilerin büyümesini hızlandırmak için DIY akvaryum SUMP filtremden bazı döngülü ortamlar koydum. DIY akvaryum SUMP filtresi oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı bulabilirsiniz:
Kendin Yap projelerimde genellikle 3 kat mekanik filtrasyon kullanırım ancak akvaryum iç şişe filtresi oluşturmak için sadece 2 kat mekanik filtrasyon ortamı kullanıyorum. Biri şişenin kapağına takılan kaba köpük diğeri ise mekanik filtrasyon sağlayacak ince köpük. Akvaryumdan gelen su önce kaba köpüğün içinden geçecek, ardından ince köpüğün içinden geçecek ve tüm atık parçacıklar durdurulacak ve iyi bakterilerin büyüdüğü biyolojik filtrasyon bölgesinden sadece temiz su geçecektir.
Akvaryum için dahili filtre hazır ve şimdi onu bağlama ve test etme zamanı. Hava pompasının çıkışını filtreye bağlayın. Kendin Yap akvaryum iç filtrem düzgün çalışıyor. Tüm rahatsızlık, havalandırmayı sağlayacak su yüzeyinde oluşturulur. Sonuçlar daha iyi ve mekanik filtrelemenin tüm kalıntıları yakaladığını görebilirsiniz. Yararlı bakteri yetiştirme sürecini hızlandıran biyolojik filtrasyon ortamı yığınları vardır. Hava taşı, suya daha fazla oksijen ekleyen suyu oksijenlendirmek için yeterli kabarcıklar oluşturabilir. Bu projede hava pompası kullanılmamaktadır ve her şey 20 dakikanın altında tamamlanmaktadır. Tank filtresi yapmanın bu yolu ucuz, verimli ve hızlıdır.
Dahili filtre, akvaryum suyunun etkili bir şekilde filtrelenmesine yardımcı olan mekanik ve biyolojik filtreleme sağlayabilir. Bakteri kolonilerinin büyümesine yardımcı olmak için yeterli biyo medyayı tutabilir. Suyu oksijenlendirmek için yeterli kabarcık oluşturabilen bir hava pompası ile çalışabilir. Ucuz bir filtredir ve pompa gerektirmez. Akvaryumda su sirkülasyonu yapamıyor çünkü benim kurulumumda filtreye yakın bir ısıtıcım var ve sağ yarıdaki suyun sıcaklığı akvaryumun sol yarısındaki sudan daha sıcak. Dahili şişe filtresinin bir diğer dezavantajı olan kimyasal filtrasyon sağlayamaz.
Lütfen bir akvaryum iç filtresi yapımına ilişkin videoyu izleyin ve aşağıdaki yorum bölümünde geri bildiriminizi bana bildirin.
iç filtre yapımı nasıldır ve iç filtre nasıl yapılır? Akvaryum iç filtre ve iç filtre, akvaryum filtresi yapımı, iç filtre kurulumu, iç filtre elyaf, akvaryum iç filtre yapımı, japon balığı iç filtre, dıy, el yapımı iç filtre, akvaryum iç filtresi, iç filtre temizliği, akvaryum iç filtre kurulumu, balık iç filtre, iç filtre ses azaltma, iç filtre tavsiye, akvaryum kendin yap, akvaryum temizliği, balıkların suyunu temizleme, iç filtre temizlemek, akvaryum suyu temizliği, iç filtre tamiri nasıl yapılır ve bunun gibi videoları izlemeniz gerekir.

Пікірлер: 43

  • @sblbyrktr
    @sblbyrktr2 жыл бұрын

    Detaylı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım faydalı olur. Teşekkür ederim.

  • @bugrahanarmut5835
    @bugrahanarmut58352 жыл бұрын

    Geçmiş olsun abi Allah şifa versin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Bakalım, geçmezse hastaneye gideceğim.

  • @besirnazli4
    @besirnazli42 жыл бұрын

    Bu yorum destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bende senin kanalına abone oldum.

  • @ahmetmorca9418
    @ahmetmorca94182 жыл бұрын

    Heycanla bekliyoruz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Az kaldı :,)

  • @metinboruc4778
    @metinboruc47782 жыл бұрын

    Çok güzel olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Geliyor...Az sonra :)

  • @fatihyuce6137
    @fatihyuce61372 жыл бұрын

    Emeğinize yüreğinize sağlık Cem bey çok teşekkür ederiz 👍😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Umarım faydalı olur :)

  • @ahmetyldz4306

    @ahmetyldz4306

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel peki bunun için iç filtre yaparken kac litrelik şişe veya benzeri saklama kabı vs olmalı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre ise ona sığacak şekilde olmalı. Burada önemli olan, akvaryuma uygun bir motorunun olması. Akvaryumun kaç litre mesela?

  • @ahmetyldz4306

    @ahmetyldz4306

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel 200 litre hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    200 litreye 2 litrelik bir bidon yeterli. Üzerine takacağın motorun da saatte en az 1000 ila 1100 litre çevirmesi gerekir.

  • @ahmetyldz4306
    @ahmetyldz43062 жыл бұрын

    Akvaryumum 210 litre filtrem kac litre olmalı ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Filtrenin gücü saatte en az 1050 ila 1100 litre arasında olmalı.

  • @mehmetdemir7200
    @mehmetdemir72002 жыл бұрын

    Meehaba 50 cm özel yapımakvaryuma 7 japon balığı koysak büyümeleri nasıl olur ve yem olarrak hangileri olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    50 santim akvaryum kaç litre? Acak şunu da söyleyeyim. 7 japon balığı için olması gereken akvaryum büyüklüğü en az 275 litre olmalı. 50 santim akvaryum bu j-kadar büyük olamaz

  • @onurmerttoprak9913

    @onurmerttoprak9913

    2 жыл бұрын

    Merhaba teşekkürler balıklarda büyüme olurmu büyüyorlarda

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları ömürleri boyu büyürler. Bu yüzden de büyük akvaryumlarda bakılmalıdırlar.

  • @keremefe7453
    @keremefe74532 жыл бұрын

    Cem abi lütfen yardım et bana bütün videolarını izledim japon balıklarıyla ilgili olan ama bir cevap bulamadım abi 80 litrelik bir akvaryumum var iç filtre 600L/h çeviriyor içinde 2 adet zebra 2 adet transgenetik tetra 1 vatoz , 1 teleskop 2 aslanbaş 5 adet tül kuyruk japonum var 3 tanesi orta 5 tanesi küçük boy sayılır yem yedikten sonra hepsi kumla oynuyor ama 1 2 saat geçince 3 4 tanesi yukarıya çıkıyor ve sanki yem arıyor gibi yapıyorlar sence bunun nedeni oksijensizlik midir oksijensizlik olsa hepsi yukarı çıkmaz mı sadece belli bir grup yukarı çıkıyor diğerleri kumla oynamaya devam ediyor gün boyu az yem yedikleri için midir sebebi nedir abi bunun lütfen yardım et

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Filtren 80 litre için biraz büyük ancak balık sayısı bu akvaryuma göre fazla. Bir de akvaryum çok karışık. Yani hem tropikal balıklar var, hem soğuk su balıkları var. Ayrıca bu akvaryuma göre bu kadar japon balığı olmaz. Benim anladığım 8 adet japon balığı var ki bu kadar japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 300 litre olmalı. Gene zebra ve transgenetik balıkları topluluk balıklarıdır ki en az altışar adet olması gerekir. Az olunca diğer balıkların kuyruklarını didiklerler. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Japon balıkları her zaman açtır, bu yüzden de fazla yem vermek iyi değildir. Günde bir kere beslesen yeterli.

  • @BGames-wz2en
    @BGames-wz2en2 жыл бұрын

    abi o motor kafa motorumu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayır, iç filtrenin motoru. Alttan su çekiyor. Kafa motoru, arkadan su çeker.

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Abi koi ve japon birlikte yaşarlar dimi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yaşar ancak zor.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Peki koi küçükse

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yaşar ancak koiler 90 santim boya gelebilir. Eninde sonunda büyüyecek.

  • @hasankurklu1575

    @hasankurklu1575

    2 жыл бұрын

    Bende var yaşıyorlar boyutları aynı civarda

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teknik olarak bakabilirsin ancak fazla uzun süre bakamazsın. Ayrıca koiler japon balıklarının gözlerini yer.

  • @zwec
    @zwec2 жыл бұрын

    Cem abi ben axolotl almak istoyorum yeterli bir bilgim yok biraz daha ayrın tılı video yaparmısın

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Önceki videomu izledin mi?

  • @besirnazli4
    @besirnazli42 жыл бұрын

    Abi bundan önceki videoya yorum yapmistim bakarmisimn

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bende gözükmüyor. Bir daha yazar mısın?

  • @besirnazli4

    @besirnazli4

    2 жыл бұрын

    Abi benim yumurtalarım var mavi ile beyaz çiftlesti yumurtalar 6 günlük oldu bazi yumurtalarda 2 göz cıktı diğerlerinde yok acaba bunlar beyaz prensesmi siyah gözler mavi prenses galiba sizce böylemi. Abi bide kanalımdan ciklet akvaryumuma bakip eksiklerimi soylermisin dişi sarı prenses de alcam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Mavi ve beyaz prensesler aynı türdür. Yani mavi prensesin albino olanına beyaz prenses diyoruz. Bende de aynı durum oldu. Yavrular mavi prensese benzedi.

  • @BalklaraFsldayanAdam
    @BalklaraFsldayanAdam2 жыл бұрын

    Abi bu videoyu ben de çekmiştim kanalımda duruyo

  • @BalklaraFsldayanAdam

    @BalklaraFsldayanAdam

    2 жыл бұрын

    bu arada çok güzel çekilmemiş gibi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sen daha iyi çektiysen, senin ki daha çok izlenir.