5 sfaturi despre FUNDAȚIILE CASELOR existente

Cum se realizează fundația unei case?: • Cum se realizează fund...
Ține pământul de cald? Probleme la fundații. Buleli în construcții ep. 2!: • Ține pământul de cald?...
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Пікірлер: 54

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu19123 жыл бұрын

    Material deosebit, asteteptam o continuare care sa ne lumineze cum sa tratăm, întărim, izolam corect o fundație veche.

  • @danielioandima6020
    @danielioandima60202 жыл бұрын

    am fost coleg cu Marius Soflete! fain om! student nu doar istet si inteligent, dar si ambitios si muncitor! asa il stiam ca student! cu siguranta acum, este un inginer foarte bun! bravo omule! la cat mai multe astfel de materiale tehnice, care pot fi foarte utile!

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu11753 жыл бұрын

    Dragă domnule ai respect maxim! Felicitări! Multă sănătate și putere de muncă întregii echipe! 👏👍

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Uber mulțumesc!

  • @georgeburlacu1175

    @georgeburlacu1175

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Când vom fi hotărâți și vom dispune de sumă, vă vom contacta în eventualitatea unei colaborări chiar dacă e să așteptă și 2-3 ani 🙂stăm la rând😄Ardelenii au răbdare!..

  • @JordacheM
    @JordacheM3 жыл бұрын

    5 sfaturi șofletiene sunt binevenite. Stai liniștit ai depășit emoțiile, vorbești bine și Freud era timid. Problema rămâne aceeași: cu cât oferi mai multe amănunte cu atât îți dai seama cât de mult mai ai de spus. Baftă multă.

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci57243 жыл бұрын

    Foarte la subiect, mulțumim. Problema e ca 90% din casele care sunt în picioare se regăsesc în situațiile descrise în multe cazuri doar norocul sau hazardul face ca problemele sa nu apară. Apropos de casele vechi o întrebare legata de tavan : lutul cu care se lipea peste scândura tavanului are proprietăți de "bariera de vapori" în contact cu vaporii care urca și ajung la acel strat pus acolo ca etanșare ( cum se făcea acum multe zeci de ani de exemplu ). Ca sugestie legata de partea de underground ar fi utile niște sfaturi legate de dren ( cum se face, modelul francez, recomandări, unde sa fim atenți etc) Mulțumesc si sporuri nebanuite sa aveți !

  • @catanaedy18
    @catanaedy183 жыл бұрын

    Mulțumim pentru sfaturi!!! Un material excelent.

  • @elisabetaetcu6774
    @elisabetaetcu67743 жыл бұрын

    Salutări , vă mulțumesc pentru aceste sfaturi și faceți o muncă deosebită...toate cele bune.

  • @dododeea9542
    @dododeea95423 жыл бұрын

    Salut, se poate ceva poveste despre izolatia cu Aerogel.Multumesc!

  • @Kdefthogbg
    @Kdefthogbg3 жыл бұрын

    Foarte interesant materialul si modalitatea de prezentare cu micile "buleli" de productie :).

  • @nelu2461
    @nelu24613 жыл бұрын

    Un video binevenit! Ce părere ai despre soluțiile de impermeabilizare prin cristalizare, atât pt casele construite sau în construcție? Sunt o soluție viabila pt zonele cu panza freatica ridicata? În comert se găsesc multe variante, care de care mai miraculoase! Felicitări pt tot ce faci!

  • @mihaelaalinamaciuca3513
    @mihaelaalinamaciuca3513 Жыл бұрын

    Mulțumesc frumos 😘🥰💕

  • @iancubercei2117
    @iancubercei21173 жыл бұрын

    Salut Marius! Felicitari tie si intregii echipe pentru munca depusa. 5 chestii tehnice pe care as vrea sa le prezinti- 1.sapa pe baza de ipsos sau sapa-semiuscata pentru incalzirea in pardoseala si grosimea optima; 2. Ce polistiren expandat putem pune intre placa de beton si incalzirea in pardoseala(eps 100 este suficient?); 3.Izolarea corecta a balcoanelor; 4.Izolarea intrarilor in pod; 5. Cum se face corect imbinarea dintre vata bazaltica de pe fatada si polistirenul de la soclu. Probabil par probleme elementare, dar atația ,,specialisti" cu idei contrare sunt ca nu mai stii ce sa iei. Spor in toate!

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Salutare si multumesc! Am detaliat o parte din subiectele enuntate de tine prin diverse materiale video

  • @cristianpuskas9980
    @cristianpuskas9980 Жыл бұрын

    Buna Marius. Ft interesant si util, ca de obicei, materilalul tau, felicitari. Apropo de fundatiile vechi la care izolatiile vechi lipsesc sau nu mai functioneza si ca urmare umezeala urca pe ziduri, am o intrebare: undeva in zona Aradului, Timisoarei se practica de ceva vreme un fel de reabilitare a fundatiilor vechi prin inserarea unor placi de inox ondulate la limita dintre fundatie si zidul casei pentru a intrerupe capilaritatile existente. Firma spune ca se rezolva pentru totdeauna problema ascesiunii apei in zid si ca structura si stabilitatea zidului nu este compromisa datorita ondulatiilor placilor introduse, ondulatii care mentin casa pe loc in caz de seism . Ce parere are specialistul la aceste soutii? Poate ar fi interesant un material pe tema asta si pe alte metode de reabilitare (ex insertii de diverse emulsii sau amestecuri in gauri executate in zid, sau in taieturi pe orizontala zidului, insertia de materiale plastice in aceste taieturi si altele ...) a fundatiei existente, in practica existant o gama destul de stufoasa de "solutii" la aceasta problema.

  • @makexdix5962
    @makexdix59623 жыл бұрын

    5 sfaturi despre casele din wood frame m-ar interesa pe mine, si mai multe daca se poate :), dar si 5 sau macar un arhitect cu care as putea discuta despre constructia unei case din wood frame. Merci.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR2 жыл бұрын

    2:03 Sfatul 1 3:02 Sfatul 2 4:29 Sfatul 3 5:06 Sfatul 4 5:38 Sfatul 5 Sfatul 6: Like & Share & Subscribe!

  • @bluebilly6
    @bluebilly6 Жыл бұрын

    foarte bune sfaturile. O recomandare pentru o expertiza tehnica a unui imobil in jud. Constanta, se poate? Am ceva probleme cu umiditatea care vine cel mai probabil din fundatie. Multumesc.

  • @gbyr3011
    @gbyr30113 жыл бұрын

    👍

  • @gheboianuradian
    @gheboianuradian3 жыл бұрын

    Salut, poti vorbi si despre varianta cu beton de canepa, ce parere ai ?

  • @user-xc3hb5pe3f
    @user-xc3hb5pe3f6 ай бұрын

    O întrebare te rog caz personal :casa fara etaj parter cărămidă ,tavan pod cu grinzi de lemn și fundație de piatra la cca 1 m înălțime construită 1965 cum as putea izola fundația deoarece pereții interior la îmbinarea peretelui cu fundația adică la colțurile de jos sunt foarte reci și mai apare în puține locuri condens

  • @JohnJohn-lb8nv
    @JohnJohn-lb8nv3 жыл бұрын

    Ai putea vorbi despre materialele vechi piatra, lemn, var, argila, par de capra, lana de oi etc si cat de bine este sa le folosim. Eventual constructie exclusiv cu acestea astfel incat sa ne apropiem de termica unei case pasive si rezistenta la seism. Zona mea e Campulung Muscel. Multumesc!

  • @alb2404
    @alb24043 жыл бұрын

    Salutare D-le

  • @reluiorga2802
    @reluiorga28022 жыл бұрын

    Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti de ce este foarte important ca pamantul din temelie trebuie batut compactat, daca e vorba ca se lasa in timp nu vad de ce ar fi o problema, aerul e cel mai bun izolator, probabil problema e alta si as vrea sa aflu .Va multumesc !

  • @vasilesacaliuc8331
    @vasilesacaliuc83313 жыл бұрын

    Salut Marius ! Am o sapă doar pe o folie și vreau să pun dusumea de patru cm pe rigle de 5 cm cu vată bazaltica de 5 cm ïntre rigle ....ce folie trebuie și cum o pun, multumesc !

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy213 жыл бұрын

    Mulțumim de sfaturi,totuși ai zis sa pun folie cu crampoane peste termoizolația de pe soclu.peste folie ce pun,cum o acopăr?soclul e la vedere

  • @stefansilviu8928
    @stefansilviu89282 жыл бұрын

    Salut Marius!pentru o casa care acum este construită la rosu ,ce as putea vedea? Casa fiind construită de către un dezvoltator. Sunt inginer dar nu in construcții. Ai cumva in video in care sunt specificate astfel de sfaturi/lucruri.destinate caselor in lucru sau finalizare de 1/2 luni ? Apreciez !!

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu19123 жыл бұрын

    Bravo! Bravo! Fundații vechi, care tb revizuite, e plina România!

  • @tonealexandrucatalin6889
    @tonealexandrucatalin68893 жыл бұрын

    Salutare, Doresc de la maistor șef ;) 1. Diferența între o fundație continuă izolată și o izolație tip radier izolata pt. un sol cu pânză freatica sus. Fântânile au apa, în zona la 2m adancime. Iar primăvara, apa poate urca și la 50cm adancime. 2. Ce materiale sa se folosească pt izolarea de fundații ? Un mic top 123, 1 casa pasiva, 2 casa A, 3.izolație decenta. 3. Tehnic cum se face cel mai bine ruptura de capilaritatea pe ambele sisteme? 4. Pt. o încălzire în pardoseala la parter... Descris fiecare layer de la placa în sus... Pt. a izola excelent de la placa--> pana la parchet 5. Dacă vrei o construcție de 80mputili...la gata. Iar după x ani vrei s-o extinzi... Ce trebuie sa faci ca să fie facila extinderea Aici vorbesc în cazul în care construcția ca fi noua și din start te gândești la extindere.. Gen faci mediu /mic. Și ajungi la mare peste 10ani. Cu cât mai compacte informațiile cu atat mai ușor.. Mulțumesc dl. Șoflete pentru efortul depus și profesionalism.

  • @calatoriile-lui-adam
    @calatoriile-lui-adam3 жыл бұрын

    Salutare! M-am apucat să renovez casa alor mei din '75 făcută din chirpici distribuiți pe lățime. Schimbat tâmplăria , deocamdată. Temelia este din beton... Mă gândesc să pun încălzire în pardoseală și izolare exterioară . Dacă e chirpic, e de ajuns vată bazaltică de 10 sau 15cm? La temelie(soclu) cu ce s-o termoizolez? Mulțumesc!

  • @razvanpascu8838
    @razvanpascu88383 жыл бұрын

    Cum verificam, fundatia si temelia unei case noi construite( la cheie), cu trotuare gata turnate ? Mai mult de atât, la zidurile de interior ( acolo poate nici nu exista fundație ).

  • @maryro.2283
    @maryro.22833 жыл бұрын

    Buna ziua! V-am mai scris o alta data,nu stiu daca ati citit dar,v-as ruga (daca se poate) sa mi spuneti care ar fi dezavantajele unei case din containere !

  • @adrian10pfr
    @adrian10pfr3 жыл бұрын

    Salut. Vreau sa cumpăr o casa cu fundația din beton ciclopian peste care e construit un parter din zidărie portanta. Am vreo șansă să mai torn o placa și sa mai fac un etaj? Sau ar trebui demolata casa? Știu... O sa zici ca trebuie sa o vadă un specialist...

  • @bostanalex1366
    @bostanalex13663 жыл бұрын

    Salut M, am deja turnata fundația, după câte am văzut îmi pare rău că nu am pus izolație sub placa și pe interiorul elevație, în proiect e prevazut cu izolație peste placa 10 cm expandat și 5 de estrudat, ma poți ajuta cu un sfat despre cât de ok este sau nu sistemul, sau ce as putea sa schimb.

  • @user-py6jj8vz9q
    @user-py6jj8vz9q Жыл бұрын

    Buna ziua, sunt pe cale sa cumpar o casa terminata in 2021 si din pozele transmise cu etapele constructiei am vazut ca nu s-a izolat hidrofob fundatia casei (langa fundatia de beton s-a pus la loc direct pamantul fara membrana cu crampoane si nici drenaj pentru apa) pe motiv ca terenul este in panta si apa se duce la vale fara sa se opreasca. Intre timp s-au turnat si trotuare in jurul casei. Ce ma sfatuiti sa fac? Este suficient sa fac un drenaj langa trotuare pentru a mai elimina din cantitatea apei sau ma sfatuti sa sparg trotuarele si sa sap langa fundatie pentru a izola casa corespunzator pentru a nu avea probleme cu infiltratiile de apa? Va multumesc anticipat pentru raspusul oferit.

  • @tibib4029
    @tibib40292 жыл бұрын

    Buna ! Ce se poate face la o casa din lemn la care fundatia e lasata intr-o parte a casei ??? Se poate indrepta ???

  • @batasanconstantin8593
    @batasanconstantin8593 Жыл бұрын

    Salut Se merită să consolidez o fundație foarte veche făcută din piatră ?

  • @bbogdanmircea
    @bbogdanmircea3 жыл бұрын

    Toate studiile pe care le sugerezi costă foarte mult. De obicei cei care cumpără o casă mai ieftină nu își permit sau nu vor să dea banii pe asemenea studii.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Indiferent de asta, este bine să știi toate etapele. Chiar dacă bugetul nu este mare, mai bine faci aceste studii pentru a nu avea probleme de care te vei lovi în timpul execuției. Un studiu te poate ajuta să iei o decizie mai bună care îți poate economisi bani.

  • @danielmarius4139

    @danielmarius4139

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete corect până intr-un punct...dar sa nu uitam ca nu traim 200 de ani si bunicii nostri traiau in case de chirpici si au crescut copii si nepoti...stiu,sunt alte vremuri...dar sa ajungi sa iti ingropi 30 de ani de munca asiduă in betoane...se numeste trăit degeaba...strainii au inteles asta si stau in chirie...isi traiesc viața.Numai bine,apropo imi plac unele materiale!

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR3 жыл бұрын

    5 sfaturi despre cum sa vorbesti asa de repede ca Marius :)

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Deh...când am terminat facultatea, vorbeam 6 cuvinte pe minut: "dă bă planu' să calculez grinda!". :)

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua3 жыл бұрын

    Primul :-)

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    În sfârșit! Am crezut că nu ne mai vrei :)

  • @MrDenisJoshua

    @MrDenisJoshua

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Cum sa nu ??? is pe zona, is pe zona :-) Nu in teleg (si n-am timp sa ma ocup) de ce nu-mi mai vin email-uri care sa-mi zica cand careva la care-s abonat, a postat video nou :-(

  • @vasilebgx6262
    @vasilebgx62622 жыл бұрын

    lipsa sistemului de drenaj

  • @mihaigeorgescu3580
    @mihaigeorgescu35803 жыл бұрын

    Mulțumesc pentru retur 5€ pentru luna trecuta dar am fost taxat iar pe 1 sept cu aceeași sumă. Cum pot scapa de debitarea asta automata căci am încercat toate variantele iar aplicația are indicații destul de ascunse

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Bună. Poți încerca să îi contactezi pe cei de pe Patreon.

  • @mihaigeorgescu3580

    @mihaigeorgescu3580

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Am încercat dar nu am primit raspuns

  • @mihaigeorgescu3580
    @mihaigeorgescu35803 жыл бұрын

    E vorba de Patreon