2024.04.28. Az utolsó pillanatok. A 44-es villamos 29 éve felhagyott külső szakaszának elbontása

Автокөліктер мен көлік құралдары

RePont támogatási QR-kód linkje:
/ c28hahgtf1xgha2b
Kommentált, FullHD videó!
Utolsóként 2005.12.24.-én délután jártunk arra villamossal, egy 10 éves emlékmenet részeként, azóta a pálya sajnos szép lassan az enyészeté lett. Folyamatosan fogyott, tűntek el apróbb és nagyobb részletek, de az összkép csak pár éve, a hurok elbontásakor kezdett jelentősen megváltozni. A Csömöri úti vágányok azonban eddig még dacoltak az idővel, és az aktuális érdekekkel, egy jobb, villamosbarátabb jövőre várva. Most az önkormányzati választások előtt azonban úgy tűnik, eljött az idő, a 29 éve felhagyott vágányok helyén a hírek szerint autóparkolók létesülnek. Pár nap és ez itt minden csak emlék lesz, aki dokumentálni szeretné még az nagyon siessen! Én szóltam! BecsVision 2024.
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ez egy FULL HD 1080p videó. Érdemes a minőséget beállítani a fogaskeréknél!!
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és külső boxokra mindig szükség van, a videók jó minőségben és duplikáltan való tárolása iszonyat tárhelyet kíván! Ez egy ilyen bringa.
Köszönettel:
Becs

Пікірлер: 228

  • @GoldmanZsolt
    @GoldmanZsolt2 ай бұрын

    Én még itt 94-ben vezethettem. Június elején látogatok haza. Ezek szerint alig egy hónap híján maradok le arról, hogy emlékként pár felvételt készítsek. Így jártam. Neked viszont köszönet a feltöltésért!

  • @Borjan79
    @Borjan792 ай бұрын

    Őszintén nem értem miért nem állították vissza a villamos forgalmat. Egyszerűen annyira adná magát és rengeteg ember közlekedésén segítene. Nagyon értékelem a munkád, először azt a videód találtam meg ami az 1-es villamos Lurdy ház környékén készült mikor még a helyén raktárak voltak, kitűnő kordokumentum és örülök, hogy minden ilyen jelentős eseményt megörökítesz.

  • @bandus65
    @bandus652 ай бұрын

    Ez a magyar valóság mindenhol fejlesztik a közösségi közlekedést ,nálunk meg rombolnak !

  • @ferencantal-4978

    @ferencantal-4978

    2 ай бұрын

    A déli körvasútat fejlesztik.van is tiltakozás ellene.ki érti ezt??

  • @kecskesadam

    @kecskesadam

    2 ай бұрын

    ez a budapesti valóság (meg még a miskolci, váci, pécsi, stb, ellenzéki irányítású városok valósága). Ne az országot szidd. Menj el, és szavazz úgy, hogy ne karigeri és lóbaszó bandája vezesse tovább Budapestet!

  • @lacinagy4397
    @lacinagy43972 ай бұрын

    Utolsó nap én voltam az első kocsi aki beállt. Két szerelvény közlekedett a megszüntetetés elött. Az utolsó kocsi a Bok Jani volt. Nagyon sajnáltuk.

  • @nohabpapa

    @nohabpapa

    2 ай бұрын

    Köszönöm Laci! B Jani

  • @krisztiankovacs5642
    @krisztiankovacs56422 ай бұрын

    Szia András! Egyébként nem parkoló lesz ott hanem buszkorridor.

  • @krisztiantatar5952
    @krisztiantatar59522 ай бұрын

    Hát elkezdődött.... Közelbe dolgozok de 1 hónapja másik irányból mentem... Hihetetlen hogy azóta mennyi minden valtozott... Viszont elképesztő a munka amit ti csináltatok, az összes ehez kapcsolódó videót megnéztem nagyon jó videókat csináltál már akkor is róla, és most is... Szomorú, fociztam még a Bosnyák téri foci pályán pár évet... Azóta mi lett belőle... A területtel és a környezettel... Köszönjük Andris, megint informatív volt a videó, nagyon sok érdekeset mondtál és mutattál!!

  • 2 ай бұрын

    Szívszaggató látvány.... 😞

  • @hofierick
    @hofierick2 ай бұрын

    Gigantikus sz@r! Nagyon jól mondod! 👍

  • @GoldmanZsolt
    @GoldmanZsolt2 ай бұрын

    Mennyire igazad van! Én megéltem a BKV-s időmben a 44-es, 67-es, és a 11-es viszonylatok megszűnését, majd ezután a 12-es lerövidítését.

  • @foxkoma
    @foxkoma2 ай бұрын

    ahelyett hogy kivitték volna Újpalotára... normális helyen építik a villamosokat nem bontják

  • @DevotionsVisage
    @DevotionsVisage2 ай бұрын

    Vegyes érzéseim vannak. Nagyjából 25 éve nézem ezeket a sineket napi szinten. Bosnyák teret nem tartom egy szép helynek, nagyrészt emiatt. Vártam, hogy végre felszedjék, de számomra egyértelmű volt, hogy ide kell egy zöld sáv középre. Erre parkoló. Mi más. Nem vagyok megelégedve ezzel egyáltalán. Legjobb lenne ha valahogy itt lenne a 4es metró feljárója, ami marad egy szép álom.

  • @besevideos
    @besevideos2 ай бұрын

    Itt is az lesz, hogy ez egyszer a jövőben hiányozni fog, aztán majd visszaépítik...

  • @nekati_rojogo-1

    @nekati_rojogo-1

    2 ай бұрын

    Lehet, de az sok évtized, hiszen most még éppen az ellentétes irányú folyamat indult meg a villamosszolgáltatás esetében.

  • @82norberto
    @82norberto2 ай бұрын

    "mint az köztudott" -attól tartok Safranek, maga gúnyolódik velem, jöjjön közelebb :D

  • @zoltannatko
    @zoltannatko2 ай бұрын

    Egyetértek, ezúttal minden szavaddal András! Szomorúan néztem végig ezt az amúgy zseniális videót. Fiatal koromban még utaztam vele.... Szomorú...

  • @opeth84
    @opeth842 ай бұрын

    Nem lakópark, rosszabb. Az állam megvásárolta 244 milliárd forintért. Kormányzati irodanegyed lesz és csupán egy épületben lesznek lakások...

  • @tibigravel

    @tibigravel

    2 ай бұрын

    Egy ilyen apróságra van 244 milliárd, a tanárok meg várhatják a brüsszeli alamizsnát. Hihetetlen ez a birka ország komolyan 😂

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    nem pláza lesz ott? Egy időben azt mondták.

  • @tibigravel

    @tibigravel

    2 ай бұрын

    @@Adani12345 nem, azt spanyolok építették volna ha megvalósul a metró.

  • @opeth84

    @opeth84

    2 ай бұрын

    @@Adani12345 Ekkora helyre már kell a bolt, kávézó, kis park, stb, de irodanegyed lesz...

  • @jozsefvarga721

    @jozsefvarga721

    2 ай бұрын

    @@Adani12345 Kirúgták a főépítészt, aki szembement a beruházással - a NER titkos budapesti óriásfejlesztése. Válaszonline a Csömöri úton a korábban elképzelt helyenként 9 (!) forgalmi sáv helyett jóval kevesebb lesz, marad hely kerékpárútnak, szélesebb járdának, fasornak, középen két elkülönített buszsávnak; az utóbbi helyén később villamospálya építhető, vagyis a rendezés nem lehetetleníti el az egykori 44-es vonal rekonstrukcióját, ha erre egyszer lesz forrás; a Bosnyák téren a busztárolás megszűnik, a tér rendezettebbé válik, a villamosremízbe vezető kihúzóvágányt felújítják és meghosszabbítják; a buszok közül két járat végállomása átkerül a Rákospatak utcához, kettőt meghosszabbítanak Rákospalotáig, az ötödik végállomása a Nagy Lajos király úti oldalra kerül;

  • @mataharry
    @mataharry2 ай бұрын

    Általános megjegyzés. Én vasút és villamosbarát vagyok, a magam módján megteszem, amit tudok, őrzöm az emlékeket. De most úgy szólok hozzá, mint aki itt lakik és napi rendszerességgel használja a Thököly úti buszokat. Aki nem itt lakik és nem itt él, az NE AKARJA MEGMONDANI, HOGY NEKÜNK ITT MI A JÓ. Akikkel én itt beszélgetek, legyen az fiatal, vagy középkorú, vagy idősebb, az mind a metrót szeretné. NEM SZTERETNE pl. ÁTSZÁLLNI.

  • @zsoltnemeth6999

    @zsoltnemeth6999

    2 ай бұрын

    Metró és villamos nem zárja ki egymást. Ennek a kettőnek tök más a funkciója, de ez elhangzott a videóban is.

  • @saxus

    @saxus

    2 ай бұрын

    Ezzel csak egy probléma van: az egy dolog, hogy ki hol lakik, de nem csak a lakók használják a közterületeket. Egyébként oké, M4 eredeti tervek szerint kijött volna a Bosiig, de onnan tovább? Barátnőm ott lakott a Bosnyáktól nem messze, amikor csak lehetett, próbáltuk kerülni a buszokat csúcsidőben.

  • @zoltanfilep2646

    @zoltanfilep2646

    2 ай бұрын

    Ha nem szeretne átszállni, akkor a villamos jobb megoldás, mert az a Rákóczi úton át folytatható a belváros felé, majd sok irányba szétágaztatható. A metró egyetlen irányban alternatíva, így nagyon sok ma közvetlen kapcsolat elveszne. "Aki nem itt lakik és nem itt él, az NE AKARJA MEGMONDANI, HOGY NEKÜNK ITT MI A JÓ." Ilyen több kerületet érintő projektnél rendszerben érdemes gondolkozni.

  • @publictransporthungary
    @publictransporthungary2 ай бұрын

    Szia nagyon szuper videó mint mindig! Majd Ráckevére is le fogsz nézni, mert elvileg már elkészült az 1es vágány teljesen.

  • @krisztiangergely2868
    @krisztiangergely28682 ай бұрын

    Nagyon szomorú látvány, látni a rég múlt egy kis darabját. Én még utaztam itt uv val, gyerek korom másik kedvenc hurokja volt, a 13 as uv villamos Örsvezér téri hurokja után. Még említ sem az uv is a kedvenc villamos tipusom volt, emlékszem a 13 as villamos Élessarok és Őrsvezér tere között lévő szakaszon is volt olyan diletáció, gyerek ként nem tudtam miért olyan a sín na most már tudom.

  • @gyuribacsi6503
    @gyuribacsi65032 ай бұрын

    A múlt egy darabja ismét,megint eltűnik!Ez Magyarország,szégyen!

  • @peterpergel9160
    @peterpergel91602 ай бұрын

    A 67-es villamos aminek a pályája mind a mai napig megvan, meg fog szűnni vagy ahoz még nem nyulnak? mert azért is nagy kár lenne. Még a Rákóczy útra nézve a delta hurok kiágazás is megvan.

  • @zsoltmaros1475
    @zsoltmaros14752 ай бұрын

    Karácsony azzal kampányol, hogy a Nyugati téri felüljáró elbontásával megépül a pesti fonódó villamos.

  • @napoleon23232
    @napoleon232322 ай бұрын

    Az nem pont jó, hogy ide építenek parkolót, hogy kevesebben menjenek beljebb a városba? Vagy rosszul gondolom?

  • @bodnar10261
    @bodnar102612 ай бұрын

    Sajnálom hogy soha nem lesz 44-es villamos 😢 Iszonyat fasza az összes főpolgármester mind jelölt mint pozicióban. Hallottam hogy trolit akarnak a Rákóczi Thököly útra.....

  • @laszlobokros3381
    @laszlobokros33812 ай бұрын

    A 4-es metró tovább építése?

  • @zsoltmaros1475
    @zsoltmaros14752 ай бұрын

    1973-1989 Újpalotai lakos voltam. 2:16 Nem, mert megígérték a DBR 4. metrót (Újpalota-Budafok!) a 80-as években Újpalotának. Sőt a szovjet államadóság fejében kulcsrakészen megépítették volna a szovjetek. 8:50 Hungária KRT. kívül épülhet magas ház (pl. Mol-Toronyt építhettek). 11:32 Múltidéző fehér kocka Lada. 13:30 Talán az ingatlan építés után 2*2 sávos lesz a Csömöri út. 19:45 Állítólag már Iroda és lakóépület lesz a beruházás. Állítólag Bosnyák térig 4. metróhosszabbítás lesz. A Csömöri úti felüljárót érdemes volt felújítani, mert 2*2 sávos kellene.

  • @krisztiangergely2868
    @krisztiangergely28682 ай бұрын

    András a 13 as villamos ról is van videód? A hurok ról és ami még nagy kedvencem volt a 13 villamos szakaszán, a volt Szállásutca utáni vágóhíd keresztek, ahol át haladt az uv, ha jól emlékszem 4 vágánybkereszten haladt át a villamos, imádtam hallgatni ahogy át zakatol az uv, de jó lenne arról is egy menet videó hanggal.

  • @danielistvanpecsi4438
    @danielistvanpecsi44382 ай бұрын

    Azért azt ne feledjük el, hogy ezt már 29 éve megölte az akkori városvezetés… csak most lesz eltemetve

  • @nohabpapa
    @nohabpapa2 ай бұрын

    Említed András a metró megálló kiosztást. 4 -es metróra sajnos nem igaz a hosszabb állomástávolság. Két megálló költségét megspórolhatták volna egy köztes mindkét végén kijáratossal. Mint a 3-ason a Lehel tér.

  • @kozlekedo9893
    @kozlekedo98932 ай бұрын

    Szerintem nincs gond az új lakótelepekkel csak ellőtte kéne az infrastruktúrát kialakítani. Az viszont igaz, hogy ide nem illik. Gondolom továbbra is szüneteltetett státuszban van a vonal. u.i.: A 25-ös táblát meg kéne menteni onnan :-)

  • @rjb125
    @rjb1252 ай бұрын

    András, szerezz be kérlek egy külső mikrofont!

  • @szekelydavid4303
    @szekelydavid43032 ай бұрын

    Szia Andris! Nem a sín csavarok kénének Palotabozsokra hanem a markoló, hogy azt a nagy földkupacot elhordja ami miatt nem tudtok tovább menni a pályán :D

  • @alexsierra2282
    @alexsierra22822 ай бұрын

    Annak lenne értelme ha a villamos az erzsébethídig egészen Újpalota nyírpalota úttòl menne.

  • @mataharry
    @mataharry2 ай бұрын

    A másik megjegyzés, csak a tárgyilagosság kedvéért. Többször mondod, hogy lakópark. Hát nem. Nyolc épületből egy db lesz lakóépület, méghozzá a Mosztár u. Bosnyák sarkán lévő. A többi mind irodaépület lesz.

  • @geod01

    @geod01

    2 ай бұрын

    Sőt, kormányzati irodák...

  • @becskyandras

    @becskyandras

    2 ай бұрын

    Oh jaj!! Az se jobb!

  • @gaborhajnal6159
    @gaborhajnal61592 ай бұрын

    Teljesen egyetértek veled. Tegyük hozzá, hogy erre a területre betelepített emberek megterhelik az összes infrastruktúra mellett a közösségi szolgáltatást. Iskolai férőhely bűvítás, egészségügy megterhelése, stb. A sok ember bezsúfolása csak a befektetőnek jó, mert ő kaszál az eladott ingatlanokon. Mindenki más szív. Zsúfoltságából fakadóan a boltok, a közlekedés, szóval minden borul. Ott rohadjon le a kerület építési osztályának keze s ugye tudjátok kik vezetik a kerületet? Na ők a felelősek. Őket kell elővenni.Idióták vezeti a fővárost s a kerületet. Ráadásul korruptak. Mert másképpen ezt nem lehetne. Vitéziben látom az esélyt, hogy ő talán ide villamost akar Újpalotáig. Állítólag pár ingatlan akadályozza. Én meg azt mondom, hogy kisajátítás és kuss. Elzavarni a halál f...ra!

  • @szf72

    @szf72

    2 ай бұрын

    Ne zavarjon,hogy kiemelt beruházás és a kerúletnek semmi beleszólási lehetősége nincs az egész beruházáshoz.

  • @laszlobokros3381
    @laszlobokros33812 ай бұрын

    Igen a Haller delta épült egész budapesten. meg a 3-mas.

  • @norbertkleh7690
    @norbertkleh76902 ай бұрын

    Az ijen mindig szomorú látvány egy korszaknak az utolsó nyomai is eltűntek :/ és üdvözlett Margittarol ( Romania) jók a videoid

  • @Ed1o2
    @Ed1o22 ай бұрын

    Köszönjük szépen a videót! Na... ezek után szavazzanak az emberek oda, ahova. Engem elképesztő módon aggasztanak ezek az óriásberuházások. Részben amiatt, amit mondtál is, hogy vagyunk így is elegen, részben a másik miatt, amit szintén mondtál, hogy a tömegközlekedés fejlesztése szinte sehol se követi ezt le. Én a mikroklíma alakulása miatt is aggódom, az uralkodó széljárás miatt is (bár ott inkább a Dubai miatt, de nem feltétlen kizárólag). Továbbá ezek a lakótelepek sokszor olyan szorosan vannak építve, hogy semmi napfény vagy intim szféra... Érdemi hálózati fejlődés (villamosok, metrók, különböző városi gyorsvasutak) nemcsak a mostani vezetés alatt nincs, hanem a rendszerváltás óta minimális. A 4-es metró, az 1-es villamos nagy része és a budai fonódó jut eszembe most, mármint a rendszerváltás óta.

  • @attilagere6186
    @attilagere61862 ай бұрын

    Autóparkoló, ez a legfontosabb mert legyen minél több autó a városban... Minél több autó, azoknak parkoló is kell és ha már parkoló akkor mindjárt lehet is beszedni az óránként 400 pénzt. Lássuk be, a villamosból nincs sok bevétel ám a parkoló egy igazi fejőstehén. Rákospalota az M4-es metróval lett volna bekötve a városba tömegközlekedés szempontjából de ebből nem lett semmi csak egy kurta-furcsa rövid M4. Elfogyott a pénz és az akarat is. Off: hallva a vasárnapi (kisebb forgalmú nap) zajt (milyen lehet hét közben?) +a repülőgépek nagy élmény lehet itt lakni.

  • @kecskesadam

    @kecskesadam

    2 ай бұрын

    Horváth Csacsi a parkolóbizniszt akarja tovább pörgetni. Senkinek nem esik le?

  • @gyorgymodroczky4793
    @gyorgymodroczky47932 ай бұрын

    M4 metró tervében benne volt, Zugló vasútállomás, Bosnyák tér !!

  • @hajnalgergely1210
    @hajnalgergely12102 ай бұрын

    Lőcsei *út. Egyébként remek videó. :-)

  • @Balint2908
    @Balint29082 ай бұрын

    úgy tűnik, visszatértünk a 70-es évekbe. új negyed épül? akkor tüntessük el a síneket. (Istvántelek, Pesterzsébet, vagy Újpalotán a régi 69-es, és ki tudja még hány helyen...)

  • @kecskesadam

    @kecskesadam

    2 ай бұрын

    Ugyanazok is vezetik a várost (vagy a fiaik, unokáik).

  • @user-uv6he2pu1x
    @user-uv6he2pu1x21 күн бұрын

    Megmutatod, hogy most hogy nez ki a felszedett palya?

  • @mataharry
    @mataharry2 ай бұрын

    Mindamellett, hogy könnyeket ejtünk minden centiméter vágányért, jegyezzük meg: Ennek a vonaldarabnak az volt a funkciója, hogy a Bosnyák tér, mint végállomást kijjebb helyezték. A Bosnyákon nem volt hely huroknak. A Bosnyák téri remizben meg akarták szüntetni a hurkot, ott kint a prérin, meg volt hely. Ennyi.

  • @geod01

    @geod01

    2 ай бұрын

    Jegyezzük, de ez irreleváns. Ugyanis ennek az újpalotai vonal részének kellene lennie.

  • @istiborbely
    @istiborbely2 ай бұрын

    Parkoló mi más, Zugló amúgyis híres a parkoló maffiáról. Legalább egy zöld, virágos részt lehetett volna csinálni.

  • @rajmundszedlacsek6598
    @rajmundszedlacsek65982 ай бұрын

    Szia Andris. A BKK úgy tervezi, hogy 2028-2029ben kezdőthet a Bakcsy Zsilinszky útra a villamosnak a visszaépítése. De nem, csak villamos, hanem troli felsővezetéket is terveznek. Egy nagy, hatalmas komplett beruházás lesz ott, remélem a 74es nem a kis utcában fog maradni, hanem kijön legalább a Deákig, de idővel a 216ost is kiválthatná. Remélem lesz eszük és a Bajcsy mellett a Kőbányai útra is megépítik a felsővezetéket, így a 9es busz talán troli lesz, bár ahhoz nem ártana a 15 kilométeres önjáró trolik vagy Óbudán is valamennyi vezeték.

  • @denesando3753

    @denesando3753

    2 ай бұрын

    Az négy-öt év! Addig legalább a trolikat meg kellene csinálni, Óbudára meg Kőbányára végállomási töltéssel. Meg lehetne csinálni a Diószegit is felsővezetkkel, ahogy ez tervezve volt, és akkor meg lehetne hosszabbítani a 83-ast is majd, de legalább számolni vele.

  • @rajmundszedlacsek6598

    @rajmundszedlacsek6598

    2 ай бұрын

    @@denesando3753 igen. Én a 83ast az Ecseri útig vinném tovább, de azt sem tartom kizártnak, hogy a Dési Huber utcán és a Távíró utcán át egészen a Határ útig. Igen tudom ott az M3 metró, de a troli a lakótelep belsőbb területein haladna.

  • @denesando3753

    @denesando3753

    2 ай бұрын

    @@rajmundszedlacsek6598 Ki lehetne vinni az Epreserdő utcai körforgalomig, onnan vinni tovább a Határ útra és akkor kb. meg lehetne szüntetni a 181-esnek ezt az ágát. Nyilván ez már kilométerben elég sok. Az is jó volna, ha nem kellene kivinni a Népligetből az Üllőire, mert a főváros ki akarja onnét tiltani a BKK-t, egy esetleges felújítás során, ami szerintem tök hülyeség. Kiválóan megállhatna ott a tervezett Népliget M vasúti megálló nyugati oldalán és onnét mehetne a JALTP-re.

  • @AronVegh-pe3mo
    @AronVegh-pe3mo2 ай бұрын

    De jó lenne ha normálisan meg lenne csinálva a föld oda ki rakni egy normális peront meg egy normális járatot mint pld.: 3A villamost is akár

  • @Huntech_

    @Huntech_

    2 ай бұрын

    Ennek a kis szakasznak magában semmi értelme nem lenne.

  • @balazs7737
    @balazs77372 ай бұрын

    Kicsit ironikus a prágai videók után

  • @becskyandras

    @becskyandras

    2 ай бұрын

    Igen sajnos. Az ott nagyon más felfogás!!

  • @fedup0110
    @fedup01102 ай бұрын

    Szomorú..... 😢 Bezzeg Prága!!! 🙂

  • @rtamasmail
    @rtamasmail2 ай бұрын

    A Thökölyn mi a terv az út felújításakor otthagyott villamossínekkel?

  • @polanbela9432

    @polanbela9432

    2 ай бұрын

    Vasúthatóságilag még nyilván van tartva! Ezért is maradtak ott! Egy új pálya építésénél, ez előny!

  • @Blindmouse_

    @Blindmouse_

    2 ай бұрын

    @@polanbela9432 az nem új pálya építés, hanem "felújítás" épp ezért könnyebb, mint nulláról engedélyeztetni egy újat...

  • @polanbela9432

    @polanbela9432

    2 ай бұрын

    @@Blindmouse_ Ugyanazt írod, más hangsúllyal!

  • @csabapaizs8861
    @csabapaizs88612 ай бұрын

    Szomoru!!!Te Andris ,amikor en fiatal voltam (60-70-esevek) ugy emlekszem a 67-es villamosnak is volt itt vegallomasa es a 3100-as kozepajtos villamosok kozlekedtek a vonalon es ugy emlekszem meg at mentek az Erzsebet hidon,talan a Szarvas csardaig kozlekedtek.Ha van idod nezzel utanna es ird meg.Koszonom,udv Csaba!!

  • @feherbalazs965

    @feherbalazs965

    2 ай бұрын

    Az a 44-es volt, a 67-es Pestújhely-Rákospalotán fordult a MÁV telepi hurokban.

  • @erzsebetbatari4252

    @erzsebetbatari4252

    2 ай бұрын

    A 68-as villamos a Bosnyák tér és a Csörsz utca között járt.

  • @erzsebetbatari4252

    @erzsebetbatari4252

    2 ай бұрын

    A 67-es R.palota és a Szarvas csárda között, a 44-es a Moszkva térig járt.

  • @Titokmen
    @Titokmen2 ай бұрын

    Épülnek az egy ablakos luxus lakások sok millióért persze! Egy légtérben a kanapé a plazma tévé mert ugye külön konyhára külön ablak kéne! Ül majd a gazdag polgár nézi a hatalmas tévét és tőle fél méterre füstöl a lángolt kolbász Igazi luxus építészet a modern igényeknek! Már most látszik, hogy szinte össze érnek a falak Ez nem luxus lakás , hanem luxusketrec lesz. A villamos maradhatott volna persze felújítva, de zugló az egy műemlék kerület,Megállt az idő egy két utcát kivéve totális 50es évek.

  • @pancropp

    @pancropp

    2 ай бұрын

    abszolút hiányzik az önkormányzati reguláció, most már fel kéne ébrednie mindenkinek, hogy nekünk nem szabad amerikának lenni és igenis szabályozni kéne, hogy mi hova épülhet és hogyan, én is látom, ahol lakok, épülnek az új nagy társasházak, csak épp a legutolsó tömbben már odáig fajult az emberi telhetetlenség, hogy 2.6m-es a belmagasság

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    Zuglóban borzasztóan rosszak a beépítési szabályozások, kb. mindent szabad ész nélkül. Simán adnak engedélyt egy földszintes kertvárosi részbe is egy több szintes társasházra. Kiköltözöl egy kertes házba Zuglóba, mert az jó, magánszféra a kertben, házban majd egyszer csak azon kapod magad, hogy mindkét szomszéd épületet megvették és kinőtt a földből egy sok lakásos társasház, és vége a magánszférának, mert tucatnyian látnak be a kertedbe.

  • @goliat2677
    @goliat26772 ай бұрын

    Vicc ez az Ország Csak a lóvé rohadjon le a kezük

  • @krisztiangodo8453
    @krisztiangodo84532 ай бұрын

    Villamos pálya helyén buszsáv lesz!

  • @charlieinla
    @charlieinla2 ай бұрын

    VIDD HAZA A 25ös TÁBLÁT mint múzeális SOUVENIRT. A borsodi melosok ugyis kidobják

  • @csabaszabados357
    @csabaszabados3572 ай бұрын

    1950-es években épült a pálya!

  • @gyorgyfoldhazi456
    @gyorgyfoldhazi4562 ай бұрын

    Viktor családjának útba van felháborító!

  • @Adani12345
    @Adani123452 ай бұрын

    Mára már elbontották egy részét, nemrég jártam ott

  • @krisztiantatar5952

    @krisztiantatar5952

    2 ай бұрын

    Videó lesz róla? :)

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    @@krisztiantatar5952 van

  • @user-cx3ew7ft5l
    @user-cx3ew7ft5l2 ай бұрын

    siman parkosithatnak ezt a reszt ... fakkal bokrokkal stb. lakoparknak pedig sullyesztett garazs kellene , de ez lehet hulyeseg

  • @Adrian-zk2qz
    @Adrian-zk2qz2 ай бұрын

    Véleményem nekem hogy igen valamilyen kötött pályás vaskereküre szükség lenne a Thököly úton egészen Újpalotáig. Metró vagy villamos vagy akár mindkettő sem ördögtől való. Bár tény hogy a kettő együtt már sajnos luxusnak hangzik nálunk, sőt még külön külön is mert sajnos egyik sincs tervben hogy ez megépülne a közeljövőben. Viszont ha villamosban gondolkodunk akkor minimum a Blaha Lujza térig kéne építeni Újpalotától. Persze nyilván még jobb lenne ha végig a Rákóczi úton át az Erzsébet hídon de ez akár lehetne egy későbbi építési ütem. Ugyanakkor ha megépítenénk a Thököly útra a villamost azzal egy jó darabig a 4-es metró hosszabbítását is évtizedeket csúszna. Ne nem gondolnám azt hogy 5-10-15 év múlva széttúrnák a faltól-falig megújított Thököly utat hogy metró megépüljön alatta. Ebben a helyzetben már a legrelevánsabb akkor szétszedni újra, ha a villamos is egy nagyobb felújítást érdemel majd 25-30 év múlva. A metró már ott van a Thököly út elején nem volna rossz ha tovább menne. Nyilván ha metrót építenénk a Thököly úton az már hülyeség lenne méreg drágán mélyalagútban megépíteni, elég lenne itt kéregalagutat építeni -1 szinten. Így már a metró és a villamos a mérleg két végére kerül hogy akkor melyiket is? Lehet egyszerre kéne megépíteni mindkettőt? Ezt nem tudom elképzelni nálunk. Szerintetek mi lenne a jó megoldás??? 🙂

  • @pancropp

    @pancropp

    2 ай бұрын

    Ugyanaz a helyzet mint a pesti fonódóval - nem tudja az ingázó felfogni, hogy a villamos rövid távú közlekedést tesz lehetővé, nem kell egy percet mozgólépcsőzni 1-2 megállóért Amúgy én egy esetleges 4-es metró hosszabbítást legalább 1,5 km allomastavolsaggal terveznék, hogy a jövőben indokolt legyen a villamos visszaállítása. Az meg csak hab a tortán hogy a modern vilipályák sokkal csendesebbek mint a buszkonvojok

  • @FeherBalazs-yj5fr
    @FeherBalazs-yj5fr2 ай бұрын

    Sajnos 50 éve tart a kötöttpályás közlekedés haldoklása.

  • @matejancsek
    @matejancsek2 ай бұрын

    Engem nem zavar, ha új lakások épülnek, sokan akarnak idejönni, kevés a lakás, emiatt azok is drágák. A környék egy gyalázatosan elpusztult hely volt, még az se zavar, hogy magas. Sőt. Értelmes városvezetésnek egy ekkora lakó komplexum indok lenne a villamos visszaépítésére. De nem baj, majd lesz még 3 busz oda, villamos helyett 😢

  • @TomeeThe9
    @TomeeThe92 ай бұрын

    Sajnos így van, nagyon nem illik ide erre a környékre ez a hatalmas modern lakótelep. Nem hinném, hogy fejlesztenék a közösségi közlekedést, mostanában még ritkábban is kezdtek járni a buszok, úgyhogy itt hatalmas káosz lesz ha ez elkészül.

  • @viktorhavasi4924
    @viktorhavasi49242 ай бұрын

    A 4-es metrót kell ki építeni.

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    Igen de a metrónak nem kéne minden fánál megállni, arra a villamos való. Keletitől a metrónak úgy kéne mennie, hogy csak Zugló vasútállomáson és a Bosnyák téren álljon meg utána Molnár Viktor utca és Újpalota Fő tér.

  • @mataharry

    @mataharry

    2 ай бұрын

    @@Adani12345 Ugyan már. Egy olyan metrónak legyen több kilométeres állomástávolsága, aminek előtte amúgy néhány száz? Először én is azt gondoltam, hogy minek az a sűrű kiosztás. És most átszállással is sokkal hamarabb, sőt mitöbb megbízhatóan elérem Kelenföldöt. Berlinben is sűrűn vannak a megállók. És akkor mi van? A lényeg a megbízható eljutási idő. Tovább kell építeni az M4-et. Állomások a Keleti után: Dózsa, Hungária, Róna u., Bosnyák, Miskolci, Molnár V. u., Fő tér, (esetleg csarnok), Szentmihályi, Depo (valahol a Polus mellett). Amúgy mehetne lábakon is Újpalotán, mint Bécsben. Attól nem lesz Csúnyább a lakótelep

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    @@mataharry Mostani m4-en is sok megálló van, kb. egy második drága kisföldalatti inkább. Újbuda-Móricz között pl. 200 méter van és villamos is van a felszínen, át lehet látni a másik megállóba a peronról. Oda félúton kellett volna megálló két kijárattal. Fővám-Kálvin dettó. Reiner Frigyesnél se kéne megálló a metrónak, nincs ott semmi, ami indokolja és közel van a keletihez. 20-as buszra át lehet szállni a keletinél is. Zugló vasútállomásnál, meg kell állni ott van vonat és a villamos is. M3-nál is anno ha nem írtják ki felette a villamost akkor pl. Pöttyös utcánál nem lett volna megálló, azt kiszolgálta volna a villamos. Klinikák megálló se biztos, hogy megépült volna.

  • @SajtosNokedli

    @SajtosNokedli

    2 ай бұрын

    ​@@Adani12345Ehhez mondjuk nem kell villamos.

  • @adamkoran

    @adamkoran

    2 ай бұрын

    @@Adani12345 érdekes a Fővám - Kálvin ötleted! Én inkább a Fővám - Gellért párost vonnám össze. Vagy a Fővámot kihagytam volna teljesen. Újbida - Móricz sima, ugyanez. Újbuda kieshetett volna.

  • @tonyo88
    @tonyo882 ай бұрын

    Ha már a metrót nem hozzák ki és még troli se lenne, jöhetnének legalább ide is BYD akkus buszok, különben egyértelmű visszafejlesztés, egy normális város vezetéssel az elbontás nem jöhetett volna létre, ez a vége ha nem elkötelezett szakemberek hoznak döntéseket a fejünk felett.

  • @denesando3753

    @denesando3753

    2 ай бұрын

    Trolibusz lesz a Rákóczi-Thököly tengelyen, ez nyílt titok, ezért is van 160 trolibuszos megrendelésre közbeszerzés.

  • 2 ай бұрын

    Azt sajnálom, hogy megszűnik, de szerintem ez az elmúlt 30 évben már annyira tönkrement, hogy akkor is fel kellett volna már szedni, ha elindult volna a forgalom arra felé. Már a bezárás pillanatában sem volt hibátlan, és azóta csak romlott az állapota.

  • @laszlobokros3381
    @laszlobokros33812 ай бұрын

    Államtól is függ.

  • @Ed1o2
    @Ed1o22 ай бұрын

    Többen írták, így én ide írok egyfajta reakciót. Nekem is van autóm. Én például természetesnek tartanám, hogy teszem azt parkolóházban kellene tartanom és teszem azt 5-10 percet gyalogolnom kellene hozzá. Továbbá külvárosba és Budapesten kívüli kirándulásokra használom. Nálam mostanában tömegközlekedés nincs, de kerékpár és olykor gyaloglás (igen, gyaloglás) van. Én nem szeretem a két végletet, miszerint: A. mindenhova kocsi, munkahelyre, találkozókra, mindenhova-mindenhova, B. senkinek se legyen kocsija, mindenhova tömegközlekedés.

  • @olahmarkjozsef2712
    @olahmarkjozsef27122 ай бұрын

    Az M4 es metró fog állitolag majd meghosszabodni.

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    Arra még lehet várni pár évtizedet. M3 se jutott el Káposztásmegyerig, pedig ott a felszini pálya meg is épült.

  • @barotifejnyomaszrt.1655

    @barotifejnyomaszrt.1655

    2 ай бұрын

    🤣🤣🤣 Csak győzd kivárni.

  • @molnibalage83

    @molnibalage83

    2 ай бұрын

    Nem megindokolható a költsége.

  • @sandorvass6051

    @sandorvass6051

    2 ай бұрын

    Ebből a projektből tokkal-vonóval kijött volna! Ez egy " állami" beruházás! Építéshatósági jogkör évek óta nincs önkormányzati hatáskörben.

  • @boyrezy6524

    @boyrezy6524

    2 ай бұрын

    NEM LESZ METRÓ AZ CSAK PARASZT-VAKITÁS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • @Lewi1976
    @Lewi19762 ай бұрын

    Nem te vagy az egyetlen akinek nem tetszik... Csak hát pénz beszél...ugye tartja a mondás. Akié volt a terület biztos jó pénzt kaptak, kértek érte.

  • @ATTIS54
    @ATTIS542 ай бұрын

    Vitézynek erről pl mi a véleménye?

  • @gaborhajnal6159

    @gaborhajnal6159

    2 ай бұрын

    Ő villamost vinne ki itt Újpalotára.

  • @krisztianfulep9613
    @krisztianfulep96132 ай бұрын

    kb az 50es évekbe fektethették a vágányt

  • @kollargabor4138
    @kollargabor41382 ай бұрын

    05. 04én kiszedték

  • @cincer58
    @cincer582 ай бұрын

    A 64-es villamos pályájának helyén is autóparkolók vannak. Nekem személy szerint tele a .............

  • @Adani12345

    @Adani12345

    2 ай бұрын

    ráadásul azt a villamost azután szüntették meg, hogy lakótelepekkel építették körbe, akkor már lett volna utas rajta bőven.

  • @krisztiankovacs5642
    @krisztiankovacs56422 ай бұрын

    Ott fognak menni a buszok

  • @kollargabor4138
    @kollargabor41382 ай бұрын

    És mögötte már ott a Paskál lakópark kb 1000 lakás

  • @istiborbely
    @istiborbely2 ай бұрын

    Ami a fejlesztéseket illeti, a Troli is fetreng a pocsojában, beletörődtek abba a 14 vonalba. Lehetne fejleszteni(felsővezetéken), de nyoma sincs olyan elképzelésnek ami ezt mutatná.Pedig(pl.) akár egészen Újpalotáig lehetne vinni, kiváltatndó a jelenleg szinte értelmetlen 130-as buszt. Lehetne a 80 egy hosszabb vezrzió is, visszahozva a 80A mehetne a jelenlegi vonalon, ütemesen felváltva 80,80A. Az nem fejlesztés hogy a jármű technikai adottságait kiaknázva akkuval rohangál a vonalak majdnem fele. Szinte a végtelnségig lehetne fejleszteni,bővíteni, akárcsak a villamost.

  • @geod01

    @geod01

    2 ай бұрын

    Tévedsz, éppen most zajlik a troli hálózat fejlesztése, elsőre a 9-es vonala várható. De tény, még csak fejlesztési szakasz, bár a járműtender is halad.

  • @leventedesi1672
    @leventedesi16722 ай бұрын

    Vitézynek ezt kell megmutatni!!!! Miért nem válaszol ilyenkor? miért kell egy ilyen viszonylatot felszámolni?

  • @mnorbert321

    @mnorbert321

    2 ай бұрын

    Lehet lemaradtál róla, de többször is elmondta, vissza kell hozni a villamost ide

  • @leventedesi1672

    @leventedesi1672

    2 ай бұрын

    @@mnorbert321 Nem maradtam le, csak mégsem ez történt? Miért nem? Én az indokra lennék kiváncsi, Mögöttes tartalom

  • @tibigravel

    @tibigravel

    2 ай бұрын

    Mit kene válaszolnia 😂 jelenleg semmilyen döntési pozícióban nincsen.

  • @molnibalage83

    @molnibalage83

    2 ай бұрын

    @@mnorbert321 Tudtommal terv is készült, csak bíróságon megtámadták és emiatt kaszát kapott. Vagy összekeverem valamivel?

  • @mnorbert321

    @mnorbert321

    2 ай бұрын

    @@leventedesi1672 Akkor lehet arról maradtál le, hogy nem ő jelenleg a főpolgármester :D Főleg, hogy egy olyan embert kérsz számon, aki az utóbbi évtizedben ténylegesen közreműködött új viszonylatok létesítésében. Míg az 5 éve hivatalban lévő városvezetés malmozott valahol. Illetve ahogy írják igen, készült is erre terv, amit a """zöld""" önkormányzat megvétózott. (Egy volt Karácsony szavazó...)

  • @x2net
    @x2netАй бұрын

    Miért kéne villamos újpalotára? Metró kéne.

  • @becskyandras

    @becskyandras

    Ай бұрын

    Ezt a vitát nem itt fogjuk véghezvinni!

  • @x2net

    @x2net

    Ай бұрын

    @@becskyandras András ez nem vita hanem logikus döntés kérdése. Ha szépséges fővárosuknak bármikor lett volna gazdája, akkor lenne metro kápmegyerre, és újpalotára is. Hogy ne foghassák rám hogy jobb vagy baloldal, én mindegyik "főpolgármestert" utáltam. Az elmebeteg hazug Demszkyt, a vén szarházi Tarlóst, és a fogatlan kretén Kalácsonyt is. Amikor Tarlós fenyegetőzött hogy "gyors" villamost épít Újpalotára a Keletitől, jót röhögtem, mert ebben a mondatban több az ellentmondás mint ahány szó van benne. 1 - Budapesten nincs olyan hogy gyors villamos, mert mindegyik tetvedék lassú. 20km/h az nem gyors. 2 - Ha úttestre teszed a villamost, csak még lassabb lesz, még nagyobb lesz a dugó. 3 - a felszín már kiépült és ha nem lesz a közeljövőben háború vagy természeti csapás akkor nem is lesz több hely. A Bajcsyn lévő villamos ámokfutás is azért röhejes, mert a Bajcsyn már van egy villamos, csak 20 méterrel a föld alatt. Értem én hogy faölelgetés, meg minden mert az most trendi, de konkurenciát csinálni az amúgy sem népszerű bkv-nak szerintem nem jó ötlet. Plusz még nagyobb dugók lesznek és meg nagyobb légszennyezés.

  • @user-uv6he2pu1x

    @user-uv6he2pu1x

    18 күн бұрын

    @@x2net Azt ertem hogy kreten de miert fogatlan a Karacsony?

  • @x2net

    @x2net

    18 күн бұрын

    @@user-uv6he2pu1x nézd meg amikor valamilyen bárgyú motyogás közben kinyitja a málé száját, látni fogod hogy olyan a fogsora mint a Pesti utak folytonossága: erősen hiányos.

  • @XY9388-s6p
    @XY9388-s6p2 ай бұрын

    Vitézy kell a város élére, akkor fejlődni fog a tömegközlekedés is 🙂

  • @geod01

    @geod01

    2 ай бұрын

    Kiváló ötlet a fidesznyikeket visszaengedni a városba. Végül is országos szinten is hasítanak 14 év totális hatalma után.

  • @XY9388-s6p

    @XY9388-s6p

    2 ай бұрын

    ​@@geod01 ha nem látod benne a szakértelmet az a te bajod. A politikai fóbia meg igen káros hosszútávon. Jobbulást!

  • @geod01

    @geod01

    2 ай бұрын

    @@XY9388-s6p fóbia volna?ember, 14 év totális hatalma után definitíve nincs egyetlen olyan állami közszolgáltatás sem, ami fejlődött volna, sőt, ami működne. Mi a viharról beszélsz? Te nem itt élsz?! .. De ami a várost illeti: nézd már meg, mi lett a HÉV-ekkel... A BFK-nál majd államtitkárként faszért nem intézte el ez a fene nagy szagértő, h fejlesszék a HÉV-et, főként, ha ez volt az ígéret akkor, mikor elvették a várostól?... Ha hatalmi helyzetből ennyire hatékony volt, ki a vihar fogja a többséget biztosítani ahhoz, h városvezetőként ez más legyen? Az lmp?! Agyrém. Mindezeket azon túl, h konkrétan gondolata nincs a public transporton túli ágazatokról. Úgyhogy ja. Odadobni a várost a minden téren, a városban és országosan is leszerepelt fidesznyikeknek egy ennyire átlátszó trükköt beszopva kiváló megoldás lesz.. Az ész megáll.

  • @nadirigo5249

    @nadirigo5249

    2 ай бұрын

    Vitézy visszaépíti majd ide a villamost? Nem hiszem, nem látjuk tiltakozni a bontás ellen. Nekem nem a szakértelmével, hanem az érdekérvényesítő képessége a kérdés. Az új Közlekedési Múzeum elkészült a vezetése alatt?

  • @XY9388-s6p

    @XY9388-s6p

    2 ай бұрын

    ​@@nadirigo5249 szavazz Karácsonyra, te dolgod. Ha valaki nem látja Vitézy és közte a minőségi különbséget, az csak azért van, mert Fidesz fóbiás. Ha Fideszes jelölt lenne, akkor is sokkal jobb, mint Karácsony.

  • @bagolykopet
    @bagolykopet2 ай бұрын

    Zugloban ki is a polgi? Toluk kell kerdezni hogy ki engedte azokat a beton kockakat.. A masik hogy szo,oru hogy eltunik, de az jobb hogy evek ota rontja a latkepet? Mondom en aki gyerekkent a Bosnyakon rengeteget jart es emlekszem a 44es villamosra. De mar akkor sem volt kihasznalva… Lehet sirni ezek miatt, de amit nem hasznalnak ki az veszteseg, ennyi.

  • @didyman79

    @didyman79

    2 ай бұрын

    Ha valamit nem használnak ki, nem a megszüntetés az egyetlen válasz. Feltárni, ráhordani, korszerűsíteni is lehet, vonzóbbá tenni az utasok számára. Mennyi busz jár itt? Mennyi utast hord el környezetet jobban szennyező módon, villamosnál lassabban haladva, a forgalom dinamikája által hátrányosan érintve? Tényleg esélytelen itt a villamos?

  • @feherbalazs965

    @feherbalazs965

    2 ай бұрын

    Igen, inkább az az elképesztő hogy közel 30 évig úgy nézett ki ott minden, ahogy.

  • @kornelfarkas1978

    @kornelfarkas1978

    2 ай бұрын

    2000-es evekben bontottak le a sportpályakat es csatolt letesitményeket: öltözők, box edzőterem. Csaka a nagy focipálya gyepe meg a futópalya maradt meg, 2020-ig be lehetett menni futni. A Tanuszoda 2010- ben lett lebontva, kereken 10 évig működhetett volna tovább. Az,hogy mi lesz a jövőben pénz és akarat kérdése.

  • @humorpalanta

    @humorpalanta

    2 ай бұрын

    Teljesen mindegy ki a polgi. nemzetbiztonságilag kiemeltté nyilvánították és kivonták mindenféle beleszólás alól azt az építkezést.

  • @Blindmouse_

    @Blindmouse_

    2 ай бұрын

    = valakit nagyon vastag borítékkal leptek meg...

  • @zoltancsortos9219
    @zoltancsortos92192 ай бұрын

    András! Ez nem Prága. Tervezés és logika 0.

  • @gzugzu01
    @gzugzu012 ай бұрын

    Neked is van autód! Nem értem a fröcsögést! Vagy ha mész valahová te elrakod a hátizsákodba? Nagyon jók a videóid de a szöveg az nagyon cinikus! Sajnálom hogy folyamatosan undorodsz és kampányolsz! Kár...

  • @gaborhajnal6159

    @gaborhajnal6159

    2 ай бұрын

    Nincs igazad. Én minden szempontból Becskivel értek egyet.

  • @Totya64
    @Totya642 ай бұрын

    Ez fölösleges volt eddig is az Erzsébet királynén úgy is megy 2 járat. Minek párhuzamosan ugyan oda még egy villamos? Külömben is a körvasútsori átjárást és a Drégelyvár utcát hogy oldották volna meg? Ez itt csak az értékes helyet foglalta majdnem 30 éven át. Gondolom nem sokat vásárolsz a Bosnyákon, mert akkor tudnád mennyire rossz helyen volt 29 évig ez a sínpár itt !

  • @danielistvanpecsi4438
    @danielistvanpecsi44382 ай бұрын

    Azért ne légy autó ellenes Andris , de a villamosta igenis szükség lenne ott

  • @nekati_rojogo-1

    @nekati_rojogo-1

    2 ай бұрын

    Teljesen igaza van Andrásnak és még visszafogott is.

  • @polanbela9432
    @polanbela94322 ай бұрын

    Nem igaz! Az oroszok csak alagút fúrást adtak volna!

  • @Fritzii88
    @Fritzii882 ай бұрын

    Komolyan felidegesít már ez a Vitézy féle villamos mánia!!!! Nem villamos kell ide hanem a francos 4-es metrót folytatni Újpalota Nyírpalota útig.

  • @Daft_Monkey_

    @Daft_Monkey_

    2 ай бұрын

    A metró mellé a villamos teljesen jó opció. A kettő ki egészíti egymást.

  • @zoltanfilep2646

    @zoltanfilep2646

    2 ай бұрын

    @@Daft_Monkey_ Ebben a környezetben a kettő együtt esélytelen. A belvárosban egyes szakaszokon van értelme, de valaki még ott is ellenzi, pedig ott tényleg más lenne a kettő funkciója.

  • @denesando3753

    @denesando3753

    2 ай бұрын

    Azt valószínűleg ő is tudja, hogy ott már nem lesz villamos, ezzel már nem kampányol ő se. Pláne, hogy a buszokat részben trolisítják (ez az ő programjában is benne van) tehát ott valamiféle BRT-troli lesz. Ami egyébként nem volna rossz, ha mellé megépülne a négyes metró végig. Persze a legjobb opció az lett volna, ha az M4 nagyvasútként jön létre, és akkor a villamost is lenne értelme visszaépíteni.

Келесі