2023: minden mindegy, csak bohóccipő-BMW legyen! - TC Híradó 2023/05/23 [83.]

Автокөліктер мен көлік құралдары

új BMW bohócoknak
új Hyundai gazdagoknak
Megpuccsolódni látszik az Euro 7
De a Merci kidobja a dízel furgonokat
Itt a legolcsóbb AMG
Nem lesz közös Lotus Alpine

Пікірлер: 140

  • @cukigumi8437
    @cukigumi8437 Жыл бұрын

    ha a mazda tudott csinálni euro 6-os és azt mondták 7-esre is jó lenne dízel motort, addig minden más csak kifogás, vergődés

  • @scorpyx777

    @scorpyx777

    Жыл бұрын

    Mondjuk a Mazda nem is költ annyit az EV-re mint mások. A Renault kb 6000 euróval drágabban adja az autoit mint két éve, mégis csak 1000 eurót keres autónként.

  • @steverose88

    @steverose88

    Жыл бұрын

    Mondani mindent lehet, ettől függetlenül igazad van

  • @_Tinky_

    @_Tinky_

    Жыл бұрын

    @@scorpyx777 Egy autószalonban kifizetett ár harmada az autó tényleges előállítása ára. A többi rész, a szállítás, raktározás, márkaimportőr, autószalon, marketing, termékdíj, vám ((ha van) stb. költség. Tehát ha 6millióFt-ért veszel egy autót akkor annak az előállítása ára 2mFt. Ennél az összegnél az 1.000 Euro az egy tisztességes 18%-os haszonkulcsot jelent.

  • @tzolee21

    @tzolee21

    Жыл бұрын

    Könnyen mondják ha a CO2 kvótabüntetés megúszása miatt összeálltak a Toyotaval. Előtte ők lépték át legnagyobb mértékben az euro normákat CO2 kibocsátásban. Amúgy a tök felesleges Euro7 miatti költségnövekedést vajon ki fogja megfizetni?

  • @MateLorinczy
    @MateLorinczy Жыл бұрын

    Brutál jó a vágás! Nem tudom új vágó van-e, de ha igen pacsi! (Ha nem akkor is!)

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Ricsi, látod ezt?!

  • @KickButobski

    @KickButobski

    Жыл бұрын

    Szerintem beleszokott a melóba! Karotta mellett telt egy pár epizódba, de ha nem így lenne nem is néznénk! Így tovább!

  • @jegemberke

    @jegemberke

    Жыл бұрын

    A vágások valóban nagyon jók lettek, de köztes beszédrészek (nálam legalábbis) valamiért picit sötétre sikerült. Mintha valami beállítás elment volna, vagy nem is került volna a videóra.

  • @Fattter

    @Fattter

    Жыл бұрын

    Helló@@ninokarotta ! Miért tünt el a közlöny?

  • @SzGSz2121
    @SzGSz2121 Жыл бұрын

    Számomra egyszerre van DeLorean és Scirocco II beütése ennek az új Hyundai-nak, tetszetős 😊

  • @KelemenGy

    @KelemenGy

    Жыл бұрын

    Kicsit azt is bele lehet látni, hogy a dizájner eleget nézett egy S1 Quattro posztert.

  • @GnszksmlC
    @GnszksmlC Жыл бұрын

    Hol érdemes küldeni cukiságot? Október óta többször küldtem már instan is és FaceBook-on is, de mindegyik olvasatlan, azóta többször is elhangzott, hogy küldjünk… Persze ez idő alatt hetekkel/hónapokkal később megjelent már 1-2 hogy valaki éppen küldte, amit én is elküldtem már korábban. 😢😢

  • @tamasvidra5273
    @tamasvidra5273 Жыл бұрын

    Kedves Karotta! Jelentem , nálam kezdődik a TC- függés. Feliratkoztam😊 Szívesen hallanék tőled( érdekes látásmódodban megfogalmazva) Barényi Béla munkásságaról. Talán egy mini sorozatot is kitöltene a téma! Köszönöm az érdekes műsorokat. Végre egy élvezhető híradó. Üdv. Tomatto

  • @BotloB
    @BotloB Жыл бұрын

    Nem lehet, hogy a gyári dashcam-nek jogi akadályai vannak? Általában igaz, hogy a közterületen történő felvételkészítésnek igen változatosak a szabályai (személyiségi jogok, stb.), annak meg végképp, hogy az így készült felvételt - már ha egyáltalán készíthetsz - mire lehet felhasználni. Autósra lefordítva: nem mindenhol igaz, hogy szabad a forgalmat kamerázni ÉS ezt a felvételt felhasználni mondjuk egy közelekdési balesettel kapcsolatos eljárásban. Feltételezem, hogy nem technikai akadályai vannak a kiépítésnek, hanem inkább az, hogy nehéz lenne minden ország egyedi szabályozásához igazodni, így inkább nem kínálják a funkciót, ameddig nem homogénebb a környezet ebből a szempontból.

  • @tamashunyadi3168

    @tamashunyadi3168

    Жыл бұрын

    Teljesen jól látod....nekem volt Ausztriában és szóltak, hogy 10ezer € bünti is lehet...leszedtem. De úgy tudom azóta nem szabad de nem is tilos kategória lett....pedig sok vitát megoldana....

  • @tamasb4458

    @tamasb4458

    Жыл бұрын

    De! Sok orszagban nem megemgedett. Land Roverekhez mar opciokent rendelheto.

  • @Plutoz01

    @Plutoz01

    Жыл бұрын

    Ha csak jogi akadálya lenne, áttolhatnák simán a felhasználó nyakába, hogy a funkció bekapcsoláskor a saját felelőségedre teszi ezt meg a hatályos jogszabályok értelmében. Én inkább arra tippelnék, hogy a láthatóan amúgy sem erős, inkább elmaradott autós szoftverfejlesztéseknél nem jut még erre is erőforrás/budget. Jó eséllyel akkor lesz ebből valami, ha valami nagyobb szervezet, pl EU kötelezővé tenné ezt is az új autókban, mint a TPMS-t meg az SOS gombot.

  • @BotloB

    @BotloB

    Жыл бұрын

    @@Plutoz01 ezt azért tartom nehezen elképzelhetőnek, mert egyrészt kész a software a dashcamekben szerintem lassan tizenéve, másrészt meg most is sokan használnak több kamerát, csak nem kifejezetten dashcam célra. A dashcam funkció többnyire csak abban tud többet, hogy egy ideig tárolja a felvételt, meg okosabb kameráknál balesetkor csinál egy "dupla" mentést, hogy az a felvétel biztosan meglegyen. A fogyasztókra hárított felelősség legalább annyira összetett jogi kérdés, mint maga a felvétel készítésének lehetősége, hiszen ebben szintén eltérnek a helyi szabályozások.

  • @francovictor6813

    @francovictor6813

    Жыл бұрын

    egyébként azt sem lehetne megtenni, hogy saját részre készített dascham felvételt beküld a felvételt készítő valakinek aki ilyen felvételeket gyűjt tárol szerkeszt majd nyilvánosságra hoz valamilyen formában miközben nem hatósági szerv.

  • @mattdamon121
    @mattdamon121 Жыл бұрын

    Thanks!

  • @gaborfarkas1196
    @gaborfarkas1196 Жыл бұрын

    Szia Karotta! Szerinted miért kezdenek eltűnni a szedán típusú autók az autógyártók kínálatából? Ennyire nem tartanak az emberek igényt rá? Rengeteg a Suv, kombi, nagyobb egyterű.. Nyilván akinek erre van szüksége, ezt vegye meg, mert ez a racionális döntés, de rengeteg gyönyörű szedán készült régebben, pl az én személyes kedvencem a Bmw M3-E46, és az újabb generációban az Alfa Gulia.. A szedán korszaknak leáldozott volna? Köszönjük a rengeteg, összeszedett, informatív Tc híradót! Így tovább! Pacsi!

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    1: Köszi! 2: A szedánokat egyszerűen nem veszik. Nem a gyárak vágják alattuk a fát, hanem a vevők. A gyárak annyit csinálnak, hogy szedánok és ferdehátúak mellé betolnak a szalonba forintra ugyannyiért gyártható, de 25%-kal drágább crossovereket, és az emberek azt kérik. Így egy idő után nem marad miért szedánt gyártani. De majd egyszer újra divat lesz, nyilván, amikorra unalmas, hogy minden autó magas krumpli.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta Remélem, ez az idő miharabb eljön! Még a 80-as évek beli kocka szedánok is jobban tetszenek, mint a mai "krumplik".

  • @PeterGal987

    @PeterGal987

    Жыл бұрын

    Rengeteg a kombi? Szerintem màr azok is fogyatkoznak rendesen... A praktikus csalàdi egyterűek meg gyakorlatilag kihalnak èppen. 😑

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    @@PeterGal987 Az egyterűeket szerintem nem kell félteni, a crossoverek egy része biztos oda fut majd ki. A villanyautók gördeszka-platformja nagyon adja magát hozzá. A Canoo például csodásan mutatja, meddig lehet elvinni ezt a témát.

  • @BotloB

    @BotloB

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta most ránéztem erre a Canoora. Imádnivaló, kell, bármennyiért, bár krumplibb minden krumplinál :)

  • @stellartis
    @stellartis Жыл бұрын

    Dash cam feltételezhetően a jogi szabályozás miatt kerül be nehezen az autókba. Régebben láttam talán a KIA koreai oldalán, hogy az EV6-ban van ilyen rendelhető opció (persze ez Koreában). Pár évvel ezelőtt megkérdezem az ADAC egy illetékes jogászát, hogy Németországba miért nem megengedett a dash cam. Erre mosolyogva halkan annyit mondott, hogy ha lehetséges lenne akkor nekik mint közlekedési ügyekkel foglalkozó jogászoknak 80%-al kevesebb lenne a munkájuk, kereshetnének új állást. Persze a hivatalos indok a személyiségi jogok.

  • @fecc85
    @fecc85 Жыл бұрын

    Köszi a választ! 😁

  • @bencze465
    @bencze465 Жыл бұрын

    A kötelező dashcam következő lépése tuti az lesz, hogy majd feltöltődnek a képek a gyártóhoz, onnan meg természetesen az állami szervekhez (amiről nem feltétlenül fognak szólni), szigorúan a saját érdekünkben biztonsági okokból. Onnantól megint az van, hogy akkor szívatnak meg vele amikor valakinek érdeke úgy kívánja, előszedik 20 év videóit és mindenki ellen lesz 150 szabálysértés ami kumulatív kvázi életfogytiglan, vagy a házad ára is kijön, és azt csinálsz érte amit kérnek... A hatalommal előbb-utóbb, így vagy úgy, de visszaélnek. Tömeges nagyságrendben csak szép lassan, apró lépésekkel amíg az lesz a normális, hogy mindig mindenkit látnak, persze csak a mi védelmünkben. Inkább maradjon a nem szabványos mókolás a dashcamekkel.

  • @homloklebenyterapia9790

    @homloklebenyterapia9790

    Жыл бұрын

    A "saját érdekünkben biztonsági okokból" a "nagyobb jó, közjó"-indoklásnak a mai megfelelője.

  • @attilaimrekeresztes1544
    @attilaimrekeresztes1544 Жыл бұрын

    Tisztelt Karotta. Minden müsorod nézem. Szuper vagy. Én Tatabányán lakom. A csodás vizünket vezetékezik Komáromba az akkumulátor gyárba.

  • @botondgergely3015
    @botondgergely3015 Жыл бұрын

    Köszönjük!

  • @atekbm2
    @atekbm2 Жыл бұрын

    Vágás - Pls kerüljétek "jump scare"-t (13:03) A fejhallgató picit hangosabbra volt véve mert Karotta hangja halkabbra volt keverve és a raklám berobbant a fejembe. köszii

  • @gaborbereczki1039
    @gaborbereczki1039 Жыл бұрын

    Arra, hogy miert annyi pl egy zoe amennyi, egy masik pelda. Miert kerul egy iphone 14 sokszazezerbe, amikor eloallitani nehany tizezer ft? Mert egy termek ara nem csak az eloallitasi költség, hanem a sok egyéb amit karotta is felsorolt, nem utolso sorban a profit is. A kereslet-kinalat arbefolyasolo tenyezorol nem is beszelve.

  • Жыл бұрын

    Az én új CLA-m kamerái alkalmasak a dashcam funkcióra plusz 56 000Ft-ért. Azaz ha megrendelem, akkor aktiválják, de nem vettem meg utólag, mert egy 17 milliós autónál ezt pofátlanságnak tartottam a mercitől. (most még füstölgök, de lehet később megrendelem......)

  • @mrteecee

    @mrteecee

    Жыл бұрын

    Ugyanennyiért vehetsz is hozzá, legalább rondábban lesz belerakva és hozzányúlnak a kocsihoz. Pofátlanság, de legalább nem többszázezret kérnek csak azért, mert Merci.

  • @laszlokundar6602
    @laszlokundar6602 Жыл бұрын

    A bömösnél dezsavűm van. Ok ott volt a Z3, de ez nekem már inkább egy Gtc4 Lusso-ra hajaz…. Vajon tudja majd azt? Amúgy szép forma valóban. Te mintha próbáltad már volna a GTC4 Lusso-t… nagyon jó teszt volt! 😊

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Azt nem kell tudnia, amit a GTC4-nek, ez azért egy hármas BMW, nem egy Ferrari. Bár tény, hogy a CSL árszintjén ez a különbség már nehezebben lenne megmagyarázható, de hátha nem lesz annyira drága.

  • @gaborsebestyen9540
    @gaborsebestyen9540 Жыл бұрын

    Valami olyasmi rémlik még az EURO 7 szabványnál, hogy most már a fékek kopásából származó fém részecskéket is "beszabályozták", mint a szállópor koncentráció mértékét. És ez ugyanúgy érvényes a villanyautókra is.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    És mint tudjuk utóbbinál eleve kevesebbet használják a féket. A súlyáról nem indítok vitát, tudjuk, hogy a belső égésű motorral szerelt autók is nehezek.

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Igen, nagyon helyesen. A villanyautók normális üzemben komikusan keveset fékeznek mechanikus módon, szóval ez ott nem tétel, a gumikopadék viszont igen.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta Mégis inditsak vitát? Csak akkor nagyobb a gumikopadék mértéke, ha elfogadjuk tényként, hogy az elektromos autók nehezebbek. Nem mondom, hogy egy Model X könnyű, de hasonlísd össze bármilyen luxi SUV-val, legyen az BMW, Merci, Audi, Range rover.

  • @gaborsebestyen9540

    @gaborsebestyen9540

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta köszönöm a pontosítást: nem a fék, hanem a gumi kopásából származó részecskékről van szó. Nem jártam messze ... :)

  • @adamkovacs2447
    @adamkovacs2447 Жыл бұрын

    Igazából már foglalkozik Magyarország hidrogéntartályokkal csak nem a sorozatgyártás, hanem a kutatás-fejlesztés szintjén. (a Neumann János Egyetemen)

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Köszi!

  • @anemeth9281
    @anemeth9281 Жыл бұрын

    Kinn voltam vasarnap a Concorson Cernobbioban, nagyon szep volt!

  • @jegercsaba9230
    @jegercsaba9230 Жыл бұрын

    Azèrt azt mondjuk el,hogy a One AMG nem lesz egy tömegcucc.Nem egy EQS. Kaliberben is teljesen más. Èn azt az időszakot várom mikor az ilyen hypercarokat kiengedik utcára

  • @gyuridosa5188
    @gyuridosa5188 Жыл бұрын

    mint mindig, tartalmas, minőségi volt. Ment a like

  • @RAY19970630
    @RAY19970630 Жыл бұрын

    A Bárányra csak annyit mondanék hogy lehet hogy az ember a béketűréséből jön ki vezetés közben de a bárány pedig a BÉÉÉÉGETűrésükből ... (bocsánat) :)

  • @scorpyx777
    @scorpyx777 Жыл бұрын

    A dashcam-nél az is probléma,hogy pl. Ausztriában akár 25 ezer eurós büntetést kaphat az aki dashcam-et használ. Ausztriában ugyanis ez személyiségi jogokat sért.

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Igen, ez is lehet szempont, bár ezt elég egyszerű kezelni azzal, hogy az adott piacra eladott autóban lekapcsolod szoftveresen a menetrögzítőt (hisz a kamera a vezetéstámogató funkciók miatt mindentől függetlenül ott van).

  • @andrasbiro3007

    @andrasbiro3007

    Жыл бұрын

    Akkor nincsennek köztéri kamerák, forgalom figyelők, és trafik se? Meg az okostelefon és a turizmus úgy általában is be van tiltva? Nem értem ennek a logikáját. És az dashcam konkrétan az államnak is jó, mert a baleseteknél és bűncselekményeknél nem kell bonyolult és drága nyomozás, csak megnézik a videót és kész.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    @@andrasbiro3007 Jajj, tudod, hogy megy ez! Amikor az állam csinálja, tök oké, ha te, mint sima mezei polgár, akkor ejnye-bejnye!

  • @istvanjenei3659

    @istvanjenei3659

    Жыл бұрын

    Nem az autógyártót bűntetik, hanem a tulajt. Kell egy gomb, amivel be-kikapcsolható.

  • @wagenhofferszabolcs8834

    @wagenhofferszabolcs8834

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta És mi történik határátlépéskor? Esetleg a jogszabály változásokat is követni fogja az autó? A hatóságok hogy tudják ellenőrizni, hogy működik-e a rendszer? Ki viseli a bírságot: a gyártó, vagy a sofőr? Sokat javítana a helyzeten az egységes szabályozás az EU-n belül.

  • @leventesedtoi2811
    @leventesedtoi2811 Жыл бұрын

    hüvejk ujjazás... szép lezárás :D

  • @benedekgruner2588
    @benedekgruner2588 Жыл бұрын

    A birkák amúgy is maximum a bégettűrésükből tudnának kijönni …. bocsi

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    Jaj.

  • @nodody2371
    @nodody2371 Жыл бұрын

    jó mint mindig

  • @belamiezaszar5878
    @belamiezaszar5878 Жыл бұрын

    Ha jól értem, az elektromos autók gördeszka padlója, gyakorlatilag egy alváz és mégis egész jól össze tudják hozni a kasztnival. Akkor a régi alvázas autóknál tapasztalható kismillió negatívum, nem is a konstrukcióból eredt, hanem egyszerűen még nem értettek hozzá eléggé a mérnökök? Vagy mi volt az oka, hogy az alvázas autók olyanok voltak, amilyenek?

  • @Miara144
    @Miara144 Жыл бұрын

    A Daimler már Mercédeszként fut hivatalosan. Egyszer-egyszer cserélgetik meg ne unjuk A Mercedes-Benz Group AG egy németországi székhelyű multinacionális járműgyártó vállalat. 1926-tól 1998-ig Daimler-Benz, 1998-tól 2007-ig DaimlerChrysler, 2007-től 2022-ig Daimler néven működött, 2022 óta Mercedes-Benz Group néven fut.

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Igen, sajnos belefáradtam a követésébe

  • @bigiee7
    @bigiee7 Жыл бұрын

    Akkumulátor gyártással kapcsolatban, érdemes meghallgatni Holoda Attila energetikus "Akkumulátorgyártás és ami mögötte van" című előadását. Esetleg csinálhatnátok vele egy beszélgetést persze nem fér bele a TC híradó kereteibe, de külön TC interjúként esetleg ?

  • @filipnorbi
    @filipnorbi Жыл бұрын

    Karotta! Honnan szerzed a pólóid? A Newton almája mikor elrepül f*ck gravity beszólással azt sehol nem találom! 😂

  • @vasscintia3216
    @vasscintia3216 Жыл бұрын

    Szia! Az híradó utolsó gondolata vicces...😁 ! Szerintem így is nagyon sok bírka vezet autót söt több a sokkknál !!!!! 😁

  • @frigyeshathazi2835
    @frigyeshathazi2835 Жыл бұрын

    Én 1 ezrest mentem naponta a Sprinterrel..A kérdés....,hogy lehet a munkàmat kivàltani elektromossal? Sankt Gallen Svájc - Satled Ausztria oda- vissza.

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Kötelező pihenőidőd volt? Vagy ez nem olyan szállítás/munkakör?

  • @frigyeshathazi2835

    @frigyeshathazi2835

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta sajnos nem ,expressz terminnel oda vissza..

  • @davidkinorani
    @davidkinorani Жыл бұрын

    Diverzifikalas alatt beszelunk masrol is, mint autoiparrol.

  • @Lazz-1006
    @Lazz-1006 Жыл бұрын

    Szia Karotta. A mentősök is ilyen birka türelmesek legyenek mikor valakinek segítség kell 😂😂😂. Én kamionos vagyok nekem időre kell mennem ,sajnos én nem lehetek birka 😂

  • @joogreg
    @joogreg Жыл бұрын

    Hol a pénteki híradós?

  • @ferencelias4682
    @ferencelias4682 Жыл бұрын

    Az a hyundai erősen hajaz a Scirocco II- re

  • @krisztianjambor7479
    @krisztianjambor7479 Жыл бұрын

    Ez a "több birkát a volán mögé"-dolog szerintem veszélyes (brüsszel-soros hangon mondja a Garamvölgyi - Győrfi páros kánonban)

  • @goncziht
    @goncziht Жыл бұрын

    Nekem egy 2014 Skoda Octaviamon 208000 km semmi sincs ledugózva. És az autó megy probléma mentesen.

  • @dividivus

    @dividivus

    Жыл бұрын

    Hasonló a helyzet nálam, 2.0 CR TDI Sharan 2011-ből, csak 406,000 km van benne,

  • @szalabssik
    @szalabssik Жыл бұрын

    Mi van az elektromos átalakító kittekel hogy át alakíthatjuk a saját kocsinkat ha akarjuk??? Lessz-e olyan gyártó aki megoldja hogy a belső égésű motor ki és egy kicsi átalakítás után egy pár tartó konzol és villany be. Köszi.

  • @gaborsebestyen9540

    @gaborsebestyen9540

    Жыл бұрын

    Létezik több ilyen vállalkozás is a hanyatló nyugaton és vannak kis csapatok, amelyek régi autókat alakítanak át elektromosra. Nem olcsó mulatság, de nem elérhetetlen.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    Ahogy az előttem szóló írta. Azt teszem hozzá, hogy van kezdeményezés arra, hogy e kitekből sorozatgyártott termék legyen, néhány modellhez már elérhető egy francia termék. Igen, még relative drága, de tudjuk hogy megy: ha sokat gyártják, csökken majd az ára.

  • @babazsebi1355
    @babazsebi1355 Жыл бұрын

    El a kezekkel a dízel Sprintertől vagy csatlakozom a Halefos Kiskacsához! Vive la resistance! Akarommondani : Lang lebe der (elektrische:) Widerstand! :D

  • @nagymarci10
    @nagymarci10 Жыл бұрын

    ejj, sajnálom a kiégett AMG One-t, de ahogy azt korábban taglaltuk is, így lesz a maradék annál drágább és drágább és... A kár az, hogy a beugrót sem volt már olyan könnyed kicsengetni, pedig milyen jó biznisz lett volna 🫠

  • @katti205
    @katti205 Жыл бұрын

    Hajrá algoritmus :)

  • @Jasminite
    @Jasminite Жыл бұрын

    Ez a Hyundai N Vision csak nekem tűnik egy modern Delorean-nek?! Inkább ez mint amit már láttunk gurulni is a Halálos iramban 10-ben.

  • @gyulaandrasi3451
    @gyulaandrasi3451 Жыл бұрын

    Az elektromos autóknál mindig arról beszélnek, hogy Így gyorsul, meg úgy gyorsul. Ami a hétköznapi használatban egy nem túl fontos tényező. Én csak azt látom, hogy hogy megy. Én sofőr vagyok és elég sűrűn látok autópályán 80-azó Teslát. A minap mentem Pécs felé a 6-oson a szerpentines részen kamionnal. Én szeretem ezt a részét kicsiny országunknak. De a Daffantyú rakottan 60-nál jobban nem megy felfelé. Megláttam az 50-ező Teslát és szégyen szemre ki kellett kerülnöm, mint egy ETZ-t. Ilyenkor a konektor távolságát is bele kell számolni a Tesla gyorsulásba?

  • @gaborsebestyen9540

    @gaborsebestyen9540

    Жыл бұрын

    A villanymotor kellemes tulajdonsága, hogy álló helyzetből is gyorsan megmoccantja az autót, ami egy igen hasznos képesség egy nagyon forgalmas, dugókkal tarkított városi közlekedésben. Amúgy meg az M1-esen úgy tolta a Tesla lefele a sportosabb BMW-t 150-nel, hogy csak pislogtam.

  • @Sekir80

    @Sekir80

    Жыл бұрын

    Szerintem ez habitus kérdése. Van, aki tolja, mint az őrült, mert megy és imádja, más meg spórol az elektronnal és túl is tolja. Így lesz belőle tötymörgő. De nem csak elektronyosra hajtásúakra jellemző ez a tulajdonság.

  • @gaborvargahu
    @gaborvargahu Жыл бұрын

    Kedves Karotta! Az autógyárak esetében mégis milyen plusz költségekről beszélünk egy elektromos autó esetében? Az általad felállított sorrendben: 1. törésteszt - van a belsőégésűeknél is. 2. A gépsorok - már egy belsőégésű ráncfelvarrásnál is totál új szerszámok kellenek egyes kasztnielemek legyártásához. 3. Márkaszervizek hozzáértése / célszerszámok - MINDEN ilyen költséget,a jóskapista márkaszervizzel fizettet az importőr, azaz, ez neki haszon, nem költség. Szóval - igen, pokoli költségek (vagy nem), de nem többek, mint egy új belsőégésű bevezetése / ráncfelvarrása esetén.

  • @LaszloBuda

    @LaszloBuda

    Жыл бұрын

    Ez, csak szin tiszta kasza!!

  • @gergelygaal1456
    @gergelygaal1456 Жыл бұрын

    Nem hiszem el, hogy ki tudtad hagyni a "nem jön ki a birkatűrésből" ziccert. De még a BÉGETűrés is használható lett volna.

  • @opalrx7
    @opalrx7 Жыл бұрын

    ...ajaj, pedig volt "Instant Get" póló az IGAZI BMW M1 grafikájával is. Ahhoz képest ezek a bohóccipő Z sorozatúak kismiska.

  • @KickButobski
    @KickButobski Жыл бұрын

    Nagyon kérlek csináljátok egy Totalcar cikket, videót megannyi autós kamerával 2023-ban, frissen!

  • @The_kvcslvnt
    @The_kvcslvnt Жыл бұрын

    Szia Karotta! Több ponthoz is hozzá szólnék. Btw. a párom ezen híradó kb. 10 percét velem nézte, kis lépés ez neki, nagy lépés a TC híradónak. 🙂 Ami az akkumulátor gyárakat illeti, javarészt NEM magyar munkaerőket fognak alkalmazni, ezt lenyilatkozták. Szentgotthárd sajnos már régen nem nevezhető tényezőnek a magyar autóiparban, alig termelnek valamit. És végül a birkák. Szerény véleményem szerint így is több birka közlekedik az utakon, mint az egészséges lenne. Szuper a műsor, csak így tovább.

  • @jegercsaba9230
    @jegercsaba9230 Жыл бұрын

    De ha már elektromos dolgokról beszèlünk akkor nem az autóknál kellene kezdeni. Szerintem.

  • @prymus1005
    @prymus1005 Жыл бұрын

    Kérdés: valamikor egy 7-es BMW-nél láttam sok éve, hogy volt rajta valamiféle éjjellátó, ami 400m-ig meg tudta mondani, hogy lelép-e vad vagy esetleg valaki az útra eléd. Az egyik félelmem, amióta vezetek, hogy egy szarvas, őz vagy vaddisznó kerül elém, főleg motorral. Ezt megemlítenéd valamikor , hogy manapság mi van ezzel a technológiával? A dashcam kérdésről jutott eszembe, hogy pl ezzel kiegészíteném a kocsim.

  • @steverose88

    @steverose88

    Жыл бұрын

    S Merciben is van/volt, eléggé meggyőző volt éjjel

  • @tamasszabo8824

    @tamasszabo8824

    Жыл бұрын

    Soha nem láttam még szarvast, özet vagy vaddisznót motorozni 🤭

  • @prymus1005

    @prymus1005

    Жыл бұрын

    Boston Dynamic őzek jól van ? :)

  • @tamasszabo8824

    @tamasszabo8824

    Жыл бұрын

    @@prymus1005 Igazad van, azokról teljesen elfeledkeztem!

  • @KelemenGy
    @KelemenGy Жыл бұрын

    Tegyünk bele a kocsikba még vagy 8 szűrőt meg az ezeket vezérlő jó sok elektronikát, hogy tudja teljesíteni az euróhetet, aztán lepődjünk meg együtt, hogy jé ez drága lett, jé ez elromlik...

  • @szendreifamily3606
    @szendreifamily3606 Жыл бұрын

    És arról mi a véleményed hogy a valós törésteszt az elektromos autóknál nagyon rossz

  • @atiboa
    @atiboa Жыл бұрын

    "Elloptad" a polomat!!! :))

  • @gidarobert9160
    @gidarobert9160 Жыл бұрын

    A Hyundai egy Audi Quattro és egy DeLorean szerelemgyermeke?

  • @tamasb4458
    @tamasb4458 Жыл бұрын

    Jo a koltsegek magyarazata! Tehat tovabbra sem a termekert fizet a vasarlo…

  • @manyokivazulfejedelem4623
    @manyokivazulfejedelem4623 Жыл бұрын

    Tisztelt Karotta úr! Bizonyára hallott róla, hogy az edukátor úrnak eldurrant az agya! Tervben van egy rövid videó a témáról?

  • @tamashaver1544
    @tamashaver1544 Жыл бұрын

    Az autógyártók még azt sem vették észre, hogy létezik egy olyan eszköz, hogy mobiltelefon. Ha ez bekövetkezik, már csak újabb 30 év, és lesz használható kamera is 😅

  • @JesusismyAirBag0
    @JesusismyAirBag0 Жыл бұрын

    501. Legion!☆!☆!☆!☆!☆!☆!☆

  • @JRSC89
    @JRSC89 Жыл бұрын

    Na engem az érdekelne, hogy csak szintetikus üzemanyag lesz 2035 után, vagy hogyan fogják ezt rákényszeríteni az új autó tulajdonosaira?

  • @gyoergypecsi

    @gyoergypecsi

    Жыл бұрын

    Nagyon remélem, hogy igen, csak szintetikus lesz kapható. És ha nem lesz belőle minden kúton, akkor í.j. Ha 4-5000 Ft/liter lesz az ára, akkor is í.j.

  • @JRSC89

    @JRSC89

    Жыл бұрын

    @@gyoergypecsi A 2000Ft/l az még ok, de 5000😳 a lábam nem teszem az EU területére többet🫥

  • @garmarner

    @garmarner

    Жыл бұрын

    @@JRSC89most is drágábban veszed Mo-on a kenyeret és a krumplit, mint amennyiért Csehországban vagy Ausztriában vennéd; aztán mégis rázod az öklöd az EU felé. szíved joga ostobának maradni.

  • @madacakuk
    @madacakuk Жыл бұрын

    Nem betiltani kell a belső égést, hanem az alternatívát kell elérhetőbbé és gazdaságosabbá tenni. Fäszom a 30 milliós villanyautóba, amikor a Tdi passat is túl drága...

  • @Dymon32
    @Dymon32 Жыл бұрын

    3:15 Delorean - Hangyász hibrid? 8:40 EA? Kihagyott ziccer az EA games integrálás 😅 bár egy melósautóban nincs helye

  • @szilardszolloskei
    @szilardszolloskei Жыл бұрын

    Úgy, ahogyan az Euro 7 - et, sok mást is lehetne bojkottálni, EU és Magyar szinten is. Például az indokolatlanul szigorú műszaki vizsgát. Németországban lehet ültetni, nálunk nem. Hamár a Nyugatot akarjuk majmolni

  • @peterpetovsky9794

    @peterpetovsky9794

    Жыл бұрын

    Igen, sok mást is lehetne bojkottálni, pl. törvényeket, előírásokat - amik nekem nem felelnek meg. Belegondoltál abba, amit írtál?

  • @szilardszolloskei

    @szilardszolloskei

    Жыл бұрын

    @@peterpetovsky9794 Nyilván értelmes dolgokról beszélek, ha más országban működik és van rá kialakult működő rendszer annál jobb bizonyíték nincsen, de látom a megalkuvó 60%-ba tartozol.

  • @Patapista
    @Patapista Жыл бұрын

    Most akadt meg a figyelmem a "Hüvelykujjazás" szón. Szegény Hüvelyk Mátyás....

  • @LaszloBuda
    @LaszloBuda Жыл бұрын

    Az elektromos autók árának, magyarázatát rögtön cáfolja az extra profit megléte! Vagy, rosszul látszik, nem bonyolult ez, tiszta matek, ha sok a költség, kevés aprofit. Ez csak szín tiszta lehuzás, semmi más.

  • @zsoltminich4361
    @zsoltminich4361 Жыл бұрын

    Karotta! Kérlek, mondd ki egyszer (és sokszor), hogy 'néLkül,' nem 'NÉKÜL' az a szó! KÖSZÖNÖM: :D :D :D

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Azt tudom felajánlani, hogy egyszer egy külön videóban mondok egy csomó L-t, és akinek hiányzik később valamiből, az néz magának onnan, amíg vissza nem töltődik. Az jó lehet?

  • @zsoltminich4361

    @zsoltminich4361

    Жыл бұрын

    @@ninokarotta tökéletes, köszi! Felröhögtem, nem értették körülöttem... 😃😃😃😃

  • @TundeEszlari
    @TundeEszlari Жыл бұрын

    Szenzációs kontent.

  • @Lordmotor
    @Lordmotor Жыл бұрын

    Tudom, hogy nem válaszolsz rá, de akkor is: Mennyiért tolnál le egy TC híradót speedzone-os pólóban? :D

  • @leventeorsi4614
    @leventeorsi4614 Жыл бұрын

    ez az új Hyundai (hunyadi) egy delorean copy

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Ennél komplikáltabb: az N74 a régi Hyundai Pony Coupé formavilágát hordja, amit Giorgetto Giugiaro tervezett, de nem lett belőle sorozattermék, a Mester viszont felhasználta később a saját ötleteit a DMC12-n. Szóval igen, de nem úgy.

  • @palfijozsef2
    @palfijozsef2 Жыл бұрын

    Az a lényeg, hogy mindig meg lehet magyarázni, hogy miért drágább egy adott termék. Ezzel a komment szekció első kérdésére céloztam. A gond viszont nem ez, hanem az, hogy soha nem lesz olcsóbb.🤣

  • @laszlokundar6602

    @laszlokundar6602

    Жыл бұрын

    De ezzel rosszat nem mondott. Ezek sajnos a tények. Lassan az árstoppok is elmúlnak… Hát ilyen ez az élet.

  • @palfijozsef2

    @palfijozsef2

    Жыл бұрын

    @@laszlokundar6602 nem pro vagy kontrának írtam, hanem egyszerű tényként. Az árcédula "véletlenül" ott marad.🤣

  • @sirgunar7608
    @sirgunar7608 Жыл бұрын

    Sem nem fagy, sem nem esik és mégis megcsúszott megint a pénteki híradó. Hmmm...

  • @zoleeee1
    @zoleeee1 Жыл бұрын

    2026-ban nem sokan fognak maximum 2399kg-nál nagyobb össztömegü furgonokat vásárolni, bolondok lesznek az emberek tachográfos kocsival közlekedni!!!!!

  • @user-sp8yi9rf8v
    @user-sp8yi9rf8v Жыл бұрын

    Azt hittem, hogyha a magyar is, draga autokkal közlekedik, akkor jobban vigyaznak ra...egy szart" ugyanolyan bunkok a (legtöbb), söt minel nagyobb a jargany -annal bunkobb es sagresszivabb a vezetö.

  • @LaszloBuda

    @LaszloBuda

    Жыл бұрын

    Lelki sérültek, csak nem tudják.

  • @i.b15
    @i.b15 Жыл бұрын

    Kár , hogy a Bmw meg a Mercédesz is cigány autó.

  • @HUNGARY_hun
    @HUNGARY_hun Жыл бұрын

    De jó hogy amikor az én motorom készült nem volt semmien eurobszabályozás, füstöl mint az ökör.

  • @abonyiandras7126
    @abonyiandras7126 Жыл бұрын

    Köszönjük!

  • @ninokarotta

    @ninokarotta

    Жыл бұрын

    Köszi!

Келесі