2023.10 Északi-középhegység 01: Dunakanyar, Kemence (4K)

Eredetileg Münchenből bringáztam volna Bécsbe (Isarradweg, Donauradweg), de az októberi sajnálatos vasúti vonalszétvágás miatt az egész kútbaesett. Viszont volt egy 2019-es túrám. mely akkor felnitörés miatt félbemaradt. Úgy döntöttem, hogy nekifutok újra. Kicsit más útvonalon, de nagy vonalakban azért ugyanazon a tájon. Ez pedig az Északi-Középhegység nyugati felét jelentette: első nap Budapestről fel a Börzsönybe (Kemence), második nap Börzsöny és Cserhát (Bátonyterenye), harmadik nap Mátra és Bükk (Kazincbarcika), negyedik nap pedig a Bükk-fennsík (Eger). Lett volna tovább is, de az időjárás lefújta a meccset.
Jelen film az első napról szól, mely tulajdonképpen egyfajta bevezető. Ezen a napon még nem voltak nagy szintek, távolság annál inkább, gyakorlatilag Budapest, a Dunakanyar és az Ipoly völgye volt terítéken.

Пікірлер: 8

  • @vigpity
    @vigpity3 ай бұрын

    Üdvözöllek. A hónapi túrád sem lesz könnyebb. De legalább szép helyen túrázzol. A lábad már szépen gyógyul már? Sok sikert a gyógyuláshoz. Üdv Vincze.

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    3 ай бұрын

    Köszönöm. Bringázni már tudok, járni még nem.

  • @vigpity

    @vigpity

    3 ай бұрын

    @@jpetrenyi csak meg ne erölttesd. Kemencénél a szalamandra camping ba két hét, a környék szép volt.

  • 3 ай бұрын

    Miért nem busszal mész a startba? Rengeteg kisbuszos cég is van, mi olyannal mentünk Passauba annó.

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    3 ай бұрын

    Mert szeretek bringázni. 😀 (Hosszabb távra, ha egyedül megyek, akkor vonat, ha többen megyünk, akkor van saját kisbuszunk.)

  • @AzenNevem
    @AzenNevemАй бұрын

    Ezt a sok fogalmattlan gyalogost a bringaúton Budapesten. Kész katasztrófa. Elég nyugodtan kezelted. Nem szoktad lecsöngetni őket, vagy szólni nekik, hogy rossz helyen téblábolnak?

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    Ай бұрын

    Elég régóta bringázok ahhoz, hogy tudjam, csak magamnak ártok, ha felkapom a vizet.

  • @AzenNevem

    @AzenNevem

    Ай бұрын

    @@jpetrenyiNe kapd fel! :)