2022 09 15 Pilisvörösvár

Kedves Nézőink!
A kommentelés új felületünkön keresztül lehetséges, eseményeinket is itt találjátok meg.
templom-ter.hu/
Köszönjük, hogy nézitek videóinkat!
Találkozzunk a Templom térben!
**********************************
Olyan gyomorrontást kapunk a sok-sok ismerettől, a meg nem emésztett tudástól, hogy nem találjuk az irányt, hogy merre menjünk - és mihelyt a zennek a hűvös, tiszta vizével megismerkedsz, az egyszerűvel és a tisztával, rájössz arra, hogy az az elképesztő verbalitás, illúziókeltés, ami az elmének a terméke, az nem valós.
Valójában egy sokkal magasabb frekvenciatartományon mi mind kapcsolatban vagyunk és ez nem valamiféle misztikus állítás, hanem egy olyan tapasztalás, ami a nem mozduló tudat, tiszta pillanat, és lélektől-lélekig való kapcsolat egyensúlya.
Ha tisztább lenne a tudatunk, másképp csinálnánk: másképp viszonyulnánk egymáshoz, másképp viszonyulnánk a világhoz, másképp látnánk az ok és okozat működését.
A szüleid azért lettek a szüleid, mert velük van a legközvetlenebb, a legintenzívebb emberi karmád ezen a földön - akkor is, ha egy percig voltál velük, akkor is, ha egy életen keresztül.
Hogyha a lényeg segítségével megláttad az igazságot, akkor utána már a működés következik.
Az ok és okozat törvénye világos - mondja a tanítás.
Amíg magadról ezt az önképet őrzöd, ezt a helytelenül elképzelt avatárodat, addig mindig helytelenül fogod látni a világ és a másik ember működését, és ennek mértékében szenvedünk és szenvedtetünk - és a jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie.
Rendszeresen gyakorlok és békeidőkben nagyon jó hatását érzem a meditációknak, viszont válsághelyzetekben úgy érzem, hogy cserbenhagy, és erre szeretnék olyan technikát tanulni, amivel a belső szilárdságomat tudnám erősíteni.
Szung Szán zen mester arra a kérdésre, hogy miért nem gyógyítja meg magát egy fizikai betegségből, azt válaszolta, hogy nem lenne helyes tanítás - miért nem?
Párkapcsolat terén az igazi kérdés az, hogy vannak-e közös céljaink, vannak-e közös szótlan, eggyéváló pillanataink, van-e egy olyan irányunk, ahol mind a ketten meg tudjuk haladni önmagunkat.
Mi volt az a legfontosabb tanítás, amit kaptál Szung Szán Szunimtól, ami megváltoztatta az életed?
14 éves koromban láttam egy japán filmet és meggyőződésem volt, hogy közöm van Japánhoz és ez mostanában megint előjött - ez egy emlék lehet, ami feljött a tudatalattimból?
Hogyha a látóból jön a teremtés, akkor miért teremt magának szenvedést?
Hogyan ne legyen bennem ez a nagyon nagy megfelelési kényszer és tökéletességmánia, hogy ne hibázzak, hogyan tudom ezt elérni?
Mások segítése nélkül a személyes megszabadulás nem érhető el, de ha nem ébredsz fel, akkor érdemben magadon és másokon nem tudsz segíteni.

Пікірлер