2020.03.06. - A 72-es és 73-as trolik megfordulásai az Arany János utcai metróállomás előtt

Автокөліктер мен көлік құралдары

Több, mint egy éve, azaz 2019. február 18-ától kezdve nem térnek be a 72-es és 73-as trolibuszok a Podmaniczky Frigyes téri fordulóhoz. Az oka ugyanis az, hogy maga a forduló, mint fogalom megszűnt és térkövezték/parkosították. Ennek köszönhetően viszont a Podmaniczky kereszteződés előtt, a Bajcsy-Zsilinszky úton kell megfordulniuk a járműveknek.
A felső vezetékeknek és a tartóoszlopainak (utóbbinál egy kivételével) már hűlt helyét látni. Nemcsak erre a megoldásra érvényes az aberrált kifejezés, hanem a feltalálóira is (ha finoman fogalmaznék). Nekem bőven elég volt egy órát ott tartózkodnom. A filmjelenetek bemutatják a valóságos helyzetet, melynek során a legjobban a trolivezetők jutnak ki a legrosszabbul.
Különösen ez igaz a késésre. Ahogy elnéztem, igazán ki lehetett volna alakítani egy egy sávos utat ugyanúgy az egykori végállomásnál. A hely meglenne hozzá, de az akarat egyértelműen nem.
Remélhetőleg ez volt az utolsó olyan alkalom, amikor a Bajcsynál fordulnak meg.
Mivel ezen a napon láthattuk utoljára az Arany János utcai metróállomást (és a Ferenciek terét) a régi állapotában, így a lezárás érintette a 72-es és 73-as trolikat is. Mostantól kezdve a vonalakat meghosszabbították a Deák Ferenc téri metróállomásig. A járművek a Dohány és Dob utcai kereszteződésnél fordulnak vissza. Mivel eddig a szakaszig nincsenek kiépítve a tartóoszlopok és a felső vezetékek, így csak azokat a trolikat lehet betenni, amelyek képesek önjáró üzemben is közlekedni. Tehát egy jó ideig biztos nem találkozhatunk GVM-ekkel (Ikarus 280.94) a 72-es vonalán (hétköznaponként három kiadás volt).
Az utazásnak egy részletét eredetileg nem én, hanem Kristóf barátom készítette tesztelés céljából.
Azokban a percekben a trolivonalakról szóló hangos utastájékoztató megörökítésre került, így annak a részletét természetesen nem hagytam volna ki az összeállításból.
► bkk.hu/2020/03/ne-feledje-het...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
📷 A fényképek tárháza
► www.flickr.com/photos/1577243...
📷 Fényképeim a Fotobus weboldalán
► fotobus.msk.ru/search.php?aid=...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
💵 Amennyiben, ha a KZread-on kívül szeretnéd támogatni a munkásságomat;
► www.paypal.com/paypalme/tvideos
✉️ Kapcsolatfelvétel
► transportvideoshu@gmail.com
#BKV #trolik #Budapest

Пікірлер: 17

  • @zsoltbalog4151
    @zsoltbalog4151Ай бұрын

    Köszönjük szépen,nagyon jó viedó ez így, mert erre már szavak sincsenek!!!! 🙂

  • @hunorbuday1164
    @hunorbuday11644 жыл бұрын

    Igazából még az is probléma, hogy a Nyugatitól alig használják a torlit az Arany Janos utcáig, mert annak idején úgy gondolták, hogy ha valami metróval párhuzamos útvonalon megy akkor azt meg kell szüntetni. A trolit alapból a Deák térig kellett volna már 1981-ben vinni. Hiszen sokan mennének a Deák térig és kinek van kedve 1 megállóra lemenni a föld alá, aztán meg kijönni

  • @jhowjhowfit1449
    @jhowjhowfit1449Ай бұрын

    ALGUÉM SABE Q PAÍS É ESSE TRÓLEBUS 🚎🚀???

  • @tubegeri
    @tubegeri4 жыл бұрын

    Egészen véletlenül nincs egy olyan jelző a trolibusz részére, amely akkor ad szabad jelzést a megfordulásra, amikor a B-ZS út forgalmának megtiltja az áthaladást?

  • @MrLawhee

    @MrLawhee

    4 жыл бұрын

    Külön lámpája volt, csak (mint ahogy a videón is látni) sok autó a piroson is átment rendszeresen.

  • @zipters
    @zipters4 жыл бұрын

    Ez eleve egy rossz szükségmegoldás volt, amikor bezárták a Podmaniczky teret, már ki kellett volna vinni a trolit a Deákig. Én csodálom hogy nem volt ott sűrűn baleset.

  • @sskeesellk3246
    @sskeesellk32464 жыл бұрын

    4:14 - nél ideges a néni, hogy nem 280-as troli jött.

  • 4 жыл бұрын

    Vagy éppen azért, mert tudja, hogy GVM jön utána, amire nem tud felszállni.

  • @sskeesellk3246

    @sskeesellk3246

    4 жыл бұрын

    @ Kit tudja, hogy gondolkodnak :-))

  • @Gamer-ev3jx
    @Gamer-ev3jx3 жыл бұрын

    Én voltam a 72 es 83 trolleybusz val.

  • @tothanita3550
    @tothanita35502 жыл бұрын

    0:59 1:00 integetett a trolivezető :)

  • @hunorbacs448
    @hunorbacs4483 жыл бұрын

    Szia! Tegnap kipróbáltam a legújabb trolit! Te is kipróbáltad? 🙂

  • @istiborbely
    @istiborbely4 жыл бұрын

    Csak arról már senki nem tesz semmi említést,hogy a Deákig meghosszabbítás miatt,pl.a 70-ről is elvették az S4T12-es kocsikat,kettőt hagytak csak meg.Azóta nagyon sok a járat/menet kimaradás.

  • @hunorbuday1164

    @hunorbuday1164

    4 жыл бұрын

    Alapból úgy kellett volna megcsinálni, hogy nem az összes 72-es járna el a Deák térig, hanem csak minden második. És a 73-ra nem 4g Solaris, hanem 3g Solarisokat kéne tenni.

  • @TEDDYGRUBBY
    @TEDDYGRUBBY7 ай бұрын

    Ki duált ennyire a videóban😅

Келесі